Jump to content
Sign in to follow this  
Giannis90

Marker Duke (2011) Σπασμένο Toe Plate.

Recommended Posts

Μετά από μια όμορφη χιονοδρομική ημέρα στο Σέλι, μόλις πήγα σπίτι και έβγαλα τα σκι έξω απ΄τη τσάντα για να τα σκουπίσω και να τα στεγνώσω συνειδητοποίησα ότι έιναι σπασμένο το ένα toe plate της δέστρας.

wvyjbt.jpg

Είχα ένα μπίστο σήμερα στον οποίο ξεκούμπωσε ένα απ΄τα δυο σκι αλλά δεν θυμάμαι ποιο ήταν. Όπως επίσης μετά την πτώση σκίαρα κανονικά μέχρι το τέλος της ημέρας. Ξέρει κανείς να μου πει αν φτιάχνεται το συγκεκριμένο και αν θα μπορούσα να βρω σε αναλώσιμο κάτι τέτοιο; Επίσης, δεδομένου ότι συμβάλλει και στο AFD είναι ασφαλή το να σκιάρω χωρίς το toe plate ή μπορεί να μην ξεκουμπώσει η μπότα όταν χρειαστεί;

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Δεν έσπασε. Έφυγε. Στο αυλάκι που υπάρχει μπαίνει ένα ελατήριο (κομμάτι του οποίου υπάρχει ακόμα , αν βλέπω καλά). Το πλακάκι της δέστρας κινείται αριστερά-δεξιά στις ράγες και το ελατήριο το επαναφέρει στην θέση του. Στις δίκες μου τις Baron το "μάσησε", ευτυχώς το πρόσεξα και δεν το έχασα. Τώρα το έχω τυλίξει με duck tape επικίνδυνο αλλά ...
Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις (με επιφύλαξη γιατί πλέον δεν θα ολισθαίνει το ίδιο εύκολα η μπότα σε περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει) και θα πρέπει να ανεβάσεις πιο ψηλά το μέρος αυτό (βιδώνοντας την βίδα που υπάρχει στο εμπρός μέρος, επαρκεί; ) γιατί πλέον εάν κουμπώσεις την μπότα θα δεις ότι υπάρχει μεγάλο κενό (περίπου 5mm) από το 0,1mm που θα έπρεπε.

οντως ολισθαινει και επαναφερει το πλακακι?

δεν ειναι απλως επιφανεια πανω στην οποια ολισθαινει η μποτα?

στις συνιθισμενες δεστρες υπαρχει απλα μια επιφανεια συνηθως τεφλον για να μην εχει τριβη.

μπορεις να βαλεις κομματι τεφλον.

γι αυτο σου λεω να βαλεις φωτο την αλλη.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

ναι θα σε στεναχωρησω.

οντως ολισθαινει για πιο σωστο release.

επομενως αν δεν εχει ξεχαρβαλωθει τελειως το κατω μερος απο το πλακακι πρεπει να δεις αν μπορεις να τοποθετησεις ενα ιδιο ελατηριο και μετα να περασεις μια ταινια τεφλον απο πανω.

το διακενο ουτως ή αλλως το ρυθμιζεις αναλογα και με την φθορα της σολας.

να παιρναει ανετα σελιδα χαρτι.

Λοιπόν το toe plate του άλλου σκι είναι έτσι.

poqpl.jpg

Αποστόλη το έχω φέρει μπροστά (νομίζω γίνεται και λίγο ακόμα). Tο αποτέλεσμα είναι αυτό. Μου βγάζει την φωτογραφία ανάποδα για κάποιο λόγο εγώ την βλέπω κανονικά πριν την ανεβάσω.

post-6895-0-26278400-1519505045_thumb.jpg

Vro, δεν παίζει να πωλείται σαν αναλώσιμο κάτι τέτοιο στα χιονοδρομικά μαγαζιά;

Edited by Χρήστος Λάππας

Περισσότερα δες εδώ για τον τρόπο ρύθμισης του ύψους.

https://theskimonster.com/blog/posts/how-to-adjust-your-marker-ski-bindings/

Μέσα στον κύκλο είναι το ελατήριο, τράβηξε το να βγει τελείως.

https://www.youtube.com/watch?v=YTvi2q1PvLw

https://www.tetongravity.com/forums/showthread.php/286581-Broken-Marker-Pro-Tour-F12-AFD-gliding-plate-replacement

post-2848-0-93766900-1519504554_thumb.jpg

Κι εγώ ξέρω ότι από τη μπότα και το Πλέιτ πρέπει να περνάει ένα κομμάτι χαρτί...Γιάννη ξεκινά να περνεις τηλέφωνα...να έχουν ανταλλακτικό λίγο δύσκολο αλλά θα μπορούν να παραγγείλουν...ξεκινά απ' το fifth element

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Έχω ακούσει πάντως και άλλες περιπτώσεις να σπάνε διάφορα απ' αυτή τη duke, σε αντίθεση με την άλλη τη πράσινη με πορτοκαλι που έχει ποιο πολύ μέταλλο...μλκια πάντως πουλούσε ο συνφορουμιτης iefs μια τέτοια δέστρα μ ένα πέδιλο δώρο...δεν πρόλαβες...

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Δύσκολο.

Απο την δικια μου εμπειρία δεν μπορεσα να βρω ενα πριτσινι για να επισκευασω μια μποτα.

Αρχισε να ρωτας και βλεπουμε.

Η λογικη λεει οτι αυτο πρεπει να υπαρχει σαν ανταλλακτικο.

Βεβαια μονο ο αντιπροσωπος τα φερνει αυτα.

Board generation στο Ψυχικό.

Επίσημος αντιπρόσωπος της Marker.

Η Σάντυ θα κάνει τα πάντα για να σε εξυπηρετήσει. Μη το αμελήσεις όμως. Είναι σημαντικό.

Δεδομένου, απ' ότι γνωρίζω, οτι έχεις και Α/Τ μπότες όταν τις κουμπωνες ρύθμιζες σωστά το ύψος μπροστά, αναλόγως το ποιά μπότα φόραγες;

• Like 1

Πιστευω να βρηκες. Τελικα ολες οι marker και οι αλπικες τοχουν.

Ειναι το δικο της συστημα αντι του τεφλον.

Board generation στο Ψυχικό.

Επίσημος αντιπρόσωπος της Marker.

Η Σάντυ θα κάνει τα πάντα για να σε εξυπηρετήσει. Μη το αμελήσεις όμως. Είναι σημαντικό.

Δεδομένου, απ' ότι γνωρίζω, οτι έχεις και Α/Τ μπότες όταν τις κουμπωνες ρύθμιζες σωστά το ύψος μπροστά, αναλόγως το ποιά μπότα φόραγες;

Σ΄ευχαριστώ Γιώργο, θα πάρω τηλέφωνο αύριο. Ναι τις ρύθμιζα πάντα. Σήμερα ήμουν πισοδέρι και ξεκίνησα διστακτικά έχοντας μειώσει το din απ΄την δέστρα χωρίς το toe plate και μια φορά που χρειάστηκε ξεκούμπωσε. Όπως και να΄χει όμως πρέπει να το κάνω, δεν θα το αφήσω έτσι.

• Like 2