Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Μόνο βεγγαλικά θα μας βάζεις;;;;;;;

post-398-0-66754300-1515101314_thumb.jpg

• Like 6

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Από ότι διάβασα σε άλλο forum έφαγε πολύ βροχή το ΧΚ... κρίμα

Edited by Χρήστος Λάππας
(Ελληνικά)
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Από ότι διάβασα σε άλλο forum έφαγε πολύ βροχή το ΧΚ... κρίμα

Εκεί που χιονίζει πολύ, στον "στραβό χειμωνιάτικο" καιρό βρέχει και πολύ.

Εκεί που χιονίζει πιο πολύ, έχει και πιο κλειστό καιρό και χειρότερη ορατότητα και πιθανώς ενώ αλλού κάνεις σκι εκεί να μην μπορείς να κάνεις.

Εκεί που έχει πάρα πολύ χιόνι έχει και χιονοστιβάδες και περισσότερες χαμένες μέρες και περισσότερο χαμένο off pist τερέν.

Τέλος πάντων, παντού, το κάθε πράγμα έχει και την θετική και την αρνητική του πλευρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί τοποθεσία που να έχει μόνο θετικά. Η περιοχή έχει τόσο πολύ χιόνι, που μπορεί να απορροφήσει και τις συνέπειες μίας βροχής. Κοινώς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

• Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει πολυυυυυυ χιόνι ακόμα!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Εκεί που χιονίζει πολύ, στον "στραβό χειμωνιάτικο" καιρό βρέχει και πολύ.

Εκεί που χιονίζει πιο πολύ, έχει και πιο κλειστό καιρό και χειρότερη ορατότητα και πιθανώς ενώ αλλού κάνεις σκι εκεί να μην μπορείς να κάνεις.

Εκεί που έχει πάρα πολύ χιόνι έχει και χιονοστιβάδες και περισσότερες χαμένες μέρες και περισσότερο χαμένο off pist τερέν.

Τέλος πάντων, παντού, το κάθε πράγμα έχει και την θετική και την αρνητική του πλευρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί τοποθεσία που να έχει μόνο θετικά. Η περιοχή έχει τόσο πολύ χιόνι, που μπορεί να απορροφήσει και τις συνέπειες μίας βροχής. Κοινώς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

εγω? δεν ανησυχω...αν χαλασει πολυ το χιονι εχει κ αλλου πορτοκαλιες. Απλα ειναι κριμα που ολο αυτο δεν ηταν χιονι...

Snow is on my D.N.A.

εγω? δεν ανησυχω...αν χαλασει πολυ το χιονι εχει κ αλλου πορτοκαλιες. Απλα ειναι κριμα που ολο αυτο δεν ηταν χιονι...

Συγνώμη δηλαδή αλλά...... εσύ μετά την βροχή έχοντας αυτό:

post-398-0-41248800-1515198480_thumb.jpg

διαπιστώνεις κάποια έλλειψη χιονιού:::::

Έστω ότι κλέβουν στην μέτρηση χιονιού και δεν έχουν 120 εκ. χιόνι κάτω στο χωριό. πόσο να έχουν;;;; 80 εκ.;;;; (Βέβαια αν δεις τον τοίχο χιονιού στην άκρη του παρκιγκ, έχει πάνω από μέτρο) Και πάνω στις πίστες να μην έχουν 180 εκ, αλλά........ όσο και κάτω, 80εκ. Δεν φτάνει; Τι να κάνεις σκι σε 50 εκ, τι σε 150 εκ, τι σε 350 εκ;

Χώρια που από ένα σημείο και μετά το πολύ χιόνι δημιουργεί και πρακτικά θέματα στις πίστες με χιονοστιβάδες, προσβασιμότητα, κλπ, κλπ.

Οι ζεστές θερμοκρασίες χαλάνε την ποιότητα του χιονιού ούτως ή άλλως και αυτό έγινε ΠΑΝΤΟΥ. Και η βροχή, είτε πολύ είτε λίγη, επίσης χαλάει την ποιότητα του χιονιού. Το ζήτημα αφορά όλες τις Άλπεις. Μετά από μεγάλες ποσότητες χιονιού, ακολούθησε ζεστός καιρός με βροχή. Στα πολύ ψηλά, ήταν και άλλο χιόνι, αλλά τι να το κάνεις;;;; Όταν βρέχει άντε να κάνεις σκι, άρα έχουν πρόβλημα όσοι είναι εκεί και όσοι αναγκάζονται να κάνουν σκι με +5, ή +10 βαθμούς. Άρα τα χαμηλά ΧΚ έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, ΟΧΙ έλλειψης χιονιού. Στο Arlberg, που τα υψόμετρα δεν είναι χαμηλά, συναντάς πολύ καλύτερη ποιότητα χιονιού ή συνθηκών γενικότερα. Άρα πολύ μα πολύ λιγότερα προβλήματα και συνθήκες όχι άριστες αλλά σίγουρα αποδεκτές (αν όχι καλές). Και στα ακόμα πιο ψηλά χιονοδρομικά, ακόμα καλύτερες συνθήκες χιονιού, που δεν έχουν να κάνουν με την ποσότητα. Βέβαια εκεί με κάτι θυελλώδεις ανέμους, μπορεί οι συνθήκες να κατέληξαν να είναι κατά πολύ χειρότερες...... αλλά και αυτό είναι άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει έλλειψη χιονιού. Δεν λείπει πλέον το χιόνι, αλλά οι θερμοκρασίες, που σιγά σιγά θα φτιάξουν και αυτές.

Edited by mil

ελειψη χιονιου δεν διαπιστωνω...σιγα...ειτε εχεις 100 ειτε 200 ειτε 80 εκ. το ιδιο σκι κανεις (εντος πιστας)

εκτος δεν βγαινω (εκτος απο ski route) για πολλους λογους

απο ποιοτητα δεν ξερω πως ειναι αλλα ουτως η αλλως προς το παρον δεν βλεπω ως τελος του μηνα να κανω οποτε...

αυτο που με χαλασε ηταν οτι ο χειμωνας ξεκινησε σουπερ κ ελπιζα οτι θα παει σουπερ...αλλα παλι στραβωσε

οσο να ναι τρως μια πικρα βλεποντας αυτο Γεναρη μηνα

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

ελειψη χιονιου δεν διαπιστωνω...σιγα...ειτε εχεις 100 ειτε 200 ειτε 80 εκ. το ιδιο σκι κανεις (εντος πιστας)

εκτος δεν βγαινω (εκτος απο ski route) για πολλους λογους

απο ποιοτητα δεν ξερω πως ειναι αλλα ουτως η αλλως προς το παρον δεν βλεπω ως τελος του μηνα να κανω οποτε...

αυτο που με χαλασε ηταν οτι ο χειμωνας ξεκινησε σουπερ κ ελπιζα οτι θα παει σουπερ...αλλα παλι στραβωσε

οσο να ναι τρως μια πικρα βλεποντας αυτο Γεναρη μηνα

Σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό. Μπορεί να μην είναι το πιο συνηθισμένο, μπορεί να μην είναι καν συνηθισμένο, έχει όμως συμβεί πραγματικά αρκετές φορές. Αυτό είναι πρόβλημα για αυτούς που ήταν εκεί την συγκεκριμένη ημέρα. Και αυτό, σε ακόμα πιο χαμηλά χιονοδρομικά, το βλέπεις πολλές φορές.

δεν διαφωνω....το εχω τυχει κ εγω κανα δυο φορες...απλα ελπιζω να ειναι εξαιρεσεις κ μην γινει κανονας...

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

δεν διαφωνω....το εχω τυχει κ εγω κανα δυο φορες...απλα ελπιζω να ειναι εξαιρεσεις κ μην γινει κανονας...

22.08.2005 Lech am Arlberg ....

Και 3,5 μήνες μετά η σεζόν ξεκίνησε κανονικά !

post-6699-0-68737200-1515318754_thumb.jpeg

post-6699-0-62714200-1515318770_thumb.jpeg

post-6699-0-51010200-1515318781_thumb.jpeg

Edited by giannis-ski

μιλησα προχθες μ εναν φιλο μου δασκαλο στο βαρθ...φορουσα στολη 3L και πηρε νερο μου ειπε!!!καναμε σκι σε 25 ποντους νερο!!!παντως χιονι εχει πολυ!!!

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

μιλησα προχθες μ εναν φιλο μου δασκαλο στο βαρθ...φορουσα στολη 3L και πηρε νερο μου ειπε!!!καναμε σκι σε 25 ποντους νερο!!!παντως χιονι εχει πολυ!!!

Off Topic: Εσυ φίλος, πως πήγε η σοδειά σου φέτος ? Θα δοκιμάσουμε τίποτα ?

Κατά τ αλλα δεν έγινε και τίποτα περίεργο. Απλά έβρεξε 2 μέρες σε όλη την κεντρική Ευρώπη.

Edited by giannis-ski
  • Like 1

Off Topic: Εσυ φίλος, πως πήγε η σοδειά σου φέτος ? Θα δοκιμάσουμε τίποτα ?

Κατά τ αλλα δεν έγινε και τίποτα περίεργο. Απλά έβρεξε 2 μέρες σε όλη την κεντρική Ευρώπη.

χρονια σου πολλα να χαιρεσαι τ ονομα γιαννη!!!!φετος μιλαμε για κρασαρες!!!

• Like 2

Και τι περιμένεις ????

Χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά επίσης .... να ερθεις εδω να τα πιεις !!!!!!! :P

Edited by agavalas
  • Like 3

εναν μακρυμαλλη με γεννια??? σανιδα κανει μαθημα?

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

εναν μακρυμαλλη με γεννια??? σανιδα κανει μαθημα?

Μαλλον λες τον αλλον εσυ.. μηπως να διαφημισουμε τα αλανια μας εδω μεσα Μπελια?? :thumbup:

yt_1.png instagram.png qd_VJwx_Wn_SKqnbyl_Gekz0.png image.jpg

Μαλλον λες τον αλλον εσυ.. μηπως να διαφημισουμε τα αλανια μας εδω μεσα Μπελια?? [emoji106]

Μάλλον τον γκόμενο της σαμπρινας λέει ο turms....αυτοί δεν θέλουν διαφημηση είναι σελεμπριτις από μόνοι τους χαχχαχχαχ

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

στο μαθημα με τον μικρο ομως κανανε ενα πολυ μεγαλο φαουλ (αν ειναι αυτοι τελικα)

Snow is on my D.N.A.