Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, βρέθηκα στο Καπρούν για μια σύντομη χιονο-απόδραση. Ο λόγος που τελικά πήγαμε εκεί είναι το γεγονός ότι φαινόταν να έχει το περισσότερο χιόνι απο όλους τους Αυστριακούς παγετώνες. Μείναμε στο χωριό καπρούν με 110 ευρώ/ημέρα για ένα διαμέρισμα 5 ατόμων με κουζίνα και δύο μπάνια ακριβώς απέναντι απο τη στάση του ski bus. :D

Τι περίμενα

Αρκετό φρέσκο χιόνι καθώς τις τελευταίες δέκα μέρες οι προβλέψεις μιλούσαν για χιονοπτώσεις.

Μεγάλες πίστες, στρωμένες άψογα και μεγάλη ποικιλία στις καταβάσεις. Άλλωστε το χιονοδρομικό εκτείνεται απο τα 1900 μέχρι τα 3020μέτρα. Γενικά ήλπιζα να συναντήσω ιδανικές συνθήκες ώστε να καταφέρω να επανακτήσω την χαμένη μου (απο τον περσινό τραυματισμό ) αυτοπεποίθηση.

Τι συνάντησα

Θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή. Αν δεν κάνω λάθος, το μεσημέρι της κυριακής στα 2450 είχε 7 βαθμούς πάνω απο το μηδέν. Το χιόνι δεν σούπιαζε αλλά το πρωί ήταν αρκετά παγωμένο.

Το χιόνι τώρα είναι λίγο. Σε ορισμένα σημεία υπήρχαν πέτρες στις πίστες, κυρίως σε αυτές που οδηγούν στα 2400 μέτρα. Ευτυχώς που δεν πήρα το σανίδι μου, θα είχε δύο αρκετά καλές χαρακιές. Επίσης, στα σημεία που είχαν μεγάλη κλιση το μαλακό χιόνι έφευγε και συναντούσες σκληρό-παγωμένο υπόστρωμα στο οποίο κάθε πτώση ισοδυναμούσε με μελανιές.

Κακό στρώσιμο. Ειδικά μετά τις 12 το μεσημέρι, οι περισσότερες πίστες είχαν γίνει χωραφια. Στους στενούς διαδρόμους των κάτω πιστών η κατάσταση ήταν απελπιστική. Προφανώς οι πολύ έμπειροι σκιέρ δεν είχαν κάποιο πρόβλημα αλλά εγώ δυσκολεύτηκα λίγο και φοβήθηκα αρκετά.

Πολύς κόσμος. Οι ουρές στα λίφτ ήταν ανεκτές αλλα στα στενά σημεία των διαδρομών υπήρχε έντονος συνωστισμός. Φοβόσουν μην πέσει κανείς απο πίσω σου και έπρεπε να έχεις το νου σου στον μπροστινό μήπως τυχόν αλλάξει απότομα πορεία. Μετά τις 14:00 το πράγματα καλυτερευαν σημαντικά.

Ακριβό Σαλέ: 1 Burger με πατάτες+ 1 Coca Cola 15 ευρώ. Ο καφές είναι σε πιο προσγειωμένα επίπεδα. Επίσης κάποια σαλέ έπαιζαν απαράδεκτη μουσική (γερμανικά παραδοσιακά τραγούδια ή χιτάκια 15ετίας).

Πολύ καλά λίφτ. Πέρα απο τις 12 θέσιες τηλεκαμπίνες, μπήκα για πρώτη φορά στη ζωή μου σε 6θέσιο καρεκλάκι με κυλιώμενο διάδρομο. Πολύ γρήγορα, τα συρόμενα με σωστές κλίσεις και άνετους διαδρόμους, γενικά πάρα πολύ καλά.

Η περιοχή του παγετώνα μου φάνηκε αρκετά μικρή σε μήκος. Θυμίζει το πάνω μέρος των Κελλαρίων στο λίγο πιο μεγάλο και με περισσότερα λίφτ. Είχα στο μυαλό μου καταβάσεις μέσα σε δέντρα και πίστες 5-8 χιλιομέτρων αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο. :P

Όμορφο χωριό, με αρκετή ζωή το Σάββατο το βράδυ αν και τελικά το γειτονικό Zell am See μου άρεσε περισσότερο.

Γενικά πέρασα ένα πολύ όμορφο 3ήμερο αλλά δεν ευχαριστήθηκα το snowboard το ίδιο. Ίσως αυτά που περίμενα εγώ να είναι παράλογα λόγω εποχής.Ίσως να φταίει πως φόβος μήπως πέσω και μου ξαναβγεί ο ώμος μου με άγχωσε. Ίσως επίσης, με +2 μέτρα χιόνι το βουνό να είναι εντελώς διαφορετικό και να προσφέρει περισσότερες επιλογές κατάβασης. Εύχομαι μόλις το επισκεφθείτε εσείς να είναι έτσι.

Νίκος

Για όσους συμμετάσχουν στην εκδρομή του Συλλόγου

Μετά απο επικοινωνία που είχα με την Ίρα (snowflake) έψαξα και εντόπισα το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει διαμονή. Απέχει περίπου 250 μέτρα απο τον κεντρικό δρόμο που περνάει το ski bus. Το πρόβλημα είναι πως η διαδρομή είναι κατηφορική (το πρωί) και ανηφορική (στην επιστροφή το απόγευμα). Χωρίς χίονια και πολύ κρύο πιθανόν να μπορείτε να την κατεβείτε. Δεν ξέρω όμως το μεσημέρι που θα είστε και κουρασμένοι αν θα είναι ευχάριστο να περπατάτε την απόσταση αυτή. Με την πρώτη ευκαιρια θα ανεβάσω και 2-3 φωτογραφίες που ίσως βοηθήσουν στο να καταλαβετε την απόσταση και την κλίση.

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Για όσους συμμετάσχουν στην εκδρομή του Συλλόγου

Μετά απο επικοινωνία που είχα με την Ίρα (snowflake) έψαξα και εντόπισα το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει διαμονή. Απέχει περίπου 250 μέτρα απο τον κεντρικό δρόμο που περνάει το ski bus. Το πρόβλημα είναι πως η διαδρομή είναι κατηφορική (το πρωί) και ανηφορική (στην επιστροφή το απόγευμα). Χωρίς χίονια και πολύ κρύο πιθανόν να μπορείτε να την κατεβείτε. Δεν ξέρω όμως το μεσημέρι που θα είστε και κουρασμένοι αν θα είναι ευχάριστο να περπατάτε την απόσταση αυτή. Με την πρώτη ευκαιρια θα ανεβάσω και 2-3 φωτογραφίες που ίσως βοηθήσουν στο να καταλαβετε την απόσταση και την κλίση.

Χωρις εξοπλισμο (μποτες,σκι) 250μετρα δεν ειναι τιποτα.

καλο για να ξεπιανεσαι και απο το σκι :D

αντε με τα αυτοκινητα που θα εχουν οσοι ερθουν με την αλλη πτηση και το βανακι του ξενοδοχειου μια χαρα θα βολευτουμε.

Ας ριξει το χιονι που περιμενουμε μεσα στην αλλη εβδομαδα και θα σας γυριζω με το αμαξι ολους το απογευμα :P

Χωρις εξοπλισμο (μποτες,σκι) 250μετρα δεν ειναι τιποτα.

καλο για να ξεπιανεσαι και απο το σκι ;)

Δεν είχα καταλάβει ότι θα μπορείτε να αφήνετε αλλού τον εξοπλισμό. Αφού υπάρχει η δυνατότητα αυτή δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα!

papadakn-portes2_3.jpg

Locus-delicti.com Blog

εχουμε κλεισει lockers στο χιονοδρομικο για να μη κουβαλαμε τον εξοπλισμο.

αστα ειναι πολυ ακριβο.

5-6 ευρω την εβδομαδα για locker που χωραει 2 ζευγαρια max. ;)

Παιδιά ας ευχηθούμε όλοι μαζί ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, .ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, .ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, .ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, .ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ.................... ;)

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Σορρυ που διακόπτω τη λιτανεία....

αν και καλύτερα θα ναι ν'αρχίσουμε τις ολονυχτίες

θα αφήνουμε και τις μπότες στο λόκερ?

How you stand is how you ski

Σόρυ που διακόπτω τα λόκερ.

Σοβαρές πιθανότητες για χιόνι υπάρχουν για μετά τις 6 Δεκεμβρίου. Βέβαια κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

το μονο μαγαζι που ειναι ακμαιοτατο και δουλευει ειναι το hintertux

το σαββατοκυριακο ειχε πανηγυρι οπως και στο leogang

Όμορφο χωριό, με αρκετή ζωή το Σάββατο το βράδυ αν και τελικά το γειτονικό Zell am See μου άρεσε περισσότερο.

ΟΚ, εμείς που πάμε για clubbing είμαστε καλυμμένοι, οι υπόλοιποι που πάνε για σκι ας αγχωθούν... :P

Νικο βάλε λίγο καμια φώτο απο την διαδρομή ξενοδοχείο - στάση, μπας και είναι κόκκινη, να κάνουμε σκι εκεί... <_<

Νίκο, απο Μοναχο στην διαδρομή για Καπρουν πέρασες απο το Σαλτζμπουργκ ή πήγες απο την διαδρομή Μοναχο, Ροζενχαΐμ, Βεργκλ, Κιτζμπιλ, Καπρούν?

Κακό στρώσιμο. Ειδικά μετά τις 12 το μεσημέρι, οι περισσότερες πίστες είχαν γίνει χωραφια. Στους στενούς διαδρόμους των κάτω πιστών η κατάσταση ήταν απελπιστική. Προφανώς οι πολύ έμπειροι σκιέρ δεν είχαν κάποιο πρόβλημα αλλά εγώ δυσκολεύτηκα λίγο και φοβήθηκα αρκετά
Νίκο δεν είναι θέμα καλού ή κακού στρωσίματος αυτό.Αν ήταν υψηλές οι θερμοκρασίες όπως λες και πολύς ο κόσμος είναι λογικότατο οι πίστες να γίνουν χωράφια γιατί το χιόνι μαλακώνει αρκετά.Το καλό ή κακό στρώσιμο το καταλαβαίνεις μόνο το πρωί όταν ανοίγει το χιονοδρομικό

9-2-05020.jpg

Σορρυ που διακόπτω τη λιτανεία....

αν και καλύτερα θα ναι ν'αρχίσουμε τις ολονυχτίες

θα αφήνουμε και τις μπότες στο λόκερ?

Κώστα, αν θέλεις τις αφήνεις, χώρο θα έχει γιατί ένα locker χωράει 2 - 3 ζευγάρια σκι, εμείς τα υπολογίζουμε για 2, οπότε οι μπότες χωράνε. Αλλά συνήθως εμείς τις στεγνώνουμε.... <_<

Ε, καλά λοιπόν, κι αν δεν έχει χιόνι (μη βαράτε, για καλό το πάω :P ), η περιοχή έχει άπειρα σπα όπως έμαθα, οπότε εμείς θα πάμε για clubbing & spa!!!! (κι ότι άλλο καλό προκύψει :P )

ΑΛΛΑ.....ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ!!!!!! <_< (Βασικά, θα χιονίζει κάθε βράδυ όσο είμαστε εκεί και κάθε πρωϊ θα κάνουμε σκι σε νέες πουδρίτσες..... <_< )

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Νίκο, απο Μοναχο στην διαδρομή για Καπρουν πέρασες απο το Σαλτζμπουργκ ή πήγες απο την διαδρομή Μοναχο, Ροζενχαΐμ, Βεργκλ, Κιτζμπιλ, Καπρούν?
Πήγα όπου με πήγε το GPS και επειδή οδηγούσε άλλος και εγώ στο μεγαλύτερο μέρος τις κοιμόμουν δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη διαδρομή που ακολουθήσαμε. Απο ότι κατάλαβα, βγήκαμε απο τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν τα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και στη συνέχεια ακολουθήσαμε επαρχιακούς δρόμους για περίπου 70χλμ.

Νίκο δεν είναι θέμα καλού ή κακού στρωσίματος αυτό.Αν ήταν υψηλές οι θερμοκρασίες όπως λες και πολύς ο κόσμος είναι λογικότατο οι πίστες να γίνουν χωράφια γιατί το χιόνι μαλακώνει αρκετά.Το καλό ή κακό στρώσιμο το καταλαβαίνεις μόνο το πρωί όταν ανοίγει το χιονοδρομικό

Δεν ήταν το πρόβλημα τόσο το μαλακό χιόνι αλλά το ότι σε όσα σημειά έφευγε η πουδρίτσα (που πιθανότατα ήταν τεχνητό χιόνι) απο κάτω έμενε σκληρό χιόνι με πολλές ανωμαλίες και βουναλάκια. Υπήρχαν τμήματα μήκους 50-100μέτρων γεμάτα με τα "σαμαράκια" αυτά. Σίγουρα όμως ο πάρα πολύς κόσμος επιβάρυνε το χιόνι.

papadakn-portes2_3.jpg

Locus-delicti.com Blog

To Hintertux εχει οσο χιονι εχει και το καπρουν...εγω παντως σταθη προτεινω τη διαδρομη μοναχο-σαλτζμπουργκ(το μεγαλυτερο μερος ειναι αυτοκινητοδρομος-βεβαια θα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στις εξοδους μην φτασουμε και ιταλια)........διοτι ετσι μας δινεται η ευκαιρια να κανουμε και μια βολτα στην πολη.............εξαλου το σαββατο δεν θα βιαζομαστε να παμε στο ξενοδοχειο...........νομιζω ενας καφες σε μια αυστριακη πολη αξιζει.

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

Εγω παντως Σταθη προτεινω τη διαδρομη Μοναχο-Σαλτζμπουργκ........διοτι ετσι μας δινεται η ευκαιρια να κανουμε και μια βολτα στην πολη.............εξ΄αλλου το Σαββατο δεν θα βιαζομαστε να παμε στο ξενοδοχειο...........νομιζω ενας καφες σε μια αυστριακη πολη αξιζει.
Συμφωνώ και....επαυξάνω!! :)

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

....και όχι σε οποιαδήποτε πόλη, το σαλτζμπουργκ είναι παραμυθένιο!!!!

Δαμιανέ τα παιδιά θα είναι με αυτοκίνητο

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

....και όχι σε οποιαδήποτε πόλη, το σαλτζμπουργκ είναι παραμυθένιο!!!!

Δαμιανέ τα παιδιά θα είναι με αυτοκίνητο

Και μεις με τί θα είμαστε βρε Ίρα μου? Με τα πόδια? :) Αν μπορεί να γίνει μια συννενόηση με το πρακτορείο που θα διαθέσει το πούλμαν μας!!!

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Και μεις με τί θα είμαστε βρε Ίρα μου? Με τα πόδια?

.....ναι!! :)

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Bαγγέλη θα πάμε στο ξενοδοχείο και μετά πάμε Σάλτζμπουργκ όποτε θέλουμε. Αυτοκίνητο θα έχουμε όπου θέλουμε πάμε. Οχι μονο Σαλτζ. αλλά και Κιτζμπιλ, και Τσελ και Ζεεφελντ... χαλαρά :blink:

Χιονια να 'χουμε και θα σε πάω στα καλύτερα ... :)

Παιδία θα είμαι και εγώ πάνω με αυτοκίνητο, ας ανταλλάξουμε κινητά μεσω πμ για να βρεθούμε πάνω.

Καλημέρα Kaprunites,

απο οτι βλέπω στην κάμερα, εχει πολύυυυυυυ ουρά! Λετε να φάμε καμια φρίκη? Που βρέθηκαν ολοι, καθε μέρα που κοιτάζω ηταν αδειες οι πίστες!! :blink: