Χρήστος Λάππας 25,308 Report post #1 Posted March 4, 2005 Ήταν η πρώτη φορά που έπαιρνα το BMW στο βουνό με χιόνι στον δρόμο και υπήρξαν κάποια ευτράπελα. Το σύστημα Autosock είναι υπέροχο και κρατάει απίστευτα όπως έχω διαπιστώσει και από το Bora, πλην όμως στα πισωκίνητα αυτοκίνητα όπως οι BMW έχεις τεράστιο πρόβλημα στο κατέβασμα από το βουνό αν δεν έχεις παρόμοιο σύστημα και μπροστά. Κυριολεκτικά κατέβηκα με την ψυχή και την ταυτότητα στο στόμα μετά από ατέλειωτα γλιστρήματα, απίστευτη καθυστέρηση και μια ακούσια επαφή με το χιόνι στο πλάι του δρόμου. :? Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι όταν επιχείρησα να κερδίσω κάποιον από τον χαμένο χρόνο στον αυτοκινητόδρομο πηγαίνοντας λίιιγο πιο γρήγορα από το όριο έπεσα σε μπλόκο με ραντάρ το οποίο όμως, ευτυχώς για μένα, τσίμπησε ακριβώς τον μπροστινό μου που πεισματικά αρνιόταν επί 1-2 λεπτά να με αφήσει να τον προσπεράσω :twisted: . Ευτυχώς γιατί θα είχα γυρίσει (όπως και πολλοί άλλοι, από ότι είδα μετά στον αυτοκινητόδρομο) χωρίς πινακίδες... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post #2 Posted March 4, 2005 Το μπλόκο ήταν στον δρόμο Κάστρο-Αράχωβα, στην διασταύρωση Λιβαδειάς, ε; Εκεί πάντα έχει μπλόκο Μόνο από μεσημέρι προς απόγευμα σπάνια θα δεις Μέχρι πέρσι, έβλεπα συνέχεια σ;αυτό το σημείο. Φέτος, μόνο 2φορές έχω δει Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,308 Report post #3 Posted March 4, 2005 Όχι. Ήταν στον αυτοκινητόδρομο στο ρεύμα προς Αθήνα, κάτω από μια γέφυρα, λίγο πριν συναντήσουμε την διαστάυρωση για Θήβα και Αλίαρτο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,029 Report post #4 Posted March 4, 2005 Απλά να πληροφορήσω τα υπόλοιπα μέλη οτι την προηγούμενη εβδομάδα που έτυχε να ανεβω Παρνασσό με παρέα συνέβησαν τα ακόλουθα: α) Ο jey έτρεχε σαν δαιμονισμένος.Η ταχύτητά του ήταν μεταξύ 160-200 χλμ/ώρα. β) Ο panios ακολουθούσε- πολλές φορές κολλημένος στον προφυλακτήρα του jey- με διάθεση για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. γ)Τελευταίος εγώ με συνοδηγό Λάππα και πίσω ALCATRAZ και σαφώς πιο νορμάλ ρυθμό οδήγησης. Ίσως αν πηγαίναμε λιιιιγο πιο σιγά να απολαμβάναμε και την διαδρομή που περιελάμβανε ένα ολοστρόγγυλο φεγγάρι να χάνεται πάνω από τον Παρνασσό ξημερώματα ενος μαγευτικού πρωινού. Συμπέρασμα: Με τον Jey να μην στείλετε ούτε γράμμα :twisted: Με τον panio χμ... ούτε γραμματόσημο. Και κάτι τελευταίο. Το οτι δεν μας τσάκωσε ρανταρ εκείνη τη μέρα ήταν καθαρά θέμα τύχης ή ώρας :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,308 Report post #5 Posted March 4, 2005 Συμπέρασμα: Με τον Jey να μην στείλετε ούτε γράμμα :twisted: Με τον panio χμ... ούτε γραμματόσημο. Αν πάει έτσι, Άρη, τότε μέ εμένα δεν πρέπει να στέλνετε ούτε την πεθερά σας... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post #6 Posted March 4, 2005 Φίλε Χρήστο φέτος με το πισωκίνητο αυτοκίνητό μου έχω ζήσει κι εγώ δύσκολες στιγμές στο Παρνασσό. Στο ανέβασμα και με αλυσίδες δεν είχα πρόβλημα αλλά για να φύγω από το πάρκιν και μέχρι να φτάσω στο σημείο όπου τελειωνε η κατηφόρα είδα κι έπαθα της πρώτες φορές. Τελικά το κόλπο είναι να ξεχάσεις ότι το αυτοκίνητο έχει πεντάλ φρένου, μή τζίζζζζζ . Βάζεις πρώτη και χωρίς γκαζ το αφήνεις να κινηθεί με 0-2 χλμ μέχρι να βγεις από τις κακοτοπιές, συμπληρωματικά αν τύχει και σου ρολάρει πολύ και ανέβει ταχύτητα ανεβάζεις 1-2 κλικ το χειρόφρενο και κυλάς έτσι. Επειδή όμως έχω βαρεθεί τη σκηνή να κορνάρω μέσα στο πάρκιν για να φεύγει ο κόσμος και να μη χρειαστεί να φρενάρω αγόρασα χτες τα Autosocκ για τους μπροστινούς τροχούς . Θα τα δοκιμάσω τη Κυριακή και θα δω εαν κάνουν τη διαφορά. Για τους πίσω κινητήριους θα επιμείνω στις κλασικές αλυσίδες καθώς σε πάγο ή συνδυασμό πάγου με φρέσκο χιόνι και στα ανεμοσούρια με 10+ cm μαζεμένο χιόνι δεν τα πολυεμπιστεύομαι τα "σακιά" . Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,308 Report post #7 Posted March 4, 2005 Τελικά το κόλπο είναι να ξεχάσεις ότι το αυτοκίνητο έχει πεντάλ φρένου, μή τζίζζζζζ . Βάζεις πρώτη και χωρίς γκαζ το αφήνεις να κινηθεί με 0-2 χλμ μέχρι να βγεις από τις κακοτοπιές, συμπληρωματικά αν τύχει και σου ρολάρει πολύ και ανέβει ταχύτητα ανεβάζεις 1-2 κλικ το χειρόφρενο και κυλάς έτσι. Έτσι ακριβώς κατέβαινα με το εκνευριστικό μπιπ μπιπ από την προειδοποίηση για το ανεβασμένο κατά 2 σκάλες χειρόφρενο να σπάει νεύρα. Δυστυχώς καμία από τις τεχνικές που δοκίμασα δεν ήταν αρκετή για να αποκτήσω πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου. Το χιόνι γλίστραγε τραγικά και, όπως και να το κάνουμε το 225/45/17 είναι φαρδύ για να κατεβαίνεις χωρίς αντιολισθητικό σύστημα στους κατευθυντήριους τροχούς... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post #8 Posted March 4, 2005 Aααααα μπράβο γι αυτό πήρα κι εγώ τα "σακιά" για μπροστά ελπίζω να σωθώ. Περισότερα θα ξέρω την Κυριακή το απόγευμα . Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
Aristomenis 1 Report post #9 Posted March 4, 2005 Παιδιά μιά χαρά τα autoshock, κρατάνε σαν τρενο σε ράγες αλλα εγώ τα έχω δεύτερη σαιζον και έχουν ξεφτίσει σε σημείο να θέλω καινούργια του χρόνου. Εκτός αυτου, δεν έχω βρει για τη διάστασή μου (225/45/17 σαν του Λαππα) και υποχρεωτικά συμβιβάζομαι με μικρότερα. Εσύ Χρήστο βρήκες στο σωστό μέγεθος; Quote Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,308 Report post #10 Posted March 4, 2005 Τις αγόρασα από την Αγγλία (μέγεθος 625) από την εταιρία Roofbox http://www.roofbox.co.uk/autosock/ Μαζί με τα μεταφορικά μου στοίχισαν 79,90 λίρες και έφτασαν σε μια εβδομάδα. Τώρα σκέφτομαι να παραγγείλω και δεύτερο ζευγάρι για μπροστά, αν και γενικά στο βουνό παίρνω το Bora που είναι πιο βολικό και χωράνε τα χέρια μου στους θόλους χωρίς γρύλο... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post #11 Posted March 4, 2005 Απλά να πληροφορήσω τα υπόλοιπα μέλη οτι την προηγούμενη εβδομάδα που έτυχε να ανεβω Παρνασσό με παρέα συνέβησαν τα ακόλουθα:α) Ο jey έτρεχε σαν δαιμονισμένος.Η ταχύτητά του ήταν μεταξύ 160-200 χλμ/ώρα. β) Ο panios ακολουθούσε- πολλές φορές κολλημένος στον προφυλακτήρα του jey- με διάθεση για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. γ)Τελευταίος εγώ με συνοδηγό Λάππα και πίσω ALCATRAZ και σαφώς πιο νορμάλ ρυθμό οδήγησης. Ίσως αν πηγαίναμε λιιιιγο πιο σιγά να απολαμβάναμε και την διαδρομή που περιελάμβανε ένα ολοστρόγγυλο φεγγάρι να χάνεται πάνω από τον Παρνασσό ξημερώματα ενος μαγευτικού πρωινού. Συμπέρασμα: Με τον Jey να μην στείλετε ούτε γράμμα :twisted: Με τον panio χμ... ούτε γραμματόσημο. Και κάτι τελευταίο. Το οτι δεν μας τσάκωσε ρανταρ εκείνη τη μέρα ήταν καθαρά θέμα τύχης ή ώρας :wink: Πάλι καλά που δεν διαβάζει το forum ο πατέρας μου γιατί αλλιώς την επόμενη φορά θα πήγαινα με 16-20 χλμ/ώρα ...με το ΒΜΧ..! Τη δεύτερη φορά θα το φόρτωνα στο αυτοκίνητό σου!! Τη διαδρομή τη καταχαρήκαμε αφού σταματήσαμε και 15 λεπτά να βγάζουμε 3 αυτοκίνητα και 8 άτομα φωτογραφίες στην άκρη του δρόμου (γι'αυτό έτρεχα βρε :wink: :roll: ). Όσοι περνούσαν εκείνη την ώρα θα νόμιζαν οτι είδαμε ΟΥΦΟ. Panio ακούς; Την επόμενη φορά θα πηγαίνεις εσύ μπροστά για να γράψουν εσένα Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post #12 Posted March 4, 2005 Μήπως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν και την προηγούμενη Πέμπτη επάνω; Γιατί είχα δει ένα ίδιο, με το ίδιο αντιολισθιτικό σύστημα Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post #13 Posted March 4, 2005 Χρηστο, στη κατηφορα γιατι δεν εβγαλες τα autoshock απο πισω να τα βαλεις μπροστα για να εχεις τιμονι και φρενο? Χρειαζοσουν βοηθημα στη κινηση των τροχων? Ας τα ειχες πισω μεχρι τι διασταυρωση με φτερολακκα και μετα σταση, μπροστα και ετοιμος για πιο ασφαλη καταβαση.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post #14 Posted March 4, 2005 Panio ακούς; Την επόμενη φορά θα πηγαίνεις εσύ μπροστά για να γράψουν εσένα Γρουσούζη εσύ ευθύνεσαι ε? Χθες στο μπλόκο που πιάσανε το μπροστινό του Λάππα πιάσανε και μένα Σε προσπέραση νταλίκας με διπλή γραμμή κάτω και με 160 Το radar έγραψε 145, ο αστυνόμος με απείλησε με πινακίδες, εγώ το έπαιξα βλάκας οδηγός, του κλάφτηκα ότι είμαι φοιτητής, ότι το αμάξι είναι της μητέρας μου που είναι γιατρός και έχει εφημερίες (ευτυχώς είχε τα ιατρικά σήματα απάνω και τον έπεισα) Τελικα με γράψανε για 119 χιλιόμετρα με όριο 90 και πρόστιμο 33 euros. :roll: Ευτυχώς Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
dimitris77 0 Report post #15 Posted March 4, 2005 (ευτυχώς είχε τα ιατρικά σήματα απάνω και τον έπεισα) αν βάζαμε τον best-ever να κάνει τον λιπόθυμο και εμένα από πάνω να του κάνω ανάνηψη λες να τη γλιτώναμε τελείως??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
best-ever 1 Report post #16 Posted March 5, 2005 Σιγα που θα σε αφηνα!! :twisted: , για 33 ευρα? Παντως υπευθυνα για τις γκαντεμιες μας πρεπει να ηταν τα γελια που καναμε περι γυναικων snowclub!! :wink: Ο μεν Πανος κατεβηκε κατα 33 ευρω ελαφρυτερος απο το κανονικο , εγω ομως κατα 200 ή ενα ζευγαρι μποτες :roll: γαμω τα μυαλα μου! Quote Β16Α rulezzzz Share this post Link to post Share on other sites
dimitris77 0 Report post #17 Posted March 5, 2005 Παντως υπευθυνα για τις γκαντεμιες μας πρεπει να ηταν τα γελια που καναμε περι γυναικων snowclub!! :wink: εγώ δεν θυμάμαι καμία τέτοια κουβέντα.... :roll: :roll: εγω ομως κατα 200 ή ενα ζευγαρι μποτες :roll: γαμω τα μυαλα μου! τελικά πήρες κανένα τηλέφωνο στο χ/κ να ρωτήσεις μήπως τις μάζεψε κανείς? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post #18 Posted March 6, 2005 Αδιόρθωτοι... Δεν σας πειράζει να σας κόβουν κλήσεις. Είναι επιβεβαίωση ότι όντως είστε γρήγοροι. Ούτε πιστεύετε ότι κάνετε κάποιο σφάλμα, απλά σταθήκατε άτυχοι και σας γράψανε. Το να οδηγεί κάποιος με υπερβολική ταχύτητα το αυτοκίνητο στον δημόσιο δρόμο είναι φυσιολογικό και ενδεδειγμένο, τα όρια ταχύτητας είναι μόνο για τους ψάρακες, τους χαζούς, τους παππούδες και τις κυράτσες. Με στεναχωρεί να διαβάζω στο φόρουμ του συλλόγου ότι τα μέλη του ΣΤουΧ κάνουν κάτι παράνομο και επικίνδυνο και μετά αστειεύονται γύρω απ' αυτό... Ελπίζω να σας πάνε όλα καλά και στο μέλλον. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aristomenis 1 Report post #19 Posted March 6, 2005 Με στεναχωρεί να διαβάζω στο φόρουμ του συλλόγου ότι τα μέλη του ΣΤουΧ κάνουν κάτι παράνομο και επικίνδυνο και μετά αστειεύονται γύρω απ' αυτό... Γιατί, πρώτη φορά το διαβάζεις;;;;; Quote Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with... Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post #20 Posted March 6, 2005 Νο, και σε αυτό πήγαινε το "αδιόρθωτοι"... Άστο, Aristomenis, απλά δεν μπορούσα να μην γράψω τίποτα. Μόνο good luck σε όλους... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post #21 Posted March 6, 2005 Δεν μπορώ να καταλάβω πως αντέχετε να πάτε τσίτες τα γκάζια μετά από μια κουραστική μέρα για σκι στον Παρνασσό.Εγώ συνήθως μετά το βουνό,οδηγώ αισθητά πιο αργά από ότι, όταν πάω.(καλά και πάλι δεν πιάνω τις δικές σας warp speed). Aπό Πάτρα για το χιονοδρομικό του Χελμού .Ταξίδι με κανονικούς(για τον ΖΟΧ και με αμάξι όχι τίγκα ,όπως στο Soelden)ρυθμούς : Πάτρα(από τα τελευταία φανάρια και μετά)-Διακοφτό:30΄Εθνική οδός χωρίς διαχωριστικό.average cruising speed :110-120km/h Διακοφτό-Καλάβρυτα(βάζω μέσα τους καρατήρες,αλλά όχι και τις κατολισθήσεις) : 35΄Κακοσυντηρημένος στενός επαρχιακός δρόμος με στροφές.average cruising speed : 65km/h Καλάβρυτα-χ/κ(με καθαρό δρόμο) : 18΄Ορεινος δρόμος με σχετικά καλή άσφαλτο και πρόβλημα στενότητας μόνο στις πρώτες ανηφορικές στροφές μετά το χωριό.average cruising speed :55km/h Για απόσταση 101 χιλιομέτρων σύνολο 83΄ ____________________________________________________________ Μια φορά με καθαρό δρόμο παντού είπα να το πατήσω λίγο παραπάνω το πρωί,να δω ρε παιδάκι μου πόσο χρόνο θα κερδίσω. Πάτρα-Διακοφτό:24΄.average cruising speed:140-145km/h Διακοφτό-Καλάβρυτα:28΄.average cruising speed:70km/h Καλάβρυτα-χ/κ:15΄.average cruising speed:68km/h Σύνολο:67΄ Κέρδος:16΄.Οπότε λεώ σιγά το ζόρι ,για να κερδίσω 16΄ύπνου +το άγχος μη πετύχω μπλόκο + το άγχος μη μου μείνει καμιά ρόδα σε κανα κρατήρα. Νo worth!!!! Καλά τους χρόνους του γυρισμού δεν τους παραθέτω....θα ανακυρηχθώ μάλλον ο φλώρος του του-του. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,308 Report post #22 Posted March 6, 2005 Χρηστο, στη κατηφορα γιατι δεν εβγαλες τα autoshock απο πισω να τα βαλεις μπροστα για να εχεις τιμονι και φρενο? Γιατί για να τα βγάλω από πίσω και να τα βάλω μπροστά έπρεπε να βάλω 4 φορές τον γρύλο, και πάνω στον πάγο (στις κατηφόρες προς Αμφίκλεια) απλά δεν τον εμπιστεύτηκα... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post #23 Posted March 6, 2005 zox, είπαμε, αλλά μην πας και ΠΟΛΥ αργά στην επιστροφή -κίνδυνος να αποκοιμηθείς.... Επίσης επικίνδυνη και παράνομη συμπεριφορά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,308 Report post #24 Posted March 6, 2005 Μήπως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν και την προηγούμενη Πέμπτη επάνω; Γιατί είχα δει ένα ίδιο, με το ίδιο αντιολισθιτικό σύστημα Όχι. Στο βουνό παίρνω πάντα το Bora. Απλά εκείνη την ημέρα ήταν στο service. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post #25 Posted March 6, 2005 Ναι,όπα... Συνήθως γυρνάω αμέσως μόλις τελειώσω το σκι.Κοψιδομαχίες και ξεκοιλιάσματα (=υπνηλία)δεν έχει.Άσε που έχω τσιτώσει λόγω υπερέντασης.Απλά μετά από τόση άσκηση,έχω ξεδώσει,που δεν μου καίγεται καρφάκι κι αν φτάσω 20 λεπτά αργότερα. Απλά πάω χωρίς προσπεράσεις...αλλά όχι και τόσο αργά ώστε να με πάρει κι ο ύπνος. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites