evz0nas 144 Report post Posted January 3, 2014 Ανοίγω αυτό το Post με αφορμή τ ατύχημα του Σουμαχερ . Με βαση λοιπόν τα γεγονότα , ο Σουμι έπεσε με μηδενική ταχύτητα πάνω στο Βράχο - με αποτέλεσμα το Κράνος του να σπάσει στα 2 και φυσικά να πάθει ότι έπαθε. Για την Ιστορία γύρο στο 2007-8 οπου εκανα σκι Στη Βασιλιτσα έπεσα με τα μουτρα στην κυριολεξία σε μια πλαγια που δεν την ειχα ξανακατέβει. Απο εκεινη την μερα και μετα - εκτός το οτι κάνω το σταυρό μου πο δεν υπηρχε βραχοσ απο κάτω - Φοράω κρανος ανελλιπώς Εχουμε αναρωτηθεί Με τί προδιαγραφές φτιάχνονται τα κράνη μας και ΑΝ έχουν προδιαγραφές φυσικά ? Είναι περισσότερο ασφαλές ενα κράνος 150Ε απο ένα των 50Ε ? Μήπως πληρώνουμε τελικά το "Brand" και όχι την ποιότητα...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 3, 2014 (edited) Παραθετω την αποψη μου 1. κανενα κρανος δεν ειναι 100% ασφαλες. Εξαρταται που θα χτυπησεις, πως θα χτυπησεις κλπ. Αλλο να σε χτυπησε το καρεκαλκι στην αποβιβαση επειδη επεσες, αλλο να πεσεις σε παγο, αλλο σε πετρουλες, αλλο να καρφωθεις με το κεφαλι σε ενα βραχο - γωνια. Ολα ειναι θεμα τυχης και φυσικης. Το κρανος δεν σε σωζει 100% . Οπως δεν σε σωζει και σε μηχανη, και σε ποδηλατο και οπουδηποτε. Και η ζωνη στο αμαξι δεν σημαινει 100% οτι θα σε σωσει. Απλα αν δεν φορας ζωνη, κρανος κλπ τοτε πολυ πιθανο να δεις τις χελωνες απο κατω.... 2. Το πιο σημαντικο στο κρανος ειναι η ημερομηνια ληξης. Και επισης καποια κρανη αν χτυπησεις μια φορα μετα χανουν μερος της αποτελεσματικοτητας τους. Ετσι μου ειχε πει πωλητης για κρανη οταν εψαχνα για το μηχανακι. Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ψαξει και εγω πολυ. αλλα δεν παω πουθενα χωρις κρανος. Οσον αφορα την σχεση τιμη-ποιοτητα. Ειμαι συνδρομητης στην ADAC (γερμανικη οδικη βοηθεια) εδω και χρονια λογω του οτι πηγαινα πολυ εξωτερικο με το αμαξι Στο μηνιαιο τευχος που στελνει καθε χρονο εχει μεσα τεστ απο διαφορα....απο χιονολαστιχα και σχαρες, ως κρανη για ποδηλατο, σκι, παιδικα καθισματακια αυτοκινητου κλπ κλπ Στο τεστ για τα κρανη ειχε μεσα και ενα κρανος που προσφερε το Lidl σε μια τιμη καπου 30-40 ευρω (ουτε θυμαμαι) Στα τεστ αξιολογησης τα ειχε παει καλυτερα απο καποια αλλα με κοστος κοντα στοα 80-100 Ευρω. Τα συγκεκριμενα τεστ τα εμπιστευομαι παρα πολυ γιατι τα κανουν με επιστημονικο-εργαστηριακο τροπο αναλογο αυτων για τα τεστ ασφαλειας αυτοκινητων. Φυσικα δεν λεω να παμε ολοι να παρουμε απο το Lidl...(και εγω ενα Red εχω) Αλλα πιθανως η τιμη-ονομα δεν σηιμαινει παντα καλυτερη αποδοση. Για την ιστορια και εγω, ημουνα καπου το 2009 στην Madonna Di Campiglio και ειπα "αντε ας παρω και εγω ενα κρανος" . Και πηρα ενα. Το επομενο πρωι κουτουλησα σε μια κολοτουμπα με το κεφαλι πανω σε παγο....ο λαιμος μου πιαστηκε απο το τρανταγμα αλλα ευτυχως δεν ειχα αλλες συνεπειες. Το ιδιο απογευμα πηρα και ενα κρανος στην γυναικα μου. Απο τοτε το φοραω παντα. Με ζεστη και κρυο. Πλεον φοραω και προστατευτικα για καρπους, σορτς με προστατευικα, και πηρα και ενα προστατευτικο για πλατη-ωμους-αγκωνες κλπ και φοραω μεσα απο το μπουφαν. Μπορει καποιος να γελαει οταν το ακουσει, αλλα δεν εχω καμια ωρεξη για σπασμενους καρπους, αγκωνες, διαστρεμματα κλπ... Το σκι ειναι αληθεια δεν εινια και το πιο ακινδυνο αθλημα. Παντα υπαρχει ενας κινδυνος. Απλα προσπαθεις να μειωσεις τις πιθανοτητες οσο μπορεις. Μεσω προστασιας, βελτιωσης της τεχνικης, συνετης "οδηγησης" κλπ....απο εκει και επειτα ο καθενας παιρνει το ρισκο του. Edited January 3, 2014 by Turms 11 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
oddin 24 Report post Posted January 3, 2014 Ενδιαφέρον Turms τα όσα λες.Πόσο χρόνο 'ζωής' έχουν περίπου τα κράνη? Quote Scripta Manent Γερναει αυτος που αρχιζει να ζει μονο με αναμνησεις...... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 3, 2014 Παραθετω την αποψη μου 1. κανενα κρανος δεν ειναι 100% ασφαλες. Εξαρταται που θα χτυπησεις, πως θα χτυπησεις κλπ. Αλλο να σε χτυπησε το καρεκαλκι στην αποβιβαση επειδη επεσες, αλλο να πεσεις σε παγο, αλλο σε πετρουλες, αλλο να καρφωθεις με το κεφαλι σε ενα βραχο - γωνια. Ολα ειναι θεμα τυχης και φυσικης. Το κρανος δεν σε σωζει 100% . Οπως δεν σε σωζει και σε μηχανη, και σε ποδηλατο και οπουδηποτε. Και η ζωνη στο αμαξι δεν σημαινει 100% οτι θα σε σωσει. Απλα αν δεν φορας ζωνη, κρανος κλπ τοτε πολυ πιθανο να δεις τις χελωνες απο κατω.... 2. Το πιο σημαντικο στο κρανος ειναι η ημερομηνια ληξης. Και επισης καποια κρανη αν χτυπησεις μια φορα μετα χανουν μερος της αποτελεσματικοτητας τους. Ετσι μου ειχε πει πωλητης για κρανη οταν εψαχνα για το μηχανακι. Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ψαξει και εγω πολυ. αλλα δεν παω πουθενα χωρις κρανος. Τα πιο σημαντικα σημεια!... Γιατι βαριεμαι να τα ξαναγραφω... Και στο τιμη/ποιοτητα δικιο εχει, αλλα εχει σηκωνει τεραστια συζητηση. Τα τεστ δοκιμαζουν ενα πραγμα. Περασαν το τεστ, εληξε η κουβεντα... Την λειτουργικοτητα του κρανους που ειναι εξ ισου σημαντικη, δεν την ελεγχει κανεις. Ολα τα κρανη εχουν ημερομηνια ληξης και καπου εχουν μια ετικεττα που τη γραφει. Υποχρεωτικα. Να πω τη μαυρη μου δεν εχω ψαξει τελευταια να δω αν εχει ληξει το κρανακι μου. Ξερω οτι για τα κρανη εργοταξιου η ευδοκιμη ζωη ειναι 10 χρονια. Τωρα, αν πατε στο βουνο και βρει το φιλαρακι σας την ετικετα και σας δειξει οτι το κρανος εληξε προπερσι, μην πατε και το πεταξετε στα σκουπιδια του ΧΚ και κανετε χωρις... Δεν χανουν μαγικα τις ιδιοτητες τους μετα την ημερομηνια ληξης, απλα τα υλικα χανουν ποσοστο απο την ευλυγυσια τους, απορροφητικοτητα σε χτυπηματα κλπ. Φορεστε το, αν δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση και αντικαταστηστε το αμεσα. Εκτος αν αποφασισετε να μην κανετε σκι εκεινη τη μερα... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 3, 2014 (edited) εγω εχω την εντυπωση για καπου 7 χρονια...ουτε εγω το εχω ψαξει για να ειμαι ειλικρινης. Λαθος μου...ενα φιλος μου που ειναι φανατικος με μηχανες μου ειχε πει για 7 χρονια. Οσον αφορα τα τεστ δεν θυμαμαι τι συγκρινανε στα κρανη. Παντως για τις σχαρες ποδηλατου που κοιτουσα, επειδη εψαχνα να παρω, κοιτουσαν πολλες παραμετρους. Πχ ανταποκριση σε τρακαρισμα, ποσο ευκολα δυσκολα μπαινει, ποσο θορυβο κανει στνη οδηγηση. κλπ Στα κρανη δεν θυμαμαι...μονο αυτο με το lidl μου εκανε εντυπωση Εχω την εντυπωση παντως οτι ολα τα κρανη που περνανε ενα τεστ οσον αφορα την προσκρουση θεωρουνται καταλληλα. Απο εκει και περα πληρωνεις κατι παραπανω σε σχεση με αλλα για τους παραγοντες που λες και εσυ. Πχ λειτουργεικοτητα, ποσο ζεστο εινια, αν εφαρμοζει καλα, αεραγωγους κλπ και φυσικα το ονομα... Δεν βαζω το χερι μου στην φωτια βεβαια...Επισης το ποσο αξιοπισα και αμεροληπτα ειναι τα τεστ , και αυτο ειναι μεγαλη συζητηση. Edited January 3, 2014 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
evz0nas 144 Report post Posted January 3, 2014 (edited) Παραθετω την αποψη μου 1. κανενα κρανος δεν ειναι 100% ασφαλες. Εξαρταται που θα χτυπησεις, πως θα χτυπησεις κλπ. Αλλο να σε χτυπησε το καρεκαλκι στην αποβιβαση επειδη επεσες, αλλο να πεσεις σε παγο, αλλο σε πετρουλες, αλλο να καρφωθεις με το κεφαλι σε ενα βραχο - γωνια. Ολα ειναι θεμα τυχης και φυσικης. Το κρανος δεν σε σωζει 100% . Οπως δεν σε σωζει και σε μηχανη, και σε ποδηλατο και οπουδηποτε. Και η ζωνη στο αμαξι δεν σημαινει 100% οτι θα σε σωσει. Απλα αν δεν φορας ζωνη, κρανος κλπ τοτε πολυ πιθανο να δεις τις χελωνες απο κατω.... 2. Το πιο σημαντικο στο κρανος ειναι η ημερομηνια ληξης. Και επισης καποια κρανη αν χτυπησεις μια φορα μετα χανουν μερος της αποτελεσματικοτητας τους. Ετσι μου ειχε πει πωλητης για κρανη οταν εψαχνα για το μηχανακι. +Φωνώ με όλα... μόνο που εδώ μιλάμε για κράνη σκι.Για τα ΜΟΤΟ εχω ακούσει σχετικά. Και ειμαι 100% σίγουρος πως με πολυ μικρη ταχύτητα -τουλαχιστον για ενα κρανος ΜΟΤΟ - δε θα κοπεί στη μέση. Όσα κράνη σκι , έχω πιάσει στα χέρια μου πλαστικουρα έχω νιώσει (σαν αυτα τα ψευτικα που επερναν για να μην τους γραψουν) Γενικός κατάλαβα οτι για τα κρανακια είναι λίγο- πολύ ρευστα τα πραγματα περι αντοχής. Μου φένεται θα πάρω εργοταξίου και θα του περάσω μια φοδρα... Κουκλα θα γίνουν χεχεχεχεχ Edited January 3, 2014 by evz0nas Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 3, 2014 (edited) κοιτα...δεν ειμαι ειδικος. Αλλα οτι ισχυει για κρανη για μηχανες (ημερημηνια ληξης κλπ) το ιδιο ισχυει για κρανη για αλλα αθληματα. Μπορει να σου φαινεται πλαστικουρα αλλα το κρανος πρεπει να απορροφησει ενα χτυπημα. Οχι να σε προστατευσει αν πεσεις πανω σε κοφτερα βραχια ή αν πας με ταχυτητα αλλα Bode Miller... Εκει δεν ξερω τι μπορει να σε προστατευσει.... Εννοεις ενα κρανος ΜΟΤΟ δεν θα κοπει στην μεση αν το φορας εννοεις στο σκι? Βασικα τα κρανη Μοτο δεν κανουν για σκι γιατι ειναι πολυ βαρια και θα εχεις προβληματα στον αυχενα μετα. Το κρανος για ΜΟΤΟ υποθετω ειναι πιο στιβαρη κατασκευη γιατι 1. προβλεπεται οτι μπορει να πεσεις στην ασφαλτο και να κουτουλησεις σε τσιμεντο.... 2. μπορει να πεσεις πανω σε μεταλο πχ αμαξι, φορτηγο κλπ Αλλο τσιμενοτ, πεζοδρομιο, αμαξι κλπ και αλλο χιονι. Θεωρω οτι το χιονι οπως και να το κανουμε εινια πιο μαλακο , εκτος αν μιλαμε για απολυτο παγο οποτε εκει δεν κανεις και σκι. Απο την αλλη παρε ενα κρανος για Μοτο και πανε πεσε με ταχυτητα σε ενα κοφτερο βραχο (καλα μην το κανεις...τροπος του λεγειν) Δεν ξερω και κατα ποσο το κρανος αυτο θα αντεξει. Γενικα το κρανος για σκι σε προστατευει αν πεσεις πανω στο χιονι, και εχει σκληρο χιονι ή καμια πετρουλα κλπ...οχι σε κοφτερα βραχια. Το κρανος μηχανης σε προστατευει σχετικα...αν πας με 280 την ωρα και καρφωθεις με το κεφαλι σε εναν τοιχο , τοτε δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησει.... Το κρανος εργοταξιου υποθετω, σε προστατευει μην πεσει κανα εργαλειο στο κεφαλι σου, κανα σφυρι κλπ. Αν πεσει ενα κοντειντερ, οτι κρανος και αν φορας δεν θα παιξει ρολο.... Γενικα ολα ειναι σχετικα.... Edited January 3, 2014 by Turms 5 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted January 3, 2014 Τελευταία .. με το να βγαίνουν πολλοί εκτός και λόγο του ότι η πούδρες είναι καλύτερες ..μέσα στα δέντρα .. Το ψάχνουν καλύτερα !!!! http://www.youtube.com/watch?v=R9KXNYuAjZY Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 3, 2014 Τα κρανη ληγουν στη πενταετια με option 1+1 ετη.αλλα εκει τελος.προτεινεται αλλαγη.μιλαω για κρανη μηχανης η ραλλυ. Αν με ρωτατε τωρα για του σκι κ μονο που πεφτει κανενας παγος απο το καρεκλακι κ με προστατευει για μενα τα λεφτα τα εβγαλε.εαν τωρα θελεις μεγιστη προστασια θα πρεπει να φορας και χανς αν θυμαμαι καλα την ορολογια.ειναι κατι σαν ναρθηκας λαιμου. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 3, 2014 αυτο το εχω δει να το φορανε πολλοι οταν κανουν καταβαση με mountain bike σε bike park. θεωρω οτι για απλο σκι που κανουμε δεν χρειαζεται και τοσο. Αν μπεις σε παρκο τοτε ναι... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 3, 2014 (edited) Παντως το πιο ""ασφαλες"" κρανος ειναι το Full face downhill, αυτο που μοιαζει σαν κρανος μοτοκρος..... Τωρα απο θεμα ασφαλειας...... θα ισχυει φανταζομαι οτι κ με τα crash test στα αυτοκινητα.... Κοινως αν πας με τα "οσα" οτι κ να φορας....... Προσεχουμε για να εχουμε λοιπον...... Εκτιμαμε τις συνθηκες και Δεν παιρνουμε ρισκα ουτε σε ταχυτητα ουτε στο που θα κανουμε σκι..... Edited January 3, 2014 by kaps 2 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 3, 2014 Επισης ενα κρανος των 800 ευρω εχεις μια τεχνολογια της ταξεως των 350.αλλα 200 περιπου ειναι η φιρμα και τα υπολοιπα μεταφορικα και φοροι.σιγουρα ενα arai κρανος η ενα suomhi δεν μπορουν να μπουν σε καμια λιστα για crash test οταν ξεκινανε απο 650 λιανικη τα μονοχρωμα.επισης ενα sparco δεν συγκρινεται και παλι. Το οτι πληρωνεις παιρνεις ισχυει Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 3, 2014 Σβησε το παραλληρημα απο πανω μου χρηστο.κρασαρε το κινητο Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted January 3, 2014 Εγώ πάλι πιστεύω ότι παν μέτρον άριστον. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα πει ότι υπάρχει και το τάδε ή το δείνα καλούδι, που προσφέρει κάτι παραπάνω. Και φυσικά θα είναι ανθυγιεινότατο για την τσέπη. Το ζητούμενο είναι τελικά τι είναι αυτό που θέλουμε. Όταν ακούω "προτάσεις" που αναφέρονται σε σούπερ υπερασφάλεια και λοιπές υπερβολές, τότε αν δεν τον δω στο βουνό ως ρόμποκποπ, απλά θα γελάω με την ανακολουθία λόγων και πράξεων. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από το τι κάνει ο καθένας. Μέχρι και σχετικά πρόσφατα, οι πίστες ήταν πολύ λιγότερο επικίνδυνες. Πολύ λιγότερος κόσμος, πολύ λιγότερες ακρότητες, εξυπνάδες και διαφορετική νοοτροπία. Αν κάποιος θέλει να πηγαίνει εκτός πίστας, αλλάζουν τα πράγματα, αλλάζει και το επίπεδο ασφάλειας. Στις περισσότερες περιπτώσεις πιο πολύ πρέπει να φυλάγεσαι από τους άλλους, ή να προσαρμόζεσαι σε αυτό που κάνεις. Όταν κάνεις μία πίστα για πρώτη φορά, δεν είναι απαραίτητο να τρέχεις σαν σεληνιασμένος. Δεν είναι κακό να κάνεις λίγο συντηρητικά μέχρι να μάθεις την πίστα και το βουνό που θα κάνεις σκι. Το βουνό δεν είναι για να το σκίσεις, αλλά για να το σκιάρεις και να περάσεις καλά μαζί του. Όλα τα "κόλπα μας" και τις "δοκιμές", δεν θα τις κάνουμε στην πρώτη μας κατεβασιά που θα κάνουμε. Αλλιώς και πανοπλία αν φοράμε, ίσως να μην είναι αρκετή. Οι αθλητές του σκι, ή στα μηχανοκίνητα σπορ, φοράνε ειδικές στολές, που προφανώς δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο μου όταν οδηγώ το αυτοκίνητο μου για να πάω για ψώνια, Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράω ζώνη στο αυτοκίνητο. Μαζί με τον εξοπλισμό ασφαλείας που χρειαζόμαστε, αναλόγως του τι κάνουμε στο βουνό, πιο πολύ μυαλό χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας, παρά το τελευταίο high tech καλούδι. Ατυχήματα και ατυχίες συμβαίνουν πάντα, ό,τι και να κάνουμε. Ας έχουμε όμως στο μυαλό μας, ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως την τύχη μας την φτιάχνουμε, ή την προκαλούμε, σε σημαντικό ποσοστό. ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ βεβαίως βεβαίως. 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted January 3, 2014 Μαζί με τον εξοπλισμό ασφαλείας που χρειαζόμαστε, αναλόγως του τι κάνουμε στο βουνό, πιο πολύ μυαλό χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας, παρά το τελευταίο high tech καλούδι. Ατυχήματα και ατυχίες συμβαίνουν πάντα, ό,τι και να κάνουμε. Ας έχουμε όμως στο μυαλό μας, ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως την τύχη μας την φτιάχνουμε, ή την προκαλούμε, σε σημαντικό ποσοστό. ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ βεβαίως βεβαίως. Και έχουμε και πρόσφατα τις εξαιρέσεις που το επιβεβαιώνουν.. Δυστυχώς !!! (ABS ) http://www.snowclub....pic=8254&st=660 ( Κράνος) http://www.snowclub....showtopic=16897 2 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 4, 2014 Ξαναεψαξα λιγο τις ημερομηνιες ληξης... Συντηρητικα η Giro προτεινει 3 χρονια, οι χρηστες 5... Οποτε αν ειναι 10ετιας (λεμε τωρα) το κρανος σας, βουρ για καινουριο... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 4, 2014 (edited) ουπς...θα το δω και εγω... Edited January 4, 2014 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 4, 2014 και εγω το αλλαξα περσι μετα απο 7 σεζον Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
evz0nas 144 Report post Posted January 19, 2014 "Γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως ειδικοί θα εξετάσουν τα πέδιλα και το κράνος του 45χρονου πρώην πιλότου της Formula 1, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν ο εξοπλισμός του ήταν σε καλή κατάσταση. Επίσης, οι εισαγγελικές αρχές αναφέρουν ότι η οικογένειά του δεν έχει εκφράσει κανένα παράπονο για το χιονοδρομικό κέντρο όπου έγινε το ατύχημα. " Λιγο Ασχετο με το θέμα .. Αλλα Τι αλλες Μαλ@#%#$ς θα διαβάσουμε για τον Σουμαχερ.. Εγω λεω να κάνουμε μήνυση σε αυτον που κέρωσε τα πεδιλα του... Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 20, 2014 παλια η ημερομηνια ληξης ηταν μετα απο 7 χρονια. πριν λιγα χρονια ειχε ανεβει στην δεκαετια. τωρα πλεον υπαρχουν πολλοι κατασκευαστες(κρανη μοτοσυξκλετων) που δεν δινουν ημερομηνια ληξης. λενε οτι δεν πολυμεριζεται αρκετα με τον χρονο ωστε να χανει τις ιδιοτητες του... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 20, 2014 Μετά απο δέκα χρόνια περίπου ενασχόλησης με τον πρωταθλητισμό μηχανοκίνητου χομπι(εεε;;; Από χόμπι σε πρωταθλητισμό;;;κι όμως) Στην πενταετία έληγαν κράνη,φόρμες,ζώνες έξι σημείων και εσώρουχα.πυροσβεση αναγομωση κάθε χρόνο,ολα τα παραπάνω έπαιρναν ένα χρόνο option.τα καθίσματα δυο χρόνια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted January 4, 2017 δεν ξέρω αν το βάζω στο σωστό νήμα - εξάλλου μια ζαλάδα την έχω ακόμα όπως και να έχει τουλάχιστον θα ανακινηθεί το θέμα μια και τον τελευταίο καιρό είδα και αρκετά νέα μέλη στο forum και καλό είναι να δουν γιατί είναι απαραίτητο το κράνος χτες έφαγα μια πολύ άσχημη τούμπα με αρκετούτσικα χλμ με δεδομένο ότι το χιόνι ήταν μπετόν αρμέ ήταν μάλλον η χειρότερη που έχω φάει όπως φαίνεται παρακάτω το κράνος έκανε την δουλειά του ... χαλάλι τα 120 € - δε με χαλάει καθόλου που θα πάρω καινούριο (btw το κράνος αγοράστηκε πριν 1,5 χρόνο περίπου και το χρησιμοποίησα το πολύ 20 μέρες στις οποίες δεν θυμάμαι να βρήκε έδαφος) όποιος ακόμα έχει ενδοιασμούς ας δει τις φωτο φοράμε κράνος ΠΑΝΤΑ 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted January 4, 2017 οποιος εχει φαει σοβαρη τουμπα (ειδικα με μηχανη) και εχει νιωσει το συναισθημα του να προσπαθεις να κρατησεις το κεφαλι σου απο το να χτυπησει στο εδαφος και να ΜΗΝ μπορεις να το κρατησεις λογω αδρανειας τοτε ξερει ποσο σημαντικο ειναι το κρανος 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted January 4, 2017 Ο κοσμος μπερδευται...νερο ειναι δεν ποναει !Πεσε οχι πολυ απο πεντε μετρα υψος με την πλατη ή την κοιλια και θα σου πω εγω μετα...νερο ειναι. Χιονι ειναι..., μαλακο ειναι ...Το παγομενο χιονι που ειναι τσιμεντο σκετο και ενδεχομενως εχει και κακοτραχαλη επιφανεια ,απο το ιδιο το χιονι οχι απο πετρα..τι γινεται τοτε αν πεσεις με 40 χλμ με το κεφαλι να θελει να "τερματισει" πρωτο ? Πρεπει ολοι να το φωναζουμε και να προτρεπουμε τους γνωστους ή αγνωστους να επενδυσουν στην ιδια την ζωη!!! ΚΡΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑ 3 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites