zox 746 Report post Posted May 5, 2013 (edited) Παραδοσιακά και φέτος διεξάγεται το EasteRaid.....στον Παρνασσό....πάλι.... 1η μέρα - Μ.Παρασκευή Εξαιρετικές συνθήκες. Λιακάδα. Άπνοια. Μεταμορφωμένο ανοιξιάτικο "δεν κολλάω - δεν βουλιάζω - τα κάνω όλα και συμφέρω" χιόνι. Πορεία από Φτερόλακα - Αλοκαϊτικο - Τρύπιος Βράχος - κορυφή Λιάκουρα και τα ίσα πίσω τσουλώντας. Ηρωική Φτερόλακα Ηρωικά λούκια. Το κολωνάκι και φέτος πρωταθλητής, βγαίνει σερί μέχρι Αλοκαϊτικο. Χιονούρες - ασανσέρ (250++μ. vertical) στο Αλοκαϊτικο ρέμα. Η αριστερή σε μέγεθος πίστα Οδυσσέα. Το τρίο της Αρνόβρυσης. Οδεύοντας προς τον αυχένα Καλόγηρου - Τρύπιου Βράχου Λούκι στον Τρύπιο Βράχο. Όμορφες Λάκκες....no comment. Από αριστερά Τσάρκος (2415μ.) - Καίλες (2380μ.+) - Τουμπόραχη - Κοτρώνι (2431μ.) - Κοτρωνόραχη Γεροντόβραχος Λιάκουρα (2457μ.) . από το βορά. Ορθοπλαγιά και λούκι. Κόψη Λιάκουρας και το οροπέδιο Λυκέρι. Στο βάθος ο κάμπος του Βοιωτικού Κηφισού. Σε πρώτο πλάνο τμήμα συγκροτημα των Τσουμπών (ι-ιι-ιιι) και στο βάθος το συγκρότημα Μαυρων Λιθαριών με κορυφογραμμή (2300μ.+) και φοβερό ανάγλυφο Τσάρκος κορυφή, παρακόρφια, λούκια και ορθοπλαγιές. Και φυσικά άνω τμήμα χαράδρας Βελίτσας. Λιάκουρα κορυφή. Η δική μου έκδοση της παραλίας στα 2457μ. Βορινό λούκι λιάκουρας (aka Αννούλα), το κερασάκι της ημέρας. Εναλλακτική είσοδος 40μ. πιο χαμηλά, μιας και η κορυφή έχει κοπει, και με εξαιρετικό χιόνι. Βουρ στον πατσά, λοιπόν. Εν συνεχεία τσακα μπαμ για Τρύπιο Βράχο με κλασσική κατάβαση στο φιλέτο, non stop ski με κατάληξη μέσα στο Αλοκαϊτικο ρέμα. Αυτά τα ωραία την πρώτη μέρα! Έπεται συνέχεια. Edited May 5, 2013 by zox 16 Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted May 5, 2013 μπραβο Σταθη, ωραια βολτα και σωστο μαθημα γεωγραφιας, ευγε! πέρσι, 6 Μαΐου (ημερα εκλογών) θυμάμαι συναντηθήκαμε στο ορειβατικό για Λιάκουρα...του χρονου ευχομαι να επαναληφθεί (με υγεια πανω απ’ολα) 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted May 5, 2013 δωσεεεεεεεεεεε Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted May 5, 2013 Οπως πολυ σωστα ελλαλησε ο παραπανω συμφορουμιτης.......... Δωσεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε φωτοοοοοοοοοοοοοοοοο στο ΛΑΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted May 7, 2013 (edited) EasteRaid συνέχεια... 2η μέρα - Μ. Σάββατο Συνθήκες μια από τα ίδια. Λιάκαδα, άερας σχεδόν μηδέν, χιόνι κρέμα. Πορεία κλασσική, για Βελίτσα μεριά, από Κελλάρια - Πόρτες - Διάσκελο - Τσάρκος Προφήτης Ηλίας Πόρτες Γεροντόβραχος με φουλ χιονοκάλυψη στε ριζά του. Πονηρές ιδέες μπαίνουν στο κεφάλι μου. Λιάκουρα - δυτική πλαγιά Κοτρώνι Οδεύοντας προς τον Τσάρκο από Τουμπόραχη. Η κορυφή του Τσάρκου (2415μ.). Την άφησα πίσω γυρεύοντας για μια εναλλακτική είσοδο στην Χούνη της Βελίτσας. Λιάκουρα και η κόψη της από τον Τσάρκο Ψάχνοντας για μπάσιμο από τα παρακόρφια του Τσάρκου Τσαρκόλακκα και μοναχική κορυφή στα 2322μ. Υποψήφια για πυραυλοκίνητη κατάβαση προς....Αράχωβα!! Ένα από τα λούκια στον Τσάρκο. Στο βάθος φαίνονται και τα ίχνη από προηγούμενους επισκέπτες. Επιτέλους βρήκα το μπάσιμο μου στη Βελίτσα !!!! Όλα τα λεφτά με πολύ ωραίο χιόνι και σοβαρή είσοδο. φωτο από πάνω.... ...κι από κάτω!!!! Αριστερά το λουκουμάκι και δεξιά η κλασσική εκκίνηση από Τσάρκο. Κάθετοι βράχοι στη γειτονιά του Τσάρκου... συνήθης φωλιά για καλοκαιρινές χιονούρες. Οι Τσούμπες Η χαρά του παιδιού συνεχίζεται.... Το σκηνικό στο πάνω κομμάτι της Βελίτσας. Αεροδρόμιο Τσούμπες ξανά Σκι μέχρι τελευταίας ρανίδας χιονιού. Τελικά είχε δεν είχε ο Παρνασσός και παρά τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες έβγαλε ένα vertical 850-900μ. κατάβασης. Από εδώ και πέρα ντουγρου για κάτω από το μονοπάτι. Αλπικό σκηνικό στην κόψη της Λιάκουρας. Πανδαισία διαδρομών στα Μαύρα Λιθάρια. Edited May 8, 2013 by zox 16 Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted May 7, 2013 Γεια σου βρε Στάθη με τα ωραία σου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted May 8, 2013 (edited) EasteRaid - 3η μέρα Δευτέρα του Πάσχα Κοντινή βολτούλα στις παρυφές του χ/κ. Τράβηξα μέχρι Πόρτες - Γεροντόβραχο - Κελλάρια - Αρνόβρυση - Φτερόλακκα Μέλωσα την λακούβα του Γεροντόβραχου και κάτι kinky τσουλήθρες. Την προ - προηγούμενη είχε περάσει και το Armada team από εκείνη τη μεριά. Βραχάκια και κλισούλες..... Από εδώ καλά είναι για να πέσεις..... .....κάνεις και σλάλομ στα βραχάκια .....και να το αποτέλεσμα! Κελλάρια. Περικλής Αίολος ακόμα καρβάρουν. Πάνω μέρος Ηρακλή. Γεροντόβραχος και Κοτρωνόραχη από Αρνόβρυση Τρύπιος Βράχος Κορυφογραμμή Αρνόβρυσης....glacier Ναι ακόμα κατεβαίνεται κι αυτή η λακούβα. Για κάποιο λόγο η Αρνόβρυση είχε κρατήσει το καλύτερο χιόνι Ο δρόμος για Φτερόλακα Κολωνάκι rulez Αυτά τα ωραία από το EasteRaid. Με τις ζέστες δεν ξέρω μέχρι πότε θα διατηρηθούν ακόμα περάσματα για καταβάσεις. Αν μείνει η θερμοκρασία γύρω στους 22 βαθμούς και καταφέρνει να παγώνει το βράδυ θα έχει για 10 μερούλες ακόμα πραγματάκια. Πιο μετά χιονουρο κυνήγι μέχρι τον Ιούνη. Edited May 8, 2013 by zox 16 Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted May 8, 2013 Για χάρη σου θα μπουν τα πέδιλα, zox... 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted May 8, 2013 Για χάρη σου θα μπουν τα πέδιλα, zox... Haaaaah???? :shock: come again? Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted May 8, 2013 'νταξ οτι ζηλευουμε............. ε ναι ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ!!!!!!! Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted May 8, 2013 Haaaaah???? :shock: come again? Με σανίδα αυτές οι ομορφιές δεν περπατιώνται... Συνεπώς... Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted May 8, 2013 No excuses snowboardά. Προσωπικά δεν έβαλα φώκιες, βαριόμουν. Θα μπορούσα, αλλά αφενός οι ξέρες είναι αρκετές, αφετέρου το χιόνι είναι αρκετά σφιχτό και στουμπωμένο που περπατάς άνετα. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted May 8, 2013 Πέρασαν τόσες φωτογραφίες, έκανες τόσα σχόλια... ΜΙΑ λέξη μου έμεινε, καθώς ήταν σαν να σε βλέπω και να σε ακούω να τη λες: "Μέλωσα..." Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted May 9, 2013 Με σανίδα αυτές οι ομορφιές δεν περπατιώνται... Συνεπώς... Τα βλεπεις που στα λεγαμε? Εμεις το καλο σου θελουμε. Ασε τη σανιδα λοιπον! Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted May 9, 2013 Φτου φτου φτου σκόρδα!! Να θυμήσω στους προλαλήσαντες οτι υπάρχει και το splitboard όπως έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν. Η αντοχή, όρεξη, χρόνος, τσαμπουκάς, μεράκι λείπει (τουλάχιστον στη δικιά μου περίπτωση) για να κάνουμε τις ομορφιές που κάνουν zox, Olga, vanzel και άλλα παιδιά που δεν γνωρίζω ... 1 Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted May 9, 2013 Νομίζω ότι μπροστά στις μεγαλειώδεις αυτές εικόνες, το να βρεθεί το μοντέλλο ανάβασης και ο εξοπλισμός θα είναι μάλλον η τελευταία λεπτομέρεια... Δεν χωράνε πείσματα και προκαταλήψεις 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
cossie 82 Report post Posted May 9, 2013 Απλά τρομερά!!!! ΜΠΡΑΒΟ για τις ωραιες καταβασεις κ που μοιραστικες μαζι μας τα "ωραια" του βουνου..... Να σαι καλα...πάντα τετοια!! Quote Live your life to the maximum....... take and learn as much as you can.... life's short!!! DAVIS 6163 Pro2- Fan Aspirated & Radiation Shield http://cyclogenesis.gr/kifissia/ Share this post Link to post Share on other sites