Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Βασικά ειναι σχεδόν σίγουρο οτι θα πάρεις άλλο αυτοκινητο απο αυτο που έκλεισες, αλλά τουλάχιστον με την κράτηση μπορείς να επιμένεις για αυτοκίνητο στην ίδια κλάση. Οσες φορες πήγα και Μοναχο αλλά και σε άλλα αεροδρόμια εκλεινα απο εδώ τα αυτοκίνητα, μονο μια φορά είχαν αυτο που είχα ζητήσει, αλλά πάντα μου εδιναν ανάλογο τουτου. Περσι στο Μοναχο στην εκδρομή ειχαμε κλείσει επταθέσιο οπελ και τελικά μας δωσαν επταθεσιο Πεζο, το οποιο και τελικά μας βγήκε καλυτερο απο το οπελ... :)

Επισης πάρε τηλεφωνο πριν το κλεισιμο και ζητα τις εξτρα χρεώσεις σε χιονολαστιχα και σχαρες σκι. Δεν έιναι στανταρ πουθενά αυτά και τα χρεώνουν εξτρα.

Αντε και καλά να περάσεις... ;)

Γράφω πρώτη φορά στο forum αν και σας παρακολουθώ τακτικά. Αλλά μια και μιλάτε για Ελβετία θα ήθελα να μου πει κάποιος αν έχει την εμπειρία να πάει εξωτερικό με μικρό παιδί (2,5 ετών).

Είναι δυνατόν να ενοικιάσω αυτοκίνητο με καθισματάκι παιδιού και χιονολάστιχα; Μήπως είναι προτιμότερο να πάρω το δικό μου αυτοκίνητο; Αλλά τότε δεν ξέρω τι παίζεται από πλευράς συνθηκών και νόμων. Είναι υποχρεωτικά τα χιονολάστιχα; Μπορώ να τη βγάλω και με αλυσίδες όταν χρειαστεί ή θα πρέπει να τις φοράω συνέχεια;

Στην Αυστρία που είχα πάει πριν κάποια χρόνια νοίκιασα αυτοκίνητο από Μόναχο (νομίζω δεν είχε χιονολάστιχα) και δεν είχα κανένα πρόβλημα αφού πάντα οι δρόμοι ήταν καθαροί και χωρίς πάγο. Στην Ελβετία ή στα ορεινά της Γαλλίας ισχύει το ίδιο; Η' θα βρεθώ προ εκπλήξεως να πρέπει να κυκλοφορώ με αλυσίδες όλη την ώρα!

Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση

καλως ηρθες ntzane,

Γενικα να γνωριζεις οτι μονο οι Ιταλοι κομπλαρουν στα πολλα χιονια οπως εμεις (μαλιστα κ οι ιδιοι αυτοσαρκαζονται!). Οτι εχεις συναντησει Αυστρια θα βρεις στην Ελβετια κ Γαλλια---σπανια φτανουν οι δρομοι σε κατασταστη αναγκης χρησης αλυσιδων (για να βαλουν αλυσιδες οι ελβετοι, πρεπει να χιονιζει μια βδομαδα non-stop στις κοιλαδες κ να εχουν χασει τ’ αυγα-κ-πασχαλια, πραγμα σπανιο! :) ..το ‘χω δει μονο μια φορα τα τελευταια 25 περιπου χρονια στο Καπρούν της Αυστριας)

Επισης, να ξερεις οτι σχεδον ολες οι εταιριες νοικιαζουν παιδικα καθισματακια, ειδικα στην κεντρικη Ευρωπη κ την Αμερικη, απλα πρεπει να το ζητησεις μια κ δυο φορες.

Καλως ηρθες κ παλι,

Κωστής ;)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και την απάντηση. Ελπίζω κάποια στιγμή να σας γνωρίσω όλους σε καμιά πλαγιά γιατί όπως καταλαβαίνετε συμμερίζομαι το πάθος σας για τα βουνά και το σκι.

Νάκης Τζανέτος

Η αληθεια ειναι, πως παρεμεινα εντος οριων, ειδικα στην autostrada Ancona-Bologna, λογω πολυ αυστηρου ΚΟΚ Attached Image rolleyes.gif Μηχανες πρεπει να τα σβουρίδια

εμεις παλι με το ΟΡC δεν τρεχαμε καθολου...

19-02-07_1927.jpg

νακη καλως ηρθες στην χιονοπαρεα μας.εμπειρια δεν εχω γιατι η κορη μου ειναι μολις ενος χρονου.του χρονου λοιπον θα μου πεις εσυ πως ηταν για να ξερω

DALTONS POW ROBBERY.....

Μακάρι να τα καταφέρω skimad και να μην μείνω στα όνειρα. Πάντως μου φαίνεται ότι θα χρειατούμε λίγα χρόνια ακόμα για να ευχαριστηθούμε τέτοια ταξίδια με τα μικρά μας!

Γράφω πρώτη φορά στο forum αν και σας παρακολουθώ τακτικά. Αλλά μια και μιλάτε για Ελβετία θα ήθελα να μου πει κάποιος αν έχει την εμπειρία να πάει εξωτερικό με μικρό παιδί (2,5 ετών).

Είναι δυνατόν να ενοικιάσω αυτοκίνητο με καθισματάκι παιδιού και χιονολάστιχα; Μήπως είναι προτιμότερο να πάρω το δικό μου αυτοκίνητο; Αλλά τότε δεν ξέρω τι παίζεται από πλευράς συνθηκών και νόμων. Είναι υποχρεωτικά τα χιονολάστιχα; Μπορώ να τη βγάλω και με αλυσίδες όταν χρειαστεί ή θα πρέπει να τις φοράω συνέχεια;

Στην Αυστρία που είχα πάει πριν κάποια χρόνια νοίκιασα αυτοκίνητο από Μόναχο (νομίζω δεν είχε χιονολάστιχα) και δεν είχα κανένα πρόβλημα αφού πάντα οι δρόμοι ήταν καθαροί και χωρίς πάγο. Στην Ελβετία ή στα ορεινά της Γαλλίας ισχύει το ίδιο; Η' θα βρεθώ προ εκπλήξεως να πρέπει να κυκλοφορώ με αλυσίδες όλη την ώρα!

Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση

Στην Ελβετία τα χιονολάστιχα είναι υποχρεωτικά, άρα όποιο αυτοκίνητο και αν νοικιάσεις επί Ελβετίας, θα τα φοράει εκ των προτέρων (θα το διαπιστώσεις και στην τιμή). Στην Αυστρία, από πέρσι, τα χιονολάστιχα "συστήνονται". Απ'ότι ξέρω, σε περιπτώσεις χιονιού, υπάρχουν ταμπέλες στους δρόμους με νιφαδίτσες, σύμφωνα με τις οποίες είσαι υποχρεωμένος να φοράς είτε λάστιχα χιονιού (πρέπει να φέρουν το σήμα m+s και να έχουν πέλμα τουλάχιστον 4 mm), είτε αλυσίδες. Σε αυτή την περίπτωση, αν έχεις κανονικά λάστιχα, είσαι υποχρεωμένος να φοράς αλυσίδες, παρ'όλο που οι δρόμοι είναι κατά 99% καθαροί, αλλιώς σε περίπτωση ατυχήματος, φταίς δεν φταίς, εσύ θα φταίς (κατά το πρότυπο του μεθυσμένου οδηγού). Επίσης υπάρχουν πολλοί δρόμοι όπου δεν επιτρέπεται η χρήση αλυσίδων (πχ εθνικές οδοί, κέντρο πόλεων...). Άρα και στην Αυστρία, πρακτικά τα λάστιχα χιονιού επιβάλλονται. Και γι'αυτό οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ακόμα και αν νοικιάσεις το αυτοκίνητο από Γερμανία, φροντίζουν να έχουν αυτοκίνητα με λάστιχα χιονιού για να είναι εντάξει με τις ασφάλειες. Βέβαια στην Γερμανία υπάρχει γι'αυτό κάποια επιπλέον χρέωση και ειδικά αν κλείσεις από εδώ αυτοκίνητο, επειδή οι δικοί μας (ως άσχετοι) δεν δεσμεύονται στα λάστιχα χιονιού και σου λένε να τα ζητήσεις επί τόπου (λες και στο αεροδρόμιο υπάρχει βουλκανιζατέρ και στοκ ελαστικών για να αλλάζει λάστιχα). Πάντως μέχρι τώρα δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα σχετικά με χιονολάστιχα.

Επίσης το παιδικό καθισματάκι το ζητάς και έχεις επί πλέον χρέωση. Συνήθως έχουν "στοκ" επί τόπου, πάντως δεν είναι κακό να το ζητήσεις στην κράτηση σου. Μερικές φορές, το κάθισμα μερικών αυτοκινήτων έχει ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου. Μία φορά ήμουν τυχερός και αν και δεν ζήτησα εκ των προτέρων παιδικό κάθισμα μου έτυχε τέτοιο αυτοκίνητο και γλύτωσα την αντίστοιχη χρέωση.

Πάντως το παιδάκι είναι μικρό. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις να το βάλεις πάνω σε σκι. Εγώ σε ανάλογη προσπάθεια με τα δικά μου, απέτυχα μερικώς (ή πέτυχα μερικώς, ανάλογα με το αν βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο). Όμως στο εξωτερικό έχουν ευκολίες που εδώ ούτε που θα τις φανταζόσουν. Στο σαλέ πάνω στις πίστες έχουν παιδικές τουαλέττες, ειδικό χώρο για να αλλάζουν τα μωρά, χώρο φύλαξης παιδιών, ειδικό χώρο εκμάθησης σκι παιδιών, κλπ. Όμως επειδή το παιδί είναι μικρό, θα είναι σε ξένο περιβάλλον και δεν θα καταλαβαίνει την γλώσσα, δύσκολα θα το αφήσεις μόνο του, έστω δίχως την υψηλή επίβλεψη. Δοκιμάζεις και εάν το σύστημα δουλέψει μπορεί να το αφήσετε λίγες ώρες μόνο του για να κάνετε μαζί σκι έστω τις τελευταίες ημέρες, κάτι που εμένα τουλάχιστον ΔΕΝ μου συνέβη.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

..ταραχή! B)

Κοιταξτε (ειδικα οσοι ξερουν καλα τις πιστες του Trockener Steg-Zermatt) που εφτανε ο παγετωνας του Theodullgletcher πριν 25περιπου χρονια στα εγκαινια του KlMatterhorn. Η γλώσσα του ακουμπουσε μεχρι τα κτιρια σχεδον του Trockener!

Με κιτρινο το βραχινο νησακι του παγετωνα που σημερα περναει απο διπλα του το 6θεσιο Furggsattel

Gletscher22.jpg

ΣΗΜΕΡΑ ειναι πανω απο 200μ πιο πισω ο παγετωνας! Ο παγος εφτανε μεχρι το κτιριο-αφετηρια εδω μπροστα του 6θεσιου κ σημερα σταματαει πριν απο το βραχο :)

Gletscher21.jpg

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

copyZermatt12.jpg

μανούλα μου :rolleyes::):D:huh:

:wub: Σαν το Ελ.βενιζελος ειναι ρε!!! :wub:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Άσε Στάθη τρέλα είναι και η πλάκα είναι ότι δεν ξεχωρίζεις από πού πέρασε το ένα ρατράκ σε σχέση με το άλλο, απόλυτα επίπεδο τερέν :rolleyes:

Γυρίσαμε και εμείς από την εκδρομή στο zermatt :)

Μπορώ να πω ότι ήμασταν αρκετά άτυχοι καθώς από τις 6 ημέρες που μείναμε και τις 6 είχε ομίχλη στον παγετώνα και cervinia και καταφέραμε να δούμε το Matterhorn μόνο για 3 ώρες!! :(

Μείναμε στο Alpenldoge: alpenlodge.com. Εν τέλει καταφέραμε να κάνουμε σκι μόνο στο Rothhorn & Gornergrat και λίγο προς Trockener Steg, δηλαδή περίπου στα μισό βουνό απ΄ότι υπολόγιζα να κάνουμε :(

Εντυπώσεις:

Θετικά:

Φαντάζομαι ο παγετώνας που δεν καταφέραμε να πάμε

Πολύ όμορφη κοιλάδα

Ωραίο χωριό με πολλά σουβενίρ ;)

Αρνητικά:

- Το ΧΚ έχει δυσκολίες στη σύνδεση μεταξύ των διαφορετικών περιοχών και αρκετό περπάτημα μεταξύ των λιφτ

- Δεν είχε χιόνι!! Μόνο όταν ήμασταν εμείς έβαλε από 20π χιόνι μέσα σε 2 διαδοχικά βράδυα B)

- Το ξενχειο μας δυσκόλεψε λιγάκι την πρόσβαση στα λιφτ

- Δεν κατάλαβα τη λογική του car free resort, από τη στιγμή που κυκλοφορούν στο χωριό αυτά τα κακής (τουλάχιστον) αισθητικής ηλεκτρικά ταξάκια και χρεώνουν μάλιστα 12 ευρώ για μεταφορά από το ξενχειο στα λιφτ (απόσταση 700 μέτρων)

- Πολλές πίστες που εμφανίζονται ως κόκκινες στο χάρτη είναι στην πραγματικότητα δασικοί δρόμοι ή και πολύ στενά μονοπάτια (πχ η 44 από κορυφή Gant προς Gornergrat), εντελώς απαράδεκτες που αν βρεθεί κάποιος αρχάριος μπορεί να σπρώχνει ατελείωτα

- Η σήμανση των πιστών καθώς και οι φωτεινοί πίνακες είναι πολυυύ πίσω σε σχέση με Αυστρία

Δεν κατάλαβα τη λογική του car free resort, από τη στιγμή που κυκλοφορούν στο χωριό αυτά τα κακής (τουλάχιστον) αισθητικής ηλεκτρικά ταξάκια και χρεώνουν μάλιστα 12 ευρώ για μεταφορά από το ξενχειο στα λιφτ (απόσταση 700 μέτρων)
πες τα !

Επίσης όταν είχα πάει, είχα δει αυτοκίνητα κανονικά (όχι ηλεκτρικά) παρκαρισμένα στις αρχες του χωριού και απορούσα γιατί αυτοί είχαν ανέβει.

Αλλο κουφό : όταν φτάσαμε ήρθαν και μας πήραν απο το σταθμό δωρεάν (με το αυτοκίνητο του ξενοδοχείου). Οταν φεύγαμε μας χρέωσαν το αυτοκίνητο σαν να ήταν ταξι ! Αχ αυτοί οι Ελβετοί !

TΕλικα απο οτι καταλαβα το Ζερματ δεν πρεπει να ειναι κατι ιδιαιτερεο για σκι τον...χειμωνα. Αξιζει απο τα γραφομενα για βολτα και λιγο σκι στον θεαματικο παγετωνα, το καλοκαιρι ή νωρις το φθινοπωρο!

Περιμενω αποψεις απο αλλα παιδια που το επισκεφτηκαν οπως ο φιλος "cadm8" μεσα στον χειμωνα.

ΤΙ ΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗ??????????????????????????????????????????????????????? :D

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΣ!!! ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

TΕλικα απο οτι καταλαβα το Ζερματ δεν πρεπει να ειναι κατι ιδιαιτερεο για σκι τον...χειμωνα. Αξιζει απο τα γραφομενα για βολτα και λιγο σκι στον θεαματικο παγετωνα, το καλοκαιρι ή νωρις το φθινοπωρο!

Περιμενω αποψεις απο αλλα παιδια που το επισκεφτηκαν οπως ο φιλος "cadm8" μεσα στον χειμωνα.

Εξαρτάται από το τι ψάχνεις από ένα χιονοδρομικό.Όμως αν η παραπάνω φράση σου δεν είναι αστείο τότε μάλλον έχεις λάθος πληροφορίες.Φιλικά πάντα.

Σαν τοπίο είναι φανταστικό... Τώρα για τα υπόλοιπα, δες 2 πόστ παραπάνω αυτά που γράφω.

Απλώς, μεγάλη σημασία για να εκμεταλλευτείς αυτό το βουνό είναι να έχει πολύ καλό καιρο. Μάλιστα μετά που γυρίσαμε παρακολουθούσα σχεδόν καθημερινά και μέχρι περίπου τον Ιούνιο τις συνθήκες που επικρατούν επάνω από το site και παρατήρησα πως με εξαίρεση το πρώτο 15μερο του Ιανουαρίου (που τότε πήγαμε εμείς), γενικά υπήρχε καλός καιρός :D .Βέβαια αυτό που γράφω τώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί στατιστική μελέτη, απλώς είναι μια καταγραφή! Ειδικά τους θερινούς μήνες απ'ότι είδα υπήρχε συνεχώς ομίχλη κτλ

Εξαρτάται από το τι ψάχνεις από ένα χιονοδρομικό.Όμως αν η παραπάνω φράση σου δεν είναι αστείο τότε μάλλον έχεις λάθος πληροφορίες.Φιλικά πάντα.

+10000000000000000000000000000000000000000000000

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Παιδια οι πληροφοριες που εχω, ειναι αυτες που γραφεται εσεις που πηγατε. Καταλαβαινω λοιπον οτι ειστε ξετρελαμενοι οσοι πηγατε ζερματ of season ( λογικο εξαλου και εγω ξετρελαθηκα με το STubai τον Ιουλιο, αλλα χειμωνα = Ιανουαριος ,Φεβρουαριος, Μαρτιος, θα προτιμουσα κατα πασα πιθανοτητα αλλο ΧΚ ) ενω καποια παιδια που πηγαν χειμωνα βρηκαν αρκετα αρνητικα....

Το μονο που διαβασα και το επιβεβαιωνει ο φιλος cadm, ειναι για κακως σενδεδεμενες με λιφτ περιοχες, και πιστες-δρομακια πολυ δυσκολα για αρχαριους-μετριου επιπεδου σκιερ!

Γι αυτο ρωταω για τις αποψεις και αλλων παιδιων που πηγαν χειμωνα, γιατι ειναι σιγουρα ενα απο τα μερη που θελω να επισκεφτω, και θελω να ξερω πια εποχη θα ειναι καλυτερη B)

Γι αυτο ρωταω για τις αποψεις και αλλων παιδιων που πηγαν χειμωνα, γιατι ειναι σιγουρα ενα απο τα μερη που θελω να επισκεφτω, και θελω να ξερω πια εποχη θα ειναι καλυτερη B)

Να πας καταχείμωνο και να ξέρεις οτι θα είναι υπέροχη εμπειρία. :wacko: Θα έγραφα πιο πολλά αλλά πάω τα μικρά για ποδήλατο.

Λίγη κοινή λογική βρε παιδιά. Ακόμα και δε λάβει κανεις υπόψιν του ότι το Ζερμάτ ειναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για σκι, δεν μπορεί 250 χιλιόμετρα χιονοδρομικό πεδίο να αποτελείται από "στενά επικίνδυνα δρομάκια". B)

Επιπλέον είναι λογικό περισσότερες απόψεις να ακούς από παιδιά που πήγαν off seasοn αφού πρόκειται για παγετώνα :wacko:

Τώρα δηλαδή μας έχει πιάσει η καλοκαιρινή φαγούρα;;

Εγώ δεν έγραψα ότι το βουνό είναι όλο δρομάκια έγραψα

- Πολλές πίστες που εμφανίζονται ως κόκκινες στο χάρτη είναι στην πραγματικότητα δασικοί δρόμοι ή και πολύ στενά μονοπάτια (πχ η 44 από κορυφή Gant προς Gornergrat), εντελώς απαράδεκτες που αν βρεθεί κάποιος αρχάριος μπορεί να σπρώχνει ατελείωτα

Όποιος έχει πάει θυμάται και καταλαβαίνει

Ερώτηση...Το να μείνεις στο Täsch και να πηγαινοέρχεσαι κάθε μέρα στο Zermatt με το τραίνο είναι καλή λύση; (λόγω χαμηλότερου κόστους διαμονής) ή θέλω κράξιμο; 8)