Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
PS-234

Να Σκι κανείς ή να μην Σκι ;

Recommended Posts

Μένω Αθήνα και έχω την διάθεση να ασχοληθώ με το Σκί , σκέφτομαι να μπω στην διαδικασία να κάνω κάποια μαθήματα στα Καλάβρυτα . Θα ήθελα να μου πείτε πόσες περίπου ώρες μαθημάτων πρέπει να αφιερώσει κανείς για να στέκετε αξιοπρεπώς στην πίστα .... και ακόμη καλύτερα να μην στέκετε απλα αλλα να τσουλάει :D

Πού μπορώ να βρώ δάσκαλο;

Πόσο θα κοστίσει ανα ώρα;

που θα βρω εξοπλισμό;

Υπάρχουν στην Ελλάδα πίστες για οδήγηση snowmobiles?

τί κόστος έχει η ώρα ; θα μπορούσα να κάνω στα Καλάβρυτα;

Απο ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ενα μικρό παιδί να ασχολείται με σκι ;

Ευχαριστώ

..σιγά βρε πάρε ανάσα....

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες , όλα αυτά που ρωτάς έχουν άπειρες απαντήσεις μέσα σε αυτό το φόρουμ.

..έτσι στα γρήγορα

Θα ήθελα να μου πείτε πόσες περίπου ώρες μαθημάτων πρέπει να αφιερώσει κανείς για να στέκετε αξιοπρεπώς στην πίστα ....

14ώρες και 46 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα... πλάκα κάνω αυτό εξαρτάται από πολλά θα το δεις επί το έργο.

Πού μπορώ να βρω δάσκαλο;

..σε κάθε χιονοδρομικό είναι πιο εύκολο και από θέση πάρκινγκ

Πόσο θα κοστίσει ανά ώρα;

..θα δείξει την καινούργια χρονιά αλλά να ξέρεις πως ο σύλλογος κατά καιρούς κανονίζει μαθήματα σε καλύτερες για όλα τα επίπεδα.

που θα βρω εξοπλισμό;

...αρχικά θα σου έλεγα να μην βιαστείς να αγοράσεις, ξεκίνα με νοικιασμένα και όταν δεις πως θα πάνε τα πράγματα αγοράζεις. Μέχρι τότε θα έχεις γίνει και μέλος του συλλόγου και θα μπορείς να δεις και τις προσφορές του :wink:

Υπάρχουν στην Ελλάδα πίστες για οδήγηση snowmobiles?

..ναι υπάρχουν "πίστες" μην το δέσεις τώρα υπάρχουν μέρη που μπορείς να ενοικιάσεις και να κάνεις, και στον Παρνασσό και στα Καλάβρυτα και στο Μαίναλο(ιδιαίτερα εκεί έχει και χιονογουρούνες) κλπ

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα μικρό παιδί να ασχολείται με σκι ;

..εγώ αν είχα παιδί θα το έβαζα από 9μήνων το πρώτο βήμα να είναι στο χιόνι αλλά γενικότερα λένε από τα 3,5χρόνια.

..αυτά, καλό ψάξιμο και ξανά καλώς ήρθες

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Με ενα καλο δασκαλο, σε 4-6 ωρες (μαθηματα) τσουλας σε πλαγιες κανονικα. Μετα θελεις χιλιομετρα να εμπεδωσεις αυτα που εμαθες σε επιπεδο μετριου.

Στο ΧΚΚ υπαρχει σχολη (Κλαουδατος;; ). Το ποσο δεν ξερω, νομιζω οτι το πρωτο μαθημα ειναι πακετο με την ενοικιαση εξοπλισμου στην πιστα αρχαριων. Κυτταξε στην ιστοσελιδα των Καλαβρυτων.

Μικρο παιδι απο 3-5 χρονων (εμενα ο γιος μου αρχισε 2 χρονων και 9 μηνων)

Φιλικα

ΜακηςΜ

(εμενα ο γιος μου αρχισε 2 χρονων και 9 μηνων)

Για τσαμπιόνι τον κόβω όταν μεγαλώσει... :D:D:lol::cry:

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Λοιπόν, στα Καλάβρυτα λειτουργούν 3-4 σχολές χιονοδρομίας.Οι καλύτεροι απο οτι έχω παρακολουθήσει (διδάσκουν στο baby του Ηρακλή) είναι κατι τύπο με κιτρινόμαυρες φόρμες (δεν ξέρω το όνομα της σχολής ).Τους είχα παρακολουθήσει και μου άρεσε η μέθοδος τους (μου θύμισε γαλλία).Τώρα στα καλάβρυτα και snowmobile έχει και χρησιμοποιείται για βόλτες το τεράστιο λιβάδι αριστερά απο το παρκινγκ.Οσον αφορά τον γιό απο 3-4 ετών μπορεί να αρχίσει άφοβα.Δεν ξέρω όμως εαν αναλαμβάνουν τόσο μικρά παιδιά εδω στην ελλάδα, καλύτερα να επικοινωνήσεις απευθείας με τη σχολή.Πάντως επειδή αρκετά απο τα μέλη εδω σκιάρουμε στα καλάβρυτα , θα χαρούμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

(εμενα ο γιος μου αρχισε 2 χρονων και 9 μηνων)

Για τσαμπιόνι τον κόβω όταν μεγαλώσει... :D:D:lol::cry:

Μπαα, ειναι χαλαρος, μαθαινει ομως ωραιο στυλ στον ΕΟΣ Αχαρνων. Μικρος, (μεχρι 8 ετων) εκανε cross country, οταν ηρθαμε στο Ελλαδισταν, πηγαμε απο περιεργεια στα Καλαβρυτα, και αρχισε downhill.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Και επειδή οι προηγούμενοι ξέχασαν να το αναφέρουν ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ SP-234.

Πες μας και δυο λόγια για σένα βρε αδερφέ (φύλο, ηλικία (έστω στο περιπου)).

Πάντως μιας και είσαι από Αθήνα ο Σύλλογος διοργανώνει ένα πάρτυ το ερχόμενο Σάββατο, δες αρχική σελίδα του site, όπου μπορείς να μας γνωρίσεις και να σε γνωρίσουμε από κοντά.

Φιλικά

Ηλίας

Snow to the people!

Και επειδή οι προηγούμενοι ξέχασαν να το αναφέρουν ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ SP-234.......

δίκιο έχεις Ηλία!

ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό

πληροφορίες μόνο με pm

.....εγώ πάντος του είπα :shock:

Καλώς όρισες (ακου ποιος μιλάει....προχθές γράφτηκα και εγώ)

Όσο αναφορά τα μαθήματα σκι, θα συμφωνήσω με τον kostakiskal αφού απο προσωπική εμπειρία με τους ίδιους δασκάλους (αυτούς με τα κίτρινα) είδα μεγάλη διαφορά. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι το έτερον ήμισυ τσουλούσε και έπαιρνε το skilift αρχαρίων μετά απο μόλις μια ώρα μάθημα. Εμείς τους βρήκαμε τυχαία μέσω του μαγαζιού όπου νοικιάσαμε εξοπλισμο. Εάν θέλεις στείλε pm για να σου εξηγήσω πως θα το βρεις και να μην θεωρηθεί ως διαφήμιση

:lol: Έχω βέβαια την πεποίθηση οτι οι καλύτεροι δάσκαλοι θα ειναι τα παιδιά του συλλόγου και του φόρουμ εαν σταθούμε τυχεροί και τους συναντήσουμε στις πίστες :!: :!:

Το Χιόνι δεν τελειώνει!!!!

.....εγώ πάντος του είπα :lol:

Ooops :!: :!: :!:

Δικό μου λάθος, ελπίζω να με συγχωρέσεις Χιονονιφάδα :lol:

Snow to the people!

Ηλία θα κάνω την καρδία μου πετρα αλλα ....εντάξει :lol:

....εαν σταθούμε τυχεροί και τους συναντήσουμε στις πίστες

...πάρτυ το Σάββατο??? θα είμαιστε όλοι εκεί να είστε και εσείς να γνωριστούμε πρίν τις πίστες.

...πάρτυ το Σάββατο??? θα είμαιστε όλοι εκεί να είστε και εσείς να γνωριστούμε πρίν τις πίστες.

Προτείνω στο πάρτυ να υπάρχει και ενότητα "to know as better". Υπάρχουν τόσα παιδιά, άλλα μέλη του συλλόγου και άλλα όχι, που τα γνωρίζω μόνο ιντερνετικά καλό θα ήταν να συστηθούμε επιτέλους και από κοντά.

Snow to the people!

....εαν σταθούμε τυχεροί και τους συναντήσουμε στις πίστες

Και να ηθελες δε θα μπορεσεις να μας αποφυγεις...

Καλωσόρισες στην παρεα μας!!!

Και εγω περσυ ξεκινησα σκι στο χ/κ Καλαβρυτων.

Καθε ατομο εχει διαφορετικη προοδο και ταχυτητα εκμαθησης στο σκι. Εγω μετα απο 2 μαθηματα (δλδ 2 ωρες με δασκαλο) , για πρωτη φορα πηγα σε πιστα (Αχιλλεας στα Καλαβρυτα). Με δυσκολια στην αρχη αλλα μετα απο 3-4 φορες καταφερα να τη κατεβω...ορθια! :D

Δασκαλους μπορεις να βρεις πολλους σε καθε χιονοδρομικο και συγεκριμενα χ/κ Καλαβρυτων ακριβως μπροστα στα παρκινγκ λιγο πριν το κατω σαλε.

Ενοικιασεις εξοπλισμου θα βρεις μεσα στα Καλαβρυτα σε αρκετα μαγαζια που ειναι στον δρομο για το χιονοδρομικο. Ενα εκ των οποιων ειναι το 'SKIBILL' λιγο πριν το χωριο στο δεχι σου χερι , το οποιο ανηκει και σε καποιο μελος του snow club! Εκει θα εχεις ακομα καλυτερες τιμες αν με μια μικρη ετησια συνδρομη, γινεις μελος του συλλογου . :D

Snowmobile μπορεις να νοικιασεις στο χ/κ Καλαβρυτων αν και το κοστος ειναι λιγο τσουχτερο......αλλα η αισθηση ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!

Good luck......και ελπιζω καποια στιγμη να συναντηθουμε στις πιστες :D

φιλικα

Στεφανια

''THE MOON CRIED SILVER TEARS, WHEN THE SUN DIED AWAY.

THOSE TEARS FELL THROUGH THE TENDER NIGHT SKY.

AND STOPPED UP THERE FOREVER''