Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Χρήστο έχει χαμηλή ανάλυση και δεν βλέπω να εχει σταθεροποιητή.

Πάντως τα βίντεο σε πλήρως μέγεθος σε τηλεόραση 46 ιντσών, σου βγάζουν τα μάτια από το κούνημα και την ζελοποίηση

Edited by yianniskall

Σκέφτομαι να καρφώσω την DRIFT στο εμπρός μέρος του πέδηλου....

α)που θα βρώ υλικά....

β) αυτό το κανά μισόκιλο επιπλέον στην μύτη λετε να αλλάξει την συμπεριφορά του πέδηλου????

www.zermatt.ch

Υπαρχει συγκεκριμενο εξαρτημα (βεντουζα) αν δεν θελεις να μπλεκεις με πατεντες..

και η αυτοκολητη βαση για το κρανος κανει. αν θες να την βαλεις σε κυρτο σημειο, βαζεις την κυρτη βαση αλλιως την φλατ και ουτε τρυπες ούτε τιποτα...

β) αυτό το κανά μισόκιλο επιπλέον στην μύτη λετε να αλλάξει την συμπεριφορά του πέδηλου????

Ναι δεν θα έμπαινα σε μεγάλο λούκι με μισό κιλό παραπάνω μπροστά. Λογικά ούτε που θα το καταλάβεις αν δεν το σκέφτεσαι.

Ψάξε για μια καλή βεντούζα αν έχεις ίσιο πέδιλο απλά καλό είναι να είναι και δεμένη. 12 ευρώ την έχω πάρει. Αν δεν έχεις ίσιο πέδιλο αρχίζει να γίνεται δύσκολο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σκέτη βεντούζα???? έχω σκεφτεί και 5-6 πόντους προέκταση για να περάσω απο την σηκωμένη μύτη του πέδηλου.... αλλιώς θα βλέπει την μύτη και ευλύγιστη-φυσαρμονικα δεν ξέρω πως να την πώ..... για να μπορεί να δουλεψει μπρος-πίσω δεξιά-αριστερά..... να μην πέρνει μόνο τα πόδια ή μόνο εμπρός να μπορεί να πάρει και πρόσωπο..... Το πέδηλο ίσιο είναι δεν υπάρχει θέμα..... Απο πού??????

www.zermatt.ch

α)που θα βρώ υλικά....

Εγώ πάντως δεν θα τρύπαγα το πέδιλο.

Το θέμα είναι ο τρόπος στήριξης, διότι ψάχνεις έναν τρόπο που μοιάζει περισσότερο στην gopro, παρά στην drift.

Θεωρητικά, το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις την βάση που θα έβαζες σε τιμόνι ποδηλάτου. Αλλά πως θα το στηρίξεις στο πέδιλο χωρίς τρύπημα;

Ο τρόπος που θα εμπιστευόμουν, αλλά όπως έγραψες "δεν παίζει", είναι να κολλήσεις με κάποιον τρόπο την βάση στο πέδιλο (πχ βεντούζα, αυτοκόλλητο 2πλης όψης). Μία τέτοια εφαρμογή, θα σε έβγαζε από το γόνατο και κάτω.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Την μόνη λύση που σκέφτομαι, αλλά δεν προσφέρεται στα εξαρτήματα που υπάρχουν για την στήριξη, είναι μία βάση που κολλιέται στο σκι (αυτοκόλλητο/βεντούζα, κλπ), πάνω στην οποία να δένεται η βάση στήριξης του τιμονιού του ποδηλάτου. Όμως φοβάμαι, ότι οι λήψεις που θα σε βγάζουν εσένα, από την μέση και πάνω, πα βγάζουν εσένα και τον ουρανό.

Στο περίπου, αλλά με αρκετά καλή προσέγγιση, όταν στήσεις στο δάπεδο την κάμερα, με την κατάλληλη γωνία λήψης, θα σε βγάζει ολόκληρο όταν η κάμερα απέχει 1,5 μέτρο από εσένα. Και φοβάμαι ότι δεν θα έχεις 3 μέτρα σκι......

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Και φοβάμαι ότι δεν θα έχεις 3 μέτρα σκι......

:D :D :D Οχι αλλά κοντά είσαι..... :shock::thumbup:

www.zermatt.ch

Εγώ πάντως δεν θα τρύπαγα το πέδιλο.

Το θέμα είναι ο τρόπος στήριξης, διότι ψάχνεις έναν τρόπο που μοιάζει περισσότερο στην gopro, παρά στην drift.

Θεωρητικά, το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις την βάση που θα έβαζες σε τιμόνι ποδηλάτου. Αλλά πως θα το στηρίξεις στο πέδιλο χωρίς τρύπημα;

Ο τρόπος που θα εμπιστευόμουν, αλλά όπως έγραψες "δεν παίζει", είναι να κολλήσεις με κάποιον τρόπο την βάση στο πέδιλο (πχ βεντούζα, αυτοκόλλητο 2πλης όψης). Μία τέτοια εφαρμογή, θα σε έβγαζε από το γόνατο και κάτω.

Εγω θα δοκιμαζα να τρυψω με λιγο γυαλοχαρτο το πέδιλο ωστε να γίνει λίγο αγριο και το ίδιο επίσης στην βάση της κάμερας και θα την κόλλαγα με κόλλα 2 συστατικών! Δεν νομίζω να κουνιόταν τίποτα ξανά!

Μακριά από τρύπες!

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Εγω θα δοκιμαζα να τρυψω με λιγο γυαλοχαρτο το πέδιλο ωστε να γίνει λίγο αγριο και το ίδιο επίσης στην βάση της κάμερας και θα την κόλλαγα με κόλλα 2 συστατικών! Δεν νομίζω να κουνιόταν τίποτα ξανά!

Μακριά από τρύπες!

O λόγος που ανέφερα το τρύπημα, έχει να κάνει με την φύση της στήριξης της συγκεκριμένης κάμερας, που υποθέτω ότι δεν γνωρίζεις, όπως δεν θα γνώριζα και εγώ αν δεν την είχα. Όπως επίσης γνωρίζω ΜΟΝΟ όσα υπάρχουν στο αρχικό kit που αγόρασα και όχι κάποια πιθανά εξαρτήματα που να υπάρχουν εκτός αρχικής συσκευασίας. Οπότε σχολιάζω επί αυτής της αρχής.

Η στήριξη της κάμερας, πραγματοποιείται επί κάποιας βάσης, όπου επιτρέπει την έδραση της σε επίπεδο (στο πέδιλο εν προκειμένω) και την ελεύθερη περιστροφή της στο οριζόντιο επίπεδο και ΟΧΙ στο κατακόρυφο όπως θα θέλαμε. Εμείς, για να στηρίξουμε την κάμερα στο πέδιλο, πρέπει να περιστρέψουμε την κάμερα κατακόρυφα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με το δαχτυλίδι σαν αυτό που πιάνει στο τιμόνι ποδηλάτου. Όμως δεν ξέρω να υπάρχει κάποια βάση που να πιάνει στο πέδιλο (σαν την προηγούμενη που λέγαμε), επί της οποίας να πιάνει το δαχτυλίδι αυτό.

Επειδή έψαχνα να βρω έναν τρόπο υλοποίησης και για εμένα, εγκατέλειψα την προσπάθεια, διότι ακόμα και αν καρφώσω την κάμερα στην μύτη του σκι, φοβάμαι ότι θα έχω πλάνα που δεν θα χωράω ολόκληρος μέσα. Και ο λόγος είναι ότι δεν χρησιμοποιώ την γωνία των 170 μοιρών, διότι η ποιότητα λήψης, αν και θεωρητικά είναι 720p, στην πράξη είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και από απλό standard definition.

α)που θα βρώ υλικά....

Βαγγέλη δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αλλά για την GoPro το χω δοκιμάσει με αυτό το στήριγμα στη βάση του snowboard. Mια-δυο ταρζανιές πάντως και έφυγε το στήριγμα ... ευτυχώς δε θρηνήσαμε GoPro!

667x500px-475e7a8f_GoProSkiMount005Medium.JPG

Τώρα αν θες την προσωπική μου άποψη, ναι βγάζει φοβερά πλάνα, ναι είναι πλάνα που θα φέρουν το χαμόγελο στα χείλη σου ... αλλά θέλει πούδρα, αλλιώς το κούνημα είναι ανυπόφορο σε σκληρό χιόνι.

Εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδέα από μια ανάλογη απόπειρα που είχα κάνει κάποτε στον Παρνασσό. Σημειωτέον οτι έχω περάσει 15 φίλτρα στο video για να μειωθεί το κούνημα ...

http://youtube.com/watch?v=fOIJUrgHk7A

Edited by powda
  • Like 2

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Κατ'αρχήν έχεις go pro, που όπως είπαμε και πιο πάνω έχει άλλο τρόπο στήριξης που δεν μπορεί να βρει εφαρμογή στην drift.

Μετά, στην φωτογραφία, έχεις την κάμερα να κοιτάζει προς τον σκιερ/σνουμπόρντερ, πράγμα που θα φανταζόμουν ότι θα ψάχνει κάποιος που αναζητά ανάλογα πλάνα. Ανάλογες λήψεις, ειδικά για την drift, ή θα εμφανίζουν τα πόδια με τα σκι και το χιόνι, ή τον κορμό του σκιερ με τον ουρανό. Στα πλάνα σου όμως, έχεις μόνο λήψεις (λίγες) που βλέπουν μπροστά, που όπως είναι αναμενόμενο θα ήταν είναι τρομερά κουνημένα, γι'αυτό προφανώς είχες ελάχιστα πλάνα και αυτά σχεδόν σε στάση (στην ουρά λιφτ), ή σε περιορισμένη κίνηση (σε συρόμενο λιφτ και στον εύκολο Δία). Φοβάμαι ότι τέτοιου είδους λήψεις είναι εξαιρετικά δύσκολές αν όχι αδύνατες, σε φυσιολογικές συνθήκες, ενώ σε πιο βαθύ χιόνι, αντίστοιχες λήψεις είναι μέχρι αδύνατες και επικίνδυνες για τον εξοπλισμό.

Καλο σημειο με μικρες δονησεις ειναι στο υψος του αστραγαλου (δε ξερω με τη τροπο) ή ακριβως μπροστα απο τη δεστρα. Παντως αν την καμερα τη δεσεις επιπλεον με μια πετονια απο αλλο σημειο δε θα εχεις προβλημα αμα ξεκολησει

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Ας πω κι εγω μια ιστορια παραλιγο απωλειας καμερας. Εχω μια Drift HD, την οποια ειχα πιασει με το goggles strap και εκει που κατεβαινα μια ωραια πουδρα στη Val Gardena, τρωω μια τουμπα σε μια γουβα στη μεση της πιστας. Η πουδρα εφτανε μεχρι το μπουτι, μου πηρε 20 λεπτα να "σκαρφαλωσω" λιγο πιο περα και να κατεβω.

Αφου τα καταφερα εξουθενωμενος, κατεβαινω την πιστα και παταω stop στο wrist strap. Δεν ακουω τιποτα, το ξαναπαταω μηπως δεν επιασε και παλι τιποτα. Πιανω το κρανος μου και υπηρχε ενα κενο στο δεξι μερος. Με πιανει μια απογοητευση, ειμουν και ψοφιος.

Περιμενω τους αλλους να ερθουν και μου δινουν κουραγιο να παμε να την ψαξουμε. Ξανακατεβαινουμε την πουδρα και για καλη μου τυχη, ηταν ακομα εκει, δεν ειχα θαφτει στην πουδρα και εγραφε ακομα. Με πιανει ενθουσιασμος και αρχιζω να κολυμπαω στην πουδρα για να τη πιασω. Καπως ετσι την εσωσα.

• Like 4

Αμα θελει...και μπορει να την ψαχνεις μηνες μεσα στο σπιτι σου.

• Like 4

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής