Yota 472 Report post Posted March 29, 2007 http://www.hlektra.com/iq/magazine.htm Είναι γρήγορο, δεν θα σας παιδέψει... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis29 1 Report post Posted March 29, 2007 Ωραίο το testακι Yota (για εμάς που δεν θα ανεβούμε Καϊμακ) αλλα η απάντηση που θεωρεί σωστή στη τελευταία ερώτηση το test δεν πρέπει να είναι η όντως σωστή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted March 29, 2007 πως βλεπουμε ποιες απαντησεις θεωρει σωστες? Quote But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 29, 2007 Ωραίο το testακι Yota (για εμάς που δεν θα ανεβούμε Καϊμακ) αλλα η απάντηση που θεωρεί σωστή στη τελευταία ερώτηση το test δεν πρέπει να είναι η όντως σωστή. Στην τελευταια ερωτηση πολλαπλασιαζεις τον πρωτο και τον τελευταιο αριθμο και οι 2 μεσαιοι ειναι το αποτελεσμα. 1Χ4 δεν κανει 58, αρα αυτο το νουμερο 1584 δεν ταιριαζει...Και αυτη θεωρει σωστη! Καλουτσικο... 149 Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 29, 2007 Στην τελευταια ερωτηση πολλαπλασιαζεις τον πρωτο και τον τελευταιο αριθμο και οι 2 μεσαιοι ειναι το αποτελεσμα. 1Χ4 δεν κανει 58, αρα αυτο το νουμερο 1584 δεν ταιριαζει...Και αυτη θεωρει σωστη! Καλουτσικο... 149 Φιλικα ΜακηςΜ Σκέφτηκες πιο σύνθετα απ' όσο χρειάζεται και έχασες το άριστα... Η σωστή απάντηση είναι ο δεύτερος αριθμός που απλά έχει 3 όμοιους (πεντάρια)... Αλγοριθμικά όμως έχεις και εσύ δίκιο. Τα τεστ πρέπει να έχουν πολλές ερωτήσεις, για να βγει ας πούμε ένα "σωστό" αποτέλεσμα και πρέπει να υπάρχει και χρονικός περιορισμός... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 29, 2007 Έκανα λάθος την προτελευταία,αλλά έχω ένσταση.Ειλικρινά νομίζω ότι η λογική μου είναι σωστή,αλλά υποθέτω ,ότι το τεστ "βλέπει" τη συμμετρία μάλλον "γραμματικά", παρά "γεωμετρικά". Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 29, 2007 Ρε παιδιά στη Δευτέρα Λυκείου που είχα κάνει είχα μεγαλύτερο Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 29, 2007 Σκέφτηκες πιο σύνθετα απ' όσο χρειάζεται και έχασες το άριστα... Η σωστή απάντηση είναι ο δεύτερος αριθμός που απλά έχει 3 όμοιους (πεντάρια)... Αλγοριθμικά όμως έχεις και εσύ δίκιο. Τα τεστ πρέπει να έχουν πολλές ερωτήσεις, για να βγει ας πούμε ένα "σωστό" αποτέλεσμα και πρέπει να υπάρχει και χρονικός περιορισμός... Προφανως το IQ αυτου που συνεταξε το τεστ ηταν χαμηλοτερο απο 149!!! Δε βαριεσαι...σε πιο συνθετα τεστ εχω παρει απο 110+ μεχρι 144...οποτε το 149 ειναι νεα κορυφη Να'χουμε κατι να σκοτωνουμε την ωρα μας... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 29, 2007 Ρε παιδιά στη Δευτέρα Λυκείου που είχα κάνει είχα μεγαλύτερο Με τόσο πουδροσκί,έχασες τα μυαλά σου.... Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 29, 2007 Με τόσο πουδροσκί,έχασες τα μυαλά σου.... Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η πούδρα επηρεάζει σοβαρά την άποψη για την Ευκλείδειο γεωμετρία και την ορθολογιστική αντίληψη των σχημάτων... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 29, 2007 Και εγώ βρήκα περισσότερες από μία συσχετίσεις σε τουλάχιστον 2 ερωτήσεις...Δεν νομίζω ότι έχει κάποια επιστημονική βάση...Για παιχνίδι το έβαλα.. Μικάλη, μή στεναχωριέσαι...Θα σε κάνουμε παρέα έτσι κι αλλιώς ΑΝ μας μαθαίνεις carving!!!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis29 1 Report post Posted March 30, 2007 Στην τελευταια ερωτηση πολλαπλασιαζεις τον πρωτο και τον τελευταιο αριθμο και οι 2 μεσαιοι ειναι το αποτελεσμα. 1Χ4 δεν κανει 58, αρα αυτο το νουμερο 1584 δεν ταιριαζει...Και αυτη θεωρει σωστη! Καλουτσικο... 149 Φιλικα ΜακηςΜ Όντως, αυτή είναι μια κλασική περίπτωση ερώτησης σε ΙQ οπότε όντως η απάντηση 1584 είναι και η λογική. To test δίνει σωστό το 5255 που ακόμα δεν έχω βρει λογική εξήγηση (το ότι έχει 3 ψηφία ίδια είναι πολυ απλοϊκό και δεν συνιστά απάντηση σε τέτοιο test). Πιο "μαθηματική" λύση (που πάλι δεν είναι συνήθως αποδεκτή σε τέτοια test) είναι το ότι ο αριθμός 8243 είναι ο μόνος που είναι πρώτος (δηλαδή διαιρείται μόνο με τον εαυτό του και τη μονάδα). πως βλεπουμε ποιες απαντησεις θεωρει σωστες? ...με δοκιμές!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted March 30, 2007 Όντως, αυτή είναι μια κλασική περίπτωση ερώτησης σε ΙQ οπότε όντως η απάντηση 1584 είναι και η λογική. To test δίνει σωστό το 5255 που ακόμα δεν έχω βρει λογική εξήγηση (το ότι έχει 3 ψηφία ίδια είναι πολυ απλοϊκό και δεν συνιστά απάντηση σε τέτοιο test). Πιο "μαθηματική" λύση (που πάλι δεν είναι συνήθως αποδεκτή σε τέτοια test) είναι το ότι ο αριθμός 8243 είναι ο μόνος που είναι πρώτος (δηλαδή διαιρείται μόνο με τον εαυτό του και τη μονάδα)....με δοκιμές!! To 5255 είναι το μόνο που δεν περιέχει το ψηφίο 4. Κι εγώ 149 !!! Να το εκτυπώσω να το κορνιζάρω? Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted March 30, 2007 διασκεδαστικό...και γω 149 με την λογική του Donmelli Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Vasilis29 1 Report post Posted March 30, 2007 To 5255 είναι το μόνο που δεν περιέχει το ψηφίο 4. ...και το 4164 είναι το μόνο που περιέχει το ψηφίο 6... Έχει τελικά ενδιαφέρον, μπορούμε να πάιξουμε και τη κολοκυθιά! Quote Share this post Link to post Share on other sites
nanad 101 Report post Posted March 30, 2007 138 για μένα καλά είναι, αλλά δεν βλέπω να με δέχονται στην NASA!!! (πλάκα κάνω) Φιλικά Νανά Quote ...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω... Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted March 30, 2007 I.Q. 127 Σύμφωνα με το score σας, ανήκετε στο 13,59% του πληθυσμού με δείκτη Ι.Q. 120-140 ένα θα σας πω, η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς!!!!!!!!!!! Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 30, 2007 Γι αυτό για να είναι "σοβαρά" τα τεστ, πρέπει να περιέχουν πολλές ερωτήσεις για να αποσβένονται τέτοια "λάθη"... Ένα λάθος στα 10 είναι σοβαρό ποσοστό και επηρεάζει πολύ το αποτέλεσμα, ενώ είναι μόλις ένα λάθος, αν είναι και λάθος. Στα θέματα με αριθμούς, ειδικά με τετραψήφιους υπάρχουν πάνω από μία λύσεις και η σωστή απάντηση είναι και θέμα τύχης. Όταν υπάρχουν πολλές ερωτήσεις, τότε μειώνεται και το ποσοστό της τύχης... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 30, 2007 Πιο "μαθηματική" λύση (που πάλι δεν είναι συνήθως αποδεκτή σε τέτοια test) είναι το ότι ο αριθμός 8243 είναι ο μόνος που είναι πρώτος (δηλαδή διαιρείται μόνο με τον εαυτό του και τη μονάδα)Πέστα...κι εγώ αυτό υποπτεύθηκα. Οι υπόλοιποι προφανώς έχουν διαιρέτες πέραν της μονάδας και του εαυτού τους.Ο 8243 δεν μου φαινόταν,κι όντως επιβεβαιώθηκα κάνοντας με βοήθεια υπολογιστή κάποιες δοκιμές με βάση έναν απλό αλγόριθμο εύρεσης πρώτων.Μετά το επιβεβαίωσα κοιτώντας και σε λίστα πρώτων αριθμών στο internet (.... 8237 8243 8263 ....) Παρόλα αυτά το τέστ άλλη λογική θα θεωρεί σωστή. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
nougiw 2 Report post Posted January 29, 2009 Τι να σας πω, εγώ για την τελευταία θεώρησα ότι ο δεύτερος αριθμός είναι λάθος γιατί απλά δεν στέκει αν υποθέσουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι σε αύξουσα σειρά. Πάντως δεν παίζει να έχει καμια επιστημονική βάση στάνταρ, όπως είπε και κάποιος παραπάνω γιατί αλλιώς με το 160 που έβγαλα δε θα χρωστούσα ακόμη τα μισά μαθήματα στη σχολή μετά από 7 χρόνια που είμαι εκεί μέσα...χαχαχαχαχα.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Αννα 57 Report post Posted January 30, 2009 Χιχι, κι εγώ σκοράρισα 160. Η λογική του παραλόγου... Btw, το 5255 ψήφισα κι εγώ. Δεν μπορούσα να βρω κάποια άλλη σχέση μεταξύ των αριθμών, πέρα από το ότι το 5255 ήταν ο μοναδικός αριθμός με 3 ίδια ψηφία... Quote *καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση* Share this post Link to post Share on other sites