mil 8,773 Report post Posted January 4, 2018 Μόνο βεγγαλικά θα μας βάζεις;;;;;;; 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted January 5, 2018 ... 5 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 5, 2018 (edited) Από ότι διάβασα σε άλλο forum έφαγε πολύ βροχή το ΧΚ... κρίμα Edited January 5, 2018 by Χρήστος Λάππας (Ελληνικά) 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 5, 2018 Από ότι διάβασα σε άλλο forum έφαγε πολύ βροχή το ΧΚ... κρίμα Εκεί που χιονίζει πολύ, στον "στραβό χειμωνιάτικο" καιρό βρέχει και πολύ. Εκεί που χιονίζει πιο πολύ, έχει και πιο κλειστό καιρό και χειρότερη ορατότητα και πιθανώς ενώ αλλού κάνεις σκι εκεί να μην μπορείς να κάνεις. Εκεί που έχει πάρα πολύ χιόνι έχει και χιονοστιβάδες και περισσότερες χαμένες μέρες και περισσότερο χαμένο off pist τερέν. Τέλος πάντων, παντού, το κάθε πράγμα έχει και την θετική και την αρνητική του πλευρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί τοποθεσία που να έχει μόνο θετικά. Η περιοχή έχει τόσο πολύ χιόνι, που μπορεί να απορροφήσει και τις συνέπειες μίας βροχής. Κοινώς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted January 5, 2018 ... Κοινώς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.Να σου το γράψω μήπως στα γερμανικά ? 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
nx250 143 Report post Posted January 5, 2018 Η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει πολυυυυυυ χιόνι ακόμα! Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 5, 2018 Εκεί που χιονίζει πολύ, στον "στραβό χειμωνιάτικο" καιρό βρέχει και πολύ. Εκεί που χιονίζει πιο πολύ, έχει και πιο κλειστό καιρό και χειρότερη ορατότητα και πιθανώς ενώ αλλού κάνεις σκι εκεί να μην μπορείς να κάνεις. Εκεί που έχει πάρα πολύ χιόνι έχει και χιονοστιβάδες και περισσότερες χαμένες μέρες και περισσότερο χαμένο off pist τερέν. Τέλος πάντων, παντού, το κάθε πράγμα έχει και την θετική και την αρνητική του πλευρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί τοποθεσία που να έχει μόνο θετικά. Η περιοχή έχει τόσο πολύ χιόνι, που μπορεί να απορροφήσει και τις συνέπειες μίας βροχής. Κοινώς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. εγω? δεν ανησυχω...αν χαλασει πολυ το χιονι εχει κ αλλου πορτοκαλιες. Απλα ειναι κριμα που ολο αυτο δεν ηταν χιονι... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 6, 2018 (edited) εγω? δεν ανησυχω...αν χαλασει πολυ το χιονι εχει κ αλλου πορτοκαλιες. Απλα ειναι κριμα που ολο αυτο δεν ηταν χιονι... Συγνώμη δηλαδή αλλά...... εσύ μετά την βροχή έχοντας αυτό: διαπιστώνεις κάποια έλλειψη χιονιού::::: Έστω ότι κλέβουν στην μέτρηση χιονιού και δεν έχουν 120 εκ. χιόνι κάτω στο χωριό. πόσο να έχουν;;;; 80 εκ.;;;; (Βέβαια αν δεις τον τοίχο χιονιού στην άκρη του παρκιγκ, έχει πάνω από μέτρο) Και πάνω στις πίστες να μην έχουν 180 εκ, αλλά........ όσο και κάτω, 80εκ. Δεν φτάνει; Τι να κάνεις σκι σε 50 εκ, τι σε 150 εκ, τι σε 350 εκ; Χώρια που από ένα σημείο και μετά το πολύ χιόνι δημιουργεί και πρακτικά θέματα στις πίστες με χιονοστιβάδες, προσβασιμότητα, κλπ, κλπ. Οι ζεστές θερμοκρασίες χαλάνε την ποιότητα του χιονιού ούτως ή άλλως και αυτό έγινε ΠΑΝΤΟΥ. Και η βροχή, είτε πολύ είτε λίγη, επίσης χαλάει την ποιότητα του χιονιού. Το ζήτημα αφορά όλες τις Άλπεις. Μετά από μεγάλες ποσότητες χιονιού, ακολούθησε ζεστός καιρός με βροχή. Στα πολύ ψηλά, ήταν και άλλο χιόνι, αλλά τι να το κάνεις;;;; Όταν βρέχει άντε να κάνεις σκι, άρα έχουν πρόβλημα όσοι είναι εκεί και όσοι αναγκάζονται να κάνουν σκι με +5, ή +10 βαθμούς. Άρα τα χαμηλά ΧΚ έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, ΟΧΙ έλλειψης χιονιού. Στο Arlberg, που τα υψόμετρα δεν είναι χαμηλά, συναντάς πολύ καλύτερη ποιότητα χιονιού ή συνθηκών γενικότερα. Άρα πολύ μα πολύ λιγότερα προβλήματα και συνθήκες όχι άριστες αλλά σίγουρα αποδεκτές (αν όχι καλές). Και στα ακόμα πιο ψηλά χιονοδρομικά, ακόμα καλύτερες συνθήκες χιονιού, που δεν έχουν να κάνουν με την ποσότητα. Βέβαια εκεί με κάτι θυελλώδεις ανέμους, μπορεί οι συνθήκες να κατέληξαν να είναι κατά πολύ χειρότερες...... αλλά και αυτό είναι άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει έλλειψη χιονιού. Δεν λείπει πλέον το χιόνι, αλλά οι θερμοκρασίες, που σιγά σιγά θα φτιάξουν και αυτές. Edited January 6, 2018 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 6, 2018 (edited) ελειψη χιονιου δεν διαπιστωνω...σιγα...ειτε εχεις 100 ειτε 200 ειτε 80 εκ. το ιδιο σκι κανεις (εντος πιστας) εκτος δεν βγαινω (εκτος απο ski route) για πολλους λογους απο ποιοτητα δεν ξερω πως ειναι αλλα ουτως η αλλως προς το παρον δεν βλεπω ως τελος του μηνα να κανω οποτε... αυτο που με χαλασε ηταν οτι ο χειμωνας ξεκινησε σουπερ κ ελπιζα οτι θα παει σουπερ...αλλα παλι στραβωσε οσο να ναι τρως μια πικρα βλεποντας αυτο Γεναρη μηνα Edited January 6, 2018 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 6, 2018 ελειψη χιονιου δεν διαπιστωνω...σιγα...ειτε εχεις 100 ειτε 200 ειτε 80 εκ. το ιδιο σκι κανεις (εντος πιστας) εκτος δεν βγαινω (εκτος απο ski route) για πολλους λογους απο ποιοτητα δεν ξερω πως ειναι αλλα ουτως η αλλως προς το παρον δεν βλεπω ως τελος του μηνα να κανω οποτε... αυτο που με χαλασε ηταν οτι ο χειμωνας ξεκινησε σουπερ κ ελπιζα οτι θα παει σουπερ...αλλα παλι στραβωσε οσο να ναι τρως μια πικρα βλεποντας αυτο Γεναρη μηνα Σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό. Μπορεί να μην είναι το πιο συνηθισμένο, μπορεί να μην είναι καν συνηθισμένο, έχει όμως συμβεί πραγματικά αρκετές φορές. Αυτό είναι πρόβλημα για αυτούς που ήταν εκεί την συγκεκριμένη ημέρα. Και αυτό, σε ακόμα πιο χαμηλά χιονοδρομικά, το βλέπεις πολλές φορές. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 7, 2018 δεν διαφωνω....το εχω τυχει κ εγω κανα δυο φορες...απλα ελπιζω να ειναι εξαιρεσεις κ μην γινει κανονας... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted January 7, 2018 (edited) δεν διαφωνω....το εχω τυχει κ εγω κανα δυο φορες...απλα ελπιζω να ειναι εξαιρεσεις κ μην γινει κανονας...22.08.2005 Lech am Arlberg ....Και 3,5 μήνες μετά η σεζόν ξεκίνησε κανονικά ! Edited January 7, 2018 by giannis-ski Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted January 7, 2018 μιλησα προχθες μ εναν φιλο μου δασκαλο στο βαρθ...φορουσα στολη 3L και πηρε νερο μου ειπε!!!καναμε σκι σε 25 ποντους νερο!!!παντως χιονι εχει πολυ!!! Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted January 7, 2018 (edited) μιλησα προχθες μ εναν φιλο μου δασκαλο στο βαρθ...φορουσα στολη 3L και πηρε νερο μου ειπε!!!καναμε σκι σε 25 ποντους νερο!!!παντως χιονι εχει πολυ!!!Off Topic: Εσυ φίλος, πως πήγε η σοδειά σου φέτος ? Θα δοκιμάσουμε τίποτα ? Κατά τ αλλα δεν έγινε και τίποτα περίεργο. Απλά έβρεξε 2 μέρες σε όλη την κεντρική Ευρώπη. Edited January 7, 2018 by giannis-ski 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted January 7, 2018 Off Topic: Εσυ φίλος, πως πήγε η σοδειά σου φέτος ? Θα δοκιμάσουμε τίποτα ? Κατά τ αλλα δεν έγινε και τίποτα περίεργο. Απλά έβρεξε 2 μέρες σε όλη την κεντρική Ευρώπη. χρονια σου πολλα να χαιρεσαι τ ονομα γιαννη!!!!φετος μιλαμε για κρασαρες!!! 2 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted January 7, 2018 Και τι περιμένεις ???? 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted January 7, 2018 (edited) Και τι περιμένεις ???? Χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά επίσης .... να ερθεις εδω να τα πιεις !!!!!!! Edited January 7, 2018 by agavalas 3 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted January 7, 2018 Dankeschön! Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 7, 2018 χρόνια πολλα φίλε μου... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 7, 2018 (edited) μιλησα προχθες μ εναν φιλο μου δασκαλο στο βαρθ...φορουσα στολη 3L και πηρε νερο μου ειπε!!!καναμε σκι σε 25 ποντους νερο!!!παντως χιονι εχει πολυ!!! εναν μακρυμαλλη με γεννια??? σανιδα κανει μαθημα? Edited January 7, 2018 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
TJohn 438 Report post Posted January 8, 2018 εναν μακρυμαλλη με γεννια??? σανιδα κανει μαθημα? Μαλλον λες τον αλλον εσυ.. μηπως να διαφημισουμε τα αλανια μας εδω μεσα Μπελια?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted January 8, 2018 Μαλλον λες τον αλλον εσυ.. μηπως να διαφημισουμε τα αλανια μας εδω μεσα Μπελια?? [emoji106] Μάλλον τον γκόμενο της σαμπρινας λέει ο turms....αυτοί δεν θέλουν διαφημηση είναι σελεμπριτις από μόνοι τους χαχχαχχαχ Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 11, 2018 στο μαθημα με τον μικρο ομως κανανε ενα πολυ μεγαλο φαουλ (αν ειναι αυτοι τελικα) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted January 16, 2018 … 2 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted January 19, 2018 (edited) … Edited January 19, 2018 by giannis-ski 7 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites