Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Καλησπερίζω. Τέλος Γενάρη (για την ακρήβια 25 ) θα πάω για μια ολόκληρη εβδομαδα στο Val d'isere στη Γαλλία .

Τα ερωτήματα μου είναι δυο :

1) Eα΄ν έχει πάει κανείς σας - Για να μου πεί και κανα TIP - Hot Spot

2) Εαν πήγε για Freeride και μπορεί να μου αναφέρει διαδρομές Για Off

Ευχαριστώ Πολύ

12001473193_1a46c8783a_z.jpg

Έλα κάποιος, πιο παλιά είχαν γράψει από εκδρομή αλλά δεν το βρίσκω. Θα είμαι και εγώ 15-26.03

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

αν εχεις παει αυστρια θα ξενερωσεις λιγο με την γαλλια (πιο παλια λιφτ , αρκετα πιο ακριβα-οπωσδηποτε νερο μαζι σας στην τσαντα -τιμη νερου 250ml μαζι με καφε 10 ευρω)

ηθελα καθε μερα 30 ευρω σε νερο :P

αν δεν εχεις παει ποτε αλπεις θα γουσταρεις τρελλα απο αποψη χιονοδρομικου. τεραστιο πεδιο και με δυνατοτητα off piste αν εχει φρεσκο

μπορειτε να επισκεφθειτε και les arcs και tignes ακομα και το saint foy αξιζει για μια μερα (χιονοδρομικο στο μεγεθος του bansko) . ολα ειναι κοντα το ενα με το αλλο

το μονο που σου ευχομαι ειναι να σας κανει πουδρες και πιστεψε με οπου και να πας θα περασεις τελεια και θα βρεις αυτο που ψαχνεις

Edited by StavRos
  • Like 1

εμεις ειχαμε κανει μια πολυ καλη πουδρομερα μαζι με τον StavRos, και θυμαμαι ανεβαιναμε στη κορυφη col de fresse...απ εκει ή το κοβεις δεξια (ανηφορα για 30 μετρα) και εχεις μια παρθενα πλαγια ολη δικη σου ή πας το πεδιο που εχει κατω απ την καρεκλα οσο παει...μιλαμε ατελειωτο πουδροπεδιο!!!εμας εκει μας αρεσε και κολησαμε ολη μερα...εχει ομως πολυ πραμα να φας σε ολο το χκ....μιλαμε αχανες ειναι...χιονι να χει μπολικο και διπλα στην πιστα να εισαι δεν φαγωνεται με τιποτα χαχα

αν εχει πουδρες και μπορεις πηγαινε στο saint foy για μια μερα και θα τις εχεις ολες για παρτη σου!!!!

• Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Κατα την προσωπικη μου αποψη εκανες πολυ καλη επιλογη.

Η περιοχη του Espace Killy ειναι αχανης με 300χμ. πιστες

για ολα τα γουστα. Θα βρεις αυτο που ζητας. Θα ειμαι στο διπλανο

Tignes-Val Claret 11.01 - 25.01.2014 και ειναι κριμα που δεν ταιριαζουν

οι ημερομηνιες να βρισκομασταν μαζι για μερικες καταβασεις.

Καλα να περασεις.

• Like 1

ski_head-supershape-i-rally-2018_n11178-

Παιδια σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Είναι η "Πρώτη μου¨ στις Άλπεις και είμαι So-excited

Μετα απο χρόνια αναβολής και αδιαφορίας τελικά το αποφασισαμε με την πουδροπαρέα .

Χαίρομαι που πέσαμε μεσα στη μελέτη που καναμε με κρητηριο τις πουδρο-παροχές .

Πραγματικά Κρίμα Val Chalet και ΜΙΚ που οι ημερομηνίες είναι διαολικά κοντινές και δε διασταυρονονται

εμεις ειχαμε κανει μια πολυ καλη πουδρομερα μαζι με τον StavRos, και θυμαμαι ανεβαιναμε στη κορυφη col de fresse.../

αν εχει πουδρες και μπορεις πηγαινε στο saint foy για μια μερα και θα τις εχεις ολες για παρτη σου!!!!

Διάβασα το παλαιότερο Post σου και μου εδωσε ακόμη ενα +TIP .

Να σου πω τελικά πόση ώρα είναι Μιλάνο - Val Disere . Eiναι όντως 4-5 ώρες ?

Edited by evz0nas

Ναι τόσο είναι...ακολουθηστε και τη συμβουλή μου να ψωνίσετε φαγώσιμα απο Ιταλία...δεν ζηλεύω καθόλου... :P

• Like 1

Ισως θα μπορουσα να σε πληροφορησω και εγω σε πολλα εαν θα ηθελες

να μου πεις με ποιον τροπο θα πατε στην Val Disere ( Οδικως, Αεροπορικως..)

βλεπεις θα ειναι η Δωδεκατη Συνεχομενη Χρονια που θα ειμαι στο Γειτονικο

Tignes και γνωριζω λεπτομερειες.

• Like 2

Αργότερα, κάποια στιγμή, μπορώ να σου πω τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν θα γυρνοβολάς

εκτός πίστας, έτσι ώστε να μην γνωρίσεις τους διασώστες του κέντρου από κοντά :veryangry: .

Γενικότερα έχω από εκεί απ΄τις καλύτερες χιονοδρομικές μου αναμνήσεις... :thumbup:

• Like 1

ναι οντως. δεν ειναι σαν την ελλαδα. βγαινουμε off piste και παμε οπου θελουμε. το πεδιο ειναι τοσο μεγαλο που μπορει να βρεθεις πολυ πολυ μακρυα απο λιφτ... οταν ειχαμε παει εμεις ειχαν σκοτωθει 4 νομιζω απο χιονοστοιβαδα

αν σας εχει κανει πουδρες (γιατι υπαρχει και το ενδεχομενο να μην σας κανει ) να παρετε εναν οδηγο για off piste να σας παει στα καλα. αλλιως δεξια αριστερα απο τις πιστες εχει πολυ πουδρα που ολη μερα να κανεις θα βρεις παρθενες πλαγιες....

εδω θα βρεις φωτο απο την δικια μας εβδομαδα....

για τσεκαρε αν δουλευει το λινκ

http://s451.photobuc...rary/Sainte-Foy

Edited by StavRos
  • Like 1

Να έχεις πολύ σοβαρά υπόψιν σου μεγάλες καθυστερήσεις στην επιστροφή σου.... έχω στήσει δυο φορες μια την κόρη μου στο Brig απο Val Disere και μια απο Curchevel τον Αρη κάπου έξω απο το Τορίνο (Θυμάσε Αρη......) είχε ένα γαμοτούνελ που για να μπεις είχε φανάρι και καταλαβαινετε τι γινόταν..... οπότε ή νωρίς το πρωί ή αργά το μεσημέρι γιατι έχει χάσει κόσμος αεροπλάνα.......

Για εκτός ασφαλέστατα δίπλα στις πίστες και χωρίς να σου κοστίσει τίποτα....

• Like 2

www.zermatt.ch

Να γράψω μερικά πράγματα από την βόλτα μου εκεί 2 μέρες

Καταρχάς πριν κάποια χρόνια είχα διαβάσει "some say Val D Isere is one the best 5 ski centers in the world, the rest say it is the best"

Πράγματι από όσα έχω σκιάρει με αρκετή διαφορά προσφέρει το καλύτερο σκι στις καλύτερες πλαγιές με τα καλύτερα λιφτ. Γενικά και ο Αμερικάνος συμφωνεί ότι τέτοιο βουνό δεν έχει η από εκεί μπάντα με το παρακάτω επιχείρημα:

-Τα πιο πολλά χκ του κόσμου είναι στημένα πάνω στο βουνό που διαθέτουν με λιφτ σκι και λιφτ μεταφορικά. Το Val δεν έχει σχεδόν καθόλου μεταφορικά, όλο το πεδίο και τα λιφτ που βλέπετε έχουν σκι από κάτω τους ξερό αμέσως μόλις κατέβεις από το λιφτ. Παράλληλα τα πιο πολλά χιονοδρομικά του κόσμου είναι στημένα με τα πιο πολλά λιφτ να εξυπηρετούν κάποιο vertical εκτός από την καλή ή τις καλές του πλαγιές. Πχ στον Παρνασσό και στην Βασιλίτσα είναι 300 άρια σε υψομετρική, στο St Anton και στο Serre Sevalie 400ρια και το Troi Valle 500άρια. Ε στο Val D Isere είναι 700άρια. Το ένα απέναντι από το άλλο ξερά 700άρια Vertical να λιώσεις. Παράλληλα στο Val δεν έχει σχεδόν πουθενά λιφτ το ένα πάνω στο άλλο και μας τελείωσε το βουνό και πρέπει κάπως να ανέβει ο κόσμος. Τα λιφτ είναι αραιά και συνήθως απέναντι το ένα από το άλλο ενώ ακόμα και στο Tigne φέυγουν για όλες τις κατευθύνσεις ενώ μάλλον προκαλεί εντύπωση το ότι βλέπεις δίπλα σου 30-40 πλαγιές "μα γιατί δεν βάζουν ένα λιφτ εκεί?". Τέλος από υψόμετρα είναι από τα πολύ καλά και snowsure και Βορινό και προσανατολισμοί. Για το off piste μάλλον είναι με διαφορά Νο1 σε lift served.

Mαζί με το Tignes στο οποίο όμως σε αντίθεση με τα άλλα που γυρνάς με τις ώρες χωρίς να κάνεις και πολύ σκι αλλά μόνο τουρισμό είσαι σε 20 άντε 40 λεπτά πραγματικά έχει πιστάρες για όλους.

Για μένα είναι το καλύτερο στον κόσμο κυρίως γιατί είναι ένα πεδίο δίπλα σου big big big με υπερσύγχρονα λιφτ. Έχω πάει σε πολλά χκ έξω τόσο δίπλα σου και τόσο big δεν έχω ξαναδεί και κυρίως δεν έχουν δει και οι άλλοι.

Μειονεκτήματα πανάκριβο (αλλά κανένας δεν ήξερε ότι μέναμε σε τροχόσπιτο και τρώγαμε mcdonalds :shuriken: ) και επίσης μην πάρετε τον αρχάριο φίλο σας μαζί όταν ξεκινήσετε τη βολτα να το γυρίσετε. Κάπου θα βρείτε μια μπλέ που...μας τέλειωσε, θα κατέβεις μαύρη για 2χλμ καραμπινάτη.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 14

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Και η πτησούλα με παραπέντε

• Like 10

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μικαρε συμφωνω σε όλα εκτως απο ότι δεν κάνει για αρχάριο...οταν είχαμε πάει εμείς ούτε η γυναικα μου αλλα ούτε η νύφη μου ξέραν σκι...η νύφη μου είχε κάνει 2 φορές σκι και μπαμ στο βάλ ντι σερ...στο τέλος της βδομάδας πήγε σχεδόν παντού...θα με πεις δεν κουβαλάει και πολύ μυαλό αλλά...χεχεχ

• Like 1

στην δικια μου το λεω καθε μερα....στη νυφη μου δεν χρειαζεται...το ξερει :P

• Like 2

Δεν είπα ότι δεν κάνει για αρχάριο, αντίθετα αν πας στις καλές μπλε είναι ατελείωτες και εξαιρετικές, είπα ότι έχει παγίδες με "Ελληνική μαύρη" εκεί που είναι σημαδεμένη μπλε σε διάφορα σημεία και το γράφουν και οι οδηγοί αυτό. Έφαγα δυο καλές ήττες,,,όχι ότι πολλές φορές στις Άλπεις δεν το παθαίνεις αλλά το Val φημίζετε

Αχ τέτοιες γυναίκες αχ...

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

εχει παντως αρκετες μπλε η περιοχη πανω απο το val d isere σε αντιθεση με αυτην πανω απο το tignes

Με τον YiannisV θα πάμε Val d' Isere τη Μεγάλη Βδομάδα. Ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να είναι όντως "μεγάλη" η εβδομάδα μας!

• Like 2

Petros Tsantilas

A ski won't change your life...

unless you ride it

Με τον YiannisV θα πάμε Val d' Isere τη Μεγάλη Βδομάδα. Ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να είναι όντως "μεγάλη" η εβδομάδα μας!

Φιλε Petrinio

Αν και δεν εχω ποτε επισκεφθει το Espace Killy στα μεσα Απριλιου

ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις μια Καταπληκτικη Εβδομαδα.

Μην παραλειψεις να ανεβεις στο Λιφτ με Ονομα Leissieres Express.

• Like 3

Γιατί να μην είμαι κι εγώ δικηγόρος να μπορώ να πηγαίνω δυο τρεις φόρες στις Άλπεις ??????????????????????????????? :money: :money: :money:

• Like 3

Όταν γίνεις κι εσύ παρ' Αρείω Πάγω θα σε παίρνουμε μαζί χαχαχα

• Like 2

Petros Tsantilas

A ski won't change your life...

unless you ride it