ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted May 19, 2010 1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ?2. ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ. 3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κατ' αρχήν δεν χρειάζεται πανικός. 1. Καλύτερη άποψη από το γιατρό σου δεν υπάρχει. Εάν η μαγνητική έδειξε ρήξη πρόσθιου χιαστού, μάλλον θα χειρουργηθείς. Εμπιστεύσου τους γιατρούς σου. 2. Σε παίρνει. Μή βιάζεσαι. Εγώ χειρουργήθηκα μετά από 11 μήνες. 3. Θα ξαναπαίξεις άνετα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pavlitos 0 Report post Posted May 19, 2010 Ευχαριστώ πολύ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kello 0 Report post Posted May 20, 2010 Κατ' αρχήν δεν χρειάζεται πανικός. 1. Καλύτερη άποψη από το γιατρό σου δεν υπάρχει. Εάν η μαγνητική έδειξε ρήξη πρόσθιου χιαστού, μάλλον θα χειρουργηθείς. Εμπιστεύσου τους γιατρούς σου. 2. Σε παίρνει. Μή βιάζεσαι. Εγώ χειρουργήθηκα μετά από 11 μήνες. 3. Θα ξαναπαίξεις άνετα. Μετά από αρκετές επισκέψεις σε γιατρούς και 2 μαγνητικές, το πόρισμα ήταν τελικά ρήξη πρόσθιου χιαστού, αποφάσισα τελικά να μην χειρουργηθώ (αν και οι περισσότεροι γιατροί πρότειναν χειρουργείο, μάλλον η πιο επικερδής λύση). Σήμερα, μετά από 1 1/2 σχεδόν χρόνο από το ατύχημα και αρκετή γυμναστική, μπορώ να πω πια οτι ξεχνάω πιο είναι το χτυπημένο πόδι. Έχω επιστρέψει σε όλες τις δραστηριότητές μου, σκι έκανα μια φορά φέτος (αρκετά φοβισμένα μπορώ να πω , αλλά έκανα) αλλά πιστεύω ότι του χρόνου δεν θα έχω πρόβλημα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κατάλαβα πως μεγάλο ρόλο παίζει και το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί ο χιαστός, αν είναι μερική ή ολική η ρήξη του. Εγώ έμαθα μετά από αρκετό καιρό ότι είχα μερική ρήξη χιαστού, κανένας γιατρός δε μου το είπε αυτό, εκτός από έναν. Οι περισσότεροι που έβλεπαν την μαγνητική έλεγαν : "ρήξη πρόσθιου χιαστού - χειρουργείο!" Όλοι οι γιατροί μου έλεγαν "έχε μου εμπιστοσύνη" Εσύ όμως τελικά αποφασίζεις ποιόν θα εμπιστευτείς. Ο λόγος που αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω και να μην πάρω μια βιαστική απόφαση στο θέμα του χειρουργείου ήταν ότι έβλεπα συνεχώς μικρή βελτίωση στο πόδι μου, πρέπει να έχεις υπομονή βέβαια γιατί το γόνατο είναι πολύ ευαίσθητο και περίπλοκο (πέρασαν 4 - 5 μήνες για να σταματήσω να κουτσαίνω) Καλή τύχη και υπομονή! Quote Share this post Link to post Share on other sites
dalida 0 Report post Posted May 20, 2010 Καλημερα!!!Ψαχνοντας στο ιντερνετ για το ατυχημα που ειχα δεν ειχα που αλλου να γραψω... Δεν εχω καμια σχεση με το σκι ουτε επαθα κατι απο καποιο αθλημα...Ειχα τροχαιο με το μηχανακι μου με αποτελεσμα 2 καταγματα στη κνημη αποσπαση προσθιου χιαστου και μηνισκου...Το ατυχημα εγινε 5 το πρωι εγω μπηκα στο χειρουργειο περιπου στις 12 το μεσημερι...Η εγχειρηση κρατησε 6 ωρες μαζι με την αναισθησια!λογω του καταγματος εμεινα με γυψο ενα μηνα...στο ενα μηνα μου το βγαλανε και εβαλα κηδεμονα...ακομα δν παταω το ποδι..την τριτη θα ξαναεπισκεφτω τον γιατρο μου για να μου πει κ ισως μου ειχανε πει να μου βγαλουνε το κηδεμονα! Εχω κανει μεχρι τωρα 5 φυσιοθεραπειες...πληρη εκταση δν εχω λογω πρηξιματος μαλλον και διπλωνω το γονατο μεχρι τις 90 μοιρες! το θεμα μου ειναι οτι δν αντεχω τοσο πονο...αν αφησω τις φυσιοθεραπειες?κατι πιο ανωδυνο?χαπι? αλκοολ?ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ!! με πιανουν κρισεις με το που φτανω στο φυσιοθεραπευτηριο και δν τους αφηνω να με ακουμπησουν δν εχω ξαναπονεσει τοσο ουτε στη μερα του ατυχηματος Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted May 20, 2010 το θεμα μου ειναι οτι δν αντεχω τοσο πονο...αν αφησω τις φυσιοθεραπειες?κατι πιο ανωδυνο?χαπι? αλκοολ?ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ!!με πιανουν κρισεις με το που φτανω στο φυσιοθεραπευτηριο και δν τους αφηνω να με ακουμπησουν δν εχω ξαναπονεσει τοσο ουτε στη μερα του ατυχηματος Ούτε να το σκεφτείς να αφήσεις τις φυσιοθεραπείες αν θέλεις να γίνεις καλά! Δεν γράφεις για ηλικία, αλλά υποθέτω ότι είσαι νέα κοπέλα, έχεις μιά ζωή μπροστά σου! Μή ριψοκινδυνεύσεις να περιορίσεις τη ζωή σου από επιλογή.... Ο πόνος είναι σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικό θέμα, πονάς όσο το κάνεις θέμα και το καλλιεργείς. Πίστεψέ το, μπορείς σε μεγάλο βαθμό να τον αγνοήσεις. Όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά γιατί υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ηρώων αλλά και πολύ απλών καθημερινών ανθρώπων, που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν και να σώσουν και τη ζωή τους ακόμη, αγνοώντας τον πόνο! Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε συνεχείς πόνους κι αυτό είναι ο τρόπος ζωής τους και επιλέγουν να ζουν και να είναι ευτυχισμένοι! Όσο μεγάλος κι αν είναι ο δικός σου πόνος όταν κάνεις τις φυσιοθεραπείες σου, σκέψου ότι είναι κάτι παροδικό και ξέρεις ότι θα σε βοηθήσει να συνέλθεις. Θα δεις ότι όταν δεν του δίνεις σημασία, δεν θα νιώθεις ότι πονάς τόσο πολύ κι όσο περνάει ο καιρός θα πονάς και λιγότερο! Για αυτό, σφίξε τα δόντια και τρέχα να γίνεις καλά! Μετά από λίγο καιρό ο πόνος θα έχει ξεχαστεί και θα έχεις πίσω το πόδι σου και τη ζωή σου για μιά ζωή! Πολλά πολλά περαστικά σου Φιλικά Γιώτα Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
flyaway 0 Report post Posted May 20, 2010 (edited) Καλησπερα σε ολους.Εχω πολυ καιρο να μιλησω.Να θυμησω...ρηξη προσθιου χιαστου αριστερα και μικρο αποσπαστικο καταγμα με αιμαρθρο,για το οποιο ακινητοποιηθηκα 2 μηνες απο το ατυχημα.Χειρουργηθηκα πριν 24 μερες.Hamstrings.Η επεμβαση διηρκησε 1,5 ωρα και ολα πηγαν καλα.Η μαγνητικη μου ελεγε και για ρηξεις στους πλαγιους αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι ηταν o.k.Ξυπνησα με πολυ πονο στο γονατο και σωληνακι παροχετευσης.Τη δευτερη μερα πηρα εξιτηριο.Ο πονος δυνατος ακομα και στην ηρεμια τις 2-3 πρωτες μερες,αλλα ελεγχομενος θα ελεγα με παυσιπονα.Μεχρι περιπου τη 9-10η μερα πονουσα στην περιοχη της ληψης του μοσχευματος μονο οταν σηκωνομουν.Εκανα ασκησεις μονη μου στο σπιτι,μεχρι την 13η μερα που εκοψα τα ραμματα.Οταν ειδε ο γιατρος το ποδι μου βεβαια,μου ειπε:''το ποδι σου ειναι αγυμναστο και δεν θα παει καλα αν δεν ξεκινησεις φυσικοθεραπειες''.Ο ιδιος μου ειχε πει να ξεκινησω την 5η μετεγχειρητικη μερα,αλλα ο φυσικοθεραπευτης μου ειχε αντιθετη αποψη και μου ειπε να συνεχισω τις ασκησεις μονη μου.Ετσι ουσιαστικα ξεκινησα 13 μερες μετα το χειρουργειο.Σημερα συμπληρωσα 10 επισκεψεις.Εντατικα καμψη-εκταση,ενδυναμωση τετρακεφαλου,σταδιακη φορτιση του ποδιου.Απο χθες περπαταω μονο με τον ναρθηκα χωρις τις πατεριτσες(κουτσαινω λιγο),αλλα οταν κουραζομαι τις χρησιμοποιω.Κανω λιγο διαδρομο(5-10 λεπτα αργο περπατημα) και με βοηθεια σκαλες.Το μεγαλο μου αγχος ειναι το ευρος κινησης της αρθρωσης.Απο την καμψη μου λειπουν λιγες μοιρες(δεν ξερω ποσες),και απο την εκταση οι μοιρες της υπερεκτασης.Πολυς πονος στην καμψη ρε παιδια.Τοσο πονεσατε ολοι???????Κανω τις ασκησεις και στο σπιτι,οχι βεβαια οπως τις κανει ο φυσικοθεραπευτης,αλλα νομιζω οτι εχει ''κολλησει'' και δεν λυγιζει,δεν λυγιζει,δεν λυγιζει...Επισης μεχρι ''να παρει μπροστα'' η αρθρωση.....Ειμαι καλα?Ειμαι πισω?Δεν ξερω και αγχωνομαι.Ο φυσικοθεραπευτης μου λεει οτι παω καλα,αλλα διαρκως με ζοριζει να το δουλευω.Την ερχομενη εβδομαδα θα ξεκινησω κολυμβητηριο,και σε 10 μερες θα με ξαναδει ο γιατρος.Απορια:τον ναρθηκα τον βγαζουμε στον υπνο?Α!! και παγο συχνα,βοηθαει πολυ. Ο πονος μην σε ανησυχει θα περασει.Εμενα προσωπικα η καμψη με ανακουφιζε(!) αντι να με ποναει.Θελω ομως να σου πω για τις φυσιοθεραπειες.Ουσιαστικα ειναι ασκησεις ενδυναμωσης.Ναι μεν ειναι πολυ πολυ σημαντικες αλλα οχι κ τοσο ιδιαιτερες πια σα να μην μπορεις να κανεις εσυ τιποτα για αυτο.Απλες ασκησουλες ειναι, στην αρχη κυριως,που αν στις δειξει σωστα ο φυσιοθεραπευτης θα μπορεις ανετα να τις κανεις κ μονη σου,με την αναλογη προσοχη φυσικα.1 φορα την εβδομαδα να σε βλεπει κ να σου ανανεωνει το προγραμμα κ θα εισαι οκ.Εχω κανει την επεμβαση στο Νικολαου 2 μηνες τωρα κ φυσιοθεραπεια στον Πανταζη μια φορα την εβδομαδα.Τα υπολοιπα καθημερινως σπιτι,στην αρχη 2 φορες την ημερα.Τωρα ειμαι σε παρα πολυ καλο επιπεδο,ξεκινησα πλεον κ το γυμναστηριο εδω κ 3 εβδομαδες για καποια μηχανηματα που φυσικα δεν εχω σπιτι. Το κολυμβητηριο απο οτι λενε ολοι ,ειναι ιδανικο. Μετα τις 3 εβδομαδες σου λενε να βγαζεις τον ναρθηκα στον υπνο,εγω τον φορουσα λογω φοβου για 5. Αυτα κ μην ανησυχεις,θα περασει πολυ πιο γρηγορα απ οτι φανταζεσαι Edited May 20, 2010 by flyaway Quote Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted May 22, 2010 (edited) Στο ακόλουθο video παρουσιάζεται η επέμβαση αποκατάστασης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.Όχι οτι καταλαβαίνεις και πάρα πολλά αλλά παίρνεις μια ιδέα της επέμβασης. YouTube Video -> Περισσότερα videos στην ακόλουθη διεύθυνσηhttp://www.andreaskaragiannis.gr/index.php...d=159&id=25 Edited May 22, 2010 by Velissarios Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotis geo 0 Report post Posted May 23, 2010 τελευταιο σ-κ του 09 παρνασσος πιστα 9 Οδυσσεας. Μετα απο μια χρονια με πολυ σκι ελλαδα-βουλγαρια-γαλλια ειπα και εγω να κανω ενα τελευταιο σ-κ σκι στον παρνασσο και ξερετε οταν ειναι το τελευταιο τα θελεις ολα σαν αχορταγος λες και δεν εχεις κανει ολο το χρονο. λοιπον το σαββατο περασε ομορφα ηρθε όμως η κυριακη και περασε η ωρα και το χιονακι μαλακωσε και κατα τις 3 το μεσημερι ενω ειχα σταματήσει το σκι μου ηρθε η ιδεα να κανω μια τελευταια και καλη την 9,στα μεσα της και ενω πηγαινα με καποια ταχυτητα κολαι το αριστερο πεδιλα πανω στο slalom και αντε γεια πηγα στο σαλε γεια καφε αληθεια εφτασα σχεδον στο σαλε. Μόλις γυρισα στην πολη μου ξεκίνησα για τους γιατρους οτι θελετε ακουσα απο οτι εχω θλαση μεχρι οτι πρεπει να παω στο χειρουργειο και ολα αυτα απο ακτινογραφια. πηγα εβγαλα μαγνητική μονος μου οι γιατροι μου λες και δεν την ξεραν.ταλαιπωρία παρα πολυ να πονας να μην μπορεις να περπατησεις και να μην ξερεις τι διαολο εχεις.οταν πηρα την μαγνητικη πηγα στο κατ σε ενα γνωστο χειρουργο ειχε περασει ενας μηνας σχεδον,ημουν προετοιμαζμενος για τα χειροτερα.Αλλα για καλη μου τυχη δεν ειχα χιαστους η μηνίσκο αλλα ενα ραιζμα στην κοιλοτιτα της κνημης πολυ λιγο ομως. απο αυτο και μετα εμπιστοσύνη σε γιατρο δεν παιζει θα πηγαινω και θα παιρνω αποψης αλλα θα το ψαχνω και στο ιντερνετ δεν ξες τη μπορεις να βρεις εδω μεσα ολα μπορεις να τα μαθεις γιατρος βγαινεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
papattack 0 Report post Posted May 25, 2010 Καλησπέρα! Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας οι εμπειρίες σας με βοήθησαν. Ορίστε και η δική μου πικρή ιστορία: Ομοιοπαθής με ρίξη πρόσθιου χιαστού από μπάσκετ αν και κάνω και σκι και ταλαιπωρημένος προ 2 μηνών. Εγχειρίστηκα στο ΚΑΤ Γ' ορθοπεδική πριν 1 μήνα και συζητώντας με τον γιατρό μετά την έξοδο από το χειρουργείο συνειδητοποιώ ότι δεν έγινε αποκατάσταση του χιαστού αλλά μόνο μηνισκεκτομή που δεν είχε δείξει καν η μαγνητική!!! Τρελάθηκα!! Ο γιατρός λοιπόν δήλωνε οπαδός της συντηρητικής μεθόδου (κόψε τα όλα και συντηρητικά από εδώ κ προς, είμαι 32 όχι επαγγελματίας, αλλά η άθληση είναι τρόπος ζωής για μένα) το οποίο βέβαια ποτέ δεν μπήκε στο κόπο να το εξηγήσει προ εγχειρητικά λέγοντας θα ανοίξουμε το γόνατο κ βλέπουμε. Προσοχή και μακριά είναι και Δ/ντης με θέση πανεπιστημίου και όλα τα γαλόνια! Τελοσπάντων, κάνω φυσικοθεραπείες και σκέφτομαι τη επόμενη κίνηση σε συνδεσμοπλαστική για αποφυγή αρθρίτιδας αφού θα συνεχίσω να αθλούμαι. Έχω υπόψη κάποιον Γκλιάτη στο νοσοκομείο Ρίου που έχω ακούσει καλά λόγια. Θέλω τη βοήθεια σας ψάχνω για γιατρούς με ασφάλιση Δημοσίου Αθήνα ή Πάτρα. Ευχαριστώ και περαστικά σε όλους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
M9! 0 Report post Posted May 26, 2010 ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΤΩΡΑ!ΝΤΡΟΠΗ,ΑΙΣΧΟΣ. Καταρχήν θεωρώ απαραίτητο να γραφτεί το όνομα του """ΓΙΑΤΡΟΥ""" προς αποφυγή. Νέος άνθρωπος είσαι δεν θα σε περιορίσει ο κάθε Μ@Λ@Κ@Σ,να έχεις τον φόβο ΟΧΙ μόνο να αθληθείς αλλά και να χορέψεις,να γονατίσεις,να παίξεις μπάλα με το παιδί σου(!) ΑΚΟΜΗ και να στρίψεις στην γωνία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted May 26, 2010 θα ανοίξουμε το γόνατο κ βλέπουμε Και τι είναι το γόνατο του ασθενούς;Κονσέρβα;Πώς παίρνουν τα πτυχία αυτοί,μπορεί να μου πει κάποιος; Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted May 26, 2010 Και τι είναι το γόνατο του ασθενούς;Κονσέρβα;Πώς παίρνουν τα πτυχία αυτοί,μπορεί να μου πει κάποιος; Χωρίς να γνωρίζω τη συγκεκριμένη περίπτωση, απλά να επισημάνω ότι σε πολλές περιπτώσεις, η μαγνητική τομογραφία (ούτε καμμία άλλη εξέταση) δεν δείχνει επακριβώς σε τί κατάσταση βρίσκεται το γόνατο ή δείχνει κάτι κάπως διαφορετικό από ότι στην πραγματικότητα...Μόνον όταν γίνει αρθροσκόπηση μπορεί ο χειρουργός να διαπιστώσει τη ακριβή βλάβη και την έκτασή της...Πχ. στη δική μου περίπτωση, η μαγνητική είχε δείξει ότι υπάρχει σχεδόν ολική ρήξη του πρόσθιου χιαστού, οπότε ξέραμε ότι πάμε για συνδεσμοπλαστική (μόσχευμα, κλπ...), όμως ως προς τη βλάβη στον έσω μηνίσκο, δεν φαινόταν τί ακριβώς ήταν. Ο γιατρός μου συγκεκριμένα μου είχε πεί ότι υπάρχει μία ρήξη, αλλά που δεν φαίνεται αν είναι σε σημείο που παίρνει συρραφή ή αν πρέπει να κοπεί εκείνο το σημείο για να μην εξέχει και ενοχλεί...Τελικά έγινε συρραφή, αλλά ήταν οριακή η απόφαση και για αυτό το χειρουργείο πήρε 3 ώρες σχεδόν και στη συνέχεια έπρεπε να μείνω πολύ περισσότερο σε ακινησία για να θρέψουν τα ράμματα του μηνίσκου - όχι τόσο για το χιαστό. Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
M9! 0 Report post Posted May 26, 2010 Καλά και εμένα έτσι μου είπε θα το ανοίξουμε και βλέπουμε.Αλλά σαφώς εννοούσε ότι ο χιαστός(το σοβαρό πρόβλημα) θα φτιαχτεί και αν βρεθεί και κάτι άλλο θα διορθωθεί(μηνίσκος κτλ).Αυτός ο Μ@Λ@Κ@Σ άφησε το "σοβαρό",άφησε το κύριο πρόβλημα,το λόγο για τον οποίο έγινε η εγχείρηση για να ασχοληθεί με "δευτερεύοντα". Έχω πέσει και εγώ σε τέτοιο "γιατρό".Είχα ράγισμα στο πόδι και μετά το ατύχημα με πήγαν κατευθείαν στο κοντινότερο νοσοκομείο για γύψο.Οι "γιατροί" με το κλασσικό υφάκι του επιστήμονα αφού κοίταξαν τις ακτινογραφίες μου είπαν ότι έχω χτυπήσει πάνω από το γόνατο.Όταν πήρα εξιτήριο την επόμενη μέρα(δεν άντεχα εκεί μέσα) πήγα στον γιατρό μου να με δει και αυτός και ενημερώθηκα ότι έχω χτυπήσει κάτω από το γόνατο.Κρατάγανε ανάποδα τις ακτινογραφίες. ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
steve25555 0 Report post Posted May 28, 2010 (edited) Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες!!! Είχα και εγώ την ατυχία να πάθω ρήξη πρόσθιου χιαστού ολική και μερική ρήξη έσω μηνίσκου στο πίσω κέρας (νομίζω έτσι λέγεται). Σκέφτομαι την επέμβαση αν και δεν έχω αστάθεια αλλά σε βαριές και σκληρές δραστηριότητες όπως και η δουλειά μου μετά μπορεί να έχω πόνους ειδικά στα βαθιά καθίσματα και μερικές φορές σφίξιμο. Αυτό που θα ήθελα είναι να μου συστήσετε κανένα καλό γιατρό να πάρω καμία γνώμη και να μην με βλέπει σαν πορτοφόλι. Sorry Αν σας κούρασα. Edited May 28, 2010 by Χρήστος Λάππας Μετατροπή στα Ελληνικά Quote Share this post Link to post Share on other sites
hkoutso 0 Report post Posted May 31, 2010 (edited) Καλησπέρα και απο εμένα, Ψάχνωντας στο Google για ρήξη χιαστών το snowclub.gr είναι το πρώτο link και πραγματικά όλες οι πληροφορίες που παρέχοντε στο topic είναι πολύτιμες! (Δυστυχώς, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις) δεν έχω σχέση με το ski ή το snowboard αλλά πριν 15 μέρες βρέθηκα στην δυσσάρεστη θέση παίζοντας σε 7Χ7 να κολήσει το αριστερό μου πόδι την στιγμή που το σώμα μου γύριζε και να ακούσω το περιβόητο κρακ... Αμέσως κατάλαβα (εννοείτε και απο τον πόνο) οτι είχα κάνει ζημιά στο γόνατο μου. Έχωντας την μεγάλη τύχη να γνωρίζω οικογενειακά τον Κ. Νικολάου (Απο το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών) την επόμενη ημέρα κατάφερα να τον συναντήσω και αφού πρώτα ψηλάφισε το γόνατο μου με έστειλε για μαγνητική. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και η διάγνωση ήταν ολική ρήξη εμπρόσθιου χιαστού. Χρειάστηκαν 2 μέρες για να επεξεργαστώ όλα τα στοιχεία (και τότε βρέθηκα και στο forum εδώ με τις πολύτιμες συμβουλές και βοήθειες) και να πάρω την απόφαση να κάνω την εγχείρηση. Κυρίως λόγω ηλικίας (30 χρονών) χωρίς να έχω ιδιαίτερη αθήτική ζωή θεώρησα οτι ήταν καλύτερο να προχωρήσω στην εγχείρηση για να αποφύγω προβλήματα μελλοντικά (καταπόνηση μηνίσκου που μπορεί να οδηγήσει και σε ρήξη μηνίσκου). Η εγχείρηση έγινε την περασμένη Πέμπτη (27/5) και στην πορεία ο γιατρός χρειάστηκε να κάνει και συρραφή μηνίσκου πέρα απο την αποκατάσταση του χιαστού. Η εγχείρηση ήταν ακρως επιτυχημένη και προχτές βγήκα απο το νοσοκομείο έχωντας κάνει ήδη 3 φυσικόθεραπείες. Τωρα για 3 εβδομάδες αναγκαστικά θα κινούμαι με πατερίτσες και θα περάσω αρκετό χρόνο σπίτι λόγω της αναρωτικής άδειας απο την δουλειά. Σίγουρα (και χωρίς να θέλω να φοβήσω κανέναν) οι πόνοι τις πρώτες μέρες είναι ανυπόφοροι και τα παυσίπονα είναι οι καλύτεροι μας φίλοι. Αλλά δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα απο το να ξέρεις οτι σε λίγο καιρό (ας είναι και 8 και 10 μήνες) το γόνατο σου θα είναι όπως πριν... Αυτή η σκέψη με κρατάει και με τονώνει ψυχολογικά τις τελευταίες μέρες (που πραγματικά έχω καταρακωθεί...) Γράφω απλά για να ευχαριστήσω όσους έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το topic που πραγματικά με βοήθησε να πάρω τις αποφάσεις μου. Ειδικά ευχαριστώ (χώρις καν να την ξέρω και αυτή είναι ισως η δύναμη του Internet) την Yota που σκεφτόμουν τα post της λίγες ώρες μετά την εγχείρηση (σίγουρα θα έφταιγε και η αναισθησία ) Χάρης. Edited May 31, 2010 by hkoutso Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted May 31, 2010 Σίγουρα (και χωρίς να θέλω να φοβήσω κανέναν) οι πόνοι τις πρώτες μέρες είναι ανυπόφοροι και τα παυσίπονα είναι οι καλύτεροι μας φίλοιΧάρη, οι πόνοι δεν είναι κανόνας για όλους, οπότε δεν χρειάζεται να ''φοβηθεί'' κανείς. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Προσωπικά δεν ένοιωσα καθόλου πόνο. Περαστικά και υπομονή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kosttis 166 Report post Posted May 31, 2010 Περαστικά Χάρη και να είσαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά. ....Άντε και χιονοδρόμος Quote Share this post Link to post Share on other sites
hkoutso 0 Report post Posted May 31, 2010 Χάρη, οι πόνοι δεν είναι κανόνας για όλους, οπότε δεν χρειάζεται να ''φοβηθεί'' κανείς. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Προσωπικά δεν ένοιωσα καθόλου πόνο. Περαστικά και υπομονή. Ναι προφανώς! Σίγουρα εγώ τελίκά μάλλον δεν αντέχω τον πόνο... Σας ευχαριστώ όλους! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,404 Report post Posted May 31, 2010 Ειδικά ευχαριστώ (χώρις καν να την ξέρω και αυτή είναι ισως η δύναμη του Internet) την Yota που σκεφτόμουν τα post της λίγες ώρες μετά την εγχείρηση (σίγουρα θα έφταιγε και η αναισθησία ) Είναι στην Ρουμανία σε business trip. αλλά μάλλον θα κουδουνίζουν τα αυτιά της! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
The_Phenom_10 0 Report post Posted May 31, 2010 (edited) Καλησπέρα και χαίρετε! Πήρα απόφαση να γράψω εδώ στο φόρουμ μιας και έγινα και εγώ μέλος του "club" (ρήξη χιαστού)... Από όσα διάβασα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι βρήκα τα κατάλληλα άτομα για να πάρω ιδέες.. Έχουμε και λέμε: Κατ' αρχάς έπαθα τη ζημιά παίζοντας μπάλα. Άκουσα "κρακ" μόλις γύρισε το γόνατο, αλλά συνέχισα κανονικά τον αγώνα και τον τελείωσα (στα μισά του 1ου ημιχρόνου χτύπησα). Τη 2η μέρα η περιοχή του γονάτου έγινε "τούμπανο" και δε μπορούσα να περπατήσω με τπτ. Πήγα σε γιατρό, ειδικό σε αυτά τα θέματα, ο οποίος διέγνωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στον μηνίσκο και τον πρόσθιο χιαστό, αλλά για σίγουρα αποτελέσματα μου είπε να καταφύγω στη λύση της μαγνητικής. Επιπλέον μου συνέστησε 1 μήνα ξεκούραση για να ηρεμήσει το γόνατο. ...Λόγω κάποιων θεμάτων με τον ασφαλιστικό φορέα μου έβγαλα μαγνητική μετά απο 1,5 μήνα. Μετά τον 1ο μήνα ξεκούρασης άρχισα τρέξιμο χαλαρό, και αφού είδα ότι δν είχα πόνους και σχεδόν σίγουρος ότι δν έχω πρόβλημα στους χιαστούς, άρχισα μπάλα. Έπαιξα 3 αγώνες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ (μόνο ένα σχετικό σφίξιμο)... 2 μέρες πριν μάθω τα αποτελέσματα, ξαναγυρνάω το γόνατο! Και μετά μαθαίνω τα αποτελέσματα της μαγνητικής (του 1ου χτυπήματος) και παθαίνω νταμπλά! Μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού (σχεδόν ολική) - Μερική ρήξη έσω μηνίσκου - Κάταγμα στον χόνδρο - Γωνίαση οπίσθιου χιαστού. Εννοείται ότι μου απαγόρεψε ο γιατρός κάθε αθλητική δραστηριότητα για τουλάχιστον 3 μήνες και μου συνέστησε παγοθεραπείες και ισομετρικές ασκήσεις, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν μπορούμε να αποφύγουμε το νυστέρι στη πορεία... Με άφησε παντως να κάνω λίγο ποδήλατο... Επίσης κάνω παγοθεραπείες και ισομετρικές με δέστρα και 5 κιλά... Επειδή είμαι σε σχολή δημοτικής αστυνομίας και θέλω να ξέρω πόσο γρήγορη θα είναι η αποκατάσταση εάν κάνω επέμβαση (κατά 90% έχω καταλήξει εκεί), έψαξα για διάφορες γνώμες απο γιατρούς, φυσικοθεραπευτές κλπ, αλλά οι απόψεις διύστανται. Ο γυμναστής μου έκανε πρόσφατα για ολική ρήξη χιαστού (φυσικό μόσχευμα) και σε μια εβδομάδα περπατάει κανονικα (με το knee brace βέβαια, ή όπως αλλιώς το λένε) και σκέφτομαι να πάω σε αυτόν που τον χειρούργησε. Ακούω ότι στην αποκατάσταση παίζει ρόλο και το πόσο γυμνασμένο τετρακέφαλο έχεις. Δόξα τω Θεό, ο τετρακέφαλος μου περισσεύει και για 2ο άτομο! Και για να κλείσω όλο αυτό το κατεβατό, συγνώμη αν σας μπέρδεψα, και εγώ είμαι μπερδεμένος... Δεν είχα ποτέ σοβαρό τραυματισμό και έχω αγχωθεί τρομερά με τον χιαστό. Αν έχετε κάποια πρόταση καλοδεχούμενη... Γιάννης ΥΓ.: Συγνώμη και πάλι για το μεγάλο κείμενο... Edited May 31, 2010 by The_Phenom_10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted June 1, 2010 Γιάννη, εάν ψάξεις το thread θα διαπιστώσεις οτι κάθε ασθενής/τραυματίας είναι και μία ξεχωριστή περίπτωση. Άλλοι περπατούν σε μία εβδομάδα (όπως ο γυμναστής σου), άλλοι σε τρείς, άλλοι κάθονται έναν μήνα στο κρεβάτι. Άλλοι πονούν πολύ, άλλοι λίγο, άλλοι καθόλου. Το χρονικό διάστημα αποθεραπείας/αποκατάστασης θα εξαρτηθεί από τη ζημιά που έχει γίνει στο γόνατό σου και την οποία θα διαπιστώσει ο χειρουργός σου όταν και μόνο όταν ανοίξει το γόνατο. Την πραγματική εικόνα δεν την δείχνει 100% ούτε η μαγνητική. Εμπιστεύεσαι μόνο τον γιατρό σου και τον φυσικοθεραπευτή σου. Μήν ανησυχείς και όλα θα πάνε καλά. Μία απόφαση είναι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The_Phenom_10 0 Report post Posted June 1, 2010 (edited) Έχω κοιτάξει σε αρκετές σελίδες του thread και έχω μάθει αρκετά που δεν ήξερα, απλά έχω αγχωθεί τόσο που ψάχνομαι γενικώς. Όπως προείπα, δεν είχα ποτέ σοβαρό τραυματισμό και για αυτό το λόγο και μόνο είμαι "ψιλοχαμένος"... Μεθαύριο θα μιλήσω και με τον φυσικοθεραπευτή μου για να πάρω και μια άλλη γνώμη. Ευχαριστώ εκ των υστέρων Αλέξη... Edited June 1, 2010 by The_Phenom_10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
steve25555 0 Report post Posted June 1, 2010 help !!θα ηθελα μια βοηθεια να μου πειτε για κανα καλο γιατρο για να κανω την επεμβαση προσθιου χιαστου κ μινισκου ξερει κανεις να μου πει???? μου εχουν πει για εναν ορθοπεδικο αθλιτικων κακωσεων κ λεγετε μακρης τον' ξερει κανενας να μου πει???ευχαριστω αν ξερει καποιος ας μου εχω τρελαθει λιγο Quote Share this post Link to post Share on other sites
M9! 0 Report post Posted June 12, 2010 (edited) 1)Ακολουθεί κανείς τεχνικές kinisiotaping και γενικότερα taping; Πχ 2)Επίσης κάποια καλά video πάνω σε πλειομετρικές ασκήσεις που ακολουθώ Και του user djairgarcia Έφτασε η ώρα για επιστροφή 6+ μήνες μετά...καλή ανάρρωση στους υπόλοιπους! Edited June 12, 2010 by M9! Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikos-men 0 Report post Posted July 22, 2010 (edited) Παιδια καλησπερα.Συμπασχω και εγω ,καθως ειχα ριξη προσθιου χιαστου και μηνισκo.Θελω να μοιραστω την εμπειρια της αποκαταστασης μου μαζι σας περισσοτερο γιατι διαβασα πραγματα και εδω και αλλου πριν κανω την επεμβαση,που με μπερδεψαν παρα και δε με βοηθησαν.να ξεκαθαρισω οτι ειμαι ασχετος με το σκι,την επαθα στο 5χ5.Καταρχας καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος απο οποιονδηποτε αλλο και καθε ανθρωπος βιωνει διαφορετικα τον πονο οποτε η εμπειρια μου δεν ειναι κανονας απλως την παραθετω. Μπαινω χειρουργειο 9/7,στις 10/7 μου αφαιρουνται τα σωληνακια.ο πονος πολυς αλλα ΜΕ τα παυσιπονα καλυτερα.απο την στιγμη που μου αφαιρουνται τα σωληνακια βλεπω θεαματικη βελτιωση στον πονο και γενικα στο γονατο.Εκταση ειχα πληρης ακομα και με τα σωληνακια ΜΕΣΑ στο γονατο.για τουαλετα σηκωθηκα απο την πρωτη μερα με πατεριτσες.Ποναγα αλλα σηκωθηκα.11/7 βγαινω απο το νοσοκομειο με πατεριτσες.εκτος νοσοκομειου πηρα τα δυο πρωτα βραδια μονο 1 χαπακι παυσιπονο,μετα δεν χρειαζομουν παρολο που μου ειχε δωσει ο γιατρος.12/7 παω στον γιατρο για την πρωτη αλλαγη και μου πεταει τις πατεριτσες.περπατουσα χωρις να ποναω κουτσενοντας βεβαια αλλα ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ.Την ιδια μερα αρχιζω φυσιοθεραπεια.Σημερα 22/7 το γονατο λυγησε στο μηχανημα (δεν ξερω το ονομα του) 100 μοιρες(στις 120 μοιρες λυγιζει τελειως).πρηξιμο εχω ακομα λιγο αλλα υποχωρει σιγα σιγα.απο ασκησεις ενδυναμωσης ακομα τιποτα.Ραματα κοβω στις 25/7 και απο 1/8 και μετα μπαινω θαλλασα για ενδυναμωση κια γυμναστηριο. Συνοψιζοντας θα μπορουσα να πω πως το σημαντικοτερο ειναι να βρεισ εναν γιατρο ο οποιος να ειδικευεται στις αθλητικες κακωσεις και ιδιαιτερα στα γονατα.Ετσι θα "ταλαιπωρησει" το γονατο σου λιγοτερο την ωρα του χειρουργειου και μετα δεν 8α εχεισ τοσο πρηξιμο,τοσο αιματωμα και ολα αυτα που συμβαλουν στον πονο. Απο αυτα που εχω δει και ακουσει συμπεραινω πως η βελτιωση μου ειναι θεαματικη αλλα να συμπληρωσω οτι και αλλεσ παριπτωσεισ που βλεπω στο φυσιοθεραπευτηριο του ιδιου γιατρου εχουν εξισου την ιδια καλη αναρρωση με εμενα.αυτα απο εμενα οποις θελει περισσοτερες πληροφοριες θα χαρω να βοηθησω.Υπομονη και καλη λευτερια σε αλλους εμας. sorry για το μεγαλο Post. Edited July 22, 2010 by nikos-men Quote Share this post Link to post Share on other sites