Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
batucada

Οἶνος Εὐφραίνει Καρδίαν Χιονοδρόμου!

Recommended Posts

Χθες το βραδυ, μαζι με κατι φιλοξενουμενους, ηπιαμε ενα Γιαννακοχωρι '04 και μια Παραγκα του κυρ Γιαννη.

Το Γιαννακοχωρι απλα εξαιρετικο!!!... :):):) Θα ηθελα να ηξερα πως θα ηταν με μερικα χρονια ακομη σωστη παλαιωση στο μπουκαλι... :)

Η Παραγκα...ενω ξεκινησε καλα (ηταν η δευτερη μποτιλια, οποτε δεν ειχαμε καιρο να την αφησουμε να αναπνευσει), μολις αρχισε να αναπνεει απεκτησε μια κακη επιγευση :):(:( . Κριμα, γιατι στο εμπα του ηταν πολλα υποσχομενο απο γευση...

Ξερει κανεις καμμια καβα με ποικιλια κρασιων στην Αθηνα;

Φιλικα

ΜακηςΜ

Νομίζω οτι η πλέον συμφέρουσα λύση για αγορά κρασιών στην Αθήνα είναι οι μεγάλες αλυσίδες και ειδικότερα το ΑΒ και το καρφουρ.Οι κάβες οι εξειδικευμένες μπορεί να έχουνε και κανένα επιπλέον κρασί μικρού παραγωγού αλλά ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους.(κανένας παραγωγός δεν δικαιολογείται να χρεώνει πάνω απο 15 ευρώ το μπουκάλι με τις τρέχουσες τιμές πρώτης ύλης άσχετα απο τ ην επένδυση που έχει κάνει).

Για να μην ξεχνάμε και το σκι πάντως, νομίζω οτι είναι πολύ καλή ιδέα του χ ρόνου να οργανώσουμε μια χιονοδρομική-γευσιγνωστική εκδρομή.Οι χώρες που προσφέρονται είναι Ιταλία-Γαλλία-Βουλγαρία.Αν και 4-5 φορές που έχω πάει γαλλία, πάλι ιταλικά κρασιά έπινα.Σταματάω σε ενα Auto-grill στην Bologna (μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο) που έχει ενα σουπερ-μαρκετ ιταλικών προιόντων πολύ ενημερωμένο, παίρνω καμιά 15αρια μπουκάλια και συνεχίζω ακάθεκτος.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Χθες άνοιξα το Grand Reserve Ναουσα 1999 του Μπουτάρη. Καθαρό ξυνόμαυρο. Ειναι απο τα κρασία που πρέπει να δοκιμάσουμε. Αν καταφέρω και βρω αλλη μποτίλια, θα είναι μια απο τις δύο που θα κατεβάσω στην ΓΣ. :)

Τελικά τι έγινε η μεγάλη οινοσυνάντηση Στάθη-Κώστα ?

Δοκιμάσατε κάτι special?

Ναι, Στέφανε έγινε. Και μάλιστα τα δύο πιο ωραία κρασιά τα έφερε ο kostakiskal...αν είχε έρθει κιόλας...γιατί είχε μείνει στο Καιμάκ από το ski-test...

Koίτα Στέφανε, βασικά φέραμε και εγώ και ο ΜακηςΜ κρασιά στην συνάντηση, αλλά αυτά που έφερε ο Κωστάκης ήταν άπιαστα, σχεδόν ονειρικά. :)

Μόνο εσύ έλλειπες απο την "παρέα". :lol:

Το σπέσιαλ που δοκιμάσαμε ήταν το "Γη και Ουρανός" μιας μικρής οινοποιίας απο τη Βέροια. Απο παραγωγή 1000 φιαλών ένα καταπληκτικό ξινόμαυρο, λίγο φρέσκο μιας και ήταν του 2005 και ο παραγωγός συνιστά 5ετή παλαίωση.

Ευχαριστούμε τον batucada και τον MakiM για τα κρασιά που μας έφεραν. Προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω ποικιλίες κρασιών τη μια μετά την άλλη και να διαπιστώσω άμεσα τις διαφορές (όσο μπόρεσα βέβαια) με τη βοήθεια των ειδικών. Και του χρόνου παιδιά.

Ε οχι και του χρονου... :P Ολο και καποια δικαιολογια θα βρουμε να ανοιξουμε κανα μπουκαλι! :P

Το 'Γη και Ουρανος' οντως φανταστικο και ακομη περισσοτερο σαν νεο κρασι. Αξιζει να κινησουμε γη και ουρανο για να εξασφαλισουμε μερικες μποτιλιες :P:P

Απ' τα κρασια του Κωστακη ελειπε κατι...δεν το εχω σαφως προσδιορισει... :P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Απ' τα κρασια του Κωστακη ελειπε κατι...δεν το εχω σαφως προσδιορισει...
Είναι γιατί δεν το είδες το «κάτι»...γι' αυτό...

Απο όλα οσα δοκίμασα αν και δεν θυμάμε απο ετικέτες του kostakiskal ήταν τα πιο γευστικά μπορώ να πώ και το κυριότερο δεν χτύπησαν και στο κεφάλι :P

9-2-05020.jpg

Αυτο το "Γη και Ουρανός" ήταν μέλι βρε παιδί μου... αλλά εαν δε το πρόσεχες θα εβγαινες σε ταβλα απο το μαγαζί...

Πιο αέρινα κρασιά απο του ΚοστάκιςΚαλ δεν έχω ξαναδοκιμάσει παντα τετοια.

και στα δικα μας ,

εμεις που δεν δοκιμασαμε.... :rolleyes:

αν και η Ανθη ηταν εκει και με εκανε να ζηλευω...

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Το Σαββάτο δοκίμασα το πρώτο ροζέ του καλοκαιριού.Ακακίες Κυρ-Γιάννη.

Ελαφρύ αρωματικό.Απεριτιφ θα έλεγα.Καλό value for money με τα 6,50 ευρώ που κοστίζει.

Στα ροζε ήμουν κι εγώ Στέφανε. Δοκίμασα το Φιλοκτήτη και το Capricio, πολυ καλά ροζέ ελληνικά, με ιδιαίτερο άρωμα στο πρώτο. Θα το ξαναέπινα ευχαρίστως. Μολις παρέλαβα απο γνωστό μου οινολόγο που ζεί στην Ιταλία μια εξάδα κόκκινα Poliziano Roso di Montepulciano. Αυτος λέει οτι ειναι κορυφαίο κρασί, για να δούμε. :)

Επίσης μέσα στο ΣΚ έπαιξε ένα καταπληκτικό ελληνικό κόκκινο απο syrah kai cabernet sauvignon που τα "έσπασε" όλα. Δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα αλλά το απόγευμα θα σας πω την ετικέτα.

Το Μηδεν Αγαν που μου έφερε ο πρόεδρος (thanx Alex) το άνοιξα σε πολυ καλή στιγμή την Πέμπτη. Λοιπόν το κρασί έχει πολλά να δώσει και μπορεί να παλαιωθεί απ' ότι κατάλαβα. Αρκετές τανίνες, οχι ενοχλητικές, γεύσεις βατόμουρου και ώριμου κερασιού και λάστιχου (συχνα΄το συναντάω σε κρασιά της Νεμέας). Γενικά ένα πάρα πολυ καλό κρασί και ειδικά καλυτερο με το φαγητό. Tο εκτίμησαν πάρα πολύ και οι συνδαιτυμόνες (δηλαδή η Ισιδώρα) :P

Για τους ενδιαφερόμενους παίζει μια ποσότητα από Γη και Ουρανός που μπορώ να την τσιμπίσω. Οποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ΠΜ.

Oχι άλλα PM, δεν φτάνουν τα μπουκάλια :(

Λοιπόν για το Poliziano Roso di Montepulciano το κρασί παίζει σε άλλα ταμπλο...εντελώς. Γεμάτο κρασί με πολλά μαύρα ώριμα φρόυτα και πολυ γη, ελάχιστες τανίνες και μικρή επίγευση. Το τελευταίο μου είχε πει και ο γνωστός μου ότι είναι πολυ καλό κρασί και να μην με επιρεάσει στην βαθμολόγιση του η μικρή επίγευση. Σιγουρα εγώ δεν μπορώ ακόμα να βαθμολογίσω τέτοια κρασιά. Πραγματικά όμως κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Το κρασί περιέχει βασικά Σαντζιοβέζε και λιγο Μαλβαζια. Σημερα είδα και την βαθμολογία του 91+!!! :huh:

Τελικά εκείνο το Cabernet μαζί με Syrah δεν μας είπες τι ήτανε.Αλλά ρε μάγκες, δεν ξέρω, το καλοκαίρι δεν με προδιαθέτει ευνοικά για κόκκινο κρασί.Κανένα δροσερό λευκό συνοδεία θαλασσινών νομίζω είναι καλύτερα.

Παρεπιπτόντως δοκίμασα εχθες συνοδεία ψαριών, τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ 2006 της Γαιας Οινοποιητικής.Θα έλεγα απο τα καλυτερα λευκά για το συγκεκριμένο φαγητό.Αλήθεια, έχετε αγοράσει όλοι θερμόμετρα;χρειάζονται.

Επίσης ενα πολύ καλό λευκό είναι και η ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ 2006 του ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.Συνδυασμός ορεινού ροδίτη με suvignon blanc.ισως η πιο πετυχημένη οξύτητα που έχω δοκιμάσει εως σήμερα.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Και όσοι έρχεστε Καλάβρυτα απο Αθήνα να ξέρετε οτι στον δρόμο μετα το Διακοφτό έχει ενα καταπληκτικό οινοποιείο.Δεν θυμάμαι το όνομα του, αλλά οινοποιεί καποιοες ντόπιες ποικιλίες σε συνδυασμό με διεθνείς και κάνει παρα πολύ καλή δουλειά.Εχω δοκιμάσει κρασιά του στα Καλάβρυτα και είναι άπαιχτος ο τ ύπος.

Horace Walpole

Χτες με τον τελικό άνοιξα τον Χρυσοχόου του 2003.Άψογο με έντονη επίγευση.

Πήρα και ένα ροζε από τα ΑΒ το Μελιαστό του Σπυρόπουλου 2006. Μου άρεσε το χρώμα στο ράφι και είπα να το δοκιμάσω τις επόμενες ημέρες.

Εγω το σαβατοκύριακο λέω να ανοίξω εναν ΕΥΟΙΝΟ 2001 που κατάφερα και βρήκα εχθές.Είναι και αυτό ξινόμαυρο-merlot σε αναλογία 1 προς 1 όμως και με την μέθοδο της ξεχωριστής οινοποίησης.Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω τέτοιο κρασί και είμαι πολύ περίεργος.Θα σας πω λεπτομέρειες μεθαύριο.

Horace Walpole

Eπανέρχομαι, γιατί βλέπω μεγάλη ησυχία στο thread και ανησυχώ.Πηγαίνετε αύριο και αγοράστε ενα Αγιωργήτικο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2005.Εγω πήρα ήδη 10 μπουκαλάκια για την κάβα μου.Αναμένω κριτικές.(έχει και καλή τιμή).Το συγκεκριμένο όμως πήρε χρυσό μετάλιο στον Διεθνή διαγωνισμό θεσσαλονίκης 2007.

Horace Walpole

Λοιπόν έχει δίκιο ο Κωστάκης. Το πολυ καλό καμπερνέ με συρά που σας ανέφερα παραπάνω είναι απο το "Κτήμα Γεωργακόπουλου" το "Πυργος Περιστέρα" με καταγωγή τη Μεδενίτσα Φθιώτιδας. Το ξανααγόρασα προχθές, είναι τελικά μεγάλο κρασί. Δοκιμάστε οποσδήποτε και τα τρια του Καρυπίδη, τίποτα αλλο δεν σας λέω. Τα Γη και Ουρανός παραγγέλθηκαν και μόλις τα παραλάβω θα σας τα στείλω.

Κωστάκη ασε τα Αγιωργήτικα και ξεκίνα να πίνεις τα ξυνόμαυρα. :)

Επειδή batucada, μου τη ΄΄βγαίνεις΄΄ πολύ βορειοελλαδίτικα , ασε τα ξινόμαυρα και να πιείς ενα merlot πυργος ιουλία 2004 και θα με θυμηθείς. :angry:

και θέλω και εγω ΄΄γη και ουρανός΄΄!

Horace Walpole

Εχω δοκιμάσει Πυργο Ιουλία, είναι απο τα πολυ καλά κρασιά, αν και νομίζω ακριβούτσικο.

Ρε συ ασε τα αγιοργήτικα :angry:

Λοιπόν μερλο και ξινόμαυρο, ο αγαπημένος μου συνδιασμός...σήμερα. Εκτός απο το Γιαννακοχώρι ξέρετε κανα άλλο με αυτή τη σύνθεση?

Έαν το βρεις , ΕΥΟΙΝΟΣ 2001 του Μπουτάρη σε αναλογία 50-50 με ξεχωριστή οινοποίηση.Πολύ σουπερ!(αλλά σχετικά δυσεύρετο, αν και οι βορειοελλαδίτες είσαστε κοντά στην πηγή).Μου έχει κάνει εντύπωση όμως οτι στην ιστοσελιδα του Μπουτάρη, δ εν υπάρχει αυτό το κρασί.

Και να έχεις υπ'οψιν σου batu, οτι ενα καλό αγιωργήτικο τα βάζει κάτω όλα.

Horace Walpole