surmas 35 Report post Posted December 11, 2015 υπαρχει καποιος με τα συγκεκριμενα πεδιλα rossignol?θελω καποιες πληροφοριες οσο το δυνατον συντομοτερα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted December 11, 2015 Κάτι συγκεκριμένο θέλεις να ρωτήσεις? Δεν τα έχω οδηγήσει ποτέ, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα σχόλια Quote Share this post Link to post Share on other sites
surmas 35 Report post Posted December 11, 2015 ετοιμαζομαι να αγορασω το 1ο μου ζευγαρι πεδιλα και θελω να παρω κατι που θα ταιριαζει απολυτα στις αναγκες μου στο βουνο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted December 11, 2015 (edited) Οι οποίες Δημήτρη ειναι;; Επίπεδο; Συνήθειες στο βουνό; Sent from my iPhone using Tapatalk Edited December 11, 2015 by KonKan Quote Share this post Link to post Share on other sites
surmas 35 Report post Posted December 11, 2015 θα με χαρακτηριζα σαν advanced skier.κανω πιστα και οποτε ειναι εφικτο αναμεσα απο δεντρα και γενικα οτι απατητο βρω!προσπαθω επισης να μαθω να κανω μεγαλα αλματα απο φετος!το σκι μου ολα αυτα τα χρονια γινετα αποκλειστικα στην βουλγαρια.περισυ πλησιασα για 1η φορα τα 100km στο bansko αλλα νομιζω πως το στυλ μου οπως και της παρεας μου παει πιο πολυ στο να παιζουμε στο βουνο παρα στο να τρεχουμε Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 11, 2015 Καλως τον ! Ποσα περιπου μετρα αλματα θελεις να φτασεις να κανεις; 2 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted December 11, 2015 Για σου Δημιτρη και καλώς ηρθες !!! Και το τρεξιμο καλο ειναι :) Σην βουλγαρια ,για να πας εκτος πρεπει να γνωρίζεις το μερος πολυ καλα !! Τα σκι που ψάχνεις ειναι αποκλειστικά για εκτος ,νομιζω!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted December 11, 2015 Τον πέπε τον σταμάτησε τροχαία προχθές στο διπλό στην Βασιλίτσα γι' αυτό λέει και το τρέξιμο καλό είναι Fidelio το ρωτάς αυτό για να πάει σε κάτι πιο freestyle? από reviews που διάβασα πρόσφατα γιατί με ενδιαφέρει και εμένα το soul Τα Soul είναι λίγο πιο big mountain θα τα έλεγα χωρίς να έχουν το full rocker όμως για την ουαου πουδρα και είναι λίγο πιο σκληρά από τα sin. Δεν ξέρω αν βαράνε παλαμάκια στην πίστα αλλά προχθές μια χαρά τον έβλεπα τον μπροστινό μου με τα soul.Με τα sin all mountain περισσότερο, θα καρβάρεις πιστεύω και στην πίστα.Παραλίγο να τα φορέσω προχθές στην Βασίλο τα soul (γιάννη την άλλη φορά). Μια συμβουλή που μου έδωσε o Γιάννης και ο Χρήστος και την βρήκα σωστή σε λογική, είναι να μην τα τρυπήσω με ορειβατικές αν ποτέ αγοράσω soul. Και εφόσον σου αρέσει το freestyle Δημήτρη, ένας λόγος παραπάνω να τα έχεις για τα εκτός σου και τα αλματάκια σου. Ο Στάθης τα φοράει τα soul νομίζω, με ενδιαφέρει και εμένα η γνώμη άλλων για τα soul για 2ο ζευγάρι.Για να δεις τι επίπεδο είσαι από το 1-7 ρίξε μια ματιά στα βίντεο σε αυτό το νήμα 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
surmas 35 Report post Posted December 11, 2015 (edited) Αυτά που θέλω είναι τα sin 7. Απλά επειδή οι πληροφορίες είναι άπειρες, έχω μπερδευτεί λίγο. Fidello, όσον αφορά τα άλματα, δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το ύψος!! Σκέφτομαι να πάρω και δάσκαλο για freestyle μαθήματα φέτος. Edited December 11, 2015 by Χρήστος Λάππας Ελληνικά Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 11, 2015 Έχω τα soul και έχω τσουλησει 3-4 φορές με τα sin και είχα και 2 σεζόν τα προηγούμενα s3...πεδιλαρες είναι αλλα εξαρτάται το επίπεδο σου...δεν το παίζω εξπερτ αλλά τα σόουλ δεν κάνει τόσο για παγωμένη πιστα...οχι ότι δεν πάει αλλά δεν το θα το ευχαριστηθείς τόσο πολύ...τα sin είναι η χρυσή τομή αφού κάνουν τα πάντα και συμφέρουν!!!αν έχεις όμως ένα πιστοπεδιλο για τις παγωμένες μέρες χτυπα άφοβα το σοουλ7...τι ύψος έχεις? 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 11, 2015 Αυτά που θέλω είναι τα sin 7. Απλά επειδή οι πληροφορίες είναι άπειρες, έχω μπερδευτεί λίγο. Fidello, όσον αφορά τα άλματα, δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το ύψος!! Σκέφτομαι να πάρω και δάσκαλο για freestyle μαθήματα φέτος. Γιατι με το freestyle? Τι το θες το freestyle τώρα. Με μια 100άρα χιλιόμετρα στο νερό είσαι έτοιμος για Ski Jumping. Προτείνω λοιπον: Μοντελάκι για πολύ ψηλά άλματα και μακρυά: Θα χρειάστείς, φορμίτσα για άψογη αεροδυναμική: Κρανάκι για την κακιά στιγμή: Εγγραφή στην USA Ski Jumping Team: και είσαι ΕΤΟΙΜΟΣ: ... Καλως ήρθες φίλος! Καλές καταβάσεις! Το εννοώ ε! 8 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
surmas 35 Report post Posted December 11, 2015 Καλό το τρολάρισμα αλλά δεν με βοηθάς έτσι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
surmas 35 Report post Posted December 11, 2015 Και εννοείται δεν παρεξηγούμαι και γέλασα αρκετά με το post σου 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
surmas 35 Report post Posted December 11, 2015 Έχω τα soul και έχω τσουλησει 3-4 φορές με τα sin και είχα και 2 σεζόν τα προηγούμενα s3...πεδιλαρες είναι αλλα εξαρτάται το επίπεδο σου...δεν το παίζω εξπερτ αλλά τα σόουλ δεν κάνει τόσο για παγωμένη πιστα...οχι ότι δεν πάει αλλά δεν το θα το ευχαριστηθείς τόσο πολύ...τα sin είναι η χρυσή τομή αφού κάνουν τα πάντα και συμφέρουν!!!αν έχεις όμως ένα πιστοπεδιλο για τις παγωμένες μέρες χτυπα άφοβα το σοουλ7...τι ύψος έχεις? Το ύψος μου είναι 1.80. Έχω φάει τρελό σκάλωμα με τα sin 7, απλά έχω τις ενστάσεις μου όσον αφορά το πως θα ανταποκρίνονται στην πίστα και στο freestyle ski που θέλω να προσθέσω στο ρεπερτόριο μου από φέτος! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 11, 2015 Αν δεν κάνω λάθος, τα soul τα έχει και ο spider, ίσως μπορέσει να μας πει την γνώμη του. Στο στιλάκι των JJ δεν είναι όλα αυτά; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
surmas 35 Report post Posted December 11, 2015 Αν δεν κάνω λάθος, τα soul τα έχει και ο spider, ίσως μπορέσει να μας πει την γνώμη του. Στο στιλάκι των JJ δεν είναι όλα αυτά; Τα jj είναι 20 mm πιο φαρδιά από τα sin που θέλω, αλλά σε φιλοσοφία είναι πολύ κοντά, νομίζω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 11, 2015 Τα jj έχουν 5 διαστάσεις και είναι ποιο μαλακα και από τα 2 Rossi...αν πετύχεις παγωμένη πιστα τα μαχαίρια δεν σε κρατάνε καθόλου αν δεν έχεις πολύ καλή τεχνική...αν θέλεις αποκλειστικά φρισταιλ πέδιλο για πάρκο τότε καλύτερα να κοιτάξεις ένα ποιο μαλακό πέδιλο απ αυτά..τα ροσσι και τ αρμαντα είναι φριραιντ πέδιλα που κάνουν τα πάντα στο βουνό...ακομα και καρβινγκ 2 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted December 11, 2015 Ξερω πως δεν απαντώ σε κανενα σου ερώτημα φιλος αλλα εφόσον πρόκειται για το πρώτο κ μοναδικό μ πεδιλο, θα έπαιρνα ενα σκέτο πίστα, αντε λιγο πιο all around αλλα και πάλι με "στήσιμο" πίστας. Ταπεινή μου γνώμη παντα. Καλωσηρθες 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted December 11, 2015 ...Φανταστικό πεδιλάκι το έχω ευχαριστηθεί! Τα κάνει όλα σε πολύ καλό βαθμό,αλλά πάντα με εντυπωσιάζει η συμπεριφορά του στη πίστα.... σε οτιδήποτε άλλο δεν με έχει απογοητεύσει,πραγματικά fun factor!! Είχα και εγώ το δίλημμα για τα soul 7,αλλά αν σκεφτείς σε τι χιόνια κάνουμε το sin 7 τουλάχιστον εμένα με καλύπτει, ειδικά για one quiver ski στο εξωτερικό είναι ιδανικό!Έχω το πρώτο που βγήκε ΄13-΄14,τα καινούργια με το air tip λογικά θα είναι πιο super. Καλή σαιζόν να΄χουμε!! 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 12, 2015 Δεν το χα προσέξει ότι θα είναι το πρώτο σου σκι...φιλε συγνώμη αλλά το επίπεδο σου αποκλείεται να είναι τέτοιο που να δικαιολογεί τέτοιο πέδιλο...παρε ένα πέδιλο πίστας να φτιάξεις τεχνική, να τοποθετείς το σώμα σου σωστά και μετά άλματα κλπ...με τέτοια μυαλά ο τραυματισμός μου ακούγεται σίγουρος και είναι κρίμα...φιλικα Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted December 12, 2015 πω πω πω....μοναχοφάειδες αυτοί οι soul-άδες... Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 12, 2015 ...λεπον, λεπον. Κοίταξε από οτι γράφεις δεν έχεις δικά σου σκι, δεν είχες μάλλον ποτε. Συνεπως σε πρώτη φάση είναι άκυρο να πας σε μοντέλο της σειράς αυτής με specs για all-moutnain powder. Εφόσον σου αρέσει η Rossigniol θα σου πρότεινα να πας στα freestye μοντέλα της που προτείνονται για piste και μερικώς για off. Τέτοιο για παράδειγμα είναι το scratch. Τα σκι τα οποία έχεις σταμπάρει, το sin και το soul στα δικά σου πόδια θα είναι παντόφλες. Το scratch όμως θα σε βοηθήσει ουσιαστικά να ακολουθήσεις την φιλοσοφία που θες...βασικά θα σε βοηθήσουν να μάθεις σκι...Βέβαια το μοντέλο αυτό ο κατασκευαστής το δίνει για level advanced , τέλως πάντων τούτο δεν έχει και πολύ σημασία μπορεις να ξεκινήσεις και με αυτά μια χαρά αν υποθέσουμε οτι είσαι δυνατός με μπόλικη αρρώστια για το σκι. 5 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted December 12, 2015 θα μπορουσα να σου πω αναλυτικα για τα soul αλλα βαση των γραφομενων σου δεν υπαρχει λογος.θα συμφωνησω απολυτα με τον Χρηστο (fidelio) στην περιπτωση που θες να μαθεις σκι για παρκο. Στην περιπτωση που θες να μαθεις σκι γενικοτερα παρε ενα ζευγαρακι all around μεχρι 74 μεση το πολυ σε 1.70 και κατσε να δουλεψεις τεχνικη στη πιστα και εκτος αν εχει καλο χιονι γιατι αν δεν εχει καλο χιονι σκι δεν θα κανεις....Στη θεση σου θα χωριζα το σκι μου σε διαφορετικες μερες δλδ.. θα επαιρνα δυο ζευγαρια σκι ενα πιστας και ενα παρκαδικο και αλλες μερες θα ασχολιομουν να μαθω πραγματικο σκι (πιστας) και αλλες μερες παρκο. και υποψην οτι με το παρκαδικο μια χαρα πουδρα κανεις 3 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted December 12, 2015 (edited) Κοιταξε φιλε, σε οτι σου λενε οι Χρησταδες (skimad) και (Fidelio) καλο ειναι να ακουσεις την γνωμη του γιατι δεν ειναι οποιος οποιος και κατα δευτερον μεσα απο την εμεπιρια μου και την αμεριστη λατρεια μου προς τις ψυχες Soul 7 θα σου ελεγα οτι τα σκι αυτα εχουν κατασκευαστει για τελειως αλλη δουλεια απο αυτο που ζητας εσυ. Ολα ομως ειναι σχετικα διοτι αλλο σκι κανω εγω και αλλες οι ιδεες μου και η οπτικη γωνια που βλεπω την χιονοδρομια και αλλες μπορει να ειναι οι δικες σου!! Καλα ειναι τα Sin και τα Soul 7 αλλά ολα ξεκινανε και σταματανε σε σενα τον ιδιο και μην ξεχνας οτι το πεδιλο που θα διαλεξεις να φορεσεις θα πρεπει να σε βοηθησει να πας σε αλλο επιπεδο και οχι να κανεις πισωγυρισμα, κοινως θα σου ελεγα να παρεις αυτο που πραγματικα θα σου χρειαστει και οχι αυτο που μπορει να νομιζεις οτι σου κανει για διαφορους λογους, φυσικα ολα τα ανωτερω εχουν να κανουν με το τι σκι κανεις διοτι δεν σε ξερω, δεν σε εχω ξαναδει και καλο θα ηταν αν μπορεις να μας εβαζες ενα βιντεο σου να σε χαζευαμε διοτι μπορει να ξερεις κανταρια σκι και μεις να μην το εχουμε παρει μυρουδια... Αν βρεθοτμε στα βουνα ισως στα δωσω να τα κανεις μια γυροβολια να δεις περι τινος προκειτε. ΥΓ. Αδελφε μου εμιλησες? Edited December 12, 2015 by spider 5 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
surmas 35 Report post Posted December 12, 2015 Δεν το χα προσέξει ότι θα είναι το πρώτο σου σκι...φιλε συγνώμη αλλά το επίπεδο σου αποκλείεται να είναι τέτοιο που να δικαιολογεί τέτοιο πέδιλο...παρε ένα πέδιλο πίστας να φτιάξεις τεχνική, να τοποθετείς το σώμα σου σωστά και μετά άλματα κλπ...με τέτοια μυαλά ο τραυματισμός μου ακούγεται σίγουρος και είναι κρίμα...φιλικα τα τελευταια 5 χρονια βγαζω πανω απο 20 μερες στο βουνο καθε σαιζον.εχω δοκιμασει αρκετα διαφορετικα πεδιλα.οτι δεν ειχα αγορασει εως τωρα δικα μου ητανε καθαρα απο επιλογη ετσι ωστε να εξελιξω το σκι μου μεχρι ενα καλο σημειο για μενα,και να παρω κατι το οποιο θα ανταποκρινεται σε αυτα που ζηταω,Επισης θελω να σας ευχαριστησω ολους για την αμμεση ανταποκριση που δειχνετε στα ερωτηματα μου. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites