Jump to content
vro

Χ.Κ. Καλαβρύτων 2022-25

Recommended Posts

Το ΣΚ είχε ανέβει κανένας στο χιονοδρομικό; Πως ήταν απο ουρές;

RUN UP THE HILLS
«Θανάσης Σωτηρόπουλος»
Μια ημέρα αφιερωμένη στην ορειβατική χιονοδρομία

• ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
• OPEN ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ SKI TOURING & SPLIT-BOARDING
• ΕΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
• ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
• ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025 το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων - Kalavrita Ski Resort σε συνεργασία με τον Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων - ΕΟΣ Χανίων και την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας - Αναρρίχησης, ΕΟΟΑ Ορειβατικό Σκι καθώς και την πολύτιμη συνεισφορά του ΕΟΣ Πατρών, διοργανώνουν τους Διασυλλογικούς (Ατομικό & Κάθετο) αγώνες ορειβατικού σκι Νοτίου Ελλάδας καθώς και τον Open Ατομικό Αγώνα Ski touring & Split-boarding.

Η διοργάνωση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και χιονοσυντρόφου Θανάση Σωτηρόπουλου που στις 5 Φεβρουαρίου 2022 παρέα με τους Γιάννη Τορέλλη και Παναγιώτη Τέκο, πιστοί στην αγάπη τους για τις χιονισμένες κορυφές, έμειναν για πάντα στα ψηλά του Χελμού αλλά και στις καρδιές μας!

Έχοντας ως βασικό στόχο την διεύρυνση και την ανάπτυξη των χειμερινών δραστηριοτήτων και αθλημάτων αλλά και την καλλιέργεια ολοκληρωμένης χιονοδρομικής κουλτούρας σας προσκαλούμε στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων σε μια σειρά δράσεων και διαδρομών απευθυνόμενων σε ενεργούς αθλητές αλλά και σε ερασιτέχνες χιονοδρόμους που θα ήθελαν να γνωρίσουν και να απολαύσουν την δραστηριότητα του ορειβατικού ski & split-boarding . Βάζουμε λοιπόν τις φώκιες μας, φοράμε τα σακίδια μας για να απολαύσουμε με ιδίες δυνάμεις το χιονισμένο Χελμό.

Μέρος των δράσεων της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των νέων εγγεγραμμένων και μη αθλητών ηλικίας 11 – 19 ετών γύρω από τις τεχνικές του αθλήματος καθώς και η διάθεση σχετικού εξοπλισμού προς δοκιμή από την Ε.Ο.Ο.Α. και εταιρείες του χώρου . Επίσης με την ολοκλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού έρευνας και διάσωσης σε περιστατικά χιονοστιβάδας από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή Θεολόγο Τερζιάδη.
Η χάραξη των διαδρομών και ο συντονισμός των εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων θα πραγματοποιηθούν από τα πιστοποιημένα στελέχη της ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.Α.) με τη βοήθεια των ανθρώπων του ΧΚΚ και των μελών του ΕΟΣ Χανίων και Πατρών. Πολύτιμη η συνεισφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΪΑΣ όπου σταθερά βρίσκεται στο πλευρό μας στελεχώνοντας και καλύπτοντας τις ανάγκες διάσωσης και πρώτων βοηθειών. Έμπρακτη είναι η υποστήριξη της εταιρείας REDBULL μέσα από την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού για τη διοργάνωση καθώς και η αρωγή της στην επικοινωνία όλης της δράσης. Την τελετή απονομής θα πλαισιώσει ένα ξεχωριστό μουσικό Event με έμπνευση από τη Φύση by Nature Valley, επιπλέον η εταιρεία θα προμηθεύσει τους αθλητές με μπάρες ενέργειας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στους Διασυλλογικούς Αγώνες έχουν οι αθλητές/τριες οι οποίοι/ες
έχουν δελτίο αθλητή Ορειβατικού Σκι της Ε.Ο.Ο.Α.. Δικαίωμα συμμετοχής στον Open αγώνα Ορειβατικού σκι και split – boarding έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το κόστος συμμετοχής του αγώνα είναι 10€ για τον διασυλλογικό αγώνα και 15€ για τον Open. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025 στα ακόλουθα link αλλά και την ημερά διεξαγωγής του αγώνα στην γραμματεία, στο κεντρικό Chalet του ΧΚΚ:

Διασυλλογικός Ατομικός & Κάθετος Αγώνας:
https://forms.gle/KWJMmJqLKbYXNqp26
Open Ατομικός & Κάθετος Αγώνας:
https://forms.gle/xSx4SowHmG577s299

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025
Χώρος : Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
08:30-09:30 Παραλαβή αριθμών από τους αθλητές (κεντρικό Chalet XKK πλησίον χώρου στάθμευσης)
09:40 Ενημέρωση για την διαδρομή των αγώνων
10:00 Εκκίνηση των αγώνων
11:45 Σεμινάριο χρήσης εξοπλισμού διαχείρισης χιονοστιβάδων
12:00 Απονομές αγώνων
12:00 – 16:00 After race party - «Έμπνευση από τη φύση, Live acoustic sessions Vol. 2 με Sadahzinia & Zografos» ΒΥ NATURE VALLEY

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα και η διαδρομή των αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες των ημερών.

475547907_1068269825110209_7445762083895376952_n (1).jpg

• Like 4

Bingo για αυριο ,  All in! 

928884176_.jpg.2b4e4405477936232bb4da5e97814197.jpg

Αν δούμε και τις θερμοκρασίες ένεκα φρέσκου χιονιού 20 πόντους , μπορεί να έχουμε και hero snow , αλλά who cares κι αν δεν έχουμε, θα περιμένουμε το πάραθυρο των 11-13 και all good 😛

Edited by Χρήστος Μ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Αυτές ειναι οι τιμές για μια διανυκτεύρεση αύριο το βράδυ .... 😄

726013931_.jpg.930d14e0d8e4f8491ba9828b6e509f12.jpg

😆

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ξεκινάνε από 74€. Εντάξει...δεν είναι και πολλά για 2 άτομα.. .μια χαρά είναι! 

Αν θες να κάνεις 2 ημέρες σκι είναι πιο οικονομικό από το πάνε-έλα.

Η πιο ωραία διαμονή είναι με το τέλος του σκι να έχεις στήσει την σκηνή σου κάπου προς "Αυγό" και να μείνεις εκεί.

Αν έχει και χιονόπτωση είναι όνειρο. θα κάνεις και την πρώτη πουδράτη κατεβασιά πριν καν ανέβει το προσωπικό

Το είχα κάνει παλιά.. παρακολουθώ τις ημέρες να το κάνω και φέτος

Edited by Κώστας Πολίτης

Αναρωτιέμαι τι πληρότητα θα έχει αύριο; ή τι πληρότητα θα είχαν αυτήν την βδομάδα, ενδεικτικά μιας περιόδου καθημερινών.

Δεν έχω ιδέα. Θα αποφύγω να κάνω εκτίμηση, αν όμως είναι κάτω από 50% ή ακόμα χειρότερα κάτω από 30% , τότε οι επιχειρήσεις χάνουν έσοδα. Αν εφάρμοζαν μια πολιτική για τιμές καθημερινών ώστε να είναι αυξημένη ζήτηση ; Να νοικιάζονται δηλαδή τα δωμάτια πάνω από το 60% ; 

Αν έχουν πληρότητα στο 70% τότε καλά κάνουν. 🤷

Edited by Χρήστος Μ.

1 hour ago, Κώστας Πολίτης said:

(.....)....Το είχα κάνει παλιά.. παρακολουθώ τις ημέρες να το κάνω και φέτος

Κάτσε τώρα γιατί τσίμπησα. 

Δες λίγο το παρακάτω χάρτη. Ισχύουν οι διαδρομές αυτές για ορειβατικό; (τις έχω περάσει με κίτρινο πινέλο)

Ειδικά αυτή που οδηγεί πίσω από το Αυγό, οδηγεί επάνω στο τηλεσκόπιο , από την δυτική πλευρά του βουνού; Νομίζω οτι εκεί δεν περνάει και ένας δρόμος; 

1764541436_.thumb.jpg.34150c00d9b6606c914f365f3a0c99e1.jpg

Edited by Χρήστος Μ.

1 hour ago, Χρήστος Μ. said:

Κάτσε τώρα γιατί τσίμπησα. 

Δες λίγο το παρακάτω χάρτη. Ισχύουν οι διαδρομές αυτές για ορειβατικό; (τις έχω περάσει με κίτρινο πινέλο)

Ειδικά αυτή που οδηγεί πίσω από το Αυγό, οδηγεί επάνω στο τηλεσκόπιο , από την δυτική πλευρά του βουνού; Νομίζω οτι εκεί δεν περνάει και ένας δρόμος; 

1764541436_.thumb.jpg.34150c00d9b6606c914f365f3a0c99e1.jpg

Η διαδρομή που έχεις επισημάνει με κίτρινο ,είναι ο δρόμος που ξεκινάει δίπλα από το πιατάκι της Δάφνης, και ανεβαίνει μέχρι το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος .(περιμετρικά του αυγού).

Η παράκαμψη είναι αυτή που πηγαίνει στην βαθιά Λάκκα. Από το χιονοδρομικό αναφέρεται ως πίστα Αρμονία.

Ανεβαίνεις άνετα με το αυτοκίνητο ,όταν φυσικά δεν υπάρχει χιόνι. 

Edited by bialex
  • Like 1

Ε ναι βέβαια... είναι ο δρόμος που φτάνει Αρίσταρχο το καλοκαίρι. Εκεί που έχεις το κίτρινο βέλος ο δρόμος συνεχίζει , κάνεις γύρω γύρω το αυγό με θέα Λουσούς , περνάς κάτω από το καταφύγιο και φτάνεις στο διάσελο του κάτω Κάμπου. Αριστερά πολύ κοντά έχεις τον Αρίσταρχο και δεξιά συνεχίζεις για Ψηλή Κορφή αν θες. Γυρίζεις από τα ίδια ή κατεβαίνεις  χιονοδρομικό ή κατεβαίνεις Λουσούς. Είναι η πιο κοινή ήπια διαδρομή ορειβατικού σκι στο βουνό αυτή. Μια touring διαδρομή στα δέντρα, στην ησυχία της φύσης..

• Like 2

Yeap , hero snow* , perfect day, καλή δουλίτσα παιδιά ! 😄

1738824820998-01.thumb.jpeg.659af0cfc017b0643b5f6aecfc18a0aa.jpeg

1738824625922-01.thumb.jpeg.a182c1dd485368ec014652a7aad2b89e.jpeg

A condition of soft slushy snowpack most common in spring skiing. The snow provides an excellent base for turning making anyone (even nubes) feel like "heros" while banging out  turns.

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 5
  • Love 2

Η καθημερινή στο βουνό μετά από τόσααααα χρόνια είναι άλλη φάση. 

Μέχρι στιγμής έχω παρατηρήσει πως το κέντρο δουλεύει στο φουλ, επίσης έχουν κάνει χωματουργικά ; Οι πίστες αεροπλανοφόρα , φλατ , fis ?? Πάτημα ;  Παγκόσμιο.  Απο ριπές το 6πλο δεν μασάει , φέτες σε 5-6 λεπτα επάνω...

Λοιπόν , να μην το ματοάσω εύχομαι χιόνια να τους ρίχνει  πολλά αν δουλεύουν έτσι ! Μινιατούρα ελβετική. 

Πάνω κάτω , φωτός , πάνω κάτω , φωτος αναμονή πουθενά , τηλεμεταφορά επάνω και ξανά ....

Ε, έχω και ίσαμε 5000 φωτογραφίες ...😄

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 9
  • Love 1

Απο που να ξεκινήσει κανείς .... με αυτά που ζούμε γενικά τα τελευταία χρόνια αγαπητοί , τούτο 'δω το βουνό μοιάζει λίγο με μια ξεκάρφωτη εξέλιξη. Φτάνω που λέτε στο πάρκινγκ λίγο αργά , κατά τις 8 το πρωί , με φόρμες είμαι και σνικερς, ναι έχω καταργήσει τεχνικά - outwear στα ταξίδια , τα έχω όλα  γκαρνταρόμπα στο πορτπαγκάζ εκτός από το σώβρακο - και το κόβω κατευθείαν για ...τουαλέτες. Αλλά την μηχανή την έχω μαζί , οπότε κάνω το βλέμα ένα "έτσι" στην Ειρήνη και βουαλά στα 300mm για αυτοψία πίσω στην τρύπα μου.... 

DSC_0002.thumb.jpg.6b93f5b349e40cbe814698d1a90dc68a.jpg

Οοοοκ.... 

Κανονικά χρειάζεται να 'χεις μαζί σου και το ανάλογο οπλοστάσιο , επιλογές , αλλά δεν βαριέσαι , λέω "κανονικά" και έρχεται στο μυαλό μου ο Αγγελάκας, παμ΄ παρακάτω.... 

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 6

Την κυριακή είναι το event του ορειβατικού σκι. Μακάρι να μπορούσα να το καλύψω φωτογραφικά αλλά δεν δύναμαι, ίσως το καταφέρει κάποιος άλλος μερακλής που παρακολουθεί το φόρουμ. Οπότε ό,τι ποστάρω μέχρι αύριο μεθαύριο γιατί το Run Up the Hills  (δείτε πιο πάνω την παράθεση του Κώστα) , εχει μια δύναμη που από μόνη της και χωρίς προσπάθεια επισκιάζει της μικρο-ναρκισιστικές ανάγκες του καθενός μας.

Τέλος πάντων,  η ημέρα χθες λοιπόν είχε μια παλιά γνώριμη πρόκληση για το ..  organa sensuum 😛  , κοινώς έπρεπε να καλιμπράρω το σύστημα ισορροπίας σε συνθήκες ορατότητας μέχρι τα κλιπς της μπότας μου....(μηδέν).  Έφαγα δηλαδής μια βέρτιγκο  σφαλιάρα, χαστουκάκι δηλαδή σαν μου έλεγε το βουνό " ε, μεγάλε , που πας; ...". Τίποτα το ανησυχητικό γιατί είχε αρκετά μεγάλα ανοίγματα ορατότητας. Οι υπόλοιποι παράγοντες μια χιονοδρομημέρας  ήταν 9/10.  Μόνο να πως το εξής, πως ακόμα και τότε υπάρχουν κάποιοι Χάροι που απλά όχι μόνο δεν ξέρουν ΠΩΣ να πηγαίνουν , αλλά και ΠΟΥ, τυφλοί στο πνεύμα αλλά και στο σώμα.  (θεός φυλάξει παίδες από δαύτους...)

DSC_0028.thumb.jpg.fe8315197f5de0d6044583a24959d546.jpg

Ξέρετε βεβαίως τι σημαίνει το παιχνίδισμα με τα σύννεφα για έναν φωτογράφο στην φύση ; Θα σας πω, είναι σαν να γυρίζεις από το βουνό μετά από μια μέρα ασταμάτητου σκι και στο ψυγείο σου έχεις ένα ταψί γαλακτομπούρεκο να σε περιμένει... 

Επομένως όλα στο βουνό είναι εκμεταλεύσιμα , αρκεί βέβαια να μην έχεις φάει  το γνωστό "παγωτό" .... δύσκολο σήμερα να την πατήσεις με τόσες προβλέψεις για τον καιρό. 

👉 Η επανάσταση για την περίπτωση των Καλαβρύτων και το κλειδί που αλλάζει τελείως την χιονοδρομική κατάσταση στην Πελοπόννησο είναι η αναβαθμισή του και η πρόθεση να λειτουργεί ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στο 100%. Αλλάζει το σκηνικό , θεωρώ. Μέχρι που κάνω σκέψεις να ενεργοποιήσω το μητρώο μου στην ISIA.. Η τελική του αναβάθμιση βεβαίως με το 6πλό να δίνει δυνατότητες απίστευτες που χρόνια ονειρευόμασταν στην περιοχή....

DSC_0034.thumb.jpg.b2be1effa9432e6fb8807b16f479f630.jpg

DSC_0065.thumb.jpg.3d0bcd6bc97155d9c2d4f572d7ac4807.jpg

Κάτι τέτοια σχέδια με τα σύννεφα εχθές στο βουνό πάρα πολλά...  και σε κάποια στιγμή κατα τις 11-12 η πτήση μεταφέρθηκε από πάνω από τα σύννεφα... άλλο πράγμα στα 2300μ. με θέα ανατολικά τις κορυφές της Ζήρειας να ξεπηδάνε σαν τα κεφάλια λουόμενων στην...θάλασσα... (επιφυλάσομαι φωτογραφικά για άλλο post)

DSC_0059.thumb.jpg.0c92ea23de1637fa0c619fb6f65298f3.jpg

DSC_0058.thumb.jpg.d51363a89bb5ed108b66ce79c4ca4a78.jpg

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 4
  • Love 1

Η Νεφέλη όπως φαίνεται ένα μόλις τμήμα της από την πλαγιά της Νεραιδοράχης.  1-1 χρόνος ανάβασης/κατάβασης,  6 λεπτά έως 8 λεπτά χωρίς αναμονή στο 6πλό. Βασικά όλο το τμήμα του βουνού που καλύπτει το 6πλό με 470 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και με το πεδίο που βλέπετε, σε χρόνους , επιτρέψτε μου να πω, διαστημικούς. Τις καθημερινές φυσικά. Προσέξτε μόνο τις μινιατούρες , χιονοδρόμοι και καρεκλάκι κάτω αριστερά στο πλάνο... 

Αυτό το άσετ και μόνο μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο που μπορεί να ανεβάσει την τουριστική κοινητικότητα στα επόμενα χρόνια με δείκτες ρεκόρ...  μιλάμε για χιονοδρόμους, και μιλάμε για "φυτώριο" που θα εκολάπτει κόσμο από το πλήθος των επισκεπτών.... 

DSC_0118.jpg

• Like 4
  • Love 1

{{  👉 Η επανάσταση για την περίπτωση των Καλαβρύτων και το κλειδί που αλλάζει τελείως την χιονοδρομική κατάσταση στην Πελοπόννησο είναι η αναβαθμισή του και η πρόθεση να λειτουργεί ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στο 100%. Αλλάζει το σκηνικό , θεωρώ. Μέχρι που κάνω σκέψεις να ενεργοποιήσω το μητρώο μου στην ISIA.. Η τελική του αναβάθμιση βεβαίως με το 6πλό να δίνει δυνατότητες απίστευτες που χρόνια ονειρευόμασταν στην περιοχή....  }}

Χρήστο και να ήθελα να λειτουργούν πλήρως κάθε ημέρα δεν γίνεται. Ο αέρας και ο πάγος δεν το επιτρέπουν.
Το κλειδί θα ήταν 2 συρόμενα  -  ένα στο "Αυγό" στην πίστα Ειρήνη που θα σταματούσε ψηλά πριν την κορυφή
και ένα συρόμενο στην πίστα της Στύγας από το πλατό στην μέση μέχρι επάνω. 
Τότε ναι θα ήταν παντώς καιρού και πιο ξεκούραστο για το προσωπικό. Και εννοείται χωρίς ουρές.
Χρειάζεται επίσης φράκτες για τις χιονοστιβάδες στην Στύγα στο γνωστό σημείο,
στο λούκι πάνω από την Θέτις , αλλα και στην δολίνη της "χιονοστιβάδας" κι ας είναι εκτός χιονοδρομικού. 
Πάει κόσμος εκεί.
Αν ανέβεις καθημερινή την άλλη εβδομάδα στείλε. Πάρε τα ορειβατικά. 
Αν έχει ενδιαφέρον (φρέσκο) θα κάτσουμε στο χιονοδρομικό, αν όχι θα κάνουμε πίστα και βόλτες πέριξ

Όπου και όταν γίνεται χιονοδρομια , δεν θα διαφωνούσα με τις "περιπτώσεις - ημέρας".

Κάθε μέρα προσφέρεται ιδανικά για διαφορετικούς λόγους, σημασία έχει να δίδεται η λειτουργία του 6πλου, είναι το κλειδί και μάλιστα σε 6 λεπτά επάνω 😮  , που μέχρι σήμερα από τις γιορτές  είναι δοσμένη. Δηλαδή εχθές για παράδειγμα ήταν hard pack snow ολο το εκτός πεδίο χωρίς κίνδυνο χιονοστιβάδας μιας και το νεό στρώμα χιονιού  ήταν μόλις 20 πόντους και παρεσυρμένο από τον βοριά , δεμένα layers ,  όσοι πχ ειχαν εξοπλισμό με waist > 90- 100mm  και rocker tips , θα ...έκαναν πάρτυ! Σε διαφορετική περίπτωση, όπως στην δική μου , press on tails ...

Την  ίδια στιγμή εχθές on-piste πραγματικά το απόλυτο πεδίο, με θερμοκρασία χιονιού στα μείον και φλάτ!!!  ακόμα και στις μία το μεσημέρι για  edging στο όριο  του εξοπλισμού με minimum  efort (waist γύρω στο 70mm) , λουνα παρκ κατάσταση με μέση τοποθέτηση σε ένταση ! Έχεις φάει δηλαδή το βουνό πάνω κάτω για δύο ώρες χωρίς να κατλάβεις τίποτα!  Πραγματικά για εχθες θα ήθελα ένα καλό demo ζευγάρι πέδιλα για πίστα !!! Ααααχχχ....

Οταν είπα σε προηγούμενο ποστ για οπλοστάσιο στο αυτοκίνητο αυτό εννοούσα (ας είχα την δυνατότητα μόνο ...)  , επι ευκαιρία να σας πω και ένα tip , το πρωί αν καταφέρετε να είστε πριν τις 8:30 επάνω , θα βρείτε θέση παρκιγνκ στα 20-30 μέτρα από την τηλεκαμπίνα. Καταβαίνεις κάτω από το βουνό  , παίρνεις αφήνεις ο,τι θες από το αυτοκίνητο και τανάπαλιν στην καμπινούλα χαλαρά για επάνω σε χρόνο ρεκόρ και εδώ...

Οι επιλογές πολλές !!! μέσα σε μια μέρα ! ανάλογα την μέρα !  Για περεταίρω αναβάθμιση με εξτρα αναβατήρες θα ειναι  ακόμα καλύτερα ιδίως για τα ΣΚ , η μελέτη του τεχνητού χιονιού θεωρώ πρέπει να προηγηθει , ολοκληρώνεται τον Μαρτιο ,δεν ξέρω για αυτο περισσότερα και τι ακριβώς πεδίο θα καλύπτει. Αν για παράδειγμα ενισχύει όλη την Νεφέλη μέχρι τα 1850 μέτρα...δεν το συζητάμε ....άλλος πλανήτης... θα μιλάμε για στάνταρ σαιζόν με ακρίβεια !

Μέχρι τότε όμως ακόμα και έτσι το βουνό ...απογειώθηκε..... μένει μόνο ο κόσμος να το πάρει χαμπάρι....

Μια φωτό για τα καλλιτεχνικά τερτίπια του καιρού χθες .... βούτηρο στο ψωμί μου.... (εχω περισσότερες από πίσω από Νεραιδοράχη πάνω από ύδατα Στυγός και απέναντι την Ζήρεια, θα σας ανεβάσω ...)

DSC_0092.thumb.jpg.87ad589f29e685d4978530aa40666651.jpg

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 7
  • Love 1

Και κάπως έτσι εχθές κατέληξε ο καιρός κατα το μεσημέρι 12:30 - 13:00, πτήση πάνω από τα σύννεφα. 

Η φωτογραφία σε κάθε εξόρμηση που έχω καλύψει  από τότε που ασχολήθηκα με κολάει όταν γυρίζω στο σπίτι , μου παίρνει τα μυαλά βλέπω στο Laptop πραγματικά τι λαβράκι έχω πιάσει, γιατί ναι μεν έχεις περάσει καλά στο βουνό με ωραίο σκι και ωραία παρέα αλλά και για τους μοναχικούς λύκους ..  ..  ...χαμόγελα ρε φίλε,  κοιτάζαμε ο ένας τον άλλο άγνωστοι μεταξύ μας μπροστά σε αυτήν την θέα στα 2300 λες και είχαμε χαζέψει, ....(αυτό το βλέπει κανείς συχνά και σε πεζοπορικά, έρχεται ο άλλος αντίθετα στο μονοπάτι και απο μακρυά σου σκάει χαμόγελο, αβίαστα  ...) , αλλά μετά το έργο αυτό συνεχίζεται με την διαχείρηση του αρχείου. Μπλέξιμο , έχεις δώσει παράταση στα πάντα..... anyway , να βάλω έτσι δυό τρία πλάνα που μου άρεσαν πολύ. Στην μηχανή όταν καδράρω βλέπω επιτόπου μόνο ιστόγραμμα , τα πάντα αποκαλύπτονται μετά , στο "εργαστήρι σου". Ακολουθώ κάποιες αρχές ...street φωτογραφίας , προσπαθείς δηλαδή να αναδείξεις το ...περιεχόμενο...μιας απλής αυθόρμητης ...στιγμής ...στην ...καθημερινότητα.

DSC_0142.thumb.jpg.26d0705ee22f9c2f52394abffe211b1d.jpg

DSC_0170.thumb.jpg.06a3fb5010972b6f09aaaae8516d811d.jpg

DSC_0181.thumb.jpg.e03654ffebe8e92c20efa899d158f11c.jpg

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 5
  • Love 1

Πολύ ευχάριστο να βλέπεις το πράσινο vist να ξεπροβάλει ξαφνικά στην ουρά της Στύγας. Αν και δεν είδα το  event, χάρηκα που μίλησα με μερικούς του snowclub (ήταν κι η μέρα λίγο ανάκατη). Πάντα τέτοια! 

• Like 1

Το event του ορειβατικού σκι εγινε τελικά;  Από ότι παρακολούθησα για λίγο τις σχετικές πλατφόρμες  ο καιρός ήταν δύσκολος. 

3 hours ago, Χρήστος Μ. said:

Το event του ορειβατικού σκι εγινε τελικά;  Από ότι παρακολούθησα για λίγο τις σχετικές πλατφόρμες  ο καιρός ήταν δύσκολος. 

Κυριακή φύγαμε κατά τις 14:00. Είχαν γεμίσει παντού κάτι σημαιάκια, οπότε υποθέτω ότι έγινε. 

Ο καιρός ξεκίνησε χάλια όπως και το Σάββατο αλλά μετά τις 10:00 (;) στο πάνω κομμάτι είχε ανοίγματα και από ένα σημείο και μετά άνοιξε τελείως. Κάτω ήταν χάλια, αλλά για ποιον λόγο να πας...

Βλέπω έρχονται και άλλες χιονοπτώσεις αυτή την εβδομάδα, να μας κρατήσουν λίγο και οι θερμοκρασίες και όλα καλά. 

• Like 2

11 minutes ago, gordonas said:

Κυριακή φύγαμε κατά τις 14:00. Είχαν γεμίσει παντού κάτι σημαιάκια, οπότε υποθέτω ότι έγινε. 

Ο καιρός ξεκίνησε χάλια όπως και το Σάββατο αλλά μετά τις 10:00 (;) στο πάνω κομμάτι είχε ανοίγματα και από ένα σημείο και μετά άνοιξε τελείως. Κάτω ήταν χάλια, αλλά για ποιον λόγο να πας...

Βλέπω έρχονται και άλλες χιονοπτώσεις αυτή την εβδομάδα, να μας κρατήσουν λίγο και οι θερμοκρασίες και όλα καλά. 

Η ποιότητα του χιονιού πως είναι ? Είναι τσιμέντο ?

Από ποσότητα ? Έβγαλε πέτρες ? 

7 minutes ago, bialex said:

Η ποιότητα του χιονιού πως είναι ? Είναι τσιμέντο ?

Από ποσότητα ? Έβγαλε πέτρες ? 

Καμία σχέση με τσιμέντο, σούπερ ήταν. Δεν ξέρω για τις μαύρες, δεν πήγα. Όλες οι υπόλοιπες που πήγα (κόκκινη Στύγα, Φαίδρα, Θέτις) το χιόνι ήταν άψογο. 

Πουθενά δεν είδα πρόβλημα με ποσότητα χιονίου, ίσως λίγο κάτω σε κάποια σημεία, αδιάφορα. Από Βαθιά Λάκκα και πάνω μια χαρά.

Φανταστικό χιόνι, η ομίχλη μας το χάλασε. Σχεδόν τελείως το Σάββατο, αλλά χτες άνοιξε μετά από κάποια ώρα και σώθηκε μια χαρά η ημέρα. 

Ψόφο κάνει αυτές τις μέρες στον Χελμό  με Wind Chill να φτάνει ακόμα και τους -15. Την πέμπτη που πήγα εγώ φορούσα όλα τα layers πάνω/κάτω (και κολάν δηλαδή για τα πόδια, που σπάνια βάζω )  και ήταν από τις λίγες περιπτώσεις που στο τέλος της ημέρας  δεν συγκράτησαν καθόλου υγρασία τα ρούχα μου , μέχρι και αυτά που ήταν κατάσαρκα !  

Το τερέν στις πίστες για αυτό διατηρεί την ποιότητά του όλη την ημέρα και για μέρες όσο παίζουν θερμοκρασίες κάτω από το μηδεν. Τσιμέντο γίνεται συνήθως όταν αυξάνεται η θερμοκρασία χιονιού τα μεσημέρια και παγώνει ξανά την νύχτα. Στα εκτός πεδίου δημιουργείται λίγο κρούστα αλλά απο κάτω μαλακώνει , δύσκολο χιόνι να το αντιμετωπίσεις τεχνικά με κοινό all-mountain πέδιλο, θέλεις Fat σκι και σχετική ταχύτητα , και transfer στις στροφές με αποφόρτιση και στα δύο πόδια (ανεπαίσθητο jump turn)

Φουλ καρβο-κατάσταση ήταν για μέσα πίστα, από τις λίγες φορές που στην Ελλάδα έχουμε του είδους της ποιότητας όλη μέρα. 

• Like 4