fANis 393 Report post Posted December 9, 2013 Εννοω οτι οταν θα μαθεις καλυτερα και θα θες να πας ποιο γρηγορα ή να κανεις κατι παραπανω ειτε προς την freestyle μερια ειτε προς freeride και θα ξεφυγεις απο το σταδιο του "μαθαινω να κανω slalom" δεν θα εχεις την αποκριση που θα θες, εαν τις σφιγγεις λιγο παραπανω θα χεις ενα σωρο pressure points , δεν θα απορροφούν κραδασμους. Συν οτι το υλικο των straps με τον καιρο μαλακωνει χανεις κι αλλο σε αποκριση και εκει ειναι σαν να εχεις δεσει το ποδι σου με ενα λουρι! Πλαστικο! Το τελευταιο βεβαια εξαρταται απο την χρηση! Ασε που μελλοντικα και σανιδι να θες να αλλαξεις μια ποιο καλη δεστρα μενει. Βρήκα το σετάκι μαζί με την Nitro carbage και είπα να τα πάρω στα 250€. Νομίζω πως η τιμή είναι πολύ καλή. Εσύ τι προτείνεις σε σανίδα, δέστρα κοντά στα 300? Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted December 10, 2013 (edited) Βρήκα το σετάκι μαζί με την Nitro carbage και είπα να τα πάρω στα 250€. Νομίζω πως η τιμή είναι πολύ καλή. Εσύ τι προτείνεις σε σανίδα, δέστρα κοντά στα 300? οτι σετακι και να παρεις θα σε βγαλει για τις δυο πρωτες σεζον στο βουνο ανετα! μετα τα δυο χρονια (μπορει πιο γρηγορα μπορει αργοτερα) θα εχεις μια γενικη εικονα του τι θες να κανεις στο βουνο (freeride ή freestyle) οποτε αναλογος την ''κλιση'' σου, αποφασιζεις και αλλαζεις τα πραγματα που εχεις! για το μηκος που δεν σου απαντησα πιστευω μια σε 152-153 να σου ειναι οκ, δεν θες μεγαλυτερη να μην μπορεις να στριβεις αλλα ουτε και μικροτερη να μην εχεις ''πατημα''! @ Turms τι επαθες ρε; Edited December 10, 2013 by liapos 1 Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted December 10, 2013 οτι σετακι και να παρεις θα σε βγαλει για τις δυο πρωτες σεζον στο βουνο ανετα! μετα τα δυο χρονια (μπορει πιο γρηγορα μπορει αργοτερα) θα εχεις μια γενικη εικονα του τι θες να κανεις στο βουνο (freeride ή freestyle) οποτε αναλογος την ''κλιση'' σου, αποφασιζεις και αλλαζεις τα πραγματα που εχεις! για το μηκος που δεν σου απαντησα πιστευω μια σε 152-153 να σου ειναι οκ, δεν θες μεγαλυτερη να μην μπορεις να στριβεις αλλα ουτε και μικροτερη να μην εχεις ''πατημα''! @ Turms τι επαθες ρε; Super, οπότε πάω για το συγκεκριμένο σετάκι και σε 2 χρόνια θα δω τι και πως για το αν χρειάζεται ν'αλλάξω κάτι. Ευχαριστώ πολύ! Όταν με το καλό γίνει η αγορά θα ενημερώσω Quote Share this post Link to post Share on other sites
stelioskrete 23 Report post Posted December 10, 2013 Γεια χαρα εχω ενα σανιδι K2 Raygun flex 5 με δεστρα Indy μετριο Flex ειμαι σε αναζιτηση να αλλαξω κ της μποτες εχω βρει thertytwo exus 3αρη flex burton invader η moto 2a αρη flex κ μια burton Ruler 6αρη flex Καποια γνωμη?? Thnx Καποια γνωμη κ προς τα εδω? Thnx Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted December 10, 2013 Αν σε 5αρι φλεξ σανίδι βάλεις 2 ή 3 φλεξ μπότα τότε δεν πρόκειται να αξιοποιήσεις στο 100% το σανίδι που εχεις! Εχουμε πει οτι τα φλεξ απο σανίδι/δεστρα/μπότα πρεπει να ειναι κοντα το ένα στο άλλο! Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted December 10, 2013 (edited) Mποτα 4 - 5 flex κοιτα. Γενικα οταν σφιγγεις το ποδι σου και λυγιζεις τα ποδια σου να νοιωθεις μια ελευθερια αλλα οχι και φλουδα. Να σου κατσει καλα στο ποδι ειναι το ποιο σημαντικο εαν δεν τις δοκιμασεις πρωτα, να εχεις καταληξει σε καποιες τι να σου πουμε. Edited December 10, 2013 by detox Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dimitris Val 3 Report post Posted December 12, 2013 παιδια , πραγματικα εχω χαθει απο τα απειρα ειδη σανιδων κτλ κτλ . Αρχαριος ειμαι και ψαχνω εξοπλισμο .Κλεινω προς τα εδω http://www.warehouse-one.de/en/Sports-World/Snow-World/Snowboard-Sets/GARAGE-ROCKER-154-2013-incl-P2-black.html . Εγω παντα σκι εκανα , οποτε γουσταρω ταχυτητα , απο αυτα που διαβασα στο φορουμ , η σανιδα αυτη ειναι freestyle . Αρα χαμηλη ταχυτητα και οχι τοσο καλες στροφες . Κανω λαθος ? Μηπως πρεπει να κινηθω προς all mountain ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
SAK 0 Report post Posted December 12, 2013 κοιτα Δημητρη...και εγω πρωτη σανιδα θα αγορασω..και σιγουρα αυτη http://www.e-snowshop.gr/catalogue.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2268&category_id=51 που ειναι Allmountain-Freeride...και catch free rocker...αλλα δεν παει σετακι με δεστρες Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dimitris Val 3 Report post Posted December 12, 2013 κοιτα Δημητρη...και εγω πρωτη σανιδα θα αγορασω..και σιγουρα αυτη http://www.e-snowsho...&category_id=51 που ειναι Allmountain-Freeride...και catch free rocker...αλλα δεν παει σετακι με δεστρες αυτη ειναι γυναικεια Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dimitris Val 3 Report post Posted December 12, 2013 αυτη ειναι γυναικεια θα μου πεις βεβαια , τι σημασια εχει Quote Share this post Link to post Share on other sites
SAK 0 Report post Posted December 12, 2013 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ...πως το λενε...αυτο που κοιτας απο πανω ειναι διαφημηση...ακριβος αριστερα ειναι το μοντελο...κοιτα το και πες μου Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted December 12, 2013 (edited) γραφουν το προηγουμενο μοντελο και το επομενο οτι να ναι απλα κακος σχεδιασμος του σαιτ Edited December 12, 2013 by StavRos Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted December 12, 2013 παιδια , πραγματικα εχω χαθει απο τα απειρα ειδη σανιδων κτλ κτλ . Αρχαριος ειμαι και ψαχνω εξοπλισμο .Κλεινω προς τα εδω http://www.warehouse...l-P2-black.html . Εγω παντα σκι εκανα , οποτε γουσταρω ταχυτητα , απο αυτα που διαβασα στο φορουμ , η σανιδα αυτη ειναι freestyle . Αρα χαμηλη ταχυτητα και οχι τοσο καλες στροφες . Κανω λαθος ? Μηπως πρεπει να κινηθω προς all mountain ? οταν εχεις χαμηλη ταχυτητα στριβεις πιο ευκολα, οταν εχεις μεγαλη ταχυτητα οι στροφες θα ειναι πιο ανοιχτες κι οχι τοσο κοφτες. ειναι και θεμα αναβατη/τεχνικης! οταν ομως λες οτι γουσταρεις ταχυτητα δεν θα παρεις μια σανιδια που λεει στην περιγραφη: Approved for long days in the park γιατι στο παρκο κυριως εχεις χαμηλη ταχυτητα εκτος κι αν περνεις φορα για κανα αλμα! να σου πω για τα σανιδια πολυ χονδρικα, τα ειδη σανιδιων χωριζονται σε 3 κατηγοριες: freestyle, all mountain και freeride. τα freestyle ειναι κυριως μαλακά σανιδια (υπαρχουν ομως και σκληρα) για να σε βοηθουν σε ground tricks και γενικοτερα οτι εχει σχεση με φιγουρες/κολπα/αλματα. τα freeride ειναι κυριως σκληρα σανιδια, λιγο απολυτα θα ελεγα καθως ειναι καταλληλα για ταχυτητες, μεσα κι εξω απο τις πιστες και για οργωμα στις πουδρες τα all mountain (υπαρχουν και σκληρα και μαλακά) ειναι καπου στην μεση, κανουν σχεδον και για freestyle και για freeride, μπορεις και καλα να μπεις και στο παρκο αλλα να βγεις κι εκτος πιστας στην πουδρα. ισως ενα all mountain να ειναι η λυση που κανει για ολα αλλα για μενα δεν θα παει πολυ καλα ουτε στο παρκο ουτε στην πουδρα. παμε τωρα στα camper και rocker σανιδια που ετσι λεγεται το σχημα του σανιδιου οπως το κοιτας απο το πλάϊ, αναλογα το πατημα που εχει στο χιονι. camper σανιδια ειναι κυριως τα freeride κι αυτο γιατι στις ταχυτητες θελεις καλυτερο ελεγχο της σανιδας. τα rocker σανιδια ειναι πιο ευκολα σανιδια γιατι δεν εχουν το κρατημα/πατημα στο χιονι που εχουν τα camper σανιδια ΧΩΡΙΣ αυτο να σημαινει οτι δεν εχεις τον ελεγχο της σανιδας. τα προεινω για καποιον αρχαριο γιατι ειναι μαλακά σανιδια, συγχωρουν στα λαθη, σε βοηθανε στο να μαθεις πιο ευκολα γιατι δεν ειναι σκληρα και απολυτα σανιδια οπως τα camper. υπαρχουν επιλογες πολλες οπως: μαλακό freestyle rocker, μαλακό freestyle camper, σκληρο freestyle camper, τα ιδια περιπου και για all mountain, για τα freeride δεν τα ξερω καλα λογο του οτι δεν ειχα ποτε και δεν εχω ασχοληθει με τον τομεα αυτον! παντως εγω με ενα μαλακό freestyle rocker σανιδι γυρναω ολο το βουνο,και παρκο και πουδρες και ταχυτητες και οτι θες. ειναι θεμα αναβατη/τεχνικης οπως λεω πιο πανω! και προς θεου δεν το λεω αυτο για να το παιξω pro, δεν ειμαι και ουτε θα γινω ποτε pro, υπαρχουν παιδια που κανουν στο βουνο πολλα περισσοτερα απ οσα κανω εγω! ελπιζω να στα ξεκαθαρισα λιγακι! 4 Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 13, 2013 να προσθεσω στα παραπανω (που ειναι ολοσωστα) τα freeride σανιδια, που ειναι για πραγματικο freeride ειναι ως επι το πλειστον directional , σκληρα και νορμαλ camper αλλα οταν λεμε γαι freeride εννοουμε να βγεις πραγματικα εκτος πιστας....πιθανως να ανεβαινεις με λιφτ αλλα μετα να χανεσαι στο αγνωστο ή να ανεβαινεις με χιονορακετες και μπλα μπλα μπλα αν λοιπον καποιος δεν κανει τα παραπανω , και επειδη η ελλαδα δεν ειναι Καναδας ή Ιαπωνια, το να παρει καποιος αποκλειστικα freeride δεν εχει νοημα...εκτος αν το εχεις για δευτερο σανιδι για σουπερ περιπτωσεις για να πας στο απατητο διπλα απο την πιστα, ή σε καποια σημεια αναμεσα στα δεντρα στην βασιλιτσα, καλαβρυτα κλπ κλπ ενα all maountain κανει την δουλεια του μια χαρα...οπως και το rocker και φυσικα ειναι και θεμα αναβατη. Η μονη πιθανοτητα να παρεις ενα καθαρα freeride, δηλαδη σκληρο με νορμαλ camber ειναι αν θες να κανεις πολυ καλο carving εντος πιστας και ισως να βγαινεις και απαπτητο (οταν εχει) Αλλα οταν λεμε carving εννοουμε να ξαπλωνεις στο χιονι που λενε καποιοι... Που και παλι ομως μπορεις να το κανεις και με μαλακό freestyle rocker Ολα εινια θεμα αναβατη, τεχνικης, εμπειριας.... 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
stelioskrete 23 Report post Posted December 13, 2013 Mποτα 4 - 5 flex κοιτα. Γενικα οταν σφιγγεις το ποδι σου και λυγιζεις τα ποδια σου να νοιωθεις μια ελευθερια αλλα οχι και φλουδα. Να σου κατσει καλα στο ποδι ειναι το ποιο σημαντικο εαν δεν τις δοκιμασεις πρωτα, να εχεις καταληξει σε καποιες τι να σου πουμε. Βρηκα μια New Balance 686 790 του 2011 6αρη flex λεω να την χτυπισω ...http://www.radcollector.com/news/wp-content/uploads/2011/01/6862.jpg θα τεριαξη? Quote Share this post Link to post Share on other sites
stelioskrete 23 Report post Posted December 15, 2013 Ψαχνω δεστρες EST Μ Custom για ενα φιλο αν δει καποιος καπου ας το πει Thnx Quote Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted December 15, 2013 Αν και δεν εχω διαβασει καθολου το τοπικ, αλλα ειχα μια βασικη απορια 18 σελιδες και ακομα δεν εχεις επιλεξει?????? Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
stelioskrete 23 Report post Posted December 15, 2013 Εγω εχω βρει καινούργιο σετακι για φετο ... εχω ευχαριστήσει κ τ παιδια απο δω που βοηθησαν για ενα φιλο κοιταμε για δεστρες την custon EST για ενα process flying v που πειρε κ είπα να το ποσταρω εδω αν τυχει σε καποιον κ δει κατι να το πει ... οκ Thnx any way Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dieakis 0 Report post Posted December 15, 2013 Μπορείς να αγορασεις απο το blue tomato αν θες Quote Share this post Link to post Share on other sites
planet 3 Report post Posted December 22, 2013 γεια σας παιδια !!! μου ηρθαν και οι δεστρες !!! burton mission reflex .. εχει τριων ειδων βασεις που δενουν πανω στο σανιδι με τη δεστρα ..ποια να προτιμησω ; εχουν διαφορες ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted December 22, 2013 http://global.burton.com/on/demandware.store/Sites-Burton_GLOBAL-Site/default/CustomerService-M6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tasosonic 1 Report post Posted December 22, 2013 Μου ήρθαν επιτελούς η σανίδα http://www.snowboard-one.com/snowboard-rome-tour-156/d-212655-c-928/ και οι δέστρες http://www.snowboard-one.com/snowboard-binding-nitro-wizard-orange-13-14/d-182121-c-954/ Θέλω να προχωρήσω στη συναρμολόγηση κ θέλω τα φώτα σας!! 1) Σε ποια θέση να βιδώσω τις δέστρες;; εχει 5 τρυπες! 2) πόσο ''ανοιχτες'' πρεπει να είναι οι δέστρες ;; 3) Να της τοποθετήσω όπως δείχνει στη φωτογραφία ή απο την αντιθετη πλευρά;; παιζει ρόλο ποιο πόδι βάζω μπροστά ;; ευχαριστώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted December 22, 2013 (edited) Όπως την κόβω τη σανίδα (οι τρύπες δεν μοιάζουν συμμετρικά τοποθετημένες) είναι directional, δηλαδή έχει σημασία ποιά άκρη έχεις μπροστά. Αρχικά καθορίζεις αυτό. Συνήθως το εύκολο είναι να τη βάλεις όρθια ώστε να διαβάζεις ό,τι γράμματα έχει και τότε η πάνω πλευρά είναι το "μπροστά". Βέβαια είναι πιο ασφαλές να δεις πως είναι οι τρύπες, και τι απόσταση έχουν σε κάθε πλευρά από το άκρο. Όπου η απόσταση είναι μεγαλύτερη, εκεί είναι το μπροστά. Αφού βρεις ποιό είναι το μπροστά, απλά περιστρέφεις τη δέστρα που είναι του ποδιού που θέλεις. Το που θα βιδώσεις τις δέστρες δεν είναι στάνταρ, αλλά πολλές φορές το default είναι σημειωμένο με κάποιο τρόπο (π.χ. έχει ένα περίγραμμα στις τρύπες που θεωρούνται "default"). Γενικά στο άνοιγμα των ώμων σου και το setback (το πόσο πίσω θα τις βάλεις) έχει να κάνει με το τι στυλ κάνεις κυρίως (οκ, πες και με το χιόνι, αλλά ψείρα τώρα). Edited December 23, 2013 by PhaethonF1 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted December 23, 2013 Έχουμε ιδέα για τα σανίδια "stuff". Είναι γνωστά; Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
liapos 252 Report post Posted December 23, 2013 Έχουμε ιδέα για τα σανίδια "stuff". Είναι γνωστά; Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 μην χαλας τα λεφτα σου σε σανιδια που δεν τα ξερουν ακομη κι αυτοι που τα βγαζουν! μπορεις να τα δωρισεις σε μενα, θα πιασουν τοπο εγγυημενα! 1 Quote Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά! http://instagram.com/liapos Share this post Link to post Share on other sites