Giannis90 2,282 Report post Posted December 21, 2016 (edited) Καλησπέρα σε όλους. Έχω μπει στην διαδικασία αναζήτησης ενός soft shell προκειμένου να αντικαταστήσει το fleece που φοράω μεταξύ ισοθερμικού και χιονοδρομικού μπουφάν. 60-70 ευρώ ταβάνι. Η αγορά στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ φτωχή. Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω από άλλα εγχώρια μαγαζιά (βλέπε Αθήνα), ή από εξωτερικό. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλές γιορτές! (Edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι θα ήθελα να έχει αφαιρούμενη κουκούλα.) Edited December 21, 2016 by Giannis90 1 Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 21, 2016 Τόσο πολύ κρυώνεις? Εγώ - όταν έχει σχετικά καλό καιρο (~ 0°C) κάνω μόνο με ένα softshell McKinley και ισοθερμικό από μέσα. Άμα κάνει κρύο άντε και κανα φλις. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 21, 2016 Σε αυτα τα λεφτα που ψαχνεις μονο κατι τετοιο....... http://gr.sportsdirect.com/karrimor-alpiniste-soft-shell-jacket-mens-443551?colcode=44355191 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted December 21, 2016 Κανε αμάνικο το fleece και θα έχεις το αποτέλεσμα που θες, η προσανατολίσου σε αγορά αμανικου-γιλεκου fleece.Το softsell ειναι η τελευταία μεμβράνη απέξω και δεν έχει χαρακτηριστικά για να σε κρατήσει ζεστό.Τα χαρακτηριστικά του ειναι η αντιανεμικοτητα η αδιαβοχοποιηση και η διαπνοη. 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
crs 477 Report post Posted December 21, 2016 ίσως να θες κάτι τέτοιο(δεν έχει κουκούλα) http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=2898 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 21, 2016 οτι λενε οι απο πανω...αμανικο φλισακι και εισαι κομπλε...το σοφτσελ χρειαζεται μονο καμια ανοιξιατικη μερα πανω απ ολα τ αλλα... 3 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted December 21, 2016 Το αμάνικο φλις και εμένα μου έχει κάτσει πολύ καλά Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted December 21, 2016 αμάνικο φλις for the win Στάλθηκε από το κινητό μου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted December 21, 2016 (edited) Για τσέκαρε και αυτό (λίγο πιο ακριβό): http://www.fifthelement.gr/el/men/men-clothing/men-clothing-soft-shell/ripcurl-hoody-bonded-zt-cfeox4-3481.html#.WFqzc3dh2Rs Edited December 21, 2016 by ashbury Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted December 21, 2016 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μπει στην διαδικασία αναζήτησης ενός soft shell προκειμένου να αντικαταστήσει το fleece που φοράω μεταξύ ισοθερμικού και χιονοδρομικού μπουφάν. 60-70 ευρώ ταβάνι. Η αγορά στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ φτωχή. Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω από άλλα εγχώρια μαγαζιά (βλέπε Αθήνα), ή από εξωτερικό. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλές γιορτές! (Edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι θα ήθελα να έχει αφαιρούμενη κουκούλα.) ειδα οτι 70 ταβανι αλλα ας προτεινω 2 με λιγα παραπανω χρηματα.... midlayer για μια ζωη.. https://www.sport-schuster.de/Kjus-Men-Caliente-Jacket.html?varID=092bf5faed44e511a175001b21bc4569 https://www.sport-schuster.de/Peak-Performance-Trigger-Zip-s.html?varID=f09551ac02c5e5119279001b21bc4569 ειναι σε εκπτωση και η τιμη ειναι χωμα σε σχεση με την ποιοτητα 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted December 21, 2016 Σας ευχαριστώ όλους. Πριν ξεκινήσω να τα κοιτάω ένα-ένα να σας πω λίγο το σκεπτικό μου με αφορμή και το post του panchristo. Μήπως δηλαδή το σκέφτομαι εγώ λάθος. Τόσο πολύ κρυώνεις? Εγώ - όταν έχει σχετικά καλό καιρο (~ 0°C) κάνω μόνο με ένα softshell McKinley και ισοθερμικό από μέσα. Άμα κάνει κρύο άντε και κανα φλις. Όχι, δεν είναι το ότι κρυώνω πολύ. Τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια η ένδυση μου είναι συγκεκριμένη. Ισοθερμικό, ένα fleece της McKinley και το μπουφάν από πάνω. Σε ζεστές μέρες βγάζω εντελώς το fleece και έχω μείνει και με το μπουφάν. Το πρόβλημα μου είναι ότι έχει τύχει σε ημέρες που φοράω το fleece να ιδρώνω αλλά η ημέρα να παραμένει κρύα ώστε να με αποτρέπει να βγάλω το fleece. Ανοίγω/κλείνω αεραγωγούς, το παλεύω έτσι. Η τεχνολογία soft shell δεν είναι περισσότερο διαπνέον συγκριτικά με το fleece το οποίο αν δεν κάνω λάθος δεν είναι καθόλου; Ουσιαστικά έτσι το σκέφτομαι. Να αντικαταστήσω το ενδιάμεσο layer με ενα softshell το οποίο ίσως στις καλές μέρες να μπορώ να το φοράω σκέτο με τα ισοθερμικά από κάτω και τις υπόλοιπες μέρες μαζί με το μπουφάν. Και πιο ελαφρύ είναι, θα αναπνέει καλύτερα συν την αδιαβροχοποίηση η οποία δεν με απασχολεί επί τις παρούσης γιατί θα φοριέται κάτω από το μπουφάν. Είμαι λάθος; Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted December 21, 2016 το σοφτσελλ δεν κανει για αυτη τη δουλεια...θες ενα midlayer σαν αυτα που σου προτεινα... το ακομα καλυτερο αλλα ξεφευγεις απο το μπατζετ σου ειναι midlayer με πουπουλα ....πολυ λεπτο ομως οχι σαν τα μπουφαν χοντρο... αυτα ομως παιζουν απο 125 και επανω.... με ενα τετοιο καθαρισες.... πουπουλα χηνας και αντε γεια το κρυο... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted December 21, 2016 το σοφτσελλ δεν κανει για αυτη τη δουλεια...θες ενα midlayer σαν αυτα που σου προτεινα... το ακομα καλυτερο αλλα ξεφευγεις απο το μπατζετ σου ειναι midlayer με πουπουλα ....πολυ λεπτο ομως οχι σαν τα μπουφαν χοντρο... αυτα ομως παιζουν απο 125 και επανω.... με ενα τετοιο καθαρισες.... πουπουλα χηνας και αντε γεια το κρυο... Ok, ευχαριστώ πολύ! Μου άρεσε αυτό της peak performance το οποίο έχει και καλή έκπτωση, θα καταφέρω πιστεύω να ανέβω λίγο ακόμα σε budget και να πάω σε κάτι τέτοιο. Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted December 21, 2016 Παρε το kjus η ετερια δεν παιζετε ,η τιμη για αυτη την ετερια ειναι τζάμπα ,εχω παρει της κόρης μου ενα midlayer kjus πούπουλο σε εκπτώσεις 250 ,ειναι φοβερό και το φοράει και σαν μπουφανακι,βλέπετε δεν κανει και κριό εδω 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 21, 2016 ειδα οτι 70 ταβανι αλλα ας προτεινω 2 με λιγα παραπανω χρηματα.... midlayer για μια ζωη.. https://www.sport-schuster.de/Kjus-Men-Caliente-Jacket.html?varID=092bf5faed44e511a175001b21bc4569 https://www.sport-schuster.de/Peak-Performance-Trigger-Zip-s.html?varID=f09551ac02c5e5119279001b21bc4569 ειναι σε εκπτωση και η τιμη ειναι χωμα σε σχεση με την ποιοτητα ωραιο σαιτ αυτο δεν το ηξερα!!!γιαννη εγω στο βουνο φοραω μονο αυτο https://www.sport-schuster.de/Odlo-Midlayer-1-2-zip-BIG-MOUNTAIN-M.html?varID=a64e7385cab9e4118881001b21bc4569και απο πανω τη μεμβρανη και ειμαι μια χαρα...δεν θελει πολλλα ρουχα το βουνο μονο σε πολυ πολυ κρυο... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 21, 2016 το σοφτσελλ δεν κανει για αυτη τη δουλεια...θες ενα midlayer σαν αυτα που σου προτεινα... το ακομα καλυτερο αλλα ξεφευγεις απο το μπατζετ σου ειναι midlayer με πουπουλα ....πολυ λεπτο ομως οχι σαν τα μπουφαν χοντρο... αυτα ομως παιζουν απο 125 και επανω.... με ενα τετοιο καθαρισες.... πουπουλα χηνας και αντε γεια το κρυο... Το πουπουλο στα Ελληνικα βουνα δεν ειναι κ τοσο καλο με την υγρασια που εχουμε..... Με 70 ευρω φιλε μου δυστυχως δεν μπορεις να τα εχεις ολα.... κ καλη διαπνοη και αδιαβροχοποιηση. Πρεπει να ανεβασεις το μπατζετ. Απο εκει κ περα ακου το σωμα σου. Αυτο θα σου πει τι ακριβως χρειαζεσαι, κ θα βρεις το ιδανικο σεταρισμα για τι να φορας. Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος, αρα το να σου πουμε τι να φορας ειναι εντελως ατοπο. Εγω π.χ. ειμαι παντα με δρομικο μπλουζακι κ μπουφαν.... αλλος βαζει ισοθερμικο, φλις, κ μπουφαν.... ειναι υποκειμενικο.... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted December 21, 2016 για midlayer γιαννη δες και κατι σε merino αν εχει καμια ortovox Στάλθηκε από το κινητό μου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted December 21, 2016 ωραιο σαιτ αυτο δεν το ηξερα!!!γιαννη εγω στο βουνο φοραω μονο αυτο https://www.sport-schuster.de/Odlo-Midlayer-1-2-zip-BIG-MOUNTAIN-M.html?varID=a64e7385cab9e4118881001b21bc4569και απο πανω τη μεμβρανη και ειμαι μια χαρα...δεν θελει πολλλα ρουχα το βουνο μονο σε πολυ πολυ κρυο... Χωρίς ισοθερμικά από κάτω; Μπα εγώ δεν παίζει να την παλεύω έτσι. Ιδρώνω σχετικά εύκολα οπότε το ισοθερμικό το χρειάζομαι για να αποβάλλει την υγρασία και να με προστατευτεί από το κρύο κατά την διάρκεια της δραστηριότητας. Ίσως αν είχα πιο τεχνικό μπουφάν.. Το βάζω στα υπόψιν όμως αυτό που μου έστειλες. Με 70 ευρω φιλε μου δυστυχως δεν μπορεις να τα εχεις ολα.... κ καλη διαπνοη και αδιαβροχοποιηση. Πρεπει να ανεβασεις το μπατζετ. Αδριαβοχοποίηση είπα παραπάνω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου απ΄την στιγμή που θα χρησιμοποιείται σαν mid-layer. Η διαπνοή είναι που με απασχολεί. για midlayer γιαννη δες και κατι σε merino αν εχει καμια ortovox Στάλθηκε από το κινητό μου... Τα είχα δει και στο παρελθόν αδερφάκο αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουν στη τιμή. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι, με κατατοπίσατε και με γλιτώσατε από λάθος αγορά. Έχω ψιλοκαταλήξει αλλά θα το ψάξω λίγο ακόμη. Αν είναι εύκολο ας αλλάξει κάποιος admin τον τίτλο του θέματος γιατί από soft shell κατέληξα σε mid-layer. My bad, sorry. 4 Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted December 22, 2016 Ισοθερμικο είναι...απλα δεν είναι φανελάκι...εχει μια επένδυση...κ εγώ ιδρώνω...δεν έχω κρυώσει ποτε ούτε στο καρεκλάκι... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 22, 2016 Χωρίς ισοθερμικά από κάτω; Μπα εγώ δεν παίζει να την παλεύω έτσι. Ιδρώνω σχετικά εύκολα οπότε το ισοθερμικό το χρειάζομαι για να αποβάλλει την υγρασία και να με προστατευτεί από το κρύο κατά την διάρκεια της δραστηριότητας. Ίσως αν είχα πιο τεχνικό μπουφάν.. Το βάζω στα υπόψιν όμως αυτό που μου έστειλες. Αδριαβοχοποίηση είπα παραπάνω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου απ΄την στιγμή που θα χρησιμοποιείται σαν mid-layer. Η διαπνοή είναι που με απασχολεί. Τα είχα δει και στο παρελθόν αδερφάκο αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουν στη τιμή. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι, με κατατοπίσατε και με γλιτώσατε από λάθος αγορά. Έχω ψιλοκαταλήξει αλλά θα το ψάξω λίγο ακόμη. Αν είναι εύκολο ας αλλάξει κάποιος admin τον τίτλο του θέματος γιατί από soft shell κατέληξα σε mid-layer. My bad, sorry. Αδιαβροχοποιηση κ διαπνοη πανε μαζι. Επισης καλο ειναι να κοιταξεις κ τη γενικοτερη χρηση καθε ρουχου κ οχι μονο για σκι...... Δλδ να παρεις κατι που ισως το χρειαστεις, σε βολεψει κ αλλου....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Κώστας Πολίτης 1,296 Report post Posted December 22, 2016 Αδριαβροχοποίηση και διαπνοή δεν πάνε μαζί. Μπορεί να έχουν διαφορετικές αποδόσεις πάνω σε ένα ρούχο ανάλογα τι θέλετε να κάνετε. Μην έχετε απαιτήσεις από την mckinley...είναι σαν να έχεις απαιτήσεις από ένα hyundai accent 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted December 22, 2016 Αδριαβροχοποίηση και διαπνοή δεν πάνε μαζί. Μπορεί να έχουν διαφορετικές αποδόσεις πάνω σε ένα ρούχο ανάλογα τι θέλετε να κάνετε. Μην έχετε απαιτήσεις από την mckinley...είναι σαν να έχεις απαιτήσεις από ένα hyundai accent αναλογως...στις καλες μαρκες γινεται πχ μπουφαν μεμβρανες 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 23, 2016 (edited) Αδριαβροχοποίηση και διαπνοή δεν πάνε μαζί. Μπορεί να έχουν διαφορετικές αποδόσεις πάνω σε ένα ρούχο ανάλογα τι θέλετε να κάνετε. Μην έχετε απαιτήσεις από την mckinley...είναι σαν να έχεις απαιτήσεις από ένα hyundai accent Καλά, μην το λες έτσι απλά θα πρέπει να πεις και τι χρονολογίας είναι το hyundai. Στα πρώτα ναι, στα τελευταία μια χαρά επιδόσεις αποδόσεις έχει για τα λεφτά του. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε έναν αντικειμενικό δείκτη μέτρησης του value for money. Άντε να υπολογίσεις το πόσο ανέχεσαι να μουσκέψεις (από ένα όχι καλά διαπνέον ρούχο π.χ. 60€), σε σχέση με 300-400+ ευρώ που ΔΕΝ έχεις να δώσεις για να μη μουσκεύεις με ένα Haglofs (όχι σαν της φωτό αυτό έχει 300), Arc' Teryx, Νorrona, Colmar κ.ά.... ή πόσο αξίζουν τα έξτρα λεφτά για κάτι ενδιάμεσα... Εκεί το ελαφρά υγρό McKinley soft shell με 5000 διαπνoή και μικρή αδιαβροχοποίηση που κόστισε 60 ευρώ είναι μέχρι στιγμής τα καλύτερα λεφτά που ξόδεψα ποτέ, ονειρευόμενος ότι κάποτε μπορεί να μου κάνει δώρο κάποιος ένα κορυφαίο goretex. Δεν έχει αεραγωγούς, και εγώ προσωπικά σπάνια φοράω κάτι από μέσα πέρα από το εφαρμοστό ισοθερμικό που αναδεικνύει την εύρωστη σιλουέτα μου....:-P Ανέχομαι να κρυώσω για λίγο στο λιφτάκι. Αλλά αυτά τα λέω εγώ. Εννοείται δεν θα το συνιστούσα για χειμωνιάτικο καιρό Αλπεων. Στο Ischgl πρόπερσι τέλος Μαρτίου όμως ήταν όπως στην Ελλάδα. Edited December 23, 2016 by panchristo 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites