Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Maria Bisti

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ

Recommended Posts

Ο Έλληνας τουρίστας χιονοδρόμος δεν είναι ηλίθιος . Δεν θα στηρίξει καμμία προσπάθεια που άμεσα ή έμμεσα ξεπλένει καταστάσεις που δρουν ενάντια στα συμφέροντα του.  Αν και η ζημιά για τον εστουχ έγινε χρόνια τώρα στον Παρνασσό δεν μπορώ να πω ότι χορτάσαμε αυτοκριτική.  Καριέρες ( ο Θεός να τις κάνει) έγιναν μπόλικες , φάγανε ,ήπιανε ....συνομιλήσανε , εμβολιστικανε , φουρφουριστικανε , στην υγεία του κοροιδου.  Εμ , μετά θέλετε και ωσανα από το ποπολο. 

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Θεωρείς ότι ο ΕΣΤΟΥΧ αυτή την στιγμή, προσπαθεί άμεσα ή έμμεσα να ξεπλύνει καταστάσεις που δρουν ενάντια στα συμφέροντα του Έλληνα τουρίστα χιονοδρόμου;

9 hours ago, estenough said:

Θεωρείς ότι ο ΕΣΤΟΥΧ αυτή την στιγμή, προσπαθεί άμεσα ή έμμεσα να ξεπλύνει καταστάσεις που δρουν ενάντια στα συμφέροντα του Έλληνα τουρίστα χιονοδρόμου;

Ναι , με την έννοια ότι κανείς στον εστουχ δεν έχει αναλάβει καμμία ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος . 

Και ο μόνος λόγος που δεν αρμεγουν αυτόν τον σύλλογο οι ...διάφοροι ...επιτήδειοι ....είναι ότι είναι πια νεκρός . 

Για νέες διοικήσεις , που θα κάνουν νέα αρχή , το ακούω και το βλέπω , χρόνια τώρα , αλλά ...στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι καλύτεροι, ρίχνουν μαύρη πέτρα και τουλάχιστον κρατάνε την αξιοπρέπεια.  Οι υπόλοιποι  κάνουν καμμία εκδρομή να πάνε τα φαρμάκια κάτω. 

Δες τα κόμματα που κατά καιρούς έχουν περάσει να μας σώσουν από την ελληνική Βουλή.  Αν εξαιρέσεις τα δύο συστημικά που οργανώνουν εκδρομές στο δημόσιο πορτοφόλι είδες κανένα να επιβιώνει μόλις οι ψηφοφόροι κατάλαβαν ότι είναι ....μούφα;  

Κάτω από το χαλί μπαίνουν μόνο οι σκόνες , όχι οι ευθύνες . 

Τα σχόλια που γράφονται για τα  πρώην ΔΣ τα θεωρώ απαράδεκτα και συκοφαντικά.Αν έχεις το Θάρρος να αναφέρεις ονόματα διαφορετικά πιστεύω ότι υπάρχει και πειθαρχικό ακριβώς για τέτοιες συκοφαντίες. Αν δε θεωρείς ότι ο σύλλογος είναι νεκρός κακώς μετέχεις και γράφεις στο φόρουμ 

Edited by gatz

Αυτό που συνέβη είναι ότι όποιος προσπάθησε να κάνει κάτι για την χιονοδρομία στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν αγκυλώσεις και ανυπέρβλητα εμπόδια σε βαθμό που δεν αξίζει να ασχολείται. Από το 94 κάνω σκι και ακόμα δεν έχω δει ΕΝΑ από τα πολλά Ελληνικά βουνά να αναπτύσσεται εκεί που έχει χιόνι και είναι λογικό να υπάρχει χιονοδρομικό. Φταίει ο ΟΦΥΠΕΚΑ, φταίει το δασαρχείο, φταιει ο πιτσιλωτός λυκος και η κουνιστή κουκουβάγια, φταίει το άδειο μας το κεφάλι.

Οι περισσότεροι -για να μην πω όλοι- μετά από 30 χρόνια στον χώρο, γνωρίσαμε την χιονοδρομία στο εξωτερικό, κάναμε τις αναπόφευκτες συγκρίσεις, και συνειδητοποιήσαμε ότι ή καταφέρνεις να πηγαίνεις κάθε χρόνο στο εξωτερικό, ή πολεμάς με το τέρας και με όλους όσους θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια για να αλλάξει κάποτε κάτι. Με τα χρόνια απλά βαριέσαι να τσακώνεσαι και να ασχολείσαι με τον καθένα που θα γράψει το μακρύ του και το κοντό του στο βήμα που εσύ του προσφέρεις. 

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

3 hours ago, gatz said:

Τα σχόλια που γράφονται για τα  πρώην ΔΣ τα θεωρώ απαράδεκτα και συκοφαντικά.Αν έχεις το Θάρρος να αναφέρεις ονόματα διαφορετικά πιστεύω ότι υπάρχει και πειθαρχικό ακριβώς για τέτοιες συκοφαντίες. Αν δε θεωρείς ότι ο σύλλογος είναι νεκρός κακώς μετέχεις και γράφεις στο φόρουμ 

Απαράδεκτα και συκοφαντικά ; 

Σοβαρά; 

Πειθαρχικό ;

Έτσι ακριβώς σκοτώθηκε ο σύλλογος . 

Άντε να κάνω υπομονή και να το πάω και αυτό 

Δεν κάναν καριέρες; Όχι. ; Χαχαχαχαχαχαχα

Δεν βάλανε Φουρφουρια και ρίχνανε μαύρο και  λογοκρισία σε όποιον αντιδρούσε με επιστημονικά μάλιστα επιχειρήματα. Άντε τι μαύρη αντίδραση έχω τραβήξει . Εργολαβία είχατε την υπεράσπιση κάθε εμπόρου ψευτοαπε. 

Δεν βγήκε ο πρόεδρος να πει ότι εμβολιαστηκε πρώτος πρώτος μην κολλήσουν κοβιντ  τα δικόγραφα . Και μετά με απειλούσε με αγωγές;

Δεν ήταν καλεσμένο το ΔΣ στα εγκαίνια του Βάκχου ; Ναι αυτό που δεν δουλεύει . Φάγανε , ήπιανε , συνομιλήσανε θεσμικά και μετά....μην τον είδατε τον παναη.

Δεν ήταν ήταν τατσι μιτσι κότσι με τον Δρίβα ;  Δεν τρώγαμε μαύρο σε κάθε κριτική και μπαν ; Άσε την ειρωνία από τον χαϊδεμένο διευθυντή . 

Άντε βρε , αστείοι . 

Γράψε εσυ στο φόρουμ, την δουλειά που κάνω για την τουριστική χιονοδρομία . Μόνο κακίες και κριτική της πλάκας . 

Άντε κάνε καμμία εκδρομή και άσε μας να ασχολιομαστε με τα ελληνικά χιονοδρομικά.  Ο καθενας στο ύψος του. Και τα πειθαρχικά να μην πω τι. 

34 minutes ago, Χρήστος Λάππας said:

Αυτό που συνέβη είναι ότι όποιος προσπάθησε να κάνει κάτι για την χιονοδρομία στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν αγκυλώσεις και ανυπέρβλητα εμπόδια σε βαθμό που δεν αξίζει να ασχολείται. Από το 94 κάνω σκι και ακόμα δεν έχω δει ΕΝΑ από τα πολλά Ελληνικά βουνά να αναπτύσσεται εκεί που έχει χιόνι και είναι λογικό να υπάρχει χιονοδρομικό. Φταίει ο ΟΦΥΠΕΚΑ, φταίει το δασαρχείο, φταιει ο πιτσιλωτός λυκος και η κουνιστή κουκουβάγια, φταίει το άδειο μας το κεφάλι.

Οι περισσότεροι -για να μην πω όλοι- μετά από 30 χρόνια στον χώρο, γνωρίσαμε την χιονοδρομία στο εξωτερικό, κάναμε τις αναπόφευκτες συγκρίσεις, και συνειδητοποιήσαμε ότι ή καταφέρνεις να πηγαίνεις κάθε χρόνο στο εξωτερικό, ή πολεμάς με το τέρας και με όλους όσους θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια για να αλλάξει κάποτε κάτι. Με τα χρόνια απλά βαριέσαι να τσακώνεσαι και να ασχολείσαι με τον καθένα που θα γράψει το μακρύ του και το κοντό του στο βήμα που εσύ του προσφέρεις. 

Όταν μπαίνει με άδεια από τον οφυπεκα συναυλία στην κορφή της Στύγας είναι απελπισία και εγκεφαλική αγκύλωση να γράφεται εδώ μέσα ότι το δασαρχείο και οφυπεκα δεν αφήνει να αναπτυχθεί η τουριστική χιονοδρομια στην Ελλάδα .

Εξυπνάδες για το βήμα που προσφέρεις .

Να μην ξεχάσω να σε ευχαριστήσω για την συμπαραστη στο ΑΤ Αμφίκλειας για τον κλείσιμο του δρόμου στην φτερό , για τις κοντρες με όλα τα επαγγελματικά στελέχη των χιονοδρομικών που δεν τόλμησε ποτέ να κάνει αυτός ο σύλλογος και τις έκανα  εγώ αντί να κάνω σκι ,   αλλά κυρίως γιατί μου έκανες χαλύβδινα τα σώθηκα σαν μοντερεητορ στο φόρουμ όταν σαμπόταρες, σε διατεταγμένη υπηρεσία, τον διάλογο, είτε γιατί υπερασπιζωσουν τον κάθε Δρίβα , είτε τον κάθε ΜΙΚ είτε ίσως από κάποια διεστραμμένη νοοτροπία ιδιοκτησίας του φόρουμ και των απόψεων των άλλων. 

Άλλα είπαμε αυτοκριτική ποιος έχει τα κότσια να κάνει στον ΕΣΤΟΥΧ ;  Κανείς . 

Edited by vro

14 hours ago, vro said:

Ναι , με την έννοια ότι κανείς στον εστουχ δεν έχει αναλάβει καμμία ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος . 

Και ο μόνος λόγος που δεν αρμεγουν αυτόν τον σύλλογο οι ...διάφοροι ...επιτήδειοι ....είναι ότι είναι πια νεκρός . 

Για νέες διοικήσεις , που θα κάνουν νέα αρχή , το ακούω και το βλέπω , χρόνια τώρα , αλλά ...στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι καλύτεροι, ρίχνουν μαύρη πέτρα και τουλάχιστον κρατάνε την αξιοπρέπεια.  Οι υπόλοιποι  κάνουν καμμία εκδρομή να πάνε τα φαρμάκια κάτω. 

Δες τα κόμματα που κατά καιρούς έχουν περάσει να μας σώσουν από την ελληνική Βουλή.  Αν εξαιρέσεις τα δύο συστημικά που οργανώνουν εκδρομές στο δημόσιο πορτοφόλι είδες κανένα να επιβιώνει μόλις οι ψηφοφόροι κατάλαβαν ότι είναι ....μούφα;  

Κάτω από το χαλί μπαίνουν μόνο οι σκόνες , όχι οι ευθύνες . 

Σε ποια λάθη του παρελθόντος αναφέρεσαι, ώστε να βγει το οποιοδήποτε ΔΣ και να αναλάβει την ευθύνη;

Δωσε μας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, ώστε να γίνει κατανοητός ο λόγος σου.

Εκτός αν αναφέρεσαι σε αυτά που έχουν γραφτεί στα ενδιάμεσα ποστ από την προηγούμενη απάντηση σου σε εμένα.

Αν όντως αναφέρεσαι στα παραπάνω και τα γεγονότα αυτά είναι αληθινά, που προσωπικά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί δεν ήμουν παρών σε κανένα από αυτά, θα πρέπει το τωρινό ΔΣ να αναλάβει την ευθύνη; 

Για να γίνει μια νέα αρχή, σίγουρα χρειάζεται χρόνος. Ειδικά όταν αναφέρεις ότι ο σύλλογος είναι νεκρός. Ειδικά όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση από τα περισσότερα χιονοδρομικά, στην οποιαδήποτε επικοινωνία προσπαθεί να έχει ο σύλλογος μαζί τους.

Εκτος από χρόνο όμως, χρειάζονται και ατομα που γνωρίζουν, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Και ναι… συμφωνώ μαζί σου ότι κάποιοι ρίχνουν μαύρη πέτρα και άλλοι κάνουν εκδρομές, αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο διαχωρισμού των καλύτερων και των υπολοίπων.

Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα και να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι, είτε αναφερόμαστε στον σύλλογο είτε σε οτιδήποτε άλλο στην ζωή μας.

Θα συνεχίσουν να γίνονται εκδρομές, γιατί από τον σύλλογο αυτό έχουν δημιουργηθεί παρέες-κουμπαριές-οικογένειες , οι οποίες την περιμένουν την κάθε εκδρομή.

Αν δεν δώσουμε μια δεύτερη, τρίτη … ή οποιαδήποτε ευκαιρία, αλλά και βοήθεια στον σύλλογο να ανακάμψει, το άμεσο μέλλον θα μας δείξει τι θα γίνει.

• Like 1

Vro, Με κάθε ειλικρίνεια, ο μοναδικός λόγος που γίνονται ανεκτές στο forum οι ανυπόστατες κατηγορίες και το συγκεκριμένο ύφος σε κάθε δεύτερο μήνυμα είναι ότι έχεις την υπομονή να βρίσκεις και να παραθέτεις πράγματα από την διαύγεια τα οποία ενδιαφέρουν τους χιονοδρόμους. 

Είχε προσκληθεί λέει το ΔΣ στα εγκαίνια του Βακχου και την εκδήλωση που ακολούθησε και αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται ο σύλλογος.
Σωστά, Έπρεπε να μυρίσει τα νύχια του το τότε ΔΣ ότι το Combi θα βγάλει πρόβλημα από την πρώτη μέρα λειτουργίας και να διαμαρτυρηθεί προκαταβολικά. Αμ το άλλο που το πας; Είχε βγει λέει ο τότε πρόεδρος και είχε αναφέρει ότι είχε εμβολιαστεί. ΑΙΣΧΟΣ. Το νυν προεδρείο του ΕΣΤΧ πρέπει να πάει τουλάχιστον γονυπετώς στην Τήνο ως ένδειξη μεταμέλειας. 

Παράνοια. 

ακόμα περιμένω να αναφέρεις την πηγή για το άρθρο που παρέθεσες για την Στύγα, όπως ορίζει ο κανονισμός του forum.

Υ.Γ. Αν θυμάμαι καλά, ένας από αυτούς που είχαν επιμείνει μετά φορτικότητας να επανέλθει ο Vro στο forum ήταν… ο ΜΙΚ, την χρονιά που  διετέλεσε μέλος στο ΔΣ του συλλόγου. 

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Θερμη παρακληση απο εναν πολυ παλιο.Μην δινετε τροφη σε ατομα που το μονο που ξερουν ειναι,να κανουν κριτικη και οχι αυτοκριτικη,μενοντας παντα εξω απο τον χορο,κοροϊδευοντας αυτους που χορευουν ενω δεν ειναι ικανοι,να κανουν εστω και ενα βημα....Αντε πρωι πρωι...μου ανεβασατε την πιεση και ειμαι και μεγαλος ανθρωπος😀...σα δε ντρεπεστε και λιγο?😃😃

Edited by Mitsaras
  • Like 1

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Ποιο άρθρο για την Στύγα ; 

Από τα πολλά που έχω γράψει σε αυτό το φόρουμ; 

Για τα υπόλοιπα αστεία δεν έχω κουράγιο να γελάσω πλέον .

Ατομικά έχω πληρώσει με απειλές και κόψιμο σχέσεων ακόμα και με επαγγελματίες του βουνού που είχα σε εκτίμηση γιατί έκανα κριτική σε κάποια πράξη τους ( προθέσεις δεν δικάζω) .  Και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί . Γνωρίζω όμως ότι σαν άτομο δεν είμαι αποτελεσματικός .  Δεν έχω όμως καμμία όρεξη να γίνω μαϊντανός για καριέρες "θεσμικών συνομιλητών" , διαδρομιστων και λοιπών εκδρομιστων . Και πολύ θα γουσταρα κάποιος άλλος να προσφερει πληροφόρηση εδώ μέσα και όχι μόνο . Άλλα οι σοβαροί πήραν των οματιων τους.  

Οπότε αυτά που γράφονται εδώ τα ακούω  βερεσε .  

Και ο κάθε ΜΙΚ όταν ρωτάει και ξέρω την απάντηση θα την δώσω. Όπως στην Βασιλίτσα . Ασχέτως αν ο κάθε ΜΙΚ έχει τον νου του στο κέρδος ( Με εκείνη την στρεβλή αντίληψη ότι εγώ θα βγάλω κέρδος γιατί είμαι άξιος και θα ποτιστεί και η ελληνική τουριστική χιονοδρομία , επειδή ακριβώς είμαι άξιος ). 

Είπαμε μόνο συμφέρον που έχω είναι να κάνω σκι ( και ευχαριστώ και όσους μοιράζονται τις διαδρομές μαζί μου) .

Edited by vro

On 6/8/2026 at 4:30 PM, Pant said:

Η αναζήτση του βέλτιστου δεν είναι γκρίνια.
Κατά τα λοιπά, τι ψάχνει κάποιος σκιέρ στην Ελλάδα; 

8- 25/6    ~10 σχόλια σχετικά με το ερώτημα.
26-30/6  ~10+ σχόλια σχετικά με το χωριό του Αστερίξ.

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάν;

Practice makes perfect

Έλαβα την παρακάτω επιστολή στο e mail μου. 

Αγαπητέ κύριε Βροχίδη

Σε συνέχεια των προσφάτων αναρτήσεών σου στο Forum του Συλλόγου,  θα
θέλαμε να κάνουμε μια ειλικρινή επισήμανση.

Είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, κριτική και διάλογος.
Ωστόσο, με απαξιωτικές θέσεις και υπαινιγμούς για  πρόσωπα και
προηγούμενες διοικήσεις, δημιουργείται μια εικόνα που αδικεί όχι μόνο
τον Σύλλογο αλλά και τη διαχρονική προσφορά πολλών μελών που εργάστηκαν,
ο καθένας με τον δικό του τρόπο, για την ανάπτυξη της χιονοδρομίας στην
χώρα μας.

Σήμερα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να προσελκύσουμε νέα μέλη και να
ενισχύσουμε τη συλλογική μας παρουσία. Ένα forum στο οποίο πολύ συχνά
παρατηρούνται : εσωστρέφεια, διαρκής γκρίνια, υπαινιγμοί και
αντιπαραθέσεις , λειτουργεί αποτρεπτικά και βλάπτει τον κοινό σκοπό που
πρέπει να υπηρετούμε όλοι.

Θα σε παρακαλούσαμε να αξιοποιήσεις την εμπειρία σου και να συμβάλεις
ώστε ο διάλογος να παραμένει εποικοδομητικός, με σεβασμό προς όλους. Οι
κανόνες του forum πρέπει να τηρούνται  από όλους ώστε να αποφεύγεται η
εφαρμογή κάθε μέτρου περιορισμού ή αποκλεισμού.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                       Η Γενική Γραμματέας
               Δημήτρης Καρυστηναίος                    Μπίστη Μαρία

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι περιμένω παρόμοια ανακλαστικά , επώνυμα και με όλες τις νομικές συνέπειες , όταν και όποτε τουρίστες χιονοδρόμοι υφίστανται το συνηθισμένο μπουλινκ από τα ελληνικά χιονοδρομικά και τα επώνυμα και ανώνυμα τρολ τους. 

Διότι όλοι κρινομαστε από τις πράξεις μας και όχι τις προθέσεις μας ( δεν κάνουμε δίκη προθέσεων) και η αυτογνωσία, μας έρχεται ως καθρέπτης της κριτικής των άλλων και όχι της εικόνας που σχηματίζουν οι πεποιθήσεις μας για τον εαυτό μας . 

Αναφέρομαι στους χαρακτηρισμούς "απαξιωτικές θέσεις" , "υπαινιγμούς"κλπ κλπ.