vro 10,261 Report post Posted February 9, 2018 (edited) 640 ευρω ειναι ο καθαρος μισθος οσων προσληφθηκαν με το προγραμμα του οαεδ. Να υπενθυμησω οτι ηταν προγραμμα για μεγαλης ηλικιας μακροχρονια ανεργους 1+1 χρονο πενθημερο 12μηνη πληρης απασχοληση. Σαφεστατα πολυ καλυτερα απο το να εισαι εργολαβικος στον παρνασσο και εκτακτος στα καλαβρυτα. Edited February 9, 2018 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 16, 2018 Καλημέρα !! Τιχενει στης 25/02 να πάω Σελι,έχει αγγονες παλαίμαχοι ,μαλον θα πάω από την Παρασκευή ,μιπος θέλει καπιος από τα νότια να πάμε μαζί; Επιστροφή μετά τους αγγονες !! Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted February 16, 2018 pepe πάρε τηλ ... που θα μείνεις ; Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 16, 2018 Μου είπαν για ένα ξενοδοχείο στο χ.Σελι Share this post Link to post Share on other sites
kpapageo 58 Report post Posted February 16, 2018 Πώς είναι η κατάσταση φέτος στο χκ? Το σκέφτομαι για την Κυριακή. Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted February 16, 2018 (edited) Μολις γυρισε η κορη μου απο το Σελι μετα απο μια 5ημερη εκδρομη με το σχολειο της.Της εχω εμπιστοσυνη σ αυτα που μου μετεφερε γιατι εχει εμπειρια 8 χρονων στο σκι και στο βουνο.Το χιονι ηταν σε αριστη κατασταση ολη την ημερα .Δουλευε τις καθημερινες η κεντρικη και το λουκι ,ενω σημερα δωσανε καποια λιφτ στο Ασουρμπασι.Το συνδετικο δεν ειναι σε καλη κατασταση απ οτι καταλαβα.Γενικως και ειδικως περασανε τελεια! τι περιμενεις ...14χρονα !!! Να σας πωτην αληθεια ζηλεψα και θυμηθηκα τις δικες μου εκδρομες σαν πιτσιρικος ! web cam http://www.seli-ski.gr/lift/ Edited February 16, 2018 by leonidastria 11 Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted February 16, 2018 Θα σου πω αύριο. 2 carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted February 16, 2018 (edited) μπουχος σήμερα και μόνο λούκι μέχρι να φύγω εξαιτίας του έφαγα άσχημη τούμπα κι έφυγα στις 12 χιόνι έχει αλλά δυστυχώς την κεντρική δεν την είχαν πατημένη - είπαν ότι την κρατάνε για το ΣΚ Edited February 16, 2018 by jorge_ver 1 Share this post Link to post Share on other sites
kpapageo 58 Report post Posted February 16, 2018 Βγήκες καθόλου εκτός? Πώς ήταν? Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted February 17, 2018 μπουχος σήμερα και μόνο λούκι μέχρι να φύγω εξαιτίας του έφαγα άσχημη τούμπα κι έφυγα στις 12 χιόνι έχει αλλά δυστυχώς την κεντρική δεν την είχαν πατημένη - είπαν ότι την κρατάνε για το ΣΚ 1 carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted February 17, 2018 Δλδ αύριο πόσο χαλια;Κρίμα τον κόσμο που ανέβηκε. Παντού έτσι ήταν και στην έξοδο από το ενδιάμεσο σταθμό γεμάτο χόρτα και χώμα. Το λούκι τα ίδια 1 carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted February 17, 2018 Βγήκες καθόλου εκτός? Πώς ήταν? sorry αλλά δεν το είδα νωρίτερα βγήκα ελάχιστα λόγω υπερβολικά χαμηλής ορατότητας - βαρύ μου φάνηκε αλλά ας πουν καλύτερα αυτοί που πήγαν σήμερα Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted February 17, 2018 (edited) Δεν ειναι για εκτός. Πολύ χόρτο και βράχος Edited February 17, 2018 by Dim 1 carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted February 17, 2018 (edited) Δλδ αύριο πόσο χαλια;Κρίμα τον κόσμο που ανέβηκε. Παντού έτσι ήταν και στην έξοδο από το ενδιάμεσο σταθμό γεμάτο χόρτα και χώμα. Το λούκι τα ίδια -Ιωαννα ...ειχαν τετοια διαχωριστικα οι πατημενες πιστες αυτη την εβδομαδα που ησασταν στο Σελι? -Ναι μπαμπα ,αλλα προσεχαμε ! -Τι προσεχατε παιδι μου? -Προσεχαμε οταν τα πηδουσαμε μπαμπα !!! - Γατακια σας πηραξε το στρωσιμο στο Σελι. Edited February 18, 2018 by leonidastria 6 Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted February 18, 2018 χαχχαχχχχαχαχααχα Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted February 20, 2018 Την Κυριακή οι πίστες ήταν καλά πατημένες. Το χιόνι κράτησε μέχρι τις 3:00, λίγες πέτρες και με το χιόνι που πέφτει θα είναι καλύτερα. Αγαπημένο Σέλι από τα παλιά, μαζί με τα παιδιά. 2 Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted February 20, 2018 https://youtu.be/MjQ-TW4XnOI 7 Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted February 20, 2018 Όντως καμία σχέση με το Σάββατο. Να είμαστε δίκαιοι carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 21, 2018 Θελικα λόγο κακαιριας οι αγγονες από 25/02 θα γίνουν 18/03 ,όποτε αναβάλετε η επίσκεψη μου στο χκ Σελι Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted February 21, 2018 Θελικα λόγο κακαιριας οι αγγονες από 25/02 θα γίνουν 18/03 ,όποτε αναβάλετε η επίσκεψη μου στο χκ Σελι τζάμπα η σούπερ συντήρηση στα πέδιλα [emoji12][emoji12][emoji12] Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 21, 2018 Μπα ,αυτά δεν πάνε χαμένα σήμερα να δεις που μου ήρθαν και τα τελευτα κεριά (τα μιστικα . ) Αλοστε η άλλη ευδομαδα θα είναι για προπονιση 1 Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted February 26, 2018 Πήγα το ΣΚ 24-25 στο Σέλι για τους αγώνες των παιδιών και είπα να κάνω μερικές παρατηρήσεις. 1. Τελικά υπάρχει κανένα χιονοδρομικό στην Ελλάδα που να είναι χειροτερο από τον Παρνασσό; Είχα κακή εικόνα για το Σέλι, μάλλον γιατί υπολειτουργεί, αλλά είχα λάθος. Νόμιζα ότι ήταν μικρό αλλά ξανά είχα λάθος. Πολύ κρίμα για τους βορειοελλαδίτες που ένας τέτοιος παράδεισος, ούτε 100 χλμ απο τη Θεσσαλονίκη, έχει χιόνι 5 μέρες το χρόνο. Εγώ βέβαια το πέτυχα σαν κουραμπιέ και η χιονόπτωση συνεχίζεται. 2. Όσα (πολλά) χρόνια ανεβαίνω με αυτοκίνητο στα βουνά δεν έχω ξαναδεί τέτοια πανωλεθρία στο δρόμο όπως χθες το απόγευμα στη κατάβαση από το χιονοδρομικό. Ο πεντακάθαρος και αλατισμένος δρόμος το πρωί (και οι αγώνες φυσικά) ανέβασαν πλήθη που στην επιστροφή το απόγευμα τα βρήκαν πολύ σκούρα. Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει τόσα πολλά ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, τόσα τρακαρίσματα, τόσα αυτοκίνητα σε χαντάκια. Είδα τουλάχιστον τρία 4Χ4 να βρίσκονται σε χαντάκια ή τρακαρισμένα. Το ένα από αυτά που πήγαινε σιγά-σιγά μπροστά μου, σε ελαφρά κατηφόρα, σε άπλετο χώρο, έχασε τον έλεγχο και πήγε και καρφώθηκε σε ένα σταματημένο. Και είχε τόσο χώρο που μπόρεσα και πέρασα αριστερά τους και συνέχισα. Και με τις κουβέρτες είδα να γλυστράνε. Εγώ με τις αλυσίδες μια χαρά. Πολλοί βέβαια ήταν φανερό ότι δεν είχαν αλυσίδες. Πολλά αυτοκίνητα οδικής βοήθειας ανέβαιναν το ένα πίσω από το άλλο για να μαζέψουν τα τρακαρισμένα και να τραβήξουν άλλα από τα χαντάκια. Θα υπήρχε κόσμος που θα το ξενύχτησε. 3. Γνώρισα τον Σταύρο Πλατίτσα. Ζωντανή ιστορία της Ελληνικής χιονοδρομίας και του Σελίου. Ένας έφηβος 91 ετών με συμμετοχή σε αγώνες μέχρι και πέρυσι. Και ίσως και φέτος. 4. Πήγα για τους αγώνες των παιδιών και κάτι πρέπει να πω και για αυτούς. Ανοργανωσιά και ελλειψη σεβασμού σε ανθρώπους που οδήγησαν 5-6 ώρες για να βρεθούν στο Σέλι. Έλλειψη σεβασμού στα παιδιά που άφησαν το σχολείο τους την Παρασκευή για να βρεθούν στο Σέλι.Τη πρωτη μέρα οι αγώνες δεν έγιναν λόγω τεχνικών προβλημάτων του εξοπλισμού χρονομετρησης. Έτσι τουλάχιστον έλεγε το ράδιο αρβύλα γιατί επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε. Ευτυχώς είχε καλούτσικο καιρό και κάναμε σκι. Η πρωινή παγοποίηση των ψηλών λιφτ στο Αρσούμπαση πολύ γρήγορα αντιμετωπίστηκε. Η κυρία που χειριζόταν τον εξοπλισμό χρονομέτρησης των αγώνων, είχε άγνοια. Μπορώ να ισχυριστώ βάσιμα ότι αν τη δεύτερη μερα δεν ήταν μπροστά η (άσχετη) γυναίκα μου να τους πει "μηπως φταίει αυτό το καλώδιο που σας έπεσε;" μπορεί να μη γίνονταν ούτε τη δεύτερη μέρα αγώνες. Που ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση και με τα παιδιά να περιμένουν στη κορυφή αν θα δουλέψει το χρονόμετρο. Για άλλη μια φορά μας ξένισε το πολύχρωμο πλήθος των παιδιών και των γονιών, με το απέραντο άγχος για τη θέση και το χρόνο. Ευτυχώς ξένισε και την κόρη μου. Για μια ακόμη φορά θα πω ότι είναι πολύ κρίμα που δεν προσφέρουν οι σύλλογοι μια εναλλακτική πρόταση για παιδιά (και γονείς) που δεν τρελαίνονται με όλο αυτό το πανηγύρι. Μετά από αναμονή ωρών μετά το τέλος του αγώνα, τελικά αποφασίσαμε να φύγουμε πριν την υποτιθέμενη γιορτή της απονομής που δεν έλεγε να ξεκινήσει. Είχαμε πολύωρο ταξίδι μπροστά μας. Έφτασα σπίτι στις 11 το βράδυ. Αναρωτιέμαι τι ώρα ξεμπέρδεψαν αυτοί που έμειναν για την απονομή και θα έπεσαν πάνω στο χάος του παγωμένου δρόμου. 11 Share this post Link to post Share on other sites
flocon 674 Report post Posted February 26, 2018 Για μια ακόμη φορά θα πω ότι είναι πολύ κρίμα που δεν προσφέρουν οι σύλλογοι μια εναλλακτική πρόταση για παιδιά (και γονείς) που δεν τρελαίνονται με όλο αυτό το πανηγύρι. Είναι και το σκι ένα άθλημα όπου, στην Ελλάδα, στις μικρές ηλικίες έχουμε μόνο "πρωταθλητές" και όχι απλούς αθλητές; Κλείνω το off topic... 3 Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted February 26, 2018 (edited) Πήγα το ΣΚ 24-25 στο Σέλι για τους αγώνες των παιδιών και είπα να κάνω μερικές παρατηρήσεις. 1. Τελικά υπάρχει κανένα χιονοδρομικό στην Ελλάδα που να είναι χειροτερο από τον Παρνασσό; Είχα κακή εικόνα για το Σέλι, μάλλον γιατί υπολειτουργεί, αλλά είχα λάθος. Νόμιζα ότι ήταν μικρό αλλά ξανά είχα λάθος. Πολύ κρίμα για τους βορειοελλαδίτες που ένας τέτοιος παράδεισος, ούτε 100 χλμ απο τη Θεσσαλονίκη, έχει χιόνι 5 μέρες το χρόνο. Εγώ βέβαια το πέτυχα σαν κουραμπιέ και η χιονόπτωση συνεχίζεται. 2. Όσα (πολλά) χρόνια ανεβαίνω με αυτοκίνητο στα βουνά δεν έχω ξαναδεί τέτοια πανωλεθρία στο δρόμο όπως χθες το απόγευμα στη κατάβαση από το χιονοδρομικό. Ο πεντακάθαρος και αλατισμένος δρόμος το πρωί (και οι αγώνες φυσικά) ανέβασαν πλήθη που στην επιστροφή το απόγευμα τα βρήκαν πολύ σκούρα. Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει τόσα πολλά ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, τόσα τρακαρίσματα, τόσα αυτοκίνητα σε χαντάκια. Είδα τουλάχιστον τρία 4Χ4 να βρίσκονται σε χαντάκια ή τρακαρισμένα. Το ένα από αυτά που πήγαινε σιγά-σιγά μπροστά μου, σε ελαφρά κατηφόρα, σε άπλετο χώρο, έχασε τον έλεγχο και πήγε και καρφώθηκε σε ένα σταματημένο. Και είχε τόσο χώρο που μπόρεσα και πέρασα αριστερά τους και συνέχισα. Και με τις κουβέρτες είδα να γλυστράνε. Εγώ με τις αλυσίδες μια χαρά. Πολλοί βέβαια ήταν φανερό ότι δεν είχαν αλυσίδες. Πολλά αυτοκίνητα οδικής βοήθειας ανέβαιναν το ένα πίσω από το άλλο για να μαζέψουν τα τρακαρισμένα και να τραβήξουν άλλα από τα χαντάκια. Θα υπήρχε κόσμος που θα το ξενύχτησε. 3. Γνώρισα τον Σταύρο Πλατίτσα. Ζωντανή ιστορία της Ελληνικής χιονοδρομίας και του Σελίου. Ένας έφηβος 91 ετών με συμμετοχή σε αγώνες μέχρι και πέρυσι. Και ίσως και φέτος. 4. Πήγα για τους αγώνες των παιδιών και κάτι πρέπει να πω και για αυτούς. Ανοργανωσιά και ελλειψη σεβασμού σε ανθρώπους που οδήγησαν 5-6 ώρες για να βρεθούν στο Σέλι. Έλλειψη σεβασμού στα παιδιά που άφησαν το σχολείο τους την Παρασκευή για να βρεθούν στο Σέλι.Τη πρωτη μέρα οι αγώνες δεν έγιναν λόγω τεχνικών προβλημάτων του εξοπλισμού χρονομετρησης. Έτσι τουλάχιστον έλεγε το ράδιο αρβύλα γιατί επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε. Ευτυχώς είχε καλούτσικο καιρό και κάναμε σκι. Η πρωινή παγοποίηση των ψηλών λιφτ στο Αρσούμπαση πολύ γρήγορα αντιμετωπίστηκε. Η κυρία που χειριζόταν τον εξοπλισμό χρονομέτρησης των αγώνων, είχε άγνοια. Μπορώ να ισχυριστώ βάσιμα ότι αν τη δεύτερη μερα δεν ήταν μπροστά η (άσχετη) γυναίκα μου να τους πει "μηπως φταίει αυτό το καλώδιο που σας έπεσε;" μπορεί να μη γίνονταν ούτε τη δεύτερη μέρα αγώνες. Που ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση και με τα παιδιά να περιμένουν στη κορυφή αν θα δουλέψει το χρονόμετρο. Για άλλη μια φορά μας ξένισε το πολύχρωμο πλήθος των παιδιών και των γονιών, με το απέραντο άγχος για τη θέση και το χρόνο. Ευτυχώς ξένισε και την κόρη μου. Για μια ακόμη φορά θα πω ότι είναι πολύ κρίμα που δεν προσφέρουν οι σύλλογοι μια εναλλακτική πρόταση για παιδιά (και γονείς) που δεν τρελαίνονται με όλο αυτό το πανηγύρι. Μετά από αναμονή ωρών μετά το τέλος του αγώνα, τελικά αποφασίσαμε να φύγουμε πριν την υποτιθέμενη γιορτή της απονομής που δεν έλεγε να ξεκινήσει. Είχαμε πολύωρο ταξίδι μπροστά μας. Έφτασα σπίτι στις 11 το βράδυ. Αναρωτιέμαι τι ώρα ξεμπέρδεψαν αυτοί που έμειναν για την απονομή και θα έπεσαν πάνω στο χάος του παγωμένου δρόμου. κάποια σχόλια από μένα (ας πουμε με την ιδιότητα του λοκαλιου) 1. Η κακή εικόνα λειτουργίας (που δικαίως αποκόμισες) υπάρχει την τελευταία περίπου 6ετία-7ετία της σκληρής επιτροπείας. Νωρίτερα ήταν σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Το αν ήταν καλύτερα αλλά με αρνητικό ισολογισμό τον οποίο πληρώναμε όλοι μαζί ως φορολογούμενοι είναι μια άλλη κουβέντα αλλά προσωπικά πιστεύω ότι φταίει κυρίως το γεγονός ότι εξαιτίας της ιδιότητάς του (υπάγεται στη ΓΓΑ) μπαίνουν άτομα με πολιτική χροιά που είναι εντελώς άσχετοι με το βουνό και προσπαθούν μεν - τα θαλασσώνουν δε. Όσον αφορά στην έλλειψη χιονιού, ναι δεν είναι όπως παλιά αλλά δεν θα έβαζα το Σέλι σε ξεχωριστή κατηγορία σε σχεση με τα υπόλοιπα χκ. Δεν είναι μόνο το πόσες μέρες το χρόνο ένα χκ "γράφει" ανοικτό. Σημαντικό είναι να δει κανείς και τις συνθήκες χιονοδρομίας (πχ το συμπαθέστατο Καιμάκ μπορεί να γράφει πολύ περισσότερες μέρες με χιόνι αλλά να μην μπορεί κανείς να σκιάρει λόγω καιρικών συνθηκών ή τα Πηγάδια να λένε ότι είναι ανοιχτά περισσότερες μέρες αλλά σε χιόνι - μπετό). 2. Εγώ έφυγα στις 14.00 γιατί ο καιρός φαινόταν ότι έκλεινε και πάγωνε και γιατί είχα δει τις προγνώσεις και την έχω πατήσει στο παρελθόν. Μου έχουν τύχει αντίστοιχα σκηνικά και στο Σέλι και αλλού - θεωρώ ότι πάντα το κατέβασμα το απόγευμα έχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα όταν το πρωί ο δρόμος είναι καθαρός γιατί όλοι είμαστε σίγουροι (κακώς βέβαια) ότι ο δρόμος θα είναι όπως τον αφήσαμε το πρωί. Επίσης, το Σέλι έχει το "κακό" ότι είναι πολύ κοντά στη Βέροια και αν πεσει σύρμα στην πόλη ότι οι δρόμοι είναι ΟΚ ανεβαίνει πολύς κόσμος για βόλτα, κόσμος που δεν ανεβαίνει συχνά και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα (πχ αλυσίδες). 3. Πράγματι θρύλος αλλά έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του χιονοδρομικού. Έχει ιδιωτικό καφέ μπαρ ακριβώς δίπλα στα δύο βασικά lifts 4. Με αυτά που έχω δει πέρυσι και φέτος δε μου κάνει εντύπωση - το χκ δουλεύει με τη λογική best effort και ότι βγει.... Προς διοίκηση: Την Κεντρική (Ολυμπιάδα) πότε επιτέλους θα την πατήσετε σε όλο της το πλάτος (και όχι με 2-3 ρατρακιές να βγούμε από την υποχρέωση) ; Την Αθλητική; Μήπως ακόμα δεν έχει χιόνι; Και πότε επιτέλους θα δίνετε ενημέρωση για πίστες και όχι για αναβατήρες ; Ναι με νοιάζει το πως θα ανεβαίνω ... αλλά πιο πολύ με νοιάζει πως θα κατεβαίνω. Έχετε καταλάβει ότι είστε το μοναδικό χκ που το κάνει αυτό; Οι καφετέριες όμως ήταν όλες γεμάτες χτες οπότε όλα καλά.... Edited February 26, 2018 by jorge_ver 1 Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted February 26, 2018 ... 1. Η κακή εικόνα λειτουργίας (που δικαίως αποκόμισες) υπάρχει την τελευταία περίπου 6ετία-7ετία της σκληρής επιτροπείας. Νωρίτερα ήταν σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Το αν ήταν καλύτερα αλλά με αρνητικό ισολογισμό τον οποίο πληρώναμε όλοι μαζί ως φορολογούμενοι είναι μια άλλη κουβέντα αλλά προσωπικά πιστεύω ότι φταίει κυρίως το γεγονός ότι εξαιτίας της ιδιότητάς του (υπάγεται στη ΓΓΑ) μπαίνουν άτομα με πολιτική χροιά που είναι εντελώς άσχετοι με το βουνό και προσπαθούν μεν - τα θαλασσώνουν δε. ... 4. Με αυτά που έχω δει πέρυσι και φέτος δε μου κάνει εντύπωση - το χκ δουλεύει με τη λογική best effort και ότι βγει.... Εγώ πάντως δεν αποκόμισα κάποια κακή εικόνα από τη λειτουργία του χιονοδρομικού. Πως θα μπορούσα άλλωστε με μια φορά που πήγα. Τα αρνητικά μου σχόλια αφορούσαν μόνο την οργάνωση του αγώνα Share this post Link to post Share on other sites