Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ALCATRAZ

Aς βάλουμε τις μάσκες μας!

Recommended Posts

Eυχαριστω σε ολους που μου απαντησαν. Mεσα απο τις απαντησεις σας εμαθα πολλα για ενα αγνωστο θεμα για εμενα, και οι συμβουλες σας, με βοηθησαν για την τελικη μου αποφαση.

:D:D:D

Aπο χθες ειμαι κατοχος OAKLEY WISDOM με φακους H.I BLUE :D. Eκανα παραγγελια την συγγεκριμενη μασκα σε καταστημα οπτικων στην πλατεια Kανιγγος και μετα απο 2 μερες η μασκουλα μου βρισκωταν στο κεφαλακι μου!!! Tο καταστημα το βρηκα οταν μεσα στην απελπισια μου ειχα παρει σβαρνα ολα τα καταστηματα της περιοχης. O συγγεκριμενος καταστηματαρχης, οπαδος του χιονιου και αυτος, με κατανοησε πληρως και εκανε την παραγγελια στην αντιπροσωπια. H τιμη της μασκας ηταν ισαξια αυτης που δινει το site της OAKLEY + την δυνατοτητα δοσεων!!!

Tο ασχημο σε ολη αυτην την υποθεση, ηταν οτι το προηγουμενο Σαββατο σε μια πτωση που ειχα, ο μεταλλικος σκελετος απ'τα γυαλια που φοραγα εκεινη την στιγμη, μου εγδαραν την μυτη μου :D πραγμα που θα ειχε αποφευχθει αν φοραγα μασκα :):o:D . Για αυτο να προσεχετε οταν φορατε γυαλια. Eγω πλεον ειμαι μασκα-ρεμενος και δεν ξανακινδυνευω να προσθεσω "πααρασημα" στην μυτουλα μου!

Φίλε μου αν την πήρες 130€ είσαι πολύ τχερός εγώ θεσσαλονίκη οπου ρώτησα η τιμές απαγορευτικες !!

Oντως σταθηκα τυχερος :o:D:D . Kαι με 10 ατοκες δοσεις... :)

Aλλα πανω απο ολα σταθηκα τυχερος στο οτι ο καταστηματαρχης, που ηταν φοβερος τυπας, ειχε αγορασει και αυτος για την παρτη του WISDOM και μου εγγυηθηκε για την αποτελεσματικοτητα της.Hδη αλλοι 2 φιλοι μου εχουν κανει παραγγελια τις δικες τους μασκες.

Τα Φωτα σας Παρακαλω....

Ψαχνω για μασκα σκι που....

1) Να εχει 2 φακους και οχι εναν ενιαιο....

2) Να αλλαζουν οι φακοι αναλογα με τις αναγκες....και

3) Να εχει διπλους φακους....

Οσοι γνωριζουν κατι ας με ενημαρωσουν.....Ευχαριστω.....

εστω να πληρει το 2 και 3.....αν ξερετε και για τα ε κατι ...τι να πω...υποκλεινομαι...

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Θάνο, ένα θα σου πω: UVEX. Το καφρο-πρόβατο έχει κάτι γυαλιά, που έχουν εναλασόμενους φακούς κτλ κτλ κτλ, και βγάζει και μάσκες! Λογικά θα τα φέρει Πήλιο, οπότε θα τα δεις.

The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P.Lovecraft)

5.5.JPG

θανο,

οπως επισης και η δικια μου μασκα εχει 2 εναλλασομενους φακους (απλη/για ομιχλη) μαρκα VON ZIPPER

(sorry, αλλα το Νο. 3 δεν το πολυ επιασα...εξηγησε please)

φιλικα

νανα

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Double Layer μάσκα εννοεί για να μη θαμπώνουν όλες οι καλές έχουν

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

... ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ RED MIRROR H ORANGE MIRROR LENS

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΦΑΚΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

www.LINESKIS.com

Ευχαριστω πολυ...

θα μου λησετε και αλλες αποριες απο αυριο πηλιο οσοι ερθετε...

κατι ακομα...Υπαρχει μασκα σκι με 2 φακους...δηλαδη να μην εχει ενα ενιαιο τζαμι για τα 2 ματια αλλα 2 διαφορετικα, και να προσφερει και τα υπολοιπα?

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΛΑΙΟ ΘΕΜΑ!

Το ξεθάβω γιατί κατάφερα με μία κίνηση να λύσω δύο προβλήματα που αντιμετώπιζα στο σκι:

Αγόρασα καινούργια, καλούτσικη μάσκα (αυτή στο άβαταρ) και έλυσα με τη μία,

αφενός το πρόβλημα του θολώματος,

και αφεταίρου το πρόβλημα της καταρροής.

Όσο τα μάτια μου είναι καλά προστατευμένα από τον αέρα δεν... τρέχει η μύτη μου!

Τουλάχιστον όχι όπως πριν που ήταν σαν βρύση που στάζει όλη την ημέρα στο βουνό,

και επειδή την σκούπιζα με το γάντι γινότανε κατακόκκινη και μετά ξεφλούδιζε.

Επίσης, επειδή η μάσκα έχει χοντρά "σφουγγαράκια" και εξέχει πολύ όταν τη φοράω,

μου σκιάζει αρκετά τα μάτια και την φοράω άνετα ακόμα και με φουλ ηλιοφάνεια!

Κατήργησα και τα γυαλιά ηλίου, λοιπόν, συννεφιά ή ήλιος, μόνο μάσκα!

ΟΚ, αν και είμαι υπέρ του "καλού και φτηνού" :D ή value for money :Idea: παραδέχομαι ότι με 75 ευρώ

βελτίωσα πάααρα πολύ την άνεση μου στο σκι.

Έκανα λάθος που είχα αρχαία, φτηνή, όχι αρκετά αντηλιακή μάσκα που έμπαζε και θόλωνε

:lol::D:D

Παρεπιπτώντος, η μάσκα είναι μάρκας Smith και είναι αμερικάνικη.

Την έχει ακούσει κανείς αυτή τη μάρκα?

Την πήρα στην τύχη ως σουβενίρ από το ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη και δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Οπτικα μοιαζει πολυ με τη Gabel μου.

Κοιταξε μηπως βρεις εξτρα φακο με καθρεπτη ειδικα σε μερες με πληρη ηλιοφανεια θα δεις ακομα μεγαλυτερη βελτιωση.

Αν εξαιρεσεις το μεγαλο σημαδι που σου αφηνει στο προσωπο απο τον ηλιο η μασκα υπερεχει σχεδον σε ολα απο τα γυαλια ηλιου.

Μπορώ να βρω καθρέφτη που να ταιριάζει από άλλη μάρκα ή πρέπει να είναι ίδια με τη μάσκα?

Δεν έχω πρόβλημα πάντως και με τη ζελατίνα που έχει τώρα.

Όσο για το σημάδι, με πολύ αντηλιακό και συχνά στο πρόσωπο και με διάλειμμα

για καφέ και λιάσιμο χωρίς μάσκα

δεν έχω ιδιαίτερο σημάδι.

Η smith κατασκευάζει μερικές απο τις καλύτερες μάσκες της αγοράς. Ειναι απο τις μάσκες που προτιμούν και πολλοί pro του χώρου. Είναι καλή αγορά.

Οι κάθε εταιρεία βγάζει και ανταλακτικούς φακούς και σίγουρα θα πρε΄πει για την μάσκα σου να χρησιμοποιήσεις τους κατάληλους. Οι καθρέφτες φακοί έχουν συγκεκριμένη χρήση. Στις δικές μας συνθηκες συνήθως οι πορτοκαλί για ομίχλη και οι μπλέ για ήλιο είναι οι καλύτεροι. Βεβαίως παίζουνε πια και οι polarized φακοί που είναι ότι καλύτερο υπάρχει, με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια...

Τα περισσότερα ski/snb stores στην Αμερική είχαν όλα τα μοντέλα της Smith και την πρότειναν στους πελάτες!

Εμένα μου έλεγε ο τυπάκος που μου πούλησε την σανίδα (ήταν παλιός pro :lol: ) ότι είναι από τις καλύτερες εταιρίες.

JAPOW!!!

Ψάχναμε με τον Γιώργο χθές να βρούμε μάσκες σκί αλλά τίποτα το ιδιαίτερο,

μήπως έχει κανείς υπόψην του κάποιο μαγαζί με μεγάλη ποικιλία και με καλής ποιότητας μάσκες?

Προτείνεται μάρκες ,μαγαζιά //

Και εγώ ενδιαφέρομαι για μάσκα απλά θα ήθελα να είναι αποκλειστικά για τις μέρες με ομίχλη η χιονόπτωση

Εγώ τις προάλλες ψώνισα μια (ροζ βεβαίως βεβαίως) μάσκα bolle από Nazca η οποία έχει και προστασία ήλιου και κάνει για ομίχλη. Είχε αρκετές on display, οπότε ρίξτε μια ματιά....

The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P.Lovecraft)

5.5.JPG

Mασκες για ολα τα γουστα! Aπο γνωστες στο χωρο εταειριες, μεχρι PRADA και οτι αλλο κουλο βαζει ο νους σας! Σε ενα καταστημα δυσκολα θα βρειτε πολλες μαρκες μαζι. Για αυτο επισκεφθητε πολλα, δοκιμαστε ακομα περισσοτερες και καπου θα καταληξετε.

Magicsnow εγω θα σου προτεινω 3 μαρκες που εμπιστευομαι. Tις εξεις δυο: OAKLEY!!!

Πολλα καταστηματα πλεον τις φερνουν. Ψαξε και σε καταστηματα με οπτικα και οχι μονο με ειδη ski-snb.

Παρε λοιπον τον Γιωργο (... ποιον Γιωργο? οεο!) και καλη υπομονη.

Aμα καταληξεις σε καποιο συγγεγριμενο μοντελο που σου ερχεται καλα επανω σου, ψαξε πριν την αγορασεις και τι τιμες παιζουν σε online καταστηματα! Mπορει και να γλυτωσεις και μια δυο καρτες lift για τον chic Παρνασσο!

Θαναση, εσυ που θες μασκα μονο για ειδικες συνθικες, παρε μια καλη (oakley παντα...) δωστη σε μενα και οταν θα 'χει ομιχλη θα στη δινω! Eναλλακτικα εχω μια με αναπνευστηρα.Στη δινω αν θες. Eτσι κ' αλλιος περισσοτερο σε βλεπω να κανεις βουτιες στα λασπονερα στα Kαλαβρυτα παρα σκι.

Y.Γ: Που το ξεθαψατε αυτο το post??? Hταν το πρωτο μου στο snowclub! :lol:

Y.Γ: Που το ξεθαψατε αυτο το post??? Hταν το πρωτο μου στο snowclub! :lol:

Το μηχανημα τι το χουμε δηλαδη,να καθεται?? :lol::lol::P

Το μηχανημα τι το χουμε δηλαδη,να καθεται?? :P:blink::)

Σωστά....σωστά...!! Φτυαρι που φτυαρίζει, ποτε δε θα σκουριάσει!!! (....ή καπως ετσι τελοσπαντων) :P

Πάντως είναι απ΄τα ενδιαφερόντα και κατατοπιστικά θέματα του φορουμ!!

With great mountains, comes great skiing!

Εχω διαβασει ολα τα topic που αφορουν μασκες,εχω κανει 100!! search αλλα δεν βρηκα τιποτα στο forum για μασκες της Carrera.

Carrera

Θεωρειται απο τις κορυφαιες εταιριες στο χωρο και την χρησιμοποιουν πολλοι γνωστοι αθλητες(μεταξυ αυτων Herminator,Eberharter κτλ.)

Παλια ειχα(και εχω ακομη αλλα φθαρθηκε και την απεσυρα εδω και 3 χρονια),την "Cup" και ημουν πολυ ευχαριστημενος.

Το προβλημα ειναι οτι δεν τις βρισκω πουθενα,παρα μονο στο internet.Θα ηθελα να δοκιμασω καποια μοντελα πριν παρω.

Εχει παρει το ματι σας πουθενα??(Θεσσαλονικη μερια??)

Μια και η κουβέντα για μάσκες μία βασική συμβουλή για τους υποψήφιους αγοραστές είναι: Ρωτήστε αν το μαγαζί από το οποίο την προμηθευτίκατε μπορεί να φέρει ανταλλακτικούς φακούς. Εγώ είχα πάρει πριν 3 χρόνια μια arnette καλούτσικη και με την πρώτη φορά που έπεσα -συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες ;)- ο φακός καταστράφηκε, με αποτέλεσμα να βλέπω ότι χιονίζει ακόμα κι όταν έχει ντάλα ήλιο και δε φαίνεται ούτε ένα συννεφάκι στον ουρανό. Το μαγαζί από όπου τις είχα πάρει δεν φέρνει ανταλλακτικά. Και γενικώς εξειδικευμένα μαγαζιά του ski μου χουν πει ότι δε φέρνουν ανταλλακτικούς φακούς. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια τα μαγαζιά οπτικών έχουν αρχίσει και φέρνουν πολύ καλές μάσκες και μου δηλώνουν απ όσο έχω ψάξει ότι φέρνουν και ανταλλακτικούς φακούς με τιμές που ποικίλουν, περίπου στα 25 με 30 ευρώ. Αναφέρομαι σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Έτσι είμαι κι εγώ συντομα για μασκούλα που πιστεύω θα μου βγει πολύ καλή. http://www.vision3k.com/dept.asp?dept_id=110 για όποιον ενδιαφέρεται για north face.

Επίσης, για να συντηρηθεί σωστά μία μάσκα δεν πρέπει να καθαρίζεται με το γάντι ή με οτιδήποτε αλλο πλην του ειδικού πανιού, αλλιώς ο καθρεύτης και κυρίως το μέσα τζάμι δεν την έχουν καλα :D.

Επειδή εκτος απο κρανάκι, είμαι και στη διαδικασί αγοράς μιας καλής μάσκας σκι, ακούω προτάσεις.Ενδιαφέρομαι για μάσκα συνθηκών περιορισμένης ορατότητας, ομίχλης, χιονόπτωσης κλπ.Περιμένω τις γνώμες σας με ανυπομονησία!

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Κωστα, Θα προτεινα γενικα στο Σκι να φορας μασκα με οτι καιρο εχει.

Το ξέρω οτι η μάσκα είναι προτιμότερη, αλλά η μυωπία με εμποδίζει.Βέβαια έχω ακούσει οτι υπάρχουν ειδικές μάσκες και για μύωπες.Αυτές τις φτιάχνεις κατα παραγγελία ή μπορείς ν α φοράς τα γυαλιά σου απο μέσα, ξέρει κανένας;

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole