Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
snowhow

Bootfitting : A - Ω

Recommended Posts

1. Επεμβαίνουμε στο εξωτερικό / εσωτερικό κέλυφος της μπότας .
2. Αυξο-Μειώνουμε την σκληρότητα του κέλυφους θερμικά ή με λέιανση - αφαίρεση
του πλαστικού .
3. Αυξο-Μειώνουμε τον όγκο του κέλυφους συνολικά ή σε συγκεκριμένα σημεία .
4. Τροχίζουμε μύτη και τακούνι επϊπεδα ή σε μοίρες δημιουργόντας πραγματικό - μόνιμο
canting .
5. Επανατοποθετούμε τα clips σε διαφορετικές αποστάσεις,θέσεις και γωνίες .
6. Τροχίζουμε ,δίνουμε κλίση στο εσωτερικό plate της μπότας α. πλάγια σε μοίρες κανοντας
canting και β . δίνουμε κλίση ανασηκώνοντας το εμπρόσθιο ή το οπίσθιο μέρος του
plate .
7. Φτιάχνουμε πάτους footbeds , υποπτέρνια ,σφήνες καμάρας με υλικά διαφορετκής πυκνότητας
και ελαστικότητας .
8. Επεμβαίνουμε στα εσωτερικά μποτάκια Liners με προσθετικά αυτοκόλλητα ή με ράβε-ξήλωνε
προσθέτοντας ενισχυτικά υλικά ή αποσβεστικά κραδασμών .
9. Ο bootfitter είναι υποδηματοποιός .

BOOT FITTING .....

1. σημαίνει επένδυση σε τετραγωνικά και σε υλικοτεχνική υποδομή .
2. επικοινωνία και συνεργασία με τα υφιστάμενα boot -brand ,γιά ενημέρωση
που αφορά εξαρτήματα,ανταλακτικά , προσθετικά ,σόλες ,εργαλεία κοπής -συγκόλησης - θέρμανσης
3. γνώση συμπεριφοράς και χαρακτηριστικών των πρώτων υλών κατά την επεξεργασία ,την εφαρμογή ,
την πίεση και τη λείανση .
4. συνεργασία με προμηθευτές και κατασκευαστές εξοπλισμού και υλικών υποδηματοποιίας .
5. συνεργασία με ορθοπεδικούς,ποδίατρους,φυσιοθεραπευτές , προπονητές και αθλητές .
6. ενημέρωση σε ότι αφορά την υποδηματοποιία δέρματα, ίνες,μεμβράνες , στεγανωτικά ,σόλες ....
7. γνώση του αθλήματος ,των υλικών και των συνθηκών που διεξάγεται
8. ο ΒΟΟΤFITTER ΠΑΡΕΜΒΑΊΝΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ,ΡΥΘΜΙΣΗ , ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
SKI/PLATE/ΔΕΣΤΡΑΣ =SET UP AΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ .
* TO FOAM LINER είναι βελτιωτική υπηρεσία bootfitting , απαιτεί υπεύθυνους χειρισμούς αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν είναι bootfitting ... υπηρεσία bootfitting είναι και η αγορά ή κατασκευή πάτων .
ΒΟΟΤFITTING / FOAM ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΡΑΒΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΠΟΤΑΚΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗ ΚΑΙ
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ,ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΜΑΤΟΣ . Εδώ ο bootfitter υποδηματοποιός και διαλέγει όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει
γιά το LINER = ΔΈΡΜΑΤΑ, ΦΟΔΡΕΣ,ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ,ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ,ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΑ,ΚΛΩΣΤΕΣ ,ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΚΟΡΔΟΝIA !
Αντίστοιχη είναι η παρέμβαση στον πάτο, υποπτέρνιο,σφήνες καμάρας προκειμένου να εξασφαλίσουν άμεση ,ισομερή κατανομή δύναμης και ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ και ταυτόχρονα να αποσβέσουν καταπόνηση .
Αυτό επιτυγχάνεται με συνδυασμό συνθετικών και φυσικών πρώτων υλικών .

Τα υπόλοιπα είναι πεπερασμένες τεχνικές προώθησης και marketing . Edited by snowhow
  • Like 8

Φήμες που λένε ότι ο καλύτερος bootfitter του κόσμου λέγεται I.M.F. - μιας και μπορεί να σου βάλει και τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι/μπότα, ελέγχονται για την ορθότητά τους...

:innocent:

sorry για το off topic Θάνο....

Edited by panchristo
  • Like 3

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Παντός μια μπότα που εχει δεχτει επέμβαση ειναι πιο άνετη στο πόδι αλλα τελιονει η ζωή της πολυ πιο γριγορα!!!!

Εγω ειμαι υπέρ (όλες μου η μπότες έχουν δεχτεί αλλαγές ) αλλα καθε 2 χρονια θέλω καινούργιες !!!

Όταν η διαδικασία περιλαμβάνει ξύσιμο κι αλλαγή λίγο του σχήματος του κελύφους, δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά της μπότας?

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Όταν η διαδικασία περιλαμβάνει ξύσιμο κι αλλαγή λίγο του σχήματος του κελύφους, δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά της μπότας?

:shuriken:

Εξαρτάται... Τα RACE μοντέλα 130-150-160 FLEX έχουν πολύ και σκληρό συνθετικό υλικό , << ανοικτό >> σε επεμβάσεις και τροποποιήσεις .

Θέμα συμπεριφοράς δεν τίθεται ... Στην ουσία αξιοποιείς και πολλαπλασιάζεις τα πλεονεκτήματα που έχουν αυτά τα καλούπια .

Θα έλεγα το ίδιο και γιά μπότες 90+ ( women ) -100+(men) flex . Tα ιδιαίτερα πόδια θέλουν και ακριβότερες / ποιοτικότερες μπότες .

Επέμβαση σε μπότα entry - intermediate flex είναι οικονομικά και λειτουργικά ανούσια . Εδώ χρειάζεται διεξοδικότερο ψάξιμο και δοκιμές.

Edited by snowhow
  • Like 2

Τώρα έφαγα φλασιά. Το 2011 κάνω custom εσωτερικά μποτάκια στις 120άρες μπότες (5ετίας) μου στο les Deux Alpes. Μια χρονιά αργότερα σπάει η βίδα του canting στην μια και βγάζει το ζευγάρι οff. Να είχε άραγε μερίδιο ευθύνης και το bootfitiing?

Δεν θα μάθουμε ποτέ κατά πάσα πιθανότητα.

Make Parnassos Great Again!

Χρηστο πολυ πιθανόν να μη φταίει η επέμβαση ,έκανες custom στη καλτσα αν κατάλαβα καλα,τερμοφιτ;

Αναρωτιέμαι ομως μετα απο 5 χρονια σε ενόχλησε για να τα φτιάξεις ;

μια εντελως custom μποτουλα που μπορουμε να βρουμε????

Εχει κάποια μαγαζιά στα χιονοδρομικά έξω ,που κάνουν ,αν μπορεις και χρεαζεσε μπότα ,fisher εχει μηχανιμα που σου φτιάχνει της μπότες που θα αγοράσεις πάνω στο πόδι σου ,με αφρό και ζέσταμα βγάζει τη καλτσα πάνω στο πόδι σου

Χρηστο πολυ πιθανόν να μη φταίει η επέμβαση ,έκανες custom στη καλτσα αν κατάλαβα καλα,τερμοφιτ;

Αναρωτιέμαι ομως μετα απο 5 χρονια σε ενόχλησε για να τα φτιάξεις ;

Ήταν εξ αρχής ελαφρώς μεγάλη (δυστυχώς έχω πολύ μικρό πόδι και δεν βρίσκω ανδρική στο μέγεθος μου) και με τα χρόνια είχε γίνει παντόφλα.

Make Parnassos Great Again!

μια εντελως custom μποτουλα που μπορουμε να βρουμε????

Εντελώς custom στον Stroltz Η μπότα του φτιάχνεται στην Ιταλία, φέρνει το όνομά του και είναι απολύτως custom.Προσαρμόζεται στο πόδι σου από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και τη διάθεση να σου φτιάξουν κάτι ανάλογο με τις ανάγκες σου.Βέβαια η τιμή είναι εξωφρενική (με τιμές 2011 άγγιζε τα 750€).

Στον Strolz αυτο που ειναι custom ειναι οι πατοι και το παπουτσακι(foam).Το πλαστικο δεν το ακουμπανε.

Εντελως custom μονο σε ανθρωπους που εχουν περασει απο εθνικες ομαδες και τωρα εχουν τα δικα τους μαγαζια σε διαφορα σημεια των αλπεων.

Το 100% custom δεν ειναι για ολους

Στον Strolz αυτο που ειναι custom ειναι οι πατοι και το παπουτσακι(foam).Το πλαστικο δεν το ακουμπανε.

Εντελως custom μονο σε ανθρωπους που εχουν περασει απο εθνικες ομαδες και τωρα εχουν τα δικα τους μαγαζια σε διαφορα σημεια των αλπεων.

Το 100% custom δεν ειναι για ολους

Γι αυτό χτίζουν το εσωτερικό στο σχήμα του ποδιού σου.Διότι το εξωτερικό ΠΡΕΠΕΙ να μείνει απείραχτο..

Στους σκιέρ αναψυχής όπως είμαστε όλοι δεν έχει έννοια το custom με τη μορφή που το θέτεις

πατους Αμαλια

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Εχει κάποια μαγαζιά στα χιονοδρομικά έξω ,που κάνουν ,αν μπορεις και χρεαζεσε μπότα ,fisher εχει μηχανιμα που σου φτιάχνει της μπότες που θα αγοράσεις πάνω στο πόδι σου ,με αφρό και ζέσταμα βγάζει τη καλτσα πάνω στο πόδι σου

ayto το vacuum της fishcer δεν μειωνει και παλι αρκετα το χρονο ζωης της μποτας?

και δεν τοχω συναντησει πουθενα...

Edited by stavros151515

μόνο άλπεις ο φούρνος vacuum της fischer. Το έχω δει από κοντά σε μαγαζί στη Σόφια. αν θυμάμαι καλά στο maxsport το νοεμβρη του 2015. Έίχα ρωτήσει τιμή. με αγορα μποτας vacuum συν 200 leva και στο εφτιαχναν.

Στάλθηκε από το κινητό μου...

• Like 1

1162895.jpg

Το τερμοφιτ της καλτσας ,μιονει αρκετα τη ζωη της !!!

Εχω κανει σε ενα ζευγάρι που ειχα και στο τεταρτο χρονο κόπηκε η γλοσα της καλτσας!!

Αλλα και η μεταχείριση της μποτες ηθαν πολυ ακρεα απο την μερια μου :)

Το τερμοφιτ της καλτσας ,μιονει αρκετα τη ζωη της !!!

Εχω κανει σε ενα ζευγάρι που ειχα και στο τεταρτο χρονο κόπηκε η γλοσα της καλτσας!!

Αλλα και η μεταχείριση της μποτες ηθαν πολυ ακρεα απο την μερια μου :)

Μιλας Πεπε για τις μποτες της Φισερ ζεστενονται που μπενουν στο βακουμ?

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Ναι,αυτες εχουν την δηνατοτιτα να κανουν το βακουμ,το τερμοφιτ μπορεις να το κανεις σε ολες της καινούργιες μποτες που το μποτακι τους ειναι τερμοφιτ !!!

• Like 1

Και το οποιο μποτακι τελειωνει πιο γρηγορα η ζωη του αν ζεσταθει?

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής