panost 0 Report post Posted November 15, 2012 Γεια σε όλους! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί φέτος επιτέλους λέω να αγοράσω τον δικό μου εξοπλισμό σκι. Κάνω σκι τα τελευταία 4 χρόνια και θεωρώ τον εαυτό μου έναν μέτριο σκιέρ που μόλις μαθαίνει πως να στρίβει σωστά (το λεγόμενο carving). Έχω αρκετά καλή φυσική κατάσταση, στα 1,78cm 80Kgr. 34 ετών. Τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα έκανα λίγες φορές σκι ανά σαιζόν, πέρσι όμως (με τη βοήθεια του skibus και 1-2 εκδρομές έκανα αρκετές φορές (~10) και είδα αρκετή βελτίωση. Φέτος λοιπόν έχω σκοπό, πρώτα ο Θεός και καλά να ήμαστε, να του δώσω να καταλάβει και αποφάσισα να προβώ σε αγορά του δικού μου εξοπλισμού όπου θα με βοηθήσει να βελτιώσω και την τεχνική μου. Αυτά που κατέληξα λόγω τιμής μιας και δεν ήθελα να ξεφύγω πολύ (>500€) είναι τα εξής: σκι: Elan WaveFlex 10 Red Fusion 2012 -168mm μπότα: Rossignol Alias Sensor 80 2012 μπατόν: Rossignol PURSUIT Aσημι 2013 Το στιλ του σκι που θέλω να φτάσω είναι να μπορώ να κάνω πολύ γρήγορες στροφές με λίγα άλματα αλλά να αναπτήσω και ταχύτητα κάνοντας carving. Από μπότες είχα πρόβλημα με πολλές από αυτές να με χτυπάνε και να βγάζω φουσκάλες στα πόδια. Γενικά είμαι λίγο παράτολμος και θα ήθελα να φτάσω σε ένα επίπεδο να μπορώ να βγαίνω και εκτός πίστας δοκιμαστικά. (δεν ξέρω αν βοηθούν όλα αυτά αλλά είμαι άσχετος και προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε αν οι επιλογές μου είναι σωστές.) Θα ήθελα την άποψή σας κυρίως για τα σκι και τις μπότες σύμφωνα με ότι σας ανέφερα ποιο πάνω. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας και το αρκετά καλά οργανωμένο forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted November 15, 2012 Καλωσήρθες!!!!!καλό διάβασμα εδώ μέσα και καλή αρχή με το νεο εξοπλισμό!!!(δε θα σχολιασω τις επιλογες σου ..γιατί απλά δεν ξέρω :hope: ) απλά όταν βλέπω πρωτη φορά αγορά εξοπλισμού,ενθουσιάζομαι γιατί μου θυμίζει την πρωτη μου αγορά πεδιλα-μποτες και συγκινούμαι...περιττό να πω ότι όλα τα πρώτα εχουν δοθεί σε αρχάριες φιλενάδες μου που εχουν επίσης κολλήσει με το άθλημα. :yes Ελπίζω να σε βοηθήσουν οι ειδήμονες!!!καλή συνέχεια! Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted November 15, 2012 Καλώς ηρθες στην Παρεα μας, εύχομαι καλές καταβασεις...... Όσο αφορά τα πέδιλα ,θα δεις αν ψαξεις λιγο στο Internet ότι είναι για προχωρημενους σκιερ, οπότε αν τα πάρεις ίσως να δυσκολευτεις λίγο στην αρχή αλλα σίγουρα θα σε βολεψουν στο μέλλον μιας και απ'οτι κατάλαβα θα του δώσεις και θα καταλάβει. Για τις μποτες θα σου πρότεινα να πας σε flex μικρότερο πχ(60) γιατι οι 80αρες θα είναι σίγουρα λίγο σκληρές....σε κάθε περίπτωση πάντως ΜΗΝ αγοράζεις μποτες αν δεν τις έχεις δοκιμάσει πρώτα......... Πλακα πλακα και εγω τέτοιο συνδυασμό σε εταιρίες έχω σε πέδιλα - μποτες(élan-rossignol) Για τα μπατον απλώς να πάρεις κάποια στα μέτρα σου ....... Καλη συνέχεια στο ψάξιμο-επιλογη του εξοπλισμού σου..... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted November 15, 2012 Έχω την αίσθηση ότι flex 60 για τα κιλά του θα είναι λίγο. Νομίζω το 80 είναι ok. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 16, 2012 Καλώς ήρθες Για τα πέδιλα και εγώ νομίζω θα σε κρατήσουν πίσω. Κάτι σε beginner-intermediate θα είναι ιδανικό και νομίζω και πολύ πιο φτηνό για σένα. Μη ρωτάς για προτάσεις υπάρχουν΄από όλες τις μάρκες ιδανικά για το επίπεδό σου. Για την μπότα το να σου κάτσει τέλεια στο πόδι είναι το σημαντικό, δεν θα φοβόμουν να έπαιρνα flex ακόμα και 80 αρκεί να είναι τέλεια στο πόδι σου. Δοκιμή με τις ώρες στο μαγαζί πολλές μπότες κλπ κλπ. Κάνε όσο πιο πολλά μαθήματα μπορείς και ...εκτός πίστας βγες αμέσως μη μασάς, αν έχει καλό εκτός κάνε μαθήματα και δοκίμασέ το. 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted November 16, 2012 Καλώς ήρθες Για τα πέδιλα και εγώ νομίζω θα σε κρατήσουν πίσω. Κάτι σε beginner-intermediate θα είναι ιδανικό και νομίζω και πολύ πιο φτηνό για σένα. Μη ρωτάς για προτάσεις υπάρχουν΄από όλες τις μάρκες ιδανικά για το επίπεδό σου. Για την μπότα .... Δοκιμή με τις ώρες στο μαγαζί πολλές μπότες κλπ κλπ. Καλώς ήρθες, καλώς ήρθες. Σωστή η κίνηση εγγραφής και συμμετοχής στο forum του snowclub, εδώ θα βρεις πολύ βοήθεια από ανθρώπους σχετικούς με το άθλημα. Εγώ απλά να επαυξήσω την επισήμανση του ΜΙΚ σχετικά με την δοκιμή της μπότας για πολύ ώρα. Πέρασα από την ίδια διαδικασία επιλογής μπότας την περασμένη χρονιά και έχω να πω ότι φόρα το κάθε ζευγάρι μπότες για πολύ ώρα στο κατάστημα, κάνοντας τις ασκήσεις που θα σου υποδείξει ο πωλητής και δίνοντας χρόνο στο πόδι να ζεσταθεί. Να θυμάσαι ότι δεν δοκιμάζουμε παπούτσια. Η εμπειρία μου κατά τις δοκιμές (που ήταν πολλές) έδειξε ότι μπορεί μία μπότα να σου βγάλει ενοχλήσεις όχι αμέσως, στο πρώτο 10λεπτο δηλ. αλλά και αργότερα. Μην πιέζεσαι λοιπόν από τον πωλητή ή ό,τι άλλο. Ντροπές και βιασύνες δεν χωράνε στην επιλογή της μπότας. Και δοκιμή ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ, γιατί όπως έχει ειπωθεί πολλάκις, τα πόδια μας δεν είναι πανομοιότυπα. Καλή αναζήτηση και μείνε σε επαφή με την παρέα Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
panost 0 Report post Posted November 16, 2012 Ευχαριστώ όλους για την άμεση απάντηση σας! Εύχομαι και γω με τη σειρα μου σε όλους υγεία και καλή σεζόν! Quote Share this post Link to post Share on other sites
aristos 1 Report post Posted January 23, 2013 καλησπέρα, θελω να αγορασω αξοπλισμο για πρωτη φορά και πραγματικά δεν εχω ιδέα τι να κοιταξω...θεωρώ τον εαυτό μου μέτριο σκιερ. Ειμαι 18 και μεχρι τώρα δεν εκανα πολλές φορες το χρονο ομως πλεον σκοπεύω να ασχοληθω και να πηγαινω περισσότερες φορες. Τι πρεπει να κοιταξω ώστε να παρω καλό εξοπλισμο που θα με κρατησει για αρκετο καιρο; Κανω σκι σε πιστα αλλά θέλω να δοκιμασω και εκτος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Prokopas 282 Report post Posted January 23, 2013 Προσωπικά ξεκίνησα με ρουχισμό( παντελόνι, μπουφάν, κάλτσες και μετά ισοθερμικά, γάντια, μάσκα κ.ο.κ.) Η επόμενη αγορά αφορούσε τις μπότες γιατί από τα ενοικιαζόμενα είχα φορέσει αρκετές βάρκες και τελευταία τα πέδιλα. Μέχρι να φτάσω στα πέδιλα δοκίμαζα διάφορα δεξιά και αριστερά και έβλεπα τι μου αρέσει περισσότερο. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
michael2580 64 Report post Posted January 23, 2013 εγω νομιζω καλυτερα να ξεκινησεις με παντελονι και μετα οπωσδηποτε μποτες. οι μποτες περνουν το σχημα του ποδιου σου οποτε φορωντας νοικιαρικες δεν προκειτε ποτε να βολευτεις. ασε που ειναι και εντελως ανθυγιεινο να φορας αυτην την βρωμια στα ποδια σου. και ολα τα υπολοιπα σιγα σιγα και ειδικα τωρα με εκπτωσεις και το καλοκαιρι με προσφορες χτυπας τα περισσοτερα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted April 24, 2013 Εφτασε η ωρα να αγορασω ΜΠΟΤΕΣ για σκι... Μετα απο μια ολοκληρη σεζον,με κοντα 20 σκι,με νοικιαρικες μποτες,καιρος ειναι να παρω τις δικες μου. Εχω διαβασει προσεκτικα τα παντα εδω μεσα γιατι ειναι ρωσικη ρουλετα οι μποτες. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι μαγαζια στην Αθηνα για να απευθυνθω,καθοτι ειμαι απο την επαρχια. Δυο μου εχουν προτεινει μεχρι τα τωρα γνωστοι και φιλοι,το SKI SHOP στο μαρουσι και το BOARD GENERATION. Υπαρχει καποια αλλη προταση? Το σαββατο που μας ερχεται θα παω,πιστευω να πετυχω και τις καλυτερες τιμες μιας και η σεζον τελειωσε. Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted April 24, 2013 ... Εφτασε η ωρα να αγορασω ΜΠΟΤΕΣ για σκι... Δυο μου εχουν προτείνει μεχρι τα τωρα γνωστοι και φιλοι το SKI SHOP στο μαρουσι και το BOARD GENERATION. Υπαρχει καποια αλλη προταση? ... Πέρα από αυτά τα 2 καταστήματα, που τόσο ο Δημήτρης όσο και η Σάντυ θα σε εξυπηρετήσουν σίγουρα, ειδικά στο θέμα μπότας καλό θα ήταν, από τη στιγμή που διαθέτεις χρόνο, να επισκεφθείς και άλλα καταστήματα (όσα περισσότερα μπορείς...), ώστε να έχεις πιο ολοκληρωμένη άποψη για το ποια μπότα κάθεται καλύτερα στο δικό σου πόδι. Θα ήταν άδικο & μεροληπτικό, να σου πω πήγαινε εδώ ή μόνο εκεί, με τα δικά μου κριτήρια και τις δικές μου ιδιαιτερότητες στο πόδι μου. Η δικιά μου ιδανική μπότα μπορεί να είναι το δικό σου σιχτιρ και το αντίστοιχο. Μη διστάσεις να πάρεις και κάποια προηγούμενης χρονιάς αν αυτή σου κάθεται καλά στο πόδι. Μπορεί τελικά να βρεις και την μπότα σου με ~100€ !!! Μπες λοιπόν στον οδηγό μας με τα καταστήματα και πάρ 'τα σβάρνα . Σίγουρα μέσα από αυτές, θα αποκομίσεις και την δικιά σου άποψη για το ποιος πωλητής σε εξυπηρέτησε / κατεύθυνε σωστά. Άντε και καλές βόλτες. 3 Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted April 24, 2013 Ενα εχω πω ..καθε φορα που αγοραζα μποτα ,ελεγα οτι επρεπε να το ψαξω πιο πολυ !!! 2 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted May 3, 2013 Ολη μερα δοκιμαζα μποτες,αλλα δεν κατεληξα. Ερωτηση,εγω που ενδιαφερομαι για σκι εντος πιστας και παντα να μαθω καλη τεχνικη ,μποτες freestyle θα μου ταιριαζουν ή ειναι αλλης φιλοσοφιας??Ειδα ενα μοντελο, το voodoo της dalbello και μου καθοταν καλα στο ποδι. Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted May 3, 2013 Ολη μερα δοκιμαζα μποτες,αλλα δεν κατεληξα. Ερωτηση,εγω που ενδιαφερομαι για σκι εντος πιστας και παντα να μαθω καλη τεχνικη ,μποτες freestyle θα μου ταιριαζουν ή ειναι αλλης φιλοσοφιας??Ειδα ενα μοντελο, το voodoo της dalbello και μου καθοταν καλα στο ποδι. Αμα σου ταιριαξε ενα μοντελο της Dalbello πιθανον να σου ταιριαζουν κι αλλα... Εγω φοραω το Dalbello Blender, επισης freestyle λεει, δεν ειδα καμμια διαφορα απο τις Nordica Speedmachine 8 που φοραγα προηγουμενως... Quote Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted May 4, 2013 Ιδιας σχεδιασης ειναι,με 3 μπακλς,εκ των οποιων το κεντρικο πιανει πλαγια και σφιχτα. Οποτε δεν υπαρχει διαφορα και προχωρω την ερευνα αγορας! Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted May 8, 2013 Τελος βδομαδας θα ξαναερθω Αθηνα για μποτες. Ξερει κανεις μαγαζι που να εχει μεγαλο στοκ απο μποτες αυτη την εποχη να δω?? Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted May 9, 2013 Τελος βδομαδας θα ξαναερθω Αθηνα για μποτες. Ξερει κανεις μαγαζι που να εχει μεγαλο στοκ απο μποτες αυτη την εποχη να δω?? Πηγαινε στο Board Generation στο Ψυχικο και ζητα την υπομονετικη κυρια Σαντυ, θα σε εξυπηρετηση στο επακρον!! Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted May 9, 2013 Εννοειται πως πηγα στην κ.Σαντυ,πολυ υπομονετικη και πληρως κατοτοπιστικη,απλα λογω καλοκαιριου δεν υπαρχει μεγαλο στοκ και πληθωρα μποτων να δοκιμασω.Αφησα τα πεδιλακια μου για σερβις ομως εννοειται Με βλεπω το σαββατο να παιρνω το GPS μαζι,και να γυριζω ολα τα μαγαζια σε αθηνα και πειραια. 1 Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted May 11, 2013 Κατεληξα σε μποτα τελικα,πηρα την tecnica mega 4 comfortfit, με φλεξ 60. Μακαρι να παραμεινει το ιδιο καλη και σφικτη οπως ειναι και σημερα. Quote "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites