talarian 175 Report post Posted April 13, 2007 Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για το εξής: Θέλω να αγοράσω καινούργια πέδιλα. Είμαι 92 κιλά και 2 μέτρα ύψος. Μου προτείναν τα πέδιλα Rossignol Zenith z1 με ύψος 1,78 ή 1,70. Επίσης τα z9 με ύψος 1,62. Θέλω να πάρω πέδιλα με τα οποία να μην έχω πρόβλημα σε πίστες ή σε νορμάλ περιπτώσεις off piste. Το επίπεδό μου είναι σχετικά καλό (πριν μία βδομάδα πήγα για πρώτη φορά με το cat του κου Πάππου Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με μια γνώμη, ή να μου προτείνει κάτι διαφορετικό, του είμαι ευγνώμων Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted April 13, 2007 Εγω θα σου πρότεινα τα Ζ9 σε μεγαλύτερο ύψος όμως.Το 162 για το ύψος σου και τα κιλά σου παραείναι μικρό (εγω με ύψος 175 φοράω πέδιλο 164) Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted April 13, 2007 Συμφωνώ με Kostakiscal - pls check PM! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted April 13, 2007 Πριν κανεις καποια επιλογη κοιτα και λιγο τα Κ2 η Volkl !!!!! Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted April 13, 2007 Συμφωνώ με Kostakiscal - pls check PM! Το Ζ9 το βρίσκω μόνο σε 1,62, αλλά βγάνει και σε 1,78, το οποίο όμως στην Αθήνα δεν υπάρχει Η τιμή που το βρήκα είναι 411 Ευρώ, συν 116 Ευρώ οι δέστρες (οι οποίες είναι Rossignol) χωρίς να ξέρω περισσότερα στοιχεία. Εάν θέλω 1,78 δεν μπορούν να μου τα παραγγείλουν. Θα πρέπει να ψάξω να τα βρω σε κάποιο κατάστημα στον Παρνασσό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted April 13, 2007 Λιγο ακριβά ειναι για αυτη την εποχή του χρόνου. Ψάξε λιγο περισσότερο και σε άλλα καταστήματα. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted April 13, 2007 Ξέχνα το Ζ1. Ψάξε για Ζ9 σε 176 αλλά και για Ζenith Z5... Quote Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted April 13, 2007 Ξέχνα το Ζ1. Ψάξε για Ζ9 σε 176 αλλά και για Ζenith Z5... Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. Φίλε SIRIOS36 θα επικοινωνήσω μαζί σου τη Δευτέρα για να συννενοηθούμε Quote Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted April 13, 2007 Φίλε telarian εάν έχεις αποφασίσει για το συγκεκριμένο πέδιλο έχω να σου πω τα εξής: Πρόσφατα 28/3 αγόρασα το zenith 5 στο 1.70. Είμαι 1.91 93 κιλά και επίπεδο 3 με 4.Το δοκίμασα την 1/4 στόν Παρνασσό (όπου βέβαια είχε απίστευτη ομίχλη και σούπιασε πολύ νωρίς) και μου φάνηκε αρκετά καλό πέδιλο και πολύ ελαφρύ χωρίς να μπορώ να βγάλω 100% ασφαλές συμπέρασμα λόγω συνθηκών και έλλειψης μεγάλης εμπειρίας Πάντως εμένα μου άρεσε αρκετά αλλά το έσκισα λίγο από τις πέτρες. Το είχα πάρει 380 απο τον skibill στα Καλάβρυτα με την δέστρα Axium 120. Επειδή την Τρίτη του Πάσχα ήμουν στα Καλάβρυτα είδα στον Κλαουδάτο στην βιτρίνα να έχει το z9 στο 1.70 με την δέστρα την Axial 120 pro. Πιστεύω ότι θα σε ικανοποιεί στο ύψος (αν και υπάρχουν ειδικότεροι να σου απαντήσουν εδώ στο forum).Πριν ένα μήνα είχε ρωτήσει ένας φίλος και του το έδινε 450 ευρώ με την δέστρα εννοείτε.Τώρα ίσως να το πάρεις και φθηνότερα. Αυτά τα ολίγα από εμένα και ελπίζω να βοήθησα λίγο. Πάντως πρίν αποφασίσεις πάρε και κάποια τηλέφωνα............. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DrNoRth 0 Report post Posted April 14, 2007 Εγω θα σου πρότεινα τα Ζ9 σε μεγαλύτερο ύψος όμως.Το 162 για το ύψος σου και τα κιλά σου παραείναι μικρό (εγω με ύψος 175 φοράω πέδιλο 164) Συμφωνώ απολύτως. Εγώ έχω τα Ζ9 σε 162 cm, και ειμαι 178cm ύψος. Σημειοτέον έχουν αρχίσει να μου φαίνονται λίγο κοντά μετά από δύο σεζόν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted April 14, 2007 Φίλε talarian θα σου πώ τούτο,μακριά απο rossignol!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mίλησε με τόν περικλή τόν sirio ή αν σού πέφτει μακριά ή Νάουσσα τότε μίλα με τον Κωστή τον Ταξιάρχη στό λειβάδι στο Παρνασσό(Εν λευκώ) είναι ο πλέον αρμόδιος να σού δώσει την σωστή λύση σε αυτό που ψάχνεις!!!!! Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted April 14, 2007 Φίλε talarian θα σου πώ τούτο,μακριά απο rossignol!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να μείνει μακρυά από rossignol? Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonp 0 Report post Posted April 15, 2007 Τι διαφορά έχουν τα 5 από τα 9; Ο ανιψιός μου δοκίμασε τα Ζ1 και τα 5 (δεν βρήκε τα 9). Του άρεσαν πολύ περισσότερο τα 5 γιατί ήταν πιο σκληρά και κρατούσαν περισσότερο όταν έτρεχε. Να πάρει τα 9; Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted April 16, 2007 Τα Ζ9 ειναι αρκετα απαιτητικα..καμια σχεση με τα Ζ5!Σε 1.70 τα εχει ο Κουτρας στην Αραχωβα 420 ευρω... Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,734 Report post Posted April 16, 2007 Λιγο ακριβά ειναι για αυτη την εποχή του χρόνου. Ψάξε λιγο περισσότερο και σε άλλα καταστήματα. Δες στο pathfinder (Καλλιρόης), κοντά στο σταθμό μετρό Φιξ. Αν έχουν ακόμα διαθέσιμα σκι rossignol θα σε βοηθήσουν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted April 16, 2007 Δες στο pathfinder (Καλλιρόης), κοντά στο σταθμό μετρό Φιξ. Αν έχουν ακόμα διαθέσιμα σκι rossignol θα σε βοηθήσουν. Έχει κλείσει αυτό ή μου φένεται (κάνω λάθος????) Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted April 16, 2007 Talarian για τα κυβικά σου (2 μέτρα ύψος,92 κιλά) το επίπεδό σου όπως το κρίνεις (καλό) και τις προθέσεις σου (..και off-piste,που υπόψην δεν υφίστανται normal συνθήκες στο απάτητο) με την καμία δεν θα έπεφτα κάτω από το 1.. Βασικά θα κοιτούσα κατευθείαν τα μεγαλύτερα μήκη της γκάμας του κάθε υποψήφιου μοντέλου. Το pathfinder μια χαρά λειτουργεί,το Nazca έκλεισε. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
fingon 0 Report post Posted November 7, 2007 Γιατί όχι τα Zenith Z1; Διάβαζα αρκετά καλά σχόλια σε ξένα site... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maximus 8 Report post Posted November 13, 2007 Δεν υπάρχει καλό και κακό μοντέλο. Υπάρχει μοντέλο που μας ταιριάζει και μοντέλο που δεν μας ταιριάζει. Γιατί αυτό που θεωρούμε εμείς καλό επειδή μας ταιριάζει για κάποιον άλλον δεν είναι και αντίστροφα. Δεν υπάρχει καλή ή κακή εταιρία .Κυρίως από τις κορυφαίες. Υπάρχει εταιρία που μας αρέσει και εταιρία που δεν μας αρέσει. Από την εμπειρία μου στον τομέα των εταιριών θα σας πω πως ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί με τις εταιρίες. Εφόσον δεν έχουμε δοκιμάσει την γκάμα της κάθε εταιρίας είναι δύσκολο να εκφέρουμε γνώμη απόλυτη. Μα και αν την έχουμε δοκιμάσει πάλι πρόκειται για αποψή μας. Εξού και τα σκι-τεστ στο εξωτερικό δεν συμφωνούν όλα μεταξύ τους , άλλωστε το marketing της κάθε εταιρίας πιστέψτε με είναι σημαντικότερο πλέον από την αξία της. Το κάθε μαγαζί φυσικά θα υποστηρίξει τα σκι που πουλάει. Αλλά αν κάποιο μαγαζί σας κατηγορεί τις υπόλοιπες εταιρίες που δεν πουλάει να είσαστε δύσπιστοι μαζί του (του χρόνου μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες και να πουλάει αυτό που κατηγορούσε φέτος). Και αυτό σας το λέω με πλήρη γνώση και συνείδηση του τι λέω… Quote "Να δεις τι σού χω για μετά..." Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 13, 2007 Μάξιμε έχεις δίκιο νομίζω σε αυτά που λές άλλωστε αυτό φαίνεται στο σκι τεστ. Εκεί πραγματικά ένα πέδιλο που μπορεί να κάτσει καλά σε κάποιον μπορεί να μην κάνει καμία εντύπωση σε έναν άλλο. Σε σκιέρ ίδιου περίπου επιπέδου βέβαια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 13, 2007 Θα συμφωνήσω και εγώ , πως για να εκφέρεις γνώμη αντικειμενική για μια εταιρία πρέπει να έχεις δοκιμάσει ΠΟΛΛΑ ΣΚΙ και χωρίς να στηρίζοντε και τόσο οι απόψεις στα reviews των άλλων ! Ωστόσο αν έχεις κάνει πολύ σκι και αν έχεις δοκιμάσει πολλά σκι πολλών εταιριών , τότε ναι, ανάλογα το review μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα αλλα δεν ειναι 100% ασφαλές. Προσωπικά δεν είχα ποτέ συμπάθεια στην rossignol ενω λάτρευα την salomon , αυτό όμως αφορά μια συγκεκριμένη εποχή είναι υποκειμενικό και αφορά τον τρόπο που επιλέγω εγώ να κάνω σκι και σίγουρα όλα αυτά δεν κάνουν την rossignol προβληματική εταιρία ,χαχα μην τρελαθούμε τώρα .... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted November 14, 2007 Αλλά αν κάποιο μαγαζί σας κατηγορεί τις υπόλοιπες εταιρίες που δεν πουλάει να είσαστε δύσπιστοι μαζί του (του χρόνου μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες και να πουλάει αυτό που κατηγορούσε φέτος). Mπραβο Δασκαλε!!! Απλα πραγματα. Και για να ΄χουμε καλο ρωτημα: Μηπως ηρθε η ωρα να μπουν οι μποτες μου στις δεστρες των ΑΤΟΜΙC σου ?????? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 227 Report post Posted November 14, 2007 Mπραβο Δασκαλε!!! Απλα πραγματα. Και για να ΄χουμε καλο ρωτημα: Μηπως ηρθε η ωρα να μπουν οι μποτες μου στις δεστρες των ΑΤΟΜΙC σου ?????? Δάσκαλε,τούτος δώ,κάτι έχει βάλει στο <<μάτι>>. Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted November 14, 2007 Δάσκαλε,τούτος δώ,κάτι έχει βάλει στο <<μάτι>>. Φιλε mitsara στο ματι το εχω βαλει καιρο το θεμα ειναι να το βαλω και στη μποτα!!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 14, 2007 Δεν μου λέτε τώρα θα συνεχίσετε για πολύ ώρα το spam ; Οχι τίποτα άλλο , αλλά γιατί χτυπάει το καμπανάκι του msn συνέχεια και μπαίνω να διαβάσω για το ποιος θα φορέσει τα ρούχα του αλλουνού ... Αιστε ανοίχτε ένα τοπικ στο "Άλλα θέματα" και πείτε τα με την ησυχία σας ! πφφφ.... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites