Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Wipika

XK Μαινάλου 2012

Recommended Posts

Στο μεταξύ, εμφανίζεται ένας τύπος με ορειβατικά ski και με ένα τσιγάρο στο στόμα. Μπονζουρ μεσιε, μπονζουρ μου απαντάει. Κομαντ του ταπελ και κομαντ αλεβου?

Πες μου οτι είπε και oh la la le poudr! :skiing:

Make Parnassos Great Again!

Κάτι για παράπονα διαβάζω και για νόμους στο βουνό ΜΟΥ ! Λεπον θα πρέπει να ξέρετε οτι αυτά δεν ισχύουν για το Μαίναλο , αμα δεν σας αρέσει ή θέλετε να ισχύουν κανονισμοί και νόμοι να πάτε ΑΛΛΟΥ ! Εδώ δεν χωράει μαρκετινγκ και λοιπες τεχνικές πώλησης γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! Εδώ είναι το χιονδρομικό βατικανό της Αρκαδίας. Μην νομίζετε οτι επειδή είμαι στην θεσσαλονικη δεν παρακολουθώ τι "λέγονται" και τι "γίνονται".

Πηγαίνετε στα καλάβρυτα ή στον παρνασσό αμα σας αρέσει να γράφεται ραβασάκια παραπόνων, ουστ ! ...

:heat:

Εσύ είσαι αληθινός πατριώτης. Μπράβο νεαρε μου

Πες μου οτι είπε και oh la la le poudr! :skiing:

Όχι αλλα τις ωρες που εμεινε επάνω προσέφερε μαθήματα savoir vivre, συγχαρητήρια και σε εσένα νέε μου !

Edited by Wipika

wipika καλέ μου φίλε θα προσπαθήσω την επόμενη φορά να κάνω οτι καλύτερο για εσένα , όμως το βουνό αυτό για να το χαρείς πρέπει να το περπατήσεις και λίγο :hehe::HeHe::hehe: όπως ο Μιχάλης και για αυτό το λόγο ανταμείφθηκε μετά με μηχανοκίνητο μέσο.

Μιχάλη εκείνον τον αθεόφοβο που σε πρόσβαλε θα φροντίσουμε να του κατασχέσουμε τα σκι για μια εβδομάδα, αλλά φρόντισε να έρθεις στο Μαιναλάκι πολύ γρήγορα και ασε τις δικαιολογίες για τις πούδρες

9-2-05020.jpg

όμως το βουνό αυτό για να το χαρείς πρέπει να το περπατήσεις και λίγο :hehe::HeHe::hehe:

Ααααα σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Άσε μας ρε Γιώργο, μας εχε φάει το περπάτημα σε αυτο το βουνό. Περισσότερα χλμ έχουμε κανει με τα πόδια παρά με τα lift. Καποια στιγμη θα τα καταργήσω όλα τα lift και τα χιονοδρομικά να ξενοιάσω

το εχω ξαναπει και παλιοτερα να κανουμε μια ομαδικη αγορα ενα snowmobile :hehe:

DALTONS POW ROBBERY.....

Κάτι για παράπονα διαβάζω και για νόμους στο βουνό ΜΟΥ !

:hehe::hehe::HeHe:

Fidelio = ο νόμος Δυτικά του Πέκος ...

"... οι κατηγορούμενοι θα έχουν μία δίκαιη δίκη ... θα τους δικάσουμε τίμια και μετά θα τους κρεμάσουμε ..."

BarRules1.jpg

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

το εχω ξαναπει και παλιοτερα να κανουμε μια ομαδικη αγορα ενα snowmobile :hehe:

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο... (ακόμα...) :hehe:

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

(...) Καποια στιγμη θα τα καταργήσω όλα τα lift και τα χιονοδρομικά να ξενοιάσω

Αυτό δεν είναι αστείο , είναι μια πολύ μα πολύ σοβαρή πρόταση. Λοιπον άκου , σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που δεν περισεύει φράγκο (στην περιπτωσή μας είναι βολικό) μιας και που δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στο Μαίναλο (ευτυχώς) θα μπορούσε κάπου εδώ να αναπτυχθεί μια καινούρια ιδέα "εκμετάλευσης". Οπερ, να μαζεύονται στο βουνό όσοι έχουν κουραστεί απο την πραγματικότητα των λοιπων χιονοδρομικών χωρίς να περιμένουν αν θα στρωθούν πίστες , αν θα υπάρξουν λιφτ , αν θα πουλήσει ο τεο το snowmobile του ή αν θα ανεβάσει ο πατριώτης τις γουρούνες του με το αζημείωτο.

Οι επιλογές είναι πολλές, περπάτημα, ορειβατικό σκι , ποδήλατο, ορειβασία, τρέξιμο , camping, αναρριχηση κτλ κτλ ~ Το Μαίναλο προλαβαίνει να σωθεί, όχι αφηνωντάς στην μοίρα του , αλλά εδραιώνοντας ένα φεστιβαλ δραστηριοτήτων και σχολών ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού που πραγματικά λατρεύει το βουνό. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά βασικά πράγματα, που ήδη υπάρχουν. Καταφύγιο , σαλέ (οχι στην μορφή σαχλοκαφετέριας) κτλ.

Φαντάσου το Μαίναλο σαν ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης βουνού και χιονιού χωρίς επιχειρηματικές παρεμβάσεις. Ενα ελεύθερο "σχολείο" εμπειριών και μαθήσης που θα προωθείται από την πρωτοβουλεία ειδικών στο χώρο του βουνού και του περιβάλλοντος. Δεν χρειάζονται ουτε λιφτ, ουτε γουρούνες , ουτε ρατρακς , ούτε τίποτα από όλα αυτά.

"αυτά τα λέω έτσι για να ονειρευόμαστε"

:clapping::hehe::HeHe:

Fidelio = ο νόμος Δυτικά του Πέκος ...

"... οι κατηγορούμενοι θα έχουν μία δίκαιη δίκη ... θα τους δικάσουμε τίμια και μετά θα τους κρεμάσουμε ..."

BarRules1.jpg

:D:D ~ κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου Πάνο, ευχαριστώ για άλλη μια φορά !

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Αυτό δεν είναι αστείο...

Φαντάσου το Μαίναλο σαν ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης...

Δε κάνω πλάκα. Έχω κάνει ακριβώς την ίδια σκέψη. Με την διαφορά ότι δεν πειράζει να δουλέυουν με αξιοπρέπεια και δυο λιφτάκια τα οποία θα τηρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας γα την λειτουργία τους.

Η θλιβερή πραγματικότητα ομως ειναι εκει και μας υπενθυμίζει ότι αν τα πεις πιο έξω όλα αυτά και όχι πολύ μακριά, στο αντίστοιχο νήμα του απέναντι forum για παράδειγμα, θα μας πάρουν με τις πέτρες. Γιατί ο κόσμος Fidelie μου ούτε θέλει να ξέρει ούτε θέλει να μάθει τι θα σήμαινε ήπια ανάπτυξη ούτε θελει να σωθεί το Μαίναλο όπως λες και εσύ. Η λέξη ΄ανάπτυξη΄ είναι τόσο απελπιστικά συγκεχυμένη στην συνείδηση των ανθρώπων της ελληνικής πραγματικότητας που σε παραπέμπει σε αυτό. Άσε που θα μας την πέσουν οι κομματάρχες με τους ψηφοφόρους τους, οι αρχιτσέλιγκες, και το κονκλάβιο των καρδιναλίων της τοπικής ορειβασίας. Τι σου λέω τώρα αφού τα ξέρεις αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μια μελέτη λείπει και ένας άνθρωπος. Μπορεί ήδη και τα δύο να υπάρχουν

Edited by Wipika

Ψήνομαι για να αρχίσω ορειβατικό σκι. Βαρέθηκα τα Lift με την πολυκοσμία και την καφρίλα. Το κόστος όμως με κάνει να το σκέπρομαι διπλά. Άραγε μήπως οι χιονορακέτες με μπότες σκι και τα πέδιλα κατάβασης φορτωμένα στην πλάτη είναι λύση για να ανέβω την περιφερειακή; Τι λένε οι πιο εμπειροι;

Είδες, πληθαίνουμε σιγά σιγά… Ξεκινάει το κίνημα των αγανακτισμένων των χιονοδρομικών. :Batting Eyelashes:

Χιονορακέτες φορεμένες με μπότες ski δεν θα έλεγα ότι ενδείκνυται. Χιονορακέτες όμως με ορειβατικά άρβυλα και γκέτες με ski και μπότες φορτωμένα στην πλάτη θα ήταν ότι είναι ότι πρέπει για μια βόλτα στην περιφερική και κατάβαση από την βορινή ή την ανατολική. Το μειονέκτημα της χιονορακετας είναι ότι δεν ενδείκνυται για ανάβαση σε μεγαλύτερες κλίσεις και σε μεικτό πεδίο χιονιού. Είναι δηλαδή μόνο για την περιφερική και για μία βόλτα στο δάσος σε φρέσκο χιονακι. Αν αποφάσιζες δηλαδή να ανέβεις απέναντι στον Άγιο Λιά ή σε κάποια άλλη κορφή που θα συναντούσες διαφορετικά και ανάμεικτα είδη, βάθη και ποιότητες χιονιού πιστεύω ότι δεν θα τα κατάφερνες τόσο καλά με τις χιονορακέτες. Συνεπως, με τα ορειβατικά σκι έχεις μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Για πιο οικονομικό ξεκίνημα, αντικατέστησε τις δέστρες από τα σκι που ήδη έχεις, με ορειβατικές αγόρασε και ένα ζευγάρι φώκιες και είσαι έτοιμος. Τον επόμενο χρόνο αν θέλεις αγοράζεις και μια μποτούλα.

Edited by Wipika

Ευτυχώς που άνοιξε το Βορεινό...

Τα παιδιά στο χιονοδρομικό τα δώσανε όλα για να ανοίξει με τα τόσα προβλήματα , έτσι Γιώργο?

Γιατί θα τη βγάζαμε και φέτος με snowmobile και φώκιες ..

OSTRAKINA 2012

Α.Χ.Χ.Μ=Ανένταχτοι Χιονοδρόμοι Χιονοδρομικού Μαινάλου!

www.freeride.gr

mik

να προσεχεις γιατι εδω κατω ειμαστε λιγο σε πρωτογονες συνθηκες και σκαγιαζουμε ολα τα πετουμενα

το σαββατο θα εχω μαγκνουμ φυσιγγια λοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

πολυ μου αρεσε το σκηνικο πετωντας πανω απο τα ελατα αλλα εφυγα νωρις γιατι τα νευρα μου ηταν τσιτα

Είδες, πληθαίνουμε σιγά σιγά… Ξεκινάει το κίνημα των αγανακτισμένων των χιονοδρομικών. :o

Χιονορακέτες φορεμένες με μπότες ski δεν θα έλεγα ότι ενδείκνυται. Χιονορακέτες όμως με ορειβατικά άρβυλα και γκέτες με ski και μπότες φορτωμένα στην πλάτη θα ήταν ότι είναι ότι πρέπει για μια βόλτα στην περιφερική και κατάβαση από την βορινή ή την ανατολική. Το μειονέκτημα της χιονορακετας είναι ότι δεν ενδείκνυται για ανάβαση σε μεγαλύτερες κλίσεις και σε μεικτό πεδίο χιονιού. Είναι δηλαδή μόνο για την περιφερική και για μία βόλτα στο δάσος σε φρέσκο χιονακι. Αν αποφάσιζες δηλαδή να ανέβεις απέναντι στον Άγιο Λιά ή σε κάποια άλλη κορφή που θα συναντούσες διαφορετικά και ανάμεικτα είδη, βάθη και ποιότητες χιονιού πιστεύω ότι δεν θα τα κατάφερνες τόσο καλά με τις χιονορακέτες. Συνεπως, με τα ορειβατικά σκι έχεις μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Για πιο οικονομικό ξεκίνημα, αντικατέστησε τις δέστρες από τα σκι που ήδη έχεις, με ορειβατικές αγόρασε και ένα ζευγάρι φώκιες και είσαι έτοιμος. Τον επόμενο χρόνο αν θέλεις αγοράζεις και μια μποτούλα.

Σ'ευχαριστώ φίλε Wipika!

Ασθενής χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένταση των φαινομένων το απόγευμα. Η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Ο δρόμος θα είναι έτοιμος από νωρίς το πρωΐ.

Οι αναβατήρες θα λειτουργήσουν.

Ο mainalos θα κυκλοφορεί ελεύθερος, ο bmw όχι...

Ασθενής χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένταση των φαινομένων το απόγευμα. Η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Δηλαδη αυριο λετε να ερθουμε Μαιναλο για σκι ...θα ειναι η πρωτη φορα μου εκει ..ολα θα ειναι ρολοι?

τον έκλεισαν φυλακή; παντρεύτηκε; τι συμβαίνει Αλέξη πες

9-2-05020.jpg

Γιατί εσύ είσαι ''ελεύθερος'' ;

Επέστρεψε το παλικάρι στα πάτρια εδάφη ?

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Aφήστε τα αυτά και πείτε μας τι πουδρομέρες έχει το Μαίναλο. mods πρέπει να τους θυμίζουμε συνέχεια για τα off topic είναι γέροι άνθρωποι ξεχνάνε.

wipikaaaaaaa?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τα πράγματα όσο πάνε μπαίνουν σε μια σειρά. Που σημαίνει ότι το βορινό λιφτ λειτούργησε, σε χαμηλές στροφές βέβαια αλλά λειτούργησε. Κάποιος από τον Χελμό είχε έρθει σαν guest και πάτησε τις πίστες (λόγο εμπειρίας σε μηχανημα με βιτζι) χωρίς όμως να αφήσει πίσω του το καλύτερο αποτέλεσμα. Ευτυχώς οι υπεύθυνοι το κατάλαβαν και ανέθεσαν την κατάσταση σε κάποιον Πετρόπουλο ο οποίος τις ξαναπάτησε βέβαια λίγο καλύτερα την Κυριακή το πρωί. Το powder report μας πληροφόρησε ότι μες στην εβδομάδα κάποιοι τυχεροί το καταχάρηκαν το βουνό. Δυστυχώς για εμάς τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου δεν είχαν απομείνει παρά λίγα κομμάτια με παρθένο χιονάκι. Πέρα από το όργωμα, ούτε το χιόνι βοήθησε αφού το Σάββατο με +3 βαθμούς, λίγη ομίχλη και νερόχιονο το τερέν ήταν τόσο υγρό και βαρύ που απλά δεν τσουλούσε. Την Κυριακή οι συνθήκες καλυτέρεψαν με λιακάδα και χαμηλότερες θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -8 αργά το απόγευμα.

Παλαιοτερη φωτο απο το πατημα της βορινής

Mainalo1.jpg

Ο Φωτης με το καινουριο πορτοκαλί φλις

Mainalo2.jpg

Η Βορινή πατημενη απο καποιον Πετρόπουλο

Mainalo3.jpg

Το λιφτάκι ξαναλειτούργησε

Mainalo4.jpg

Στην αρχή της περιφεριακής

Mainalo5.jpg

Περιφεριακή απο το κινητό μου

Mainalo6.jpg

Edited by Wipika

Χιονόπτωση με μέτριους προς ισχυρούς Β ανέμους αυτή την ώρα. Περίπου 5cm φρέσκο χιόνι στις πίστες.

Η θερμοκρασία στους -1°C.

Λειτουργούν όλοι οι αναβατήρες.

Ο δρόμος από Καρδαρά είναι ανοικτός. Ο δρόμος από Βυτίνα μέχρι στιγμής όχι.

Αυτά τα λένε νωρίτερα νεαρέ...

Καθόμαστε στο σαλόνι μας και χαζεύουμε...

Θα μπορούσαμε να είμασταν εκεί τώρα... :Batting Eyelashes: 8):bling:

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...