Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
batucada

Οἶνος Εὐφραίνει Καρδίαν Χιονοδρόμου!

Recommended Posts

Ρε παιδιά,μήπως το καλύτερο κρασί είναι αυτό που φτιάχνει ο καθένας μόνος του;.....Σιγά ρε σεις...μη βαράτε όλοι μαζί!!!

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Μέσα στο τριήμερο δοκίμασα αρκετά καλά κρασιά. Καταρχήν άνοιξα τον Μεγα Οίνο που τελικά ειναι πολύ καλό κρασί και ακόμα καλύτερο μια μέρα μετά το άνοιγμα. Κατόπιν δοκίμασα το Γιαννακοχώρι του Κυρ-Γιάννη Μπουτάρη. Το δοκίμασα και το βράδυ της Δευτέρας σε εστιατόριο με συνοδεία σαλάτας αλλά και χθες σκέτο. Τι να πω, είναι εξαιρετικό κρασί και νομίζω το καλυτερο απο τα τρια που δοκίμασα την προηγούμενη βδομάδα, δηλαδή τον Μεγα Οίνο, την Βίβλια Χώρα και αυτό.

Αυτο που παρατήρησα στο εστιατόριο που ήμουν την Δευτέρα ήταν ότι ενώ το Γιαννακοχώρι στην κάβα έχει την ίδια τιμή με τον Μέγα Οίνο, στο εστιατόριο ήταν σχεδόν διπλάσια η τιμή του κρασιού του Σκούρα. Μου φάνηκε περίεργο. Ξερει κανείς γιατί μπορεί αυτό να συμβαίνει? Ειχα κι εγώ παλιότερα επαφή με τον χώρο της διασκέδασης και τα ποτά πουλιώνταν σύμφωνα με την τιμή αγοράς τους, όπως και είναι νομίζω το λογικό. Τι μπορεί να συμβαίνει και χρεώνουν μερικά κρασιά σε υψηλότερη τιμή ενώ η αγοράστική τους αξία ειναι η ίδια με τα άλλα? :)

Αυτο που παρατήρησα στο εστιατόριο που ήμουν την Δευτέρα ήταν ότι ενώ το Γιαννακοχώρι στην κάβα έχει την ίδια τιμή με τον Μέγα Οίνο, στο εστιατόριο ήταν σχεδόν διπλάσια η τιμή του κρασιού του Σκούρα. Μου φάνηκε περίεργο. Ξερει κανείς γιατί μπορεί αυτό να συμβαίνει? Ειχα κι εγώ παλιότερα επαφή με τον χώρο της διασκέδασης και τα ποτά πουλιώνταν σύμφωνα με την τιμή αγοράς τους, όπως και είναι νομίζω το λογικό. Τι μπορεί να συμβαίνει και χρεώνουν μερικά κρασιά σε υψηλότερη τιμή ενώ η αγοράστική τους αξία ειναι η ίδια με τα άλλα?
Για τον ΜΕΓΑ ΟΙΝΟ, την τιμή την καθορίζει/επιβάλει ο ίδιος (Σκούρας) στα εστιατόρια. Είχα κι εγώ την ίδια απορία και έλαβα αυτή την απάντηση. Θεωρεί το κρασί του πολύ καλό (και είναι) και δεν μπορεί να πωλείται σε παραπλήσιες τιμές με πολλά άλλα.

Up-market πολιτική κρασιού στην Ελλάδα δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει καλά το μαρκετινγκ πίσω απο τον Σκούρα.

Βεβαίως θα ήταν πραγματικά ολοκληρωμενη η πολιτική αυτή, αν πουλούσαν και στις κάβες με ανεβασμενες τιμές.

Αναρωτιέμαι άν και στις εξαγωγές του Μέγα Οίνου ακολουθήτε η ίδια πολιτική πώλησης. Αυτο θα ήταν πραγματικά είδηση για ελληνικό κρασί.

Δεν το γνωρίζω σχετικά με τις εξαγωγές. Πάντως μου έκανε εντύπωση η τιμή, διότι βρήκα την ίδια και στο Άργος και στο Μεγ.Βρετανία στην Αθήνα.

Στο ΑΒ Βασιλόπουλος το Γιαννακοχώρι έχει τιμή 11,70 ενω ο Μέγας οίνος του 2004 (αλλά και του 2003) έχει τιμή 16,43.Η λιανική τιμή εξαρτάται απο τ ην συμφωνία που έχει κάνει ο κάθε λιανικός (είτε κάβα είτε σουπερμαρκετ) με τον παραγωγό.Και είναι λογικό το ΑΒ που πουλάει το 90 % της παραγωγής του κάθε οινοποιού να επιτυγχάνει πολύ καλυτερες τιμές .Πάντως επιμένω οτι το Cabernet-Merlot του Τσελεπού είναι μια κλάση πάνω και απο τα δύο προαναφερόμενα (πολύ καλά) κρασιά.Και ε πίσης οτι ο Μέγας Οίνος είναι μάλον αρκετά υπερεκτιμημένος.

Αλέξη, όσον α φορά τα αμπέλια, σίγουρα οι νεμεάτες έχουν καλά αλλά μόνο αγιωργήτικο.Σε ότι α φορά Cabernet,Chardonnay, Merlot την πρωτοκαθεδρία έχει η μεσσηνία και ιδιαίτερα οι περιοχές Τριφυλλίας-Πυλίας.Και ο Μπουτάρης απο ε κεί ψωνίζει.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Cabernet του 2004 που είναι κλάσεις ανώτερο απο του 2005.Οσο για την πρόταση του batucada, συμφωνώ και εγω .Μπορώ δε να βρω πάρα πολύτ καλή τιμή για Αγιωργήτικο.Θα ρωτήσω και θα σας ενημερώσω.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Λέω να φέρω ένα grand reserve απο ξυνόμαυρο για να δοκιμασουμε με κανά καλό ψητό. Εχει κανείς υπόψη του κανά καλό μαγαζί στην περιοχή? Κατι ξέρω στον Αγιο Κωνσταντίνο αλλά δε λέει να κυκλοφορούμε μετά την οινοποσία. :)

Μα ο πρόεδρος θα συμμετέχει στην οινοποσία. Καναν Αρη λέω να χώσουμε, θα του κεράσουμε και καμια σαμπανιέρα φραπέ και είναι εντάξει. :)

Ήπια χτες με τον ιταλικό θρίαμβο Ράμνιστα 2003 Κυρ-Γιάννη.

Ξινόμαυρο με έντονη γεύση.

Το πήρα μαζί με το Γιαννακοχώρι -αυτό θα το βάλω χέρι μάλλον το ΣΚ.

Προχθες/χθες, ηπιαμε μια Δρυοπη του Τσελεπου, καμμια σχεση με το Cabernet-Merlot του ιδιου...μετριο προς το καλο αλλα οχι και αξιομνημονευτο. Ο Δρυοφιλος :D του Παπαιωαννου που ειχα δοκιμασει πριν κανα-δυο χρονια ηταν καλυτερο. Αληθεια, γιατι κανεις δεν ανεφερε Παπαιωαννου; Εχει μερικες πολυ καλες προσπαθειες, ιδιως το Κτημα Παπαιωαννου (η καπως ετσι με μια περιεργη ασημενια σφραγιδα στο λαιμο του μπουκαλιου) ειναι αρκετα καλο για τα (κατω απο) 9Ε του.

Με βαλατε στον πειρασμο να παω να βρω το Γιανακοχωρι, αν δεν βγει καλο θα τ'ακουσετε κακομοιρα... :D:lol:

Λεω να βγω μια τσαρκα για κανενα καλο ξενο να φερω για το Σαββατο πριν τις εκλογες :lol:

Πρεπει να βαλομε μπουκαλια (οπως λεμε να βαλουμε χιλιομετρα στα σκι...) μια που ετοιμαζομαστε να ανοιξουμε παρακλαδι στο συλλογο (Ελληνικος Συλλογος Χιονοδρομουντων Ανεκπαιδευτων Τουριστων Οινοφιλων (ΕΣΧΑΤΟ) :lol::lol: ).

Η πολεμικη μας κραυγη:

Καλα κρασια!! (κατα το darka darka)...

Χρησιμοποιειται μολις ανοιξετε καινουριο μπουκαλι και το σερβιρετε, οπως επισης και οταν ξεκινατε να κατεβετε πιστα απο κοκινη και πανω, η πιστα που δεν εχετε ξανακατεβει, η στα απατητα!

Φιλικα

ΜακηςΜ

Πρεπει να βαλομε μπουκαλια (οπως λεμε να βαλουμε χιλιομετρα στα σκι...) μια που ετοιμαζομαστε να ανοιξουμε παρακλαδι στο συλλογο (Ελληνικος Συλλογος Χιονοδρομουντων Ανεκπαιδευτων Τουριστων Οινοφιλων (ΕΣΧΑΤΟ) :):) ).

Απαιχτο :):):lol:

Μακη το Γιαννακοχώρι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ;) Ξινόμαυρο με Μερλο... σουπερ. Μιλάμε για το 2003

Οντως το ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ 2004 (έχετε βρει και 2003;ατιμούλικα) είναι απο τα καλύτερα κρασιά που έχω δοκιμάσει.Απο την άλλη το ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2003 (σκέτο ξινόμαυρο) της ιδία εταιρείας, μέτριο και προς τα κάτω.

Μάκη δεν έχεις δίκιο.Θεωρώ οτι το Δρυόπη (μαζί με το Αγιωργήτικο Μεγαπάνου 2003) είναι απο τα καλύτερα δείγματα της ποικιλίας.Ο παπαιωάννου, έχει βγάλει ενα καταπληκτικό Cabernet (κτήμα).

ξέρετε κάτι όμως παίδες;δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με λευκά.Και στα Καμμένα βούρλα , καθότι παραθαλάσσια, μάλλον απο ψαροταβέρνες θα έχει μπόλικες.Προτείνω λοιπόν (μπορείτε να το δοκιμάσετε και σπίτι σ ας για να μπείτε στο κλίμα) ψητές σαρδέλες, χόρτα άγρια και ενα Chardonnay του Σκούρα.

Με τα κόκκινα καλύτερα να ασχοληθούμε απο τ ον ε πόμενο χ ειμώνα με την έναρξη της νέας χιονοδρομικής σαιζόν.

Horace Walpole

Οντως το ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ 2004 (έχετε βρει και 2003;ατιμούλικα) είναι απο τα καλύτερα κρασιά που έχω δοκιμάσει.Απο την άλλη το ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2003 (σκέτο ξινόμαυρο) της ιδία εταιρείας, μέτριο και προς τα κάτω.

Μάκη δεν έχεις δίκιο.Θεωρώ οτι το Δρυόπη (μαζί με το Αγιωργήτικο Μεγαπάνου 2003) είναι απο τα καλύτερα δείγματα της ποικιλίας.Ο παπαιωάννου, έχει βγάλει ενα καταπληκτικό Cabernet (κτήμα).

ξέρετε κάτι όμως παίδες;δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με λευκά.Και στα Καμμένα βούρλα , καθότι παραθαλάσσια, μάλλον απο ψαροταβέρνες θα έχει μπόλικες.Προτείνω λοιπόν (μπορείτε να το δοκιμάσετε και σπίτι σ ας για να μπείτε στο κλίμα) ψητές σαρδέλες, χόρτα άγρια και ενα Chardonnay του Σκούρα.

Με τα κόκκινα καλύτερα να ασχοληθούμε απο τ ον ε πόμενο χ ειμώνα με την έναρξη της νέας χιονοδρομικής σαιζόν.

Για το Ραμνιστα συμφωνω, το (ακριβο)πληρωσα μια φορα στην Οινοπαθεια στο Χαλανδρι (εστιατοριο με αρκετα καλη Ελληνικη καβα) και δεν θα το ξανακανω.

Παιδια μην παιρνετε κατακαρδα η και προσωπικα τις εντυπωσεις του καθενος. Ειναι οπως μαθει κανεις, το'χω ξαναπει. Εγω εμαθα με Cabernet Sauvignon και προχωρησα με Merlot οποτε οι βασεις μου απο κει προερχονται. Ειναι φυσικο να μην μου φτανει το Αγιωργητικο γιατι παει μεν προς τα εκει (και το ξινομαυρο περισσοτερο) αλλα δεν ειναι η ιδια ποικιλια! Δεν νομιζω οτι εχω τα φοντα να κρινω την καθε ποικιλια ανεξαρτητα ως προς τα δικα της προτερηματα για να πω οτι το ταδε ειναι κορυφαιο, ισως με τον καιρο να μπορεσω να το κανω ανεξαρτητα. Προς το παρον, απλως ιεραρχω τα κρασια που εχω δοκιμασει και πανω πανω ειναι διαφορες προσπαθειες σε Cabernet Sauvignon.

Εχουσιν γνωση οι φύλακες κυρ-Κωστάκη. Υπάρχει και λευκό για το Καμμένο Βούρλο. ;)

Εμενα ουτε τα ψαρια μ'αρεσουν, ουτε τα χορτα! :) Και επειδη οπως εμαθα στην Καλιφορνια, μας ειχαν πλημμυρησει με ασπρα με φρουτωδη και ανθωδη επιγευση (μπλιαχχχ :) ) στα λευκα εμεινα σκραπας :lol: .

Μ'αρεσουν τα Ελληνικα λευκα καλυτερα απο τα περισσοτερα Καλιφορνεζικα (εκτος απο κατι Sauvignon Blanc και Fume Blanc τα οποια παιζουν καλα για τα γουστα μου) λογω του οτι δεν το παρακανουν με τα ανθη και τα φρουτα.

Οπως ειχε πει καποιος σε ενα wine-tasting room στην Ναπα για καποιο ασπρο που δοκιμαζε:

This wine is full of fruits and nuts for nuts and fruits! :):)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μα ο πρόεδρος θα συμμετέχει στην οινοποσία. Καναν Αρη λέω να χώσουμε
Τα έχετε βάλει με τους προέδρους ?

Έχετε κάτι στο κεφάλι σας ? εκτός από πονοκέφαλο με τόσο κρασί που έχετε πιεί...

Χτες στη συνάντηση πάντως ήπιαμε Χατζημιχάλη Ερυθρό 2003, Cabernet , syrah και 2 ακόμα ποικιλίες που μου διαφεύγουν, ωραίο και σχετικά ελαφρύ.

Μια που ανοιξε και η συζήτηση για λευκά στα οποία έχω μαύρα μεσάνυχτα για προτείνετε ετικέτες τώρα που ανεβαίνει ο υδραργυρος.

Απο μοσχοφίλερο μαντίνεια τσελεπού, κτήμα Σπυρόπουλου.Απο Chardonnay Σκούρα.Αρχισε με αυτά και συνεχίζουμε.

Horace Walpole

να σου αφησω μια νταμιζανα στη σηραγγα απο χυμα φιλερι με τσιπουριτη το οποιο διατηρειται σε βαγενι ??/ λολ

κορυφαιο κοκκινο ειναι το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ απο το Αμυνταιο (και λιγο ακριβουτσικο .. λιγο πανω απο 20€)

απο λευκα κορυφαια ειναι το ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ και το ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

φυσικα παντα εξαρταται και η χρονια του κρασιου που πινουμε .. 2000 φοβερη χρονια!

Χτες στη συνάντηση πάντως ήπιαμε Χατζημιχάλη Ερυθρό 2003, Cabernet , syrah και 2 ακόμα ποικιλίες που μου διαφεύγουν, ωραίο και σχετικά ελαφρύ
Ήπιαμε και ένα χύμα που δεν πινόταν, σκέτο ξύδι. Βέβαια μετά την πρώτη γουλιά το αφήσαμε και απολαύσαμε τις επιλογές του Στάθη και του Στέφανου :blink: .

Καλα ε μας εχετε μεθυσει ολους

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΛΟΦΡΟΝΕΣ:το επόμενο σάβατο μαζί με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ'' θα διανεμηθεί και ενας τόμος 164 σελίδων με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το κρασί.καλό είναι να το προμηθευτούμε νομίζω.

Horace Walpole

Στάνταρ... :lol:

Ti λεει, τι ήπιαμε το ΣΚ?

Κωστάκη τι θα γίνει θα κατεβάσει η φραξια μας κανένα υποψήφιο με αυτους τους ταλαίπωρους? :P

Μπα, απο την συμμετοχή που βλέπω σ το thread νομίζω οτι είμαστε χαμένοι απο χέρι! :)

Το σ/κ δοκίμασα δύο κρασιά.Το ένα ήταν το κτήμα Παπαιωάννου (αγιωργήτικο) και ήταν μέτριο προς τα κάτω παρά την τιμή του.Το άλλο όμως ήταν ενα Cabernet Sauvignon του Φράγκου, το οποίο ήταν μούρλια.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Horace Walpole