Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ALCATRAZ

«Nordica» Ιταλική Φινέτσα

Περί Nordica ο λόγος  

8 members have voted

1. 1. Είστε ευχαριστημένοι από τα Nordica σας;

• Απόλυτα
    • Ναι
    • Αρκετά
    • Έτσι & έτσι
    • Όχι
      0
    • Τι είναι το... Nordica;
      0
  2. 2. Τι κατηγορίας Nordica ski έχετε στη κατοχή σας;

• Αγωνιστικά Πίστας (SL, GS)
      0
    • Πίστας
    • All Terain (AT)
    • Freestyle
      0
    • Freestyle - Freeride
      0
    • Freeride All Mountain (AM)
    • Freeride Big Mountain (BM)
      0
  3. 3. Σε σχέση τιμής / απόδοσης, πόσο ευχαριστημένοι είστε; (Value Fot Money)

• Απόλυτα ικανοποιημένος
    • Ικανοποιημένος
    • Αρκετά...
      0
    • Όχι και τόσο...
      0
    • Καθόλου
      0
    • Tα πήρα με έκπτωση 30% και πάνω, της αρχικής τιμής τους
      0
    • Τα αγόρασα από το εξωτερικό σε καλύτερη τιμή...
      0
    • Τα αγόρασα μεταχειρισμένα...
      0

Recommended Posts

Πρωτη της σεζον 2015 για μένα σήμερα και τι καλύτερο απ το να συνεχίσω με το σχόλιό μου μετά τον MakisM (του οποίου τα πεδιλα Atomic Metron 9 έχω ακομα) για τα νέα μου Nordica Speedmachine Mach 4 που φόρεσα πρωτη φορά σήμερα.

Αν και εντελώς μουδιασμένος μετά την καλοκαιρινή διακοπή (ελάχιστη προετοιμασία δυστυχώς), εισεπραξα πολύ καλή εντύπωση από τα πέδιλα παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς μου στη συμβουλή του Θάνου Φλώρου να είναι τα επόμενα μου πέδιλα.

Εν συντομία, εισέπραξα μια αίσθηση σιγουριάς και σταθερότητας καθως και προτροπή για γωνιάσματα και ταχύτητα αλλά και σχετικά φιλικό πέδιλο σε μέτριο σκιέρ όπως θεωρώ τον εαυτό μου. Αγοράστηκε με σκοπό να με πάει πιο πέρα σε θέματα τεχνικής, και ως κάπως καλύτερο του επιπέδου μου θέλει δουλειά για να δείξει τις πραγματικές του αρετές νομίζω...

Περισσότερα και λεπτομερέστερα σχόλια μετά το ταξιδι του ΕΣΤΟΥΧ το ερχόμενο Σάββατο στην Cervinia/Zermatt.

Πολλά ευχαριστώ στον Θάνο για τη συμβουλή του, πιστεύω ότι με αρκετή δουλειά τα πέδιλα θα μου προσφέρουν πολλά, παρά το κάλεσμα των καιρών για κάτι φαρδυτερο.

N1.jpg

Nordica Speed Machine Mach 4 XBI CT

Sidecut: 121-74-106

Radius: 16 m @ 1,70m

Bindings: by Vist, XBI CT plate

Εντυπώσεις/παρουσίαση στα: Skieur.com και Skinet.com

Edited by panchristo
  • Like 7

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Aν και περσινο το thread τωρα το ειδα :ninja:

Φοραω τα Nordica HotRod απο το 09? Προσωπικη συσταση και προμηθεια απο τον Snowhow (Θανο Φλωρο). Πριν απο αυτα ειχα τα Atomic Metron 9.

Μπορω να πω οτι για το σκι που κανω, τα Nordica με ανεβασαν ενα-δυο επιπεδα.

Μακη τα hot rod flare εχεις? Πόσο μέση και υψος εχουν?

send from my mobile device, using tapatalk.

1162895.jpg

Μακη τα hot rod flare εχεις? Πόσο μέση και υψος εχουν?

Εχω τα Hot Rod Nitrous χωρίς τον πυρήνα τιτανίου (που είχαν την προηγούμενη χρονιά).

124-78-100 γύρω στο 1.70 μην τρέχω στο ισόγειο να ψάχνω...

• Like 1

Thnx Μάκη.

Τα hot rod flare εχω εγώ 1,60 με ακτινα 14μ. 116/72/100 διαστασεις. Το συνιστώ για αρχάριους. Εμενα με βοηθησε/άει αρκετα. Είναι αρκετά εύκαμπτο από σκληρότητα και ελαφρυ. Μπορεις να κανεις και τις δοκιμες σου στο οφπιστ δεξια αριστερα απο την πιστα με προσθετη επιβαρυνση στους τετρακεφαλους [emoji1]

1162895.jpg

μαλλον μονο εγω δεν εμεινα ευχαριστημενη απο κατι πισταρικα Nordica Spitfire Pro (νομιζω ηταν το συγκεκριμενο μοντελο). πολυ σκληρα και αγωνιστικα δεν νομιζω οτι απευθυνονται σε τουριστες σκιερ, παρα μονο σε δασκαλους σκι η αθλητες που τα πηγαινουν αερα πατερα

τα βρηκα υπερβολικα σκληρα, ακαμπτα και καθολου φιλικα

• Like 2

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Φόρεσα το συγκεκριμένο πέδιλο για πρώτη φορά φέτος, αν και δεν είναι φετινό μοντέλο.

http://www.neveitalia.it/materiali/sci/2013/nordica/burner-i-core

Έχει διαστάσεις 112 - 84 - 126.

Θα έλεγα ότι με βόλεψε, αν και το φόρεσα σε χιόνι σχετικά σκληρό, κάποιες φορές λίγο ή αρκετά παγωμένο. Δεν είχα μεγάλη εμπειρία σε βαθύ χιόνι, αλλά και στις σχετικά λίγες φορές που το δοκίμασα σε πιο μαλακό χιόνι, έμεινα ευχαριστημένος.

Μου φάνηκε ευκολοδήγητο και απροβλημάτιστο.

Τελικά, μετά από άλλες 10 ημέρες σκι σε κάθε είδους φρέσκο χιόνι, επιβεβαίωσα τις πολύ καλές αρχικές μου εντυπώσεις. Και στην πίστα, αλλά και στις περιορισμένες μου δυνατότητες για το εκτός και σε μεγαλύτερη ταχύτητα δεν ένιωσα ανασφάλεια.

• Like 3

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Επιστρέφω κι εγώ για να δώσω μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τα πέδιλα Nordica Speedmachine Mach 4.

Μετά και τα μαθήματα με τον Γιώργο Στέρκο στην εκδρομή του συλλόγου στην Cervinia-Valtournenche-Zermatt, τα πέδιλα άρχισαν να μου φαίνονται πιο διαχειρίσιμα απ' ό,τι πριν, ενισχύοντας τη ρήση "ο παπάς κάνει τα ράσα" κι όχι το ανάποδο.

Πράγματι, βελτιώνοντας την τεχνική μου, ένιωσα τα πέδιλα να γίνονται ολοένα και πιο φιλικά και να υποστηρίζουν κάθε μου κίνηση.

Ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες άνω των 60 (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα - δεν ξέρω αν κάποιος γκαζοφονιάς θα συμφωνούσε) παρέχουν μια αυξημένη αίσθηση σταθερότητας και διατήρησης της πορείας που τους έχεις υπαγορεύσει (ήτοι γωνιασμένα - αλλιώς όλα ευθεία πάνε).

Ωστόσο, και στις μικρές και κοντές στροφές, αν τα φορτίσεις σωστά και προοδευτικά (τεχνική once again) οι ουρές δίνουν ικανοποιητικό rebound (όχι όπως ένα αγωνιστικό ή πολύ προχωρημένου - ευτυχώς) που δε σε πετάει τόσο πίσω όσο θα περίμενες από ένα πέδιλο με διπλή στρώση τιτανίου (λέγε με Titanal), φροντίζοντας για μια εξημερωμένη αίσθηση από πιο άγρια πέδιλα.

Σε κάθε περίπτωση, η αίσθηση που αποκόμισα ήταν ότι θα ανταποκρινόντουσαν πολύ φιλικά και σε πιο ήπιους ρυθμούς εφόσον και πάλι η τεχνική του αναβάτη είναι η ενδεδειγμένη (από μέτριος και πάνω), αλλά εκεί που βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό είναι όταν ξέρεις να τα πιέσεις.

• Like 5

Anytime φιλαράκι. Δε μου τα ξαναζήτησες και νόμισα ότι δε σου άρεσαν.