Jump to content
Sign in to follow this  
Giannis90

Hochzillertal/hochfugen 2017

Recommended Posts

Μια ακόμη χιονοδρομική εβδομάδα στις αυστριακές Άλπεις έλαβε τέλος. 18-25/2 ήταν η εκδρομή μας, και ξεκινάω ξενερωμένος όντας πάλι πίσω στη Θεσσαλονίκη να κάνω μια περίληψη των ημερών που βιώσαμε.

 

Ημέρα 1:

Άφιξη στο Μόναχο. Παραλαβή αποσκευών και κατευθυνόμαστε προς τη hertz για να παραλάβουμε το αυτοκίνητο που είχαμε συμφωνήσει (opel astra or similar) και να αναχωρήσουμε οδικώς για Αυστρία. Παίρνουμε τα κλειδιά, πηγαίνουμε στο πάρκινγκ και βλέπουμε αυτό:

264qg6r.jpg

 

Ford focus wagon ολοκαίνουργιο! Το χαζεύαμε κάνα πεντάλεπτο εξωτερικά μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε και άλλο τόσο εσωτερικά. 982 χλμ είχε το αμάξι όταν το πήραμε. Άστρωτο μας το έδωσαν. :D

Βάζουμε αποσκευές εντός και ξεκινάμε για Αυστρία. Το πλάνο ήταν να σκιάρουμε και την πρώτη μέρα αλλά δεν το καταφέραμε. Με τόσα όμορφα τοπία που συναντάς στον δρόμο είναι πραγματικά αδύνατο να μη σταματάς κάθε τρεις και λίγο για φωτογραφίες. Στην autobahn επίσης γινόταν χαμός από κίνηση αλλά να΄ναι καλά το navigation system του focus που μας ξελάσπωσε και μας πήγε από "επαρχιακούς" κάνοντας το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό.

 

9kw9w6.jpg

 

2hckqqt.jpg

 

Μετά από αρκετές στάσεις και κίνηση σε σημεία που δεν μπορούσε να αποφευχθεί φτάνουμε στο Stumm (θεωρούσα ότι διαβάζεται "σταμ" αλλά άκουσα γερμανούς/αστριακούς να το αποκαλούν "στουμ". Πάμε παρακάτω.) Φτάνουμε στο χωριό λοιπόν, βάζουμε την οδό του σπιτιού, βρίσκουμε την οδό και ψάχναμε κάνα δεκάλεπτο να βρούμε την είσοδο.

 

Βγαίνω απ΄το αυτοκίνητο, πλησιάζω το σπίτι με τα πόδια και εκείνη την στιγμή βγαίνει έξω παιδί ένα παλικάρι, με ρωτάει αν είμαι ο τάδε και αν έχουμε κάνει κράτηση για το τάδε διαμέρισμα και βουαλά, έχουμε φτάσει.

 

Η θέα από το μπαλκόνι μας.

 

28vy3pt.jpg

 

Οι άνθρωποι ευγενέστατοι. Προσφέρθηκαν να μας κάνουν πρωινό, μας ξενάγησαν και ύστερα πήγαμε στο σπίτι να τακτοποιηθούμε.

Ξεκουραστήκαμε, φάγαμε, νύχτωσε και η θέα απ΄το μπαλκόνι είναι εξίσου όμορφη. Την αδικεί η φωτογραφική μηχανή του κινητού μου βέβαια.

 

2ylpoxy.jpg

 

Ημέρα 2η:

Εγερτήριο, πρωινό, και βουρ για το ski bus!

 

Να σημειώσω ότι είχε να χιονίσει πολύ καιρό γενικότερα στην Αυστρία, όχι μόνο στο hochzillertal και η πρόβλεψη της εβδομάδας που θα ήμασταν εκεί δεν ήταν και ιδιαίτερα ενθαρρυντική από άποψη χιονιού. Παρόλα αυτά το βουνό ήταν τίγκα αλλά έξω ήταν όλα φαγωμένα (ή σχεδόν όλα :ninja: ).

 

Ήλιος λοιπόν, όλα τα lift σε λειτουργία και φύγαμε για exploring. Πηγαίνουμε τέρμα δεξιά όπως βλέπετε τον χάρτη, να γυρίσουμε στο hochfugen και μετά να τείνουμε προς τα αριστερά. Vamos!

 

219ndd5.jpg

 

1zyhbaq.jpg

 

23j281i.jpg

 

2mh8xf5.jpg

 

Φοβερό πάτημα πιστών με εξαιρετικό χιόνι. Ακόμη και με τα φαρδιά δεν είχα θέμα.

 

16lk947.jpg

 

2gx2ni8.jpg

 

Κοντεύουμε hochfugen. Χορηγός του χκ απ΄ότι κατάλαβα είναι η bmw. Όπως μπαίνεις στο χιονοδρομικό δίπλα ουσιαστικά απ την τεράστια πινακίδα του, υπάρχει ανάλογη πινακίδα με το σήμα της bmw. Και πάνω στο βουνό στο υπενθυμίζουν με διάφορα διακριτικά μέχρι και με μια μπέμπα μέσα σε τζαμαρία έξω απ΄το σαλέ. B)

 

35k67gm.jpg

 

Είμαστε hochfugen.

 

2ijtgfp.jpg

 

Ωπ, τι έχουμε εδώ; Πούδρες!

 

2qn5khz.jpg

 

..και ωραιότατα drops. (Ναι τα χέρια είναι όπου να ναι, το ξέρω. Προσπαθώ να βελτιώσω γενικότερα την στάση του σώματος στον αέρα.)

 

347duh2.jpg

 

nf0bgx.jpg

 

35lclk7.jpg

 

Έψαξα να βρω τι σημαίνει η συγκεκριμένη φράση αλλά δεν έβγαλα άκρη. Στη wikipedia αναλύει μόνο το "grüß Gott" που σημαίνει "may God bless you", οπότε είναι κάποιου θρησκευτικού τύπου έκφραση.( ; )

Δεν ξέρω.

 

1zfmsrm.jpg

 

So many mountains, so little time!

 

2hp7v4g.jpg

 

2a8rx9x.jpg

 

15ml45e.jpg

 

Μετά από πολλές ώρες non-stop ski ώρα για ένα μισάωρο γρήγορο brake. Τι να μας πει και η ψαρρού στη Μύκονο..

 

28bv8s7.jpg

 

Η ημέρα κλείνει με τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις και είναι μόλις η πρώτη. Επιστροφή στο σπίτι, μαγείρεμα, μπάνιο και ξεκούραση.

 

Ημέρα 3η:

Ξυπνάτε ρε μ@#(&^ς! Δίνει πόνο έξω!

 

jadohh.jpg

 

wje4c4.jpg

 

Δεν ξέρουμε από πότε είχε αρχίσει και πόσο είχε βάλει αλλά δεν μας έκανε την χάρη. Μέχρι να ανεβούμε πάνω έκοψε. Τι να κάνεις, ότι βάλει βέβαια καλό είναι!

 

Στη στάση εν αναμονή για το λεωφορείο.

 

s5bosj.jpg

 

Εδώ θα αναφέρω και ένα αστείο περιστατικό. Ήταν επί το πλείστον Γερμανοί/Αυστριακοί στη στάση και έτυχε να πιάσω κουβέντα με έναν απ΄αυτούς. Όταν με ρωτάει λοιπόν από που είστε του απαντάω από Ελλάδα. Παγώνει, τύπου ότι δεν κατάλαβε καλά και με ξαναρωτάει. Του ξαναλέω, από Ελλάδα. Γελάει και έκπληκτος μου απαντάει ότι δεν βλέπει πολύ συχνά Έλληνες εδώ. Στο σημείο εκείνο φίλος μου είχε γυρίσει πλάτη και έλεγε στα ελληνικά "πάει τώρα, θα πάρει την Μ(Μέρκερλ) τηλέφωνο και θα της πει να μας βάλει κι΄αλλα μνημόνια. Προσωπικά με δυσκολία κρατιόμουν να μην γελάσω! Λήγει η κουβέντα μας εδώ και πρέπει να σχολιάστηκε στα γερμανικά το γεγονός οτί είμαστε Έλληνες και πάμε για σκι στην Αυστρία αλλά θέλω να πιστεύω ότι σχολιάστηκε καλοπροαίρετα γιατί όλοι έδειχαν πολύ κομπλέ.

 

Hochfugen πάλι. Κλειστός καιρός με αραιή συννεφιά.

 

2s6oepv.jpg

 

5cm4gk.jpg

 

Η μέρα κυλάει όμορφα και μετά από λίγες ώρες πάλι ήλιος. Φεύγουμε από hochfugen πάμε προς hochzillertal και η ώρα του διαλλείματος μας βρίσκει στο kristalhutte.

 

Είναι το δεύτερο πιο περίεργο πράγμα που τυχαίνω πάνω στο βουνό. Πέρυσι στο silvapark galtur υπήρχε ένα ktm exc πάνω σε βάση, πάνω στο βουνό. Φέτος μια σιδερένια γιγάντια ταραντούλα που της λείπει και ένα μάτι.

 

2vhu801.jpg

 

Ξαπλώστρα, ζεστή σοκολάτα και αυτό..

 

rl97w1.jpg

 

dxda43.jpg

 

Κάπως έτσι τελειώνει και η τρίτη ημέρα.

 

Συνεχίζεται..

  • Like 35

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ημέρα 4η:

 

Αδιάφορη μέρα γενικότερα. Κλειστός καιρός όλη την ημέρα ομίχλη και χιονόπτωση. Αναλώσαμε πολύ ώρα στο σαλέ μιας και δεν μπορούσαμε να ευχαριστηθούμε τις καταβάσεις.

 

1zbz2uq.jpg

 

15zi6fk.jpg

 

Ημέρα 5η:

 

Η χιονόπτωση της προηγούμενης μέρας συνεχίστηκε και το βράδυ με το αποτέλεσμα της σημερινής ημέρας να είναι το παρακάτω..

 

xoo02u.jpg

 

a4ocr8.jpg

 

Πρώτες γραμμές! Μέχρι και τα λοκάλια προλάβαμε!

 

pdeg.jpg

 

16gc4fn.jpg

 

Έχει ξεκινήσει ο κανιβαλισμός.

 

27yv412.jpg

 

23tl0ro.jpg

 

1695b0z.jpg

 

2z9fcrp.jpg

 

ym14l.jpg

 

Υπερμέρα. Τίποτα άλλο. Είχα και μια σοβαρή πτώση την συγκεκριμένη μέρα που την άκουσα καλά όταν έπεσα αλλά πάλι καλά χωρίς κάποιο ενθύμιο.

 

Γυρισμός στο σπίτι και σήμερα λέμε να φάμε κάτι special αντάξιο της ημέρας.

 

hw0gol.jpg

 

Ακολουθούν σχέδια για την επόμενη ημέρα και αποφασίζουμε να επισκεφτούμε το Mayrhofen.

 

Ημέρα 6η:

Από την προηγούμενη κιόλας μέρα οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές. Η μέρα ξεκινάει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Παίρνουμε το αυτοκίνητο και ξεκινάμε για Mayrhofen. Φτάνουμε στο χωριό, αφήνουμε το αυτοκίνητο σε ένα απ΄τα πολλά parking και κατευθυνόμαστε για τη γόνδολα.

 

Εκ πρώτης όψεως η μέρα έδειχνε καλή. Οκ, πούδρες δεν θα κάναμε αλλά τουλάχιστον να προλαβαίναμε να γυρίσουμε όσο μπορούμε το χιονοδρομικό εντός μιας μέρας.

 

2m6n1np.jpg

 

 

29bemnn.jpg

 

21b7yfb.jpg

 

Ότι χαρήκαμε όμως μέχρι εδώ. Σε 1-2 ώρες το πολύ το χιονοδρομικό είχε γεμίσει κόσμο. Το χιόνι εκείνη τη ημέρα ήταν ανοιξιάτικο αλλά τουλάχιστον τσουλούσες ευχάριστα. Σε χρόνο μηδέν παντού κάναμε moguls. Ήθελα επίσης να σκιάρω την περίφημη harakiri. Για όσους δεν γνωρίζουν η harakiri σύμφωνα με το Mayrhofen είναι η δυσκολότερη πίστα στην Αυστρία με 78% κλίση. Challeging οπωσδήποτε. Πόσο μάλλον αν την πετύχεις με φρέσκο χιονάκι.. Την κατέβηκα τέλος πάντων αλλά έτσι όπως ήταν το μόνο που κατάφερα ήταν να κάψω τετρακέφαλους. Επίσης δεν ξέρω τον λόγο αλλά στο βουνό ένιωθα ότι ήμουν στην Αγγλία. Πολλοί Άγγλοι, πάρα πολλοί Άγγλοι.

 

Πηγαίναμε από εδώ και από ΄κει με σκοπό να βρούμε αξιοπρεπές χιόνι αλλά δύσκολα. Όσες πλάγιες τις χτυπούσε ήλιος είχαν γίνει χωράφι και όσες δεν τις έβλεπε ο ήλιος ήταν παγωμένες.

 

2nhne6x.jpg

 

Σταματήσαμε νωρίς εκείνη την ημέρα. Πήγαμε στο σαλέ να πιούμε κάτι και μετά κατηφορήσαμε προς το χωριό που κάναμε μια βόλτα εκεί αλλά και οφθαλμόλουτρο στα χιονοδρομικά μαγαζιά.

 

Η Red Bull ακούει; Είμαι έτοιμος για sponsoring. :LMAO:

vqi9ea.jpg

 

Φωτογραφικές ανησυχίες.

 

35nacn7.jpg

 

vqt852.jpg

 

2elwbxw.jpg

 

Γυρνώντας στο parking για να πάρουμε το αυτοκίνητο και να πάμε σπίτι μας περίμενε μια έκπληξη. Βλέπουμε ένα χαρτάκι στο ταμπλο. Τσαακ, τσιμπήσαμε και το πρόστιμο μας. 14 ευρώ. Αγγλικά δεν έγραφε πάνω το χαρτί αλλά υποθέσαμε ότι ήταν επειδή παρκάραμε σε parking το οποίο ήταν επί πληρωμή. Ψάξαμε με το που είδαμε το πρόστιμο για κάποια διευκρίνηση που να λέει ότι το parking απαιτεί εισιτήριο ή λεφτά τέλος πάντων και η πινακίδα μόνο καμουφλαρισμένη δεν ήταν. Δεν ξέρω αν το΄χουν κάνει επίτηδες ή έτυχε να είναι έτσι μόνο στο συγκεκριμένο (γιατί είχε κι΄άλλα σύμφωνα με τον χάρτη) αλλά μια φορά κάποιος που θα πήγαινε πρώτη φορά θα την πατούσε. Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα του χωριού, πληρώσαμε το πρόστιμο και μετά σπίτι.

 

Ημέρα 7η:

Ξημερώνει με βροχή στο χωριό. Τσεκάρουμε κάμερες πάνω και βλέπουμε ότι χιονίζει αλλά δεν βλέπεις τη μύτη σου. (Hochzillertal/Hochfugen πάλι.)

 

Όντως. Πάνω δεν έβλεπες μπροστά σου. Ανεβήκαμε κατευθείαν hochfugen στα ψηλά αλλά ήταν δεν ήταν για τίποτα. Ορατότητα μηδέν.

 

Μέχρι που κάποια στιγμή έφυγε η ομίχλη στα ενδιάμεσα (χαμηλά και ψηλά ήταν κλειστά), και μας χάρισε 4-5 τρομερά runs!

 

20tezb6.png

 

qzk5g1.jpg

 

2yoreph.jpg

Δεν υπήρχε πίστα και εκτός πίστας. Ήταν τα πάντα απάτητα. Κράτησε λίγο το άνοιγμα και μετά έκλεισε εντελώς. Άξιζε όμως. Αφού γυρίσαμε σπίτι ξέραμε ότι την επόμενη ξημέρωνε σάββατο, ότι πετούσαμε το απόγευμα και ότι είχαμε να παραδώσουμε το αυτοκίνητο στις 4. Καθόμαστε λοιπόν και συζητάμε το ενδεχόμενο να κάναμε σκι και το σάββατο. Γιατί έπρεπε να κάνουμε σκι και το σάββατο. Θα χιόνιζε όλη την ημέρα και το σάββατο η πρόγνωση του καιρού έδινε ήλιο. Το πλάνο ήταν να πάμε πρωί πρωί στο χ/κ με το αυτοκίνητο, να έχουμε κάνει ήδη το check out, να κάνουμε σκι μέχρι τις 12 και μετά να φύγουμε κατευθείαν για αεροδρόμιο. Για τους χ,ψ λόγους δεν συμφωνούσαμε όλοι και έχασα ίσως την καλύτερη ημέρα της εβδομάδας.

 

Ημέρα 8η:

Δεν έχω πολλά να πω και σχεδόν τίποτα να δείξω. Ξυπνήσαμε με φουλ ήλιο, το χιόνι λαμπύριζε, κάναμε check out, ευχαριστήσαμε τους ανθρώπους γιατί οι συνθήκες διαμονής ήταν άριστες και φύγαμε. Φτάσαμε αεροδρόμιο, παραδώσαμε αυτοκίνητο και τέλος.

 

520sk.jpg

 

The end. (Το βίντεο θα έρθει εντός των ημερών.)

 

Περάσαμε φανταστικά. Οι ημέρες πέρασαν νεράκι και θέλω κι΄άλλο! Ελπίζω να σας άρεσε η περιγραφή. Καλό υπόλοιπο χειμώνα σε όλους. :)

Edited by Giannis90
  • Like 35

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μην δν κανένα συντονιστή να κάνει like στα παραπάνω ποσταρίσματα, χωρίς να έχει μπανάρει τον Γιάννη πρώτα για κανά εξάμηνο!!!! :evil::thumbup:

 

(περιμένουμε το βίντεο πως και πως)

Edited by Koumparos
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραίος, αναλυτική περιγραφή και όμορφες φωτό.

Η φράση Gruss Got είναι τυπικός χαιρετισμός στα χωριά της Αυστρίας και σε περιοχές της Βαυαρίας.

  • Like 4

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μην δν κανένα συντονιστή να κάνει like στα παραπάνω ποσταρίσματα, χωρίς να έχει μπανάρει τον Γιάννη πρώτα για κανά εξάμηνο!!!! :evil::thumbup:

 

(περιμένουμε το βίντεο πως και πως)

Ban, delete report και τα συναφή. :baby:

 

Ωραίος, αναλυτική περιγραφή και όμορφες φωτό.

Η φράση Gruss Got είναι τυπικός χαιρετισμός στα χωριά της Αυστρίας και σε περιοχές της Βαυαρίας.

Ευχαριστώ! Ξέρεις μήπως και τι σημαίνει ολόκληρη η φράση; Έτσι να μου φύγει η περιέργεια.

 

Κι΄ένα pov απ΄τα βίντεο.

 

28cd0jq.png

 

  • Like 12

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο θεός να σε ευλογεί και να έχεις μια καλή μερα.

Είναι διάλεκτος γι αυτό δεν βγαίνει νόημα.

  • Like 2

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο Γιάννη!
Κυριακή 19 και Δευτέρα 20/2 ήμουν κι εγώ Hochfugen-hochzillertal. Κρίμα που δεν ανταμώσαμε !!!

Edited by ChristosZ

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο Γιάννη!

Κυριακή 19 και Δευτέρα 20/2 ήμουν κι εγώ Hochfugen-hochzillertal. Κρίμα που δεν ανταμώσαμε !!!

 

Ευχαριστώ! Χρήστο δεν ανταμώσαμε αλλά εγώ τουλάχιστον σε είδα. Φώναξα αλλά δεν με άκουσες. Δεν θυμάμαι ποια μέρα,αλλά ήμουν στην εξαθέσια (sonnenjet) και καθώς ανεβαίναμε, περνούσαμε κάτω απ΄το πάρκο και άκουσα ομιλίες στα ελληνικά. Πρόσεξα ύστερα το χαρακτηριστικό vist μπουφάν του συλλόγου. Έβαλα μια φωνή αλλά δεν μ΄ακουσες. Μετά δεν σε ξαναπέτυχα.


BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο θεός να σε ευλογεί και να έχεις μια καλή μερα.

Είναι διάλεκτος γι αυτό δεν βγαίνει νόημα.

Εχω την εντυπωση πως θα ερμηνευοταν σαν: ο Θεος σε χαιρετα. Εξ επαγωγης βγαινει το νοημα οτι αφου σε χαιρετα ο Θεος ,ειναι σαν να σε ευλογει ,σαν να σε προτατευει.

Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ευχαριστώ! Χρήστο δεν ανταμώσαμε αλλά εγώ τουλάχιστον σε είδα. Φώναξα αλλά δεν με άκουσες. Δεν θυμάμαι ποια μέρα,αλλά ήμουν στην εξαθέσια (sonnenjet) και καθώς ανεβαίναμε, περνούσαμε κάτω απ΄το πάρκο και άκουσα ομιλίες στα ελληνικά. Πρόσεξα ύστερα το χαρακτηριστικό vist μπουφάν του συλλόγου. Έβαλα μια φωνή αλλά δεν μ΄ακουσες. Μετά δεν σε ξαναπέτυχα.

!!!!!

Δεν άκουσα ! Κρίμα!

Την άλλη φορά με PMR στο 8.20 :):)

Με το καλό να ξαναπάμε!!!

 

post-53-0-70704400-1488288254_thumb.jpg

post-53-0-29068500-1488288278_thumb.jpg

post-53-0-48623200-1488288299_thumb.jpg

post-53-0-37632600-1488288320_thumb.jpg

post-53-0-95770900-1488288331_thumb.jpg

post-53-0-21602100-1488288350_thumb.jpg

 

 

Edited by ChristosZ
  • Like 12

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Share this post


Link to post
Share on other sites

τελεια Γιαννη!

 

χαιρομαι που περασατε καλα!

Ένα δημόσιο ευχαριστώ στον Σταύρο που τον έπρηζα καλοκαιριάτικα όταν ακόμη ήμουν σε στάδιο ψαξίματος για την εύρεση προορισμού, διαμονής κλπ. :clap:

 

@ChristosZ

Εκεί ακριβώς που είναι τραβηγμένη η φωτογραφία απ΄το πάρκο πρέπει να σε είχα δει. Αν ήταν εκεί δίπλα το παγκάκι. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός τελικά.

  • Like 2

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελευταίο ποστ από χιονοδρομικό υλικό, το βίντεο. :drinks:

 

  • Like 16

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χιονοδρομικό με πολλές όμορφες εικόνες

 

post-398-0-89517300-1488477269_thumb.jpg

 

post-398-0-77821200-1488477349_thumb.jpg

 

post-398-0-65894700-1488477450_thumb.jpg

 

post-398-0-42800700-1488477543_thumb.jpg

 

post-398-0-39828900-1488477621_thumb.jpg

 

post-398-0-64671100-1488477708_thumb.jpg

 

post-398-0-73067300-1488477775_thumb.jpg

 

post-398-0-62147900-1488477849_thumb.jpg

 

post-398-0-55788700-1488477933_thumb.jpg

 

post-398-0-11191100-1488478020_thumb.jpg

 

post-398-0-47099400-1488478105_thumb.jpg

 

post-398-0-14326900-1488478198_thumb.jpg

 

post-398-0-62650800-1488478248_thumb.jpg

 

post-398-0-82302800-1488478340_thumb.jpg

Edited by mil
  • Like 11

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντα να περνάτε(με) ΤΕΛΕΙΑ........................ :yes :yes :yes :yes :yes :yes :yes

Ήταν τέλεια Βαγγέλη. Και με ελάχιστο χιόνι γιατί είχε να χιονίσει καιρό εκείνη την περίοδο. Που να είχε και κανένα μέτρο..

 

Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Νυχτερινό δεν έκανα. Με την όρεξη έμεινα!

 

Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νυχτερινό δεν έκανα. Με την όρεξη έμεινα!

 

Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ούτε και εγώ έκανα. Λόγω υψομέτρου, θέλει λίγο προσοχή όταν δεν έχει κατάλληλες θερμοκρασίες.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

εμενα παντως το εν λογω ΧΚ δεν με ενθουσιασε...ασε που τραυματιστηκα εκει (στο παρκινγκ βεβαια αλλα παλι μετραει)


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε αυτή την ζωή τίποτα δεν είναι τέλειο, ειδικά όταν χτυπάμε.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των χιονοδρομικών, που στην Zillertal υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό, είναι ο κορεσμός από κόσμο, όχι τόσο στις ουρές, αλλά στην χωρητικότητα του βουνού. Και ο μόνος τρόπος για να αραιώσει ο κόσμος, είναι η αύξηση των τιμών. Φοβάμαι ότι συντομότατα, όλα αυτά, θα είναι πολύ πιο δύσκολα προσιτά.

  • Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πέραν πλάκας κ ασχετα με το χτυπημα δεν μου αρεσε τοσο πολυ

πιο πολυ μου αρεσε το απενταντι (zillertal arena)

απο την αλλη...πιστευω οτι αυτο το θεμα με τον κόσμο είναι γενικό φαινόμενο στην Αυστρια πλεον

ελαχιστες εξαιρεσεις υπαρχουν

 

πιστευεις ομως οτι σκοπιμως ανεβαζουν τις τιμες για να μειωθει ο κοσμος? ή απλα εινια θεμα αποσβεσης επενδυσεων?


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε αυτή την ζωή τίποτα δεν είναι τέλειο, ειδικά όταν χτυπάμε.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των χιονοδρομικών, που στην Zillertal υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό, είναι ο κορεσμός από κόσμο, όχι τόσο στις ουρές, αλλά στην χωρητικότητα του βουνού. Και ο μόνος τρόπος για να αραιώσει ο κόσμος, είναι η αύξηση των τιμών. Φοβάμαι ότι συντομότατα, όλα αυτά, θα είναι πολύ πιο δύσκολα προσιτά.

 

Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία μιας το έζησα όλο κι΄όλο μια εβδομάδα, αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα τίποτα από κόσμο. Για ουρές ούτε λόγος, δεν υπήρχαν, αλλά ούτε και γενικότερα πάνω στο βουνό. Φαινόταν μόνο μια φορά την ημέρα, κατά τις 3και που παίρναμε την μόνη πίστα για να κατεβούμε κάτω στο χωριό. Εκεί ναι. Αλλά μόνο εκεί.

 

To Mayrhofen από την άλλη ήταν τίγκα όλη την ημέρα. Κόσμος παντού. Πρώτη φορά έχω δει τόσο κόσμο.


BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Share this post


Link to post
Share on other sites

απο το 2009 που βγαινω εξωτερικο εχω παρατηρησει αυξηση του κοσμου στις πιστες με αποκορυφωμα το ischgl προπερσι το οποιο στα λιφτ δεν ειχε καθολου κοσμο αλλα στις πιστες γινοταν ο χαμος. την ιδια χρονια στο γειτονικο See ημουν μονος μου ολη μερα!
zillertal εχω δει αρκετο κοσμο μονο στο mayrhofner και οχι σε ολες τις πιστες. hochfugen ειναι μια χαρα

 

τα κεντρικα ΧΚ καθε κοιλαδας αρχιζουν και βαρανε κοκκινο πλεον απο τον κοσμο....

Edited by StavRos
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πέραν πλάκας κ ασχετα με το χτυπημα δεν μου αρεσε τοσο πολυ

πιο πολυ μου αρεσε το απενταντι (zillertal arena)

προσωπικα μου αρεσει πολυ η κοιλαδα!

 

το zillertal arena ενω εχει πολυ πεδιο δεν με τρελανε γιατι ηταν απλωμενο με περιεργες συνδεσεις λιφτ ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...