Jump to content

mplamplampla

Χρήστης Forum
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

113 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 1. Εγώ πάντως αν ήμουν Γερμανία θα έβαζα όσα γίνεται περισσότερα εμπόδια για διακοπές στην Αυστρία και φταίνε και οι Αυστριακοί (Τυρολέζοι) για αυτό. Ενώ όλοι ξέρουν τι έγινε πέρσι στο Τυρόλο που έκλεισε τελευταίο χωρίς κανένα μέτρο , φέτος αντί να κάνουν κάποιο πλάνο περιορισμού του ιού (ούτως ή άλλως ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι μειωμένος), αναφέρουν πρώτα πρώτα να μην ανησυχούμε , τα lift θα λειτουργούν στην πλήρη δυναμικότητα και τα μέτρα που προτείνουμε δεν ενοχλούν κανέναν αλλά τι να κάνουμε για το θεαθήναι είναι . Ε, εγώ αν ήμουν Γερμανία , όποιος πολίτης πήγαινε για σκι στο Τυρόλο, όχι 5 αλλά 14 ημέρες υποχρεωτική καραντίνα θα τον είχα. * Και μην πει κανείς τις γνωστές δικαιολογίες τους, μπορεί να μην κόλλησαν εδώ αλλά στο δρόμο. Τα ίδια με τα ελληνικά νησιά (που ζω) αντί να σώζουν ότι σώζεται φέτος, με το που ήρθε κόσμος τον Ιούλη, γράψανε κάθε μέτρο εκεί που δεν πιάνει μελάνι (γιατί τα μέτρα έχουν κόστος) και είδαμε τι έγινε.
 2. Μα εκτός από ότι θα έχεις μαντήλι - σάλι , που θα το σηκώνεις για να σου καλύπτει το στόμα και τη μύτη σου στην ουρά και κυρίως στο lift δεν περιγράφεται καμιά άλλη προϋπόθεση, ούτε καν περιορισμός των ατόμων στα lift μέχρι στιγμής
 3. Σε κάποιο thread, ανέφεραν ότι δε θα ανοίξουν αλλά δεν κατάφερα να βρω καμιά επίσημη ανακοίνωση. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος, γιατί ο καιρός είναι ακόμα καλοκαιρινός και υπάρχουν τόσα προβλήματα και ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν τα κρύα.
 4. Καλημέρα, έχω το elan amphibio fusion 14 του 2013-2014 (το πήρα τέλος του 14, αρχή του 15). Δεν είναι καθαρόαιμο πέδιλο πίστας, αλλά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι ένα πέδιλο που τα κάνει όλα για έναν ερασιτέχνη σαν εμένα. Σε υψηλές ταχύτητες και σκληρό παγωμένο χιόνι, κρατάει χειρότερα από πέδιλα πίστας, αλλά για το φρέσκο χιόνι σε πίστα ή το μαλακό χιόνι (ή λίγο πούδρα) ή τα μπαχαλόχιονα μετά το μεσημερι σε πίστες με πολυκοσμία είναι σίγουρα πολύ πιο ξεκούραστο και άνετο από πέδιλο πίστας. Οπότε διαλέγεις κυρίως σε τι χιόνι κάνεις πιο πολύ.
 5. Το έχουν δύο γνωστοί μου και στους δύο (μοντέλο του 2008, αλλά λίγα χλμ και οι δύο λόγω επαρχίας) έχει βγάλει μεγάλο πλήθος προβλημάτων (κάποια μάλιστα ήταν και κοινά και στους δύο) , θα πρότεινα να μείνεις μακριά.
 6. Κατά 99% θα έχει χιονοκάλυψη τουλάχιστον στο 80 - 90% των πιστών. Και κατά 95% θα έχει χιονοκάλυψη σε όλες τις πίστες. Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι ίσως έχει υψηλές θερμοκρασίες. Σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάτε στον παγετώνα στον οποίο μάλλον θα έχει αυξημένη κίνηση.
 7. Το Μπάνσκο έχει πολύ μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε σχέση με τη δυναμικότητα του χιονοδρομικού. Και για αυτό προσφέρει πανάκριβη κάρτα χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο γιατί στο σύνολο οι διακοπές έχουν χαμηλό κόστος καθώς κάποιος μπορεί να βρει δωμάτιο υπερβολικά φθηνά. Οι τιμές για διαμονή παραμένουν και θα παραμείνουν για πολύ καιρό φθηνές λόγω της υπερπροσφοράς δωματίων. Από την παραπάνω κατάσταση κερδισμένος προφανώς είναι ο διαχειριστής του χιονοδρομικού.
 8. Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, αλλά μια μικρή μόνο διόρθωση, η συνήθης έκπτωση στην εξαήμερη κάρτα είναι περίπου στο 20%, η οποία είναι και πολύ λογική σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν.
 9. Κοιτάω και γαι ξενοδοχείο. Btw το παραπάνω site είχε μόνο δύο σπίτια στο cavalese Γενικώς από διαμονή η val di fiemme από ότι καταλαβαίνω έχει λίγα.
 10. Μάντεψε ξανά https://electric-scooter.guide/guides/electric-scooter-safety-report-austin-portland/ Τουλάχιστον σε σχέση με τα ποδήλατα , τα ηλεκτρικά πατίνια είναι εξαιρετικά ανασφαλής.
 11. Έχεις να προτείνεις και κάτι παρόμοιο για τη val di fiemme?
 12. Θα πρότεινα σίγουρα το kaltenbach , το θεωρώ πολύ καλύτερο από το zillertal arena. Αλλά αν δεν έχει ιδιαίτερα ζεστές μέρες, μπορείτε να πάτε στο soll και να ανέβετε από το itter που είναι ακόμα πιο κοντά.
 13. Γκρίνια , γκρίνια και πάλι γκρίνια. Ο Δήμος Καλαβρύτων διαθέτει 200.000 ευρώ για την επισκευή του lift (και πιθανόν κάποιο μηχανολογικό εξοπλισμό) από το αποθεματικό του. Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια άλλη ανάγκη που δε συμπεριλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων και θα έπρεπε να δώσουν τα λεφτά εκεί? Αν ναι, πείτε το να το ψηφίσει το Δ.Σ., ούτως ή άλλως μέχρι τις 01 Σεπτεμβρίου που θα έρθει η καινούρια διοίκηση δε θα έχει συμβασιοποιηθεί μάλλον τίποτα. Αν δε δίνονταν τα λεφτά και δεν επισκευάζονταν η Στύγα, είμαι σίγουρος ότι τα ίδια ακριβώς άτομα θα γκρίνιαζαν και πάλι.
 14. Δεν έχω πάει στο Παμπόροβο οπότε δεν μπορώ να το προτείνω. Έχω πάει στο bansko και στα ελληνικά και απλώς καμία μα καμία σχέση με την Αυστρία στη φιλικότητα προς τα παιδιά. Μην το κάνουμε thread Άλπεις vs Βουλγαρία vs Ελλάδα, αλλά σε σχέση με το ζήτημα "παιδί στο βουνό' που είναι και ο μελλοντικός πελάτης των χιονοδρομικών απλώς η μέρα με τη νύχτα.
 15. Εγώ θα πρότεινα να βρεις κάποιο μικρομεσαίο χιονοδρομικό καθώς και πιο οικονομικά θα δου βγει, και λιγότερο κόσμο έχει συνήθως και το βασικό αν θέλεις να κάνεις κι εσύ σκι, είναι όλες οι πίστες δίπλα σου. Αφού και σε μεγάλο χιονοδρομικό να πας δε θα μπορέσεις να δεις όλες τις πίστες. Τέλος στα μικρομεσαία χιονοδρομικά εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ καλύτερη η εξυπηρέτηση, αλλά αυτό μπορεί να είναι υποκειμενικό.
×
×
 • Create New...