giannis_ch 352 Report post Posted January 11, 2013 Γιαννη σε αυτα βλεπεις αναλυτικα τι ΔΕΝ πρεπει να κανεις!!! Αφου Ολοι πεφτουν !!!Δεν ειδα κανεναν να το βγαζει... Παντως το συγκεκριμενο πιατακι στο βιντεο(αυτο που ειναι μακρυ και εχει την ραβδο που πρεπει να σπρωξεις για να φυγεις) που εχουμε και εμεις τετοια ειναι πιο δυσκολο απο το κλασικα πιατακια. Ειρωνικό ήταν, το έβαλα για να θυμηθούμε λίγο τους εαυτούς μας όταν πρωτοπηραμε πιατάκι Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
thesom21 5 Report post Posted March 1, 2014 Δεν ξερω για εσας,εγω κανω 3 χρονια snowboard και συρομενο baby lift δεν εχω παρει (μπριζολακι,αγκυρακι). Το εχω παρει απο φοβο.Εχω φαει τρελλες τουμπες. Προτιμω τον εναεριο διθεσιο. Ξερω πως ειναι μεγαλη ντροπη αλλα τα φοβαμαι παρα πολυ Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 1, 2014 Δεν ειναι δυσκολο... απλα προσπάθησε. Οταν τα καταφερεις θα γελας με το ποσο απλο τελικα ειναι. 2 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted March 1, 2014 Ε όχι και ντροπή το να μην παίρνεις πιατάκι! Απλά όσο δεν ασχολείσαι για να το μάθεις, περιορίζεις την δυνατότητα σου να απολαμβάνεις όλο το χιονοδρομικό. Θα σου πρότεινα μια μέρα να πάρεις το εναέριο συνδετικό Ερμής και μετά να λιώσεις στο πάνω κάτω στον καινούργιο Δία που είναι τέλειος για να μάθεις να χρησιμοποιείς συρόμενα λιφτ. 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 1, 2014 (edited) Ακριβώς, ο Δίας είναι ιδανικός. Ειδικά το σύστημα με το κορδόνι που έχει σου επιτρέπει να πάρεις τον χρόνο σου μέχρι να προσαρμόσεις το πιατάκι. Γενικά, στην αρχή ειδικά, προσπαθήστε να μένετε στο πλάι, σαν κάβουρες, και να μην πιάνετε αμέσως το παλούκι με τα δύο χέρια στο ίδιο σημείο, γιατί έτσι στρίβετε το σώμα, πιάνει η μπροστά ακμή και τέλος. Το ένα χέρι ψηλά (καλά, όχι σηκωμένο, απλά ευθεία ας πούμε), άντε το δεύτερο να στηρίζει χαμηλά. Η καμπούρα που κάνει το παλούκι πρέπει να έρχεται πλαγιαστά μπροστά σας, δεν κοιτάει κάτω όπως στους σκιέρ. Όλα αυτά στην αρχή, μέχρι να συνηθίσετε. Μετά ξεκινήστε τις... παραλλαγές... Υπάρχει και η μέθοδος "αρπάζω με το ένα χέρι, περνάω το πόδι από πάνω με μικρό πηδηματάκι και κάνω τα πρώτα μέτρα με το ένα πόδι", αλλά δεν το συνιστώ από την αρχή Edited March 1, 2014 by PhaethonF1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 2, 2014 Όταν πήρα πρώτη φορά πιατάκι πηγα με το πίσω πόδι λυμένο. Δυστυχώς επεσα και έτσι οπωε πάτησα με πόνεσε το γόνατο σαν να γυρίσε. Επειδη δεν ειχε παντ το σανιδι δεν μπορώ λυμένο το πίσω γιατί δεν μπορώ να έλεγχο το σανιδι και απο φόβο δεν πατάω κάτω χαχαχχα. Τεσπα. Μια μέρα που ήταν άδειο το καλαβρυτο μετα σπο 6 7 φορές μπόρεσα. Ολα εξάσκηση θέλουν. Εγω να κανω μια ερώτηση η αγκυρα είναι απότομη και δύσκολη? Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted March 2, 2014 Στα Καλάβρυτα ναι είναι. Και δύσκολο λιφτ να το πάρεις, αλλά και απότομο. Στον Δία στον Παρνασσό, όχι. Είναι αργό, με πολύ ήπια κλίση και το ηπιότερο ξεκίνημα αναβατήρα της οικουμένης. Και έχει εναλλάξ πιατάκια και άγκυρες για να κάνεις εξάσκηση στο λιφτ που θέλεις. Για αυτό λέω ότι είναι το τέλειο πεδίο για να μάθεις. 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 2, 2014 Στα Καλάβρυτα ναι είναι. Και δύσκολο λιφτ να το πάρεις, αλλά και απότομο. Στον Δία στον Παρνασσό, όχι. Είναι αργό, με πολύ ήπια κλίση και το ηπιότερο ξεκίνημα αναβατήρα της οικουμένης. Και έχει εναλλάξ πιατάκια και άγκυρες για να κάνεις εξάσκηση στο λιφτ που θέλεις. Για αυτό λέω ότι είναι το τέλειο πεδίο για να μάθεις. Επειδή δεν εχω την πολυτέλεια για παρανασσο τουλάχιστον φέτος Καλάβρυτα λες να μη το δοκιμάσω ακόμα ε? Να εξασκηθώ αρκετά με πιατάκι μονο? Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted March 2, 2014 Την πλαγιά μπορείς να την κατέβεις αν πέσεις στην μέση της ας πούμε; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 2, 2014 Την πλαγιά μπορείς να την κατέβεις αν πέσεις στην μέση της ας πούμε; Δεν το ξέρω αυτό γιατί δεν εχω κάνει εκει ποτέ. Και απο ότι καταλαβαίνω ισως να πρέπει να εξασκηθώ ακομα περισσότερο στα υπόλοιπα. Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 16, 2014 (edited) Φαντάζομαι πως ανεβαίνεις Στύγα. Αν μπορείς να κατέβεις την πίστα χωρίς πρόβλημα, δεν θα έχεις ούτε στην Άγκυρα. Απλά, το θέμα είναι, αν πέσεις, να κάνεις στην άκρη σχετικά γρήγορα, μιας και ακολουθούν και άλλοι από πίσω. Δεν θα έλεγα πως η Άγκυρα είναι δυσκολότερη από τα πιατάκια, την ίδια λογική έχουν. Δοκίμασε να ανέβεις καθημερινή, που θα έχει λιγότερο κόσμο (και μηδενική αναμονή). Έτσι, δεν θα έχεις θέματα ντροπής... μιας και μόνος σου θα είσαι και θα μπορείς να κάτσεις να το δουλέψεις μόνος σου όση ώρα θέλεις. Tip : Πήγαινε εκεί που έχει ένα χρωματιστό παλουκάκι, είναι το σημείο που η άγκυρα βρίσκεται στα χαμηλότερά της... τοποθετήσου σωστά. Η σανίδα να πατάει καλά, όχι στο περίπου. Να είσαι έτοιμος όταν πάρεις την άγκυρα να την περάσεις κάτω από τα πόδια σου και να ρίξεις το βάρος στο πίσω πόδι. Έτσι, ουσιαστικά το lift θα σε τραβάει και δεν θα χρειαστεί να βάλεις ιδιαίτερη δύναμη. Μείνει συγκεντρωμένος σε αυτό, δες και το βίντεο του Γιώργου (Liapos) που έβαλε λίγο πριν και θα ανέβεις μπαμ - μπαμ. Μπορείς να το κάνεις τόσο και με τα δυο πόδια δεμένα, όσο και με το μπροστά μόνο. Αν δεν έχεις το πίσω δεμένο, ουσιαστικά θα το βάλεις να βρίσκει στην δέστρα, από την κόντρα δεν θα σου φύγει από τη σανίδα. Επίσης, η άλλη άκρη της άγκυρας (όπως την κρατάς) θα μπορούσε να σε βοηθήσει να είσαι πάντα στη σωστή πορεία! Αν πηγαίνεις προς τις κολώνες ή προς τα έξω... απλά οδήγησε τον εαυτό σου εκεί που πρέπει! Easy... μετά από λίγο θα σου βγαίνει αυτόματα! Edited March 16, 2014 by Bjorg 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 17, 2014 Γιώργο respect. Σε ευχαριστώ πολύ Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted March 17, 2014 Είναι πολύ εύκολο και το πιατάκι και η άγκυρα, όσο δύσκολα και αν φαίνονται στην αρχή. Εγώ βέβαια πάω πάντα με και με το πίσω δεμένο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 17, 2014 Είναι πολύ εύκολο και το πιατάκι και η άγκυρα, όσο δύσκολα και αν φαίνονται στην αρχή. Εγώ βέβαια πάω πάντα με και με το πίσω δεμένο. Και εγω το πίσω πάντα δεμένο το έχω. Το εχω ξαναπεί. Λίγο ο φόβος απο τις ρήξεις χιαστου που εχω λιγο ο καλύτερος έλεγχος βολεύουν Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 17, 2014 Δεν θα πάθεις ρήξη χιαστού από τα πιατάκια και τις άγκυρες... κάτι τέτοια παθαίνουν οι σκιέρ αν είναι γκαντέμηδες αρκετά στο κατέβασμα από καρεκλάκι και μπλεχτεί το πέδιλό τους με του διπλανού. Τσουπ... πάει το γόνατο! Το snowboard δεν έχει τέτοια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 17, 2014 Δεν θα πάθεις ρήξη χιαστού από τα πιατάκια και τις άγκυρες... κάτι τέτοια παθαίνουν οι σκιέρ αν είναι γκαντέμηδες αρκετά στο κατέβασμα από καρεκλάκι και μπλεχτεί το πέδιλό τους με του διπλανού. Τσουπ... πάει το γόνατο! Το snowboard δεν έχει τέτοια. Γιώργο απο αντανακλαστικα θα πατήσω με το λυμένο και θα φύγει. Είμαι ο οιο γκαντέμης άνθρωπος στον κόσμο. Μοκις τελείωσε η αποθεραπεία στο ενα ποδι το έπαθα στο αλλο στο τρέξιμο. Φυλάω τα ρούχα μου να εχω τα μισά πλέον. Πηγα σε γιατρό και μου είπε τα καλύτερα για την κατάσταση μου τώρα αλλα σαν οργανισμός εχω μια προδιάθεση. Θα το παλέψουμε Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted March 18, 2014 μπορεις ομως να παθεις...ρηξη... προσαγωγου. ειδικα η αγκυρα του καλαβρυτου ειναι τρελο βασανιστηριο... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted March 18, 2014 Χα χα χα... καλό... :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted March 18, 2014 μπορεις ομως να παθεις...ρηξη... προσαγωγου. ειδικα η αγκυρα του καλαβρυτου ειναι τρελο βασανιστηριο... Απο την κόντρα και την ανηφόρα εννοείς? Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted March 18, 2014 Απο την κόντρα και την ανηφόρα εννοείς? τη μια ακρη της αγκυρας την περνας αναμεσα στα ποδια. και επειδη η επιφανεια του παλουκιου ειναι μικρη, σε τραβαει ουσιαστικα απο τον προσαγωγο του μπροστινου ποδιου. ε, ποσο να αντεξει... τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να αιτηθουμε αγκυρα με pads χαχα 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted March 18, 2014 Η άγκυρα στο Καϊμάκ πάντως μετά την 2η φορά βρίσκει κόκκαλο Sent from my SM-T310 using Tapatalk 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted March 18, 2014 τις προαλλες δοκιμασα τον Οδυσσεα στον Παρνασσο. παντα τον εβλεπα και ελεγα ασε καλυτερα. αν εξαιρεσεις την διπλη εκτόξευση στην αρχη (ανετα κανεις αλμα), μετα ειναι αρκετα ηπιος και λιγοτερο κουραστικος... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mastoras007 209 Report post Posted January 5, 2015 Καλησπέρα. Για να ανέβω το πιατάκι πρέπει να κοιτάω προς την μεριά του συρματοσχοινου? Αν είμαι δεξιός πώς θα γίνει αυτό αν πρέπει να είμαι απο την αριστερή μερια του συρματοσχοινου? Το ελευθερο πόδι πρέπει να πατάει απο την έξω μεριά της δέστρας η απο την μέσα? ανοιχτά τα πόδια διλαδή η κλειστά?Η πάνω στην δέστρα? Εγώ πατούσα πάνω στην δέστρα αλλά νομίζω οτι έτσι αν το κάνω πολλές φορές θα χαλάσω τα πιαστράκια απο την δέστρα γιατί τα πατούσα και τα λύγιζα πολύ με αποτέλεσμα να κάνει γωνία πάτα-ξαναπάτα, γωνία-ισιομα ξανα και ξανά θα κοπεί! Ηδη έκανε σιμάδι..ελπίζω να καταλάβατε ποιο σημείο της δέστρασ λέω, Το πλαστικό με τα δοντάκια Quote Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted January 5, 2015 (edited) http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=15726 Γειά σου και καλή αρχή! Παραπάνω βλέπεις το σχετικό θέμα με διάφορες συμβουλές. Για περισσότερα φαντάζομαι σε λίγο θα σε ενημερώσουν οι σχετικοί του αθλήματος. Edited January 5, 2015 by marizaki Quote Share this post Link to post Share on other sites
mastoras007 209 Report post Posted January 5, 2015 Ημουν στο χιονοδρομικο του περτουλιου αυτα τα πιατάκια ακόμα και τέρμα επάνω να πάς ειναι τραγικά μικρή ''πιστα για αρχάρειους'' ταλαιπωρείσαι 1 ωρα να ανέβεις και όταν ανέβεις φτάνεις σε ένα σημείο που η πίστα είναι απότομη για αρχάρειο και όταν την κατέβεις σε 2 λεπτά με τούμπες.. πάλι απο την αρχή..τόση κούραση για το τίποτα..μέχρι που αγανάκτησα και πήρα το 2θέσιο και πήγα πάνω και τήν κατέβηκα όλη με κάποιες τούμπες βαίβαια αλλα τουλάχιστον έπευτα σηκονόμουν και συνέχιζα ενώ στα πιατάκια τελειώνει πολύ γρήγορα μεχρι να πέσεις να σηκωθείς τέλειωσε η πίστα,αυτό δέν είναι εκμάθηση ταλαιπορεία σκέτη,λαχάνιασά τόσο πολύ..Αυριο θα πάω στο πύλιο η ελλατοχώρι ανάλογα το καιρό ελπίζω να έιναι καλύτερα και να έχει πραγματική πίστα για αρχάριους Quote Share this post Link to post Share on other sites