Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
afrodite

Cross Country Skiing / Langlauf

Recommended Posts

Langlauf το λεει η Μερκελ

Langrenn το λεει ο βασιλιας Harald V

Cross Country το λενε στο χωριο μ' :D

XC το γραφουν οι συγχωριανοι που βαριονται τις μεγαλες λεξεις...

Σκι αντοχης το λενε οι φραπεδοτραφεις... :P

• Like 2

Για τιμωρια να γραψεις εκατο φορες:

'Απεταξαμην την χιονοσανιδα" :P

Δεν απεταξαμην.... Σανιδα καθημερινές, τα απογεύματα με δανεική ετησια κάρτα (σσσσσ). Εχω καλους φίλους.... ΣΚ μαδέρια και μπατον....

My Life In Oslo-Norway:

http://oslomylove.blogspot.gr

Σάββατο σήμερα κι ειχα την ευκαιρία για τσάμπα σνοουμπορντ και προτίμησα να πάω για σκι. Να αρχίσω να ανησυχώ;;;;;;

Εχω ομως ακράδαντα επιχειρήματα για την επιλογή μου.

1)Ειχα κανει 2 φορες σνοουμπορν μεσοβδόμαδα σε άδειο σχεον χιονοδρομικο. Σημερα θα ειχε ουρες στα λλιφτ και κοσμο στις πιστες. Καλομαθα στη μοναξια που να στιβαζόμουν τωρα στις ουρες, και ασε που στις πιστες δεν ξερεις απο που θα σου ερθει ο κάθε καμικάζι.

2)Ειμαι ατομο που θέλει να εχει και κάποια παρέα στις αθλοπαιδιές. Και ο παράδεισος παρέα θέλει που λένε. Ενταξει θα πήγαινα θα εκανα κανα 2ωρο σνοουμπορντ, θα ανεβοκαταιβενα κανα 2-3 φορες την κάθε πίστα και θα γυριζα σπιτι.... τα εκανα αυτα Τρίτη και Πεμπτη... Στο σκι ομως θα ειχα παρέα, θα είχε γέλιο θα περναγα καλύτερα.

3)Τριτο επιχείρημα, πρέπει να βελτιωσω την τεχνική μου στο σκι και να μη μοιάζω στον Mr Bean. κατάφερα να βρω έναν ρυθμο κι ενα στυλ με τα πόδια, ωστε να μη σπαταλαω τσάμπα ενέργεια και τώρα πρεπει να κανω κατι με τα χέρια. Αυτο ειναι που μου τη σπαει στο σκι... δε μπορω να συντονισω χέρια ποδια μαζι... κατι σαν απροσάρμοστο δείχνω. ολο μου φωνάζανε μεσα και μπροστα τα χέρια κι εγω ναι μεν το διορθωνα αλλά μετα το ξεχναγα και σαν αεροπλάνο πηγαινα. Εχω ενα θεμα με το coordination.

Στα του σκι λοιπον.... Στελνω μηνυμα στη Μερετε "θα παμε για σκι;"

Θα πάμε μου λέει αλλα θα κανουμε μεγαλύτερη βόλτα απο τη προηγουμενη φορά και θα πηγαίνουμε πιο γρήγορα...

χμμμμ... αρχισα να νοιώθω τυψης οτι θα τους χαλάσω τη βόλτα. Βρηκαμε τη συμβιβαστική λυση να τους ακολουθησω μεχρι ενα σημείο και μετα να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Αυτοι να πανε προς τα πανω κι εγω να γυρισω πίσω.

Ξεκινάμε λοιπόν, αυτη τη φορά τα πηγα πολυ καλύτερα και στην πορεια στο ίσωμα και στις κατεβασιές. Καμία τουμπα, εστριβα μια χαρά (ποτε δεν ειχα προβλημα σε αυτο...παραδόξως μου βγαίνει η στροφή εκ του φυσικού) και κατεβαινα με λιγότερη χρηση του φρένου (τραβαγα ευθειες). Στις ανηφόρες με το ψαροκοκκαλο τα βρηκα σκούρα και συχτίριζα.

Φτασαμε στο σημείο που θα χωρίζαν οι δρόμοι μας. Ερχεται η ερώτηση...μεχρι το επομενο σαλέ θελουμε 6 χλμ και μετα η επιστροφή πισω θα ειναι ακόμα περισσοτερο αντέχεις; Δεν ξέρουν ομως με τι σκυλί έχουν μπλέξει. Η αληθεια ειναι οτι μεχρι εκείνη τη στιγμη εγω δεν είχα κουραστεί. Αντέχω τους λέω (η ιδεα να χαθω μόνη μου στο δάσος δε μου άρεσε και πολυ...προτιμουσα να λιωσω). Συνεχιζουμε λοιπόν παρέα... και καποια στιγμη φτάσαμε στην όαση... εννοω στο σαλέ. Ειχα μπλέξει με κατι ανηφορες και τη χρηση του ψαροκοκκαλου και τα ειχα δει όλα έγχρωμα (αλλα δε φανταζόμουν τη συνέχεια του δράματος...ερχοντουσαν και καλύτερα).

Λιγη ξεσουραση και μια βαφλα ήταν το ονειρο. Οτι θερμίδες ειχα καψει θα τις αναπλήρωνα. Μιλάμε για τρελο ιδρωτα, απο τη κορφη εως τα νυχια. Ακομα και το μπουφαν μουσκεμα. Καθολου καλο σεναριο, οταν θα εβγαινα εξω θα παγωνα. Δεν ξερω τι θα κανω με αυτο το θέμα. Χρησιμοποιω υποτιθεται ενα απο τα καλυτερα ισοθερμικα (χbionics νομιζω λέγεται) ενα φλις και το τζακετ που μου εχει δωσει η Μερετε που υποτιθεται οτι ειναι για αυτη τη χρήση. Και τις 2 φορες που εχω παει για σκι εχουν γινει ολα μουσκεμα.

Τελειωσαμε λοιπον το διάλειμα και βγηκαμε εξω να παρουμε το δρομο του γυρισμου. Οπως το περίμενα εγω πάγωσα με τη μια. Επρεπε να αρχισω να κουνιεμαι γρηγορα να ζεσταθω απο την ασκηση. Κι εκει ερχεται το επομενο δραμα. Δεν τους αρεσε ο κλασσικος δρόμος, διαλέξαν τις πουδρες και τα απατητα. Διπλή ενεργεια απο μενα για να καταφερω να τσουλησω στις πουδρες (που να παει η οδοντογλιφιδα για πέδιλο;;;;) Αμ οι ανηφορα ψαροκοκκαλο;;; Το τι καντυλια έριξα... Ενταξει η κατηφορα ήταν λουναπαρκ... μια χαρα εκει. Αλλα εξακολουθω να μου αρέσει η πατημενη πίστα απο τις πουδρες. Για την ώρα τουλάχιστον.

Καποια στιγμη ζητησα γυναικεία τουαλέτα :) Διάλεξε δεντρο μου λένε. Και τι πιο φυσικο να παω να βγαλω τα σκι απο τα ποδια μου. ΟΧΙΙΙΙΙ μου κάνουν. Με τα σκι θα πας αλλιως δε θα βγεις απο εκει μεσα... ΤΙ;;;;;;; Ειστε σοβαροι ή πλάκα μου κάνετε; Θα κατ....ω με τα σκι;; Δεν ειμαι αγοράκι... Ναι με τα σκι... Αλλο και τουτο.... Και για άλλη μια φορα επιασα τον εαυτο μου να λεει τι τυχεροι που είναι οι άντρες σε αυτο το θέμα... Ενα φερμουαρ κατεβαζουν ενω εγω ειχα 3 στρωσεις ρούχων...Αχχχ.... Ακου εκει με τα σκι... Οπως μπηκα στο δασος μετα βγηκα με την όπισθεν. Δε γινοταν να πάρω στροφή.

Η επομενη σταση ήταν για φαί. Εγω δεν πειναγα, ειχα ακομα τη βάφλα στο στομάχι μου. Τους αφησα να φανε κι εγω συνέχησα γιατι αρχισα παλι να παγωνω. Ετσι κι αλλιως αυτοι ειναι πιο γρηγοροι απο μενα θα με φτάνανε. Όντως με φτάσανε αλλα στην επομενη κατηφορα χαθήκαμε. Εγω είχα παραδώσει δυνάμεις κι όλας, δε μπορουσα άλλο να τρέξω. Οποτε συνεχισα σε δικό μου τέμπο. Ηξερα που βρισκόμασταν κι ολας. Καποια στιγμη ελαβα μηνυμα με ρωταγαν αν ειμαι καλα και οδηγια να πάρω το μετρο για επιστροφή αν νοιωθω κουρασμένη (εκείνοι θα συνεχιζαν και πιο κάτω). Αν δεν μου στελνανε το μηνυμα θα τους εστελνα εγω μηνυμα οτι πήρα το μετρό. Δεν υπηρχε περίπτωση να πάω μεχρι τέρμα με τα σκι.

Συνολικά πρεπει να εκανα 20 χλμ σημερα, τοσο το υπολογίσαμε. Εκλεψα ενα χλμ με τη χρηση του μετρο αρα 19χλμ....

Ελπιζω να μπορω να κουνηθω αυριο και να ξαναπαω...

Ενταξει, μου αρέσει. Εχει περιπετεια το θεμα και εναλλαγες τοπίων. Κριμα που δεν μπορω να βγαζω φωτογραφίες. Αυτα που βλέπουν τα ματακια μου ειναι φαντάστηκα.

• Like 6

My Life In Oslo-Norway:

Bγαλε φωτογραφια το snowboard οταν θα το κρεμασεις στον τοιχο... :D

• Like 1

Μιλησε ο κακός ο λυκος;; p :P

Εντάξει, δε συγκρίνονται τα 3 αθλήματα (αλπικο σκι/σνοουμπορντ /κροσς καουντρι σκι). Και τα 3 σου προσφέρουν ομορφες συγκινησεις. Τα 2 εχουν αδρεναλινη και ταχυτητα το τελευταιο εχει απλά απόλαυση. Αν και η κατηγορια skating (αλλο επιπεδο αυτο) σου προσφέρει ολα αυτα πακέτο. Μιλαμε οι τυποι σφαίρα πανε. Δε μπορω να πω πιο ειναι καλύτερο, σκι ή σνοουμπορντ. Και τωρα δεν μπορω να κρινω αντικειμενικα γιατι αυτη τη στιγμη το σκι ειναι κατι το καινουριο για μενα, μια προκληση για να το μάθω και συγχρόνως απολλαμβανω τη φυση. Οπως εκανα πριν χιονισει μονο που τώρα φοράω πέδιλα. Εκει που σκιάρω, τα εχω γυρίσει ολα τα μονοπατια περπατώντας ολο το φθινόπωρο. Τοτε ήταν ολα πρασινα, τωρα ειναι άσπρα.

Αλλα η αίσθηση του τσουλήματος άλλο πράμμα ρε παιδί μου....

• Like 1

My Life In Oslo-Norway:

η αληθεια ειναι Αφροδιτη οτι και εγω το ΠΣΚ ειμαι στο Seefeld για....Langlauf....

το πρωι εκανα λιγο απο το κλασικο (στις ραγες) αλλα καπως το βαριεμαι τελικα....εφαγα φλας και πηγα ξανα για νυχτερινο αλλα το γυρισα στο skating στυλ...πηγα και αλλαξα σκι κλπ και το πηρα αλλιως.

Ειναι βεβαια πολυ πιο δυσκολο αλλα τελος παντων...Το καλο ειναι οτι σε γυμναζει πιο πολυ. Και μου αρεσε πιο πολυ

Αυριο ξανα....

Οπως ειπες βεβαια αλλη φαση.

Αλλα με κουρασε πολυ αυτος ο χαμος στις πιστες....Συνεχεια φοβασαι μην πεσεις καποιος πανω σου, μην φρεναρει ξαφνικα ο μπροστα σου. Ασε που το χιονι εδω προς το παρον δεν λεει και πολλα.

Εννοειται οτι αν πεσει καλο χιονι και βρω αδειες πιστες την σανιδα δεν την αλλζω.

Αλλα στο Langlauf ηρεμεις λιγο....

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Εγω δε θα τα μπλέξω ακομα.... ενα ενα με τη σειρα. Τωρα το τουριστικο Langren (Εγω ειμαι απο Νορβηγια ετσι θα το λεω κι όχι Μερκελίστικα....πφφφφ). Αργότερα οταν το βαρεθω και αμα το βαρεθω ή τελος παντων θελω να πηγαίνω πιο γρήγορα, θα παω στο skating. Ασε που η Μερετε δεν κανει σκειτινγκ.... Δεν ειμαστε για έξοδα τωρα, να αγοραζουμε ειδικα πεδιλα κλπ.

Σημερα δεν ειχε ραγες... απλα παταγαμε στα ιχνη του αλλου.

Αυριο (αν θα μπορω να κουνηθώ... )

My Life In Oslo-Norway:

Αδρεναλινη θες; Παρε τα langrenn ski και τραβα σε μια κοκκινη στρωμενη... Θα σου αφαιρουν την αδρεναλινη που θα ξεχειλιζει απο καθε πορο του κορμιου σου με την μηχανη του κουρεα!... :P

Σημερα Κυριακη λοιπόν, εγω ήμουν ηδη κουρασμένη από εχτές. Δεν είχα και πολύ όρεξη για κυνηγητό. Και η Μερέτε με τον Τζον απο την άλλη θέλανε να πάνε με τον δικό τους ρυθμό οσο πιο μακρια γίνεται. Οπότε μου την κοπανήσανε και με αφήσανε μόνη, αφου φυσικά πρωτα μου είπαν που να πάω και πως να πάω. Καλύτερα, είχα όλο το χρόνο να βγάλω φωτογραφίες, το πήγα χαλαρά στους δικούς μου ρυθμούς και το απόλαυσα καλύτερα. Προσπάθησα να βελτιώσω και την τεχνική και το στυλ μου. No more Mr Bean style.

Εφαγα μόνο μια τούμπα. Δεντρο-Αφροδίτη= 0-1. Δε φταίω που βρέθηκε στο δρόμο μου... πάει το δέντρο. Μικρο ελατάκι ήταν, το είχα του χεριού μου. Τα μεγάλα τα αποφεύγω, δεν με παίρνει.

Φωτογραφίες από το οδοιπορικό μου.

post-6100-0-47922400-1390750960.jpg

post-6100-0-01058600-1390750963.jpg

post-6100-0-97611800-1390750965.jpg

post-6100-0-74433100-1390750968.jpg

post-6100-0-26029800-1390750971.jpg

post-6100-0-15106400-1390750974.jpg

post-6100-0-98986400-1390750976.jpg

post-6100-0-29469800-1390750980.jpg

post-6100-0-69268400-1390750983.jpg

Edited by afrodite
  • Like 5

My Life In Oslo-Norway:

Ναι...αν και σε ορισμενα σημεια τα αυλακια ειχαν ανοιχτει απο τους αλλους σκιερ.... παταμε δηλαδη στα ιχνη τους.

• Like 1

My Life In Oslo-Norway:

xm...εγω παντως ανακηρυσσω επισημα το langlauf (skating) ως το νο2 μετα το snowboard.

Tην κυριακη παιδευτηκα ολη μερα με το ατιμο.

Το κλασικο langrenn (για σενα το λεω ετσι Αφροδιτη...χαχα...μην το πω γερμανικα) μου φανηκε καπως πιο ευκολο. Ισως επειδη εκανα ολο το καλοκαιρι Nordic Walking με την δουλεια, τον ρυθμο τον επιασα πολυ γρηγορα. Λιγο με την ισορροπια στην αρχη δυσκολευτηκα αλλα κατα τα αλλα για να πω την αληθεια το βαρεθηκα...

αλλα το skating...ειναι πραγματικα μια αλλη αισθηση.Το κατι αλλο...

Αν πετυχεις την ολοκληρωμενη κινηση αισθανεσαι κατι μεταξυ πατιναζ σε παγο, σκι, ή σαν να κολυμπας στον αερα...οκ, στις κατηφορες παω λιγο με V γιατι με φοβιζει αλλα στο ισιαδι ειναι καταπληκτικο....(καλα για ανηφορες αστα να πανε)

Επιπλεον τα ΕΙΔΑ ΟΛΑ....

εχω πιαστει τοσο πολυ που στην δουλεια δεν μπορουσα να κατεβω τις σκαλες....

Φυσικα δεν χρειαζεται να πω τι θα κανω το επομενο ΣΚ.....δυστυχως μονο 3 φωτο εχω απο το κινητο αλλα δεν μπορεσα να τις ανεβασω

την επομενη φορα θα παρω την φωτογραφικη ή την gopro

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Lol...αυτό με το πιάσιμο σε καταλαβαίνω... έτσι ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα. Τρελός πόνος... ούτε πλευρό στο κρεβάτι δεν μπορούσα να αλλάξω. Τρεις μέρες για να συνέλθει το σώμα μου. Αλλά γλυκός πόνος... Κι εγώ το επόμενο ΣΚ περιμένω (αν και μπορώ να πάω και μεσοβδόμαδα μιας και φωτίζονται, αλλά καλύτερα το ΣΚ).

post-6100-0-71000100-1390915208.jpg

Edited by Χρήστος Λάππας
Ελληνικά

My Life In Oslo-Norway:

Τωρα ξερετε απο που πηρε την ονομασια το ΣΚ...

Απο το ΣΚί!!...:P

• Like 2

το πιο σπαστικο εινια οτι για κλασικο langrenn οι τιμες ειναι πολυ χαμηλες. Για το skating ξεφευγουν.

Πιο πολυ συμφερει να παρεις σκι παρα skating

Ακυρο...τελικα βρηκα κατι σε εξευτελιστικες τιμες....παλι καλα...

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Το σκι είναι μια περιπέτεια.

Δε μπορεί... κάποια στιγμή θα καταφέρω να επιστρέψω απο το σκι χωρις να νομίζω πως με εχουν βαρέσει 100 νοματαίοι. Με συνεχή προπόνηση κάποια στιγμή το σώμα μου θα συνηθισει. Βεβαια το παρακάνω κι εγώ. Κάνω 15-20 χλμ κάθε φορά.

Το προηγούμενο Σαββατο είχα πάει αλλου εκδρομη για σκι. Ενας γνωστος μου το διοργάνωσε και πήγα. Δε μπορω να πω οτι το ευχαριστήθηκα. Το μέρος υπέροχο αλλα η διαδρομή μάπα. Μονο ισωμα και ανηφόρα είχε. Καθόλου διασκεδαστικό. Και ωράια λες κάνε υπομονη στον γυρισμοθα είναι συνεχης κατηφορα και θα το διασκεδάσεις.. Θα παρεις το αιμα σου πισω για τον ιδρωτα που έριξες για να το ανεβεις. Αμ έλα μου το χιονι ή τα σκι μου δε γλίστραγαν! Ημουν η τελευταία της παρέας (και καταιδρωμένη) οσο και να προσπαθουσα να παω πιο γρήγορα δεν πήγαινα. Ο διοργανωτής καμια 10αρια φορες είχε ερθει να δει μπας και με εφαγε κανας λύκος. Αυτος κανει σκειτ οποτε ανεβαινε την ανηφορα πιο γρήγορα απο όλους. Γκρίνιαζα. Αυτο το άθλημα ή που θα το αγαπήσεις ή που θα το μισήσεις, Και κάτι τέτοιες στιγμές στρέφεσαι προς το δεύτερο. Γυρισα πίσω χωρίς χαμόγελο :(...

Μες τη βδομάδα είχα εξετάσεις για πτυχίο γλώσσας. Επίπεδο Β1 προς Β2, Την Πέμπτη είχα το προφορικό και τελείωσα νωρίς. Ένοιωθα πως το σωμα μου χρειαζόταν λίγη γυμναστική και οταν επεστρεψα σπιτι εβαλα τα ρουχα του σκι και έφυγα για το βουνό. Μονη. Χιονιζε κι όλας οποτε θα είχα φρέσκο χιόνι.

Ειχα βάλει στόχο μια διαδρομή προς μια κορυφή. Την είχα ξανακανει πριν 2 εβδομάδες οποτε δε φοβομουν μη χαθώ (εδώ γελάνε δυνατά!!!). Η εκδρομή κατάντησε περιπέτεια. Στην ανάβαση έχασα τη διασταύρωση που έπρεπε να στρίψω δεξιά (τι περίεργο ε;) και συνεχιζα προς τα πάνω. Κατάλαβα οτι καποια μ@λ@κια έχω κάνει γιατι αρχιζε το τοπίο να μη μου είναι γνώριμο. Ευτυχως βρήκα μια πινακίδα που έλεγε Ulvesenteret προς τα δεξια 3 χιλιομετρα οποτε έστριψα. Ημουν μέσα στο δάσος και είχε αρκετα ενδιαφερον το τερεν. Ανηφορες κατηφορες bumbs and jumbs. Ενοειται να μη κυκλοφορεί ψυχη. Aυτο με ψηλοτρόμαζε λίγο αλλά δεν του εδινα σημασία. Στοχος η κορυφη, 3 χιλιομετράκια ακόμα. Εβγαλα και τη φωτογραφία μου.

<a href="

http://2.bp.blogspot.com/-Y_61qQKtDTM/UvXu2CegdHI/AAAAAAAAAyw/Hw-xJXrDHAg/s1600/%CF%83%CE%BA%CE%B9.jpg" imageanchor="1" style="text-decoration: none; color: rgb(221, 119, 0); margin-left: 1em; margin-right: 1em;">%CF%83%CE%BA%CE%B9.jpg

Με τα πολλά φτάνω στο σαλέ και κάθομαι εξω σε ενα παγκακι να παρω μια ανάσα, να πιω λίγο νερό που είχα κορακιάσει... νερό; Ποιο νερό; Που πήγε το νερο μου; Δεν είχε κλείσει καλα το μπουκάλι μέσα στο τσαντάκι και ολο το νερό χήθηκε. Ευτυχως που το κινητο και τη φωτογραφικη μηχανη τα ειχα στο μπουφαν αλλιώς θα τα έκλαιγα τώρα. Χωρις νερό, χωρίς φαί (είχα φάει πριν ανεβω) και χωρις λεφτά γιατί ο βλάκας ξέχασε να πάρει την χρεωστική (εδω με κάρτα πληρώνουμε) από το άλλο μπουφάν. Ωραία!!!! Καλά ξεκινήσαμε. Α βρηκα παρέα εκει, μια γάτα που δε φοβαται το χιονι, και ένα μικρο αλογακι, μαλλον πονι!! Για νερο έτρωγα χιόνι.

Αφου ξεκουράστηκα ήρθε η ωρα της επιστροφης. Μεχρι τη λιμνη Sognsvann 8 χιλιόμετρα. Tο αν θα αντεχα να κάνω άλλα 3 χιλιομετρα για να παω μεχρι το σπιτι με τα σκι θα το αποφάσιζα οταν θα εφτανα στη λίμνη. Αλλιως μετρό.

Βρηκα κατηφόρα και το χάρηκα αλλά πως πάλι τα κατάφερα και.... χάθηκα!!!! Εχασα για άλλη μια φορα τη κρίσημη πινακίδα και βρέθηκα στον δρόμο. Ναι μεν ακολουθουσα τη σωστη κατεύθηνση αλλα ήμου σε λάθος πεδίο. Ημουν στο δρομο και οχι σε δασική περιοχη. Το χιονι πατημενο πάγος!!! Το χειρότερο μου. εβγαλα τα σκι και συνεχιζω με τα ποδια, μεχρι που είδα στα αριστερα μου ενα μονοπατι σκι. Χωρις σκέψη περνάω μεσα απο τα δεντρα (χωρις τα σκι) για να παω στο μονοπατι (ολο και καποιον ανθρωπο θα εβρισκα να ρωτησω πως πανε για την πολη). Και λεω χωρις σκεψη γιατι με το που κάνω ενα βημα βρλισκομαι χωμένη στο χιονι μεχρι τη μέση!!!!! Αμαν!!!! Με λιγο κολύμπι και λιγη παραπάνο προσπάθεια καταφερα να απεγκλωβιστώ!!! Βρισκω και εναν σκιερ και τον ρωτησα πως πανε για τη λιμνη και μου είπε το δρομο. Φυσικά αυτη τη φορα έψαχνα καθε δεντρο για να μη χασω καμια πινακιδα...

Οταν βρέθηκα σε γνώριμα λημέρια χαλάρωσα και αρχισα να ξανααπολαμβανω το σκι... Αν και ειχα κουραστεί πάρα πολυ σε εκείνο το σημείο.

Η τεχνική μου έχει βελτιωθεί. Αρχίζω και δεν τρομαζω με την ταχύτητα, οποτε προσπαθω να κατέβω τις κατηφφόρες με οσο το δυνατον λιγότερο φρενο γινεται. Δυο τροποι υπάρχουν για να κατεβεις την κατηφορα. Ή τραβας ευθεια, και χαμηλωνεις οσο μπορεις και τρεχεις για όσο πάει. Ή με το γνωστό V. Λυγισμενα γονατα και V και αν ριξεις το βαρος δεξια ή αριστερα στρίβει κι όλας. Εσάκια σλαλομάκια κλπ οπως στο κλασσικο σκι δε γίνονται γιατι δεν έχεις χώρο. οσοι κανουν σκ

Κι εκει λοιπον που κατεβαινα την κατηφόρα με ολη μου την ταχυτητα χωρις φρενο, ντουγρου κάτω... τι να δω; Ξαφνικά το ειδα βασικά. Καποιος ειχε τη φαινη ιδέα να φτιαξει ραμπα για άλμα!!! Αν είναι δυνατόν!!! Τελευταια στιγμη είδα το βουνο μπροστα μου. Καλά πρεπει να ειμαι φοβερή αλλιως θα ειχα απογειωθει με αγνωστα αποτελέσματα. Με μια απότομη κίνηση στριβω δεξιά για να το αποφύγω αλλά μετα έπρεπε καπακι να στρίψω αριστερα γιατι αλλιως γκρεμος!!! Το έστριψα ομως!!Σηκωσα στον αερα το ένα ποδι, ισορροπια στο αλλο πόδι και χρουππππ. Μπορει το στυλ να μην το είχα, αλλα το αποτελεσμα μετράει. Δεν εφαγα τα μουτρα μου, εμεινα ορθια. Φυσικα εβριζα αυτον που ειχε τη φοβερη ιδεα να φτιαξει το αλμα.

Με τα πολλά εφτασα στη λίμνη και φυσικά δεν ειχα δυνάμεις για αλλα 3 χιλιομετρα σκι μεχρι το σπιτι οποτε πήρα το μετρό.

Η περιπετεια έλαβε τέλος!

Σημερα θα παω ξανα, αλλα αυτη τη φορα θα προσεχω τις πινακίδες :)

• Like 7

My Life In Oslo-Norway:

Απιστευτη μέρα η σημερινη. Εβγαλε και ήλιο. Ειχα ξεχάσει την υπαρξη του. Ευτυχως που πήρα τη φωτογραφική μαζι.

Η αναβαση μια χαρα πηγε. Δεν εχασα το δρόμο αυτη τη φορά. Αλλα η κατάβαση ήταν ενα δράμα. Εχουμε θέμα με το τι κερι θα χρησιμοποιήσεις. Μπλε, μωβ, κόκκινο. Αναλογα με τη θερμοκρασια του χιονιού. Εγω ειχα το μπλε. Στην αναβαση απο την πλευρα του βουνου που ήμουν δεν ειχα κανενα πρόβλημα. Στην κατάβαση ομως.... Ήθελε ή μωβ ή κοκκινο. Δεν μπορούσα να κάνω βήμα, και είχα 6 χλμ να διανύσω. Βρηκα εναν τυπο που κέρωνε και τον παρακαλεσα να μου κερωσει και μενα. Μου εσωσε τη ζωη. Ήμουν έτοιμη να πάρω τα σκι στα χερια και να το κοψω περπατωντας. Δυο φορες τα κερώσαμε με κοκκινο κερι αλλα δεν είδα και μεγάλη διαφορά. Φυσικα καλύτερα απο πριν, αλλα και πάλι. Οποτε άλλαξα το στυλ. Αντι να κλωτσαω προς τα πισω (που ειχα συνηθισει) αρχισα να σπρωχνω μπροστα πολλες φορες χοροπηδόντας. Ευτυχως που ειχε αρκετη κατηφορα οποτε τα 6 χιλιομετρα εφυγαν νεράκι. Το καλο της υπόθεσης ήταν οτι τσουλαγα πολυ πιο γρήγορα. Χαρηα ταχύτητα, επιτέλους!

Φωτορεπορταζ

.post-6100-0-44781100-1391880784.jpg

Κι όμως δεν είναι απο περιοδικό. Παραμυθενιο τοπίο.

post-6100-0-55268300-1391880787.jpg

Μια απο τις πίστες του χιονοδρομικού, τραβηγμένη από τη βάση.

post-6100-0-49083800-1391880790.jpg

Ειχε μια ουρα στα λιφτ. Δεν τους ζήλεψα καθόλου΄... ενταξει λιγουλάκι.

post-6100-0-67817600-1391880793.jpg

post-6100-0-27669000-1391880796.jpg

Ο παππούς με το που με είδε να τραβαω φωτογραφίες στήθηκε για φωτογράφηση. Καλημεριστηκαμε και συνεχίσαμ τους δρόμους μας.

post-6100-0-18846500-1391880799.jpg

Κορυφή ullevålsenteret.

Το φιλαράκι μου απο προχτες. (Η γατα έλειπε). Μαλλον η μασκωτ του σαλέ ειναι. Με το που με ειδε να βγαζω φωτογραφια ήρθε κατα πάνω μου. Κυριολεκτικά καταπανω μου. Θα νόμιζε οτι ειναι σοκολατα.

Οριστε κατασταση post-6100-0-33190000-1391880802.jpg

Ειδε ομως οτι δεν τρώγεται κι εφυγε.

post-6100-0-07742900-1391880805.jpg

post-6100-0-55836900-1391881171.jpg

Πάνω από τα συννεφα. ΒΓΗΚΕ ΗΛΙΟΣ!!!!! (μη γελατε εχω εναμιση μηνα να τον δω).

post-6100-0-55579900-1391881175.jpg

Εδω ειναι που μας αφηνει το μετρό. Ολο το τσουρμο που βλέπετε πάει για έλκυθρο. Χρησιμοποιουν μετα το τραινο για αναβαση και τσουπ παλι κατω. Δεν το εχω κάνει, και δεν ξέρω αν θα το κάνω.

• Like 10

My Life In Oslo-Norway:

Τεστ Πότε καταλαβαίνεις οτι έχεις αρχίσει και "αρρωσταίνεις" με το Σκι?

Οταν βλεπεις μια απλη εικόνα σαν αυτη στο Facebook

post-6100-0-44477100-1391928655.jpg

και αμέσως σκεφτείς τι ωραία ski tracks ειναι αυτα; :yes:animier:

Τurms αρχιζω και ψήνομαι για το skate. Πες μου μερικες πληροφοριες για αυτο. Υπερ κατα, εξοπλισμο... Θελει αλλα μποτακια ή κανουν και αυτα του Λανγκρεν? Τα κερωνεις και αυτα οπως στο Λανγκρεν?

Edited by afrodite
  • Like 2

My Life In Oslo-Norway:

θελει αλλα μποτακια με μια ενισχυση καπως στον αστραγαλο. Και αλλα σκι.

Για κερωμα δεν ξερω. Δεν ασχοληθηκα. 5 φορες εχω κανει μονο και θα τα παω σε καποιον να τα κανει γιατι δεν εχω χωρο σπιτι να το κανω (ουτε την σανιδα δεν κανω πλεον...κριμα)

Το skate εμενα μου φανηκε πιο δυσκολο. Θελει να μαθεις καλα την τεχνικη αλλιως δεν λεει...

Αλλα αν την μαθεις ειναι πολυ πιο ωραιο...εισια πιο ελευθερος. Βεβαια δεν ξερω γιατι εκει εινια καπως αλλιως τα πραγματα σε σχεση πχ με Αυστρια....

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.