Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
karakw

K2 Vs Salomon Vs Rossi

Recommended Posts

γεια σας γεια σας///// το καλοκαιράκι τελειώνει και είπα να εμφανιστώ//// καλή η Σίφνος, το Πήλιο και η Λευκάδα μας, αλλά το snow κάπως με καλεί :yes :yes :yes \

αγορά πακέτου πέδιλο + δέστρα μετά από έξι χρόνια αφοσίωσης (public enemy :heart: :heart: :heart: )

βρισκόμαστε μεταξύ:

Οι σύνδεσμοι είναι ενδεικτικοί, ας ξεκινήσουμε μια συζήτηση για τους τρεις μονομάχους :thumbup: :thumbup: :thumbup: ώστε να καταλήξουμε σε μοντέλο, μέγεθος και δέστρα.

κάθε άλλη πρόταση δεκτή

Edited by karakw

τα σ3 τα εχω 2 χρονια και ειμαι υπερευχαριστημενος....τα σαλομον τα εχω κανει 4 κατεβασιες και μ αρεσαν πολυ...οχι ομως σαν τα σ3...τα κ2 δεν τα ξερω καθολου...τι υψος εχεις???

• Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

1.76/////73 kg η αλήθεια είναι πως λατρεύω τα k2 (τρία πέδιλα έχω φορέσει και τα 3 k2 ήταν), αλλά έχω την αίσθηση πως τα ross έχουν το κάτι παραπάνω ενώ ταυτόχρονα έχουν την μέση που θέλω και μια τιμή εξαιρετική (370 με marker)

Εχω την εντύπωση οτι τα Maiden εχουν πιο πολύ προσανατολiσμο Park & pipe.

Scripta Manent

Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις......

Η γνωμη μου δεν θα ειναι αντικειμενικη....... αλλα S3. Tα κανουν ολα και συμφερουν οικονομικα.

Απλα τα εχω λατρεψει! :heart::innocent:

Edited by kaps
  • Like 2

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

αμα πω και γω την αποψη μου ,θα πουνε οτι ειναι στημενο ..... :heart:

• Like 2

o τρελος του χωριου......

Από τα πέδιλα που είχες και από τα πέδιλα που κοιτάς αντιλαμβάνομαι ότι είσαι πιό πολύ του πάρκου και του freestyle.

Αν αυτό το σκί κάνεις και θέλεις να κάνεις στο μέλλον, το μόνο που ξέρω και μπορώ να σου πω είναι ότι είσαι σε καλό δρόμο με την γκάμα μοντέλων που κοιτάς.

Αν, όμως, σε ενδιαφέρει όλο το βουνό τότε υπάρχουν αρκετές επιπλέον επιλογές που ίσως ταιριάζουν καλύτερα.

Φιλικά

7ψυχος

• Like 2

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

εαν εχεις σκοπο σου να κανεις τουμπες σε παρκο , αλματα 180 μοιρων, και να κατεβαινεις τις πιστες αναποδα τοτε να παρεις πεδιλο twin tip.

Αλλα εαν δεν συμβαινει κατι απο τα παραπανω σε υπερ-θετικο βαθμο, θα σε συμβουλευα να παρεις κατι χωρις "εντονη" ουρα.

Εγω φετος στο σ3 λεω να την βαλω λιγο χερι.......

εαν εχεις σκοπο σου να κανεις τουμπες σε παρκο , αλματα 180 μοιρων, και να κατεβαινεις τις πιστες αναποδα τοτε να παρεις πεδιλο twin tip.

Αλλα εαν δεν συμβαινει κατι απο τα παραπανω σε υπερ-θετικο βαθμο, θα σε συμβουλευα να παρεις κατι χωρις "εντονη" ουρα.

δηλαδη???

Δεν νομιζω οτι το twin tip βοηθαει μονο για αυτο που αναφερεις. Προσωπικα ειναι το πρωτο πεδιλο που καβαλαω με twin tip και μου εχει αφησει πολυ καλες εντυπωσεις σε ολους τους τομεις. Και το επομενο (εκτος) πεδιλο μου twin tip θα ειναι!!! Στο μονο που σιγουρα υστερουν θα ελεγα τα S3 ειναι ο παγος οπως και τα περισσοτερα φαρδια πεδιλα. Πανε κ εκει, απλα θελουν προσοχη, πολυ καλη τεχνικη και ταχυτητα διαφορετικα.......

Gavis Τι εννοεις θα της βαλεις χερι??? Θα την κοψεις??? Και αντε πες οτι το κανεις. Γιατι????

Γιωργο για τα Volki τα Mantra τι λες? Τα εχεις τσεκαρει??? Τα εκανα test και επαθα ΠΛΑΚΑ!!! Απλα επειδη εχουν μεταλο στον πυρηνα ειναι σκληροτερα απο τα S3. Αν ηταν να αγορασω τωρα θα ημουν σε μεγαλο διλημα!!!

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

εγω εχω αντιθετη αποψη για τα σ3 στον παγο...το πεδιλο στριβει σαν κανονικο πεδιλο πιστας...καμια ασαφεια!!!τα μαντρα δεν τα εχω δοκιμασει αλλα δοκιμασα τα κ2 σαιντσοου καπως ετσι που εχουν μεταλλο και στο εκτως αν δεν πηγαινες με 1000 δεν εστριβε...

δηλαδη???

θα βαλω στην μπριζα την sega ............

• Like 2

Δεν νομιζω οτι το twin tip βοηθαει μονο για αυτο που αναφερεις. Προσωπικα ειναι το πρωτο πεδιλο που καβαλαω με twin tip και μου εχει αφησει πολυ καλες εντυπωσεις σε ολους τους τομεις. Και το επομενο (εκτος) πεδιλο μου twin tip θα ειναι!!! Στο μονο που σιγουρα υστερουν θα ελεγα τα S3 ειναι ο παγος οπως και τα περισσοτερα φαρδια πεδιλα. Πανε κ εκει, απλα θελουν προσοχη, πολυ καλη τεχνικη και ταχυτητα διαφορετικα.......

Gavis Τι εννοεις θα της βαλεις χερι??? Θα την κοψεις??? Και αντε πες οτι το κανεις. Γιατι????

Γιωργο για τα Volki τα Mantra τι λες? Τα εχεις τσεκαρει??? Τα εκανα test και επαθα ΠΛΑΚΑ!!! Απλα επειδη εχουν μεταλο στον πυρηνα ειναι σκληροτερα απο τα S3. Αν ηταν να αγορασω τωρα θα ημουν σε μεγαλο διλημα!!!

και που αλλου βοηθαει το twin tip εκτος απο τα παραπανω που ειπα?

ααα ναι!

γεμιζει με χιονια τον απο πισω που σε τραβαει βιδεο :thumbup: και μονολογει :popo:

• Like 6

θα βαλω στην μπριζα την sega ............

και που αλλου βοηθαει το twin tip εκτος απο τα παραπανω που ειπα?

ααα ναι!

γεμιζει με χιονια τον απο πισω που σε τραβαει βιδεο :thumbup: και μονολογει :popo:

χαχαχαχαχαχαχα αυτο ειναι για τον φιλαρακο μου τον powda :evil::thumbup:

Καλα αν τελικα το κανεις κ βγαλεις τη σεγα παγανια θα ηθελα να διαβασω εντυπωσεις!!! :yes

υ.γ. Ειστε τρελοι εσεις οι βορειοι :D:P

Edited by kaps
  • Like 2

χαχαχαχαχαχαχα αυτο ειναι για τον φιλαρακο μου τον powda :evil::thumbup:

Παιδιά σεβαστείτε τον καμεραμαν :)

(η αλήθεια είναι οτι αυτά τα twin tip πάντως βγάζουν ωραία πλάνα!! για ακόμα καλύτερα αγοράστε μια σανίδα :P)

• Like 4

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Γιώργο έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι και ο ειδικότερος ότι και τα 3 πέδηλα που κοιτάς είναι κάτω (για να μην πω πολύ κάτω) του επιπέδου σου :yes :yes κοίτα για τα MANTRA και ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ τα S7 άααααλλο πέδηλο :yes :yes

• Like 2

www.zermatt.ch

εάν δεν σκοπευεις να περασεις πολύ ωρα στο παρκο δεν βλεπω το λόγο να παρεις twintip πέδιλο. εμενα με δυσκόλευε αρκετα σε μερες με παγωμενο χιονι στο κλείσιμο της στροφής και δεν νομιζω να ξαναπαρω ποτε tt πεδιλο. τα πεδιλα με κομμενη ουρα είναι πιο σταθερα (μην κοιτας τον miscelano αυτος ξερει σκι οχι σαν κ μενα).

συμφωνω με τον Gavis για την χρηση του tt

τα Salomon δεν τα ξερω καθολου εκτος από καποια on piste πεδιλα.

ειχα τα S3 αλλα τωρα ειμαι φανατική Κ2

Edited by Olga
  • Like 2

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

εαν αγοραζα σκι σημερα (με του σκεπτικο να ειμαι ποιο πολυ εκτος και εντος σε σαβουροχιονα) θα επερνα σκι 92 με 98 μεση και ΣΙΓΟΥΡΑ χωρις μεγαλη ουρα.

...η ουρα ειναι για τους πιτσιρικαδες και πριν λιγα χρονια για τους ποντικαραδες που ειδαν μονο το τυρακι.... :heart:

• Like 1

Νομίζω ότι πλέον όλες οι εταιρείες βγάζουν ανταγωνιστικά πέδιλα , υπάρχουν όμως και εκείνες όπως η k2 που έχουν επικεντρωθεί περισσότερο σε off-pista καταστάσεις.

• Like 1

Εχω την εντύπωση οτι τα Maiden εχουν πιο πολύ προσανατολiσμο Park & pipe.

Έχουν τέτοιο προσανατολισμό, αλλά σε συνδυασμό με τη rocker φύση τους θεωρούνται και κάπως freeride μοντέλο άλλωστε ο καθαρός απόγονος των PE είναι τα Recoil

Μάνο τα έχω ακούσει τα Mantra, αλλά αν αφήσω τα k2 θα το κάνω μόνο για τα s3....προς το παρών

Γιώργο έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι και ο ειδικότερος ότι και τα 3 πέδηλα που κοιτάς είναι κάτω (για να μην πω πολύ κάτω) του επιπέδου σου :yes :yes κοίτα για τα MANTRA και ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ τα S7 άααααλλο πέδηλο :yes :yes

Βαγγέλη έχουν πολύ μεγάλη μέση και δε νομίζω πως μου χρειάζονται, άλλωστε θα ναι σχετικά ασταθή στο landing :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Πέραν του επιπέδου του καθενός, μεγάλη σημασία έχει και ο προσανατολισμός μας στο βουνό για παράδειγμα δε θα προτιμούσα πέδιλο με μέση >100 μιας και το θέλω για όλο το χρόνο και όχι μόνο για τις ¨καλές¨ μέρες

εάν δεν σκοπευεις να περασεις πολύ ωρα στο παρκο δεν βλεπω το λόγο να παρεις twintip πέδιλο. εμενα με δυσκόλευε αρκετα σε μερες με παγωμενο χιονι στο κλείσιμο της στροφής και δεν νομιζω να ξαναπαρω ποτε tt πεδιλο. τα πεδιλα με κομμενη ουρα είναι πιο σταθερα (μην κοιτας τον miscelano αυτος ξερει σκι οχι σαν κ μενα).

συμφωνω με τον Gavis για την χρηση του tt

τα Salomon δεν τα ξερω καθολου εκτος από καποια on piste πεδιλα.

ειχα τα S3 αλλα τωρα ειμαι φανατική Κ2

Όλγα και εμένα η περίπτωση να αφήσω τα K2 θα μου στοιχίσει σίγουρα :crybaby: :crybaby: :crybaby: όσο για το twin tip δέχομαι πως για κάποιους είναι υπερβολικό, για άλλους άχρηστο εντελώς και γενικότερα είναι μια μόδα που επικρατεί στα ελληνικά χκ//// προσωπικά θα μπορούσα να ξανακάνω σκι με ένα κλασικό πέδιλο, αλλά υπάρχουν και στιγμές που το tt είναι αναγκαίο, ειδικά αν οι συντοπίτες κάνουν μόνο snb :thumbup: :thumbup:

Συμφωνώ 100% πως τέτοια πέδιλα έχουν θέμα σε σκληρά και παγωμένα terrain

Στην προσπάθεια να μην αφήσω τα K2, έχουμε τα Kung Fujas/////αν αυτά δεν κερδίσουν τη μάχη πάμε ολοταχώς για s3

Γνώμες για αυτά: http://www.snowleade...fujas-2013.html

Edited by karakw

[/size]

Παιδιά σεβαστείτε τον καμεραμαν :)

(η αλήθεια είναι οτι αυτά τα twin tip πάντως βγάζουν ωραία πλάνα!! για ακόμα καλύτερα αγοράστε μια σανίδα :P)

+1

Snow is on my D.N.A.

(μην κοιτας τον miscelano αυτος ξερει σκι οχι σαν κ μενα).

:PPPPPPpppppppppppPPPPPPPPP

Γιωργο επειδη εχω δει τι σκι κανεις θα προτεινα 2 λυσεις

1) Αγοραζεις ενα ζευγαρι πιστοπεδιλα και ενα για εκτος :popo: :popo: :popo:

2) Πας για εκτος αλλα οχι twin tip. Δεν το μετανιωσα που τα αγορασα αλλα δεν προκειται να κανω ποτε αναποδο (εκτος απο τουμπα). Τι σου προτεινω εγω:

α) Scott Mission

β) Scott Crusade

γ) K2 Hardside

Αν επιμενεις σε tt τοτε πας σε S3

Edited by Δεν Ξενερωνω
  • Like 1

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Γιάννη αυτές τις μέρες θα σου τηλεφωνούσα :yes :yes :yes , δεν υπάρχει ρευστό για 2 πέδιλα και βαριέμαι να τα κουβαλάω, άσε που το δωμάτιο δε χωράει άλλα πράγματα :thumbup: :thumbup: θα καταλήξω τις επόμενες μέρες ανάμεσα στα s3 και στα kung fujas///

Βοήθεια θέλω σχετικά με το μέγεθος μιας και δε γνωρίζω από ρόκερ και αν αλλάζει κάτι, αν και νομίζω στα 1,75 και 73 κιλά κινούμαι κοντά στο 1,78 σε αυτό το είδος πέδιλου