Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Dank

Ski Jacket

Recommended Posts

Καλη Χρονια!!

να ζητησω την βοηθεια σας...

οσο καιρο κανω σκι φοραω ενα μπουφαν Prada τεχνολογιας Gote-Tex, μια χαρουλα...ζεστο..το βαρεθηκα ομως

μιας κ 1) πορωμενος με Ipod και 2) λεω να παω φετος προς Αυστρια κ Γαλλικες Αλπεις θελω κατι ζεστο

αρχικα ειδα της Burton το Audex (Motorola), μετα μου ειπαν οτι δεν λεει κ πολλα απο τεχνολογια

κατευθυνθηκα στο Glacial της Spyder, εχει κ ελεγχο για Ipod, μια χαρουλα...

μιλαω με ενα γνωστο που ξερει 5πραγματα κ μου λεει αμα ειναι για Glacial,

παρε το Chamonix (ακομη κ εαν δεν εχει interface για Ipod) επισης της Spyder

σε σχεση λεει με το Glacial που θα θες κ fleece απο μεσα με το Chamonix θα εισαι κυριλε με ενα μπλουζακι....

κ λεω εγω τωρα...μηπως για Ελλαδα προς το τελος της περιοδου με το Chamonix θα σκαω???

μηπως να μεινω με αυτο που εχω???

ευχαριστω...

Dank καλώς ήρθες και ενεργά στο φόρουμ.

Δεν έχω εμπειρία από τις μάρκες που λες, οπότε, δεν μπορώ να σου πώ κάτι συγκεκριμένο. Γενικά όμως, στις συνθήκες σκι που επικρατούν στην Ελλάδα Άνοιξη, με οποιοδήποτε μπουφάν ζεσταίνεσαι. Η λύση είναι ένα windstopper εξωτερικά κι από μέσα ένα fleeceάκι που ανάλογα με τον καιρό το επιλέγεις πιό βαρύ ή πιό ελαφρύ...Οπότε, πάρε ό,τι θεωρείς καλύτερο με βάση τις ανάγκες σου και τις προδιαγραφές σου για κρύους καιρούς, εξωτερικό, κλπ... Όλα, ούτως ή άλλως, δεν θα τα βρεις ποτέ...Αυτή είναι η γνώμη μου. <_<

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Το χοντρό μπουφάν είναι χωρίς νόημα κατά την γνώμη μου. Χρειάζεται κάποιο λεπτό (σε πάχος), αδιάβροχο και αντιανεμικό και φαρδύ ώστε να σου επιτρέπει να κινείσαι ελεύθερα και από μέσα ανάλογα της θερμοκρασίας φοράς ισοθερμικά, fleece, κλπ

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Αφού το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, πήγαινε σε ένα κατάστημα της Hugo Boss και δες τη σειρά Green. Έχει βγάλει φέτος ένα πολύ όμορφο jacket για snowboard σε λευκό χρώμα με όλα τα καλούδια πάνω.

white fluffy stuff

Το χοντρό μπουφάν είναι χωρίς νόημα κατά την γνώμη μου. Χρειάζεται κάποιο λεπτό (σε πάχος), αδιάβροχο και αντιανεμικό και φαρδύ ώστε να σου επιτρέπει να κινείσαι ελεύθερα και από μέσα ανάλογα της θερμοκρασίας φοράς ισοθερμικά, fleece, κλπ

Νομίζω ότι εξαρτάται τί βολεύει τον καθένα...Π.χ. εγώ το χειμώνα κρυώνω μόνο με windstopper εξωτερικά (αδιάβροχο, αντιανεμικό, κλπ), ό,τι κι αν φοράω από μέσα. Άσε που αν φοράω πάνω από 2-3 εσωτερικά ρούχα πιό χοντρά για να μην κρυώνω, νιώθω σαν κρεμμύδι, πολύ βαριά και περιορίζονται οι κινήσεις μου...Κι από άλλες κοπέλες έχω ακούσει το ίδιο αν και π.χ. με την Ίρα snowflake που το συζητούσαμε, προτιμά τα πολλά στρώματα και windstopper από πάνω...

Ίσως είναι ό,τι έχει βολέψει τον καθένα εξαρχής και το έχει συνηθίσει....Αν ξεκινούσε μία φίλη μου θα την παρότρυνα να αγοράσει ένα καλό τεχνικό πλήρες μπουφάν όχι πολύ βαρύ, αλλά ούτε λεπτό. Αυτό, μόνον με ένα ισοθερμικό από μέσα είναι μιά χαρά και για την Άνοιξη (για κοπέλες τουλάχιστον..). Ελαφρώνει βέβαια κανείς και σκουφιά, buffs, κλπ περιφερειακά.

Νομίζω σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με την Γιώτα. (τολμάω να κάνω και αλλιώς) :lol:

Παρόλα αυτά νομίζω ο γενικός κανόνας των 3 στρωμάτων με την συγκεκριμένη κιόλας σειρά (α: ισοθερμικό β: Fleece γ: αντιανεμικό) και ειδικά σε περιπτώσεις όπου κάποιος κινείται (άρα και ιδρώνει έστω και λίγο- στην Ελλάδα βρισκόμαστε) είναι απαράβατος.

Όταν το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του μέσα και του έξω - δηλαδή πιο απλά ζεστό το σώμα σου (μέσα) και το κρύο έξω από τον ρουχισμό σου (έξω) πρέπει να αποτρέψεις τις θερμικές απώλειες και προς τις 2 μεριές.

Η λογική των 3 στρωμάτων λειτουργεί με τα 3 στρώματα σε συνέργια το ένα με το άλλο και όχι αθροιστικά

Συγκεκριμένα:

1. Το ισοθερμικό φροντίζει για την διαφύλαξη της θερμοκρασίας που εκπέμπει το σώμα σου (ενώ συγχρόνως αποβάλει προς τα έξω την όποια υγρασία που μπορεί να προξενήσει ο ιδρώτας)

2. Το Fleece παίζει το ρόλο του ενδιάμεσου μονωτή για το κρύο που θα μεταφερόταν από την επαφή των άλλων δύο στρωμάτων (έχοντας και αυτό ιδιότητες διαπνοής προς τα έξω)

3. ...και το τρίτο στρώμα (αντιανεμικό) απλά και αποκλειστικά στο να μην επιτρέπει στον αέρα και όχι στο κρύο να περνάει στο εσωτερικό αυτού του συστήματος καθώς ο αέρας προξενεί επαγωγή θερμότητας (δηλαδή της ζέστης που βγάζει το ταλαιπωρημένο κορμάκι σου). :lol:

Τώρα, όλα μαζί δημιουργούν ένα «φράγμα» το οποίο έχει την μοναδική ιδιότητα (και αντίστοιχα πολλές φορές ανάλογα με τον βαθμό διαπνοής τους και την μοναδική τσουχτερή τιμή!!! :lol: ) να δυσχεραίνει την είσοδο κρύου, την έξοδο θερμότητας ενώ την ίδια στιγμή να επιτρέπει – διευκολύνει την έξοδο υγρασίας – ιδρώτα.

Το να ιδρώσεις γενικά στο βουνό, και να έχεις ιδρωμένα ρούχα, ανεξάρτητα τι κάνεις (σκι, ορειβασία, ηλιοθεραπεία- το καλύτερο) σημαίνει ότι μόλις πάψει να υπάρχει ο λόγος που σε έκανε να ιδρώνεις (ήλιος ή κίνηση του σώματός σου) βρίσκεσαι με «βρεγμένα» ρούχα σε ένα χιονισμένο τοπίο, επιλογή που μάλλον δεν θα έκανες ποτέ αν στο περιέγραφαν. (όποιος το έχει πάθει ξέρει το τουρτούρισμα :lol: )

Τώρα, ειδικά για την Ελλάδα, (με τις γνωστές λιακάδες) το να αντικαταστήσεις το 3ο στρώμα με ένα αντιανεμικό που συγχρόνως είναι και μονωτικό (για το κρύο) βλέπε μπουφάν, θα σε αναγκάσει πολλές φορές να βγάζεις ολόκληρο το αντιανεμικό σου – μπουφάν (και μονωτικό σου) με αποτέλεσμα να κρυώνεις ενώ αντιθέτως όταν θα κάνεις σκι με αυτό κλειστό θα σκας με αποτέλεσμα να ιδρώνεις.

Από την άλλη η χρήση πολλών εσωτερικών στρωμάτων, (273 μπλουζάκια και ένα κεντητό τριγωνικό σεμέν από την τηλεόραση :) ) εκτός από το γεγονός ότι σε κάνει να φαίνεσαι τουλάχιστον 6 κιλά παχύτερος, μειώνει την διαπνοή του συστήματος που έχεις τηρώντας τα 3 στρώματα, ευνοώντας επίσης την εφίδρωση - πράγμα το οποίο είπαμε ότι δεν είναι καλό.

Αν κάποιος κρυώνει μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πιο ζεστό Fleece για μεσαίο στρώμα (υπάρχουν κάτι με πάχος αρκούδας).

Γενικά το να έχεις μόνο 2 στρώματα δηλαδή εξωτερικό βαρύ ή μεσαίο για τα δεδομένα του εξωτερικού, αλλά βαρύ για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με ένα μόνο ισοθερμικό είναι σαν να ακριβοπληρώνεις air contition και να διαλέγεις να έχεις μόνο 2 σκάλες...το απόλυτο κρύο (χωρίς μπουφάν και μόνο ισοθερμικό) και την απόλυτη ζέστη (μπουφάν και ισοθερμικό)

Έτσι νομίζω το πιο σωστό είναι να έχεις τα 3 στρώματά σου κανονικά και να βάζεις -βγάζεις ανάλογα με το πως νοιώθεις το ενδιάμεσο ή ακόμη και να επιλέγεις αν θα βάλεις χοντρό ή λεπτό ενδιάμεσο βάση του καιρού (το να έχεις 2 ή και 3 ενδιάμεσα είναι πιο φθηνά ακόμη και από ένα βαρύ μπουφάν).

Αυτά που γράφω γενικά παίρνουν συζήτηση όπως και κάθε τι που έχι να κάνει με το τι βολεύει τον καθένα, αλλά γενικά είναι δοκιμασμένα από ανθρώπους που έχουν περάσει πολλές ώρες στο βουνό και σίγουρα μπορείς να τα βρεις πιο αναλυτικά και φυσικά πιο κατανοητά από ότι τα γράφω εγώ σε ξένη βιβλιογραφία

(Ξέρω ξέρω ...θα πείτε πολλή φλυαρία αλλά είναι κρίμα να δίνουμε τόσα λεφτά σε πανάκριβα τεχνικά μπουφάν και να τα αφήνουμε στα σαλέ απλά επειδή ζεσταινόμαστε -στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε)

Φιλικά,

Πάνος

Αρνάκι άσπρο και παχύ....

τελικά αγόρασα το Spyder Glacial στο Sleet Solar χρωμα, το οποιο ειναι ενα μετριο μπουφαν απο αποψη ζεστης (χρειαζεται κ ενα fleece τις κρυες μερες) και εχει κ δυνατοτητα συνδεσης Ipod!

σε 2-5 εργασιμες θα ερθει...αντε αναμονη να το δοκιμασουμε στο βουνο!!

http://international.spyder.com/productdet...roductid=101855

τελικά αγόρασα το Spyder Glacial στο Sleet Solar χρωμα, το οποιο ειναι ενα μετριο μπουφαν απο αποψη ζεστης (χρειαζεται κ ενα fleece τις κρυες μερες) και εχει κ δυνατοτητα συνδεσης Ipod!

σε 2-5 εργασιμες θα ερθει...αντε αναμονη να το δοκιμασουμε στο βουνο!!

http://international.spyder.com/productdet...roductid=101855

Κουκλάκι είναι βρε.........Ε τότε όλα τα παραπάνω περιττεύουν...το μόνο που δεν περιττεύει και έχει σημασία είναι...να σου ευχηθούμε καλοφόρετο, καλοτάξιδο (ή τουλάχιστον καλοκατεβασιάρικο) και να φέρει μαζί του πολλά χιόνια!!! :lol:

Αρνάκι άσπρο και παχύ....

παντως mountain οι πληροφοριες που εδωσες ειναι πολυ χρησιμες...ευχαριστω πολυ!

Με γειά, καλοφόρετο!!

O Mountain εδωσε ενα σωστοτατο για μενα ορισμο του τι φοραμε στο βουνο. Σιγουρα μπαινουν και αλλοι παραμετροι αλλα ειναι ενα ομορφο καθολου κουραστικο κειμενακι.

Συνηθως στις καλες μερες της Ελλαδας φοραω για ενδιαμεσο ενα καλο windstopper γιλεκακι.

Παντα εχω στο σακιδιο/αυτοκινητο μου και ενα πιο ενδιάμεσο βεβαια.

απλως να αναφερω μιας κ το ξεχασα...

πηρα την Spyder στην Ελλαδα κ μου εδωσαν το τηλεφωνο του μοναδικου αντιπροσωπου τους ο οποιος βρισκεται sthn Aραχωβα.

πηρα τηλεφωνο, το μπουφαν το φερνει μονο σε μαυρο κ το πουλαει μαζι με το Ιpod και την φορμα κ το κοστολογει 2000Ευρω!! Καλυτερη μου λεει μετρητα 1700

οταν του ανεφερα οτι το βρηκα στο wintersport.tv (Authorized Online Retailer οπως αναφερει στο δικτυακο τοπο της η Spyder) κ οτι απο εκει το πουλανε ξεχωριστα μου ειπε οτι αυτοι εχουν το περσυνο μοντελο!! (χεχε!!!)

κ παλι τον ρωταω ποσο θα εδινε το μπουφαν σκετο εαν μπορουσε...η απαντηση...καπου στα 1300

τελος να αναφερω οτι το αγορασα 585 (δωρεαν εντος ΕΕ τα μεταφορικα) κ προφανως ειναι το φετινο μοντελο οπως περιγραφεται αλλωστε κ στο δικτυακο τοπο της Spyder...

...........

Μέχρι πριν διαβάσω το thread νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι ο τρελλός που κάνει σκι (και βουνό γενικότερα) με 3 στρώματα θερμοεσώρουχο - fleece (200άρι) - windstopper αλλά τελικά υπάρχουν κι άλλοι!! :huh:

Επισης αν κουβαλάμε και ένα soft shell (φλούδα:( μαζί στο σακίδιο πιστεύω πως θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο βουνό ώστε να είμαστε καλυμένοι ακόμη και με χιονόπτωση-χιονοθύελα ή αν χρειαστεί να σταματήσουμε ενώ ήμαστε ιδρωμένοι και να ξεκουραστούμε στην υπαιθρο. Μάλιστα αν μας περισσεύουν κιόλας (τα φράγκα ντε) και η φλούδα είναι ένα Gore-Tex XCR τότε είμαστε πιστεύω έτοιμοι και για τα χιονοδρομικά της ευρώπης. Αν πάλι δεν περισσέυουν, για Ελλάδα ένα Gore Tex paclite και γενικότερα μια φλούδα 3 season θα μας βόλευε αφάνταστα.

Anyway με γειά το καινούργιο μπουφάν και καλοφόρετο. Πολύ ωραίο αλλά νομίζω ότι πρόκειται για ένα μή τεχνικό ρούχο το οποίο δεν θα σε βολεψει σε όλη την περίοδο χιονιού.

Γραψτε σας παρακαλώ μια διαφορετική γνώμη για τα spyder γιατί ενώ τα παρουσιάζουν σαν πολύ high-tech μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ότι είναι μόνο μόστρα.

Φιλικά,

Χάρης

Τρελλος;; :huh: Οσοι κανουν(ανε) XC παντα ετσι ντυνονται... :(

Εχω φλουδα Helly Hansen 10ετιας η οποια δουλευει μια χαρα (μεχρι -20C πιστοποιημενα-με μενα μεσα :(:( )

Φιλικα

ΜακηςΜ

αχχχχχχ, μου βγηκε σκαρτο το μπουφαν

η αρχη λειτουργιας του ειναι: εχει ενα ηλεκτρονικο κυκλωμα σε μεγεθος πακετου σπιρτων, με 3υποδοχες, μια για το Ιpod, 1 για ακουστικα κ 1 για τα κουμπια

βαζω τις μπαταριες, παιζει 5-10 δευτερολεπτα μουσικη κ κλεινει

παταω τα κουμπια,, νεκρο.......

αποσυνδεω τα κουμπια λειτουργια μια χαρουλα.....αλλα ποιο το νοημα τοτε?!!

πηρα το μαγαζι, νταξει μου λενε στειλτο μας εδω να το δουμε, με εξοδα αποστολης δικα μου ομως τα οποια κοστιζουν 99,90...τοσο καλα!!

πηρα την Spyder εδω Αθηνα αλλα ο υπευθυνος απουσιαζει κ θα μιλησω μαζι του αυριο...

να δουμε...γκαντεμια!!!!!!

Αντι να το στείλεις πίσω δεν κοιτάζεις μήπως ένας ηλεκτρονικός σου λύσει το πρόβλημα? :blink:

Νομίζω οτι θα σου στοιχίσει πολύ φθηνότερα.

Αντι να το στείλεις πίσω δεν κοιτάζεις μήπως ένας ηλεκτρονικός σου λύσει το πρόβλημα? :)

Νομίζω οτι θα σου στοιχίσει πολύ φθηνότερα.

Που έχουμε φτάσει βρε παιδιά...να χρειαζόμαστε μάστορα (και μάλιστα ηλεκτρονικό) για το τζάκετ μας... :blink:

Σε λίγο θα θέλουμε και ψυκτικό για το ενσωματωμένο αιρκοντίσιον (τα ακριβά θα έχουν αυτόματο κλιματισμό)... :blink:

Που έχουμε φτάσει βρε παιδιά...να χρειαζόμαστε μάστορα (και μάλιστα ηλεκτρονικό) για το τζάκετ μας... :rolleyes: Σε λίγο θα θέλουμε και ψυκτικό για το ενσωματωμένο αιρκοντίσιον (τα ακριβά θα έχουν αυτόματο κλιματισμό)... :blink:
Μήπως το παραχ...εε παρατραβάμε κι εμείς λίγο το πράγμα? Αυτή η τεχνολογία ή καλλίτερα η εφαρμογή της, δε νομίζω οτι έχει ωριμάσει ακόμα.!! :angry:

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!