Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

Ορειβατικό Σκι

Recommended Posts

ανεβαινες και εσυ με αλπικες μποτες, ε?

κουραζουν πολυ και εχουν περισσοτερο βαρος

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

ανεβαινες και εσυ με αλπικες μποτες, ε?

κουραζουν πολυ και εχουν περισσοτερο βαρος

Ναι με αλπικες,tehnica,80-90 και ειμουν και 13 χρόνων

Κάναμε σλάλομ ,μετά πάλι σλάλομ αλλά με σκοινί τρία άτομα ,και μετά διαδρομή με πιξιδα τρέξιμο με τα σκι από σημείο σε σημείο για χρόνο

Αστα ,λατρεβω τα σκι(τώρα όχι τότε) αλλά αυτό δεν θέλω να το θυμάμαι :)

Ένα όμορφο βίντεο για τους αγώνες ορειβατικού σκι στην Ελλάδα την περίοδο 2013-2014.

Season: 2013-2014

Filming: George Klaoudatos, George Batas, Christos Tsoutsias

Editing: Christos Tsoutsias

• Like 4

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν δοκιμάσει και τους δύο τύπους σε δέστρες να μας πούν τις διαφορές που έχουν

κυρίως στην κατάβαση.

Έχω δοκιμάσει μόνο την δέστρα της Fritschi όπου δεν αντιμετώπισα πρόβλημα εντός και εκτός πίστας.Η διαφορά όμως βάρους σε σχέση με τις tech δέστρες είναι αρκετή μεγάλη και αυτό είναι ένα δίλημμα όταν έρθει η ώρα της αγοράς.

• Like 1

με τις tech εισαι πιο χαμηλα, πατας πανω στο σκι ουσιαστικα. release δεν μου εκανε καμια απο τις 2 σε νορμαλ συνθηκες.για ορειβατικο δεν νομιζω να ξαναδοκιμασω κατι αλλο εκτως απο tech

• Like 2

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν δοκιμάσει και τους δύο τύπους σε δέστρες να μας πούν τις διαφορές που έχουν

κυρίως στην κατάβαση.

Έχω δοκιμάσει μόνο την δέστρα της Fritschi όπου δεν αντιμετώπισα πρόβλημα εντός και εκτός πίστας.Η διαφορά όμως βάρους σε σχέση με τις tech δέστρες είναι αρκετή μεγάλη και αυτό είναι ένα δίλημμα όταν έρθει η ώρα της αγοράς.

Αν δεν βιαζεσε, στο skitest που θα γινει τον Μαρτιο στο Παρνασσο, θα υπαρχει και μια Marker King pin 13 να την δεις απο κοντα και να βγαλεις συμπερασματα.... B)

• Like 2

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Χρόνος υπάρχει φίλε Spider.

Προς το παρών βολεύομαι με εξοπλισμό φίλου, οπότε θα περιμένω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

[emoji291][emoji291]

Edited by korn
  • Like 1

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Ma kαμια σχεση με ορειβατικο ομως.......Απορω τοσο καιρο πως δεν εχει μεταφερθει αλλου!

Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

σωστα

όμως μερες τώρα δεν μπορω να μην θαυμαζω το υλικο....

καμμια σχεση με αλλα πετροσκι που εχω δει

στην αρχη νομιζα οτι ειναι χιονι με σταχτη...

μετα καταλαβα οτι ειναι ψιλοαλεσμενη λάβα.

αν βγαίνει και σε αποχρωσεις του λευκου ειναι το ιδανικο υλικο για χιονοδρομικα κατω απο τα 2000 μέτρα.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Ναι ναι να δημιουργήσουμε μια νέα κατηγορία απο τις εκατοντάδες που υπάρχουν στο φόρουμ. Σκι στα ηφαίστεια η σκι στις στάχτες [emoji615]️[emoji291][emoji291]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Παιδια το περισσοτερο σταχτη ειναι...εζησα πολλα χρονια στους προποδες της ετνα και μπορω να καταλαβω περι τινος προκειται...οταν εσκαγε η βουναρα εβγαζε μια σταχτη που καληπτε τα παντα!!!στ αυτοκινητα ηταν σαν χιονι!!!εκανες μια με τους υαλοκαθαριστηρες κι εφευγε ολο!!!ασε που γλυστρουσε απιστευτα!!!με τη μηχανη αν εκανες το λαθος κ εμπαινες στη στροφη με παραπανω απο 10χμω ηταν σιγουρη σαβουρντα!του ντριφτ γινοταν χαχαχαχ...παντος ουτε μια φορα δεν σκευτηκα ν ανεβω με υα σκι καλοκαιρι πανω...αχχχχχ

• Like 2

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

και εγώ έζησα κοντά στο βουνό και έχω κάνει κάμποσες φορές σκι το χειμώνα εκεί.Ωραία εμπειρία να κατεβαίνεις με το ηφαίστειο να καπνίζει από πίσω σου και μπροστά να βλέπεις θάλασσα και παραλίες.Να σημειώσω ότι στους δρόμους γύρω από το βουνό θυμάμαι την καλύτερη ποιότητα ασφάλτου όπου το αυτοκίνητο δε γλιστρούσε με την καμμία ότι και να έκανες λόγω του ηφαιστιακού πετρώματος,ποιότητα πίστας.

• Like 1

Που ησουν ρε κουμπαρε?κατανια? Οντως πολυ καλη ασφαλτος!!!εγω επι 2 σεζον ανεβαινα με τη μηχανη για σκι και τα πεδιλα στη πλατη!!!ωραια χρονια!!!

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Που ησουν ρε κουμπαρε?

Εεεεεεπ πας να μου φας τον κουμπαρο ρεεεεεεεε[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]

ΥΓ ωραιο κουβεντα για ορειβατικο σκι κανουμε ,να εισαι καλα ρε κορν!

Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

εσύ το ξεκίνησες

:sick::ball:

"Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την Ανάληψη της Σχολής Ορειβατικού Σκι [περίοδος 2015-2016]"

Όσοι Διπλωματούχοι Εκπαιδευτές της ΕΟΟΑ ή Οδηγοί Βουνού της ΕΟΟΑ (με άδεια Άσκησης Επαγγέλματος) ενδιαφέρονται για την ανάληψη της Σχολής Ορειβατικού Σκι του ΕΟΣ Αχαρνών, για την περίοδο 2015-2016, η οποία Σχολή θα εί¬ναι πλή¬ρως εναρ¬μο¬νι¬σμέ¬νη με τον εκ¬παι¬δευ¬τι¬κό κα¬νο¬νι¬σμό της ΕΟΟΑ, παρακαλούνται όπως αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ΕΟΣ Αχαρνών (στο e-mail: eosa@otenet.gr και με θέμα: "Σχολή Ορειβατικού Σκι - υπόψη Δ.Σ.") μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2015 τα εξής:

1. Δήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψη της Σχολής,
2. Πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής,
3. Πλήρη αναλυτικό προϋπολογισμό κόστους.

• Like 4

Ορειβατικό σκι: Σαλέ Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου - Ψηλή Κορυφή Βελουχίου 19/12/2015
Σκιάρωντας για πρώτη φορά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια με την βοήθεια του Bio (Νεκτάριος Κολοκύθας) από την Velouchi Free Ski Team!!
https://www.youtube.com/watch?v=sw1Loz876J8

Edited by Kostas jr
  • Like 8

με το καλυτερο παιδι εκανες το σκι σου. Καλη αρχη Κωστα!

• Like 2

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Ευχαριστώ πολύ, ναι το ξέρω!!

Ένας κοινός μας φίλος και μέλος της περιβόητης Velouchi Free Ski Team ο Μουντζούρης (Κώστας Λελούδης) έγραψε στο facebook:

Με οποίον δάσκαλο ανέβεις τέτοιες πίστες θα κατέβεις..... βέβαια αυτό το έμαθα ήδη από την περσινή σεζόν:

Βλέπε Snow Leopard 2015, Imagine στο Βελούχι, Pierra Creta 2015, Άγραφα Ευρυτανίας απλά τότε ακολουθούσα με χιονορακέτες αλλά και crampon!!

Edited by Kostas jr
  • Like 4