liapos 252 Report post Posted August 14, 2012 δεν χρειαζεται να παρεις wide σανιδι,δεν εχεις τοσο μεγαλο νουμερο.εξαλλου τα περισσοτερα σανιδια ειναι midwide (κατι μεταξυ κλασσικων σανιδιων και wide) το joystick ειναι midwide σανιδι οποτε σε καλυπτει στο νουμερο μποτας (ισως οριακα το 150). το κακο απ'οτι βλεπω ειναι οτι το βγαζει 150 και μετα παει στο 154,κατι ενδιαμεσο θα ηταν καλυτερο για σενα (οπως λεει και ο αγαπητος Turms) οποτε παμε στο θεμα βαρους,πχ,βλεπω το φετινο (δεν ξερω για περσινο μοντελο) το 150 το δινει για βαρος αναβατη μεχρι 52 κιλα,το 154 το δινει μεχρι 59 κιλα,κοιταξε το κι αυτο... γενικοτερα,σαν αρχαριος χρειαζεσαι λιγο μεγαλυτερη σανιδα για να εχεις καλο ''πατημα'',δεν πρεπει να το παρακανουμε ομως στο μηκος γιατι δεν θα μαθεις ευκολα να στριβεις. με το μικροτερο σανιδι,μαθαινεις πιο ευκολα να στριβεις/φρεναρεις αλλα δεν θελει πολλες ευθειες και γκαζια μεχρι να μαθεις το σανιδι γιατι δεν θα ειναι σταθερο. (χονδρικα ολα αυτα) αν σε καλυπτει στα κιλα το 150 παρε αυτο,ειναι πιο μικρο και θα το μαθεις πιο ευκολα απ'οτι το 154 (οχι οτι δεν μπορεις να μαθεις το 154) κανε και κανα μαθημα με δασκαλο να γλυτωσεις χρονο και κοπο και καλες καταβασεις! Κωστη εισαι λιγο ψηλος, 1.90 και εχεις 1.62... εγω 1.75 κι εχω πλεον 1.42 (απο 153 χιχιχι) φετος εχει να γινει του τρελοσβουρα το βιντεο χαχαχαχαχα Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
angelius 0 Report post Posted August 14, 2012 Έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά γενικά από ότι είδα, σανίδες wide size έχει κάπου από 1.56 και πάνω. βασικά άμα φόραγα κιόλας 45 νούμερο σίγουρα θα ήθελα wide, απλά το 44 είναι ακριβώς εκεί στο όριο. και άλλοι μου λένε πάρε wide άλλοι λένε όχι δε χρειάζεσαι. αλλά θα ψάξω πάλι μπας και βρω wide σε πιο μικρό μήκος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
angelius 0 Report post Posted August 14, 2012 (edited) Α τώρα είδα του δημοσίευση του παιδιού του Λιάπου. Ναι έχεις δίκιο, ένας ειδικός μου πε εκεί 1.54. Εγώ είμαι 65 κιλά, οπότε το 1.54 είναι που θα μου κάνει. του χα πει εκείνου για 1.50 και μου πε ότι θα ναι πολύ μικρή, ότι κάπου εκεί 1.54 θα χρειάζομαι. Και το κακό είναι αυτό που είπες, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει 1.52 αλλιώς θα επέλεγα αυτό. Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα τις έχω υπ'οψιν. Τώρα για μπότες που είδα σε ένα παλιό σχόλιό σας, πρέπει οπωσδήποτε να τις παίρνεις από μαγαζί για να ταιριάζει ακριβώς στο πόδι σου. Edited August 14, 2012 by angelius Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted August 14, 2012 κοιτα τι παιζει με τις μποτες,τα τελευταια χρονια οι εταιριες που βγαζουν μποτες,εχουν καταφερει να μειωσουν τις εξωτερικες διαστασεις.δεν ειναι πλεον ''κουμουτσες'' οπως ηταν καποτε!γι αυτο σου λεω,δεν χρειαζεσαι wide σανιδα,στο υψος/κιλα/νουμερο μποτας που εχεις μια wide σανιδα ΘΑ σε δυσκολεψει!η joystick ειναι midwide και σε καλυπτει! επισης,ειτε μιλαμε για σανιδα,ειτε για μποτα ειτε για δεστρες,ολα χωριζονται σε μαλακά/σκληρα (flex) τα μετρανε απο το 1 εως το 10,οσο πιο μικρο νουμερο,τοσο πιο μαλακό!πρεπει ολα τα νουμερα να ειναι κοντα το ενα στο αλλο,δηλαδη η joystick εχει flex 4,πρεπει η μποτα και η δεστρα να ειναι κοντα στο 4,μην παρεις πχ μποτα και δεστρα 8!θα κουραζεσαι πιο ευκολα και δεν το θελουμε αυτο,πρεπει να ''δεσει'' ολο το πακετο! πρεπει να πας σε μαζαγια να δοκιμασεις νουμερα και μοντελα,αλλη θα σε σφιγγει,αλλη θα ειναι χαλαρη... κατ'αρχην πρεπει να εισαι χαλαρος,θα φορεσεις την μποτα και τα ποδια σου να ειναι χαλαρα,να εχεις ελαφρα λυγισμενα τα γονατα.αυτη ειναι η σταση που θα εχεις και στο βουνο,ετσι παταει ολη η πατουσα! ΔΕΝ πρεπει να βρισκουν τα δακτυλα σου μπροστα,να γλυφει μεν αλλα οχι να πιεζονται!αν βρισκουν τα δακτυλα απο την αρχη,στο βουνο θα εχεις μεγαλο προβλημα/πονους! οταν βαζεις το βαρος σου στις μυτες δεν πρεπει να σηκωνεται καθολου η φτερνα. πρεπει η μποτα εσωτερικα να αγκαλιαζει το ποδι χωρις να εχεις καποιο απο τα παραπανω προβληματα.φαντασου οτι σιγα σιγα με τις κινησεις που θα κανεις και με την ζεστασια,το εσωτερικο μποτακι θα παρει την φορμα του ποδιου σου κι αν ειναι εστω και λιγο χαλαρη στην αρχη,μετα θα ανοιξει κι αλλο και παει για πεταμα! που μενεις να σου πω κανα μαγαζι να τσεκαρεις;εγω Αθηνα! δεν θυμαμαι κατι αλλο τωρα,αν θυμηθω κατι θα γραψω... Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted August 14, 2012 (edited) ειδες,κατι ξεχασα! οταν πας να δοκιμασεις μποτες,πρεπει να εχεις κι ενα ζευγαρι χοντρες καλτσες,αυτες που φοραμε τον χειμωνα κι οχι τις λεπτες καλοκαιρινες. καλυτερες βεβαια ειναι αυτες που πουλανε τα μαγαζια και προοριζονται γι αυτη την χρηση (για snowboard/ski) οποτε αγορασε και κανα τετοιο ζευγαρι! Edited August 14, 2012 by liapos Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted August 14, 2012 (edited) Δες και εδώ,αν και λίγο παλιό το νήμα. Οπως και εδώ. Edited August 14, 2012 by madskier Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
angelius 0 Report post Posted August 14, 2012 Κάλτσες για το snowboard έχω πάρει , ( είναι λες και φοράς καλτσόν. και μου χε κάνει τότε εντυπώση πως γυναίκες φοράνε τα καλτσόν? δεν τους ενοχλούν? αλλά τέλος πάντων), βασικά μοσχάτο μένω, αλλά ξέρω ένα μαγαζί στον αγ. δημήτριο, που λέγεται extremespot.gr. Aυτοί που το χουν είναι γνωστοί μου, και είναι αντιπρόσωποι της Burton, οπότε θα πάω σε αυτούς για μπότες και δέστρες. βασικά το είδα ότι όσο πιο μικρό το flex τόσο πιο μαλακές και οι μπότες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 14, 2012 α ρε Liapo...εισαι κορυφη.... Να προσθεσω κατι για τις μποτες...πρεπει οπωσδηποτε οταν τις δοκιμαζεις να εισια ορθιος με τα γονατα ελαφρως λυγισμενα. Να εχεις την σταση της σανιδας... εγω για παραδειγμα αν και φοραω 44,5 κανονικα, τελικα οι μποτες που πηρα ειναι 43,5 και μου κατσανε κουτι παρολο που εινια καπως σκληρες σε flex Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted August 15, 2012 @ angelius τι ακριβως εννοεις οτι ειναι σαν καλτσον γιατι οι κανονικες καλτσες για snowboard/ski ειναι χοντρες και φτανουν μεχρι το γονατο... επισης,οταν λεμε οτι ειναι μαλακές οι μποτες,μην περιμενεις να ''λυγιζουν'' σαν αθλητικα μποτακια...στο βουνο θα δειξουν την αξια τους μετα απο ολοκληρη μερα σε σχεση με σκληρες μποτες! ελπιζω οι γνωστοι σου να σε προσεξουν και να σου δωσουν καλα πραγματα! @ madskier απο το 2004 μεχρι το 2012 εχουν αλλαξει καποια πραγματα... @ Turms μια ζωη περνεις μεγαλα και σκληρα πραγματα... Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 15, 2012 τιποτα δεν συγκρινεται με ενα καλο, μεγαλο και σκληρο .... snowboard.... περαν πλακας ομως οι μποτες που ειχα ως τωρα ηταν μετριες...μετα απο μια σαιζον μου φαινοταν οτι εχουν flex κατω απο 0 αυτες που πηρα τωρα, ενω ηταν πολυ σκληρες τωρα ειναι μετριες... μπας και κανω κατι λαθος;;;;; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted August 20, 2012 @ madskier απο το 2004 μεχρι το 2012 εχουν αλλαξει καποια πραγματα... . liapos εχεις απολυτο δίκιο ,πρέπει ως οε ιστοσελίδας να βρούμε από το φόρουμ πιο καινούριες παραπομπές.αν βρείς κάποια ποστς πιο νέα,στείλε τα με pm σε εμενα,overpoulover ή dolomites. :innocent: Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 20, 2012 τι εχει αλλαξει;;; αφου ο Στουρναρας λεει οτι η οικονομια μας πηγε παλι στα επιπεδα του 2004... αρα στα ιδια ειμαστε.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kostask91 2 Report post Posted August 20, 2012 τελικα καπου εδω τελειωσε το ονειρο μου για snowboard ( θα παραμεινει ονειρο ). με απολυσανε και οποτε εμεινα μονο με τις μποτες και το χειμωνα δε παιζει να εχω λεφτα να ανεβαινω σε χιονοδρομικο να νοικιαζω σανιδα κτλ. ισως αν ειχα σανιδα τουλαχιστον κατι να εκανα, αλλα τωρα δυσκολα. ποσο μπορω να δωσω , τις burton invader , τις εχω χρησιμοποιησει 2 φορες μονο, και τις αγορασα 100 η 120 ευρω Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 21, 2012 καταρχην λυπαμαι φιλε μου...τα περασα και εγω αυτα...ασχημη φαση κατα δευτερον μην τις πουλας τις μποτες ποτε δεν ξερεις ασε που 100 ευρω δεν ειναι και τα τρελα λεφτα (δεν εινια πχ 1.000) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted August 21, 2012 αυτο θα ελεγα κι εγω,μην τις δωσεις τις μποτες,δεν ξερεις τι θα γινει αργοτερα και συνεχισεις το ονειρο! με το καλο να βρεις γρηγορα και καλυτερη δουλεια! Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
kostask91 2 Report post Posted August 22, 2012 μπααα.. τα εξοδα τρεχουν και δουλεια δεν υπαρχει, οποτε ... εκτος και αν μου κανουν καμια εκπληξη οι φιλοι μου και μου παρουν δωρο τεσπα ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotis foteinos 15 Report post Posted September 3, 2012 Καλησπερα παιδια! Ειδα μερικα απο τα σχολια σας εδω, οπως για τις μποτες που ειπε ενα παλικαρι να τις αγορασεις απο το μαγαζι για να τις φορεσεις κιολας και εχει δικιο...σανίδα πήρα γιατί μου έκατσε μια καλή ευκαιρία και την άρπαξα και φτηνά είμαι 1,86 και η σανίδα 1,61...είμαι αρχάριος θέλω βοήθεια και για μαθήματα ευχάριστο... Quote Share this post Link to post Share on other sites