Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
achilleas

DALBELLO SKI BOOTS

Recommended Posts

Σαν καινουργιο μέλος σε αυτό το φορουμ, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ γιατι δίνεται την δυνατότητα σε ανθρώπους που αγαπούν το βουνό και το χίονι να ανταλλάσουν απόψεις. Παρακαλουθώ το φόρουμ από πέρυσι αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω. Αιτία για αυτό το post όπως θα καταλάβατε και από το θέμα είναι οι μπότες τις συγκεκριμένης μάρκας. Γνωρίζει κανείς κατι για την συγκεκριμένη εταιρεία?? Ψάχνω για αγορά μπότας, ανήκω μάλλον στο intermediate level (κάνω 5-6 χρόνια σκι και προσπαθώ να βελτιώσω την τεχνική μου) και θέλω μια μπότα που θα με βγάλει για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για μπότα είναι ευπρόσδεκτη, απλά αναφέρομαι στην συγκεκριμένη εταιρεία γιατί βρήκα το μοντέλο Innovex NX 6.6 της εν λόγω εταιρείας σε καλή τιμή.

Ευχαριστώ

Αχιλλέας

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΙΛΛΕΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΜΙΑ ΜΠΟΤΑ ΜΕ ΦΛΕΧ 60-:D (ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ).

Η ΜΠΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.

ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗ

ΜΠΟΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 15-20 ΛΕΠΤΑ ΜΗΝ

ΤΥΧΟΝ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ. AN ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ

ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΕ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.

ΦΙΛΙΚΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

www.LINESKIS.com

Ευχαριστώ PRO RAD για την άμμεση απάντηση. Όσον αφορά όμως την εταιρεία θεωρείται καλή σε σχέση με τις γνωστές π.χ. Rossignol, Salomon,Techniκa etc.??? Θα την συνιστούσες γενικότερα σαν μποτα ή να έψαχνα σε άλλη μάρκα???

Thanx

Achilleas

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ

ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΤΙ ΑΝ ΜΙΑ ΜΠΟΤΑ ΣΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.

ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ LANGE ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΕΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΑΛΛΑ

ΦΟΡΑΩ ROSSIGNOL ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ LOW FIT ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΥΝΤΕΠΙΕ.

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ,

ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΛΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ.

www.LINESKIS.com

Οι Dalbello είναι απο τις καλύτερες μπότες. Τις θεωρώ καλύτερες απο αλλες πολύ πιο διααφημισμένες-διαδεδωμένες.

Δεν είναι και τοσο εμπορικές στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα.

Το μοντέλο που διάλεξες δεν το ξέρω αλλά όπως σου είπε και ο pro rad το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις δοκιμάσεις κανα 15λεπτο στο μαγαζί και μετά να τις αγοράσεις. Το flex 70 είναι καλό για σένα αν και δεν ξέρω πόσα κιλά εισαι.

Είμαι 85 Kgr. Για να καταλάβω και εγω, ποιες είναι οι διαβαθμίσεις στο FLEX?? 70 είναι μέσης σκληρότητας??

Thanx

Eγω και ο Αρης πηραμε φετος την AVANTI V10 και τουλαχιστον σε εμενα εκατσε μια χαρα, μετα απο 10 σκι δεν ειχα κανενα προβλημα ( και στην αυστρια την φορουσα 6 ημερες σερι! )

Οι μποτες που ανεφερε ο Γρηγόρης ειναι οντως απο τις κορυφαιες..

Οι συγκεκριμενες βεβαια νομιζω οτι ειναι οτι πιο σκληρο διαθετει η συγκεκριμενη εταιρεια αλλα και σε μενα μετα απο καποιες φορες χρησης μου στρωσαν τελεια και τωρα ειναι ενα με το ποδι..

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Θα φροντίσω να ακολουθήσω τις οδηγίες σας για την σωστή επιλογή.

Thanx

Achilleas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΙ , ΜΠΟΤΕΣ DALBELLO AERRO 65

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ?

είναι καλή επιλογή αν σου ταιριάζει σωστά στο πόδι.

ποσα κιλά είσαι?

η συγκεκριμένη μπότα έχει πλατος 105mm , ειναι θεμιτο γιατι θα ειναι ανετη στην αρχή και δεν θα σε ταλαιπωρεί αλλά αν το πόδι σου είναι πολύ στενό πολυ γρήγορα (μετα απο 10-20 φορες σκι) θα την νίωσεις σαν "γαλότσα"

Διάβασε και το δεκάλογο της επιλογής μπότας που είναι αναρτημένος στο φόρουμ μας.

Καλώς ήρθες!

είναι καλή επιλογή αν σου ταιριάζει σωστά στο πόδι.

ποσα κιλά είσαι?

η συγκεκριμένη μπότα έχει πλατος 105mm , ειναι θεμιτο γιατι θα ειναι ανετη στην αρχή και δεν θα σε ταλαιπωρεί αλλά αν το πόδι σου είναι πολύ στενό πολυ γρήγορα (μετα απο 10-20 φορες σκι) θα την νίωσεις σαν "γαλότσα"

Οι aero boots (delbello) ειναι για φαρδιες πατουσες

o τρελος του χωριου......

Οπως προανεφεραν και οι συμφορουμιτες, σημασια εχει πως θα σου κατσει στο ποδι. Προσωπικα ηταν να επιλεξω αναμεσα σε Atomic (δε θυμαμαι μοντελο) και τις Dalbello Axion 8. Πηρα τις τελευταιες επειδη με εσφιγγαν αρκετα οι πρωτες. Παντως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος

Φιλικα Γιαννης

Edited by den_jenerwnw

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

η σειρά Axion ειναι προτιμοτερη αν η πατουσα σου δεν ειναι φαρδιά...

εσυ πως την ενιωσες ?

εγώ έχω πατούσα 102-104mm και οι Axion 8 που αγόρασα με στένευαν στην αρχή αλλά δεν το φοβήθηκα γιατί είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι θα ανοίξουν..και όντως μετά την 3η φορά που έκανα άνοιξαν και είναι τζιτζί...

εγώ έχω πατούσα 102-104mm και οι Axion 8 που αγόρασα με στένευαν στην αρχή αλλά δεν το φοβήθηκα γιατί είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι θα ανοίξουν..και όντως μετά την 3η φορά που έκανα άνοιξαν και είναι τζιτζί...

εγω οταν πηρα προπερσι (τις Αερο:P) επειδη εχω φαρδια πατουσα ηταν "τζιτζι" :P τωρα ειναι "αντε γεια...." :( χιλιες φορες να κρατουσα και τις παλιες μου ...τις εδωσα 50ευρω!!!!

ΟΙ επομενες που θα παρω θα ειναι καθαρα Freeride

o τρελος του χωριου......

κορυφαια μαρκα η dalbello εμενα μ εχει βολεψει τελεια η axium 10...και ενω στο μαγαζι μου εκατσε τελεια, στα καπακια πηγα γαλλια για σκι και αρχιζε να παιζει αλλα εχει πολλες ρυθμισεις και μετα απο ψαξιμο την εφερα στα μετρα μου....κατα τα αλλα συμφωνο με τον gavis για freeride μποτες μονο και μονο γιατι ειναι πουπουλο!!!!

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Κατ¨εμε οι καλυτεροτερες μποτες με διαφορα απο τις υπολοιπες μιας και ειναι οι πρωτες που κατασκευασανε λοξο το μεσαιο κλιπ στην περιοχη του αστραγαλου και πλεον εχει υιοθετηθει απο αλλες εταιρειες χιονοδρομικου εξοπλισμου!!

Ειδικα στην σειρα Krypton η Dalbelo ειναι απιστευτη, ασε που σε ολες, γινονται ολες ανταλλακτικα.....

Οταν με το καλο λιωσουν στα ποδια μου οι Krypton παλι Dalbelo Krypton θα ξαναπαρω!! :P

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Κατ¨εμε οι καλυτεροτερες μποτες με διαφορα απο τις υπολοιπες μιας και ειναι οι πρωτες που κατασκευασανε λοξο το μεσαιο κλιπ στην περιοχη του αστραγαλου και πλεον εχει υιοθετηθει απο αλλες εταιρειες χιονοδρομικου εξοπλισμου!!

Ειδικα στην σειρα Krypton η Dalbelo ειναι απιστευτη, ασε που σε ολες, γινονται ολες ανταλλακτικα.....

Οταν με το καλο λιωσουν στα ποδια μου οι Krypton παλι Dalbelo Krypton θα ξαναπαρω!! :P

Από ποιες εταιρίες έχει υιοθετηθεί εκτός από αυτές και τις Full Tilt;

Μπορεί να είναι καλές μπότες , αλλά οι καλύτερες;

Είναι τυχαίο που οι περισσότερες εταιρίες εμπιστεύονται την overlap κατασκευή; Ακόμα και η ίδια η Dalbello την αγωνιστική της σειρά την έχει με overlap κατασκευή.

Χρόνια έκανα με ορειβατικές μπότες με tongue μπροστά και μόνο αρνητικά θυμάμαι, με σημεία πίεσης στο καλάμι και παραμόρφωση των πλαστικών χωρίς ανάλογη απόκριση. Ευτυχώς η νέα γενιά ορειβατικών overlap (επιτέλους βγήκαν), είναι καταπληκτικές και είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα επιδόσεων με τις alpine...

Είχα δοκιμάσει μια Raichle Flexon παλιά, (οι μπότες που φόραγε ο Glen Plake), που είναι ο πρόγονος της Full Tilt και της Dalbello Krypton, αλλά δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τις τετράκλιπες Racing Lange που πήρα μετά και τις Racing Salomon που έχω τα δύο τελευταία ζευγάρια...

Τα χρόνια μπορεί να ωρίμασαν την κατασκευή και να την βελτίωσαν, αλλά αν ήταν τόσο καλή και υπερτερούσε, τότε όλες οι εταιρίες θα είχαν στραφεί σε αυτή...

Edited by louis

Πάντως Στάθη εμένα αυτή η ιστορία με το μποτάκι που τρυπάει δε μου αρέσει. Δεν ξέρω αν το κάνουν κι άλλες μποτες αλλά να σου τρυπάει η φτέρνα μετά από 40 μέρες χρήση μου φαίνεται αδιανόητο.

Από ποιες εταιρίες έχει υιοθετηθεί εκτός από αυτές και τις Full Tilt;

Μπορεί να είναι καλές μπότες , αλλά οι καλύτερες;

Είναι τυχαίο που οι περισσότερες εταιρίες εμπιστεύονται την overlap κατασκευή; Ακόμα και η ίδια η Dalbello την αγωνιστική της σειρά την έχει με overlap κατασκευή.

Χρόνια έκανα με ορειβατικές μπότες με tongue μπροστά και μόνο αρνητικά θυμάμαι, με σημεία πίεσης στο καλάμι και παραμόρφωση των πλαστικών χωρίς ανάλογη απόκριση. Ευτυχώς η νέα γενιά ορειβατικών overlap (επιτέλους βγήκαν), είναι καταπληκτικές και είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα επιδόσεων με τις alpine...

Είχα δοκιμάσει μια Raichle Flexon παλιά, (οι μπότες που φόραγε ο Glen Plake), που είναι ο πρόγονος της Full Tilt και της Dalbello Krypton, αλλά δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τις τετράκλιπες Racing Lange που πήρα μετά και τις Racing Salomon που έχω τα δύο τελευταία ζευγάρια...

Τα χρόνια μπορεί να ωρίμασαν την κατασκευή και να την βελτίωσαν, αλλά αν ήταν τόσο καλή και υπερτερούσε, τότε όλες οι εταιρίες θα είχαν στραφεί σε αυτή...

Louis πως βλέπεις την νέα σειρά V.I.R.U.S της Dalbello;Οι Lite και Tour είναι κατασκευασμένες από Pebax και έχουν υποδοχές-τρύπες γιά ορειβατικές δέστρες ενώ η Free από Polyether και είναι χωρίς.

YouTube Video ->

Η tour είναι με PU πλαστικά και όχι με pebax..

Ωραία σόλα δείχνει να έχει και η διπλή γλώσσα που αρθρώνει προς τα πίσω, δείχνει να λύνει ένα από τα προβλήματα των ορειβατικών με γλώσσα, καθώς επιτρέπει στο πάνω μέρος της μπότας και του ποδιού να έρθει προς τα πίσω, σε μεγαλύτερη γωνία από ότι γίνονταν παλιά, χωρίς να έχει και αντίσταση από τη γλώσσα, όταν το κλιπ είναι κλειστό...

Οι καινούργιες overlap μπότες του ορειβατικού σκι έχουν εξαλείψει αυτό το μειονέκτημα, επιτρέποντας μεγάλη προς τα πίσω άρθρωση, που είναι πολύ χρήσιμη στο περπάτημα και στο σκαρφάλωμα σε απότομα λούκια και πλαγιές, με τα σκι στη πλάτη...

Θα προτιμούσα να έχει και ένα power strap για καλύτερο πάνω δέσιμο στην κατάβαση.

Επίσης είναι ιδιαίτερα ελαφριά...απομένει να δοκιμαστεί στην πράξη...

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Είμαι καινούργιος στο forum και ειναι η πρώτη μου επαφή με την παρέα σας.

Θ α ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για τις μπότες που επιθυμώνα αγοράσω.

Είμαι 1.95, ζυγίζω 103 κιλα.

Έχω σταματήσει το σκι από το 2005. Πέρυσι έκανα τρείς ημέρες και φέτος 2. Είμαι πάνω από 58 ετών, και κάνω τουριστικό σκι.

Τι μπότες προτείνετε;;;;

Τι flex;;;;

όποια συμβουλή καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλώς μας ηρθες. Προσωπικά θα σου πρότεινα μια μπότα με φλεξ 100. Από εκεί και πέρα οποία σου κάτσει σφιχτά και χωρίς ενοχλήσεις στο πόδι ανεξαρτήτως μάρκας.

• Like 1

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif