Jump to content
mil

Αύγουστος 2013

Recommended Posts

Καλό μήνα. Και όπως λέει ο "σοφός λαός" με τις παροιμίες: και από Αύγουστο χειμώνα.

 • Like 3

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σσσσσσσσσστ... γράφουν τα μερομήνια τώρα. Ησυχία...

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

θα μας ψήσει ο άτιμος...


fischer_.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι το Σάββατο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, την Κυριακή θα στραφούν σταδιακά σε Β/ΒΒΔ μέτριου. Θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά στις κλειστές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας έως τους 37 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στον θεσσαλικό κάμπο και σε ηπειρωτικά πεδινά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς έως τους 39 βαθμούς Κελσίου).

 

Αναλυτική πρόγνωση: http://www.youweather.com/article.php?locale=el-gr&id=107&cid=3156


www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άνεμοι το Σάββατο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, την Κυριακή θα στραφούν σταδιακά σε Β/ΒΒΔ μέτριου.

 

Καλημέρα Δημήτρη. Έχουμε καμία μεσο (μακρο) πρόθεσμη πρόβλεψη για το πότε θα πέσει το μελτέμι στο κεντρικό Αιγαίο (Σύρος); Μήπως και καταφέρουμε και βγούμε για κανένα ψάρεμα!

 

Γιώργος

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν δέχεσαι τη δικιά μου...κάτω κάτω

 

Συγκλονιστικός Ιούλιος με ΜΟΝΟ μελτέμι και είχα πει δεν θα ξαναδώ καιρό για δύο μήνες. Καλά μας πήγε μην παραπονιέστε χειμώνας χωρίς κρύο και καλοκαίρι χωρίς ζέστη...μέχρι τώρα. Καταιγίδες σχεδόν κάθε μέρα στα γνωστά ύποπτα μέρη και απολαυστικό καλοκαίρι για τουρίστες, surfers και φυσικά παραπεντιστές.

 

Ουσιαστικά ότι έδαφος βαράει ο ο ήλιος ανέβαινε και δημιουργούσε χαμηλά είτε από τα Ιμαλάια μέχρι την Ελλάδα, είτε διαμέτρου 100 μέτρων από τα 380 μέτρα και τους 40 βαθμούς κελσίου στα 2600 και στους 12-15 κελσίου(εκεί πια είχε διάμετρο 1χλμ).

 

Επετάχθη όλη η Ελλάδα και το Καρδίτα - Γιάννενα και το Έδεσσα - Λάρισσα έγιναν πια πτήσεις νορμάλ. Ένα Θήβα-Μέγαρα από μένα παιδικό

 

Αλλά επειδή εδώ γουστάρετε Ιμαλάια

 

Δισσεκατομύρια Τετράκις Τρισσεκατομυρίων βόμβες υδρογόνου στη σωστή απόσταση βροντάνε ανελέητα την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Ζεσταίνουν τις ερήμους και τα βουνά, ο αέρας που τις ακουμπάει βράζει και ανεβαίνει και άρα χαμηλώνει η πίεση = χαμηλό. Τα Ιμαλάια μπλοκάρουν αυτόν τον χώρο και δεν μπορεί να συνεχίσει όπως κάθε καλό χαμηλό κάνει να πηγαίνει Δυτικά. Σαν τείχος κρατάνε το χαμηλό εκεί.

 

Ταυτόχρονα στις θάλασσα των Αζόρων…εεε…θάλασσα ζεν έχει έδαφος, δεν ζεσταίνει τόσο τον αέρα, δεν ανεβαίνει ο αέρας άρα Υψηλή πίεση άρα υψηλό=Αντικυκλώνας το όνομα Αζορικός

 

Ο αέρας πάει μαζί με τους δείκτες ρολογιού στο υψηλό και αντίθετο στο χαμηλό. Όπερ ζημαίνει από Αζορες και Μόσχα υθεία από τα Βορειοανατολικά στο Αιγαίο.

 

Λογικότατο είναι να φάμε και λίγη ζέστη και να βγάλουμε ψέμα ακόμα έναν Ελληνικό μύθο "μελτέμι=δροσιά". Αυτό που ξεχνάει ο παλιός είναι ότι για να κάνει μια γύρα ο αέρας και να μας έρθει από τον Άξονα Μόσχα Βαλκάνια έχει περάσει από πολύ ζεστά μέρη. Με κολλημένη αυτή τη διάταξη ακόμα και η Μόσχα θα τρώει τόσο αέρα από κάτω της που θα βράσει. Και εμείς φυσικά...

 

 

Οπότε για να δούμε αν θα σβήσει πρέπει να δούμε τι πιθανότητες έχει να κατέβει η πίεση στις Αζόρες και να Ανέβει στο Ιραν.

 

Θα βροντάει 7-8 ίσως και 9άρι στο Αιγαίο το μελτέμι μέχρι την άλλη Κυριακή 11 του μήνα σχεδόν σίγουρα, μέγιστες εντάσεις του θα είναι μεθαύριο και μετά αύριο και Τετάρτη ενώ η θερμοκρασία, παραμένει σταθερή σε πιο δροσερές τιμές πάντως από ότι ήταν σήμερα (Κυριακή). Από εκεί και πέρα έχει ένα 20% να κόψει γερά και να ζεστάνει, ένα 40-% να πάμε στο ίδιο μοτίβο με 7άρια και 35άρια Αθήνα και ένα 40% να κάνει ότι του κατέβει. Αν ήταν χειμώνας θα μας ένοιαζε τώρα τι μας νοιάζει?

Edited by ΜΙΚ
 • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν δέχεσαι τη δικιά μου...κάτω κάτω

 

Από εκεί και πέρα έχει ένα 20% να κόψει γερά και να ζεστάνει, ένα 40-% να πάμε στο ίδιο μοτίβο με 7άρια και 35άρια Αθήνα και ένα 40% να κάνει ότι του κατέβει. Αν ήταν χειμώνας θα μας ένοιαζε τώρα τι μας νοιάζει?

Tη δέχομαι, αλλά νόμιζα ότι ήσουν ακόμα στο τουρ της Πελοποννήσου και είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου να κρατήσεις τις απόστάσεις σου :on2long:

 

Μας νοιάζει, γιατί έχουμε βάλει τη βάρκα (περιμένοντας να έρθει ξανά ο χειμώνας, για να μη λαλήσουμε πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο) και την κοιτάμε που κουνιέται και ψάρια βλέπουμε μόνο στο ψαράδικο!

 

Γιώργος

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σαν τάση θερμοκρασίες παρόμοιες με σήμερα, το μελτέμι αύριο δυναμώνει κι άλλο και από Τετάρτη αργά αλλά σταθερά κόβει κάπως.

 

Δεν ξέρω αν βγαίνεις στη Σύρο με τέτοιο καιρό αλλά την επόμενη βδομάδα μάλλον θα είναι μέτριο μελτεμάκι όχι σαν αυτής

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα Δημήτρη. Έχουμε καμία μεσο (μακρο) πρόθεσμη πρόβλεψη για το πότε θα πέσει το μελτέμι στο κεντρικό Αιγαίο (Σύρος); Μήπως και καταφέρουμε και βγούμε για κανένα ψάρεμα!

 

Γιώργος

 

Γιώργο, δυστυχώς μέχρι και τις αρχές της επόμενης βδομάδας θα έχουμε ενισχυμένο Β/ΒΒΑ άνεμο ο οποίο τοπικά θα αγγίζει στην περιοχή που σε ενδιαφέρει και τα 6 μποφόρ.

Για βοήθεια σου στέλνω και τον παρακάτω χάρτη:

http://www.youweather.com/weather.php?cid=518


www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 05-08-2013 έως 11-08-2013

 

 

Καλησπέρα σε όλους,

 

Με καλοκαιρία και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινάει η βδομάδα. Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι γενικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί, το Σαββατοκύριακο θα στραφούν σε ΒΔ/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στην δυτική και βόρεια Ελλάδα, σε μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο.

 

 

Πιο αναλυτικά:

 

Δευτέρα 05-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων αργά το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου καθώς και στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ έως μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή πτώση στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, σε υψηλά όμως επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στις ακτές της ανατολικής Αττικής και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Τρίτη 06-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο)

 

Τετάρτη 07-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ/ΒΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή αλλά σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και τοπικά στις ακτές της ανατολικής Αττικής και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 28 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Πέμπτη 08-08-2013: Αίθριος καιρός. Άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 28 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια, το Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε αργά το βράδυ θα στραφούν σε Ν/ΝΝΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Παρασκευή 09-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων αργά το απόγευμα στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου. Αργά το βράδυ νεφώσεις θα εμφανιστούν στα βορειοδυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας με πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ/ΒΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης (τοπικά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου).

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια, το Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Στα ανατολικά και νοτιοανατολική προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.

 

Σάββατο 10-08-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην δυτική Μακεδονία, τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα της Θράκης όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Θεσσαλίας (τοπικά έως τους 36 βαθμούς Κελσίου).

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφύν σε ΝΑ/ΝΝΑ έως μέτριους και θερμοκρασία από 28 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς παροδικές βροχές. Άνεμοι από ΒΔ.ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Κυριακή 11-08-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Θράκη και την ανατολική Στερεά με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών ή παροδικής μπόρας. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

 

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι οι οποίες θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθεί ασθενείς βροχή. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ/ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 27 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Τοπικές βροχές νωρίς τα ξημερώματα. Βελτίωση του καιρού πριν το μεσημέρι. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Προγνωστικός χάρτης Αττικής: http://www.youweathe...ther.php?cid=16

Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης: http://www.youweathe...er.php?cid=2058

Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών: http://www.youweathe...her.php?cid=154

Προγνωστικός χάρτης παραλιών και πεδίων windsurfing:http://www.youweathe...her.php?cid=210

Προγνωστικός χάρτης πεδίων αιωροπτερισμού: http://www.youweathe...er.php?cid=2859

Προγνωστικός χάρτης ορειβατικών διαδρομών: http://www.youweathe...her.php?cid=211

 

 

Επόμενη βδομάδα:

 

Η επόμενη βδομάδα (12 έως 18 Αυγούστου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

 

Πηγή: YouWeather.com

Edited by Kabman

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

δηλαδή να ετοιμαστούμε για 40αρι στη Δυτ. Ελλάδα;

Μας τη φύλαγε το καλοκαίρι...


fischer_.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω αν βγαίνεις στη Σύρο με τέτοιο καιρό αλλά την επόμενη βδομάδα μάλλον θα είναι μέτριο μελτεμάκι όχι σαν αυτής

 

Βγαίνεις.......για ούζα...

 

Πάμε να ρίξουμε κανένα καλάμι να μας περάσει!

 

Καλά να περνάτε!

 

Γιώργος

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελευταίες μέρες με ισχυρό μελτέμι σήμερα και αύριο. Αρχίζει σταδιακά να κόβει και πχ για τη Σύρο αν σήμερα και αύριο είναι 7άρι, το Σαββατοκύριακο θα πέσει σε 6άρι και μετά μάλλον πάμε για μεγάλη περίοδο με 5άρι.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

 

Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία ενδέχεται να είναι έντονα. Άνεμοι το Σάββατο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, την Κυριακή θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυρούς. Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και σε κανονικά η λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα.

 

Αναλυτική πρόγνωση: http://www.youweather.com/article.php?locale=el-gr&id=109&cid=3156


www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα χιονίσει γιατρέ; :)


Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα χιονίσει στα βουνά φέτος

 

Κόβει ένα κλικ το μελτέμι μέχρι την άλλη Πέμπτη και μετά ξαναμπαίνει φορτσάτο με 8άρια


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

μην κερώσετε και μην βάλετε χιονολάστιχα ακόμα. Θα ενημερώσουμε....

 

Πέτα λάππα πέτα

 • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αναμένουμε ...


Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

 

Με καλοκαιρία και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινάει η βδομάδα. Αστάθεια θα επικρατήσει από τα μέσα της βδομάδας στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά η οποία όμως θα είναι περιορισμένης έκτασης και έντασης. Άνεμοι γενικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, με τάσεις ενίσχυσης την Παρασκευή στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε τοπικά ισχυρούς και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα Παραμονή και Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

 

Αναλυτική πρόγνωση: http://www.youweather.com/article.php?locale=el-gr&id=110&cid=3157


www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

αγαπητε Kabman,

 

βλεπω στην προγνωση για Ιθακη (http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=183) πιθανοτητα ανεμοστροβιλων.

 

ποια ειναι αυτη η πιθανοτητα και ειναι κατι επικινδυνο;

 

ευχαριστω πολυ!


But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

αγαπητε Kabman,

 

βλεπω στην προγνωση για Ιθακη (http://www.meteo.gr/...cfm?city_id=183) πιθανοτητα ανεμοστροβιλων.

 

ποια ειναι αυτη η πιθανοτητα και ειναι κατι επικινδυνο;

 

ευχαριστω πολυ!

 

Βάσει του γραφήματος:

http://www.youweather.com/weather_forecast_meteograms5.php?cid=130

η πιθανότητα δημιουργίας ανεμοστρόβιλων - υδροσιφώνων για την ελληνική πραγματικότητα - είναι οριακά υπαρκτή και μόλις πάνω από το threshold.

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Για να έχουμε καλή πιθανότητα θα πρέπει να πλησιάζουμε προς το 5 της κλίμακας Energy Helicity Index.


www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους και καλή βδομάδα,

 

 

 

Με καλοκαιρία και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινάει η βδομάδα. Αστάθεια θα επικρατήσει από τα μέσα της βδομάδας στο Ιόνιο και την δυτική ηπειρωτική χώρα. Άνεμοι γενικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, με τάσεις εξασθένησης προς τα τέλη της βδομάδας και θερμοκρασία σε άνοδο μέχρι τα μέσα της βδομάδας, σε σημαντική όμως πτώση στην συνέχεια και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

 

Πιο αναλυτικά:

 

Δευτέρα 19-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου καθώς και στις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των Κυκλάδων, στο βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα στην νότια Πελοπόννησο. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και τοπικά στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους και θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης νωρίς τα ξημερώματα. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Τρίτη 20-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των βόρειων Κυκλάδων και στο βόρειο Αιγαίο. Τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονίας. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ ασθενείς έως μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί, με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη ενώ στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο)

 

Τετάρτη 21-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των βόρειων Κυκλάδων, στην βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ νεφώσεις αστάθειας αναμένονται στο κεντρικό Ιόνιο. Μετά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης αργά το απόγευμα στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ μέτριους και θερμοκρασία σε πτώση στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα, σε υψηλά όμως επίπεδα στην δυτική Ελλάδα (τοπικά έως τους 35 βαθμούς Κελσίου).

 

Αττική: Αίθριος καιρός με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στην Λαυρεωτική. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στις ακτές της ανατολικής Αττικής και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 26 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στην ανατολική Αττική θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Πέμπτη 22-08-2013: Νεφώσεις αστάθειας με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών ή παροδικής μπόρας στην ανατολική Στερεά και την βόρεια Κρήτη. Ηλιοφάνεια με νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στην υπόλοιπη χώρα πυκνότερες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θεσσαλία. Αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των Κυκλάδων, στο βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας καθώς και στην δυτική Πελοπόννησο και ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στην ανατολική Ελλάδα και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας και ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά καθώς και στην ανατολική Αττική. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

 

Θεσσαλονίκη: Κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Βελτίωση του καιρού αργά το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το βράδυ θα στραφούν σε ΝΔ/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Παρασκευή 23-08-2013: Νεφώσεις αστάθειας στο βόρειο Αιγαίο - νωρίς το πρωί ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές καταιγίδες πάνω από θαλάσσιες περιοχές - και αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές ανατολικών και βόρειων Κυκλάδων. Αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και την νότια Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα σε σημαντική όμως πτώση στην δυτική Ελλάδα. Σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Θεσσαλίας - τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης νωρίς τα ξημερώματα. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Σάββατο 24-08-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Ιόνιο περιοχές των νησιών του Ιονίου και τις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των βόρειων Κυκλάδων. Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Θεσσαλίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός με νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης αργά το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα νότια και νοτιοδυτικά προάστια, καθώς και στο Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά 1-2 βαθμούς υψηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Κυριακή 25-08-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις προσήνεμες προς το Αιγαίο περιοχές των βόρειων Κυκλάδων και νεφώσεις αστάθειας στο νότιο Ιόνιο. Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά πεδινά της Θεσσαλίας, της ανατολική Στερεάς, της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα βορειοδυτικά, δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη

 

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Στα νοτιοανατολικά προάστια θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη.

 

Προγνωστικός χάρτης Αττικής: http://www.youweathe...ther.php?cid=16

Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης: http://www.youweathe...er.php?cid=2058

Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών: http://www.youweathe...her.php?cid=154

Προγνωστικός χάρτης παραλιών και πεδίων windsurfing: http://www.youweathe...her.php?cid=210

Προγνωστικός χάρτης πεδίων αιωροπτερισμού: http://www.youweathe...er.php?cid=2859

Προγνωστικός χάρτης ορειβατικών διαδρομών: http://www.youweathe...her.php?cid=211

 

 

Επόμενη βδομάδα:

 

Η επόμενη βδομάδα (26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και κανονικές ή λίγο υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες. Μεταβολή ενδέχεται να παρουσιάσει ο καιρός προς τα τέλη της βδομάδας με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

 

Πηγή: YouWeather.com

Edited by Kabman

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Posts

  • Σε αυτο το βιντεο, μετα το 30δευτ. υπαρχει η πτωση,απο αλλη καμερα     https://www.independent.co.uk/tv/news/cctv-footage-released-of-italy-cable-car-crash-v0dc119e0  
  • Και η ακριβως αντιστροφη.. Τραβηγμενη απο το Στεφανι που ειναι η 3η ψηλοτερη κορυφη του Ολυμπου, διακρινεται η Κατερινη και στο βαθος φυσικα η Θεσσαλονικη. Το καταφυγιο ειναι το Γιοσος Αποστολιδης. Ειναι τελη Σεπτεμβριου 2019, ανατολη. Φωτο Κωνσταντινος Βασιλακακος
  • Λοιπόν ας μιλήσουμε σοβαρά το χιονοδρομικό είναι ένα απ’ τα καλύτερα της Γαλλίας το χωριό εντάξει αρκετά καλό χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Οι όροι που μου μας προσφέρουν τα ξενοδοχεία σίγουρα δεν είναι αυτοί που έχουμε συνηθίσει τόσο καιρό. Αρκετά κακοί ως προς τη δυνατοτήτα ακυρώσης  Αλλά με το δεδομένο ότι όλη η Ευρώπη είχε μια χαμένη χιονοδρομική χρονιά το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα καταλύματα στα γνωστά χιονοδρομικά θα είναι γεμάτα από τον Σεπτέμβρη . Οποτε όσοι πιστεύετε ότι δεν θα έχουμε 4 κύμα κορονοϊού και νέου lockdown μην περιμένετε ,δεν θα βρείτε καλύτερες τιμές !!! Ούτε καλύτερη παρέα !!!  Οι εκδρομές του Snowclub γράφουν ιστορία !!!!
  • συμφωνα με τα οσα διαβασα στα γερμανικα νεα, ο εισαγγελεας εκει ειπε οτι επειδη τον τελευταιο καιρο το φρενο εκακτης αναγκης (η οπως λεγεται) δημιουργουσε προβληματα (καθε τρεις και λιγο σταματουσε η γονδολα κλπ) το παρεκαμψαν με καποιον τροπο....   με λιγα λιγοα ηταν πειραγμενο το συστημα.... 
  • όσοι έχετε 4Κ τιβι και έχετε πιάτο γύρω στο 90-100cm γυρνατε το πιατο στις 42 ανατολικα στον turkasat που ειναι ελευθερο απλός τρόπος να βρουμε που είναι καταβαζουμε ένα αππ dish align στο κινητο και βαζουμε το τηλεφωνο με τη πλατη στο κεντρο του πιατου και περιστρέφουμε το πιάτο προς την Ανατολή,το αππ έχει και βόμβο και οπτικό ότι είσαι στο σωστό τροχιακο σημείο....μετά παίζουμε λίγο με την κλίση του πιάτου που θα είναι περίπου 20 μοίρες περίπου...κα μετά σκανάρισμα ..εννοείται τοι αν δε βρει κανάλια παίζουμε με τη κλίση....καλή θέαση  
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. firezout
   firezout
   (44 years old)
  2. indianos
   indianos
   (48 years old)
  3. Woofer
   Woofer
   (45 years old)
 • Who is online

  No members to show

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,757
  • Total Posts
   451,109
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,450
  • Most Online
   208

  Newest Member
  3mohamed.shoiep
  Joined
×
×
 • Create New...