Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

Καλάβρυτα : Νέα πίστα

Recommended Posts

Ε ρε μάγκα μου..... και τώρα με λίγο περπάτημα στη ράχη του Αυγού βγάζεις κάτι off-piste λουκούμια μέχρι τη βάση άλλο πράγμα.Φαντάζεσαι vertical 1650m-2138m-σαν της Στύγας 1 δηλαδή-ανάμεσα σε δεντράκια και κυρίως ΠΑΡΘΕΝΟ .....άσε άσε δε λέω τίποτα.....περιμένω να βάλει κανα 2 μετρο στα ψηλα και άντε γεια. 8):)

Βρε τι μας κάνει μια "νέα πίστα" να δεις....... ;)

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Οπως γραφτηκε παραπανω, το μπαζωμα στα κενα της στυγας ισως να παρασυρθει ευκολα απο μια (η παραπανω) δυνατη βροχη. Αντι για μπαζωμα μηπως ηταν καλυτερο να 'σκαφτουν' τα σημεια που προεξεχουν διπλα απο τα χαντακια? (Με το χωμα που θα εβγαινε μπορουσαν να γινουν και 1-2 αλματα καπου). Αυτο θα πηγαινε την πιστα πιο βαθια βεβαια αλλα ισως να ηταν πιο ανθεκτικο στην κακοκαιρια

no friends on a powder day

Ναι αλλά εάν δουλεύει μια πιστά κόβει εισιτήρια .. έστω στην μίση τιμή…όπως έγινε εκείνη την μέρα ….

για το baby NICKEL απο το στομα σου και στου υπεύθυνου το αφτί!!8)

(Με το χωμα που θα εβγαινε μπορουσαν να γινουν και 1-2 αλματα καπου).

ETSI!!!!!!!!!!!!!!!!! :);):D:D;):P

Ετοιμαστείτε για τον χειμώνα, να βράζει η τεστοστερόνη μας ;)

Από Καλάβρυτα δεν έχω γευτεί πολλά οπότε φέτος 8):)

JAPOW!!!

Αυτό που κατάλαβα όταν πετύχαμε τα έργα εν εξελίξει ήταν φαρδαίνω τα στενά κομμάτια π.χ την πρώτη στενή στροφή και με το χώμα που προκύπτει μπαζώνω όπου χρειάζεται.Εγώ είδα παράλληλα να δουλεύουν σε τρία σημεία της πίστας εκσκαφείς και μπολντόζα.Λογικά τα έργα γίνονται με βάση ένα σχεδιασμό από τεχνικούς και ύπο μια επίβλεψη από γνώστες΄,και όλα αυτά που σκεφτόμαστε εμείς,εδώ τώρα τα έχουν ήδη αναλύσει.Γενικά από ότι κατάλαβα σκοπός είναι η εξομάλυνση με τον πιο σίγουρο και αποδοτικό τρόπο.Προφανώς σε κάποια σημεία θα πέσει μπάζωμα,και άλλα θα σκαφτούν.

Από εκεί και πέρα περί αλμάτων.....that would be a long and painful story.Το να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο και μόνιμο snowpark,δηλαδή να γίνουν ορισμένα χωματουργικά κάπου για αυτό το σκοπό,τουλάχιστον όσο ήμουν στη συζήτηση δεν ακούστηκε,δεν αναφέρθηκε από κανένα.Ενδεχομένως να ειπώθηκε πιο πριν από ότι πρόφτασα.Γενικά το χ/κ Καλαβρύτων μας έδωσε να καταλάβουμε ότι η ασφάλεια των χιονοδρόμων εντός των οριοθετημένων πιστών είναι αδιαπραγμάτευτη,οπότε εγώ φαντάζομαι ότι σε περίπτωση που ΚΑΠΟΤΕ γίνει snowpark θα πρέπει να υπόκειται στος αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας κι αυτό όπως καταλαβαίνουμε είναι αρκετά δύσκολο στην ερμηνεία και απασχολεί όχι μόνο τα Καλάβρυτα,αλλα και τον Παρνασσό και φαντάζομαι κι άλλα χ/κ.

Αν σε περίπτωση που αποφασιστεί ένα snowpark το χώμα είναι το μόνο εύκολο να βρεις,άφθονο και σίγουρο.Αυτό που δεν ξέρω να υπάρχει,όχι μόνο από τα Καλάβρυτα αλλά και γενικότερα από το προσωπικό των ελληνικών χ/κ είναι η τεχνογνωσία για το σχηματισμό,διάστρωση και συντήρηση ενός πάρκου.Σαφώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι,πέρα του προσωπικού των χ/κ,που διαθέτουν τις γνώσεις για να στηθούν δύο άλματα,ενδεχομένως έναντι κάποιου αντιτίμου να εμπλακούν και να αναλάβουν τα του snowpark.Τα Καλάβρυτα ίσως να βοηθηθούν από τη γνώμη κάποιου ειδήμονα από το Val d'Isere που μάλλον το κατέχουν το αντικέιμενο.

Πάντως στο εξωτερικό σε όσα χ/κ παίρνουν στα σοβαρά το θέμα snowpark υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις snowpark από αρχαρίων μεχρι προχωρημένων.Επίσης εισέρχεσαι ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ....και όλοι από τον αρχάριο μέχρι τον Pro το σέβονται + με δική του ευθύνη ο καθένας ή των κηδεμόνων τους.

Αναμένω την ημέρα που και στα δικά μας χ/κ θα φτιαχτούν snowparks με προδιαγραφές ασφαλείας και να δω την αντίδραση μερικών όταν θα υποχρεούνται να βάζουν κράνος-που ίσως να τους χαλάει το style στη φωτογραφία...... 8)

p1sst.jpg

Ας γίνει Park και ας θέλει κράνος! – αν και στο εξωτερικό δεν είναι απαραίτητο και αυτό καρατσεκαρισμενο!

Εντάξει κι εγώ έχω περάσει από snowpark εξωτερικού-σε παγετώνα-χωρίς κράνος και κανείς δεν μου είπε τίποτα.Ωστόσο αν κάποιος μου το έλεγε,θα έπρπεπε να συμμορφωθώ χωρίς πολλά πολλά.Αυτό με το υποχρεωτικό κράνος το είχα πετύχει σε κάποιο snowpark του Whistler-στο site,δεν έχω πάει ο καψερός :lol: -λογικά θα ισχύει ακόμα...και τέλοσπάντων πολύ λογικό ακούγεται.

Στα Καλάβρυτα ανα εποχές στηνόταν κάτι σαν snowpark.Συνήθως παραπάνω από το εκκλησάκι και μια φορά δίπλα από το πάνω μπε-μπε με αφορμές κάποια events.Ωστόσο κατέληγαν άδοξα,μιας και είτε δεν συντηρούνται (από ποιόν άραγε) ή γκρεμίζονταν συνειδητά ως επικίνδυνα και τέλοσπάντων στη φάση "αφού τέλειωσε το event δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει".

Στο τέλος καταλήξαμε να τρώμε σαβούρδες στα ξύλινα παγκάκια του σαλέ... :(:( .

Τέλοσπάντων κι εγώ γουστάρω να υπάρχει snowpark,θα μάζευε πολύ νεό κόσμο στο βουνό,ωστόσο έρχομαι και στη θέση του όποιου αρμόδιου που θα πρέπει να έχει την ευθύνη στη γαμ.....νη στιγμή του σοβαρού ατυχήματος.Κακά τα ψέμματα μαύρες πίστες,απάτητα και snowpark είναι πράγματα που δεν αφήνουν τον εκάστοτε υπεύθυνο ασφαλείας του χ/κ να κοιμηθεί ήσυχος.... :lol:,χωρίς φυσικά να λέω ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχουν. ;)

Α και κάτι άσχετο για να την σπάσω στον Nickel.....το baby εκεί πάνω θα ήταν μονίμως θαμμένο και παγωμένο και γενικά η φάση θα μου θύμιζε κάτι σε Δία όπου ένα λιφτ έχει μπει κατα μήκος και εκτεθειμένο στον καιρό. Στο 'χω πει αν δεν περπατήσεις δεν έχει γλυκό :P:P:P

p1sst.jpg

Ωραία όλα αυτά που λέτε.

Ελπίζω μόνο βέβαια για τέτοιου είδους έργα να μη δούμε καμιά αύξηση τιμής!

Ναι μεν γίνονται κάποια χωματουργικά που θα βοηθήσει το χιονοδρομικό να λειτουργεί πιο

εύκολα κάποιες πίστες αλλά σε εμάς τους χιονοδρόμους και με μεγαλύτερο πρόβλημά μας τις ουρές στα λίφτ

δε θα δούμε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ βελτίωση!

Λέτε?

Σε ερώτησή μου προς τον Διευθυντή του χιονοδρομικού, όσον αφορά την καταστροφή που μπορεί να γίνει στο έργο λόγω των βροχών, έλαβα την απάντηση : "Μπορώ να συντηρώ το έργο κάθε χρόνο με μικρότερης κλίμακας χωματουργικών. Αν τυχόν διαπιστώσω ότι η καταστροφή που μπορεί να γίνει είναι μεγάλη, θα δημιουργηθούν μικρές διαγώνιες αυλακώσεις που θα βγάζουν το νερό στα πλάγια της πίστας, όπου θα δημιουργηθούν αυλάκια που θα κατεβάζουν το νερό, χωρίς έτσι να διαβρώνεται η πίστα στο κέντρο της."

Τώρα μην με ρωτήσετε γιατί αυτό δεν γίνεται εξ αρχής.

Ελπίζω μόνο βέβαια για τέτοιου είδους έργα να μη δούμε καμιά αύξηση τιμής
εδω αυξηθηκε η καρτα στον Παρνασσο χωρις να γινει κατι.

οσο ζουμε ελπιζουμε παντως για το καλυτερο. μην το κακομελεταμε κιολας

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

ο Παρνασσός έχασε αρκετά λεφτά μετα απο αυτή του τη κίνηση.

και τι έγινε εκεί που έμπαινε 150εκ. δραχμές μέσα, τώρα μπήκε 300εκ.

αφού είναι το κράτος από πίσω δε στερεύει το πηγάδι.

Για τα Καλάβρυτα όμως μια τέτοια κίνηση θα ήταν καταστοφική για το Δήμο!

Και έχει σίγουρα Πολιτικό κόστος!

"Οταν πέσει χιόνι μετά δε θα φαίνονται τα έργα που έγιναν"

έτσι είναι σίγουρο οτι ο κόσμος θα αντιδράσει σε αύξηση τιμών και μόνο ζημιά θα κάνει στο χκ. Μαζί του παρασέρνει και το χωριό μας.

ο Παρνασσος δεν πρεπει να μπαινει σε συγκριση με τα αλλα χ.κ αφου οντως αρμεγει την αγΕλλαδα

στα Καλαβρυτα ομως πρεπει να κοιταζουν ολες τις παραμετρους. και δε θελει και πολυ να τους παρει απο κατω, ιδιως οταν φετος με Δριβα μαλλον θα δουλεψει καλυτερα.

έτσι είναι σίγουρο οτι ο κόσμος θα αντιδράσει σε αύξηση τιμών και μόνο ζημιά θα κάνει στο χκ. Μαζί του παρασέρνει και το χωριό μας
και τι ειναι δηλαδη το χ.κ. μονο του αποφασιζει και υπαρχει ;

στο χωριο δεν ασχολουνται ;

και τι ειναι δηλαδη το χ.κ. μονο του αποφασιζει και υπαρχει ;

στο χωριο δεν ασχολουνται ;

Δεν ξέρω αν ασχολούνται. Κατά την διάρκεια της γνωστή συνάντησης, ο διευθυντής του ΧΚΚ είπε : "Δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας από "κάτω" να ανέβει να δει αυτά που κάνουμε", προφανώς στα γύρω χωριά ενδιαφέρονται μόνο για τα του οίκου τους, μην καταλαβαίνοντας ότι και το χιονοδρομικό είναι σπίτι των χωριών τους.

αυτο ηταν μια εκδοχη που δεν ειχα σκεφτει...

Για τα Καλαβρυτα θα ειναι ευκαιρια φετος να τραβηξουν κοσμο απο το Παρνασσο βασισμενα στα νεα εργα τους και στο οτι κρατησαν σταθερη τη τιμη τους.

Ο Παρνασσος περσι απο τα 180.000 εισητηρια το 2004/2005 επεσε στα 140.000+ το 2005/2006 Συν τη χασουρα που ειχε που δε μπορουσε να δουλευει με τη μεγιστη τιμη τον 27 ευρω αυξησε οντως τη ζημια του εξαιτιας της τιμης των εισητηριων.

Τωρα ομως με το κ.Δριβα διευθυντη θα δουλεψει σιγουρα καλυτερα και θα ειναι πολλοι αυτοι που θα πουν οτι φετος τουλαχιστο παρολο τη τιμη ευχαριστιουνται το σκι τους.

Ολο αυτο το θετικο κλιμα θα αυξησει τα εισητηρια τους.

Εαν τελικα βρουν καπου λογικη και αυξησουν τη τιμη του εισητηριου στα Καλαβρυτα θα κινηθει μαλλον αρνητικα που θα σπρωξουν περισσοτερο κοσμο στο Παρνασσο.

Μακαρι να μην γινει κατι τετοιο γιατι βλεπω ο καινουριος δημαρχος να τα βρισκει σκουρα απο την αρχη της θητειας του με ενα βασικο πνευμονα της περιοχης του.

Ο Παρνασσος περσι απο τα 180.000 εισητηρια το 2004/2005 επεσε στα 140.000+ το 2005/2006 Συν τη χασουρα που ειχε που δε μπορουσε να δουλευει με τη μεγιστη τιμη τον 27 ευρω αυξησε οντως τη ζημια του εξαιτιας της τιμης των εισητηριων.

Εαν τελικα βρουν καπου λογικη και αυξησουν τη τιμη του εισητηριου στα Καλαβρυτα θα κινηθει μαλλον αρνητικα που θα σπρωξουν περισσοτερο κοσμο στο Παρνασσο

αυτο ειναι γεγονος. και το λενε και οι ιδιοι απο Παρνασσο. απλα εκει η χασουρα δεν τους νοιαζει. στα Καλαβρυτα ομως τη χασουρα καποιος θα την πληρωσει και σιγουρα αυτος δε θα ειμαι εγω ουτε κι ο δημαρχος.

Διαβασα αρκετα posts απο αυτο το thread και θυμαμαι κατι που ειπε ο κυριος Τσεκουρας...και ηταν κατι το οποιο ειχα αντιληφθει πολυ καιρο πριν το αναφερει ο ιδιος...

Αυτο αναφερεται στο γεγονος οτι ειμαστε πολυ αυστηροι με το Χ/Κ Καλαβρυτων...και πως σε αλλα Χ/Κ,οπως σε αυτο του Παρνασσου,που δε λειτουργουν σωστα ουτε παρουσιαζουν καποιο νεο εργο ειμαστε πιο ελαστικοι και πηγαινουμε ξαναπηγαινουμε οπως και να 'χει...Και αυτο οφειλεται στα αξεπεραστα ανταγωνιστικα πλεονεκτηματα του Παρνασσου οπως ειναι η Αραχωβα κ.α.

Επισης ολοι ξερουμε πως φετος το Χ/Κ Καλαβρυτων εχει κανει περισσοτερα εργα απο το Χ/Κ Παρνασσου.Οι τιμες επισης γνωριζουμε πως θα ειναι χαμηλοτερες!!!Και ερωτω:Ποσοι απο αυτους που νοικιαζαν σπιτι στον Παρνασσο για ολη τη σεζον θα νοικιασουν στα Καλαβρυτα...μηπως η απαντηση ειναι κανενας?

Εγω θα ξαναπω κατι που ειχα πει και παλιοτερα...το Χ/Κ Καλαβρυτων δεν εχει κοσμο...Ηταν κατι που συνηδειτοποιησα ως φοιτητης στην Πατρα για ενα χρονο.Και θα ελεγα σε ολους τους αθηναιους χιονοδρομους να το στηριξουν φετος οσο το δυνατον περισσοτερο επειδη εδειξαν τουλαχιστον οτι προσπαθουν.Μην πηγαινετε ολοι 8 Σ/Κ Παρνασσο και 1 μονο στα Καλαβρυτα...Καντε τα Σ/Κ σας 4-4 η 5-3... :angry:

Ειναι αδικο να κρινεις κατι το οποιο δε στηριζεις και του γυρνας την πλατη... ;)

Ο Χελμός ως βουνό είναι κατά γενική ομολογία ασύγκριτης ομορφιάς σε σχέση με τον Παρνασσό..

Και τα Καλάβρυτα έχουν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο όσον αφορά καταλύμματα, μαγαζιά, εστιατόρια, υποδομές κτλ. την τελευταία 5ετία.

Το ΧΚΚ κάνει συνεχώς θετικά βήματα. Σίγουρα δεν έχει την πολυκοσμία του Παρνασσού, αλλά καλύτερα για εμάς, το απολαμβάνουμε μόνοι μας.. ;)

Είναι σαφές πως, αν όλα πάνε καλά, οι επόμενες χρονιές, θα είναι όλο και καλύτερες για το ΧΚΚ, αν συνεχιστεί μια μεθοδική προσπάθεια από τη διοίκηση, το δήμο και τη Νομαρχία. Διότι όλη η περιοχή οφείλει την πρόοδο της στο ΧΚΚ.

Και εγώ 6 χρόνια στον Παρνασσό πήγαινα, μέχρι που οι γονείς μου αγόρασαν σπίτι στα καλάβρυτα, και από τότε σαφώς πηγαίνω καλάβρυτα, και όποιος φιλοξενούμενος έχει έρθει εχει κατενθουσιαστεί με το μέρος και το χιονοδρομικο κέντρο. Δεν είναι λίγοι φίλοι των γονιών που αγοράζουν σπίτια στα καλάβρυτα και τριγύρω, ούτε αμελητέα η πρωτοφανής ανοικοδόμηση της περιοχής.

Αυτό που χρειάζεται είναι, χρόνος ώστε οι Αθηναίοι να ανακαλύψουν τα Καλάβρυτα. Έχουν εσφαλμένες εντυπώσεις ή άγνοια για το μέρος. Αλλά εφόσον έρθουν θα ξαναέρθουν, και αυτό είναι σίγουρο!!! Γιατί τα Καλάβρυτα είναι τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο. Και εκτος από το ΧΚΚ έχουν αρκετά αξιοθέατα (οδοντωτός, σπήλαιο Λιμνών, μοναστήρια. καταπληκτικό μουσείο για την ιστορία της περιοχής, αρχαία κτλ.)

Τα Καλάβρυτα είναι ακόμα στην αρχή.

Χρειάζεταί αγώνας ώστε οι επαγγελματίες της περιοχής να αποφύγουν τα λάθη του Παρνασσού και να

αναπτύξουν καλά τον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Για κάποιον σκιερ, η σύγκριση των 2 ΧΚ είναι κατά πολύ άνιση υπέρ του Παρνασσού.

Κατ'αρχήν, ο Παρνασσός συγκεντρώνει περισσότερο χιόνι. Έχει σχεδόν πάντα καλύτερες θερμοκρασίες και καλύτερη ποιότητα χιονιού.

Ως βουνό ο Παρνασσός έχει πολλαπλάσιο ορεινό όγκο.

Στα Καλάβρυτα, η μόνη πίστα που αξίζει πραγματικά τον κόπο είναι η Στύγα, η οποία όμως εξυπηρετείται από λιφτ που είναι εκτός εποχής. Οι τελευταίες βελτιώσεις σίγουρα βοηθούν, όμως η δυναμικότητα του ΧΚΚ είναι υποπολλαπλάσια από αυτή του Παρνασσού. Αν αναγκάζεστε να περιμένετε 1 ώρα ουρά στην Στύγα, όσο καλύτερη και να είναι η πλαγιά, στην επόμενη εκδρομή μάλλον θα αλλάξει κανείς το δρομολόγιο.

Με αυτά δεν σημαίνει ότι ο Παρνασσός είναι οργανωμένος. Απλά συζητάμε ποιο είναι λιγότερο χειρότερο.

Μακάρι τα Καλάβρυτα να συνεχίσουν να βελτιώνονται. Έχουν πολλές δυνατότητες, όμως το υπάρχον δίκτυο των λιφτ είναι σχεδιασμένο εντελλώς λανθασμένα και δεν βοηθάει καθόλου την ανάπτυξη του ΧΚ, την διασκέδαση των χιονοδρόμων και την αύξηση της δυναμικότητας του κέντρου. Η βελτίωση που θα γίνει αυτή την χρονιά ελπίζουμε να είναι ορατή. Είναι όμως μόνο η αρχή. Θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Και ο δρόμος είναι πολύ μακρύς.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Παρόλο που καταντάω βαρετός καθώς το έχω επισημάνει πάρα πολλές φορές, ένα (ακόμα) τεράστιο μειονέκτημα των Καλαβρύτων είναι η πρόσβαση. Όσο δεν ολοκληρώνεται η εθνική Πατρών-Κορίνθου με προδιαγραφές κλειστού αυτοκινητόδρομου, οι συγκρίσεις είναι αστείες.

Από την άλλη, μετά την συνάντηση της Κυριακής και την ανάβαση μέχρι τον Αρίσταρχο, είμαι υποχρεωμένος να διαφωνήσω στο κατά πόσο τα Καλάβρυτα υστερούν σε ορεινό όγκο. Από την πίσω μεριά του βουνού είδαμε τεράστιο δυναμικό επέκτασης -με κόκκινες και μαύρες πίστες, είναι αλήθεια- που μας έβαλαν φωτιές... :P

Make Parnassos Great Again!

Και για όσους δεν το κατάλαβαν το ΧΚΚ θέλει rebuild καθολικο και οχι μεμονωμένα ημιμετρα που δεν βοηθούν σε τίποτα.

Στα Καλάβρυτα, η μόνη πίστα που αξίζει πραγματικά τον κόπο είναι η Στύγα

Συμφωνω σε καποιες σκεψεις σου,αλλα μην εισαι τοσο αδικος με το βουνο...Η Αρτεμις δηλαδη δεν ειναι πισταρα?Επισης μην ξεχνας πως μπορεις να κανεις και σε πιστα μεσα στα ελατα :P

Ειναι αδικο να βλεπουμε τα Καλαβρυτα μονο σαν μια Στυγα...

Καθε βουνο εχει τις δικες του ομορφιες και τα δικα του ξεχωριστα κομματια...τα οποια σιγουρα ταιριαζουν διαφορετικα σε καθε χιονοδρομο,καθως δεν αρεσκοντε ολοι στο ιδιο στυλ.

Χρηστο συμφωνω απολυτα μαζι σου πως ο δρομος για Παρνασσο ειναι πολυ καλυτερος,αλλα δε πιστευω πως παιζει σημαντικο ρολο στην τελικη επιλογη ενος χιονοδρομου...Μιλωντας και αναφερομενος στην πλειοψηφια* των χιονοδρομων,θεωρω πως καποιος θα παει στον Παρνασσο οπως και να 'χει...Επισης μη ξεχνας το δραματικο κομματι Λιβαδι-Κελλαρια με τους ''κρατηρες''...(μικρο αλλα πολυ ασχημο) το οποιο νομιζω βελτιωθηκε τωρα.

Τα Καλαβρυτα ηταν-ειναι-θα ειναι μια δευτερη επιλογη στο μυαλο του ελληνα χιονοδρομου...οπως για παραδειγμα η ειναι Pepsi-Cola σε σχεση με την Coca-Cola στο μυαλο ενος τελικου καταναλωτη...

*Οταν αναφερομαι στην πλειοψηφια,εννοω το συνολο των αθηναιων χιονοδρομων...οι μισοι απο τους οποιους δεν ξερουν ουτε που βρισκοντε τα Καλαβρυτα.

Παρόλο που καταντάω βαρετός καθώς το έχω επισημάνει πάρα πολλές φορές, ένα (ακόμα) τεράστιο μειονέκτημα των Καλαβρύτων είναι η πρόσβαση. Όσο δεν ολοκληρώνεται η εθνική Πατρών-Κορίνθου με προδιαγραφές κλειστού αυτοκινητόδρομου, οι συγκρίσεις είναι αστείες

Θα διαφωνήσω λιγάκι...Η απόσταση Αθήνα-Χ.Κ Παρνασσού και Αθήνα-Χ.Κ Καλαβρύτων είναι σχεδόν η ίδια. Για τα Καλάβρυτα έχουμε περίπου 90χλμ μέχρι την Κόρινθο σε αυτοκινητόδρομο ευρωπαικών προδιαγραφών. Απο εκεί και πέρα τα 70χλμ της Πατρών-Κορίνθου επιτρέπουν μια μέση ωριαία ταχύτητα των 100-110 χλμ/ώρα με ασφάλεια και χωρίς άγχος. Αντίστοιχα για τον Παρνασσό ο δρόμος είναι καλός μέχρι και την ευθεία της Θήβας και απο εκεί και μετά μπαίνουμε σε καθαρά επαρχιακό δρόμο όπου μπορείς να συναντήσεις απο τον οργισμένο βλάχο με το datsun να οδηγεί μεθυσμένος και να προσπερνάει 3-3 τα αυτοκίνητα μέχρι τρακτέρ φορτωμένο πατάτες και βαμβάκι να κάνει αναστροφή βγαίνοντας απο το χωράφι. Προσωπικά και στα δύο Χ.Κ έχω πάει πολλές φορές αυθημερόν. Έχω καταλήξει στο ότι για έναν προσεκτικό οδηγό τα Καλάβρυτα προσφέρουν μια πιο σβέλτη και ασφαλή διαδρομή. Και σίγουρα πιο όμορφη αφού στον Παρνασσό για να νοιώσεις τη φύση πρέπει να φτάσεις στο λιβάδι.

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Δεν ξέρω αν ασχολούνται. Κατά την διάρκεια της γνωστή συνάντησης, ο διευθυντής του ΧΚΚ είπε : "Δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας από "κάτω" να ανέβει να δει αυτά που κάνουμε", προφανώς στα γύρω χωριά ενδιαφέρονται μόνο για τα του οίκου τους, μην καταλαβαίνοντας ότι και το χιονοδρομικό είναι σπίτι των χωριών τους.

εε κάποιοι ασχολούνται και στο χωριό αλλά δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστοι :

Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ας ρίξει μια ματιά στα 3 περσινά (Σεπτέμβριος 2005) δημοσιεύματα του «Χιονοδρόμου» στην τοπική εφημερίδα "Εβδομάδα των Καλαβρύτων" από τις κινήσεις των τοπικών επαγγελματιών για να δει ποιοι μίλησαν πρώτοι για πτώση των τιμών και χωματουργικά στην Στύγα και στις πίστες (με φωτογραφίες και ντοκουμέντα):

1. Κίνηση καταστηματαρχών ενοικιάσεως Ski & Ξενοδόχων για τις τιμές και τον τρόπο λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

2. BIETNAM ONOMA KAI ΠΡΑΓΜΑ - ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

3.Reportaz του Χιονοδρόμου στα "ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ"

Οι ίδιοι αυτοί χωριανοί παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις , έχουν ανέβει και ξανανεβεί αρκετές φορές από το καλοκαίρι στα έργα και με το καλό μετά την βαβούρα των εκλογών θα εκθέσουν και πάλι δημόσια τις απόψεις τους .

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα «γραπτά» δηλαδή γιατί θα τρελαινόμασταν τελείως….

(η απάντηση δεν είναι για τον Fotski , αλλά γι αυτό που αναφέρθηκε στην συνάντηση για τους "κατω"...)

"Να δεις τι σού χω για μετά..."

οχι μεμονωμένα ημιμετρα που δεν βοηθούν σε τίποτα.

Καλυτερα ημιμετρα παρα τιποτα φιλε...μην ειμαστε και αχαριστοι :P