Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 4, 2022 Ένας ύπουλος εχθρός που μπορεί να σε σκοτώσει εκεί που δεν το περιμένεις. Την τελευταία μέρα στις Άλπεις, μετά από 7 μέρες σκι με σβελτους ρυθμούς και πολλά παυσίπονα λόγω κατάγματος στην κλείδα, στην επιστροφή από το Gstaad προς την Γενεύη… με πήρε ο ύπνος στο τιμόνι. Με ανοιχτά μάτια ο εγκέφαλος απλά χαιρέτησε. Αν δεν ήταν ο συνοδηγός μου να φωνάξει έντρομος μόλις καβάλησα το κράσπεδο, θα είχαμε καταλήξει στο ποτάμι από κάτω. Μην υποτιμάτε την κούραση και να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί (ή να μην οδηγείτε καθόλου) όταν έχετε πάρει φάρμακα. Εγω ήμουν τυχερός και την σκαπουλάρισα με ένα χαλασμένο τάσι και λερωμένα εσώρουχα. Άλλοι δεν είναι. 10 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 4, 2022 (edited) το μεγαλο λαθος ηταν μαλλον τα παυσιπονα. Τυχερος γιατι αν γινοταν κατι και εβγαινε στην επιφανεια η ασφαλεια θα σου εδειχνε το μεσαιο δαχτυλο. εμενα παντως το χειροτερο ειναι ο αυτοκινητοδρομος στην γερμανια. Αν δεν βρειχε και δεν εχει κινηση να ειμαι λιγο στην τσιτα μου φερνει υπνηλια.... Για να κανουμε και λιγο πλακα : τα energy drinks τα εχεις ακουστα? Εσπρεσσο? Edited February 4, 2022 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 4, 2022 Αν είχα συνειδητοποιήσει ποσό κοντά ήμουν στο να κοιμηθώ, απλά θα είχα σταματήσει, θα είχα ανοίξει τέντα τα παράθυρα, ή στην τελική θα είχα πει στον συνοδηγό μου να οδηγήσει, όπως και έκανε μετά το συμβάν. Για αυτό λέω ότι η κούραση είναι ύπουλος εχθρός. Τέλος πάντων, επέζησα και από αυτό, δεν πήρα κανένα φουκαρά στο λαιμό μου, μου έγινε ένα αξέχαστο μάθημα για το μέλλον. 4 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 4, 2022 ε...εχασε μερικα χρονια απο την ζωη του ο συνοδηγος παντως.... 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 4, 2022 εγω οδηγω παντα με ανοιχτο το παραθυρο...εστω και λιγο...ειδικα τον χειμωνα βοηθαει. και αν δω οτι νυσταζω αρχιζω να μασουλαω τιποτα, η να πινω κατι... (οχι καμια μπυρα φυσικα) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 4, 2022 το καλύτερο είναι να μπαίνεις στο πάρκινγκ και να αράζεις για λίγο..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted February 4, 2022 Energy drink + espresso+ loud rock music =problem solved .... Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 4, 2022 Στα νιατα μου , την εποχη που γεννηθηκε ο μειραξ, πηγαιναμε τα καλοκαιρινα ΣΚ σε καποιους φιλους που ειχαν σπιτι στο Hyannis Cape Cod διπλα στους Kennedy... Συνηθως φευγαμε μετα τη δουλεια την Παρασκευη κατα τις 8 μμ (για να εχει σπασει η κινηση της εξοδου). 5 ωρες και κατι ταξιδι... Η J. καλο κοριτσι, αλλα εχει την ταση να κοιμαται στο αμαξι, ακομα και αν ειναι στο τιμονι (μας εχει συμβει απογευμα ). Κοντα στις 1 τη νυχτα, 20-30 μιλια απο το τερμα, νυσταζω τρομακτικα. Το Air Condition στο φουλ, καφεδες καθε μιση ωρα και πραγματικα δεν βλεπω μπροστα μου. Καποια στιγμη φτασαμε. Βγαινει η J. να χτυπηση το κουδουνι, γυριζουν και με βρισκουν να κοιμαμαι και εβαλαν χιλια ζορια για να με ξυπνησουν να παω στην κρεβατοκαμαρα να κοιμηθω (με τα ρουχα). Κοντεψα να τους παρω ολους στο λαιμο μου. Απο τοτε, ποτε δεν οδηγω μολις αρχισω να νυσταζω 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 4, 2022 (edited) Ποιός ξέρει πόσα περίεργα ατυχήματα αποδώθηκαν σε άλλο λόγο και τελικά απλά είχε κοιμηθεί ο οδηγός στο τιμόνι. Δυο γνωστοί μου έχουν ιστορίες που απλά επιβίωσαν μέσα από χοντρό ατύχημα. Το παν είναι να αναγνωρίσεις την αρχή ότι ΘΑ υπάρχει περίπτωση ΙΣΩΣ σε λίγο να σε πάρει ο ύπνος. Πάρκινγκ, απαλή μουσική και κλείνουμε τα μάτια. Ξυπνητήρι σε 15 λεπτά. Edited February 4, 2022 by ΜΙΚ 5 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted February 5, 2022 Δεν το καταλαβαίνεις ούτε μπορείς να το προβλέψεις. Μόνο εάν το έχεις πάθει. Το χειρότερο όταν είσαι μόνος. Ο συνοδηγός πρέπει να είναι ο φύλακας άγγελος. Σ' εμένα η γυναίκα μου που πάντα με κοιτά όταν είμαι κουρασμένος, ακόμη και σε διαδρομές 45λεπτου. Τέλος καλό όλα καλά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted February 6, 2022 On 2/4/2022 at 6:51 PM, ΜΙΚ said: Ποιός ξέρει πόσα περίεργα ατυχήματα αποδώθηκαν σε άλλο λόγο και τελικά απλά είχε κοιμηθεί ο οδηγός στο τιμόνι. Δυο γνωστοί μου έχουν ιστορίες που απλά επιβίωσαν μέσα από χοντρό ατύχημα. Το παν είναι να αναγνωρίσεις την αρχή ότι ΘΑ υπάρχει περίπτωση ΙΣΩΣ σε λίγο να σε πάρει ο ύπνος. Πάρκινγκ, απαλή μουσική και κλείνουμε τα μάτια. Ξυπνητήρι σε 15 λεπτά. το γνωστο power nap διαρκειας 15 με 30 λεπτα Πραγματικη αναζωογονηση Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΠΟΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 1,288 Report post Posted February 6, 2022 Άνοιγμα παράθυρο και κεφάλι έξω. Ειδικά μετά από μέρα σκι και επιστροφή Αθήνα ύστερα από ξύπνημα 4:30 πρωί είναι must.... Quote WORK FOR IT! Share this post Link to post Share on other sites
vperle 1,172 Report post Posted February 6, 2022 Δοκιμαστε σε περιπτωση που αισθανεστε υπνηλια να φατε πασατεμπο η ηλιοσπορους ( οχι καθαρισμενους !!!!!!) και θα δειτε τη διαφορα. Ελεγμένο δεκαδες χρονια τωρα και πολυ αποτελεσματικο........ Μαλλον η διαδικασια και η προσπαθεια να το παρεις απο το σακουλακι , να το φερεις στο στομα, να σκεφτεις πως θα το δαγκωσεις, για να το ανοιξεις και να λαβεις το περιεχομενο και στη συνεχεια να πεταξεις στο αλλο σακουλακι το φλουδι πρεπει να κινητοποιει τμηματα του εγκεφαλου που σε κρατουν σε εγρηγορση. 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 6, 2022 Παραδόξως αυτό το είχα ξανακούσει! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted February 6, 2022 Γυρισμος απο Χαλκιδικη μετα απο ξυπνημα στις 830-900 πμ.Ξεκινημα απο την Χαλκιδικη περιπου 1100πμ.Μετα απο 20 λεπτα ταξιδι δυσκολευομουν να κρατησω ανοιχτα τα ματια μου!!!Την προηγουμενη μερα καμια κρεπαλη καμια ιδιατερη κουραση.Κατεληξα στο γεγονος πως μαλλον η μονοτονια του δρομου ειδικα στο φαρδυ τμημα του δρομου μετα τα Μουδανια προς Θεσ//νικη ,με κοιμησε,δεν πιστευα αυτο που αισθανομουν... Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 6, 2022 17 hours ago, herman said: Δεν το καταλαβαίνεις ούτε μπορείς να το προβλέψεις. Μόνο εάν το έχεις πάθει. Το χειρότερο όταν είσαι μόνος. Σωστα. Για αυτο γραφω πολυ πριν υπαρχει περιπτωση κλπκλπ. Ολοι το εχουμε παθει βλεπωντας τηλεοραση κλπκλπ. Παντα αν δεν εχεις κοιμηθει καλα πρεπει να ρωτας τον εαυτο σου"ειμαι τελειως ξυπνιος ή κάτι δε παει καλα?". Ακομα και καθε 5 λεπτα. Εχετε δικιο η μονοτονια της εθνικης ειναι το χειροτερο Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted February 6, 2022 Ακριβώς αυτό που λέει ο Βασίλης παραπάνω. Πασατέμπος και δύο πλαστικά ποτήρια, ένα για το πασατέμπο και ένα για τα φλούδια. Για extra effect, ο συνοδηγός αλλάζει θέση στα ποτήρια. Εγώ το έχω ακούσει από οδηγό που πήγαινε solo την δεκαετία του 70 Αθήνα-Λονδίνο και ξεκινούσε πάντα με ένα σακί πασατέμπο. 1 2 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites