Hellbent 4,782 Report post Posted February 7, 2017 miscelano θα εισαι Χελμο αυριο ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 7, 2017 Πάτε Χελμο-Παρνασσό παιδιά , εμείς εδώ Μαίναλο για πάρτυ μας και είναι όλο παρθένο 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 7, 2017 miscelano θα εισαι Χελμο αυριο ? θα ειμαι αθηνα 17 με 23 μαρτιου...μια μερα θα τη ξεκλεψω για σκι...αυτο τ αυγο αχτι τοχω!!! Πάτε Χελμο-Παρνασσό παιδιά , εμείς εδώ Μαίναλο για πάρτυ μας και είναι όλο παρθένο μηηηηηηηηηηηη βγεις εκτος θα κολαει χαχαχχαχαχα 2 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 7, 2017 Χιονίζει ξανά αυτή τη στιγμή 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 8, 2017 (edited) Μακάρι να σας κάτσει όσοι ανεβήκατε. Νομίζω έπεσε σε κάποια μέρη μια φρεσκαδούρα καλής ποιότητας μέσα στη νύχτα. Αύριο αν είναι να ανεβείτε Νότια Ελλάδα νωρίς νωρίς νωρίς, θα κλείσει ο καιρός, πάντως δεν την λες καμμένη μέρα ειδικά αν νιώθεις τυχερός μπορεί να βγει καλή. Παρασκευή είναι μέσα στη χιονοθύελλα σε όλη την Ελλάδα. Όσοι έχουν χιονοδρομικά με δέντρα που ανοίγουν λιφτ με τέτοιους καιρούς (Πισοδέρι, 3-5, Μαίναλο, Βασιλίτσα) να την προτιμήσουν η πούδρα θα είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το Σάββατο ακόμα θα βορίζει στη Νότια Ελλάδα και στα γνωστά χιονοδρομικά που επηρεάζονται από Αιγαίο (3-5 Πήλιο) αλλά ο αέρας μοιάζει μέτριος δεν φαίνεται με τα σημερινά στοιχεία πρόβλημα στα λιφτ από αέρα. Το ίδιο και η Κυριακή που έχει πια τζουφιάσει το χαμηλό και μοιάζει πιο ανοιχτός ο καιρός. Θα το δούμε και όσο πλησιάζει. H επόμενη βδομάδα θα είναι εκπληκτική για σκι με χαμηλές θερμοκρασίες και καλούς καιρούς μέχρι Πέμπτη μάλλον και μετά συνεχίζουμε με νέες κακοκαιρίες σερί. Edited February 8, 2017 by ΜΙΚ 4 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Κώστας Πολίτης 1,296 Report post Posted February 8, 2017 Σήμερα δεν έκατσε τελικά και είμαστε για αυριο πάνω Χελμό πολύ κλειστός ο καιρός βλέπω στις κάμερες. Να δούμε θα ανοίξει ο καιρός.. όλα έδειχναν ηλιοφάνεια. Γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα φαινόμενα - σχεδόν πάντα όταν πρόκειται για κάποια μεταβολή -μπαίνουν με λίγη καθυστέρηση . Ελπίζω και αυρίο ΜΙΚ να αργήσει να κλείσει ο καιρός Quote Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 8, 2017 2 μέρες άδεια ή αυτή τη βδομάδα ή την επόμενη... Αύριο - μεθαύριο, επόμενη Δευτέρα - Τρίτη, ή επόμενη Πέμπτη - Παρασκευή για Παρνασσό? Αύριο - μεθαύριο δε με τρομάζει η χιονόπτωση, φοβάμαι όμως ομίχλες. Για την επόμενη όμως ακούω για νέα κακοκαιρία με ανέμους... Προτάσεις?? Θα ΚΛΑΨΩ αν πάρω τις 2 μοναδικές μέρες που μπορώ για μεσοβδόμαδα μέσα στη σεζόν και φάω σφόλι!!!! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 8, 2017 Σήμερα δεν έκατσε τελικά και είμαστε για αυριο πάνω Χελμό πολύ κλειστός ο καιρός βλέπω στις κάμερες. Να δούμε θα ανοίξει ο καιρός.. όλα έδειχναν ηλιοφάνεια. Γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα φαινόμενα - σχεδόν πάντα όταν πρόκειται για κάποια μεταβολή -μπαίνουν με λίγη καθυστέρηση . Ελπίζω και αυρίο ΜΙΚ να αργήσει να κλείσει ο καιρός Πάντα τα μοντέλα βιάζονται να φέρουν μια κατάσταση. Αυτό το σημερινό με έχει βάλει να ξύνω το κεφαλάκι μου πχ δες την εικονα του skiron για τη νεφοκάλυψη. Ίσα ίσα έκλεισε ο καιρός και στα δύο κάποια στιγμή. Θα έχει πολύ πλάκα να δούμε εικόνες από τις γύρω περιοχές αν μιλάμε για σύννεφα που κόλλησαν βουνό ή απλά άκυρα μοντέλα. Με όσες κάμερες είδα από γύρω περιοχή απλά κόλλαγαν σύννεφο στο βουνό και επειδή δεν φύσαγε απλά δεν έφευγαν. Έχει και όρια η πρόγνωση και είχα γράψει "τα εγγόνια μας ίσως μπορέσουν να προβλέψουν με πάνω από 80% επιτυχία πότε θα έχει ομίχλη ένα χιονοδρομικό". Γενικά (εκτός από κάποιους κλασσικούς καιρούς πχ ΒΑ ΝΔ ΒΔ Ν) πας με την αίσθηση πολλές φορές αλλά σήμερα παραείχε λίγη υγρασία και νεφοκάλυψη η πρόβλεψη σε σχέση με αυτό που έγινε 2 μέρες άδεια ή αυτή τη βδομάδα ή την επόμενη... Αύριο - μεθαύριο, επόμενη Δευτέρα - Τρίτη, ή επόμενη Πέμπτη - Παρασκευή για Παρνασσό? Αύριο - μεθαύριο δε με τρομάζει η χιονόπτωση, φοβάμαι όμως ομίχλες. Για την επόμενη όμως ακούω για νέα κακοκαιρία με ανέμους... Προτάσεις?? Θα ΚΛΑΨΩ αν πάρω τις 2 μοναδικές μέρες που μπορώ για μεσοβδόμαδα μέσα στη σεζόν και φάω σφόλι!!!! Να μην κλάψεις. Να κλάψεις για τα χάλια της επικίνδυνης καφετέριας με αναβατήρες που υπολειτουργεί και τρώει τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενο. Δαγκωτό Δευτέρα Τρίτη. Με αυτά που βλέπω τώρα. Επόμενη Πέμπτη απλά δεν έχουμε ιδέα τι καιρό θα κάνει. 3 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
chrisrov 25 Report post Posted February 8, 2017 (edited) Να μην κλάψεις. Να κλάψεις για τα χάλια της επικίνδυνης καφετέριας με αναβατήρες που υπολειτουργεί και τρώει τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενο. Αν και δεν είναι εδώ το τόπικ για να τα πούμε αυτά, θα τα πω εφόσον πήρα την πάσα. Για τα χάλια του χιονοδρομικού κλαίω έτσι κι αλλιώς, εκτός από κάποιες φορές που έχει τέτοια υπερμέρα που δεν μου επιτρέπει να κλάψω το χαζοκαρφωμένο χαμόγελο και ο πόνος στα πόδια. Είναι σίγουρα απαράδεκτο και αδιανόητο το γεγονός ότι έπεσαν τόσα λεφτά και το αποτέλεσμα είναι το χιονοδρομικό να λειτουργεί χειρότερα, τουλάχιστον για τους χιονοδρόμους. Και είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσε να ήταν τρομερή βουνάρα για σκι ο Παρνασσός. Για τους επισκέπτες δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα. Το target group ενός (σοβαρού) χιονοδρομικού όμως, πρέπει να είναι οι χιονοδρόμοι σε ποσοστό 90% και όχι 50-50 (δικό μου διάβασμα) όπως είναι ο Παρνασσός. Το ΧΚΠ αντίθετα, από πάντα είχε λανσαριστεί σαν "κοσμοπολίτικη βόλτα στο χιόνι, σαλέ, καφεδάκι και σκι" και είναι δύσκολο να αλλάξει αυτό και να γίνει σοβαρό χιονοδρομικό. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να αλλάξει, ειδικά όταν πλέον δεν είναι σπορ για λίγους και εκλεκτούς το σκι (ποτέ δεν ήταν, απλά υπήρχε αυτή η κοινή γνώμη και δυστυχώς η κοινή γνώμη σπάνια συμβαδίζει με την κοινή λογική). Λέω ότι είναι δύσκολο. Ίσως και να μη συμφέρει οικονομικά να απευθυνθείς 90-10 σε χιονοδρόμους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Γιατί αν όντως το κάνεις 90-10, σοβαρά, οργανωμένα και με πλάνο, μακροπρόθεσμα θα τραβήξεις πολύ κόσμο για χιονοδρομία, και όχι μόνο για ΣΚ. Και συνεχώς θα δημιουργούνται και νέοι χιονοδρόμοι. Αυτοτροφοδοτούμενος είναι αυτός ο κύκλος. Και εκτός αυτού, αν θες να είσαι 50-50, ε ρε φίλε μη ρίξεις και 30+ εκατομμύρια για να το βελτιώσεις για τους επισκέπτες! Μη φέρεις μηχανήματα που είναι πανάκριβα όταν δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να μάθεις, ή δεν μπορείς να μάθεις γιατί είσαι και άχρηστος, πώς θα τα αξιοποιήσεις και πώς θα τα λειτουργήσεις. Γελάει ο κόσμος... Ή και κλαίει... Τι φταίει? Σίγουρα φταίνε πολλά πράγματα. Σε ένα τόσο μεγάλο μπάχαλο δε νομίζω η ευθύνη να πέφτει κάπου απόλυτα συγκεντρωμένη. Φταίει η νοοτροπία των υπεύθυνων, φταίει η νοοτροπία των χιονοδρόμων, φταίει η γενική κουλτούρα της προχειρότητας, της ανευθυνότητας και του παρτακισμού, φταίει η ανοργανωσιά, φταίει η γραφειοκρατεία... Φταίνε πολλά... Πώς διορθώνεται? Δεν ξέρω, ειλικρινά. Μακάρι να μπορούσα εγώ ή ο καθένας να διορθώσουμε όλες τις παθογένειες αυτές που μας ενοχλούν. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ (και ο καθένας) είναι να διορθώσω τις παθογένειες του εαυτού μου. Από κει ξεκινάμε. Φυσικά δεν καταπίνουμε αμάσητα τα χάλια που μας σερβίρουν, αυτό θα είναι σαν να τα νομιμοποιούμε. Διαμαρτυρόμαστε, λέμε τη γνώμη μας και προσπαθούμε να ακούσουμε τις γνώμες των άλλων και προτείνουμε λύσεις όταν έχουμε να προτείνουμε κάτι. Και παλεύουμε να γινόμαστε καλύτεροι, πιο ενημερωμένοι, πιο αντικειμενικοί, πιο σωστοί, πιο πιο πιο... Ε μέσα σε όλα αυτά... λέω να γελάσω και λίγο με κανα δυο ωραίες καθημερινές, μην τις χάσω και αυτές!!! Δαγκωτό Δευτέρα Τρίτη. Με αυτά που βλέπω τώρα. Επόμενη Πέμπτη απλά δεν έχουμε ιδέα τι καιρό θα κάνει. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή, την ακολούθησα και μόλις έβαλα άδεια για 13-14. Ελπίζω να μας δικαιώσει ο καιρός... Edited February 8, 2017 by chrisrov 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 8, 2017 στη βασιλιτσα σημερα το μισο βουνο, απο τη μεση και πανω ΕΙΧΕ ΠΟΥΔΡΕΣ...οχι καναδεζες αλλα ωραιο ελαφρυ χιονακι!!!απο τη μεση και κατω ηταν ποιο βαρυ και κουραστικο χωρις ομως να κολαει πολυ....ναχαμε και ηλιο θαταν επικ μερα αλλα και παλι περασαμε σουπερ!!!! 4 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,272 Report post Posted February 8, 2017 Εφτιαξε το gfs στον χελμο σημερα 100%. Απο αργα χθες εδινε χιονοπτωδη το πρωι, προσωρινη βελτιωση το μρσημερι και ξανα χιονοπτωση. Επισεις το you weather επιασε σωστα και την νεφοκαλυψη. Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,318 Report post Posted February 8, 2017 Λίγη βοήθεια από τους ειδικούς plz ... Πως διαβάζουμε το διάγραμμα χαμηλών νεφώσεων του youweather? Σημαίνει, π.χ. την Παρασκευή, νεφώσεις από τα 1500 έως τα 3500, ή νεφώσεις στα 1500 και στα 3500 και ανάμεσα τίποτα? Και τι είναι τα ποσοστά από κάτω? http://www.youweather.com/el-gr/weather-forecast-low-clouds/ο-καιρός-στην-βάση-του-χιονοδρομικού-κέντρου-καλαβρύτων.html Quote You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted February 8, 2017 χ% του ουρανου θα ειναι καλυμμένο με σύννεφα σε εκεινο το υψομετρο. το αλλο ειναι ενα απλο γραμμικό που θα εχει νεφωση Στάλθηκε από το κινητό μου... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted February 8, 2017 Λίγη βοήθεια από τους ειδικούς plz ... Πως διαβάζουμε το διάγραμμα χαμηλών νεφώσεων του youweather? Σημαίνει, π.χ. την Παρασκευή, νεφώσεις από τα 1500 έως τα 3500, ή νεφώσεις στα 1500 και στα 3500 και ανάμεσα τίποτα? Και τι είναι τα ποσοστά από κάτω? http://www.youweather.com/el-gr/weather-forecast-low-clouds/ο-καιρός-στην-βάση-του-χιονοδρομικού-κέντρου-καλαβρύτων.html χ% του ουρανου θα ειναι καλυμμένο με σύννεφα σε εκεινο το υψομετρο. το αλλο ειναι ενα απλο γραμμικό που θα εχει νεφωση Στάλθηκε από το κινητό μου... Ποιο γραμμικό εννοείς? Έχω καταλάβει ότι : (πάνω διάγραμμα) το low bottom (κάτω γραμμή) και το low top "οριοθετούν" το που θα έχει η ομίχλη. To κάτω διάγραμμα με τα ποσοστά την πυκνότητα. Στο παράδειγμα δλδ που ανέβασες εγώ καταλαβαίνω να είναι πηγμένο στην ομίχλη από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα, και το ύψος παίζει ανα ημέρα. Αν το εμπιστευόμαστε είναι άλλο καπέλο (ούτε εμένα να εμπιστεύεστε). Ας μας πει κάποιος που ξέρει. Κούλη μπορεί απλά να λέμε και το ίδιο. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted February 8, 2017 πεμπτη 09 το πρωι στα 1500μ θα εχει 90 % νεφοκαλυψη Στάλθηκε από το κινητό μου... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted February 8, 2017 (Τωρα ειναι που θα εμφανιστει κανενας που ξερει να μας κανει ρομπα) Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted February 8, 2017 χαχαχαχαχαχα μακαρι να μην εμφανιστει..... [emoji14] οχι ρε συ ετσι διαβαζονται αυτα τα 2 διαγραμματα απλα δεν τα λαμβανουμε υποψην γιατι ποτε δεν ξερεις.... μπορει να σου κατσει Στάλθηκε από το κινητό μου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 9, 2017 Καλά το πάτε. Κάπως έτσι είναι, έχει σύννεφο από τα 1200 μέχρι τα 3000 πχ. Σε ποσοστό 80% αν κοιτάς από το διάστημα σημαίνει ότι θα δεις 20% έδαφος. Με κάθε επιφύλαξη παιδιά έχουν ξεκαλιμπραριστεί τα πάντα στις προγνώσεις, πέφτουν έξω πάρα πολύ. Αν θέλετε κρατήστε ένα "δεν έχω ιδέα τι καιρό θα κάνει" και αν θέλετε την αίσθησή μου διαβάστε παρακάτω. Και στον αέρα μπορεί να πέσω έξω, μυστήριοι καιροί. Αύριο είναι μέσα στο χαμηλό και έχει και ένα μέτριο Βοριά. Για πολύ τζογαδόρους τέτοιες μέρες βγάζει ωραίο σκιάκι και όσο ρίχνει γενικά βλέπεις. Τι λιφτ θα ανοίξουν δεν έχω ιδέα. Παρασκευή βράδυ θα βάλει το πολύ χιόνι Το Σάββατο είμαστε πια και Βορίζει (με φαινόμενα στη Νότια Ελλάδα) οπότε γενικά πάμε για σκι τέτοιες μέρες, από αέρα δεν έχουμε θέμα. Τη Κυριακή έχουμε βάσιμες ελπίδες να είναι μια υπέροχη μέρα για σκι. Δεν προβλέπω ότι θα βγούμε πάνω από τα σύννεφα από σήμερα αλλά μοιάζει να είναι μέρα που πας και με λίγη τύχη είναι όλα υπέροχη. Άνεμοι μέτριοι προς το ασθενής όμως δεν νομίζω να έχουν θέμα τα λιφτ. Αυτό που νομίζω ότι θα γίνει στην εκδρομή είναι ότι το Προεδρείο του Συλλόγου θα έχει μια λαμπρή ευκαιρία να καταλάβει τι δράμα περνάμε στην Νότια Ελλάδα με φανταστικά βουνά γεμάτα πούδρα να έχουν απελπισμένους εργαζόμενους να προσπαθούν να τα δώσουν για σκι στους πελάτες που τα θέλουν ορθάνοιχτα Σαββατοκύριακο με λάθος σύστημα, χωρίς μέσα και τόσο κακοκοστημένους αναβατήρες και χωρίς καμία υποστήριξη από την τοπική κοινωνία. Και μόλις ανοίξουν τα επίμαχα λιφτ θα καταλάβουν γιατί ουρλιάζω ότι είναι τουριστικοί θησαυροί που απλά πρέπει να τους αναλάβουν άνθρωποι με άλλο μυαλό. Μεταξύ μας αν διάλεγα βουνό για το σκ θα διάλεγα Παρνασσό (αν τη φάω τη φόλα να τη φάω με σασπενς). Από Δευτέρα μοιάζουν να είναι φανταστικές οι μέρες με λιακάδες, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με σούπερ χιόνια, αλλά με μια μικρή επιφύλαξη για τον αέρα και πάλι ξαναλέω μπορεί να πέσω έξω. Η προοπτική είναι να μείνει πολύ κρύο (δεν το λες Αλκυωνίδες με -5) και μετά χάνουμε την εικόνα τι θα γίνει. Χάσαμε μια κακοκαιρία πάντως νομίζω ότι δεν θα έχει σε τρεις μέρες την επόμενη μετά από την σημερινή. Τώρα που τα διαβάσατε μπορεί αύριο να βλέπουμε εντελώς άλλα πράγματα. 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,272 Report post Posted February 9, 2017 Δηλαδη κυριακη παρνασσο... Αντε γιατι δεν με βλεπω να τελειωνω την 10καρα... Ποσα σκ μεινανε.... Απο μαρτη θα εχουμε μειωμενη πληρη μειωμενη δυσλειτουργια... 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,272 Report post Posted February 9, 2017 Μιχαλη αφου ολοι σε ρωτανε να σου βαλω ενα δυσκολο. -γιατι λιγο πριν κλεισει το χιονοδρομικο βγαινει ο ηλιος; 2 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 9, 2017 Μιχαλη αφου ολοι σε ρωτανε να σου βαλω ενα δυσκολο. -γιατι λιγο πριν κλεισει το χιονοδρομικο βγαινει ο ηλιος; νομος ειναι αυτο....καθε φορα γινεται...τι να σου εξηγησει ο μικ....αφου μας εχει μουτζωσει ο θεος Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 9, 2017 Καλό και πράγματι συμβαίνει συχνά αν είσαι γκαντέμης ή πιο σπάνια αν δεν είσαι. Δεν νοιάζει τα σύννεφα τι ώρα κλείνει το χιονοδρομικό. Τα σύννεφα τα νοιάζει η πορεία του ήλιου. Περίπου την ώρα που κλείνει το χιονοδρομικό είναι η ώρα που αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία και παύει και η θερμική δραστηριότητα. Η πτώση θερμοκρασίας σημαίνει ότι κατεβαίνει η βάση των συννέφων (dew point) και μπορείς να βγεις από πάνω τους πιο εύκολα ενώ σταματάμε να έχουμε σχηματισμό από θερμικά και μπορεί αυτά που έφτιαχνε η θερμική δραστηρότητα να σου χάλαγαν μέχρι τότε τη μέρα. Παράλληλα πολλοί αέρηδες στην Ελλάδα συνεργάζονται με την πορεία του ήλιου και κόβουν το απόγευμα, αν σου έφερναν αυτοί τα σύννεφα από κάποιο ορογραφικό φαινόμενο μπορεί να είναι αυτό. Στο επόμενο επεισόδιο: Τσιπούρα με πανσέλληνο ή με λίγο φεγγάρι? 9 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted February 9, 2017 Στο επόμενο επεισόδιο: Τσιπούρα με πανσέλληνο ή με λίγο φεγγάρι? Των ημερών: Φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια κάποιος μας τα κλέβει μυστικά χρόνια που περνούν που δε θα ξαναρθούν κι εκείνο που βλέπω να μένει τελικά Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μες τα θερινά τα σινεμά νύχτες που περνούν που δε θα ξαναρθούν μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά Λ. Κηλαηδόνης 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 9, 2017 Πράγματι Φεύγουν τα καλύτερα μας χιόνιακάποιος μας τα κλέβει τα πουδριάχιόνια που περνούνπου δε θα ξαναρθούνκι εκείνο που βλέπω να μένει τελικά Είναι κάτι νύχτες με φεγγάριμες τα snowreport ξανάνύχτες που περνούνπου δε θα ξαναρθούνμ’ άερινα πουδριά Ένα κλικ πιο κοντά η τάση για πρόγνωση για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο σκι και μια ακόμα καλύτερη επόμενη βδομάδα. Να το δούμε και αύριο αλλά μοιάζει να μην έχουμε θέμα με αέρα ενώ έχουμε βάσιμες ελπίδες στην πούδρα εεε στην πίττα του Συλλόγου στα Καλάβρυτα να έχουμε εξαιρετικής ποιότητας πούδρες με μπόλικα αν όχι όλα τα λιφτ ανοιχτά και ακόμα υπαρκτές ελπίδες και σέλφι πάνω από τα σύννεφα στη Νεραιδοράχη 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 10, 2017 (edited) Στη Βόρεια Ελλάδα σταματήστε να γελάτε και πηγαίντε για σκι. Εξαιρετικές συνθήκες παντού (Πήλιο ίσως είναι ανεμοδαρμένο και μπουκωμένο και κλειστό) Για τη Νότια Ελλάδα αύριο είμαστε πια και Βορίζει (με φαινόμενα στη Νότια Ελλάδα) οπότε γενικά πάμε για σκι τέτοιες μέρες. Τη Κυριακή έχουμε βάσιμες ελπίδες να είναι μια υπέροχη μέρα για σκι. Δεν προβλέπω ότι θα βγούμε πάνω από τα σύννεφα από σήμερα αλλά μοιάζει να είναι μέρα που πας και με λίγη τύχη είναι όλα υπέροχα. Άνεμοι μέτριοι όμως δεν νομίζω να έχουν θέμα τα λιφτ αλλά στην υπέροχη επικίνδυνη καφετέρια με αναβατήρες που είναι τα Καλάβρυτα δεν υπόχομαι Στύγα -Άρτεμις ανοιχτές. Αν δεν κάνω λάθος η Άρτεμις έχει τέτοιες μέρες τάση να έχει θέμα με τον αέρα. Αυτό που νομίζω ότι θα γίνει στην εκδρομή είναι ότι το Προεδρείο του Συλλόγου θα έχει μια λαμπρή ευκαιρία να καταλάβει τι δράμα περνάμε στην Νότια Ελλάδα με φανταστικά βουνά γεμάτα πούδρα να έχουν απελπισμένους εργαζόμενους να προσπαθούν να τα δώσουν για σκι στους πελάτες που τα θέλουν ορθάνοιχτα Σαββατοκύριακο με λάθος σύστημα, χωρίς μέσα και τόσο κακοκοστημένους αναβατήρες και χωρίς καμία υποστήριξη από την τοπική κοινωνία. Και μόλις ανοίξουν τα επίμαχα λιφτ θα καταλάβουν γιατί ουρλιάζω ότι είναι τουριστικοί θησαυροί που απλά πρέπει να τους αναλάβουν άνθρωποι με άλλο μυαλό. Μεταξύ μας αν διάλεγα βουνό για το σκ θα διάλεγα Παρνασσό (αν τη φάω τη φόλα να τη φάω με σασπενς). Από Δευτέρα μοιάζουν να είναι φανταστικές οι μέρες με λιακάδες, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με σούπερ χιόνια, . Η προοπτική είναι να μείνει πολύ κρύο (δεν το λες Αλκυωνίδες με -5) μέχρι την Τετάρτη. Χάσαμε μια κακοκαιρία δεν θα έχει σε τρεις μέρες την επόμενη μετά από την σημερινή και η τάση είναι να έχει Αλκυωνίδες για δυο μέρες που δεν τις λες και Αλκυωνίδες. Edited February 10, 2017 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites