Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ALCATRAZ

Δεκέμβρης 2013

Δεκέμβρης '13 και προβλέψεις  

56 members have voted

1. 1. Τι περιμένετε από τον φετινό Δεκεμβρη;

• Πάλι τα ίδια... τα 'παμε: ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ.
      15
    • Να συνεχίσει έτσι ο καιρούλης... καλά μας πάει...
      4
    • Χορτάσαμε μπόρες... ας δούμε και καμιά νιφάδα
      4
    • Χ€σε μας και ΄συ... τελείωσε το Καλοκαιράκι... Μόνο κάτι παππούδια είναι στη παραλία... ΠΟΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ???
      1
    • Χιόνια... βάρκες Πειραιά._
      3
    • Να ξυπνήσω και επιτέλους να δω άσπρη μέρα.
      8
    • Να είναι σχετικά ήπιος στα πεδινά, και να γ@....θεί να ρίχνει στα ορεινά... τις καθημερινές. ΣΚ με λιακαδούρες & πούδρες.
      21
  2. 2. Πιστεύτε ότι o Δεκέμβρης θα κυλίσει σε φυσιολογίκα για την εποχή επίπεδα?

• ΝΑΙ, κομμένα τα αστεία, θα είναι ένας φυσιολογικότατος Δεκέμβρης. Το καλό που του θέλω...
      19
    • Φοβάμαι πως όχι.... και ότι θα μας βγει φλούφλης.
      6
    • Θα είναι βαρύς και θα ψαχνόμαστε με τι θα ζεσταθούμε...
      17
    • Ευχαριστημένος θα ΄μαι, αν θα είναι μια κόπια του περσυνού...
      12
    • Δεκέμβρης...ποιος Δεκέμβρης;;; Μετράμε ήδη αντίστροφα για το Καλοκαιράκι... HALLOOOO!!!
      2
  3. 3. Και ξανά η μεγάλη ερώτηση: Πιστεύετε ότι θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά μας μέσα στο Δεκέμβρη;

• Δεν τα ρωτάνε αυτά ρε γκαντέμη, Στανταράκι είναι.
      30
    • Δε με νοιάζει... εγώ ήδη τσούλησα!!! Ας είναι καλά οι φώκιες!!!
      0
    • Δε τους βλέπω ζεστούς να τ΄ ανοίξουν... τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές... και ας έχει χιονι.
      6
    • Να μην ανοίξουν... έτσι κι αλλιώς δε μας έμεινε φράγκο για να ανέβουμε. ΟΥΣΤ.
      2
    • Χ€στηκα για τα χιονοδρομικά σας... πάλι τα ίδια θα λέμε! Γιατί ρωτάτε συνέχεια για χιόνια εδώ μέσα ε;;;;
      3
    • Που τι βρίσκει την όρεξη πρωτομηνιάτικα και μας τραβά πάλι ανάκριση τούτος...?
      7
    • Καλά... κάτσε να μην ανοίξουν και να δεις ποιον θα θυσιάσουμε στον ψηλότερο πυλώνα της Στύγας...
      16

Recommended Posts

Βαγγέλη ότι πέφτει πάνω από τα 900μ την Τρίτη θα είναι χιόνι και από Τετάρτη μέχρι και Σάββατο ότι πέφτει πάνω από τα 1300μ στα κεντρικά και 1000-1100μ στα βόρεια πάλι χιόνι θα είναι.

Με συγχωρείς Δημήτρη αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο με τα τωρινά στοιχεία της 0,5 μοίρας του τζίφου που έχω πλήρη πρόσβαση τουλάχιστον.

Αν έχεις κάποιο άλλο στοιχείο εσύ μακάρι να είναι έτσι και να είμαι λάθος.Χιόνι θέλουμε παντού.

Η γνώμη μου πάντως είναι αυτή και αν δεν δω κάτι άλλο δεν μπορώ να την αλλάξω.

Μισή μοίρα πρόσβαση έχω και εγώ. Μην κοιτάς όμως σε αυτά τα συστήματα μόνο T στα 850 και freezing level γιατί υπάρχουν εγκλωβισμοί ψύχους αλλά και τοπικές συνθήκες που δεν τις βλέπει στεγνά ένα αριθμητικό μοντέλο.

Πχ αν δεις τα δεδομένα για την Πάρνηθα λες πως αποκλείεται να δεις χιόνι την Τρίτη και την Τετάρτη:

http://www.youweather.com/weather_forecast_meteograms7.php?cid=3971

http://www.youweather.com/weather_forecast_meteograms4.php?cid=3971

Όμως μετά την σημειακή μοντελοποίηση αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν πολλές άλλες παραμέτρους βλέπεις πως η Πάρνηθα παίζει την Τετάρτη σε Τ κοντά στους 0:

http://www.youweather.com/weather_forecast_meteograms1.php?cid=3971

Και επειδή πολλοί μπορεί να πουν πως είναι αδύνατον και πως είναι δύσκολο να επαληθευτεί - ποιος να είναι εκεί παραμονή Χριστουγέννων - τότε όποιος είναι Καλάβρυτα ας μας πει αν πέσει χιονόνερο στο χωριό τις επίμαχες ώρες:

http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=1303

www.YouWeather.com

Μισή μοίρα πρόσβαση έχω και εγώ. Μην κοιτάς όμως σε αυτά τα συστήματα μόνο T στα 850 και freezing level γιατί υπάρχουν εγκλωβισμοί ψύχους αλλά και τοπικές συνθήκες που δεν τις βλέπει στεγνά ένα αριθμητικό μοντέλο.

Πχ αν δεις τα δεδομένα για την Πάρνηθα λες πως αποκλείεται να δεις χιόνι την Τρίτη και την Τετάρτη:

http://www.youweathe...s7.php?cid=3971

http://www.youweathe...s4.php?cid=3971

Όμως μετά την σημειακή μοντελοποίηση αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν πολλές άλλες παραμέτρους βλέπεις πως η Πάρνηθα παίζει την Τετάρτη σε Τ κοντά στους 0:

http://www.youweathe...s1.php?cid=3971

Και επειδή πολλοί μπορεί να πουν πως είναι αδύνατον και πως είναι δύσκολο να επαληθευτεί - ποιος να είναι εκεί παραμονή Χριστουγέννων - τότε όποιος είναι Καλάβρυτα ας μας πει αν πέσει χιονόνερο στο χωριό τις επίμαχες ώρες:

http://www.youweathe...st.php?cid=1303

Δημήτρη δεν εκανα καμία αναφορά σε Τρίτη και Τετάρτη.

Μίλησα για το χαμηλό Πέμπτη-Παρασκευή.

Και ότι υψόμετρα έδωσα είναι για τότε.

Και δεν κοιτάω μόνο freezing level και T 850hpa φυσικά.

Θα δουμε αυριο μεθαύριο αν αλλάξει κάτι.

Να μπω τώρα στη μέση και να πω ότι έχετε άδικο και οι δύο? Μπα και οι δύο έχετε δίκιο παρόλο που μιλάτε για άλλη κακοκαιρία :animier: . Vanzel παραείσαι απαισιόδοξος Δημήτρη παραείσαι αισιόδοξος. Ναι κάποια στιγμή θα χιονίσει και σε αυτά τα υψόμετρα κάποια στιγμή αλλά χιόνι χρήσιμο για σκι μας νοιάζει εδώ. Η Βασιλίτσα πχ με τέτοιους καιρούς δεν το γυρνάει καν βροχή έχω παρατηρήσει, εδώ στην άλλη κακοκαιρία με το +5 πάνω της έβαλε άνετα χιόνι.

Εγκλωβισμοί θα αλλάξουν τα υψόμετρα αλλά σε γενικές γραμμές η δικιά μου εικόνα είναι ότι ο Παρνασσός έχει νικήσει, όπως και το Καρπενήσι αλλά τα Καλάβρυτα και τα 3-5 θα βγουν πολύ κερδισμένα σε χιόνι ακόμα και στα χαμηλά από την κακοκαιρία της Παρασκευής.

Πάντως σήμερα και στα δυο χιονοδρομικά στις βάσεις τους από τις 30πχ ώρες της κακοκαιρίας από μισή μέχρι 5 είναι βροχή. Απλά αυτό που έχω παρατηρήσει για τα Καλάβρυτα είναι ότι με τέτοιους καιρούς η λογική σου λέει "αμάν θα πέσουν δέκα ώρες βροχής πριν ψυχρομετωπιάσει" και τελικά το βουνό βάζει 40 πόντους χιόνι και πανυγηρίζουμε μόλις ανοίξει η κάμερα ακόμα και στα 1700 μέτρα.

Και πάλι πάντως αρκετά από το χιονοδρομικά μας θα είναι δύο βουνά, ένα κομπλέ με χιόνι στα ψηλά και ένα λίγο πιο μίζερο ή ακόμα και αδύνατον να κάνεις σκι στα χαμηλά.

Είναι μακριά ακόμα και πολλά μπορεί να αλλάξουν να κάνουμε υπομονή μια δυο μέρες.

Ωραία κουβέντα πάντως και αν έχει κάποιος όρεξη καλό είναι να γράψιμο τον μηχανισμό εισόδου των μετώπων και πως αλλάζουν τα υψόμετρα που χιονίζει, εγώ έκανα σκι είμαι κουρασμένος τώρα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη επειδή δεν με ξέρεις,σου λέω ότι σαν άνθρωπος παραείμαι αισιόδοξος.Δεν μου αρέσει η απαισιοδοξία.

ΑΛΛΑ όταν μιλάμε για μια κακοκαιρία που απέχει 4-5 μέρες και με τραγική προγνωσιμότητα τον τελευταίο καιρό,γίνομαι επιφυλαχτικός

.

Ειδικά για τα 3-5 Πηγάδια που τόσος λόγος γινεται,είναι ένα βουνό προσήνεμο στον ανατολικό άνεμο.Σε αυτή την κακοκαιρία θα έχει ΝΑ ανέμους το βουνό με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας και βροχή.Έχει γίνει πολλές φορές αυτό στο παρελθόν εκεί.Δεν μιλάω για εκπλήξεις,αυτές μπορεί να υπάρχουν και μακάρι δηλαδή.Αλλά τα τωρινά στοιχεία δεν είναι αισιόδοξα.

Ναι πολλές φορές η Βασιλίτσα με 5 στα 850 χιονίζεται από τη βάση,όχι πάντα όμως.Και ξέρεις γιατί χιονίζεται;όχι γιατί καταρρίπτουμε τους νόμους της φυσικής ή την θερμοβαθμίδα,αλλά γιατί στην πραγματικότητα εκεί στην ελέυθερη ατμόσφαιρα λόγω της ορογραφίας δεν εχει 5 αλλά λιγότερο.Έχει 3 ή 2.Κάτι που δεν μπορούν να το δουν τα μοντέλα,όταν η ανάλυση τους βλέπει τη Βασιλίτσα 1000μ.

Ναι έτσι σου λεω ότι θα χιονίσει.Αλλά πόσες φορές έχουμε δει με 3-4 στα 850 να βρέχει μεχρι και στο συρόμενο της Βασιλίτσας;Πολλές σου λεω.

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι στα βουνά για να χιονίσει θέλει 0 αφού η σχετική υγρασία με το νοτιά θα είναι 100%.Και με 0,5 χιονόνερο ρίχνει.

Το να χιονίσει στη βάση των Καλαβρύτων από την αρχή με τα τωρινά στοιχεία είναι έκπληξη ή λάθος των μοντέλων.Τίποτα άλλο.Δεν μπορώ να προβλέψω με σιγουριά τίποτα από τα 2 όμως.

Συμφωνώ απόλυτα, κερδισμένα Καρπενήσι και Παρνασσός.

• Like 1

Πρόγνωση καιρού για την βδομάδα των Χριστουγέννων και πρώτος σχολιασμός για την βδομάδα της Πρωτοχρονιάς

Με καλές καιρικά συνθήκες ξεκινάει η βδομάδα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά όμως την Τρίτη (Παραμονή Χριστουγέννων) και από τα νοτιοδυτικά αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και παροδικές μπόρες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τετάρτη (Ημέρα των Χριστουγέννων) με πρόσκαιρη όμως βελτίωση του καιρού στα δυτικά. Σποραδικές βροχές την Πέμπτη αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σημαντική επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων το Σάββατο και καλές καιρικά συνθήκες την Κυριακή. Άνεμοι από Α/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, την Τετάρτη θα στραφούν σε Ν/ΝΝΑ μέτριους έως ισχυρούς - τοπικά την Πέμπτη και την Παρασκευή σε πολύ ισχυρούς - το Σαββατοκύριακο θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ μέτριους και θερμοκρασία σε πτώση την Τετάρτη και σε μικρές διακυμάνσεις μέχρι τα τέλη της βδομάδας.

Αναλυτική πρόγνωση: http://www.youweather.com/article.php?locale=el-gr&id=153&cid=3157

www.YouWeather.com

Άστα αυτά τα κυριλέ και έλα να τσακωθούμε για τα χιονοδρομικά :detective:

Αν και για τα ΠηγάδιαΣέλιΠήλιοΠερτούλιΦαλακρό όρκο δεν παίρνω λογικά τα υπόλοιπα και με τα σημερινά στοιχεία ανοίξανε

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

To επομενο Σαββατο στα Καλαβρυτα ειναι το θεμα

Ποσο χιονι θαχει πιασει χαμηλα ?

Θανε αρκετο για Αγκυρα ?

Τι ωρα θα ανοιξη η Στυγα ?

Να ανεβω απο τις 8.00 μπαστακας ?

Αρχισαμε τα ρισκα παλι .....αφτα ειναι :)

• Like 3

Ποσο χιονι θαχει πιασει χαμηλα ? 30-50

Θανε αρκετο για Αγκυρα ? Nαι

Τι ωρα θα ανοιξη η Στυγα ? Δεν θα ανοίξει, θα ξεθάβουν και θα ξεπαγώνουν άσε που θα έχει ομίχλη

Να ανεβω απο τις 8.00 μπαστακας ? Ανέβα είσαι σεσημασμένος ψυχάκιας

Πολλά από αυτά μπορεί να αλλάξουν παραείναι νωρίς Πέμπτη θα στα ξανααπαντήσω

• Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!

• Like 1

https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE

JIB...AND JIB AGAIN

Πετροσκι το Σαββατοκύριακο αλλά νομιζω σε κάθε περίπτωση σκι (πετροjibbing αλλά νομίζω σε κάθε περίπτωση jibbing). Aν και είναι πιθανό δεν θα πόνταρα πολλά λεφτά στο να ανοίξει όλο το χιονοδρομικό

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

THANX DUDE!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE

JIB...AND JIB AGAIN

Άστα αυτά τα κυριλέ και έλα να τσακωθούμε για τα χιονοδρομικά :detective:

Αν και για τα ΠηγάδιαΣέλιΠήλιοΠερτούλιΦαλακρό όρκο δεν παίρνω λογικά τα υπόλοιπα και με τα σημερινά στοιχεία ανοίξανε

:D :D :D Για το Φαλακρό να πάρει όρκο. Για τα άλλα καλά κάνεις και δεν παίρνεις!

Αν πρέπει όμως να τα βάλουμε σε μια σειρά πιθανότητας θα έλεγα:

Μαίναλο

Περτούλι

Πηγάδια

Πήλιο

Edited by Kabman
  • Like 2

www.YouWeather.com

Ποσο χιονι θαχει πιασει χαμηλα ?

Θανε αρκετο για Αγκυρα ?

Τι ωρα θα ανοιξη η Στυγα ?

Να ανεβω απο τις 8.00 μπαστακας ?

Αρχισαμε τα ρισκα παλι .....αφτα ειναι :)

Ε νεαρουλη θελω να εισαι συμμαζεμενος γιατι ειμαστε και εμεις εδω, μην εχουμε καμμια μονομαχια στο EL Kalavritos μεταξυ Daltons και ινδιανου "αγριο γερακι" :D

• Like 2

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

μ' αυτά που φοράει στα πόδια του ο ινδιάνος, μάλλον θα πρέπει να λέγεται:

"Το βουνό που ίσιωσε"

• Like 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Το Φαλακρό δεν έχει βάση από ότι λέγανε, αν και θα φάει καλά στο ξαναλέω με μια κακοκαιρία χιονοδρομικό δεν ανοίγει. Το Μαίναλο δεν ξέρουμε τι βάση έχει έχει και επίσης δεν ξέρουμε αν είναι καν ακόμα χιονοδρομικό για να ανοίξει. Πήλιο Περτούλι δεν νομίζω.

Πράγματι ο Vanzel έχει δίκιο στα χαμηλά των 3-5 και Σέλι και η δικιά μου εικόνα είναι ότι θα πέσει αρκετή βρόχα. Πολύ ντέρμπυ θα είναι θα μείνουμε στις κάμερες να το δούμε πως θα πάει νομίζω.

Και με το 12άρι ισχύει η απάντηση που έχω δώσει στον Κώστα και τον jimmy την έστειλε ψυχρομετωπιάρικη και το Σάββατο. Όλα πάνε καλά για ΠαρνασσοΚαλαβρυτοΚαρπενήσιΠιοσοδέριΚαιμάκια.

Για να ετοιμοζόμαστε για Κυριακή, ενώ για Καλάβρυτα και για Βασιλίτσα που είναι ήδη ανοιχτά θα πρότεινα και την Πέμπτη μιας και έχει ίχνη πουδροντόινγκ, θα το ξαναδούμε όμως.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

οποτε μορτες ...........................

απαντες στο πισοδερι . :skiing:

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Μια εκτίμηση για το πότε επιτέλους θα χαρούμε τα ολόλευκα βουνά μας

http://www.youtube.com/watch?v=yrWR7CNBNR8

• Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το Μιχάλη....

Ας πω τη γνώμη λίγο πιο ωμά..

Πηγάδια,Περτούλι,Σέλι,Μέτσοβο,Μαίναλο τα ξεχνάμε Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά....

Παρνασσό θα χιονίσει αλλά δεν νομίζω να είναι ικανοποιητικό ο υετός για άνοιγμα...κρατω μια επιφύλαξη όμως.

Φαλακρό θα χιονίσει αλλά όχι σε βαθμό που να ανοίξει το Χ/Κ,καθώς δεν έχει βάση και δεν φαίνεται τόσο πολύ χιόνι.....

Πισοδέρι και Ανήλιο στη βάση βροχή,από τη μέση και πάνω χιόνι και αργότερα θα το γυρίσει σε χιόνι και στη βάση...Δυσκολάκι προς το όχι....

Βασιλίτσα,Καλάβρυτα στην αρχή στη βάση θα φάνε βροχή σίγουρα με το πέρασμα του θερμού μετώπου.Παρασκευή πρωί προς μεσημέρι θα το γυρίσει σε χιόνι.....

Καρπενήσι επειδή είναι πιο ψηλά η βάση κατευθείαν χιόνι....αλλά δεν ξέρω τι βάση έχει για να ανοίξει...

Καιμάκ και χιόνι και υετός κομπλέ!

Με λίγα λόγια καλύτερες επιλογές Σάββατο Βασιλίτσα,Κυριακή Καλάβρυτα και Καιμακτσαλάν.

Edited by Vanzel

Μας έκανες την καρδιά περβόλι. Μάλλον θα πάρω τον καραφλό γέροντα από Σάγκα και θα πάμε για σερφ........

• Like 2

9-2-05020.jpg

Α ξέχασα θα πάρουμε μαζί και τον κοτσιδάκια γκαντεμομαυρόγατο από τους πορτοκαλεόνες της Αργολίδας να μας τραβάει τα πανιά ( μόνο για αυτό κάνει).............

• Like 4

9-2-05020.jpg

Μπα γείτονα νομίζω παραείσαι επιφυλακτικός. Πιστευω και καλαβρυτα και πισοδερι και ανηλιο θα βγουν καθαρα με τουλαχιστον 40 ποντο νεο ακομα και χαμηλα. Κελλάρια επισης πιστευω θα δουν αρκετο για ανοιγμα

Σάββατο θα έχει παλιόκαιρο μονο βασιλω στα δεντρα

Επισης σημαντικο ειναι τι θα βαλει σημερα.

Παρασκευή ελα σπιτι για καμερες και σχολιασμο ντερμπυ λεμε

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Για την συνέχεια σήμερα,ότι έριξε,αν έριξε τέλος για τα Καλάβρυτα λογικά.

Κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις φαίνονται τη νύχτα σε Βασιλίτσα και ίσως Πισοδέρι και αύριο Παρνασσό.

Τελικά για τα ΒΔ τα μοντέλα έριξαν λίγο τη θερμοκρασία,απότε η Βσιλίτσα και το Ανήλιο λογικά θα ξεκινήσουν κατευθείαν με χιόνι.Ευχάριστο αυτό.

Για Πισοδέρι και Καλάβρυτα,επιμένω ότι οι βάσεις τους θα έχουν βροχή στην αρχή.

Ωστόσο το δεύτερο μισό της Παρασκευής τα Καλάβρυτα φαίνεται να δέχονται ισχυρές χιονοπτώσεις!

Edited by Vanzel