Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
vro

Χ.κ. Πηλίου 2015-2016

Recommended Posts

Ασε, μή ξύνεις πληγές...έχεις εικόνα;

Για λέγε...

Edited by Pant

Practice makes perfect

στις 1 δεν ανοιξε?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: 01/01/2016 09:00

Η απόπαγοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Έναρξη λειτουργίας στις 12.00

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Αυτό ξέρω κι εγώ.

Είχαν σχετική ανακοίνωση αργότερα.

Practice makes perfect

Άλλη μια θέση υπάρχει ακόμα................ σπέυσατε !!!!!!!!!!!!!!! :yes:thumbup:

www.zermatt.ch

ο διθέσιος μαλλον δεν θα δουλευει....

Για να ξέρουμε τι μας περιμένει: (20:00 λέει, τώρα εμφανίστηκε)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: 01/01/2016 20:00

Aνοιχτές Πίστες: Πυλώνες, Πανόραμα , Θέτις, Ιάσων, Φαλκονερα, Αρχαρίων (6/6) Ανοιχτοί Αναβατήρες: Π1, Π2 ,Π4, Π5 (4/5) Για το Π3 (Διπλό) θα υπάρξει ενημέρωση

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ (+30)2428089021

Αν δε δουλέψει το διπλό (βλάβη ; ) θα αναβιώσουν οι ουρές του '80.

Με πρόλαβες !

Edited by Pant

Practice makes perfect

Ας πάει κάποιος το θέμα σε 2015 - 2016!!!! Καλή χρονιά λέμε!!!!!!! Πήλιο, το βουνό των 4 εποχών!

carpe diem

Κρίμα...... πολλά τα χιλιόμετρα για τέτοιο ρίσκο..........................................................

• Like 2

www.zermatt.ch

Πω πω τι ημερα !!!!!

Αν εξαιρέσει κανεις τις ουρές στα λιφτ (15-20 λεπτά ),όλα τα αλλα τέλεια !!!!

Χιόνι φρέσκο και πολυ , μεσα κ εξω απο την πίστα ,πίστες πρώτη φορά τοσο καλα πατημενες ..!!!!

• Like 1

Το διθέσιο το δώσανε τελικά?

Εμάς αυτό μας κράτησε τελικά απ το να ανέβουμε διήμερο...

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Το χ/κ άνοιξε στις 9 με το μονοθέσιο και μετα το πολυ μια ωριτσα δώσανε και το διθέσιο .

Σημερα δούλευε ολο το βουνό .

• Like 1

Τα νέα τα πρόλαβε ο gvaf72, σκι δεν κάνουμε που δεν κάνουμε σήμερα, ας το αναλύσουμε λίγο.

Να σε κάψω Γιάννη μ’, να σ’ αλείψω μέλι λέει ο λαός.

Ετσι ήταν το Πήλιο χθες.

Το κάψιμο.

Η ενημέρωση made in Greece επαναλήφθηκε και χθες (και σήμερα όπως βλέπω την κάμερα
να δείχνει ηλιόλουστο χθεσινό πλάνο, ενώ έχει τουλάχιστον συννεφιά).

Μέχρι και τις 12:00 που το έκλεισα έδινε το 2πλο σε αναμονή, ενώ όπως έμαθα λειτούργησε από το πρωί.

Αυτό μπορεί να λειτούργησε ανασταλτικά για ορισμένους, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού. Και εξηγούμαι:

Αποφάσισα να ανέβω αργά, θεωρώντας πως κάποιοι πρωινοί θα είχαν φύγει.

Τα σημάδια φάνηκαν νωρίς, αρχίζοντας την ανάβαση από Βόλο, τραινάκια με χελώνες των εορτών και του
Σαββατοκύριακου σέρνονταν στη διαδρομή.Ευτυχώς που τα άλογα είναι πολλά και ορεξάτα. Στις 14:30 που έφτασα,
ακόμα και στο 3ο
parking η κατάσταση ήταν δύσκολη.

Πήξιμο, σταθμευμένα αυτοκίνητα στο δρόμο με αποτέλεσμα μένει χώρος για να περνά ένα αυτοκίνητο κλπ.
Να λές, αν κολλήσω εδώ, θα φύγω των Φώτων. Φτάνοντας στο δεύτερο, βρήκα μια θέση και σταμάτησα για αναγνώριση.
Ηδη κατέβαινε κόσμος. Ρωτάω να μάθω τι γίνεται πάνω, αν αξίζει να φορτωθώ και να πάω περπατώντας 500 μέτρα.

Ασε, δράμα, είμαι από το πρωί και κατέβηκα δύο φορές! ο ένας.

Χάλια φίλε, τέσσερεις φορές κατέβηκα όλη μέρα…(τυχερός αυτός).

Το έργο το είχα δει παλιά. Πως λέμε Βάκχος, 15 λεπτά ν’ ανέβεις 2 να κατέβεις και 30 ουρά; αυτό.

Ολοι απογοητευμένοι. Ιδίως όσοι είχαν έρθει από μακριά.

Είπα να γυρίσω πίσω αλλά πρώτη για φέτος, ήλιος, χιόνι τέλειο, δεν έλεγε να το παρατήσω.

Μη το κουράζω, τελικά με λίγη τύχη, είχε πάει τρεις η ώρα, έφτασα στο πάνω parking.

ok μία ώρα έμεινε, 1-2 βόλτες θα γίνουν.

Το μέλι.

Γρήγορο setup ,κούμπωμα μπότες δέστρες, και έφυγα κάτω για τη βάση του 2πλού λες και ξεκινούσα αγώνα.

Ζέσταμα μηδέν, χιονοστέριση 100, ενθουσιασμός 500 και παραλίγο η τούμπα της χρονιάς, ok το ΄σωσα, απλά το στυλ πήγε …

Στο ταμείο είχαν τελειώσει όλα, ρέστα, συνδετικά για την κάρτα…
Τα ρέστα δικά σου φίλε, για την πληροφορία της παράτασης λειτουργίας μέχρι 16:45.

Τρεισήμισι η ώρα, οι ουρές 10λεπτες, η ανάβαση 5λεπτη, κάτι θα γίνει.

Κορυφή με τα δύο μονά και καλή χρονιά.
Πράγματι πολύ καλό τριζάτο χιόνι, καλά πατήματα, πίστες ακόμα και μετά από τόσο κόσμο σε πολύ καλή κατάσταση.
Η αρχή του πανοράματος (πιατάκι Π4) ήταν χωραφάκι, αλλά είχε κι αλλού πορτοκαλιές.
Η διαδρομή ‘πυλώνες’ (κατά μήκος του Π1, 10-12μ πλάτος, εκεί που παίζεις με ομίχλη) άψογη και με λίγο κόσμο.
Μικρή και απότομη όσο πρέπει για ξεμούδιασμα και προσαρμογή. Τελικά 5-6 κατεβασιές γίνανε,
μετά το πρώτο ξεμούδιασμα ήταν απολαυστικά, προς τον Παγασητικό ήλιος και θάλασσα,
προς το Αιγαίο ψύχρα και λόγω σκιάς (είχε πάει τεσσεράμισι) είχε συνθήκες χαμηλού
contrast αλλά μηδέν ουρά.

Μετά το κλείσιμο, κατέβηκα στο ξενοδοχείο για καφέ, όπου όλα μαρτυρούσαν το τι έγινε από τους εκατοντάδες επισκέπτες της ημέρας.
Η ουρά για καφέ πριν ήταν ημίωρη και βάλε. Στις πέντε έγινε 10λεπτη.

Βγήκα έξω. Το ηλιοβασίλεμα αποζημίωνε επισκέπτες και χιονοδρόμους για την ταλαιπωρία.

Αρχισε να σκοτεινιάζει, ώρα για αναχώρηση. Η κατάβαση μέχρι το αυτοκίνητο (σχεδόν νυχτερινή)
έδωσε μια ακόμα δόση στον στερημένο χιονοδρόμο.
Στην επιστροφή η κίνηση αρκετή, αλλά ποιος βιάζονταν πλέον;

Στα Χάνια πολυκοσμία χιόνι και φώτα, θύμιζαν άλλες εποχές. Στην Πορταριά το ίδιο.

Κάπου εκεί, ένας καφές με θέα τα φώτα του Βόλου, έκλεισε το πολύ ωραίο απόγευμα μιας μέρας που έδειχνε τουλάχιστον αδιάφορη.

Είναι μοναδικό μέρος για σκι το Πήλιο. Αρκεί να έχει αρκετό χιόνι και λογικό κόσμο.

Τότε αξίζει να πάς και από μακριά. Για μένα, χθες δεν άξιζε. Θα υπάρξουν μέρες…

Ποτέ την Κυριακή.

Το μάθημα (δέυτερο) και πάθημα. Το είχα δει και πέρυσι το έργο σε άλλο μέρος.

Ποτέ ξανά 2η του χρόνου για σκι. Βγαίνουν όλοι να πάνε στα χιόνια. Και καλά κάνουν.

Θέλεις σκι και ηρεμία;
Πρωτοχρονιά παιδί μου. Εννιά το πρωί στο λιφτ. Σκέπτεσαι κάτι καλύτερο;

Αντε, και του χρόνου !! :)

Edited by Pant
  • Like 11

Practice makes perfect

Τελικά χάσαμε ή κερδίσαμε?.............. όπως ακριβώς το είπες ..... να σε κάψω Γιάννη μ΄ ........... (και με προφορά :thumbup: )

www.zermatt.ch

Ε ναι, ο ήχος είναι η μισή ομορφιά :D

Από Χαλκίδα όχι, δεν θα ξεκινούσα.

Practice makes perfect

Ανεβαίνοντας, πριν τα Χάνια

post-7080-0-23936400-1451823637_thumb.jpg

Parking-2, εκεί σταμάτησα και σκέφτηκα να γυρίσω πίσω.

post-7080-0-93643600-1451823678_thumb.jpg

Αναβατήρας Π2, ανεβαίνοντας.

post-7080-0-77703800-1451823769_thumb.jpg

Αναβατήρας Π1, και πίστα 'πυλώνες'

post-7080-0-65002600-1451823813_thumb.jpg

Αναβατήρας Π1, και πίστα 'πυλώνες' προς τα κάτω

post-7080-0-25549300-1451823912_thumb.jpg

Φτάνοντας στην κορυφή με τον Π1, αριστερά το τέρμα του διπλού Π3.

post-7080-0-96776100-1451823927_thumb.jpg

Η αρχή της πίστας 'πανόραμα' και δεξια το συρόμενο Π4. Στο βάθος το Αιγαίο.

post-7080-0-85574900-1451824061_thumb.jpg

Επίλογος... :)

post-7080-0-15013400-1451824241_thumb.jpg

• Like 25

Practice makes perfect

Δεν ξεχναω ουτε την καταγωγη μου αλλά ουτε το χιονοδρομικο που ξεκινησα και ανδρωθηκα, αλλά αυτο που ζησαμε με τον El Greco εχθες σαββατο δεν περιγραφετε με τιποτα ομως, απλα μονο να σας πω, οτι ειμασταν στο μοναδικο ταμειο για καρτες στις 09.40, τις πηραμε στα χερια μας στις 11.30 και αφου περιμεναμε στις ουρες καταφεραμε να κανουμε την πρωτη καταβαση μας στις 12.45 η οποια ειχε διαρκεια μολις 2 λεπτα και ξανα μανα 40 λεπτα αναμονη. Απο τις 14.00 μεχρι και τις 15.45 προλαβαμε και καναμε αλλες 8 κατεβασιες. Τα πραγματα στις πιστες ηταν μερικες φορες αυτοκτονικα, υπηρχε μια ανρχια ενα πραγμα, οσο για το πατημα των πιστων ηταν θα ελεγα καπως καλα (εχουμε καλομαθει στο πατημα των μεγαλων Χ.Κ.). Πραγματικα λυπαμαι που το λεω αλλά το χιονοδρομικο ειναι για κλαματα και οχι για γελια και κατα την ταπεινη μου αποψη θα επρεπε να κλεισει και να μεινει ανοιχτο μονο για τις αναγκες του ΕΟΣ Βολου μιας και οπως ειναι δεν μπορει να δεχθει σε καμμια περιπτωση ολο αυτο το λαο του σαββατου. Μου αρεσει που καποιοι απο δω μεσα ή και απο αλλου χωνουνε γκαζια στα Καλαβρυτα για τις αναμονες της Στυγας, χασατε χθες, η αναμονη στην Στυγα ειναι απλα γατακι μπροστα στα του Πηλιου!!! Πραγματικα λυπαμαι και μαλιστα η ολη κατασταση με εκανε να ξανασκεφτω παραααααα πολυ σοβαρα στο να το ξαναεπισκεφτω που δεν το νομιζω εκτος και αν τυχει καμμια καθημερινη αλλά απο Αθηνα δυσκολα πλεον θα ξαναγινει τετοια εξορμηση (επρεπε να γυρισω τους γονεις μου πισω στο Βολο λογω γιορτων). Ευχομαι να αλλαξει η κατασταση εκει αλλά δεν το βλεπω με τιποτα, δυστυχως!! :(

• Like 6

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Στο Πήλιο ξεκίνησα κι εγώ το σκι και ένας από τους λόγους που είχα σταματήσει, ήταν η κατάσταση στα χιονοδρομικά που περιέγραψε ο spider.

Αν δεν είχα τη δυνατότητα για καθημερινές, δεν θα ξεκινούσα ξανά σε καμία περίπτωση.

Όχι ότι θέλω να δικαιολογήσω αυτά που (δεν) γίνονται στο Πήλιο, αλλά το χθεσινό ήταν ειδική περίπτωση.

Ένα συνηθισμένο Σάββατο μετά τη μία που αρχίζουν να φεύγουν οι πρωινοί, κάνεις καλό σκι μέχρι τις τέσσερεις.

Για καθημερινή με ομίχλη … πόδια να έχεις.

Practice makes perfect

Δεν ξεχναω ουτε την καταγωγη μου αλλά ουτε το χιονοδρομικο που ξεκινησα και ανδρωθηκα, αλλά αυτο που ζησαμε με τον El Greco εχθες σαββατο δεν περιγραφετε με τιποτα ομως, απλα μονο να σας πω, οτι ειμασταν στο μοναδικο ταμειο για καρτες στις 09.40, τις πηραμε στα χερια μας στις 11.30 και αφου περιμεναμε στις ουρες καταφεραμε να κανουμε την πρωτη καταβαση μας στις 12.45 η οποια ειχε διαρκεια μολις 2 λεπτα και ξανα μανα 40 λεπτα αναμονη. Απο τις 14.00 μεχρι και τις 15.45 προλαβαμε και καναμε αλλες 8 κατεβασιες. Τα πραγματα στις πιστες ηταν μερικες φορες αυτοκτονικα, υπηρχε μια ανρχια ενα πραγμα, οσο για το πατημα των πιστων ηταν θα ελεγα καπως καλα (εχουμε καλομαθει στο πατημα των μεγαλων Χ.Κ.). Πραγματικα λυπαμαι που το λεω αλλά το χιονοδρομικο ειναι για κλαματα και οχι για γελια και κατα την ταπεινη μου αποψη θα επρεπε να κλεισει και να μεινει ανοιχτο μονο για τις αναγκες του ΕΟΣ Βολου μιας και οπως ειναι δεν μπορει να δεχθει σε καμμια περιπτωση ολο αυτο το λαο του σαββατου. Μου αρεσει που καποιοι απο δω μεσα ή και απο αλλου χωνουνε γκαζια στα Καλαβρυτα για τις αναμονες της Στυγας, χασατε χθες, η αναμονη στην Στυγα ειναι απλα γατακι μπροστα στα του Πηλιου!!! Πραγματικα λυπαμαι και μαλιστα η ολη κατασταση με εκανε να ξανασκεφτω παραααααα πολυ σοβαρα στο να το ξαναεπισκεφτω που δεν το νομιζω εκτος και αν τυχει καμμια καθημερινη αλλά απο Αθηνα δυσκολα πλεον θα ξαναγινει τετοια εξορμηση (επρεπε να γυρισω τους γονεις μου πισω στο Βολο λογω γιορτων). Ευχομαι να αλλαξει η κατασταση εκει αλλά δεν το βλεπω με τιποτα, δυστυχως!! :(

Σταθη πες μου οτι δεν το περιμενες; καλη χρονια

Και ποιός σου είπε να πας στο Πήλιο για σκι με τον El Greco ρε μάστορα; Καλά να πάθετε γιατί νομίζατε ότι θα φάτε το βουνό μόνοι σας... Εδώ γινόταν ο κακός χαμός και σε αυτά που δεν είχαν χιόνι.

• Like 2

9-2-05020.jpg

Βρε παιδια δεν ειπα οτι δεν περιμενα να εχει κοσμο μιας και ηταν το πιο ευνοημενο Χ.Κ. αλλά γυρισα τους γονεις μου πισω στο Βολο μετα απο τις διακοπες τους σε μενα στην Αθηνα οποτε ειχα πρωτιστως λογο στο να παω στον Βολο.

Δεν μπορει ρε παιδια σε ενα ολοκληρο χιονοδρομικο κεντρο να λειτουργει ενα και μονο ταμειο, δεν μπορει το διπλο να ανοιγει στις 10.30 και το μοναδικο πιατακι στις 11. Δε μπορει να λενε οτι στα μονα καρεκλακια καθε δυο γεματα αφηνουμε ενα ελευθερο, με ολα αυτα χωρις να τα ξερουμε απο πριν τι θελατε να σας γραψω, οτι ολα ηταν αγγελικα φτιαγμεενα στο να δουλεψει το βουνο?

Τεσπα εστω και αυτες οι λιγες κατεβασιες που καναμε με τον EL ηταν ομορφες και περασαμε ωραια :) !!!

• Like 4

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

απο οτι εχω καταλάβει φετος δουλευουν με ενα εργολαβικο ρατρακ που πρεπει να τα κανει όλα.

τουλάχιστον να εχουν καλο στρωσιμο και να δουλευουν μόνιμα το 2πλο και το συρωμενο, αυτα και μονο θα ηταν πολυ ικανοποιητικά.

για το ταμειο ,γιορτες και σ/κ τι να πω...

Πάντως προχθές στο κλείσιμο, είδα δύο ρατράκ να πατάνε.

Practice makes perfect

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. nightwisher
      nightwisher
      (43 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,139
    • Total Posts
      460,541
  • Member Statistics

• Total Members
      8,722