master29 0 Report post Posted April 2, 2007 Αφού δοκιμάσατε κύριοι και κυρίες περιμένουμε σχόλια και κριτικές Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted April 2, 2007 Απο οσα δοκιμασα…αυτο (SLrace) μου εκανε ιδιαιτερα καλη εντυπωση (παντα η ELAN εντυπωσιαζει με τα παρεξηγημενα -στην Ελλαδα- [κακώς] πεδιλα)! Δυστυχως δεν υπηρχε διαθεσιμο το ΣΚ. Τα αποτελεσματα των γραπτων αξιολογησεων θα σταλουνε στην Αυστρια κ στο επομενο τευχος του GreekSkiResorts θα δημοσιευθουν τα συγκεντρωτικα! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 2, 2007 Metron B5 1.72(12m Radius) και Blizard SL WorldCup 1.65 (13.5m radius) Yπεροχα αλλα και απαιτητικα πεδιλα Το B5 αποκλειστικα για εμπειρους χιονοδρομους, ο σωστος αναβατης θα απολαυσει μια ημερα ξεκουραστου ποιοτικου σκι ,ο "υπερεκτημενος" αναβατης θα τα βρει μπαστουνια κατι η σκληροτητα κατι το "νευρικο" του sidecut θα τον ριξει πισω θα τον κουρασει και σιγουρα δε θα τον μαθει τιποτα! Το Βlizard απλά τρένο! Αγωνιστική κοψιά, Απαιτητικό,τρελα γρηγορο πανω στη στροφή ,τα transition ιλλιγιωδη, με ταση στο rebound να σε πεταξει κατευθειαν.... στο απατητο ...δώσε μου και αλλα μετρα παγωμενης πιστας να το χαρω ρε παιδι μου. Στο τέλος της ημερας τα ποδαρακια μου εκλαιγαν, αλλα ηταν πολλά τα G ολη μερα μαζι τους. Για προχωρημενο επιπεδο μονο , σχετικά αντικοινωνικο εαν δεν εισαι διατεθειμενος να το γκαζωσεις στα ορια σου (γιατι τα δικά του ειναι πολυ μακρυα) Δοκιμασα και τα ΕΛΑΝ που ειναι αριστερα απο τα SL που δοκιμασε ο Μακ. Αλλα δεν... μαλλον παραηταν κοντα για μενα με το 81mm μέση ήταν και ρυθμισμενη η δεστρα μερικα χιλιοστα μπροστα απο το mid sole χαμενη κατεβασια. Δευτερη φορα με Elan που απογοητευτηκα δε με θελουν με τιποτα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 2, 2007 Σε σχέση με racecarve πέδιλα σε πόση ώρα σε κουράζουν τα Metron Δόκτορ? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
TiLT 0 Report post Posted August 21, 2007 Σε σχέση με racecarve πέδιλα σε πόση ώρα σε κουράζουν τα Metron Δόκτορ? ποτέ Quote μπορώ και χωρίς ... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted August 22, 2007 Μπα ξυπνήσαμε από την θερινή νάρκη γιατρε? Στο θέμα μας: Τα Metron εμένα με κούραζαν εντελώς διαφορετικά από ένα σλάλομ πέδιλο και σίγουρα λιγότερο σε επιθετικό σκι. Το θέμα είναι ότι το χιόνι είναι κάπως τι κάνεις με τα Metron? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted August 22, 2007 Mιχάλη επειδή και εγώ τα δοκίμασα (τα Μetron B5) σε εκείνο το σκι test στο Καΐμάκ τα πείρα επίτηδες στην τελευταία κατεβασιά που και το χιόνι είχε ψιλοσουπιάσει και η πίστα ήταν χωράφι από όλη την μέρα και το χιόνι ούτως ή άλλως δεν ήτανε πολύ. Anyway εμένα μου φάνηκε τρένο, ξεκούραστο όπως το λέει και ο αντιπρόεδρος, αντιδράει άμεσα (αν και απότομα αλλά δεν είναι "κοινό" πέδιλο) σε όποια εντολή και αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση αν και σκληρό περνούσε οποιαδήποτε ανομοιομορφία της πίστας με ιδιαίτερη ευκολία αρκετά "μαλακά" και χωρίς ιδιαίτερους κραδασμούς. Εν κατακλείδη ένα πέδιλο για έμπειρους χιονοδρόμους γκαζιάρικο πολύ καλό εντός και εκτός (νομίζω γιατί δεν το δοκίμασα) και σίγουρα θα το σύστηνα σε κάθε έμπειρο σκιέρ. Φιλικά Χρήστος Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted August 22, 2007 Σωστός Χρήστο Απλά νομίζω ότι ειναι ένα πέδιλο που τη σωστή μέρα με το σωστό χιόνι θα σε κάνει να πετάς όλη μέρα ενώ αν είσαι λίγο κουρασμένος (ή το χιόνι είναι μάπα ή δεν έχεις ψυχολογία να τα"δώσεις") είναι ένα άχρηστο πέδιλο. Στις ίδιες μη τέλειες συνθήκες ένα σλάλομ πέδιλο (το οποίο βέβαια στο τέλειο χιόνι σε κούρασε περισσότερο και μάλλον σε διασκέδασε λιγότερο) απλά ριλαξάρεις και το γωνιάζεις καρβάροντας ήρεμα κίνηση που εμένα τουλάχιστον με τα Metron οδηγούσε σε τούμπα και ανορθόδοξο σκι. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted August 22, 2007 Στο Β5 θα δυσκολευτεί κάποιος μόνο σε απολυτά παγωμένο τερέν λόγω των κραδασμών (εξαιτίας της μεγάλης επιφάνειας ). οπουδήποτε αλλού απλά σε φτιάχνει. Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
TiLT 0 Report post Posted August 22, 2007 το Β5 δεν κανει για γρηγορες εναλλαγες απο ακμη σε ακμη και για skided στροφουλες jump turns κλπ. Δηλαδη δεν παει στα bumps, σε αποτομα λουκια κλπ. Σε οτιδοιποτε αλλο παει πολυ ομορφα, ευκολα και ξεκουραστα. Για εμενα ειναι ενα ευκολο fun ski, αρκει να μπορεις στοιχειοδως να καρβαρεις. (Αρκει να μην το βαλεις σε bumps). Ενα σκληρο slalom πεδιλο ειναι πολυ πιο κουραστικο και απαιτητικο για εμενα. Και δεν ενοω βεβαια το sl9 για inline προπονηση κανεις;;; Quote μπορώ και χωρίς ... Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted August 23, 2007 Τηλέμαχε αφου μπορεί να κάνει jump turns (αρκεί να έχεις κάνει μαραθωνοδρόμος ) γιατί να μην μπορει να πάει και σε αποτομά λούκια? Στα bumps οντως υπάρχει θέμα, είναι δύσκολα να τα κουμαντάρεις ειδικά τα 1,72. Αν μιλάμε για το Β5 ειναι το καλυτερο και πιο ευέλικτο πεδιλο που έχω φορέσει, εχω το 1,62, αλλά υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις. Καταρχήν λογο του βάρους του και της αυξημένης σκληρότητας απευθύνεται σε αναβάτες που έχουν καλη φυσική κατάσταση, δύναμη και πανω απ' ολα καλη τεχνική κατάρτηση. Δεν είναι για αρχάριους και άτομα που θέλουν να μάθουν σκι. Η atomic εχει όμως εξαιρετικά πεδιλα στην σειρά metron που προσφερονται για εκμάθηση. Παρολα αυτα ένα πέδιλο που προσπαθεί να είναι καλο σε όλες τις καταστάσεις του βουνού δεν μπορεί να έιναι οσο καλό είναι ένα ειδικό πεδιλο. Πχ το Β5 είναι γρήγορο και σίγουρο στην πίστα αλλά οχι τοσο όσο ένα αγωνιστικό πέδιλο, αλλά και στα απάτητα μπορεί να πάει αλλά οχι όπως ένα ροσι Β3. Υπάρχουν περιορισμοί. Γενικά ομως αν μου έλεγες να παρω μαζί μου ένα και μόνο ζευγάρι πεδιλα, θα προτιμουσα τα Β5 λογο του διττου χαρακτήρα τους... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
TiLT 0 Report post Posted August 23, 2007 Τηλέμαχε αφου μπορεί να κάνει jump turns (αρκεί να έχεις κάνει μαραθωνοδρόμος ) γιατί να μην μπορει να πάει και σε αποτομά λούκια? Στα bumps οντως υπάρχει θέμα, είναι δύσκολα να τα κουμαντάρεις ειδικά τα 1,72. οχι δεν ειπα οτι μπορει να κανει jump turns, το αντιθετο Αν μιλάμε για το Β5 ειναι το καλυτερο και πιο ευέλικτο πεδιλο που έχω φορέσει, εχω το 1,62, αλλά υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις. Καταρχήν λογο του βάρους του και της αυξημένης σκληρότητας απευθύνεται σε αναβάτες που έχουν καλη φυσική κατάσταση, δύναμη και πανω απ' ολα καλη τεχνική κατάρτηση. Δεν είναι για αρχάριους και άτομα που θέλουν να μάθουν σκι. Η atomic εχει όμως εξαιρετικά πεδιλα στην σειρά metron που προσφερονται για εκμάθηση. οχι δεν νομιζω οτι ειναι expert ski to B5, λιγο σωστη τεχνικη και να το πας με τα νερα του και παει μονο του χωρις ιδαιτερες απαιτησεις Παρολα αυτα ένα πέδιλο που προσπαθεί να είναι καλο σε όλες τις καταστάσεις του βουνού δεν μπορεί να έιναι οσο καλό είναι ένα ειδικό πεδιλο. Πχ το Β5 είναι γρήγορο και σίγουρο στην πίστα αλλά οχι τοσο όσο ένα αγωνιστικό πέδιλο, αλλά και στα απάτητα μπορεί να πάει αλλά οχι όπως ένα ροσι Β3. Υπάρχουν περιορισμοί. Γενικά ομως αν μου έλεγες να παρω μαζί μου ένα και μόνο ζευγάρι πεδιλα, θα προτιμουσα τα Β5 λογο του διττου χαρακτήρα τους... τεσπα εγω εγραψα το ποστ αυτο σαν συνεχεια μιας συζητησης που ειχα με τον μικ για το ποσο με κουραζουν τα 9ς τις ροσι και ποσο ξεκουραστο χαβαλε σκι κανεις με τα Β5 (μεχρι να μπεις στα Bumps) Quote μπορώ και χωρίς ... Share this post Link to post Share on other sites
ressac 0 Report post Posted August 23, 2007 Το Β5 μπορεί να συγκριθεί με το Ζ5 της Rossignol? Είναι και τα δύο "all mountain". Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted August 24, 2007 Σορρυ δεν διάβασα το "δεν". Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted August 24, 2007 Αυτό το "all mountain ski", που μας λένε οι εταιρίες δεν το καταλαβαίνω και πολύ... Αν έπαιρνα μόνο ένα σκι να πάω ας πούμε Άλπεις θα έπαιρνα ένα fat άντε φαρδύ midfat όχι λιγότερο από 85-90mm στη μέση και όχι κάτω από 180cm μήκος. Για μένα το all mountain είναι κυρίως εκτός πίστας και άντε να κάνεις και λίγο carving και μερικά bumps. Ένα σκι 162cm και μάλιστα με την γεωμετρία του B5 δεν έχει τα φόντα για σκι σε μεγάλα βουνά και παρατεταμένες εκτός πίστας διαδρομές σε οτιδήποτε χιόνι... Για την Ελλάδα ίσως είναι μια μεσοβέζικη λύση αν και όχι η καλύτερη, καθώς τόσο sidecut, για σκι σε όλες τις συνθήκες, είναι πολύ. Κατά τη γνώμη μου είναι κυρίως για πίστα (όχι παγωμένη, γιατί δεν έχει το κράτημα από ένα σλάλομ σκι),για ανοιξιάτικο χιόνι και μαλακές και ελαφριές πούδρες, που ούτως η άλλως ότι κι αν έχεις καλό είναι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted August 24, 2007 Brother Loui κι όμως στην παγωμένη πίστα πάει πολυ καλά το Β5. Εξάλλου τα σλάλομ πεδιλα ειναι 165, δηλαδή 3 πόντους μεγαλυτερα απο το Β5, δεν είναι και μεγάλη διαφορά, αν και σε οριακές καταστάσεις αυτό φαίνεται. Επειδή έχω εδω και 3 χρόνια το Β5 και μαζι με αυτό φοράω τα Volkl P60 και Volkl Mantra το καθένα έχει και την χρήση του. Παρόλα αυτά κατάλαβα οτι σε αυτά τα 3 χρόνια χρησιμοποιώ ολο και περισσότερο το Β5 και παρότι ήμουν κάπως επιφυλακτικός στην αρχη για την πολυμορφία του, τελικά μπορεί να πάει σε πολλές καταστάσεις. Να σου πω κιολας μια ιστορία γιατί λεω ότι το πεδιλο ειναι απαιτητικό. Πρόπερσι που τα πήρα ήμουν στην χειρότερη φυσική κατάσταση που θυμάμαι τον εαυτό μου, αγύμναστος και με αρκετά κιλά παραπάνω τα δοκίμασα μέσα στον Μάρτη, σε σχετικά εύκολα χιόνια, και δεν τα πήγαινα αλλά με πήγαιναν οπου ήθελαν, πολυ σκιντάρισμα ανακρίβεια στις στροφές και πτωσεις σε παγωμένα ή αποτομα κομμάτια. Εννοείτε ότι τα θεώρησα ακατάλληλα και γι΄ αυτο τα έβγαλα για πουλημα. Τελικά δεν πουληθηκαν και την επόμενη χρονιά που ήμουν σε πολυ καλυτερη κατάσταση το πήγα το πεδιλο οπως ήθελα εγώ. Εκεί κατάλαβα την αξία του, αλλά και τα "τερτίπια" του που σιγουρα είναι πολλά, αλλά μην ξεχνάμε ότι ένα πολυπλευρο πέδιλο έχει και πιο σύνθετο χειρισμό. Μην παραβλέπουμε το οτι είναι το βαρύτερο πέδιλο της αγοράς και ένα απο τα σκληρότερα εργοστασιακά σκι που βγαίνουν. Επίσης θα πρεπει να πουμε ότι ολες αυτές οι διαφορές που έχει αυτό το πέδιλο και απο προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι ειναι δύσκολο να το κρίνεις τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί αν δεν το φορέσεις αρκετά, δεν προσφέρεται δηλαδή για γρήγορα συμπεράσματα. Οποιος λοιπόν αποφασίσει να το πάρει θα πρέπει να είναι αποφασισμένος, αναλογα με το επίπεδό του, να κάνει αρκετή δουλειά μαζί του, για να πάρει το 100% του πέδιλου. Πάντως οτι και να λένε στην Atomic στα λιγο βαθύτερα, φρέσκα χιόνια το πεδιλο δεν πάει... με τιποτα Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted March 9, 2009 Ήρθε η εποχή του ski test! Ξέρει κανείς αν θα γίνουν κάπου στην βόρεια Ελλάδα σκι τεστ? Ενδιαφέρομαι κυρίως για elan και dynastar. Ευχαριστώ Quote Share this post Link to post Share on other sites