Sp 480 Report post Posted May 18, 2018 Έχω κλείσει για Φεβρουάριο 2019 διαμονή στο Telfes,έχω πάρει και αεροπορικό για Μόναχο με 100 ευρώ λόγω προσφοράς Α3,και απλώς αναρωτιόμουν,αν και είναι φυσικά νωρίς,αν αξίζει να πάει κάποιος αποκλειστικά όλες τις ημέρες 3-4 για την ακρίβεια,στο Schlick 2000 ή να τις αφιερώσει όλες στο Stubaital.Επίσης συμφέρει ενοικίαση από εκεί ή αγορά κάποιου φθηνού σετ σκι από εδώ;Πρώτη φορά θα πάω έξω για σκι και δεν έχω ιδέα! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Donpenelo 69 Report post Posted May 18, 2018 Έχω κλείσει για Φεβρουάριο 2019 διαμονή στο Telfes,έχω πάρει και αεροπορικό για Μόναχο με 100 ευρώ λόγω προσφοράς Α3,και απλώς αναρωτιόμουν,αν και είναι φυσικά νωρίς,αν αξίζει να πάει κάποιος αποκλειστικά όλες τις ημέρες 3-4 για την ακρίβεια,στο Schlick 2000 ή να τις αφιερώσει όλες στο Stubaital.Επίσης συμφέρει ενοικίαση από εκεί ή αγορά κάποιου φθηνού σετ σκι από εδώ;Πρώτη φορά θα πάω έξω για σκι και δεν έχω ιδέα!Το Πάσχα ήμουν εκεί .Ανάλογα τον καιρό θα διαλέγεις χιονοδρομικό. Σίγουρα 2 μέρες Shilk2000 άλλες 2 Stubai Σκι ενοικιασε από εκεί έχει Intersport στις βάσεις από τις γόνδολες κόστος περίπου 15-20 euro Στάλθηκε από το SM-A300FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted May 18, 2018 Ευχαριστώ.Πώς νοικιάζεις εκεί;Αφήνεις ταυτότητα όπως εδώ;Αυτό με ανησυχεί σε ξένη χώρα να αφήσω την ταυτότητα διότι αν για κάποιο λόγο τη χρειαστώ;Είναι από τα πρακτικά προβλήματα! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted May 18, 2018 1. δεν αφηνεις ταυτοτητα ως επι το πλειστον...την βγαζουν φωτοτυπια 2. Stubaital ειναι ολη η κοιλαδα με ολα τα χιονοδρομικα...προφανοως εννοεις τον παγετωνα του Stubai αποψη μου τουλαχιστον μια φορα να πας εκει...αλλα βασικα θα κρινεις αναλογα με τον καιρο-χιονι 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted May 20, 2018 Έχω κλείσει για Φεβρουάριο 2019 διαμονή στο Telfes,έχω πάρει και αεροπορικό για Μόναχο με 100 ευρώ λόγω προσφοράς Α3,και απλώς αναρωτιόμουν,αν και είναι φυσικά νωρίς,αν αξίζει να πάει κάποιος αποκλειστικά όλες τις ημέρες 3-4 για την ακρίβεια,στο Schlick 2000 ή να τις αφιερώσει όλες στο Stubaital.Επίσης συμφέρει ενοικίαση από εκεί ή αγορά κάποιου φθηνού σετ σκι από εδώ;Πρώτη φορά θα πάω έξω για σκι και δεν έχω ιδέα! πριν απο δύο χρόνια πέρασα μία εβδομάδα εκεί (έμενα Innsbruck). Σου συστήνω ανεπιφύλακτα το Kuhtai, όπως και το Axamer Lizum. To Schlick μου άρεσε επίσης πολύ. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι σε τέτοιου μεγέθους χιονοδρομικά πας , τα βλέπεις και αν σου αρέσει κάθεσαι όλες τις μέρες στο ίδιο. Αλλιώς, παίρνεις μια ιδέα από το καθένα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted May 20, 2018 πριν απο δύο χρόνια πέρασα μία εβδομάδα εκεί (έμενα Innsbruck). Σου συστήνω ανεπιφύλακτα το Kuhtai, όπως και το Axamer Lizum. To Schlick μου άρεσε επίσης πολύ. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι σε τέτοιου μεγέθους χιονοδρομικά πας , τα βλέπεις και αν σου αρέσει κάθεσαι όλες τις μέρες στο ίδιο. Αλλιώς, παίρνεις μια ιδέα από το καθένα. Αν και συμφωνώ μαζί σου, ποτέ δεν σκιάραμε μαζί....... Η ευρύτερη περιοχή, έχει αρκετά "μικρά" χιονοδρομικά, αλλά με πολύ ενδιαφέρον. Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου χιονοδρομικού, είναι τα σχετικά χαμηλά υψόμετρα. Όμως τον Φεβρουάριο, μάλλον αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Το Schlick 2000 βρίσκεται στην αρχή της Stubaital.Η κοιλάδα του Stubai, τελειώνει στον παγετώνα, σχεδόν μετά 20-25 λεπτών οδήγησης. Το Schlick 2000 μια χαρά χιονοδρομικό είναι. Αν οι συνθήκες χιονιού και καιρού είναι καλές (οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου), εγώ θα έμενα εκεί και δεν θα πήγαινα πουθενά. Ειδικά αν έχεις μόνο 4 χιονοδρομικές ημέρες. Αν δεν θα σου αρέσει το χιονοδρομικό, μόνο τότε εγώ θα σκεπτόμουν να πήγαινα και σε κάποιο άλλο. Πρώτη επιλογή θα είχα τον παγετώνα, ειδικά αν οι θερμοκρασίες είναι ψηλές και το χιόνι λίγο. Στο εξωτερικό είναι πολύ εύκολο να νοικιάσεις σκι, άρα αν δεν είχα εξοπλισμό, αυτό θα ήταν το πρώτο που θα επέλεγα. Και φυσικά πιο πριν θα έβλεπα το θέμα μπότας. Και στην Ελλάδα αν δεν θέλεις να αγοράσεις το πέδιλο της τελευταίας χρονιάς, μπορείς να βρεις καλές προσφορές. Αν μιλάμε για αγορά, μάλλον θα πρέπει να διαθέσεις λίγο χρόνο. Για να ψάξεις τι πέδιλο θέλεις και τι τιμές παίζουν. Αν είσαι στο εξωτερικό μόνο 4 ημέρες, μάλλον δεν θα έχεις αρκετό χρόνο, εκτός και αν συμπτωματικά πέσεις σε κάποια προσφορά. Μειονέκτημα το κουβάλημα (επιβεβαίωσε ότι δεν θα έχεις χρέωση με την πτήση που έκλεισες (πχ δεν θα την διαχειρίζεται την πτήση η Aegean, ή δεν έχεις εισιτήριο light). Επίσης θέλει ένα τσεκάρισμα το πόσα άτομα θα είσαστε στο αυτοκίνητο και πόσα ζευγάρια θα πρέπει να χωρέσετε. Αν έρθεις σε κάποια συνάντηση, ίσως θα μπορούσαμε να πούμε αρκετά..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted May 20, 2018 (edited) Καλησπέρα Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Μπότες έχω.Καινούριες,κάπου 3 φορές τις έχω φορέσει Nordika doberman flex 70.Βασικά μόνος μου θα πάω.Βλέπετε οι φίλοι μου δεν είναι του χιονιου και του σκι,προτιμούν τις ταβέρνες!!!Το εισιτήριο της Α3 είναι golight αλλά έτσι και αλλιώς θα αγοράσω και το δικαίωμα της βαλιτσας.Και τώρα που θα πάω σε 15 μέρες στη Ζυρίχη το ίδιο έκανα.Το Schlick το είδα σε κάτι ερασιτεχνικά βίντεο και μου άρεσε το φάρδος τους και το τοπίο!Είναι και κοντά στο Telfes που έκλεισα διαμονή. Edited May 20, 2018 by Sp Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted May 20, 2018 Καλησπέρα Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Μπότες έχω.Καινούριες,κάπου 3 φορές τις έχω φορέσει Nordika doberman flex 70.Βασικά μόνος μου θα πάω.Βλέπετε οι φίλοι μου δεν είναι του χιονιου και του σκι,προτιμούν τις ταβέρνες!!!Το εισιτήριο της Α3 είναι golight αλλά έτσι και αλλιώς θα αγοράσω και το δικαίωμα της βαλιτσας.Και τώρα που θα πάω σε 15 μέρες στη Ζυρίχη το ίδιο έκανα.Το Schlick το είδα σε κάτι ερασιτεχνικά βίντεο και μου άρεσε το φάρδος τους και το τοπίο!Είναι και κοντά στο Telfes που έκλεισα διαμονή. Άρα με το εισιτήριο σου θα πληρώσεις την μεταφορά των σκι, άρα καλύτερα να πάρεις τις μπότες σου (που σε βολεύουν) και να νοικιάσεις. Οι φίλοι σου χάνουν! Θα έλεγα ότι όλα τα χιονοδρομικά είναι ωραία και αξίζουν επίσκεψης. Όμως θεωρώ πιο σημαντικό να ξοδέψεις την ενέργεια σου στο μέρος που θα πας, από το να τρέχεις κάθε μέρα και αλλού και να χάνεις χρόνο με μετακινήσεις. Ειδικά αν μιλάμε μόνο για 4 ημέρες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted May 20, 2018 Δυστυχώς δε μου βγαίνουν τα χρήματα για περισσότερες ημέρες.Για την ακρίβεια 6 βράδια θα μείνω στο Telfes αλλά την πρώτη μέρα δεν προλαβαίνω για σκι,και 1 ημέρα θα την αφιερώσω στο αεροδρόμιο του Innsbruck για planespotting οπότε λέω 4 χιονοδρομικές ημέρες.6 βράδια 270€ διαμονή με πρωινό.Καθόλου άσχημα νομίζω. 1 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted May 20, 2018 Κανόνισε να τα πούμε σε κάποια συνάντηση του συλλόγου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mplamplampla 131 Report post Posted May 21, 2018 Κι εγώ δεν βλέπω το λόγο να τρέχεις σε άλλα μακρινά χιονοδρομικα. Με πίστες με βόρειο προσανατολισμό στα 2000 μέτρα δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Θα σε συμβουλευα, όταν φτάσεις να δεις τον καιρό και να διαλέξεις τη μέρα με την πιο πολύ ηλιοφάνεια για να πας στον παγετώνα του stubai. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted May 22, 2018 Δυστυχώς δε μου βγαίνουν τα χρήματα για περισσότερες ημέρες.Για την ακρίβεια 6 βράδια θα μείνω στο Telfes αλλά την πρώτη μέρα δεν προλαβαίνω για σκι,και 1 ημέρα θα την αφιερώσω στο αεροδρόμιο του Innsbruck για planespotting οπότε λέω 4 χιονοδρομικές ημέρες.6 βράδια 270€ διαμονή με πρωινό.Καθόλου άσχημα νομίζω. Αν δεν κάνω λάθος έχουμε κάπου ειδικό thread για planespotting κάπου στο forum και μου ήρθε και μια απορία: Θα κάτσεις να βλέπεις αεροπλάνα στο innsbruck ενώ μπορείς να πας στο Μόναχο να δεις πολλά και μεγάλα αεροπλάνα? Για το σκι δες καιρό και αν κάνει ο παγετώνας να πας μια μέρα παγετώνα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted May 22, 2018 Στο Μόναχο θα μείνω ούτως ή άλλως ένα βράδυ διότι δεν προλαβαίνω την πτήση επιστροφής από την Αυστρία.Οπότε θα περάσω από το α/δ αν έχει καλό καιρό.Πέρσι που πήγα στο Μόναχο να πάρω το αεροπλάνο επιστροφής είχε παλιόκαιρο.Έβρεχε την πρώτη μέρα καταρρακτωδώς και τη δεύτερη είχε βαριά συννεφιά και προτίμησα να κάνω μια βόλτα να δω την πόλη.Το Ινσμπρουκ έχει φωτογραφικό ενδιαφέρον.Δεν είναι πάντα τα μεγάλα α/φη καλό θέαμα.Το τοπίο και η σπανιότητα α/φών είναι πιο σημαντική πολλές φορές από ένα 380 π.χ της LH ή της Qatar. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted May 23, 2018 (edited) Ότι πεις αγορίνα, καλό ταξίδι καλό σκι και καλά αεροσκάφη να έχεις. Ο καιρός πάντως θα οσυ διαλέξει τα χιονοδρομικά όπως λένε και τα παιδιά. Αν έχει κρύο μια χαρά θα είσαι στα χκ της κοιλάδας Edited May 23, 2018 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted May 23, 2018 Ότι πεις αγορίνα, καλό ταξίδι καλό σκι και καλά αεροσκάφη να έχεις. Ο καιρός πάντως θα οσυ διαλέξει τα χιονοδρομικά όπως λένε και τα παιδιά. Αν έχει κρύο μια χαρά θα είσαι στα χκ της κοιλάδας Spotting θα κάνω και σε 15 μέρες στη Ζυρίχη!Τις άλλες καλό είναι και το LGAV Φεβρουάριο θα πάω,χιόνι λογικά θα έχει πολύ.Καλά να είμαστε μέχρι τότε,διότι τελευταία έχει πέσει "περονόσπορος θανάτων"! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 2, 2019 Για να μην ανοίγω νέο θέμα,υπάρχει κάποια πρόταση για φθηνή μεταφορά από το Μόναχο στο Ίνσμπρουκ;Ένα δρομολόγιο του τραίνου (τραινάρα όχι απλώς τραίνο) που βρήκα σε προσιτή τιμή φτάνει απόγευμα στο Ινσμπρουκ.Τα άλλα είναι >45€ απλή διαδρομή.Αν υπάρχει καμία εταιρεία λεωφορείων με προσιτές τιμές πείτε! 1 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 2, 2019 Τσέκαρε αν υπάρχει λεωφορείο με ανταπόκριση από Lufthansa. Κάποτε είχα πετύχει ένα φοβερό εποχιακό τέτοιο συνδετικό, σε συνεργασία με τα "ΚΤΕΛ" τους (wifi μέσα και άνεση τρελλή). Αλλιώς, τραίνα, τρομερά άνετα, χωρίς επιφύλαξη, ψάξε κι από νωρίς συγκεκριμένα δρομολόγια (μέρα και ώρα) με έκπτωση. Sent from my SM-G903F using Tapatalk Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted January 2, 2019 Για να μην ανοίγω νέο θέμα,υπάρχει κάποια πρόταση για φθηνή μεταφορά από το Μόναχο στο Ίνσμπρουκ;Ένα δρομολόγιο του τραίνου (τραινάρα όχι απλώς τραίνο) που βρήκα σε προσιτή τιμή φτάνει απόγευμα στο Ινσμπρουκ.Τα άλλα είναι >45€ απλή διαδρομή.Αν υπάρχει καμία εταιρεία λεωφορείων με προσιτές τιμές πείτε! Υπαρχει λεοφορειο απο το αεοδρομιο του Μοναχου για το ινσμπρουκ με περιπου 20-25 ε μαζι με την μεταφορα του εξοπλισμου...θα το βρω και θα στο δωσω.... 3 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted January 2, 2019 Υπαρχει λεοφορειο απο το αεοδρομιο του Μοναχου για το ινσμπρουκ με περιπου 20-25 ε μαζι με την μεταφορα του εξοπλισμου...θα το βρω και θα στο δωσω.... https://global.flixbus.com/?wt_mc=acq.com.FlixBus.sea.google.3799800904.225692665_15920502505.ad&wt_cc1=br 4 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 2, 2019 Σ'ευχαριστώ Γιάννη.Έχει εξαιρετικές τιμές.Αν και φανατικός τραινόφιλος αυτή τη φορά να δώσω 50€ για εισιτήριο δε μου πάει.Στην επιστροφή στο Μόναχο όμως θα γίνει με τραίνο!Και ιδίως με το θεϊκό raijet! 1 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 2, 2019 Τελικά αγόρασα από τώρα το εισιτήριο με το λεωφορείο με 21€ από Αεροδρόμιο Μονάχου έως το Ίνσμπρουκ.Ευχαριστώ Γιάννη για την υπόδειξη! 4 Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites