panchristo 6,271 Report post Posted January 23, 2014 Στο οικονομικό, έχουμε και λέμε: 158 € Εισιτήριο αεροπλάνου 300 € Ξενοδοχείο + 280 € Μεταφορικά + Lift Pass (δεν έχουν δαπανηθεί ακόμα) ----------------------- = 738 € Πλήρες κόστος Αν ακυρώσω τα πάντα, μου επιστρέφουν μόνο φόρους από το εισιτήριο και χρεώνουν ακυρωτικά 10 €, οπότε μένουν 50€ + τα έξοδα από/προς αεροδρόμιο και Lift Pass = 330 €. Το ξενοδοχείο χάνεται. Ήτοι χασούρα κάτι παραπάνω από 50%. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 23, 2014 Ρε συ... δεν ξέρω, τι να πω, αλλά αν ΗΔΗ χάνεις τα μισά λεφτά ΧΩΡΙΣ να κουνηθείς από το σπίτι σου... Δηλαδή χωρίς να πάρεις τίποτα γι' αυτά που δίνεις... Μήπως... να δώσεις και τα άλλα μισά και να πας? Σκέφτομαι δηλαδή... Μισά λεφτά για το ΤΙΠΟΤΑ ή κάπως υπερκοστολογημένα για ΚΑΤΙ (που μετράς ανάλογα τι θα κάνεις και με τα εισιτήρια lift) Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 23, 2014 Κρίμα ρε Πάνο κρίμα ....... βεβαίως και εσύ θα αποφασίσεις βεβαίως και τα βουνά δεν φεύγουν και εκεί θα είναι και θα σε περιμέμουν..... αλλά έχε και στο πίσω μέρος του μυαλού σου οτι η ζωή ολόκληρη ένα ρίσκο είναι..... έλα έστω και για την παρέα (και άμα κάτσει κάνεις και καμιά στροφή..... λέω εγώ τώρα ) καλά θα περάσεις χαμένος είσαι ούτως ή άλλως..... 1 Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 23, 2014 (edited) Συν του ότι λογικά θα έχεις πάρει κ άδεια για αυτο το διάστημα κ θα σκέφτεσαι συνέχεια σε ένα καναπέ το έγκλημα που έκανες κ δε πηγες... Edited January 23, 2014 by captainhook3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,771 Report post Posted January 23, 2014 1. Ό,τι και να πει ο καθένας, ο ώμος είναι δικός σου. Εσύ ξέρεις αν σε πονάει και πόσο, αν είναι τραυματισμένος και πόσο. Εσύ θα ζεις και με αυτόν και μετά το ταξίδι. 2. ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός δεν θα πει πήγαινε κάνε σκι. Ποια θα είναι η θέση του γιατρού αν γυρίσεις με μεγαλύτερο πρόβλημα; Τι θα γίνει αν του ζητήσεις ευθύνες; Μήπως σε ξέρει για να υποπτευθεί τι θα κάνεις; Εδώ έπαθες το ατύχημα, όντας υγιής. Δεν υπάρχουν αντίστοιχα πιθανότητες μα γίνει έστω ατύχημα που να σου δημιουργήσει πρόβλημα; Ή μήπως αν πήγαινες ΑΠΟΛΥΤΩΣ υγιής, δεν θα υπήρχε ΕΞ'ΙΣΟΥ πιθανότητα να πέσει κάποιος πάνω σου και να τσακιστείτε; Μικρή πιθανότητα, αλλά υπαρκτή. Επομένως ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός δεν θα αναλάβει να καλύψει την πιθανότητα αυτή, άρα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα σου πει πήγαινε. 3.Κόστος: Την Δευτέρα "απορρίψαμε" υποψήφια πρόταση αντικατάστασης. Εν τω μεταξύ το θέμα δεν είναι να βάλουμε όποιον νά'ναι αρκεί να πληρώσει. Συγκατοίκηση είναι και υπάρχει και υφιστάμενος συγκάτοικος. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, χθες στην συνάντηση, είχαμε συνομιλία με εξέχων μέλος, πολύ καλό παιδί, που έχει πιθανότητες να πει ναι σε περίπτωση αντικατάστασης. Ακόμα δεν ξέρω αποτελέσματα της πιθανότητας. 4. Όπως είπα από την αρχή, αν βεθεί αντικαταστάτης, ίσως επηρεάσει την λήψη απόφασης για συμμετοχή ή όχι. Άσε να δούμε αν υπάρξει υποψήφιος αντικαταστάτης. Όμως είμαστε βέβαιοι ότι τελικά ψάχνουμε αντικαταστάτη; Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 23, 2014 (edited) 1. Ό,τι και να πει ο καθένας, ο ώμος είναι δικός σου. Εσύ ξέρεις αν σε πονάει και πόσο (Λίγο πονάει, αλλά δεν έχω δοκιμάσει τα όριά του σε περιστροφή), αν είναι τραυματισμένος και πόσο. Εσύ θα ζεις και με αυτόν και μετά το ταξίδι. 3.Κόστος: Την Δευτέρα "απορρίψαμε" υποψήφια πρόταση αντικατάστασης Αληθές, γιατί δεν είχα σαφή απάντηση από γιατρό ή εξέταση πέραν της ακτινογραφίας. Εν τω μεταξύ το θέμα δεν είναι να βάλουμε όποιον νά'ναι αρκεί να πληρώσει. Συγκατοίκηση είναι και υπάρχει και υφιστάμενος συγκάτοικος. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, χθες στην συνάντηση, είχαμε συνομιλία με εξέχων μέλος, πολύ καλό παιδί, που έχει πιθανότητες να πει ναι σε περίπτωση αντικατάστασης. Ακόμα δεν ξέρω αποτελέσματα της πιθανότητας. 4. Όπως είπα από την αρχή, αν βεθεί αντικαταστάτης, ίσως επηρεάσει την λήψη απόφασης για συμμετοχή ή όχι. Άσε να δούμε αν υπάρξει υποψήφιος αντικαταστάτης.Θα πρέπει να υπάρξει απάντηση το αργότερο μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα, για να μπορώ να ακυρώσω αεροπορικά. Όμως είμαστε βέβαιοι ότι τελικά ψάχνουμε αντικαταστάτη;NAI ! Aν δε βρεθεί, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μέχρι τελευταία στιγμή να με δείτε στο αεροδρόμιο. Edited January 23, 2014 by panchristo 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,771 Report post Posted January 23, 2014 Αληθές, γιατί δεν είχα σαφή απάντηση από γιατρό ή εξέταση πέραν της ακτινογραφίας Καλά θα είναι (ειδικά αν έρθεις), να επισκεφθείς έναν γιατρό και να δει την μαγνητική και να σε εξετάσει. Γιατί τότε δεν είχες μαγνητική. Αυτό που ήθελα να πω πιο πριν, είναι ότι μάλλον αρχικώς είχαμε υποεκτιμήσει την κατάσταση και ότι παρόλο που είχαμε κάποια εναλλακτική, την προσπεράσαμε. NAI ! Aν δε βρεθεί, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μέχρι τελευταία στιγμή να με δείτε στο αεροδρόμιο. Όπως είπαμε, ακόμα δεν έχουμε νέα, πάντως κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Η ελπίδα είναι να δούμε τόσο εσένα, όσο και τον επίδοξο αντικαταστάτη στο αεροδρόμιο. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 23, 2014 (edited) Αυτό που ήθελα να πω πιο πριν, είναι ότι μάλλον αρχικώς είχαμε υποεκτιμήσει την κατάσταση και ότι παρόλο που είχαμε κάποια εναλλακτική, την προσπεράσαμε. Όσο κι αν με τιμά και με συγκινεί η ιδέα φίλοι και γνωστοί να συμμερίζονται το πρόβλημά μου και να συμπάσχουν, δεν θα θελα σε καμμία περίπτωση να νιώσει κάποιος ότι τον βαρύνει η οποιαδήποτε δική μου απόφαση. Αυτό ισχύει για όλους αλλά ακόμα περισσότερο Αλέξη για σένα που ξέρω πόσο έχεις πασχίσει για την οργάνωση της εκδρομής. Η αρχική απόφαση για παράταση του αρχικού χρόνου τελικής απόφασης (και άρα μη εκμετάλλευσης της δυνατότητας εξ αρχής να αποσυρθώ από την εκδρομή με τη μικρότερη οικονομική απώλεια) είναι καθαρά δική μου. Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια συγγνώμη σε όσους τηλεφωνούν για να μάθουν την πορεία μου αλλά εγώ ενημερώνω για τα νεότερα μέσα από το φόρουμ - αντί να τους πάρω πίσω - κι ίσως τους κάνω να πιστεύουν ότι το ενδιαφέρον τους τυγχάνει λιγότερης εκτίμησης. Ηλία, Αλέξη, Χρήστο, Μάνο, Μιχάλη, Άρη (αμάν λες να ξέχασα κάποιον?) Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείξατε (αν και τα λόγια είναι λίγα) και δείχνετε! Edited January 23, 2014 by panchristo 7 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 23, 2014 (edited) Ο κύβος ερρίφθη. Πριν λίγο είχα την πρώτη ουσιαστική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον γιατρό που με κάνει να αποφασίζω τελεσίδικα υπερ της συντηρητικής αντιμετώπισης με πλήρη ακινητοποίηση του ώμου για 3 εβδομάδες, με σκοπό την όσο το δυνατόν ηπιότερη αποκατάσταση του τραύματος και έπειτα σταδιακή κινησιοθεραπεία και εκγύμναση. Για να το περιγράψω όσο το δυνατόν πιο απλά(*), η ζημιά η οποία προκαλείται άλλωστε σε ΚΑΘΕ εξάρθριμα ή υπεξάρθριμα (=μερικό εξάρθριμα) είναι κατ' ελάχιστον (στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα αυτό είναι μόνο) μια ρήξη (σχίσιμο) του περιφερειακού χείλους του χόνδρου που βρίσκεται στο οστό της ωμοπλάτης και πάνω στο οποίο εφαρμόζει το βραχιόνιο οστό. Η βλάβη αυτή εφόσον εντοπίζεται στο μέρος του χόνδρου που βρίσκεται προς το εμπρός μέρος του σώματος ονομάζεται τύπου Bankart. Στη δική μου περίπτωση πρόκειται για ατελές εξάρθριμα (υπεξάρθριμα) λόγω καλά μυώδους ώμου που συγκράτησε το οστό, διότι σε άλλη περίπτωση - κατά την άποψη του γιατρού δεν θα ξανάμπαινε μόνο του στη θέση του. Το σχίσιμο του χόνδρου αν δεν αντιμετωπιστεί και αποκατασταθεί - είτε με φυσικό είτε με επεμβατικό τρόπο - μπορεί να αποτελέσει παράγοντα διευκόλυνσης νέου εξαρθρίματος στο μέλλον, έως ότου ο ασθενής αποκτά έναν ώμο που μπορεί να βγαίνει αρκετά εύκολα. Επέλεξα να ακολουθήσω τον δρόμο της ήπιας αποκατάστασης προς αποφυγήν χειρουργείου που κατά τα λεγόμενα του γιατρού θα ήταν συνιστώμενο στη περίπτωση που ασχολούμουν σε πρωταθλητικό επίπεδο με κάποιο άθλημα ή ήμουν κάτω των 25 ετών. Νομίζω πως η λογική αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχω άλλου τύπου τραύματα (οστικά κατάγματα, ρήξεις συνδέσμων / τενόντων) ενδείκνυται για μια ήπια και εις βάθος αποκατάσταση αν και κατά τι πιο μακροχρόνια. Αυτό βέβαια σημαίνει πως με την κατά περίπου 3 μήνες καθυστέρησή μου, η φετεινή σεζόν μάλλον θα χαθεί εκτός κι αν σε κάποιο μελλοντικό χρονικό σημείο θελήσω να ρισκάρω λίγο περισσότερο (καθόλου απίθανο) ανεβαίνοντας στο βουνό πολύ προσεκτικά. (*) Επειδή γιατρός δεν είμαι, παρακαλώ η παραπάνω περιγραφή να μην αποτελέσει πηγή πραγματική πληροφόρησης από κανέναν που θα διαβάσει το άρθρο. Edited January 23, 2014 by panchristo Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 23, 2014 Μια αφελης ερωτηση: Πως εγινε το ατυχημα και σου 'πηρε' το βραχιονα; Φοραγες τα λουρακια των μπατον? Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 23, 2014 Μια αφελης ερωτηση: Πως εγινε το ατυχημα και σου 'πηρε' το βραχιονα; Φοραγες τα λουρακια των μπατον? Εχουν αναρτήσει το βίντεο Μάκη.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
immunity 1 Report post Posted January 23, 2014 Περαστικά :/ μανικι ο ωμος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 23, 2014 Μια αφελης ερωτηση: Πως εγινε το ατυχημα και σου 'πηρε' το βραχιονα; Φοραγες τα λουρακια των μπατον? Εχουν αναρτήσει το βίντεο Μάκη.... Τωρα το ειδα. Δεν δειχνει ομως πως εγινε, ουτε μπορω να καταλαβω αν φοραει λουρακια με τα γαντια τα μαυρα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 23, 2014 γιατι? δεν πρεπει στο σκι να τα φορας? για την αποφυγη τετοιων περιστατικων εννοεις? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
angelos 52 Report post Posted January 23, 2014 Καλή ανάρρωση.Το βουνό θα σε περιμένει και του χρόνου.Ίσως και απρίλη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted January 23, 2014 Μαζί θα κάνουμε τον Απρίλη Πάνο, όπως πέρσι. Μαζί που λέει ο λόγος. Θα ακολουθώ πάντως :-) Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 24, 2014 Τωρα το ειδα. Δεν δειχνει ομως πως εγινε, ουτε μπορω να καταλαβω αν φοραει λουρακια με τα γαντια τα μαυρα. Μάκη από τότε που μου το πες δε φοραω τα μπατόν στη πίστα. Το περιστατικό έγινε όταν προκειμένου να σταματήσω με μια ωραία πλαγιασμένη στροφή εκεί που ήταν η υπόλοιπη παρέα. Στο τέλος της στροφής (ίσως πιο γρήγορη απ' όσο έπρεπε) λοιπόν, η δύναμή μου μάλλον είχε εξαντληθεί και στη προσπάθειά μου να κάνω άλλη μια για να σταματήσω, το φύτεμα του μπατόν έγινε με μεγαλυτερη δυναμη με αποτέλεσμα αυτό να καρφωθεί μαζί με το χέρι μου που πάνω στην αλλαγή του βάρους έμεινε κολλημένο στο μπατόν. Μου θυμίζει πολύ την τούμπα του Ανδρεα (MAC) στο limbo του 2012 στον Παρνασσό. 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 24, 2014 Τελικα πρεπει να εχουμε ασφαλισμενα τα μπατον η οχι; Στην Αυστρια 3 δασκαλοι που ειχα μου είχαν πει ναι......... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 24, 2014 μονο στο εκτος πιστας και εφοσον υπαρχει κινδυνος χιονοστιβαδων βγαζουμε το λουρι, διαφορετικα το κραταμε σωστα περασμενο στον καρπο (περναμε το χερι απο κατω μεσα στη θηλια και πιανουμε τα μπατον μαζι με τα λουρια στην παλαμη) εχω δει πολλες φορες λανθασμενο περασμα του λουριου 2 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted January 24, 2014 Έτσι τα βαζω και εγω Ολγα... Στην αρχη τα ειχα λάθος και όλο τα κυνηγουσα ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ..... Απλα επειδη ρώτησα μιας και γίνονται αναφορές για το αν πρεπει να τα φορα με η οχι.... Ευχαριστω..... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 24, 2014 Το μεγαλυτερο λαθος ειναι να περναμε το λουρι και να κρεμεται απο τον καρπο. Σε πτωση δεν φευγει και πας για μεγαλη ζημια............ Το σωστο ειναι οπως ειπε η ολα. Το λουρι περασμενο στην παλαμη και μαζι με αυτο πιανουμε κ το μπατον. Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 24, 2014 Το σωστο ειναι οπως ειπε η ολα. ολα η τιποτα ειμαι σε αυτη τη ζωη 7 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 24, 2014 Ola 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ....eis to apeiro Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted January 24, 2014 η τούμπα του MAC που θα μου μείνει αξέχαστη πάντως... είναι αυτή στο limbo τον Μάρτη του 2011 απ' την οποία σηκώθηκε σώος όμως! η απόλυτη ζεϊμπεκιά στο σκι! και πάλι ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ κι αγύριστα Πάνο! και όλοι όσοι πάτε να γυρίσετε υγιείς και μες τα χαμόγελα !!! 5 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 24, 2014 Εχεις δικιο Βιβη, αυτην εννοουσα κι εγω 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites