batucada 7 Report post Posted March 29, 2005 Ερώτηση:Πως μπορεί κανείς να καταλάβει με τόση ακρίβεια το ποσοστό μεταξύ των δύο ποδιών???Θα μου πείτε με την εμπειρία...,Μήπως υπάρχει και κάποιος πιο εύκολα αντιληπτός τρόπος? Πηγαίνεις με ένα χάρακα και μετράς το βάθος στα ίχνη που έχουν αφήσει τα σκι σου 'Η κόβεις αζυμούθιο Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
messner 1 Report post Posted March 29, 2005 ετσι ειναι το carving για να μα8αινουν μερικοι - μερικοι.. Quote drop cliffs, not bombs Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted March 29, 2005 Ισως ο Bode, να κανει κ καποια λαθη, τωρα που μπορει να συγκριθει με τον pro απο πανω.. Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
messner 1 Report post Posted March 29, 2005 χεχε εγω την χορευω τη ζεμπεκια μου.. ομολογω πως ο Bode παει καλυτερα αλλα που θα μου παει.. Quote drop cliffs, not bombs Share this post Link to post Share on other sites
SearchingSumo 0 Report post Posted March 29, 2005 κι'εγώ φώλιαζα καλά-καλά πριν πέσω... :roll: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 29, 2005 http://www.snowfun.gr/nickel/Nickel.avi 4.21mb δεξι click save... Καταβαση Οδυσσεα, δεν ειναι και ο πιο ευκολος για carving γιατι γερνει (μονοπατος) ειναι σχετικα στενος και τη συγκεκριμενη μερα γλιστραγε, μερικες στροφες πριν το τελος φαινεται το εξω πεδιλο που χτυπαει σφαλιαρες απο τα χιλιομετρα. Η τερματισε η "σκληροτητα" του ή οι ακμες ηταν βουτυρο. Επισης δε φορες βγηκα εκτος πατημενης πιστας και παρακαλεσα το θεο μη κανει το λαθος και σκαλωσει... Τα σκι ειναι τα Fischer S400 se 1.70 υψος. Περιμενω απαντησεις με σχολια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted March 30, 2005 Δεν δουλεύει.Για προσπάθησε ξανά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
thanos 2 Report post Posted March 30, 2005 Εμενα το κατεβαζει κανονικα!!! Quote ViVa GrEeCe!!!! :) Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!! Share this post Link to post Share on other sites
zap2000gr 0 Report post Posted March 30, 2005 Λοιπόν, μετά από αρκετή δουλειά στο βουνό πιστεύω ότι το πρόβλημα βελτιώθηκα κατά πολύ. Εννοείται ότι προσπάθησα να λάβω υπόψη τις περισσότερες συμβουλές που διάβασα στο παρόν thread. Τη γνώμη σας : Έχω καταφέρει να πατάω σωστά και το αριστερό πλέον Quote Τι έγινε ρε παιδιά ? Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted March 30, 2005 Στη συγκεκριμένη φωτογραφία: Έχεις βελτιώσει κατά πολύ τη κλίση του σώματος, πολύ σημαντικό αυτό. Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία όμως το στήθος σου κοιτάει με αρκετές μοίρες σε αντίθετη φορά από τη στροφή που παίρνεις. Δηλαδή, η στροφή που παίρνεις είναι δεξιά ενώ το στήθος σου κοιτάει αριστερά. Όπως φαίνεται, ο αριστερός σου ώμος είναι πιό πίσω από τον δεξί. Το λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεκινάει από το οτι η λεκάνη σου και αυτή δεν κοιτάει προς τη μεριά που παίρνεις τη στροφή. Δε θα έπρεπε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αν χαμηλώσεις πιο πολύ ο γοφός σου να βγεί στο εσωτερικό της στροφής και να κάνεις το γνωστό κωλοκάθισμα. Από τη μέση και πάνω το σώμα σου πρέπει και αυτό να κοιτάει πιό πολύ προς τη κατεύθυνση της στροφής σου. Όταν το κάνεις αυτό θα σου είναι και πιο έυκολο να ανοίξεις λίγο περισσότερο το μέσα γόνατο. Κατά τη γνώμη μου απέχεις ελάχιστα από το να καταφέρεις όχι μόνο σωστή στάση αλλά και ξεκούραστο σκι :wink: . Keep on the good work Quote Share this post Link to post Share on other sites
zap2000gr 0 Report post Posted March 30, 2005 Ναι Jey αυτό είναι αλήθεια, τα ψιλομπερδεύω ακόμη με το στήθος και λεκάνη και μερικές φορές αποσυντονίζομαι με αποτέλεσμα να ψιλοχάνω ισοροπία. Πάντως το ότι κατάφερα να πατάω σωστά και στα δύο πόδια με ξεκούρασε αρκετά και τελικά είδα ότι το ποσοστό της πίεσης μεταβάλεται σε όλες τις φάσεις της στροφής. Και αυτό είναι όλο το fun της υπόθεσης (κατά την γνώμη μου πάντα). Είναι πολύ ωραία αίσθηση, σαν να οδηγάς street μηχανή :!: :!: Quote Τι έγινε ρε παιδιά ? Share this post Link to post Share on other sites
estenough 75 Report post Posted August 1, 2005 Θέλω να κάνω μια ερώτηση. τα μπατόν δεν παίζουν κανένα ρόλο όταν κάνεις carving?? και δεν λέω για περιπτώσεις ατόμων που δεν τα χρησιμοποιούν, αλλά για αυτούς που τα έχουν μαζί τους. την παρασκευή που είχα πάει να αγοράσω πέδιλα, συνάντησα τον maximus στο μαγαζί και αφού μιλήσαμε κάποια ώρα, μου είπε κάποια πράγματα για την τεχνική στο carving. εστίασε πάρα πολύ στην χρήση του μπατόν, στην αρχή της στροφής, δλδ ότι πρέπει να καρφώνω το μπατόν στο χιόνι, μπροστά και προς το μέρος της στροφής, γιατί θα με οδηγήσει πιο σωστά στην στροφή. επίσης για τα πόδια μου είπε πως η κίνηση πρέπει να ξεκινάει απο την λεκάνη και όχι απο τα γόνατα. σε συνδιασμό αυτών των δύο, το σώμα θα μάθει απο μόνο του να παίρνει την σωστή κλίση και να γίνεται παράλληλο προς την κλίση του βουνού. τά βρίσκω απόλυτα λογικά αυτα τα πράγματα που μου είπε, ειδικά για το μπατόν, γιατί αυτό είναι που θα τραβήξει το σώμα προς την σωστή κατεύθυνση αν δεν μπορέσει κάποιος να την πάρει την σωστή κλίση απο μόνος του. όταν τα εφαρμόσω αυτά θα σας πω περισσότερα Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted August 4, 2005 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!! ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΚΙ. Η ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΠΑΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ.ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ. :wink: Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted May 31, 2007 ΜΕ την ευκαιρία των συζητήσεων γύρω απο την τεχνικη ανέβάζω πάλι ένα απο τα πιο συζητημένα ποστ γύρω απο τις διαφορές που υπάρχουν στο σκι. Χαμός Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted June 2, 2007 Ενα βίντεο απο δύο μεγάλους σκιερ. Ακουστε τη σημασία που δίνουν στο βάρος μπροστά και στην κατανομή του βάρους και στα δύο πόδια!!! ένας πολυ καλός σκιέρ σε κλασσικό κάρβιν. Προσέξτε το άριστο pole planting, τα "κλειδωμένα" γόνατα, και τις κλειστές στροφές, αλλά το σχετικά ανοιχτό Α frame. O Bode σε ένα μάθημα Pole planting, που μας χρειάζεται όλους για να καταλάβουμε τι στο καλό θέλουμε αυτά τα στλιάρια στα χέρια. Δείτε τώρα και την επιτομή του παράλληλου. Προσέξτε το σήκωμα του πέδιλου για να πάρει την στροφή γρήγορα. Αυτή είναι και η βασική διαφορά που έχει εκείνο το σκι με το σημερινο στους αγώνες τεχνικου σλάλομ. Αν βρίσκετε κι αλλες πείτε τις. εδώ Ι love this shit Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Athos 12 Report post Posted June 4, 2007 Η διαφορά δεξιάς – αριστερής στροφής είναι η διαφορά δεξιού - αριστερού ημισφαιρίου και υπάρχει σε όλες τις δραστηριότητες και σε όλους τους ανθρώπους. (όσοι οδηγούν μηχανή ας προσέξουν ότι μέχρι και εκεί στις δύσκολες στροφές υπάρχει διαφορά, ας πούμε εγώ - αριστερόχειρας - εξακολουθώ να νιώθω πιό άνετα στις δεξιές στροφές απ ότι στις αριστερές). Στο σκι θέλει πολύ δούλεμα, θάχετε όλοι δει αρκετούς να στρίβουν απ τη μια μεριά κανονικά κι απ την άλλη κοφτά. Και φαντάζομαι ο καθένας πρέπει να το δουλέψει μοναχός του, τι να σου κάνει ο κι δάσκαλος αν η δεξιά πλευρά δε μπορεί να διδάξει την αριστερή.. Για τα πατήματα, εξω, μέσα, και στα δύο, κλειστά, ανοιχτά κλπ το πιο σημαντικό για μένα είναι να τα δουλεύεις όλα και να μπορείς να τα κάνεις όλα, να μην κολλάς σε ένα στυλ. Όλα έχουν το γούστο τους και για όλα υπάρχουν συνθήκες που πρέπει να τα κατέχεις.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted June 4, 2007 Case in point: Προς το τέλος της χρονιάς έφτασα στο σημείο να πετυχαίνω καθαρές αριστερές στροφές, ενώ οι δεξιές μου παραμένουν σκινταριστές και άθλιες. Θα το δουλέψω του χρόνου και ελπίζω να φτάσω στο νιρβάνα της συμμετρίας. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted June 4, 2007 Case in point: Προς το τέλος της χρονιάς έφτασα στο σημείο να πετυχαίνω καθαρές αριστερές στροφές, ενώ οι δεξιές μου παραμένουν σκινταριστές και άθλιες. Θα το δουλέψω του χρόνου και ελπίζω να φτάσω στο νιρβάνα της συμμετρίας Ετσι ακριβως υπαρχει και σχετικο βιντεο απο Περικλεα Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted June 5, 2007 Η διαφορά δεξιάς – αριστερής στροφής είναι η διαφορά δεξιού - αριστερού ημισφαιρίου και υπάρχει σε όλες τις δραστηριότητες και σε όλους τους ανθρώπους.(όσοι οδηγούν μηχανή ας προσέξουν ότι μέχρι και εκεί στις δύσκολες στροφές υπάρχει διαφορά, ας πούμε εγώ - αριστερόχειρας - εξακολουθώ να νιώθω πιό άνετα στις δεξιές στροφές απ ότι στις αριστερές). Στο σκι θέλει πολύ δούλεμα, θάχετε όλοι δει αρκετούς να στρίβουν απ τη μια μεριά κανονικά κι απ την άλλη κοφτά. Και φαντάζομαι ο καθένας πρέπει να το δουλέψει μοναχός του, τι να σου κάνει ο κι δάσκαλος αν η δεξιά πλευρά δε μπορεί να διδάξει την αριστερή.. Για τα πατήματα, εξω, μέσα, και στα δύο, κλειστά, ανοιχτά κλπ το πιο σημαντικό για μένα είναι να τα δουλεύεις όλα και να μπορείς να τα κάνεις όλα, να μην κολλάς σε ένα στυλ. Όλα έχουν το γούστο τους και για όλα υπάρχουν συνθήκες που πρέπει να τα κατέχεις.. Έτσι είναι... Παρότι σχεδόν αμφιδέξιος, κάνω πολλά και με το αριστερό χέρι και κλοτσάω και με τα δύο πόδια τη μπάλα στο ποδόσφαιρο, η δεξιά πλευρά (αριστερή στον εγκέφαλο) υπερισχύει. Στο σκι έχοντας δουλέψει πολύ, δεν έχω διαφορά στις αριστερές και δεξιές στροφές, αλλά στο ποδήλατο (ειδικά στο χώμα), οι δεξιές μου στροφές, δεν έχουν πάντα το "πάτημα" που θα ήθελα, ενώ οι αριστερές είναι πολύ καλές. Προσπαθώ συνέχεια να δουλεύω την "αδύναμη" πλευρά και βλέπω διαφορά με την εξάσκηση, καθώς χρησιμοποιώ και τεχνικές του σκι για καλύτερο πάτημα και στο ποδήλατο... Συμφωνούμε απόλυτα Athos ότι στο σκι πρέπει να κατέχεις όλες τις τεχνικές και να τις χρησιμοποιείς ανάλογα με τις συνθήκες... Quote Share this post Link to post Share on other sites
crash 0 Report post Posted June 5, 2007 Μία αγαθή ερώτηση : Υπάρχουν πιο "εξειδικευμένες" ασκήσεις ή ασκήσεις που βοηθούν περισσότερο από άλλες το αδύναμο πόδι στο σκι ? Αν όχι άπλά κάνουμε τα "γνωστά" δουλεύοντας συνέχεια το συγκεκριμένο πόδι ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted June 5, 2007 υπάρχουν ασκήσεις που βοηθουν στη σωστη πίεση και των 2 ποδιών. Οταν λέμε ασκήσεις εννοώ ότι κανεις κατι εντελώς άσχετο αλλά δουλεύει αυτο που θέλεις. Mη περιμένεις να τις γραψω τωρα, ειναι 4-5 κανε υπομονη μεχρι το χειμώνα εκτος και εαν τον αυγουστο μεσα στο λιοπυρι φτιαξουμε κανα ερασιτεχνικο αρθρακι. (αν και δεν έχω ολες τις ασκήσεις σε βιδεακια) Quote Share this post Link to post Share on other sites