Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted February 28, 2019 Τις τελευταίες μέρες χτύπησα αυτό το πεδιλάκι. Στην αρχή σε 1,66 και ύστερα -μετά από παραινεσεις και συμβουλες φίλων που ξέρουν πολύ καλύτερο σκι από εμένα- σε 1,73. Με μέση 88 υπόσχεται να πηγαίνει αξιοπρεπώς παντού, και -τουλάχιστον στα χιόνια των τριών τελευταίων ημερών- πραγματοποιεί την υπόσχεση του. Είναι ευέλικτο, σταθερό σαν βράχος, αλλά παράλληλα πολύ εύκολο στην πρώτη στροφή, ενώ αν το βαλεις σε τροχιά, την κρατάει σαν διαβήτης και επιτρέπει στον χιονοδρομο να γράφει απολαυστικές γραμμές πάνω στο χιόνι. Στα σκληρά χιόνια δεν παρουσιάζει αστάθεια, ούτε σε τρομάζει, ενώ δεν με προβλημάτισε στα διαφόρων ποιοτήτων απάτητα των τελευταίων ημερών. Είναι ένα πεδιλο που τονώνει την αυτοπεποίθηση και την απόλαυση σε σημαντικό βαθμό, ενώ σου παρέχει σιγουριά σε σχετικά υψηλες (τουριστικες) ταχυτητες ακόμα και όταν η πίστα αρχίζει να γεμίζει bumps και ανακατεμένο χιόνι. Για την ώρα είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος με το καινούργιο μου απόκτημα. Είμαι περίεργος να δω ποτέ θα συναντήσω ποιότητες χιονιού που να μην του ταιριάζουν (πολύ βαθιά πούδρα ισως, αλλά για αυτό έχω και τα Soul 7). 11 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 28, 2019 δεν θα έχεις πρόβλημα πουθενά... (απίστοι θωμάδες πα πα πα ...) 2 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted February 28, 2019 Ελπίζω να ενέκρινε κι ο γάτος την αγορά . 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted February 28, 2019 Η γάτα! Υποψιάζομαι ότι θέλει να τα δοκιμάσει και αυτή Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted March 1, 2019 Η γάτα! Υποψιάζομαι ότι θέλει να τα δοκιμάσει και αυτή Γάτα η γάτα... Ψιλο-όνειρο η απόκτηση χιονοδρομικής επάρκειας κάποια στιγμή (πότε θα μου πεις, περνάνε τα χρόνια ) ώστε να μπορώ να βγάινω και λίγο πιο έξω από την πίστα με ένα αντίστοιχο on-off, έτσι για λίγο "φυσιολατρική" χιονοδρομία. Βέβαια θέλει επένδυση χρόνου και χρήματος (μαθήματα; ) αυτό. Ποτέ δεν είναι αργά (δια βίου μάθηση το λένε)... Καλοτσούλιτα Χρήστο, να σου χαρίσουν πολλά χιονοδρομικά χαμόγελα με ασφάλεια του επόμενους χειμώνες, αρχής γενομένης από τον φετινό. 2 Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 4, 2019 Χτες ήταν μια πραγματικά υπέροχη μέρα. Με εξαίρεση όμως τις πρώτες δυο Σαχάρες, τα χιόνια δεν ήταν εύκολα. Το Brahma Carbon έδωσε τα ρέστα του και σε αυτες τις συνθήκες. Από τα παγωμένα κομμάτια, μέχρι τα βαθιά χιόνια, και από το ανώμαλο και φυσηγμενο τερέν, μέχρι τις κροκαλιασμένες εισόδους στα λούκια, το πεδιλακι εμπνέει εμπιστοσύνη, σε παρακινεί να δοκιμάσεις πράγματα, να εξερευνήσεις το βουνό χωρίς να φοβάσαι ότι θα συναντήσεις σημεία που θα σε πουλήσει και θα σε αφήσει ξεκρέμαστο. Και όλα αυτά τα κάνει ξεκούραστα. Στο τέλος της γεματης ημέρας ένιωθα ότι θα μπορούσα να σκιαρω πολλές ώρες ακόμα! Όπως καταλαβαίνετε, είμαι ενθουσιασμένος! 7 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 4, 2019 Για ξαναπές τώρα που έχεις δεδομένα, τα mantra που-πως θα σε δυσκόλευαν; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 4, 2019 Δυο λέξεις θα σου πω, και ήταν η ουσία του προβλήματος μου με τα mantra: Turn Initiation. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οι φίλοι που κάνουν καλύτερο σκι από εμένα και δεν έχουν την λέξη φόβος στο λεξιλόγιο τους μπορούν να τα γκαζώνουν όσο χρειάζεται για να απολαύσουν τις στροφές που τους επιτρέπει το πεδιλο σε δύσκολα χιόνια ή σε στενά λούκια. Εγώ που είμαι διστακτικός όμως και ξέρω αυτό το μέτριο σκι που ξέρω, θέλω κάτι που να κρατάει μεν, αλλά να είναι πολύ πιο πρόθυμο να στρίψει. Και το Brahma Carbon (το κάρμπον το τονίζω γιατί βγαίνει και Brahma με τιτάνιο που είναι πολύ πιο τσαμπουκαλεμενο) είναι πρόθυμο να στρίψει όσο χρειάζομαι (παρόλο που είμαι 165 και το πήρα σε 173), ενώ παράλληλα δεν παρουσιάζει αστάθεια όσο γρήγορα και αν πάω. Εδώ να ξεκαθαρίσω βέβαια πως οι μεγιστες ταχύτητες μου σπάνια ξεπερνούν τα 80χλμ/ώρα, τόσο λόγω επιπέδου, όσο και λόγω πολύ μικρού βάρους. Τα Mantra ήταν ακόμα πιο σταθερά λόγω μετάλλου στην κατασκευή, αλλά πολύ απρόθυμα να κάνουν την πρώτη στροφή αν δεν είχες αποκτήσει πρώτα ταχύτητα στην οποία δεν ένιωθα άνετα σε δύσκολα σημεία ή σε δύσκολα χιόνια. Σε εύκολα/ανοιξιάτικα τα Mantra εξακολουθώ να τα θεωρώ ένα από τα κορυφαία πέδιλα όλων των εποχών. 6 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 4, 2019 Καλώς ήρθες στο σκι. Μια αμπελοφιλοσοφία που έχω δει τώρα τελευταία να προσθέσω σε αυτό που λες. Κάθε πέδιλο στο συγκεκρημένο χιόνι που πατάς θέλει κάποια ταχύτητα για να "δουλέψει". Υπάρχουν πολλά πέδιλα πιο φιλικά που σε αυτό το σημείο "κλέβουν" και σε βοηθάν να βγει η πρώτη περίφημη στροφή που θα σε βοηθήσει να ακολουθήσουν οι επόμενες. To Mantra δεν βοηθάει να κάνεις την πρώτη στροφή αν δεν έχεις πολύ γκάζι. Σε δύσκολο χιόνι θέλει ακόμα πιο πολύ γκάζι. 1000 διαφορερικά πέδιλα 1000 διαφορετικά χιόνια διαλέχτε το πέδιλό σας με προσοχή να βγαίνει αυτή η πρώτη στροφή άνετα. Ωραία τα σούπερ πέδιλα αλλά στο χιόνι που θα πας με το γκάζι που "αντέχεις" θα στρίψουν? 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 4, 2019 (edited) . Edited October 15, 2019 by Pant Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
maylo 132 Report post Posted March 4, 2019 Δυο λέξεις θα σου πω, και ήταν η ουσία του προβλήματος μου με τα mantra: Turn Initiation. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οι φίλοι που κάνουν καλύτερο σκι από εμένα και δεν έχουν την λέξη φόβος στο λεξιλόγιο τους μπορούν να τα γκαζώνουν όσο χρειάζεται για να απολαύσουν τις στροφές που τους επιτρέπει το πεδιλο σε δύσκολα χιόνια ή σε στενά λούκια. Εγώ που είμαι διστακτικός όμως και ξέρω αυτό το μέτριο σκι που ξέρω, θέλω κάτι που να κρατάει μεν, αλλά να είναι πολύ πιο πρόθυμο να στρίψει. Και το Brahma Carbon (το κάρμπον το τονίζω γιατί βγαίνει και Brahma με τιτάνιο που είναι πολύ πιο τσαμπουκαλεμενο) είναι πρόθυμο να στρίψει όσο χρειάζομαι (παρόλο που είμαι 165 και το πήρα σε 173), ενώ παράλληλα δεν παρουσιάζει αστάθεια όσο γρήγορα και αν πάω. Εδώ να ξεκαθαρίσω βέβαια πως οι μεγιστες ταχύτητες μου σπάνια ξεπερνούν τα 80χλμ/ώρα, τόσο λόγω επιπέδου, όσο και λόγω πολύ μικρού βάρους. Τα Mantra ήταν ακόμα πιο σταθερά λόγω μετάλλου στην κατασκευή, αλλά πολύ απρόθυμα να κάνουν την πρώτη στροφή αν δεν είχες αποκτήσει πρώτα ταχύτητα στην οποία δεν ένιωθα άνετα σε δύσκολα σημεία ή σε δύσκολα χιόνια. Σε εύκολα/ανοιξιάτικα τα Mantra εξακολουθώ να τα θεωρώ ένα από τα κορυφαία πέδιλα όλων των εποχών. Μάλλον έπρεπε να τα κρατήσεις μου φαίνεται.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 4, 2019 Οχι αλλο καρβουνο!!... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,318 Report post Posted March 4, 2019 Καλώς ήρθες στο σκι. Μια αμπελοφιλοσοφία που έχω δει τώρα τελευταία να προσθέσω σε αυτό που λες. Κάθε πέδιλο στο συγκεκρημένο χιόνι που πατάς θέλει κάποια ταχύτητα για να "δουλέψει". Υπάρχουν πολλά πέδιλα πιο φιλικά που σε αυτό το σημείο "κλέβουν" και σε βοηθάν να βγει η πρώτη περίφημη στροφή που θα σε βοηθήσει να ακολουθήσουν οι επόμενες. To Mantra δεν βοηθάει να κάνεις την πρώτη στροφή αν δεν έχεις πολύ γκάζι. Σε δύσκολο χιόνι θέλει ακόμα πιο πολύ γκάζι. 1000 διαφορερικά πέδιλα 1000 διαφορετικά χιόνια διαλέχτε το πέδιλό σας με προσοχή να βγαίνει αυτή η πρώτη στροφή άνετα. Ωραία τα σούπερ πέδιλα αλλά στο χιόνι που θα πας με το γκάζι που "αντέχεις" θα στρίψουν? Πολύ καλό post. 1000 αλήθειες έγραψες Quote You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 17, 2019 Λοιπόν, σας τα έχω κάνει τσουρέκια, αλλά τα καινούργια πεδιλάκια αποδείχτηκαν φανταστικά και στις σημερινες σούπες και μπαχαλόχιονια. Κάνω ασταμάτητο σκι και δεν κουράζομαι, δεν νιώθω την παραμικρή ανασφάλεια, δεν το σκέφτομαι δεύτερη στιγμή αν θα δοκιμάσω μια κατάβαση στην οποία το χιόνι πιθανόν να είναι πολύ δύσκολο. Αυτό το πεδιλο μου δίνει την ψευδαίσθηση ότι ξαφνικά έμαθα σκι, και είναι υπέροχο συναίσθημα! 5 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 18, 2019 αν είδα καλά, demo δέστρες έχουν; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 18, 2019 Ναι! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 18, 2019 ok! πότε θα είσαι Παρνασσό είπαμε; 1 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
georgetziker 54 Report post Posted March 18, 2019 Κάτι παρόμοιο με τα ARMADA INVICTUS 89 TI δεν είναι αυτό? Τα δοκίμασα τα ARMADA χτές σε σκι τεστ με ανοιξιάτικο χιόνι και πραγματικά δεν καταλαβαίνανε τίποτα πέρα από το ότι το πέδιλο καρβάρει όπου γουστάρεις σε ότι χιόνι βρεί. Και έχω μπεί στην έρευνα για αγορά του συγκεκριμένου για να αντικαταστήσω το rossignon sin 7! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites