Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostask91

Επιλογη Οικονομικοτερης Σανιδας Για Αρχαριο

Recommended Posts

καλησπερα φιλοι του αθληματος,

ειμαι καινουργιος στο αθλημα αφου ασχολουμε εδω και 2 χειμωνες μονο, και ειπα οτι ηρθε καιρος να αγορασω και τη δικια μου σανιδα. Μποτες εχω παρει πριν κατι μηνες τις burton invader.

Τωρα λογω οικονομικης καταστασης δε διαθετω χρηματα για αγορα καινουργιας σανιδας και δεστρων.

Θα ηθελα να μου προτινετε κατι σε μεταχειρισμενο αν υπαρχει η εστω την οικονομικοτερη λυση για το θεμα μου.

Βασικα εσεις ξερετε στηριζομαι πανω σας :P

ευχαριστω εκ των προτερων

φιλε μου αν αρχισει ο καθενας να προτινει και απο μια σανιδα,δεν θα βγαλεις ακρη και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην σου ταιριαζει στα ποδια σου ή στις αναγκες σου στο βουνο!

γι αυτο πες μας λιγο το υψος/βαρος που εχεις,το νουμερο μποτας και τι θες να κανεις στο βουνο.απλες καταβασεις,κολπακια,αλματα.λιγο απ'ολα;

οι μποτες που εχεις ειναι μαλακές,σε βολευουν;θες κατι πιο σκληρο;

ΜΗΝ βιαστεις να κανεις καποια αγορα πριν πουμε καποια πραγματακια!

ΔΕΝ αγοραζουμε σανιδα επειδη μας αρεσει το σχεδιο που εχει ή επειδη πετυχαμε ευκαιρια/καλη τιμη.

σκοπος μας ειναι να γλυτωσουμε καποια θεματα τα οποια θα μας κανουν δυσκολη την ζωη μας στο βουνο!

θελουμε να πηγαινουμε στο βουνο και να περναμε ωραια κι οχι να βασανιζομαστε!

DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

ναι εχεις δικιο σε ολα :D

Αρχικα εχω τις μποτες burton invader 44 νουμερο, τις πηρα φετος.

Υψος περιπου 1,74 ,βαρος 64 κιλα . Τωρα για το τι θελω να κανω δε ξερω ακομα να σου την αληθεια γιατι ακομα ειμαι στο ψαξιμο. Κολπακια και ετσι μου αρεσουν και κατεβασιες και αλματα (ταχυτητα δεν με πολυψηνει δεν ξερω αν παιζει ρολο ).Οι μποτες μια χαρα μου ειναι. Τωρα δε ξερω να σου πω αν ειναι μαλακες η σκληρες, θα σε γελασω για αρχαριο ζητησα και μου εδωσε της παραπανω.

Παντως επειδη υπαρχει θεμα με τα χρηματα αυτος ειναι ο αρχικος παραγοντας και μετα ολα τα αλλα. Γιατι το χειμωνα λογω ελλειψης δουλειας δε θα εχω χρηματα και για ενοικιασεις και τελεφερικ και τη μεταφορα, οποτε οπως καταλαβαινετε αν εχω το δικο μου σανιδι θα γλιτωνω αρκετα και θα ανεβαινω πιο συχνα.

Τωρα απο τα στυλ ( freestyle , freeride, all mountai ) θα ηθελα μια επεξηγηση τι ειναι το καθενα .

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Edited by kostask91

ωραια,1.75,67 κιλα κι εγω!πανω κατω τα ιδια!

για την μποτα,ειναι μαλακιά (σε σχεση με κατι αλλες) δεν θα ελεγα οτι κανει μονο για αρχαριο,την χρονια που περασε ειχα να διαλεξω αναμεσα σε burton invader και forum tramp.πηρα τις δευτερες καθαρα γιατι μου εκατσαν καλυτερα στο ποδι,ανετα θα αγοραζα τις burton κι ας κανω 13 χρονια οποτε δεν εχει να κανει με το μποτες για αρχαριο αλλα με το να ξερεις τι θες.κι επειδη ειναι μαλακες δεν σε κουραζουν ιδιαιτερα!

για σανιδα,ξεκιναμε απο τα στυλ :

freestyle ειναι τα σανιδια που ειναι καταλληλα για κολπα,φιγουρες,αλματα.ειναι κατα φυση μαλακά σανιδια για να σε βοηθανε στα κολπα και στις κινησεις που κανεις,υπαρχουν και πιο σκληρα ομως!

τα freeride σανιδια ειναι για καταβασεις,ταχυτητα.ειναι κατα φυση σκληρα σανιδια,υπαρχουν και πιο μαλακά!

και με τα all mountain κανεις λιγο απ'ολα!

για μενα τα all mountain δεν αξιζουν,δεν ειναι ουτε καλα freestyle ουτε καλα freeride οποτε καλυτερα να διαλεξεις μια απο τις δυο αλλες κατηγοριες!

τωρα,να σου πω το σκεπτικο μου,σαν Ελλαδα δεν εχουμε το πεδιο (στα χιονοδρομικα) που υπαρχει στο εξωτερικο!αν εμενα εξω θα επαιρνα ενα freeride σανιδι να αρχισω να κατεβαινω και να μην σταματαω ποτε (λεμε τωρα) εδω ομως που ζουμε εχουμε μικρα χιονοδρομικα/πιστες οποτε ''περιοριζομαι'' στο παιχνιδι,δηλαδη κανω πολλα κολπακια και λιγα αλματα.με ενα μαλακό σανιδι στα ποδια μου,τα κολπακια βγαινουν ευκολα,χωρις να κουραζομαι κι ετσι μου μενει ενεργεια για να μην σταματαω (κατι σαν duracell :ρ )

τωρα,ολα τα σανιδια περα απο το στυλ που εχουν,χωριζονται σε δυο κατηγοριες,τα camber και τα rocker.τα camber ειναι τα ''κλασικα'' σανιδια που υπαρχουν στην αγορα χρονια τωρα,και τα rocker ειναι σανιδια που κυκλοφορουν και κερδιζουν εδαφος τα τελευταια 4-5 χρονια.στην παρακατω φωτο βλεπεις το σχημα που εχουν τα σανιδια οταν τα κοιταζεις απο το πλαϊ

rocker-vs-camber2.jpg

τα rocker ειναι πιο μαλακά,πιο παιχνιδιαρικα και μπορεις να κανεις τα παντα με αυτα οποτε πιστευω οτι με ενα μαλακό freestyle rocker σανιδι μπορεις να κανεις και κολπακια και οτι αλλο θες στο βουνο!

σαν μεγεθος πιστευω οτι το 153/154 ειναι καλο για σενα.

για το που θα βρεις φθηνο σανιδι ρωτησε σε μαγαζια που νοικιαζουν εξοπλισμο snowboard,ισως να πουλανε καποια απο αυτα που νοικιαζουν.κοιταξε και σε αγγελιες να δεις τι παιζει και οτι αλλο θες εδω ειμαστε!

ευχαριστω πολυ για την αναλυση σου, εβγαλα ακρη :P

και γω freestyle κοιτουσα πιο πολυ. ειδα και κατι σανιδες αγνωστου μαρκας με 150 αν θυμαμαι καλα καινουργια, αξιζουν αυτα η θα ειναι μαπα?

και επιπλεον ξερεις κανα καλο μαγαζι θεσσαλονικη η βεροια να παω να ρωτησω?

και μετα αντε πες βρισκω σανιδα. δεστρες? ταιριαζουν ολες με ολα τα σανιδια η πρεπει να προσεξω κατι ?

καπου ειχα βρει σε ενα site δε θυμαμαι που ακριβως και ειχε σανιδες με 140 ευρω , και την μαρκα εγω τουλαχιστον δεν την ηξερα.

μια μαρκα απο αυτες ειναι η firefly

στην θεσσαλονικη θα σου ελεγα να πας σοτ microextreme και στο zerogravity...δεν ξερω κανενα αλλο

και οχι δεν πανε ολες οι δεστρες με ολες τις σανιδες.

δεν γινεται πχ να παρεις πολυ μαλακη σανιδα και πολυ σκληρες δεστρες...πρεπει να ειναι πανω κατω στα ιδια...

την firefly την εχω ξαναδει. αλλα δεν θυμαμαι που.

Snow is on my D.N.A.

ειχα παει και στα δυο τοτε που αγορασα τις μποτες. ακριβα ηταν για την τσεπη μου. γυρω στα 350 για σανιδα και δεστρες. εγω ψαχνω οτι πιο φθηνο κανει για τη δουλεια που θελω

τοτε ψαξε κατι απο το ιντερνετ...πιθανως απο εξωτερικο....

Snow is on my D.N.A.

αυτο ειναι το θεμα. οτι δεν εχω την εμπειρια να καταλαβω ποια σανιδα ειναι freestyle πχ και ποια μαρκα ειναι καλη και ποιες δεστρες εφαρμοζουν στη σανιδα

δεν μπορεις να ξερεις εκ των προτερων.

θα βρεις πχ ενα σανιδι που σου κανει στα λεφτα, και θα ψαξεις στο ιντερνετ να δεις ποσο μαλακο ειναι....ή μαλλον ποσο σκληρο ειναι.

με κλιμακα απο 1 ως 10 οπου το 1 ειναι πολυ μαλακο και 10 πολυ σκληρο

το ιδιο και με τις δεστρες.

Σε γενικες γραμμες οι σανιδες που ειναι αρκετα μαλακες δηλαδη 2-3 ειναι σανιδες freestyle

οι σανιδες που ειναι σκληρες πχ 8 ειναι κυριως για freeride

επισης κατα κυριο λογο οι freestyle θα εχουν ως χαρακτηριστικο το twin ... Μου φαινεται το γραφουν ως true twin ή twin-directional οι πολυ freestyle

αυτο σημαινει οτι οι δεστρες σου θα ειναι εντελως κεντραρισμενες και θα εχεις ιση αποσταση προς τα μπρος και προς πισω...δηλαδη δεν θα υπαρχει ουσιαστικα μπροσ-πισω στην σανιδα....

αν καπου κανω λαθος ο liapos θα με διορθωσει....

βρες κανα σετακι ή καμια σανιδα που σου αρεσει και ρωτα εδω. Θα σου πουμε (ολο και καποιος θα ξερει) αν ειναι μαλακη, σκληρη, freestyle ή μπορει καποιος να την εχει ή ειχε και να σου πει απο πρωτο χερι....

υπομονη και καλο ψαξιμο

Snow is on my D.N.A.

υποθετω οτι ψαχνεις στο ιντερνετ να δεις τι παιζει με τις σανιδες!να σε βοηθησω λιγο δινοντας σου καποια στοιχεια,για να ξερεις τι να ψαχνεις!

πιστευω οτι θα σε βολεψει ενα σανιδι που θα εχει τα εξης freestyle χαρακτηριστικα:

α) να ειναι twin tip (η μυτη της σανιδας ειναι ακριβως ιδια με την ουρα. σε μερικα κολπακια προσγειωνεσαι ή συνεχιζεις την πορεια σου με το ποδι που εχεις πισω,οποτε καλο θα ηταν να μαθεις σιγα σιγα να πηγαινεις πορεια βαζοντας το πισω ποδι εμπρος) παραδειγμα εδω

http://www.youtube.com/watch?v=TwzFxpGtbzQ

β) να ειναι rocker (ειναι πολυ πιο ευκολα σανιδια απο τα camber)

γ) το μηκος που θα παρεις να ειναι απο 152 μεχρι 154. μικροτερο θα σε δυσκολεψει γιατι δεν θα εχεις πατημα, μεγαλυτερο θα σε ζορισει με τον ογκο που θα εχεις να κουμανταρεις)

δ) τα περισσοτερα rocker σανιδια ειναι ελαφρα πιο φαρδια στην μεση απο τα υπολοιπα σανιδια,τα ονομαζουν midewide. υπαρχουν και wide σανιδια,αυτα ειναι για ατομα που εχουν μεγαλο νουμερο μποτας (εσυ εισαι οκ με 44 οποτε τα wide σανιδια θα σε δυσκολεψουν,μακρυα)

εχεις κανενα αλλο στοιχειο να μας δωσεις για το firefly (μιας και ειναι φθηνο) να δουμε τι παιζει με αυτο;

http://www.car.gr/cl...s/view/2529595/

τωρα αυτο πχ το σανιδι και δεστρες και κερωμενο ( ενδεικτικο ειναι γιατι ειναι και 149 , μικρο για μενα , και φουλ γρατζουνιες) πως σας φαινεται?.

εχει στο car.gr κατα καιρους κατι τετοια σανιδια σε τετοιες τιμες

οσο για το firefly δεν εχω αλλα στοιχεια. το ειχα δει σε μια αγγελια πριν κατι μηνες και απλα μου εμεινε το ονομα

Edited by kostask91

για πες μου λιγο πρωτα κατι και θα σου πω και για την σανιδα στο car

στις δυο σεζον που πηγαινεις βουνο,τι ακριβως εχεις καταφερει;ποιο το επιπεδο σου μεχρι στιγμης δηλαδη;

στριβεις αριστερα/δεξια ανετα;

φρεναρεις και με μυτες και με φτερνες;

ποιο ποδι βαζεις μπροστα;

τι μηκος σανιδιων νοικιαζες μεχρι τωρα;

τι πιστες κατεβαινεις; μπλε/πρασινη/κοκκινη/μαυρη (μπλε αρχαριων,μαυρη γκρεμιλα :D )

στριψιμο και φρεναρισμα τα εχω ( εχουμε μερικα ατυχηματα μερικες φορες εννοειται ) αλλα σε γενικες γραμμες τα εχω , εξασκηση θελω. εχω δεξι μπροστα ( μου ειπαν να εχω το καλο μου μπροστα ) αλλα μπορω και με αριστερο μπροστα. και κατεβηκα το Λουκι στο Σελι και κατι αλλες που εχει μολις ανεβαινεις τον πρωτο λοφο , απο εκει μεχρι κατω που τελειωνει το τελεφερικ απο την πισω μερια ( δε ξερω απο χρωματα :P ). δυσκολες οχι απο τωρα. ασε που δε το διακινδυνευω να ανεβω σε πιατακι απο τωρα

στο βιντεακι ποιος ειναι ; εσυ Liapoman?

Snow is on my D.N.A.

η σανιδα στην αγγελια ειναι μικρη για σενα.καλο θα ηταν να εβρισκες μια απο 152 μεχρι 154.

μην σε ενοχλουν οι γραντζουνιες που εχουν στον πατο,και καινουργια σανιδα να παρεις τις γραντζουνιες δεν τις αποφευγεις!

δεν νομιζω να πετυχεις freestyle κλπ αυτα που λεγαμε πιο πανω στην τιμη που θελεις.αν μπορεις δωσε κατι παραπανω και παρε μια freestyle,αν δεν μπορεις παρε οτι βρεις και κανε εξασκηση σε αυτα που ξερεις μεχρι να τα κανεις με κλειστα ματια και αφηνεις τα freestyle σανιδια γι αργοτερα που θα ξερεις να τσουλας καλυτερα και θα εχεις μεγαλυτερη εμπειρια στο να διαλεξεις μια σανιδα για σενα!

οχι Κωστη,δεν ειμαι εγω στο βιντεακι!

αφου εμεις ειμαστε για πιο μεγαλα κολπα....χαχα

Snow is on my D.N.A.

Ε ναι ρε συ,αυτο το βγάζουμε με κλειστά ματια,τα χέρια δεμένα στην πλάτη και το πίσω πόδι δεμένο στην δεστρα!

χαχα...ακομα δεν εμαθες να κανεις σωστα εσυ? το ποδι το πισω το εχεις να ανεμιζει?

θελει να σου δειξω καμια φορα... :fish:

Snow is on my D.N.A.

Καλησπερα παιδια!!! Ξεκινησα και γω snowboard φετος τον τελευταιο χειμωνα και θελω και γω να αγορασω τον δικο μου εξοπλισμο!!! Ειδα μερικα απο τα σχολια σας εδω, οπως για τις μποτες που ειπε ενα παλικαρι να τις αγορασεις απο το μαγαζι για να τις φορεσεις κιολας και εχει δικιο. Αλλα για σανιδα θελω να παρεγγειλω ενα περσινο μοντελο απο το ιντερνετ για να γλυτωσω και τα μισα λεφτα, και εχω αποφασισει για την burton joystick 2012. Το κακο ομως ειναι οτι εχω μεγαλο προβλημα με τις διαστασεις γιατι ειμαι κοντος, 1.69 υψος εχω και φοραω μεγαλα παπουτσια, 44 νουμερο. Βασικα πιστευω οτι μαλλον το καταλληλο μηκος σανιδας για μενα ειναι απο 1.50-1.54 το πολυ, αλλα μου παν μερικοι να παρω wide size επειδη μπορει τα ποδια μου να βρισκουν στο χιονι. αλλα wide size εχει απο 1.56 και πανω που μου παν κιολας οτι παραειναι ψηλη για μενα. εσεις τι διαστασεις μπορειτε να μου προτεινετε?

ισως οντως ειναι ψηλη για εσενα.

Γιατι δεν ψαχνεις καποιο αλλο μοντελο;

τι waist width εχει το απλο μοντελο?

Snow is on my D.N.A.

κοιτα..εγω ειμαι 1.90 και εχω 1.62 οποτε εσυ να παρεις πχ 1.58 οντως θα σου ειναι μακρια...σκεψου οτι καποιες φορες εχω νοικιασει και εγω 1.58

καπου 1.52 υποθετω θα εισαι οκ. Θα σου απαντησει και ο Liapos που ειναι πιο ειδικος σε θεματα burton και θα ξερει κανα μοντελο πιο καταληλο

βεβαια θα θελεις σιγουρα wide σανιδα λογω νο44...αλλα σιγουρα υπαρχουν

Snow is on my D.N.A.