Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Χαίρεται!
Γράφω εδώ γιατί ελπίζω να μου λύσετε κάποιες απορίες.
Θα πάω Cervinia τον Μάρτιο, μέσω Μιλάνου, με παρέα 7 ατόμων.
Καταλήξαμε εκεί για πολλούς λόγους, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
Το χωρίο έχει skibus όπως τα περισσότερα χιονοδρομικά στις Άλπεις; Ρωτάω γιατί δεν βρήκα κάτι. Αν όντως δεν υπάρχει, τότε θα έχουμε πρόβλημα καθώς το μέρος που θα μείνουμε είναι περίπου ενάμιση χιλοόμετρο από το κέντρο του χωριού.
Σκέφτηκα να νοικιάσουμε αυτοκίνητο/βαν, αλλά εδώ έρχεται μια μεγάλη μου απορία.
Εγώ και η παρέα μου δεν έχουμε ξανανοικιάσει αυτοκίνητο στο εξωτερικό και δεύτερον, είμαστε όλοι κωφοί, που σημαίνει ότι μπορεί η εταιρία ενοίκιασης να μην το δει με καλό μάτι και να μή μας εμπιστευτεί. Εσείς τι λέτε;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Παναγιώτης.

JAPOW!!!

Γεια.

Κατ'αρχήν είναι μία καλή και ασφαλής χιονοδρομική επιλογή, όμως για SB θέλει κάποια προσοχή, καθώς υπάρχουν και σημεία που χρειάζεται σπρώξιμο, άρα πρέπει να "διαβάζεις" την πίστα εγκαίρως.

Νομίζω ότι την ασφαλέστερη απάντηση για λεωφορεία/μεταφορές θα την πάρετε αν ρωτήσετε απ'ευθείας εκεί που κλείσατε, διότι ακόμα και αν υπάρχει skibus, θα πρέπει να ξέρεις αν η στάση σας εξυπηρετεί.

Το αν νοικιάσει η εταιρεία ή όχι αυτοκίνητο, θα εξαρτηθεί από το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Δες τα ψιλά γράμματα, ή ρώτα με κάποιο mail για μεγαλύτερη ασφάλεια (πχ σε εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων απ'ευθείας στο αεροδρόμιο, ή σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο εδώ). Εγώ όμως θα προτιμούσα να σας προβληματίσω λιγάκι, διότι όταν πήγα από Μιλάνο, δεν είχαν λάστιχα χειμερινά. Άρα πρώτο πρόβλημα. Μας έδωσαν αυτοκίνητο με πετρέλαιο, αλλά είχε καλοκαιρινό καύσιμο, άρα έπρεπε να τρέχουμε να πάρουμε να βάλουμε αμπούλες για να μην παγώσει με το κρύο το καύσιμο. Πάγωσε το νερό για τα τζάμια, καθώς δεν ήταν για αρκετό κρύο. Πάρε και υγρό για τα τζάμια με αντιπηκτικό.......Χρεωθήκαμε επιπλέον για να πάρουμε αλυσίδες, που τις χρειαστήκαμε. Δηλαδή είχαμε τελικά ένα πολύ κακή εξυπηρέτηση, με ένα άδηλο κόστος. Επίσης επειδή χιόνιζε όταν πηγαίναμε, υπήρξαν διάφορα προβλήματα στον δρόμο, γνωστά και στα Ελληνικά βουνά. Επομένως, ως αρχική σύσταση, θα έλεγα μα πάτε και να γυρίσετε στο αεροδρόμιο όπως έχετε κανονίσει. Και για τις εκεί μεταφορές σας, δείτε την περίπτωση του λεωφορείου, καθώς και την δυνατότητα να μοιράζεστε ένα ταξί.

Edited by mil
  • Like 5

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Καλησπέρα σας,

26 με 31 Ιανουαρίου θα επισκεφθούμε τη Cervinia. Έχουμε κλείσει αεροπορικά και μένει το ξενοδοχείο καθώς και το αυτοκίνητο.

Αν κατάλαβα καλά και από την εκδρομή του Συλλόγου η περιοχή "χωριό" που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το Breuil σωστά?

Επίσης λέμε να ενοικιάσουμε βανάκι γιατί θα είμαστε 5 άτομα. Απ'ότι είδα κανείς δεν ενοικιάζει με χιονολάστιχα αλλά δίνουν κάποιοι δωρεάν αλυσίδες.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν έχετε να μου πείτε τι πρέπει να προσέξουμε σε δρόμο και βουνό προκειμένου να μην έχουμε τυχόν απρόοπτα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Breuil, Cervinia νομίζω πως είναι το ίδιο χωρίο, το πρώτο όνομα στην τοπική γαλλική διάλεκτο των Άλπεων, το δεύτερο επίσημο ιταλικό όνομα.

Γενικά δεν είναι μεγάλο χωριό, οπότε όλα σχεδόν είναι συγκεντρωμένα γύρω από τον κεντρικό πεζόδρομο.

Το βασικό πράγμα που θέλει προσοχή, είναι εφ' όσον περάσετε στο Zermatt, να προσέξετε:
1. Τον καιρό που θα έχει στον αυχένα που είναι τα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας
2. Τους χρόνους επιστροφής

Αν γίνει η στραβή και πρέπει να μείνετε στο Zermatt ... φροντίστε να έχετε χοντρό πορτοφόλι .

• Like 2

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Breuil, Cervinia νομίζω πως είναι το ίδιο χωρίο, το πρώτο όνομα στην τοπική γαλλική διάλεκτο των Άλπεων, το δεύτερο επίσημο ιταλικό όνομα.

Γενικά δεν είναι μεγάλο χωριό, οπότε όλα σχεδόν είναι συγκεντρωμένα γύρω από τον κεντρικό πεζόδρομο.

Το βασικό πράγμα που θέλει προσοχή, είναι εφ' όσον περάσετε στο Zermatt, να προσέξετε:

Αν γίνει η στραβή και πρέπει να μείνετε στο Zermatt ... φροντίστε να έχετε χοντρό πορτοφόλι .

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Όταν εννοείς τον καιρό να μην έχει πχ πολύ αέρα και κλείσουν τα lift και δεν μπορούμε να γυρίσουμε.

Χοντρικά αν ξέρεις πόσο χρόνο παίρνει να περάσεις από cervinia στη μεριά του zermatt.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Όταν εννοείς τον καιρό να μην έχει πχ πολύ αέρα και κλείσουν τα lift και δεν μπορούμε να γυρίσουμε.

Χοντρικά αν ξέρεις πόσο χρόνο παίρνει να περάσεις από cervinia στη μεριά του zermatt.

Ναι αυτό ακριβώς. Δεν υπάρχει επιστροφή αν δεν γυρίσεις χιονοδρομικά, αλλά ο καιρός πολύ δύσκολα θα σε αποτρέψει. Υπάρχουν δυο συρόμενα για αυτή τη δουλειά που κλείνουν δύσκολα. Το κρύο που θα φας όμως είναι αρκετό!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Αν έχω καταλάβει καλά από αυτά που έχω διαβάσει λέει ότι έχει μια πολύ μεγάλη ευθεία από cervinia προς zermatt. Εμείς που θα είμαστε με snb θα έχει πολύ σπρώξιμο ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο??

Γρήγορα είναι από theodul pass. Σε καμία ώρα κατεβαίνεις προς zermatt

Σπρώξιμο όχι δεν έχει.

• Like 2

Μετά τις 16 Δεκέμβρη θα το έχω και πρόσφατο όποτε ότι θες ρωτά.

• Like 1

Ε, στο τέλος δίπλα στο ποτάμι, μπορεί να έχει λίγο σπρώξιμο...

Βασικά αν κλείσει από αέρα η μεγάλη καμπίνα που πάει στη κορυφή του παγετώνα (το υψηλότερο lift-served σημείο της Ευρώπης) προετοιμαστείτε για ένα μισάωρο σε δύο συνεχόμενες άγκυρες.

Με τις σανίδες και με κρύο και αέρα δε ξέρω πόσο χειρότερα μπορεί να είναι απ' ότι με σκι...

Αν πέσεις, ξαναγυρνάς στην αρχή, οπότε φροντίστε για διαθέσιμο χρόνο.

Νομίζω η αναχώρηση από το Zermatt προς Cervinia καλό θα είναι να μην είναι μετά τις 2:30 (ας με διορθώσε κάποιος πιο γνώστης)

Φθάνοντας μετά στο διάσελο, είναι μόνο κατηφόρα προς Cervinia οπότε ανάλογα με τις αντοχές σας (ή αν έχετε χρόνο) επιλέγετε κάθοδο με καμπίνα ή όχι.

• Like 5

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Α, και μην έχετε τη ψευδαίσθηση ότι θα ευχαριστηθείτε σκι στο Zermatt ή βόλτα στο χωριό - μια εικόνα θα πάρετε - γιατί η ώρα δεν επαρκεί για πολλά.

• Like 1

Σας ευχαριστώ πολύ.

Αν είχε μείνει κανείς σας και σε κανα καλό δωμάτιο "airbnb" η ξενοδοχείο και το προτείνετε αν μπορείτε ενημερώστε με.

Α, και μην έχετε τη ψευδαίσθηση ότι θα ευχαριστηθείτε σκι στο Zermatt ή βόλτα στο χωριό - μια εικόνα θα πάρετε - γιατί η ώρα δεν επαρκεί για πολλά.

Καλά ναι σίγουρα απλά για να βλέπαμε και την απέναντι μεριά πιο πολύ γι'αυτό κι όχι τόσο για να ευχαριστηθούμε το zermatt.

• Like 1

Σας ευχαριστώ πολύ.

Αν είχε μείνει κανείς σας και σε κανα καλό δωμάτιο "airbnb" η ξενοδοχείο και το προτείνετε αν μπορείτε ενημερώστε με.

Κάπου πριν ένα ή δύο χρόνια υπήρχε ένα νήμα από κάποιον φίλο που έμεινε σε air bnb.

Κάπου πριν ένα ή δύο χρόνια υπήρχε ένα νήμα από κάποιον φίλο που έμεινε σε air bnb.

Έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι ρε γαμώτο.

Γενικά ο δρόμος από μιλάνο προς cervinia είναι οκ? δεν έχει τίποτα περίεργα σωστά?

Cervinia -Zermatt December 2015
http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=18690

Και ωραίο φωτό ρεπορτάζ:
Breuil - Cervinia
http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=19757

Έτσι για να μπαίνεις σε κλήμα. Θα έχεις και φρέσκο update σύντομα

• Like 4

Τα links οδηγούν υποχρεωτικά στο tapatalk το οποίο δεν παρακάμπτεται. Αν επιλέξεις να το παρακάμψεις σε οδηγεί στη πρώτη σελίδα του φόρουμ και όχι εκεί που θέλει το link.

• Like 1