PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 5, 2015 Καλησπέρα κι από εμένα. Απ'ό,τι καταλαβαίνω το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο πιατάκι, αλλά συνολικά στην εκμάθηση του snowboard, αφού μιλάς και για την κατάβαση μετά. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο δάσκαλο για να σε βάλει στο άθλημα σωστά. Δεν είναι τόσο θέμα πίστας, όσο τεχνικής. Και ο δάσκαλος, μετά το "baby" σε μπλε πίστα θα σε βάλει. Θα κοστίσει λίγο στην αρχή, αλλά θα σου γλιτώσει πάρα πολύ χρόνο με τούμπες και πόνο, αξίζει σε κάθε περίπτωση. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted January 5, 2015 Υπέρ συμφωνώ στο να πάρεις δάσκαλο! Έκανα πέρυσι προσωπικά 4 μαθήματα και φέτος για να τα ξανά θυμηθώ έκανα άλλο ένα, και γενικά τα πιατακια σαν πιατακια είναι δύσκολα Από όσο μ έλεγε ο δάσκαλος ρίχνεις το βάρος πάντα μπροστά (που είναι και δεμένο το πόδι) και δεν πας ποτέ φλατ η μύτες η φτερνες Κάποιος πιο έμπειρος θα στα εξηγήσει καλυτερα Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 5, 2015 Μπορούμε να κάνουμε κουβέντα για οτιδήποτε σχετικό, αλλά δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο το topic. Οι moderators έχουν κάτι καλύτερο ίσως? Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted January 5, 2015 Συνέχισε... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mastoras007 209 Report post Posted January 5, 2015 ¨εχω κάνει μόνο 1 φορά στη ζωή μου πρίν λίγες μέρες και μου άρεσε πάρα πολύ.Πήρα δικό μου σανίδι μπότες δέστρες παντελονι μπουφάν. Πήγα αργά στο χιονοδρομικό κατα τη 13:00 οπότε δέν πρόλαβα να κάνω και πολλά Αυριο θα ξαναπάω αλλα δέν ξέρω κατα πόσο θέλω να δώσω αυτά που ζητάνε για δάσκαλο..εκτός άν βρώ κάποιον να κάνουμε μαζί εκει τυχαίο..υπάρχε τέτοια περίπτωση? Με βοηθησαν γενικά διάφοροι λίγο λίγο ο καθε ένας απο μία μικρή συμβουλή θα τα ανέβω τα πιατάκια δέν παίζει να τα παρατήσω..δέν είχε και κανένα με σανίδι, όλοι με σκι ήταν, όσοι κάναν σανίδι ανέβαιναν στα 2θέσια Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted January 5, 2015 ¨εχω κάνει μόνο 1 φορά στη ζωή μου πρίν λίγες μέρες και μου άρεσε πάρα πολύ.Πήρα δικό μου σανίδι μπότες δέστρες παντελονι μπουφάν. Πήγα αργά στο χιονοδρομικό κατα τη 13:00 οπότε δέν πρόλαβα να κάνω και πολλά Αυριο θα ξαναπάω αλλα δέν ξέρω κατα πόσο θέλω να δώσω αυτά που ζητάνε για δάσκαλο..εκτός άν βρώ κάποιον να κάνουμε μαζί εκει τυχαίο..υπάρχε τέτοια περίπτωση? Με βοηθησαν γενικά διάφοροι λίγο λίγο ο καθε ένας απο μία μικρή συμβουλή θα τα ανέβω τα πιατάκια δέν παίζει να τα παρατήσω..δέν είχε και κανένα με σανίδι, όλοι με σκι ήταν, όσοι κάναν σανίδι ανέβαιναν στα 2θέσια Φιλε συμβουλή μου μη τα λυπηθεις έστω και για ένα μάθημα που είναι το ελάχιστο Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
mastoras007 209 Report post Posted January 5, 2015 Αυριο θα πάω με φιλο γνώστη του αθλήματος για τα πρώτα βήματα.Θα δώ πώς θα πάει και θα πράξω. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 5, 2015 Σε παρακαλώ εκ μέρους του φίλου σου -γνώστη του αθλήματος- προσπάθησε να κάνεις ό,τι σου λέει κι ας πέφτεις! Βοήθησέ τον να σε βοηθήσει Φυσικά, συστήνω δάσκαλο σε κάθε περίπτωση, γιατί έχει μάθει πιο τυποποιημένα πράγματα που "πιάνουν" στους μαθητές και λογικά έχει τον τρόπο να εντοπίσει καλύτερα τα προβλήματα σε όσα κάνεις και τι να διορθώσεις. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 5, 2015 Φίλε πάρε δάσκαλο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted January 5, 2015 Και εγώ έχω χαλάσει λεφτά σε δάσκαλο. Τα μόνα που δεν λυπήθηκα. Επίσης βρες κάποιον που να βάζει τις φωνές Έτσι μαθαίνεις καλύτερα πιστεύω Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted January 5, 2015 Και εγώ έχω χαλάσει λεφτά σε δάσκαλο. Τα μόνα που δεν λυπήθηκα. Επίσης βρες κάποιον που να βάζει τις φωνές Έτσι μαθαίνεις καλύτερα πιστεύωΟ δικός σου μάλλον δε φώναζε [emoji14] 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted January 5, 2015 Ο δικός σου μάλλον δε φώναζε [emoji14]Αλήθεια είναι αυτό και μετά από ένα χρόνο βρήκα μια δασκάλα κιόλας και έφαγα το βρισιμο για τα καλά. Το αν φοβάμαι σε κάποια σημεία είναι δικό μου θέμα χαχαχαχα. 1 Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 6, 2015 μετά από ένα χρόνο βρήκα μια δασκάλα κιόλας και έφαγα το βρισιμο για τα καλά. 10 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted January 6, 2015 Κλαίω χαχαχαχαχα Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 6, 2015 Φίλε Mastoras, μην ξεχάσεις να διαβάσεις για το πιατάκι στο topic εδώ μέσα τι έχει γραφτεί, έχουν ειπωθεί αρκετά πράγματα. Στις προηγούμενες σελίδες δηλαδή. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
mastoras007 209 Report post Posted January 6, 2015 Καλησπέρα. Το θέμα με το πιατάκι το έλυσα πήγα στο Ελλατοχώρι και έχουν πάρα πολυ ευκολα πιατάκια σου δίνει χρόνο να το πιάσεις σωστά πρίν ξεκινήσει. Μπορώ να φρενάρω άνετα αλλα έχω θέμα στήν αλλαγή πλευράς regular-gufi κατέβαινα (στο τέλος) όλη την μεγάλη πίστα πηγαίνοντας πλαγιά-πλαγιά αλλα μονίμος στο resgular πήγαινα τέρμα δεξιά σταματούσα και μετά τέρμα αριστερά και πάλι απο την αρχή. Ειμαι πολυ ευχαριστημένος μόλις συνελθουν λίγο οι αρθρώσεις μου έφυγα! ΥΓ είχε πολυ πάγο...η σανίδα πλισίαζε της 90 μοίρες για να μπορέσω να φρενάρω Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 6, 2015 Τέλεια εξάσκηση για πιατάκι ειναι και ο Δίας στον Παρνασσό, αν δουλέυει όπως πέρσι. 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 7, 2015 Φίλε Mastoras, πέρα από το switch (αλλαγή του μπροστά ποδιού), το σημαντικό είναι να κάνεις εναλλάξ στροφές μύτη-φτέρνα με τη μια πλευρά (προσωπικά λειτουργώ καθαρά με το δεξί μπροστά, ελάχιστες φορές βάζω αριστερό, επειδή τυχαίνει να χρειαστεί). Η τεχνική του "φύλλου που πέφτει" (κινείσαι δηλαδή σταθερά στη μύτη ή στη φτέρνα με τραβέρσα όσο πάει και αλλάζεις απλά κατεύθυνση, με άλλο πόδι μπροστά κάθε φορά) είναι χρήσιμη για να συνηθίσεις τη φτέρνα ή τη μύτη, αλλά δεν σε πάει μακριά. Επικεντρώσου στην εναλλαγή των στροφών μόλις νιώσεις άνετα και με τις δύο ακμές (μύτη/φτέρνα), με το πόδι που σε βολεύει μπροστά αρχικά περισσότερο. Αν θέλεις να διατηρήσεις τη διπλή κατεύθυνση (αριστερό και δεξί μπροστά, χωρίς προτίμηση), δούλεψε και τα δύο. 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Arisdouk 2 Report post Posted January 7, 2015 Eδω ο λιφτιερης εχει και εκπαιδευτικο πιατακι χαχαχχα...Ο επιμενων νικα παντως! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 8, 2015 τετοιο "εκπαιδευτικο' πιατακι εχει σχεδον παντου στο εξωτερικο. Το χρησιμοποιουνε στις σχολες για μια πρωτη επαφη με τοπιατακι οπως ακριβως εκανε ο λιφτιερης Ενα μεγαλο λαθος που βλεπω και στο βιντεο αλλα και διαβαζω σε διαφορα site που δινουν οδηγιες ειναι να εισαι χαλαρος, και το βαρος στο μπροστα ποδι (το δεμενο) κλπ Το θεωρω ΛΑΘΟΣ κατα την πορεια πρεπει να εισαι χαλαρος, και το βαρος ισως και στα δυο ποδια το ιδιο κατανεμημενο αλλα με το που πιασεις το πιατακι στα χερια σου και το βαλεις οπως ο τυπος πανω, ή αναμεσα στα ποδια, τεντωνει το λαστιχο (αν μπροεις να το πεις ετσι) και μετα τραβαει σχετικα ΑΠΟΤΟΜΑ αν λοιπον σε αυτο το τραβηγμα εισαι χαλαρος με το βαρος μπροστα απλα θα πεσεις.... σκεφτειτε το αλλιως καθεσαι στο σανιδι με το ενα ποδι δεμενο, βαρος μπροστα, χαλαρος.... και ερχομαι εγω και σε τραβαω αποτομα απο το μπροστα χερι...δεν ειναι λογικο να πεσεις???? ή αν εισαι πανω σε ενα skateboard και ερθω και σε τραβηξω απο το χερι αν εισαι χαλαρος θα πεσεις θελει να κρατησεις λιγο αντισταση στην αρχη... δεν ξερω αν μπορω να το περιγραψω σωστα...αλλα πιστευω καταλαβαινουν οι φιλοι μας τι εννοω σαν να στεκεσαι ορθιος και σε τραβαω απο το χερι...τι θα κανεις για να μην πεσεις? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 8, 2015 να προσθεσω μια λεπτομερεια που δουλευει\\ παιρνεις το πιατακι εισαι δεξι ποδι μπροστα και με το πρωτο τραβηγμα η σανιδα τεινει να φυγει δεξια λογω της θεσης του πιατου πισω απο το δεξι ποδι... απλα σπρωχνεις το σχινακι δεξια με το μπποστινο χερι και ω του θαυματος η μυτη της σανιδας γυριζει αριστερα, ομοιως και για τους αριστερους. επισης δεν χρειαζεται να σκυβουμε παρα πολυ και δεν τραβαμε το σχοινακι με το χερι απλα αφηνουμε να μας τραβαει τα υπολοιπα τα ανελυσαν και παραπανω Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zoesb 2 Report post Posted January 22, 2017 Εδώ το λεει πολυ αναλυτικά ...θα το πρσπαθήσω κι εγώ την επόμενη φορα γιατι ματαια προσπαθουσα στο πιατάκι στα Καλάβρυτα Quote Share this post Link to post Share on other sites
mastoras007 209 Report post Posted January 22, 2017 σε γενικές γραμμές καλά ειναι να εχεις μια ιδέα τι και πώς πρεπει να εχεις το σώμα κτλ αλλά το αποτελεσμα θα το βρείς μονος σου πευτοντας ξανα και ξανά απλά να θυμάσαι τι εκανες λάθος και επεσες και να μην το ξανα κάνεις. Εγω θυμάμαι ποοσο πολυ κουραζόμουν και ταλαιποριόμουν στα πιατάκια οταν ειχα φτιάξει αυτο το θέμα τωρα το πάω ανετα απλά εχω το σώμα μου εντελος χαλαρό σε αντίθεση με παλια που σφιγγόμουν για να κρατήσω ισοροπία κτλ. κράτα χαλαρό το σώμα σου και το σανίδι ευθεία! δές και αυτο θα σε βοηθήσει για ποιο μετά που θα μάθεις το πιατάκι Quote Share this post Link to post Share on other sites