Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Χάρης

Εντυπώσεις από το σ/κ 22-23 ιανουαρίου-Καλάβρυτα

Recommended Posts

Ήθελα να γράψω χθες βράδυ τα παρακάτω, αλλά τελικά με πήρε ο ύπνος στην καλύβα μου.

Οπότε συνοψίζω τις εντυπώσεις μου του σαβ/κου στα γαλάβρυτα.

Πάνω απ' όλα ήταν εξαιρετική ευκαιρία να βρεθούμε η μικρή παρέα από το μικρό γαλατικό χωριό με τους υπολοίπους παλαβιάρηδες γαλάτες. Χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί, συνεστιάσαμε, ήπιαμε, συζητήσαμε και -το κυριότερο- συντσουλήσαμε.

Περί χ/κ (ήταν η πρώτη μου εκεί): δεν είναι καθόλου άσχημο. Πολύ ωραίο το φυσικό περιβάλλον με τη θέα του -όποτε φαίνεται. Καλές οι μπλε του, πολύ ωραία η στύγα -μα τον τουτατή πρόεδρε- και πολύ ωραία απάτητα. Κάφροι οι ρωμαίοι λιφτιέρηδες. Όποτε περνούσε από το χέρι τους σου έκαναν τη ζωή δύσκολη. Μοναδική εξαίρεση ένας, ο οποίος έλεγε στον κόσμο στην ουρά να του ζητήσουν βοήθεια αν κάποιος δυσκολευόταν να πάρει το πιατάκι. Για το μεγάλο αφεντικό του χ/κ δε γνωρίζω τίποτα. Αρχίζω να αμφιβάλλω κιόλας για την ύπαρξή του.

Ο καιρός δύσκολος το σάββατο, αλλά την κυριακή ήταν χαρά θεού. Το χιόνι ήταν ποιοτικά και τις δύο μέρες πολύ καλό και μικρά μενίρ εμφανίστηκαν μόνο το σάββατο σε ένα σημείο της πίστας κάτω από το καρεκλάκι της στύγας. Το δε πάτημα της στύγας2 ήταν άθλιο. Είχε 2 με 2,5 ρατρακιές με ανακατωμένο χιόνι στην άκρη της καθεμιάς. Με τον άρη ήμασταν οι πρώτοι που την κατεβήκαμε. Στην τρίτη-τέταρτη κατάβαση είχε γίνει χωράφι.

Ο κόσμος μου φάνηκε πολύς, παρότι τα γαλατόπαιδα που πηγαίνουν τακτικότερα έλεγαν ότι ήταν λίγος σε σύγκριση με αυτό που περίμεναν. Οι ουρές (μάλλον καλύτερα να πω "ο συνωστισμός στους αναβατήρες") ήταν μεγάλες και οι αναβατήρες αργοί. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που κάναμε με τον άρη, ο λόγος του χρόνου τσουλήματος προς τον χρόνο αναμονής (χωρίς να συμπεριλάβουμε επιπλέον καθυστερήσεις που είχαμε περιμένοντας να συγκεντρωθούμε για να κατεβούμε μαζί ή σταματώντας κατά την κατάβαση για να σχολιάσουμε) ήταν τις ώρες αιχμής χαμηλότερος του ενός δέκατου. Βεβαίως, το ότι ο κόσμος που έκανε τη στύγα ήταν συγκεντρωμένος κυρίως στην ουρά και όχι διασκορπισμένος στην πίστα δεν ήταν εντελώς κακό, γιατί οι αρχάριοι που ανέβαιναν εκεί την κυριακή ήταν πολλοί.

Δεδομένων της ακύρωσης της συνάντησης του σαββάτου και της απόστασης από τη βόρεια γαλατία, καλύτερα να μην είχαμε κατέβει, αλλά προσωπικά η τρελλλοπαρέα και το σκι με αποζημίωσαν. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορούν τα ίδια να πουν και ο άρης με το γιώργο που κάθονταν στο τιμόνι.

Για το πήλιο επιφυλάσσομαι ακόμα. Αν μπορεί κανένας νότιος γαλάτης να ανεβεί το επόμενο σ/κ προς κανένα πηγάδι, θα χαρώ να συναντηθούμε στα τσουλήματα. Εύχομαι εντωμεταξύ κι εδώ να χιονίσει αγριογούρουνα. Εν αναμονή της επόμενης συνάντησης σας χαιρετώ.

ΥΣ: η ταμείας μας δικαίως φέρει το παρωνύμιο madskier. Αυτή με τράβηξε στη στύγα1 και μάλιστα την κατέβηκε και με άνεση. Την βλέπω του χρόνου να μας τραβάει για heli.

Κι άλλο ΥΣ: έχω ακόμα τα καρούμπαλά μου από το πιατάκι που έφαγα το σάββατο στο δόξα πατρί. Φοβάμαι ότι θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας.

. Οι ουρές (μάλλον καλύτερα να πω "ο συνωστισμός στους αναβατήρες") ήταν μεγάλες και οι αναβατήρες αργοί. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που κάναμε με τον άρη, ο λόγος του χρόνου τσουλήματος προς τον χρόνο αναμονής (χωρίς να συμπεριλάβουμε επιπλέον καθυστερήσεις που είχαμε περιμένοντας να συγκεντρωθούμε για να κατεβούμε μαζί ή σταματώντας κατά την κατάβαση για να σχολιάσουμε) ήταν τις ώρες αιχμής χαμηλότερος του ενός δέκατου.

Για την ακριβεια,καναμε 3 λεπτα να κατεβουμε την Στυγα και 20-25 περιπου λεπτα καναμε για να την ανεβουμε(ουρα+χρονος πανω στην καρεκλα)

Θεωρω οτι ολα τα λεφτα ηταν οι 3-4 πρωτες κατεβασιες της Στυγας..Μετα κινδυνευε κανεις να προστεθει στην λιστα τραυματιων του ΣΤΧ

Κατα τα αλλα ,υπεροχος καιρος,πανεμορφο ΧΚ πολυ μικρες οι πιστες εκτος της Στυγας, αγενεστατοι καποιοι υπαλληλοι,πολυ καλη παρεα..

Αντε και εις ανωτερα

χαιρετω Γαλατες 8) και λοιπους...

δυστηχως κι εγω μονο Σαββατο μπορεσα ν' ανεβω (με Λαππα και Μπανιο), ενω ακουσα/διαβασα οτι Κυριακη ηταν χαρα θεου...σνιφ σνιφ

θελω να πω οτι χαρηκα που ξαναειδα ατομα απο τον μακρυνο Βορρα (ξερω, ξερω, απαγορευμενη λεξη...) και μπραβο στα, λιγα μεν, αξια δε, παιδια που κατεβηκαν, χωρις ομως να ικανοποιηθουν πληρως απο τον σκοπο της επισκεψεως τους στο χκ το συγκεκριμενο. (μαλλον με ειδε για τελευταια φορα!!!)

πραγματικα, ενω ο καιρος δεν ηταν ο καταλληλος, καναμε αρκετες ωρες σκι με ολα τα παιδια μαζι (σορρυ για τα αλματακια, που οταν επεφτα, εμενα εκει με τρελα γελια... 8) )

λυπαμαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ των παραγοντων του χκ, αλλα δεν πειραζει, καποια στιγμη, θα γυρισει ο τροχος, και πολυ γρηγορα μαλιστα...

η επιστροφη αν και λιγο δυσκολη, λογω της τρελης βροχης, ηταν μια χαρουλα, καθως ειχε μαλλιασει η γλωσσα μας απο την συνεχομενη συνομιλια με Μπανιο και Λαππα 80

επισης, το φαγητο στο χωριουδακι ηταν καταπληκτικο, και ιδιαιτερα η πατατοσαλατα, που πρεπει να παραγγειλαμε γυρω στα 8 πιατακια...

αυτα τα ολιγα απο μενα

θα τα ξαναπουμε μαλλον σε καποιο αλλο βουνο της κεντρικης Ελλαδας.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Έχει ανοίξει το album παιδιά εάν θέλετε ανεβάστε φότος

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μμμσμσμχμχμμ χμμμκσκσκ θμφμχμσ

(ιιιιινννννν ιιιιιινννννν -ήχος ξυριστικής μηχανής)

Οκ τώρα που ξύρισα τη γλώσσα μου να προσθέσω ότι:

1) Όμορφα ήταν στο Χ.Κ. Καλαβρύτων από άποψη τοπίου

2) Τα lift είναι κλασσικής ελληνικής ποιότητας

3) Οι πίστες ήταν κακοστρωμένες και γρήγορα γίνανε χωράφια (ειδικά η ρημάδα η Στύγα)

4) Έβγαλε πέτρες (το γ....σα το πέδιλο από κάτω)

5) Μαζευτήκαμε πολλοί και περάσαμε (κλασσικά) πολύ καλά

6) Φάγαμε τον άμπακο

7) Μάλλιασε η γλώσσα μας (πάλι)

Κρίμα που ορισμένοι στο Χ.Κ. παραμένουν ξεροκέφαλοι και σύντομα θα το φάνε αυτό το ξερό τους το κεφάλι. Βέβαια, αν δεν υπήρχαν και αυτοί, τότε δεν θα υπήρχε διαφορά ποιότητας σε ανθρωπιά, εξυπνάδα και επαγγελματική συμπεριφορά. Να είστε καλά εσείς οι υπάνθρωποι, να θυμίζετε σε εμάς τους υπολοίπους ότι είμαστε άνθρωποι.

Χάρηκα που είδα Θεσσαλονικείς και Καταυλακιώτες, καιρό είχαμε να τα πούμε παιδιά :lol:

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΤΕ

ΗΜΑΡΤΟΝ

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Συμφωνώ METERO.

Βέβαια, η γκρίνια ως ένα ποσοστό,ίσως να ωφείλεται και στην κλανιά.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ Χ.Κ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥ.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ :?:

ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ

ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥΣ.

ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΝ.

ΑΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.

1) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ 22 ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ

ΜΕ ΒΛΕΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.

ΣΤΑ ΛΙΦΤ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΑΤΑΚΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΥΡΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΚΙ SNOWBOARD.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ.

2)ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΛΙΦΤ ΣΥΡΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΣΤΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ.ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΣ ΠΙΣΤΑ.

3) ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΝ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ Χ.Κ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

ΑΝ ΖΟΥΣΑ ΑΘΗΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ

ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΧΑΛΑΩ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ.

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΤΟ Χ.Κ. ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΑΣ

ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΜΗΝ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ.ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΑΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΡΑΨΑΤΕ.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ,ΘΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Καλά λέει ο Metero....Φάτε στη μάπα τη ψεφτιά, τη προχειρότητα και την ανευθυνότητα για κανά-δυο χρονάκια, να παίρνετε τηλ. καθημερινή πρωί στις 6 και να το σηκώνει μια κ#$#%α, να την ρωτάτε αν η στύγα θα είναι ανοιχτή (κακά τα ψέματα, ο μόνος λόγος για να επισκευτείς το βουνό αυτό πάνω από δύο φορές) και να σας λέει "ναι ξεκινήστε ελάτε" και μόλις φτάνεις πάνω, τσουπ κλειστή η στύγα, άψογος καιρός, άψογο χιόνι, "20 ευρώπουλα παρακαλώ η ημερήσια- τι? είσαστε φοιτητής? από την Πάτρα? ΟΧΙ???? 20 ευρώπουλα τότε". Τι το συζητάμε ρε παιδιά. Και δεν ιδρώνει τ' αφτάκι τους από συλόγους και προβλήματα χιονοδρόμων και μπλα μπλα μπλα. Είναι ξεκάθαρο ότι τους ενδιαφέρει να τραβήξουν μέχρι τα άκρα το αβαντάζ που έχουν λόγω μονοπολίου στην Πελοπόνησσο.

Τι έγινε ρε παιδιά ?

Παρασκευή:Super powder party με μαθήματα πούδρας στην προσωπική πίστα του snowclub(δείτε φότο) ανάμεσα στα έλατα

Σάββατο: Εκανα τρεις καταβάσεις κάτω αλλά πέρασα πολύ ωραία στο σαλέ μιλώντας με κόσμο και με όλη την τρελοπαρέα

Κυριακή: Super powder party ακριβώς αριστερά από την Αρτεμη όπως ανεβαίνεις και κάτω από τα καρεκλάκια της Στύγας με τραβέρσα τέρμα αριστερά όπως ανεβαίνεις στην προσωπική μου πίστα(επίσης δείτε φότο)

Οι δύο μέρες ήταν μετά το St. Anton οι καλύτερες μέρες σκι της ζωής μου

Λάππα στα έλεγα εγω στην ταβέρνα

Υ.Σ. Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2005 συνέβει ίσως το πιο λυπηρό γεγονός σε χιονοδρομικό κέντρο στη ζωή μου. Κατά τις 2 το μεσημέρι άνοιξε η Στύγα μέσα στην ομίχλη. Ανεβήκαμε και η μόνη μας σκέψη ήτανε ότι την άνοιξαν για να δούνε στο internet ότι άνοιξε και να έρθουν όλοι το Σάββατο. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πίστα η οποία είχε μισό μέτρο κενό από το ένα πάτημα στο άλλο. Σε όλη την διαδρομή ήταν τρια πατήματα του ρατράκ και ανάμεσά υπήρχε κενό μισό μέτρο και σε κάποια σημεία κροκάλες χιονιού μεγέθους μισού μέτρου επίσης. Σε μια αριστερή στροφή το ένα πόδι μου έπεσε στο άλλο πάτημα και χωρίς καμία προιεδοποίηση έσκασα μισό μέτρο κάτω με αποτέλεσμα το γόνατο μου να κινηθεί προς τα εμπρός και ευτυχώς απλά να μην κοπεί αλλά να με πονέσει τόσο σα να μου λέει"στην επόμενη έκοψες χιαστό και σύνδεσμο". Θεωρώ τον εαυτό μου καλό σκιέρ και η παρέα μου αλλά και όλοι όσοι ανέβηκαν είπαν ότι η πίστα ήταν στην καλυτερη πείπτωση επικύνδυνη και πιστεύω ότι μια στις 100 καταβάσεις ένας μέτριος σκιερ θα είχε σοβαρό τρυαματισμό. Ολοι τρόμαξαν να κατέβουν με αρκετές τούμπες αλλά το κυριότερο σε μια κατάσταση τρόμου όπου δεν ήξερες πότε θα χαθεί η πίστα από τα πόδια σου

Συζητήσαμε με αρκετά παιδιά και συμφωνήσαμε ότι εάν το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί Σάββατο ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 50 ΠΕΛΑΤΕΣ στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό.

Κατέβηκα και μπήκα μέσα στο σπιτάκι των χειριστών όπου τους ρώτησα εάν έχει ελεγχθεί η πίστα απο πίστέρ και μου είπαν ναι στη συνέχεια τους ζήτησα είτε να κάτσουν έξω και να ενημερώνουν τον κόσμο για την κατάσταση της πίστας είτε να διακόψουν την λειτουργεία του αναβατήρα και να ενημερώσουν την διοικηση

Αφού εδέχθηκα ένα βλέμμα "δημοσίου υπαλλήλου" μου απάντησαν ότι θα ενημερώσουν και αφού δεν έφευγα αν δεν ενημέρωναν έκλεισαν την πόρτα γιατί κρύωναν και φυσικά άφηναν τους πελάτες τους να ανεβαίνουν προς την πιο επικύνδυνη πίστα σκι που έχω κατέβει στα 17 χρόονια χιονοδρομίας μου κοιτώτας τους ευτυχισμένοι μέσα από το ζεστό σπιτάκι τους.

Αναζήτησα την υπέυθυνη των πιστές και την διοίκηση του χιονοδομικου(η οποία για 106243738 φορά που την ζητάω ήταν στις πίστες) και παραθέτω αυττούσιο τον διάλογο με την υπεύθυηνη πιστέρ του χιονοδρομικού κυρία Μιχάλη

-Γεια χαρά έχετε δυο λεπτάκια να σας ρωτήσω κάτι :?:

-Βεβαίως αγόρι μου τι

-Καταρχάς συγχαρητήρια για την καλή δουλειά σας βλέπω όλη τη μέρα να στίνετε πασαλάκια που οριοθετούν τις πίστες να είσται καλά

-Ευχαριστώ κανουμε ότι μπορούμε τουλάχιστον στη Στύγα να μη χαθεί κανείς μέσα στην ομίχλη

-Αλήθεια πριν δώσετε σε λειτουργεία την Στύγα την είχατε κατέβει :?:

-Ναι την κατέβηκα μια φορα

-Και κρίνατε ότι είναι σε κατάσταση να δωθεί σε λειτουργεία στους πελάτες :?:

-Οχι ακατάληλη ήταν η πίστα αλλά αφού είχατε λυσσάξει να τη δώσουμε ε σας τη δώσαμε να δείτε πόσο χάλια είναι

-Με συγχωρείτε αλλά με τη μικρή πείρα μου κρίνω την πίστα επικύνδυνη και ακατάλληλη

-Και εγώ έτσι την κρίνω αλλά τόσα χρόνια δεν θέλετε να την ανοίγουμε πάρτε την να φάτε τα μούτρα σας να δείτε γιατί δεν την ανοίγουμε... και σήμερα μας πρήξανε

-Και γιατί δεν ενημέρωνε κανένας το κόσμο για την κατάσταση της πίστας :?:

-Είχατε ενημερωθεί στο ταμείο το πρωί

-Ελένη Ιάσων Αντώνη Θανάση Στάθη είχατε ενημερωθεί :?: εγώ όχι. (όλοι με μια φωνή οοοοοχχχιιι)

Κυριά Μιχάλη συγνώμη αλλά δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφορία στους πελάτες σας ότι η πίστα ήταν επικύνδηνη και άλλωστε η πίστα στρώθηκε 12 το πρωί εμέις βγάλαμε κάρτα στις 9

-Υπήρχε ενημέρωση ότι η Στύγα είναι κλειστή αφού άνοιξε τι θέλετε να είναι :?: Και είχαμε πει στη διοίκηση να ενημερώνουν τον κόσμο

-Καμιά ενημέρωση μας θέσατε σε κίνδυνο αδιακαιολόγητα. Αρκούσε ένας άνθρωπος στη βάση του λιφτ να ενημερώνει τον κόσμο αλλά κρυώνουν

- Τι να σου πω αγόρι μου έχεις δίκιο αλλά εμείς είχαμε ενημερώσει και μας πρήξατε να ανοίξουμε την Σύγα έ σας την δωσαμε να δείτε πόσο χάλια είναι

-Συμφωνείτε ότι η πίστα θα οδηγήσει σίγουρα σε σοβαρούς τραυματισμούς χιονοδρόμων

-Δεν αμφιβάλλω αλλά είχαμε ενημερώσει και δεν φταίω αν ο κάθε άσχετος ανεβαίνει

-Ενημέρωσε κανείς τον κάθε άσχετο τουλάχιστον να το ξέρει

-Είχαμε ενημερώσει στα ταμεία

-Δεν είχατε ενημερώσει σε κανένα ταμείο

-Τι να σου πω εγώ είχα πει να ενημερώνουν

-Καλή ημέρα και συνεχίστε την καλή δουλειά

-Καλό σκι

Και ερωτώ: Μήπως κάτι δεν πάει καλά :?:

Μήπως εμείς οι πελάτες γινόμαστε παράλογοι και ζητάμε πίστες και λιφτ ανοιχτά χωρίς να μπορούν να δωθούν :?:

Μήπως το χιονοδρομικό τα "έχει πάρει" και δίνει πίστες που υπο άλλες συνθήκες θα έμεναν κλειστές :?:

Μήπως κάτι δεν πάει καλά με την νοοτροπία υπαλλήλων που πίνουν καφέ στα ζεστά κοιτώντας ανθρώπους να ανεβαίνουν προς τον τραυματισμό τους :?:

Μήπως πρέπει να αλλάξει κάτι :?:

Μηπως τελικά πολλές φορές καλά κάνει η Στύγα και μένει κλειστή :?:

Ευτυχώς που ήταν Παρακσευή το περιστατικό αλλιώς θα είχαμε ράντζα στα νοσοκομεία

Θανάση Στάθη Ιάσων ζητώ να επιβεβαιώσετε το περιστατικό

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Και γιατι ρε Μιχάλη δεν της είπες της αγαπητής κατα τα αλλα κυρίας, οτι ο κόσμος ΟΛΕΣ τις πίστες τις ζητάει, αλλα τις θέλει και στρωμένες :?: :?: :?: Τι να κάνουμε :?: Είμαστε λίγο παράλογοι στις απαιτήσεις μας,και τις θέλουμε στρωμένες.....

:?

With great mountains, comes great skiing!

Τι εννοείς :?:

Περιγραφή αληθινής ιστορίας πέρα για πέρα είναι

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

MIK αυτα που αναφερεις ειναι απιστευτα και τρομερα !!!

κατ'αρχην νομιζω οτι δεν πρεπει να βρισκονται σε αυτο εδω το topic αλλα να μπουν στην αρχικη σελιδα του site σαν πρωτο θεμα.

μετα εχω να σου δωσω συγχαρητηρια που καταφερες και δεν εβρισες και δεν πλακωθηκες με κανεναν μετα τα οσα ακουσες !!!

μεχρι τωρα λεγαμε οτι οι ανθρωποι εκει σε αυτο το χιονοδρομικο ειναι απαραδεκτοι,αχρειστοι,ανικανοι,πανακριβοι κλπ αλλα τωρα γινανε και επικινδυνοι !!!!

και αυτο ειναι και το χειροτερο απ'ολα.

Όταν το πρωί 9.00 βγάλαμε εισητήρια,η δεσποινίς στο ταμείο ,η οποία έχει καταπληκτικό και ζεστό χαμόγελο :? :? :? :? :? ,δεν μας είπε τίποτα για Στύγα.Το εισητήριο ήταν 19Ε και ο λόγος για την μείωση ήταν ότι δεν λειτουργούσε η Στύγα.Επιλέον,δεν κάναμε την ερώτηση αν πρόκειται να ανοίξει,τουλάχιστον όχι εγώ.Επίσης,σπάνια στο ταμείο γνωρίζουν αν υπάρχει περίπτωση να την ανοίξουν αργότερα.

Καθώς κατεβαίναμε την Αρτεμις 1(αυτή που καταλήγει σε σημείο τς Στύγας),αντικρύσαμε τα ρατρακ εκείνη την ώρα να ξεκινούν το πάτημα της Στύγας2.Εγώ υπέθεσα ότι αρχίζουν το στρώσιμο από σήμερα για να την δώσουν έτοιμη αύριο,μιας και ο ανβατήρας εκείνη την ώρα δεν κουνιόταν.

Κατά τις 2,τελικά δώσαν τη Στύγα σε λειτουργία.Ειχε πιάσει ομίχλη.Ο κόσμος ήταν τραγικά λίγος.Επίσης παρατήρησα ότι στον αναβατήρα δεν υπήρχαν και πολλοί χιονοδρόμοι.Οπότε αναρωτιέμαι πόσο αφόρητο πρήξιμο να έπεσε στην τελική.Να ήταν Σ/Κ και με καλό καιρό και τίγκα κόσμο να καταλάβω ότι έπεσε πρήξιμο,αλλά Πάρασκευή.......??????και τη στιγμή που δίναν και "μειωμένο"...?????

Μην ξεχνάμε ότι ο ανβατήρας Στύγα δώθηκε για πρώτη φορά φέτος στη διάθεση του κοινού.Εγώ αρχικά νόμιζα ότι τον δοκιμάζουν για το Σ/Κ,

και δεν περιμενα ποτέ να τον δώσουν σε λειτουργία,ειδικά τέτοια ώρα.

Πάντως πιστέρ ανέβηκε και έλεγξε την πίστα πριν δοθεί.

ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΑΣΑΛΑΚΙΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΣΤΥΓΑ 2 ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

Για μένα υπάρχουν αρκετές φορές που η Στύγα θά επρεπε να μένει κλειστή.Υπάρχουν και φορές που αδικαιολόγητα μένει κλειστή και για εκείνες τις φορές παραπονιέται ο κόσμος.Επίσης,ο κόσμος αγανακτεί γιατί δεν δίνονται εξηγήσεις.Όταν κάνουν αμαν οι υπεύθυνοι να σου δώσουν μια απάντηση,αγανακτείς μόνο και μόνο για αυτό.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗ ΣΤΥΓΑ 1.ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΣΟΥς ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ.μιλάω και για Παρασκευή και Σάββατο,που ήμουν πάνω.

Λοιπόν,στα Καλάβρυτα,αν όντως είναι αληθινή η στιχομυθία με Μιχάλη και Μιχάλη,πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν είναι κομπλεξικός.όταν βλέπουμε ομίχλη ,δεν νομίζω κανείς να απαιτεί τη Στύγα ανοιχτή.Αν μέχρι τις 13.00 ,που είχε καλό καιρό,όντως έπεσε πρήξιμο(που σιγά το πρήξιμο,από 100-150 χιονοδρόμους...!!!!),δεν αντιλέγω.Αλλά μετά τις 2.00 σκι δεν έκανες στη Στύγα.

Πάντως αυτό δε σημαίνει ότι οι πίστες δεν πρέπει να πατιούνται.Αν έχει πολύ λίγο χιόνι,σεβαστό,και κανένας δεν διαμαρτύρεται σε αυτή την περίπτωση.Αλλά αν έχει χιόνι και δεν πατιούνται σωστά ....ε,ναι θα πέσει φωνή.

p1sst.jpg

Μενω εκπληκτος................... :lol::D

Παντως το χιονοδρομικο και η κυρια που προσπαθει να ριξει τις ευθηνες στο ταμιο η σε αυτους που διαβιβασε το γεγονος οτι η στυγα ειναι ακαταλληλη μου θημιζει λιγο δημοσιο ταμειο.... :P:D :? :(

κριμα...........

Και ειναι τοσο ευκολο να λες και εγω τι να κανω αφου τους το ειπα..............

Να παρεις θεση και ευθηνη ειναι δυσκολο........ :(:(:(

Λοιπόν για να περιγράψω και εγώ την κατάσταση που επικρατούσε την Παρασκευή όσο αφορά την ‘’Στύγα’’:

Καταρχήν εγώ ανεβαίνοντας προς το ΧΚ και πριν συναντήσω τα υπόλοιπα παιδιά τηλεφώνησα στο ΧΚ για να μάθω την κατάσταση που επικρατούσε επάνω στο βουνό. Eμένα μου είπε λοιπόν η κοπέλα ( δεν ξέρω πως την λένε δεν πρόλαβα να ρωτήσω) πως η Στύγα ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει μετά τις 12.00.Όπως λοιπόν είπε και ο Στάθης την πατούσε ένα ρατράκ το πρωί ενώ ένα άλλο στο σημείο όπου διασταυρώνεται η Στύγα με την Άρτεμη ήταν σταματημένο και φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα όπου κάποιος προσπαθούσε κάτι να του κάνει. Τον διάλογο του Μιχάλη δεν τον άκουσα , άκουσα όμως τον Μιχάλη να μας τα περιγράφει τη στιγμή που τον περιμέναμε ακριβώς απέξω από το γραφείο. Όσο για τα πασσαλάκια που λέτε παιδιά αυτά υπήρχαν ΜΟΝΟ από το σημείο που συναντήθηκε η πίστα με την Άρτεμη.

Και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα είχα λυσσάξει στο σκι και είχα δυνάμεις για άλλο τόσο , από την στιγμή που κατάφερα και κατέβηκα τη Στύγα δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου από την κούραση

ΥΓ Μέχρι τώρα ήξερα πως όταν το ΧΚ Καλαβρύτων όταν άνοιγε έστω και καθυστερημένα τις πίστες του τουλάχιστον είχε φροντίσει να τις έχει στρωμένες , τώρα πλέον αμφιβάλλω.

ΥΓ 2 Κανείς δεν με ενημέρωσε πουθενά για την κατάσταση που επικρατούσε στην εν λόγο πίστα.

Εγώ πάντω όταν κατέβαινα τη Στύγα 2 μέσα στην ομίχλή ,υπήρχαν πασαλάκια,τα οποία φρόντισαν να βάλουν καθώς έστρωναν(αν αποκαλείται στρώσιμο).

p1sst.jpg